Olet täällä

Traveller

Traveller

  • Liittynyt 29.11.2018
  • 4 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 9.7.2019 7.44

Hieno kirjoitus Mikko! Itsekkin näin aloittelijana voin samaistua tuohon. Ikää kertynyt 27 ja noin vuosi sitten havahduin ensimmäiset sijoitukset tekemään. Ensimmäisenä pisti silmään podcastit ja youtube videot, jota kautta aiheeseen perehtyminen alkoi. Aika piakkoin sitten löysinkin sijoitustiedon, jota lueskellut aktiivisesti.

Hienoa että jaksat kirjoitella aiheesta hyvin selkokielellä myös aloittelijan näkökulmasta.

 

Matkailijan ajatuksia piensijoittamisesta - 20.1.2019 18.23

Säästämisen aloittamisen tärkeyttä ei turhaan korosteta. Aika tekee työn, mitä aiemmin aloitat sen isompi säästöpotti sinua odottaa.

Kun pääset alkuun, tulee säästämisestä mukava harrastus. Ideologia kulutukseen muuttuu myös.

Säästämisen aloittamista helpottaa tavoitteet. Alla mielestäni tärkeimmät ohjeet aloittamiseen ja vinkki säästöhaasteeseen.

1. Aloita tänään!

2. Karsi ylimääräisiä menoja, tutki tiliotteesi

3. Avaa pankkiisi säästötili, mikäli ei entuudestaan ole

4. Avaa arvo-osuustili haluamaltasi palveluntarjoajalta (Nordnet, OP, Nordea ym.)

5. Mikäli sinulla on kulutusluottoja, maksa ne pois mahdollisimman pian!

6. Laita automaattinen veloitus käyttötililtäsi 5% nettotuloistasi indeksi/ETF -rahastoihin. Voit nostaa summaa kun mahdolliset kulutusluotot maksettu pois

7. Mikäli sinulla on kiinnostusta ja aikaa tutkia yhtiöitä, suorat sijoitukset yhtiöiden osakkeisiin ovat hyvä valinta! Vaatii kylläkin kärsivällisyyttä ja hermoja erityisesti alkuaikoina, ettei tee tyypillisiä aloittelijoiden virheitä. Ostosumma voi olla alkuun pieni esim. 5% nettotuloista. Tärkeintä on aloittaminen ja tunnistaa oma riskinsietokyky. Pysy päätöksissäsi, älä hötkyile!

8. Jos sinulla on unelmia kuten ulkomaanmatka tai kauan haaveilemasi asia, aloita säästäminen heti!

Esimerkkinä 52 viikon säästöhaaste. Ensimmäisen viikon aikana siirretään 2€ säästötilille, seuraavalla viikolla 4€ jne. Tästä kertyy mukava summa haasteen lopuksi (2756€).

Säästäminen vaatii hieman kurinalaisuutta, mutta mikäli summat ovat kohtuullisen pienet eivät nämä vaikuta arkeen juuri ollenkaan.

Konkreettiset tavoitteet tekevät säästämisestä mielekkäämpää. Nämä vinkit on lähinnä suunnattu pitkäaikaiselle osakesäästäjälle, jonka sijoitushorisontti on todella kaukana. Myös liika jahkailu onko indeksisijoittaja vai osakepoimija voi kaataa päätöksen sijoittamisesta kokonaan. Mielestäni voi olla aivan hyvin molempia.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 29.11.2018 16.56

Samaa mieltä Farseerin kanssa, olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksia Saga Fursista ja alasta yleisesti.

Vuoden viimeinen huutokauppa läheneeyes