Olet täällä

Saga Furs Oyj - 12.6.2020 06.45

Saga nousi reippaat 6 pinnaa tänään. Onko kellään valistunutta tietoa missä mennään tai muita uutisia? Iinuppi taitaa olla kesälomilla 😁

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 21.5.2020 01.16

Täällä myös yksi lisää lukee mielenkiinnolla alaan liittyviä kommentteja, erityiskiitokset Iinupille! Hypätty pois Sagan kyydistä ja tuottajaystävän kautta seurailen alan kohtaloa. 

Näytä koko viesti
Matkailijan ajatuksia piensijoittamisesta - 23.2.2020 06.29

Uutisissa koronavirus pauhaa, Italiassa 132 tartuntaa. Saadaanko virus kuriin kuinka pikaisesti? Aika näyttää tuleeko tästä miten vakavat vaikutukset eurooppaan.

Kävin viikko sitten pidennetyn viikonloppureissun Nizzassa ja viruksesta ei vielä näkynyt katukuvassa merkkejä. Satuin juuri Carnaval de Nice -karnevaalien aloitukseen paikan päälle, sakkia oli paljon liikkeellä. Kieltämättä isojen tapahtumien aikaan tulee myös kaikenlaiset kauhuskenaariot mieleen, mutta mieltä rauhoitti kun poliisejakin oli partioimassa joka nurkassa ja turvatarkastuspisteet pystytettynä sisäänkäynneille.

Aurinkoinen ja mukava reissu kaikenkaikkiaan. Monacossa tuli myös junalla käytyä satama-aluetta katsomassa. Siellä oli pystytetty luistelurata jossa lapset luisteli, musiikki pauhasi ja viereisellä terassilla drinkkejä siemaili todennäköisesti vanhemmat +15 asteen lämmössä. Casinon edusta oli pistetty kunnolla remppaan. Saapa nähdä minkälaista suihkulähde ja istutuksia siihen virittelevät.

Tuli kuunneltua Peter Lynchin äänikirja - One Up On Wall Street. Kirjan kuunteli aika nopeasti (2h 8min). Toivoisin että myös suomalaista sijoituskirjallisuutta tulisi enemmän äänikirjoiksi. Äänikirjoja tulee ajankäytön vuoksi kuunneltua enemmän kuin luettua kirjoja. Saa vinkata jos mielessä suosituksia!

Omaan ajankäyttöön liittyen otin itselleni tavoitteeksi vähemmän netissä surffailua, enemmän läsnäoloa, elokuvia ja kirjoja. Parannettavaa on vielä reippaasti. On tämä kännykkä koukuttava vempain.

 

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot - 7.2.2020 07.30

Olisi mielenkiintoista nähdä miten nämä rahastot käyttäytyvät laskumarkkinassa. Pieni siivu itsellä Smart 15.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.1.2020 04.41

Kuulostaa heikolta ja kentällä ei paljoa naurata.

Tilinpäätöstiedote tupsahti, jossa vähän pohdittiin tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Osa tuottajista selviää, osa katkeaa. Näin pitkään jatkunut heikkous tuo tarvetta lisälainoihin, jotta edes toimintaa voisi jatkaa. Riskit kasvaa.

Toivo ei ole strategia, mutta pientä betsiä laitan lisää jos näkymät jostain syystä paranisi, tuskin tänä vuonna vielä. Kurjalta näyttää lyhyellä aikavälillä. 

Tsemppiä kaikille kyydissä oleville!

 

Näytä koko viesti
Matkailijan ajatuksia piensijoittamisesta - 10.1.2020 09.46

Yllätyin Lissabonin mäkisestä maastosta vaikka etukäteen kuvia bongailinkin. Kai se on niin erilaista livenä sitten.

Päivän kävelyt ollut luokkaa 11km, nousua ja laskua kuten myös juominkien suhteen. Positiivisesti yllätti hyvä asiakaspalvelu ja hintataso. Täällä viihtyisi reilusti viikkoa pidempään ja nähtävää piisaisi, vaikka ei Eiffelin kaltaista turistimagneettia löydykkään. Toisaalta itse arvostan vähemmän turistirysä kohteita.

Näin tammikuussa sää täällä +14 asteen luokkaa, onneksi aurinkoakin näkee josta saa mukavasti elinvoimaa. Ollut melko alakuloista Suomessa kun ei päivänvaloa näy. Suomituristeja ei paljoa ole kuulunut/näkynyt täällä, taitaa johtua tästä vuodenajasta. Vielä olis tarkoitus käydä päiväreissu Sintrassa ja loppuaika kierrellä kuppiloita leivoksia nauttien.

Tuli ennen vuodenvaihdetta avattua OST Nordnettiin ja myytyä aiemmin mainitut osakespekuloinnit pois. Alla tämän hetken tilannekatsaus OST osakkeisiin.

- Fortum 26%

- Verkkokauppa 26%

- Nokian Tyres 25%

- UPM-Kymmene 22%

Tuntuu sopivalta tälle hetkelle kun ei ole liikaa seurattavaa. Kuukausisäästöjen (indeksirahastot) lisäksi vielä Saga Fursia pieni satsi AOT tilillä seurantapositiona.

Tuottoisaa vuotta 2020 toivottelee!

- Matkailija

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.12.2019 05.50

Bittiumia tuli ostettua pieni erä eilen, ollut harkinnassa pitempään. Digiaa mietin myös, mutta ajattelin jättää ostopaukkuja myöhemmälle ajankohdalle. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 20.12.2019 06.24

Tilikauden 1.11.2019–31.10.2020 ensimmäinen huutokauppa päättyi tänään. Ketunnahoista myytiin noin puolet ja nahkojen hintataso laski keskimäärin reilut 5 prosenttia syyskuun huutokaupasta. 

”Euroopan muotiteollisuuden ja Korean aktiivisuus oli positiivista ja kertoo vastuullisesti tuotettujen suomalaisten ketunnahkojen asemasta muodissa. Kiinassa, siniketun päämarkkinalla, lämmin alkutalvi ja talouskasvun hidastuminen vaikuttivat huutokaupan myyntiin. Siniketunnahkojen välitön tarve oli rajallinen, ja todellinen markkinatilanne selviää vasta kauden seuraavassa huutokaupassa”, toimitusjohtaja Pertti Fallenius sanoo.

Osake lasketellut viikossa 10 tasoihin. Tankkaisko lisää vai holdaisko vain..

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.12.2019 07.11

Kuuntelin loppuun. Tosiaan ei sinänsä uutta tullut seuranneelle, mutta mielestäni nämäkin ovat erittäin tervetulleita podeja. Aina on mahdollista että uusia kuulijoita eksyy joukkoon eri lähteiden kautta ja saattaa jopa saada ensikipinän tai vinkkejä sijoittamiseen.

Ihan leppoisalta meiningiltä vaikutti, toki haastattelijoilta joskus toivoisi ripauksen enemmän humoria kehiin. Todellisuus saattoi olla kyllä muuta laugh Eli tuskin mitään ainakaan menettää jos työmatkalla kuuntelee. Aikaa saa kulutettua turhempaankin

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.12.2019 11.17

Olipas karmiva tarina. Itsellä tulee käytyä Barcelonassa melkein vuosittain, niin jotenkin karmaisi lukea kun on läheinen paikka minulle. Oli jotenkin hämmentävä lukea miten surkeasti tuon tason hotelli asiaa hoiti ja Pokerstarsin vastaukset oli yhtä tyhjän kanssa. Onneksi olit tapauksen kirjoittanut julkisuuteen ja saanut paljon tukea sekä näkyvyyttä. 

Onko tällainen tapaus saanut sinut Jens erityisen varovaiseksi? Kun lähtökohtaisesti varsinkin suomalaiset ovat suhteellisen sinisilmäisiä ja luottavat esimerkiksi hotellin työntekijöihin ehkä jopa liikaakin. Tapaus herätti ainakin minut että tullut toisinaan melko huolettomasti reissuilla kuljettua.

Näytä koko viesti