11.3.2024 - 03:03

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Eipä mitään, solitude on tehnyt hyvää. Tosi paljon ulko-ilmassa, juoksemassa, ulko-salilla, scootteroimassa landea, pakastealtaissa. Määmatka Siargaolla. Naisseuraa riittäisi mut nyt ei oo ollu motia siihen ni oon väistelly viime päivät.

Niin, kylmäaltistus on tullut tännekin. Siis ihan #TälläKääritäänRahat tasolla. Musta on huikeaa aina nähdä spotteja, kun näin tapahtuu. Joku simppeli ja halvasti toteutettava asia vain osuu käärintäspottiin. Eka kertaa varmaan haltioiduin 90-luvulla kun Messukeskus ulkoisti narikkansa. Kaverit perustivat yrityksen nimeltä "6 markkaa" ja nään ansaintalogiikan ketterälle toimijalle olevan aika nuts tossa. Messujen aikaan on menoa ja economics of scale, muulloin ei tarvi seisottaa ihmisiä. Muistaakseni oli jotenkin kauppakorkeaan liittyvä niin varmaan rerytointikin aikaan nähden ketterää - sehän ton toiminnan tyyliin isoin haaste on ei_kääriä, jos joku. Mut hei, ulkoistus oli ajan henki, se oli Aina järkevää, AINA!  ;D

Toinen mistä täälläkin vaahtosin oli korona-aikaan Hiidenveden grilli (google maps). Toi oli vaihtanut kannattamattomana omistajaa tosi monta kertaa, viimeksi 2019. Uudet olivat innokkaita vielä kun Korona tuli, 2/2020. Tosi hyvä keittiö...mutta mikä oleellisinta, valtava parkkipaikka, take-avay optio luukun kautta (!) ja iskuetäisyydellä PK seudusta. Ulkona kylmä ja ihmisillä vain aikaa kun kaikki kiinni - you do the math vaikka raflat ei yleensä kääri. Paikan suosio räjähti, jonot aamusta iltaan, kymmeniä (!) autoja jossa ihmiset istuivat syömässä take away safkaansa, lämpimässä. Oikeaan aikaan oikeella konseptilla (iso parkkis+luukku+hyvä safka...jota ei yleensä kiskasta luukun kautta saa). Laskeskelin vähän tuottoja ja oli aika jäätävää. Keskiostoskin musta tyyliin 50e, tarkkailin, ja siis kuukausia AINA jono ja keskimäärin 15 autokyydillistä parkkiksella. Kuluthan on tossa pienet: basicly kioski landella! 50e ja jos yksi asiakkuus hoidetaan 3 minuutissa (keittiöön palkattiin nopsaan lisää jengiä ja erillinen noutopiste piipperi-avusteisesti) niin tuntimyynti 1000e. Sitä jonoa oli tosiaan aamusta iltaan niin 1000* vaikka 7,5h to be safeside niin 7500e päivämyynti. 200.000e kk myynti, joo, otin vähän "superpaskan ilman vähennystä". 200.000e myynti landekioskilla isokatteellisesta toiminnasta, not bad. Aika komeella alko omistaja ajelemaan, nopsaan. 

Tää ice bath taas. Näitä paikkoja on Siargaossa lukuisia nyt. Missä käyn on ulkona käytännön kolme arkkupakastinta ja kansi avataan kun joku menee - yleensä on jonoa arkkuihin. Sisällä vettä ja jäätä, 0,2-0,4 asteista on digimittalin mukaan. Kertahinta on 10e, paljousalennukset huomioiden niin keskihinta per laaki 7e, yleensä jonoa, 9-17 auki eli 8h. Keskimäärin aikaa menee per asiakas vesipisteellä 6min. Siis toi on teltta sivukujalla jossa sähköt ja arkkupakastimet...et siitä kulurakenne. Vettä ei vaihdeta päivän mittaan, ulkosuihku ennen menoa. Tulot 7e*2*10 = 140e tunnissa, sanotaanko 1000e päivässä, 30.000 e kuussa kun lomapaikassa ei vapaapäiviä tai "maanantaita" ole. (lasken siis täyttöasteeksi 66,6%). Not bad for 3rd world country sähköllinen teltta, sivukujalla.

Maksimiaika 0,3c arkussa kaulaan asti on muuten 10min, toki se oli pakko testaa. Oli kyl aika rajua, keho tärisi holtittomasti pitkään kun ei ulko-ilma 35c riittänyt lämmittämään. Aika eri kuin Suomessa uimahallissa 6c sisällä, nää on hc-kehonistejä täällä surffimestassa, salejakin siellä täällä, crossfit mestoja jne. Ajat on muuttunu. Tänään taas kylmään, kovaa huumetta!

No mutta, ei mulla muuta. Akut on latautunu. Tänään selvinnee tuleeko part II deitin kanssa jossain biitsillä vai joutuuko hän jäämään lääkärihommiin pohjoiseen. Sit sen mukaan MN syliin Suomeen <3. Alkaa kevättä koittamaan. (:

Just ny on kaikki hyvin, kohta varmaan taas kaikki päin vittua. Welcome to my brain, ihan tykkään siitä näin, en toki joka hetki mut ainakaan ei oo tylsää. Henkinen Lollercoaster. On jotain mitä muistella keinutuolissa.

https://www.youtube.com/watch?v=rXXbIkGK5l0

5
0
11.3.2024 - 11:24

joeplotter

+365
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
211

Jes, tänks kylmäaltistus-rapsasta. Kuulostaa hc:ltä. Kehonistit =D Jokohan ne on hoksanneet siellä, että kivustahan saa myös endorfiineja -piiskat viuhumaan! 

Olipa mielenkiintonen puheenaihe-podin jakso ihmissuhteista.  Sellanen tiivistys aiheesta, saattais kiinnostaa sua. Tää foorumi on taas niin perseestä etten keksi miten sen saa upotettua. Fuck it.

https://www.youtube.com/watch?v=M0a1IcODxPc

1
0
11.3.2024 - 13:21

finnjavel

+33
Liittynyt:
10.12.2022
Viestejä:
23

Itse arvelen, että aletaan olemaan cold plunge -hypen huipulla. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin vilukissoja ja mitä youtubettajia seurannut niin suurimmalle osalle tuo on hyvin negatiivinen osa päivää. Nyt monet fitness-tyypit alkaneet puhumaan kylmäkylpyjä vastaankin, kun tietyt tutkimukset osoittavat sen heikentävän lihaskasvua.

Ymmärrän kyllä tuon olojen hakemisen, mutta suuri osa ei saa siitä tyydytystä vaan päinvastoin. Laskuvarjohypystäkin saa hyvät kiksit, mutta silti edelleen pienen marginaalin harrastus.


En siis lähtisi sijoittamaan, mutta suosittelen niille jotka tykkää! Itse kokeilin kaksi viikkoa kerran päivässä (mahd. lähelle 0-asteista vettä) ja huomasin kyllä piristävän vaikutuksen, mutta ei kuitenkaan itselleni sen arvoista.


Nauti lomista!

1
0
11.3.2024 - 18:40

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Kiitos pointista!

Voit hyvin kyllä olla oikeassa. En ole ees ajatellut tota, itelle Codl Plunge on niin iso juttu monesta syystä. Myös itse prosessista tykkään, kai. Siis onhan se voimallinen mutta jotenkin kivaa tuskaa, sellaista voimaannuttavaa. Ja kylmässä käviöiden kesken on aika ainutlaatuinen yhteys, ulkomaillakin. Varsinkin avannossa kävijöiden kesken. 

Mulla siis aivosumua koska kaikki operaaatiot. Cold blunge auttaa siihen, isosti. Huomaan tosi paljon muutakin hyvää vaikutusta. Et itelle on keeper ihan salee mutta hyvä pointti, että laajemmin voi kuitenkin olla hypen huippu käsillä. 

1
0
11.3.2024 - 19:00

KepilläJäätä

+471
Liittynyt:
11.1.2015
Viestejä:
384

PikkuPro wrote:

Kiitos pointista!

Voit hyvin kyllä olla oikeassa. En ole ees ajatellut tota, itelle Codl Plunge on niin iso juttu monesta syystä. Myös itse prosessista tykkään, kai. Siis onhan se voimallinen mutta jotenkin kivaa tuskaa, sellaista voimaannuttavaa. Ja kylmässä käviöiden kesken on aika ainutlaatuinen yhteys, ulkomaillakin. Varsinkin avannossa kävijöiden kesken. 

Mulla siis aivosumua koska kaikki operaaatiot. Cold blunge auttaa siihen, isosti. Huomaan tosi paljon muutakin hyvää vaikutusta. Et itelle on keeper ihan salee mutta hyvä pointti, että laajemmin voi kuitenkin olla hypen huippu käsillä. 

Komppaan. Itse pyrin myös lähes päivittäin käymään avannossa. Hyvällä tapaa tuskaa ekat 10 sek kunnes saa hengityksen tasaantumaan ja sitten usempia minuutteja hengitellen, meditatiivinen ja voimaannuttava kokemus joka kerta. Toki pitää hoitaa keskittyneesti ja rauhassa, ei niin kuin moni aloittelija eli hyperventiloiden käydään pikana dippaamassa. Sopivan avannossaoloajan löytäminen oma taiteenlajinsa, kylmää ei oikeastaan alkushokin jälkeen avannossa tunne, mutta jos liian pitkään niin tulee tosiaan mainitsemasi holtiton tärinä jälkirekyylinä avannosta nousun ja tunnon palautumisen jälkeen.

Huomaan itse myös keskittymiskyvyn parantumista, monesti jos kuuppa kesken päivän jumittaa duunikuvioissa, niin kesken päivää avanto ja taas löytyy fokusta ihan erilailla. Kylmä ja kipu maadoittaa hyvin. Unet paremmat ja rauhallisempi olo yleensä iltaisin kun käynyt ottamassa kylmäaltistuksen. 

Toinen toimivaksi huomaamani kivuntuottotapa on piikkimatto, matolle makaamaan ja fokus selän tuntemuksiin. Monesti lopputuloksena 15min päästä rento olo ja muutamaan kertaan meinannut nukahtaa päälle. Jos uni tai remtoutumisongelmia niin kannattaa testata.

 

4
0
11.3.2024 - 20:02

majava123

+39
Liittynyt:
22.4.2020
Viestejä:
45

On se vaan ihmisen ruumis kullakin erilainen. Itse ekat 6-v avantouinnissa metodilla; max sauna max avanto. Vitutti lähinnä ja päähän tuli sumea tunne. Palautui toki ja roppa rentoutui. Vikat 6kk metodilla lyhyt sauna lyhyt uinti(10-20sek) useita kertoja ja taiteen sääntöjen vastaisesti lopuks sauna. Toimii omaan roppaan parhaiten tämä.

4
0
11.3.2024 - 22:40

Artsipappa

+2039
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1902

Jokainen etsiköön itselleen parhaat tavat hyvinvointiin, mutta itse olen huomannut vain hyviä puolia. 

Ei ole kylmäallasta himassa (harkinnassa on), mutta aloitin viime vuoden marraskuussa maksikylmät suihkut. En tiedä miten kylmää se on, mutta omakotitalossa talvella se kyllä tuntuu helvetin kylmältä. Ainakin tähän tarkoitukseen riittävä :) Oli pakko tehdä omat säännöt ettei lähde lipsumaan, eli joka päivä, päivän ensimmäisessä suihkussa vähintään 3 minuuttia maksikylmässä. Siihen ei kyllä totu, ja se on aivan perseestä mennä sinne, ihan joka päivä, mutta kun homma ohi niin mieli ja kroppa tikissä. Se toimii vähän saman tyyppisenä pääkopan resettinä kun kunnon treeni. Jälkeenpäin olo on erinomainen. 

Toinen mistä tykkään on just se ettei ole helppoa. Elämä hyväosaisena läntisessä hyvinvointivaltiossa on todella helppoa, se on hyvä vähän kilvoitella sitten edes itsensä ja oman päänsä kanssa. 

2
0
12.3.2024 - 03:20

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Kiitos viestistäsi KepilläJäätä, mielenkiintoinen ja tietävä.

Mulle 10sec ei avannossa vielä riitä hengityksen rauhoittumiseen. 6c hallivedessä vie 10-20sec, ammeessa ja jääpaloissa ehkä sama kun siinä se vesi ei alun jälkeen heilu mutta avannossa "pahimmillaan" en oo saavuttanu hengityksen rauhoittumista lainkaan. Siis muistan joskus, kun Allas Sea Poolilla oli -10c ja viima niin ei keho pystynyt löytämään stressitöntä tilaa niin 4min jälkeen lopetin yrittämästä. Mut toi toki poikkeus. Yleensä alku on joo tuskaa (toisaalta hyvin tuttua niin hallittavaa) ja sit rauhoittuu kaikki ja sit jossain vaiheessa tulee kylmä/alkaa täristä. Eilen olin 7min jäissä ja siitä aurinkoon niin meni tosi ihanasti, ehkä 10min on vaan mulle liikaa. Tänään taas varmaan 1130am meen kun täytyy vaihtaa hotlaa ja on matkan varrella.

Kylmä tosiaan maadottaa hyvin, ehkä kipukin. Mä meen ylikierroksille/stressaannun helposti nykyaikana kun viestit paukkuu vaikka niitä minimoin ja adminaan ja puhelin on aina äänettömällä. Mutta esimerksi avoimiin suhteisiin liittyy paljon viestittelyä mikä on parhaimmillaan dopamiinipiikkejä ja pahimmillaan you just get overwhelmed. Vaikka olisin miten overwhelmed niin 10min 6 asteisessakin kyllä balansoi mielen. Toinen, että mullahan on varmaan ihan lapsuudesta asti ja lapsuudesta johtuen taipumusta ahdistukseen. Se oli tosi paha 2016 syksyllä mutta yleensäkin, nyt kun sitä on Tosi paljon vähemmän ja varmaan aika normit tms., niin tajuaa, miten paljon sitä on elämässä aiemmin ollut. Kylmävesi on auttanut ahdistukseenkin paljon, esim. evioeron aikoihin tai oikeastaan ennen sitä. Eron jälkeen aloin voimaan nopsaan paljon paremmin.

Matkoihin liittyen muuten ahdistus linkittyy jännästi niin, että nykyään matkustaminen on kyllä parempaa kuin 25v tms. Silloin oli ahdistusta vaikka sitä en itse hahmottanut eikä osannut olla rennosti hetkessä. Ja sitä reissaaminen vaatii jos jotain. Nykyään, niinkuin nytkin, kaikenlaista matkoilla(kin) tapahtuu ja kaikki ei mene putkeen mut pysyn tosi hyvin kivassa headspace, keskimäärin.

Tota piikkimattoa täytyy ehkä testata, hyvä idea! Vihaan tavaran hankkimista mut kun linkität ice bathingiin niin alkaa houkuttaa... :)

2
0
12.3.2024 - 03:44

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Artsipappa, kiitos. Ite aina kans aamuisin kylmäsuihkuun. Ja tuskaahan se. Avantoon rauhoittuu, kylmäsuihkuun ei. Oon kyllä aika neiti siinä, vois itseasiassa ottaa projektiksi pidentää, oon ottanut tyyliin vain 1min. Joka aamu. Herättää, se on se juttu mulle, tehoherätys. Taidanpa oikeen alkaa ottaa aikaa Suomessa, 3min. Toki hanavesi alkaa lämpenemään eli ei niin paha ja ens talvella on sit jo karaistunut.

Oon samaa mieltä, että ei liian helppoa elämää tai ei ole helppoa pään kanssa. Lapsille nykyään tarjotaan tosi paljon avaimet käteen elämää ja mielenterveysoireet on räjähtänyt. Kun mä näen poikien tulevan kunnon treeneistä - ulkoa hallilta hikimärkinä juosten puna poskilla - niin on hyvä fiilis. Siis nähdä sama lapsi 1,5h aiemmin vitkuttelemassa ja kiukuttelemassa mut viimassa kulkeminen ja fudistreenit kylmässä hallissa niin ihan uus lapsi. Musta lapsille tehdään vähän karhunpalvelusta, ei tajuta, että helpon elämän tarjoaminen ei tarjoa helppoa elämää pääkopalle. Terve mieli terveessä ruumiissa; vitun kulunut mut komppaan.

Deitti sai sovittua, että aloittaa lääkärihommat saarella vasta mun reissun jälkeen niin mennään johonkin biitsille. Let's see, tuskin kauheeta voi olla kun otan kyl omaa aikaa treeneihin ja seksijutut on varmaankin ihan kivoja. Mut on siinä kulttuurieroja tai ihmiseroja mut varmaankin kulttuurieroja. Esimerkiksi että erillään ollessa pommittaa mua viesteillä ja tunteilla mut yhdessä ollessa on puhelimella kaikki mahdolliset välit. Enemmän tykkään olla siellä missä oon, toki vaikka nyt kirjoitan tätä mut niinku et toi olis jotenkin balanssissa. Mut olis kiva olla ENM tyttö täällä kun varmaan taas tulen ens talvena ja ENM tyttöjä täällä ei hirveesti varmaan oo. No, let's see millaisia tunteita ja balanssia löydän, häntä varmaankin kyllä kiinnostaa. Viikon päästä anyhow kotiin, otin uudet lennot. Takaisin elämään kiinni pikkuhiljaa pitkähkön poikkeusajan jälkeen. Perusrytmiin, like it. Pimeydestä en niinkään.

3
0
12.3.2024 - 08:39

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401

Tämän blogin innoittamana (tod.näk.) pistäydyin kylpyläreissulla muutaman kerran 40c altaasta 6c altaaseen sukeltamaan muutamaksi sekunniksi. En ole siis koskaan aiemmin harrastanut mitään kylmähommia ja tarkoitus oli alunperin "voittaa itsensä" ja pulahtaa kerran. Mutta. Kokemus oli hyvinkin positiivinen ja omat tuntemukset vähän yllättivät: Altaaseen meno rappusten askelma kerrallaan oli helpompaa kuin useimmiten "kylmään" järviveteen tms jonne yleensä hyppään tai en mene ollenkaan. Toki ennen ensimmäistä kertaa piti nilkat kastaa pariin kertaan ja pohtia vielä kertaalleen onko tässä mitään järkeä. Silloin se tuntui kylmältä. Vaan sitten kun upoksiin asti pääsi niin ei sieltä mikään hitonmoinen kiire pois ollut. Ja jotain upeata siinä fiiliksessä pulahduksen jälkeen oli. Jotenkin rauhallinen ja levollinen muttei lainkaan väsynyt fiilis. Tämä vaatinee lisätutkimuksia. Enpä olisi minusta uskonut.   

7
0
12.3.2024 - 08:56

mskomu

+1324
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
664

Itsekin olen miettinyt, että pitäisi ottaa avantouinti tavaksi, koska lukenut siitä sen verran positiivisia juttuja. Ongelmana on, että normaalisti tuntuu aika ylitsepääsemättömältä mennä uimaan edes suoraan saunasta, kun ilman ja veden lämpötila lienee lähempänä kymmentä, enkä ole sitä erityisen positiivisena kokenut. Pari kaveria tosin kertoi, että ovat aloittaneet harrastuksensa kylmällä suihkulla ja sitä on nyt tullut joitain kertoja tehtyä. Ihan helvettiähän se on, mutta sen jälkeinen olotila on kyllä todella hyvä ja allekirjoitan kaikki täälläkin mainitut positiiviset jutut. Pitänee vain koittaa totuttaa itsensä ensin noihin ja hiljalleen totuttautua, jotta olisi joskus valmis avantoon.

Mutta kysymyksenä vielä teille, jotka tuota enemmän harrastatte ja kellotatte melkoisia minuuttimääriä. Huomaatteko eron sillä, että kylmässä vedessä on vaikka 3 min vs 4 min? Itse en ole kylmissä suihkuissa huomannut toistaiseksi suurta eroa sillä, että vääntääkö potikat ihan kaakkoon vai ei, ja että kuinka pitkään siinä nyt on lopulta onnistunut kärvistelemään. Ja itsellä noi ajat lienee olleet alle minuuttia. Vähän aihetta sivuten oli muuten ihan hyvä kirja sellainen kuin Dopamine Nation (Anna Lembke), jossa oli aika kansantajuisesti käsitelty kivun ja hyvinvoinnin suhdetta ja miksi vaikkapa piikkimatto tai kylmäkylpy toimii. Sekä toisaalta, että mitä siitä seuraa, jos homma menee toiseen suuntaan ja elimistö alkaa herkistymään kivulle, koska sopivaa ärsykettä ei tule.

3
0
12.3.2024 - 09:29

Artsipappa

+2039
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1902

PikkuPro wrote:

Artsipappa, kiitos. Ite aina kans aamuisin kylmäsuihkuun. Ja tuskaahan se. Avantoon rauhoittuu, kylmäsuihkuun ei. Oon kyllä aika neiti siinä, vois itseasiassa ottaa projektiksi pidentää, oon ottanut tyyliin vain 1min. Joka aamu. Herättää, se on se juttu mulle, tehoherätys. Taidanpa oikeen alkaa ottaa aikaa Suomessa, 3min. Toki hanavesi alkaa lämpenemään eli ei niin paha ja ens talvella on sit jo karaistunut.

Oon samaa mieltä, että ei liian helppoa elämää tai ei ole helppoa pään kanssa. Lapsille nykyään tarjotaan tosi paljon avaimet käteen elämää ja mielenterveysoireet on räjähtänyt. Kun mä näen poikien tulevan kunnon treeneistä - ulkoa hallilta hikimärkinä juosten puna poskilla - niin on hyvä fiilis. Siis nähdä sama lapsi 1,5h aiemmin vitkuttelemassa ja kiukuttelemassa mut viimassa kulkeminen ja fudistreenit kylmässä hallissa niin ihan uus lapsi. Musta lapsille tehdään vähän karhunpalvelusta, ei tajuta, että helpon elämän tarjoaminen ei tarjoa helppoa elämää pääkopalle. Terve mieli terveessä ruumiissa; vitun kulunut mut komppaan.

Mun mielestä suihku on tavallaan vaikeampi kun kylmäallas tai avanto, koska sielle sen veden virtaamisen takia ei muodostu lämpökerrosta. Varmaan tuttua sulle, mutta selvennykseksi, eli lämpökerros muodostuu koska veden lämpötila on alhaisempi kuin ihon pintalämpötila. Kylmässä vedessä ihon verisuonet supistuvat lämmön säilyttämiseksi, ja ihon pinnalle muodostuu ohut eristekerros kylmää vettä, ja tämä kerros estää lämmön siirtymisen iholta veteen ja auttaa pitämään kehon lämpimänä. Tätä ei tosiaan suihkussa tapahdu virtauksen takia. Toki suihkun vesi on varmaan jonkin verran lämpimämpää. Pitäisi varmaan mitata.

Ja täysin samaa mieltä siitä miten lapsia kasvatetaan ja suojellaan ihan kaikelta mielipahalta tai ponnisteluilta. Ei ihmistä ole tehty liikkumattomaksi sohvalla makaavaksi someaddiktiksi. Ei ihme että jengin pääkopat prakaa. Vähän tähän liittyen, ihan pari viikkoa sitten ilmestyi Abigail Shrierin uusi kirja 'Bad Therapy: why the kids aren't growing up'. En ole vielä lukenut, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta.    https://www.amazon.com/Bad-Therapy-Kids-Arent-Growing-ebook/dp/B0CBYHTV2D

Samalta tädiltä aikaisemmin ilmestynyt Irreversible damage oli loistava. Sitä koitettiin jenkeissä bänniä, ja jossain määrin kai onnistuikin. Amazonissa 4,8. https://www.amazon.com/Irreversible-Damage-Transgender-Seducing-Daughters/dp/1684510317

3
0
12.3.2024 - 09:43

Artsipappa

+2039
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1902

mskomu wrote:

Itsekin olen miettinyt, että pitäisi ottaa avantouinti tavaksi, koska lukenut siitä sen verran positiivisia juttuja. Ongelmana on, että normaalisti tuntuu aika ylitsepääsemättömältä mennä uimaan edes suoraan saunasta, kun ilman ja veden lämpötila lienee lähempänä kymmentä, enkä ole sitä erityisen positiivisena kokenut. Pari kaveria tosin kertoi, että ovat aloittaneet harrastuksensa kylmällä suihkulla ja sitä on nyt tullut joitain kertoja tehtyä. Ihan helvettiähän se on, mutta sen jälkeinen olotila on kyllä todella hyvä ja allekirjoitan kaikki täälläkin mainitut positiiviset jutut. Pitänee vain koittaa totuttaa itsensä ensin noihin ja hiljalleen totuttautua, jotta olisi joskus valmis avantoon.

Mutta kysymyksenä vielä teille, jotka tuota enemmän harrastatte ja kellotatte melkoisia minuuttimääriä. Huomaatteko eron sillä, että kylmässä vedessä on vaikka 3 min vs 4 min? Itse en ole kylmissä suihkuissa huomannut toistaiseksi suurta eroa sillä, että vääntääkö potikat ihan kaakkoon vai ei, ja että kuinka pitkään siinä nyt on lopulta onnistunut kärvistelemään. Ja itsellä noi ajat lienee olleet alle minuuttia. Vähän aihetta sivuten oli muuten ihan hyvä kirja sellainen kuin Dopamine Nation (Anna Lembke), jossa oli aika kansantajuisesti käsitelty kivun ja hyvinvoinnin suhdetta ja miksi vaikkapa piikkimatto tai kylmäkylpy toimii. Sekä toisaalta, että mitä siitä seuraa, jos homma menee toiseen suuntaan ja elimistö alkaa herkistymään kivulle, koska sopivaa ärsykettä ei tule.

Mä aloitin 30 sekunnista, viikon jälkeen minuuttiin jne, kunnes olin tossa 3 minuutissa mistä en enää nosta. En voi sanoa huomaavani eroa kahden minuutin ja kolmen minuutin välillä. Jos jotain, niin mieluummin lyhennän aikaa kun pidennän. Muistaakseni Andrew Hubermanin podcastissa oli että 11 minuuttia kylmäaltistusta viikossa tuo jo hyviä tuloksia. Ja sen voi jakaa vaikka 3-4 kertaan. Mä teen joka päivä, koska tunnen itseni, ja jos jätän päiviä välistä niin helpommin jätän seuraavanakin päivänä.. ja taas seuraavana. Ja pian huomaan että koko homma meni jäihin (pun intended). Vähän niin kuin kuntosalin kanssa mulla välillä, aloitan "huomenna". Kuntosalille menolle löytyy enemmän tekosyitä. Ei muka ehdi, mukamas liian väsynyt treenaamaan yms paskaa. Joka aamu käyn kuitenkin suihkussa, siinä ei oikein tekosyitä voi itselleen kehittää.

3
0
12.3.2024 - 10:22

joeplotter

+365
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
211

Hyviä vastauksia. Oon ottanut minuutin kylmät suihkut pari kertaa päivässä. Hyvä aloittaa ihan siitä 30s ja lähteä nostamaan. Sitä ei hetken jälkeen koe tuskaseksi, siis vesi ei lämpene mut siihen tottuu. Reacher kirjoitti että sukeltaa kylmään veteen, pään painaminen pinnan alle ei kai tarkoitus? Normisuihkussa kastelen pään veden alla nopeasti pari kertaa, koska tunne on virkistävä. Avannossa/kylmävesialtaassa en ollenkaan. Oon melko vilukissa noissa avantojutuissa, en vielä kestä kuin pikku pulahduksen ja rauhoittumisen ja out, mut aika harvakseltaan oon kokeillut.

Onko muita pyyhehifistelijöitä? =D Keräilen finlaysonia :D Tipsejä otetaan vastaan.

1
0
12.3.2024 - 12:04

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Jack Reacher wrote:

Tämän blogin innoittamana (tod.näk.) pistäydyin kylpyläreissulla muutaman kerran 40c altaasta 6c altaaseen sukeltamaan muutamaksi sekunniksi. En ole siis koskaan aiemmin harrastanut mitään kylmähommia ja tarkoitus oli alunperin "voittaa itsensä" ja pulahtaa kerran. Mutta. Kokemus oli hyvinkin positiivinen ja omat tuntemukset vähän yllättivät: Altaaseen meno rappusten askelma kerrallaan oli helpompaa kuin useimmiten "kylmään" järviveteen tms jonne yleensä hyppään tai en mene ollenkaan. Toki ennen ensimmäistä kertaa piti nilkat kastaa pariin kertaan ja pohtia vielä kertaalleen onko tässä mitään järkeä. Silloin se tuntui kylmältä. Vaan sitten kun upoksiin asti pääsi niin ei sieltä mikään hitonmoinen kiire pois ollut. Ja jotain upeata siinä fiiliksessä pulahduksen jälkeen oli. Jotenkin rauhallinen ja levollinen muttei lainkaan väsynyt fiilis. Tämä vaatinee lisätutkimuksia. Enpä olisi minusta uskonut.   

Veikkaan, että Dopamiinipiikki. Se mutkin koukutti kymmenen vuotta sitten. Nauti tosta huumeesta niin kauan kun saat isot kiksit irti, ei oikeen downsideä...paitsi että pitää päästä back kylmään veteen. Aikaa toki kuluu, se sit downside jos joku imo. Netistä löytyy pirusti dopamiinista tietoa. On aika "superfood" jos vaikka pitää konehommia tehdä ja keskittyä. 

Itse käyn usein ennen pokerisessiota, kolme ekaa tuntia oon tosiaan rauhallinen, levollinen mutta skarppi. Sit voi alkaa juomaan viinaa.

https://www.youtube.com/watch?v=eUexrJ-AwLs

2
0
12.3.2024 - 12:15

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

mskomu wrote:

Itsekin olen miettinyt, että pitäisi ottaa avantouinti tavaksi, koska lukenut siitä sen verran positiivisia juttuja. Ongelmana on, että normaalisti tuntuu aika ylitsepääsemättömältä mennä uimaan edes suoraan saunasta, kun ilman ja veden lämpötila lienee lähempänä kymmentä, enkä ole sitä erityisen positiivisena kokenut. Pari kaveria tosin kertoi, että ovat aloittaneet harrastuksensa kylmällä suihkulla ja sitä on nyt tullut joitain kertoja tehtyä. Ihan helvettiähän se on, mutta sen jälkeinen olotila on kyllä todella hyvä ja allekirjoitan kaikki täälläkin mainitut positiiviset jutut. Pitänee vain koittaa totuttaa itsensä ensin noihin ja hiljalleen totuttautua, jotta olisi joskus valmis avantoon.

Mutta kysymyksenä vielä teille, jotka tuota enemmän harrastatte ja kellotatte melkoisia minuuttimääriä. Huomaatteko eron sillä, että kylmässä vedessä on vaikka 3 min vs 4 min? Itse en ole kylmissä suihkuissa huomannut toistaiseksi suurta eroa sillä, että vääntääkö potikat ihan kaakkoon vai ei, ja että kuinka pitkään siinä nyt on lopulta onnistunut kärvistelemään. Ja itsellä noi ajat lienee olleet alle minuuttia. Vähän aihetta sivuten oli muuten ihan hyvä kirja sellainen kuin Dopamine Nation (Anna Lembke), jossa oli aika kansantajuisesti käsitelty kivun ja hyvinvoinnin suhdetta ja miksi vaikkapa piikkimatto tai kylmäkylpy toimii. Sekä toisaalta, että mitä siitä seuraa, jos homma menee toiseen suuntaan ja elimistö alkaa herkistymään kivulle, koska sopivaa ärsykettä ei tule.

3 tai 4 minuuuutia ei oikeen mitään eroa avanto-oloissa ainakaan. Juttelin eilen soperhotin paikallisen Ice bath mestan pomon kanssa, joka varmaan myös markkinointimielessä otti itekin sessioita. Anyhow, oli pätevän oloinen ja sano, että hänestä 3min kaulaan asti ja kädet jääkylmässä tuo kaikki benefitit. Sen jälkeen on vain pippelin pidennystä homma - tätä ei toki noin sanonu ;D ja siis tarkalleen ottaen noinhan se ei just mee... ;D. Ite en pysty käsiä noin pitkään pitämään jääkylmässä, max 20 sekkaa kerralla, sattuu tosi paljon.

Tuskapuolella taas niin jossain uimahallin 6c se eka minsa voi olla paha mut kun sen grindaa, niin tulee aika autuas olo ainakin muutaman kerran jälkeen...sit voi basicly jatkaa paljon helpommin kunnes tulee oikeesti kylmä eli alkaa täristä ja sit viimeistään on hyvä lähteä pois. Sit kun mennään jääkylmään ja ulos niin kertoimet toki karvaa mut ihan jäätävää, miten keho adaptoituu. Se on tosi paljon mentaalia, itelle -20c ja viima niin kyl se menee avantoon asti kun keskittyy vain hengittelemään. Saa Japskiturret ottaa kuvia.

1
0
12.3.2024 - 12:23

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

joeplotter wrote:

Hyviä vastauksia. Oon ottanut minuutin kylmät suihkut pari kertaa päivässä. Hyvä aloittaa ihan siitä 30s ja lähteä nostamaan. Sitä ei hetken jälkeen koe tuskaseksi, siis vesi ei lämpene mut siihen tottuu. Reacher kirjoitti että sukeltaa kylmään veteen, pään painaminen pinnan alle ei kai tarkoitus? Normisuihkussa kastelen pään veden alla nopeasti pari kertaa, koska tunne on virkistävä. Avannossa/kylmävesialtaassa en ollenkaan. Oon melko vilukissa noissa avantojutuissa, en vielä kestä kuin pikku pulahduksen ja rauhoittumisen ja out, mut aika harvakseltaan oon kokeillut.

Onko muita pyyhehifistelijöitä? =D Keräilen finlaysonia :D Tipsejä otetaan vastaan.

Käsittääkseni pään painaminen veden alle ei avannossa hyvä tai tuo etuja. Jotain tekemistä verenkierron kanssa, muistaakseni.  Itellä sattuu jääkylmä  päähän nopsaan niin en laita mut kastelen käsilläni. 6c kuten Itiksessä niin sukeltelen sen 5m altaan päästä päähän kymmenenkin kertaa, se ei enää satu se 6c.

Ei se pään painaminen varmaan killerikään oo, se joku suomalainen nainenhan vapaasukelsi jonku 80m jään alla ja aika tieteellisen näköistä treeniä dokkarin mukaan niin tuskin mitään killerihommaa. Mut itteä ei kiinnosta, pari aivoinfarktia takana niin ei liikaa huvita leikkia pään kanssa.

4
0
18.3.2024 - 09:35

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Aloittelen kolmen lennon maratonia. Alla jo pari tuntia autolla. Paremmin meni treffit loppua kohti, katellaan. Tänä aamuna lääkärityttö kysy, "do we have sex before or after breakfast?". Muita vaihtoehtoja mulle ei annettu ja niinpä luin indikoinniksi, että jompaan kumpaan mun olisi syytä varata aikaa. Onneksi en vetänyt ylipitkää aamulenkkiä.

Nyt takaisin "arkeen". Se on innostavaa kun aurinkoa alkaa olemaan ja kun kohta pystyy ottamaan pyöränkin käyttöön niin voi Suomessakin elää niin, että dopamiini-baseline on kunnossa. Ruokavalio on ollut mun heikko kohta, yksipuolista, nyt oon kyllä muuttanut sitä.

https://www.youtube.com/watch?v=35lS7gJVTyA

Toinen mikä on innostavaa, niin poikien treenit alkaa olla kivoilla ilmoilla. Vaikuttaa muuten fudikseen ja yleisurheiluun aikas paljon, että tuleeko räntää vai kevyt kesähuulahdus. Helsinki Cup on kyllä yksi kesän kohokohta.

Kolmas mikä on innostavaa on saada hommelointien rytmistä kiinni. Uskoisin sen viimeinkin voivan vähän onnistua, huhtikuun aikana.

6
0
19.3.2024 - 00:55

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Lisää Cityconia 3,726e. Limiitit käytetty.

Nyt mua taas tää innostaa. Lähinnä kun sinisilmäisenä aattelen, että uus toimari tietää mitä ei kannata tehdä tai meteli ja kun sanoissaan sanoo kaikkien omistajien omistaja-arvon lisääminen olevan hänelle ykkösprioriteetti. Sentimentti on lyöty niiiiin alas juuri nyt, että nään tosi hyvänä oston paikkana. Nih, Kilppari. 

Valitettavasti omat hilut on jo kiinni ja joku 70.000-100.000 kuoppaa keväältä tästä. ;D Se on mulle ihan iso raha. Mut en oikeen osaa katua, en uskonut, että näin alas menee ilman, että toiminta sakkaa. Jopa luulen, että q1:stä nousee kun esimerkiksi Kistan puolikkaasta voi tulla kaunistusta kiinteistöjen arvoihin. Operatiivinen toimintahan rullaa muutenkin aivan mainiosti. Rahoituspuolesta tämä on enemmän tökkinyt.

5
0
19.3.2024 - 07:21

Shenanigans

+13
Liittynyt:
12.3.2018
Viestejä:
7

Vielä mun 2penniä kylmäkylpyihin kun tuli kyseinen artikkeli vastaan. Ei mitään uutta auringon alla. https://historianet.fi/yhteiskunta/arkielama/miksi-talviuinnista-tuli-suosittua

Tein omat kokeiluni jonkin aikaa sitten, aloitin 1min ja nostin tasaisesti kylvyt kylmäaltaassa 10 minuuttiin. Sweet spot oli n. 4-6 min kohdalla jonka jälkeen tuli horkka ja varsinkin käsiin kramppeja. Tuosta pidemmälle ei sopinut omalle kropalle tai sitten pitäisi muuttaa jotain. Veden lämpötila oli normi suomalaisen uimahallin kylmäallas.

Tuossa yhdistyy sopivassa määrin kaksi asiaa, itsensä haastaminen ja mahtava olo jälkikäteen. Kylmäsuihkut vaativat vielä erikseen sisua kun ei pääse heti lämpimään suorituksen jälkeen. 

3
0
25.3.2024 - 18:44

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Ei sijoitushommeleita. 

Jotain näistä suhdejutuista. Kaikkea ei koskaan voi kun täytyy ajatella muita ihmisiä mut jotain nyt laitan, mitä tulkitsen, et vois. 

Muutettiin MN kanssa yhteen. 

Vähän silleen et kumpikaan ei ehkä niin tiiä miks. Things happen, that is what they do. Ollaan vähän nopeita käänteissämme niin tapahtuu. Kai vaan vähän niin, et molemmilla oli vaan kaasu eikä jarrua lainkaan niin, hups. Katellaan, hyvin oon so far viihtyny ja kivaa ollu. 

Sit mul on näköjään nyt toinenkin suhde. Hups 2. 

Matkan lopuksi paratiisisaaren lääkäriksi rupeeva Dani kysy, et haluunko olla jatkossa "vain" kaveri ja panna kun pannaan vai haluisinko olla "partner" ja sitoutua suunnitelmallisempaan näkemiseen ja kommunikointiin/jakamiseen. Mä olin et, öö, nää kulttuurierot, et mä oon vähän niinku "it is what it is kind of guy" et en oikeen nyt hahmota mikä ero ees, käytännössä. Sano et joo ymmärtää noi kulttuurierot ja et oon "it is what it is"...hän vaan itse on kategorisempi mieleltään ja olis more secure jos tietäis ollaanko panokavereita vai mentaalisti enemmän. Seuraavana päivänä kelasin, et hitto, mä oon tehny lapset läpällä ja menny naimisiin viisumin takia. Jättäny YO-tutkinnot happanemaan jotta voi pelata pokeria. Ostanu kämpän Helsingistä vaikka ei tietoa, mitä sillä tekis. Ja oon ollu tosi tyytyväinen noihin kaikkiin lineihin. Eikä tää nyt varsinaisesti vastentahtoinen posti ole nähdä tyyliin kerran vuodessa empaattista ENM hottista reissailun, sekstailun ja talven välttelyn merkeissä. Ja et mitäpä sitä miettimään etukäteen, voihan sitä ruveta suhteeseen ja miettiä sit matkan varrella, right. Aika siistiä, kun kumppani osaa sujuvaa Tagalogia niin jeepney ja trisagle-kyydit futaa helpommin enempi underground-paikkoihinkin. Mut et oikeesti ei näitä läpällä, ENM ja se E merkkaa. Ei toisen sydämellä leikitä. Osittain siksikin tän kirjoitan et on toinenkin kumppani nyt: Jos johonkin sitoutuu niin pitää sit kans sitoutua, imo. Eli vaikka edelleen en niin hahmota eroa "panokaverin"/"partnerin" välillä tässä niin näillä mennään. Ja onhan se kieltämättä ihan hämmentävää eikä vastentahtoisesti, että tuollainen tyttö/nainen näkee mut niin välineellistettävänä. Tyttö muutti deittiappiinkin heti "partnered", sanoi että muuttaa ja näköjään myös muutti. On hänellä toinenkin kumppani valmiiksi mutta hänen takiaan ei appeja muutellut, hmm. 

Mitäkö MN, no, tukenut on, varsin konkreettisestikin ja omalla rahallaan <3 . Hällähän on kanssa ollut toista kumppania yleensä, just nyt sitten näin ja tulevaisuudesta ei tiedä. Hyvä niin, jos tietäis niin mikä pointti enää elääkkään sitten. 

Suunniteltiin ens talvelle sellasta Danin kanssa, et mennään highend go-go baariin Manilassa ja otetaan joku kiva leikkikaveri kun Danikin on bi (kuten noin kaikki nuoremmat naiset nykyään). Jotenkin aattelen, et toi myös tapahtuu. Oikeesti mä oon viime vuodet halunnu reissata vain Filippiineille, aina. Tykkään niin siitä flowsta siellä, ilmastosta, maantieteestä eli että on saaria, enkun kielestä ja toki tytöistä. Aika siistiä, et nyt siellä on reissu ja seksikaveri joka on paratiisisaaren päähahmoja ja voin mennä sinne pällisteltäväksi talvella. Se on vähintään sama, kuin Savukosken kunnanjohtaja tois umpimustan kumppanin näytille kuntaan eli siellä ei Danin mukaan sit kauheen low key kyllä onnistu. Tyttö on siis ENM ihan huolella mieleltään eikä haluu lapsia eikä naimisiin. Tää on tärkeää mulle, jos ei olis solid ENM niin olis hankalaa alkaa tälläiseen eikä kyl myöskään jos haluis lapsia nopsaan. Hän deittailee vain länkkäreitä, kuulemma komeempia hänen silmään ja syvällisempiä keskusteluja. 

Onnex ploki o Suamex. Säilyy joku syvällisyyden sumuverho. 

Juteltiin just suhteilusta ja sanoin et mulla on merkityksellisiä juttuja joissa ei oo seksihommia (tällä hetkellä) lainkaan. Sano "oh, that sounds nice...it is just that guys always seems to want to fuck me". Ehkä just näitä kulttuurieroja sit. Juteltiin kans siitä et mitä oon mieltä kun hän tykkää seduce apeissa monomiehiä. Olin et ne monomiehet on sinne ite menny ja ne puuhastelee siellä anyhow, ei oo sun murhe se. Sä et oo monosuhteessa. You do you. "awww, you r always so supportive!". No mut suhteessa täytyy antaa henkistä tukea, right. 

Etukäteen mietti aina välillä, mitä sitten jos itelle tulee toinen kumppani. Et onko vaikeeta jotenkin jos on ihastunut tms. Mut en mä ees koe olevani ihastunut. Oon vaan iloinen kun on noin toimiva win-win kuvio ja että tuollainen tyttö haluu mun kanssa jakaa juttuja. Jotenkin vähän niin, et joku harrastus voi avata ihmiselle uusia ovia elämän kokemiseen. Tyttö, joka hommeloi 10.000 ihmisen superkauniin saaren terveydenhuollon bossina toisella puolella maailmaa avaa kans varmaan uusia näkökulmia maailmaan. Saarelle menee 2*viikossa 7 paikkainen lentokone (toinen mahis on 10h botski). Oon nähny Danin videoita sillä potkurikoneella matkustelusta, on siinä kyllä ihan seikkailun makua, ei oo silleen RyanAir fibat vaan enemmän maisemalento. Aikamoiset hoodit polkujuosta ja ajaa prätkällä saarella, Suomen tammikuussa. Enonsa on saaren päällikkö tms. Kuulemma hällä on tyhjiä taloja missä voisin/voitais olla. Ei vissiin airbnb oikeen futaa ;D 

Vika avautuminen vielä, että julkinen rahankäyttö, ympäri maailman. Dani tuli siis sieltä saarelta 1h koneella ja 2*12h bussilla mun kans olemaan Taal-kaupunkin hoodeille. Kaksi kertaa. Otti jonku paperin Manilasta niin sen varjolla enonsa kirjoittaa hyväksynnän matkalaskuihin niin tälläset "mennään lentokoneelle viikoksi panemaan länkkäriä" keikkansa menee veronmaksajien piikkiin.

13
-1
26.3.2024 - 09:09

FinnishDGI

+264
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
322

En tiedä onko mitää todellista relevanssia tai merkitystäkään asianomaisille, mutta tuli vain mieleen, että ei tarvitse asiasta kiinnostuneen olla mikään Sherlock tason salapoliisi, että saa tässä blogissa esitetyistä tiedoista haarukoitua henkilöllisyyksiä, vaikka ovatkin toisella puolella maapalloa.

3
0
26.3.2024 - 10:17

hauturi

+3122
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2291

FinnishDGI wrote:

En tiedä onko mitää todellista relevanssia tai merkitystäkään asianomaisille, mutta tuli vain mieleen, että ei tarvitse asiasta kiinnostuneen olla mikään Sherlock tason salapoliisi, että saa tässä blogissa esitetyistä tiedoista haarukoitua henkilöllisyyksiä, vaikka ovatkin toisella puolella maapalloa.

Voihan se tietysti olla, että kaikki esitetyt tiedot eivät ihan pidä paikkaansa, vaan nimiä, paikkoja jne on muutettu.

1
0
26.3.2024 - 11:03

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

FinnishDGI wrote:

En tiedä onko mitää todellista relevanssia tai merkitystäkään asianomaisille, mutta tuli vain mieleen, että ei tarvitse asiasta kiinnostuneen olla mikään Sherlock tason salapoliisi, että saa tässä blogissa esitetyistä tiedoista haarukoitua henkilöllisyyksiä, vaikka ovatkin toisella puolella maapalloa.

Jep ja oleellinen pointti, itse asiassa kelasinkin näitä ja jopa etukäteen. Eli kirjoittelin tota viestiä pikkuhiljaa useamman päivän aikana. Joitain yksityiskohtia kuten nimen muutin juuri siksi mut peruskuvio on kyllä oikea. Saaren koko myöskin vähän muutettu, lentojen määrä ja koneen koko jne. Lisäksi luetutin tän Danilla (google translator), toki being me jälkikäteen ja siis, no, "taiteilijan vapaus" eli en helposti siihen lähde, et etukäteis sensuuri. Mut joo, oli ihan ok mut myöskin sanoi, pehmeästi, että ei mielellään esim. saaren nimeä.

Avautuminen ja se, että voin vähän avata erilaista suhdemuotoa on mulla sen verran ytimessä, että jossain määrin sen osalta my_way_or_highway niin hyvä, että suhtautu noin kivasti. Sano kyllä, että hahmotti mun avautumisvammaisuuden viimeistään siinä vaiheessa, kun Texasilainen täti kysyi meiltä poolilla "so, what else you have been up to?".

Vastasin. "This is our second date, what to do think. Sex". Mut oikeesti; oli siinä vaiheessa ehdotellu useita minuutteja erilaisia museoita ja kulkueita...ymmärrän kyllä, hän itse 24 vuotta naimisissa. Vähän eri orientaatio elämään vaikka varmaankin taustalla on petelty menemään koska varsin vauhtitäti.

1
0
26.3.2024 - 11:07

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

hauturi wrote:

FinnishDGI wrote:

En tiedä onko mitää todellista relevanssia tai merkitystäkään asianomaisille, mutta tuli vain mieleen, että ei tarvitse asiasta kiinnostuneen olla mikään Sherlock tason salapoliisi, että saa tässä blogissa esitetyistä tiedoista haarukoitua henkilöllisyyksiä, vaikka ovatkin toisella puolella maapalloa.

Voihan se tietysti olla, että kaikki esitetyt tiedot eivät ihan pidä paikkaansa, vaan nimiä, paikkoja jne on muutettu.

Aina ytimessä, luin siis vasta nyt. Oon niin hätähousu, et jos useita vastauksia niin yleensä luen vaan ekan kun jo tarve vastata.

Mut joo, en tykkää valehdella. Kun kyse läheisten yksityiselämästä niin aina ei kaikkea voi sanoa ja vaikka nimi vaan pitää muuttaa mut kuviona kumminkin oikea kuva. Filippineillä on kymmeniätuhansia saaria.

0
0
26.3.2024 - 11:20

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Pokrec wrote:

Bile-Dani?

;D

Itse asiassa avoimesti elävät tuntuu bilettävän vähemmän. Myös Dani vaikka bileiässä onkin. Sama Suomessa mitä huomannut ja itselläkin bilettäminen mennyt lähes nolliin avoimen suhteilun myötä...pl huumekokeilut. Toki et mikä on bile ja mikä ei. Et Daninkin kans nähtiin niin oli aika selvää, et menee seksiin nopsaan niin mikä pointti siinä vetää viinaa ja turruttaa aistit. Parinvaihtojutuissakin ite ottanut max jonku puolikkaan oluen mut on ne usein tuntunu aika reippailtakin bileiltä silti.

3
0
2.4.2024 - 13:56

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Ilo on otettava pienistä asioista. Ainakin näinä päivinä.

Tavallaan kivakin, että kevät viipyy. Tulee vielä jotain paskaräntää niin saa vähän fiilistellä. Häviävää peliähän tuo takatalvi pelaa. Ja mikä sit superkiva niin tää timing: eipä häviä ilmavalueta kun nyt hoitaa poikia 24/7 exän lasketellessa alpeilla. Tai hoitaa ja hoitaa, varsin itsenäisiä jo ovat 14, 1 ja 9v. Aikalomalta tuntuu tämä.  Nautin suuresti ja just kun pitää normielämän ei_liian_helppona tai ylimukavana ja exällä on esim. televisio. Hauska muutaman kerran vuodessa katsoa, mitä paskaa sieltä tulee. ;D

Plan on nyt "vakauttaa rintama" eli ei tässä lähiaikoina oikein hyökkäysvoimaa ole mutta jos ei pakolla tarvisi myydä kovin matalahintaisia Cityconeja, Hki kämppää tai mökkiä niin olisi jo aika hyvin asiat siltä osin. Karmea alkuvuosi taloudellisesti kyllä mutta aina ei voi voittaa. Pikkuhiljaa pokerien pariin, jos ei muuten, niin hyvä ihmisen jotain puuhastella ihan MT syistäkin imo. Kivat asiat on kivempia kun on vähän jotain vastapainoa.

Yksi mitä oon miettinyt - pitäsköhän pelatessa ihan oikeesti vähentää juomista, auts. Se leppoistaa iltaa mutta väsyttää nousun jälkeen ja sit tässä iässä seuraava päivä helposti väsy vaikka ei paljon joisi. Ja, erityisesti, vie elämänilosta next day. Ei silleen et olis masiksessa mut ei oo silleen niin iloinen kuin kirkkain aivoin olisi. Mä vähän veikkaan, että on pakko nyt vähentää.

4
0
3.4.2024 - 14:21

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Tiiän et Lepikön tähti on parina viime vuotena vähän himmennyt. Mut kyllä mä jotenkin tota ostan. Samaahan puhutaan EKP:kin, et koronlaskut alkais viimeistään kesäkuussa. Ja joo, huhuiltu on ennenkin mut ite en kyl oo. Nyt itseasiassa nään, että korkohuippu tais olla tällä erää tässä Ja nyt ei sitten kun pidetään seinistä kiinni kunnes niistä saa jotain hintaa.

https://www.youtube.com/watch?v=t9om0bdSrH0

https://www.youtube.com/watch?v=lPwiAwWITzM&t=221s

Itellä siis silleen vähän erikoistilanne, että kaupungissa iso penthousekämppä joka on 50% verovapaa myytäessä kun oon asunut 2v ja 50% oon maksanut 2022/4 mukaisen HITAS maksimin exälle. Eli...tohon 2022/4 tasoon asti myynti on verovapaata 100% vaikka sisällä onkin voittoa omasta 50% reippaasti kun se on ostettu 2013. Sitä 2022/4 halvemmalla ei innosta verosyistä myydä kun osakkeissakin on nyt tappiota sisällä. 

Niin ja nyt moni miettii, että sen 2022/4 tason saavuttaminen voi kestää kovin pitkään. Tässä on sellainen erikoistekijä, että kohde vapautui HITAS-rajoituksista 2023 ja veikkaan, että upsideä löytyy kun markkinatilanne muuttuu myyjälle suotuisammaksi. Kuten siis PK seudulla tapahtuu next 2-3 vuotta kunhan ei Mustaa Joutsenta.

Mitään ei nyt aloiteta rakentamaan, käytännössä, kerrostaloja varsinkaan. PK alueelle tulee aika max tahtia ulkomailta populaa niin tämä yhtälö on selkeä jos ei mustaa joutsenta iske. Kahden vuoden päästä voi tuollaisen perhekämpän varmaan jo myydä...viimeistään kolmen vuoden päästä. Koska siinähän on sellainen sweetspot siinä kohtaa, kun kysytä ja tarjonta on muuttunut myyjälle suotuisammaksi mutta uusia kämppiä ei vielä pipelinestä tule koska rakentamisprosessi kestää sen n. 1,5 vuotta ja asuntomarkkina ei ennakoi kuten pörssi tekisi.

Toki voin olla väärässä mutta tän mukaan omilla hiluilla nyt pelaan. Asuntomarkkina on dump market koska on niin valtava, että fiksu sijoitusraha ei juuri vaikuta tässä tilanteessa, varsinkin, kun se on aika max sitoutunut aiempiin vipuihin jo. Vaikka sijoittajat näkisivät, että näin markkina tulee kehittymään niin siihen ei markkinan tasolla voida reagoida kuten pörssissä tehtäisiin.  Siksi sijoitusrahalla onkin hassu etulyöntitilanne asuntomarkkinoilla eli voi nähdä miten markkina tulee menemään semihelposti mutta silti sitä kehitystä ei ole vielä hinnoiteltu sisään eli syöty pois etupainotteisesti kuten pörssi tekee. Toki sitten, vastapainona, asuntosijoittaminen on erittäin altis mustille joutsenille. Varsinkin vivulla pelatessa.

Mutta juu, nyt vaan kaikki maksivivulla seiniin ja täysillä päin seuraavaa Mustaa Joutsenta. (:

EDIT: Frendi puhuu samaa, on jäysjärkinen tyyppi, monen mökkireissun kokemuksella:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010270817.html

1
0
3.4.2024 - 16:08

hauturi

+3122
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2291

Ottamatta kantaa jäysjärkisyyteen, niin sinänsä ei kovin yllättävä näkemys rakennusteollisuuden ekonomistilta. Voi olla ihan oikeakin, muttei tosiaan mikään yllätys.

3
0