51
forum
|

ItiksenKiekko

+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Terve, arvoisa sijoitustiedon väki ja muu lukijakunta.

 

Olen 24-vuotias rahoituksen opiskelija, jonka sijoittaminen on vienyt mennessään. Sijoitan toistaiseksi ainoastaan pörssiosakkeisiin, jotka ovat pääosin listattu Helsinkiin ja Tukholmaan. Jääkiekkoa harrastin lapsena yli 10 vuotta, ja siitä on tullut tutuksi myös tämä sijoittamisen kotikenttäetu. Jenkkilä on myös ihan jees. Raha on aina kiinnostanut äärimmäisen paljon.

Ensimmäiset euroni tienasin sukulaiseni muuttoapulaisena ollessani 13- tai 14-vuotias. 240 euroa käteen parin päivän duuneista. Pakkasin, siirsin, siivosin, autoin palkattua kuorkkikuskia, ja tein kovasti duunia. Olen aina ollut erityisen huolellinen ja tehnyt työtä niin, että voin tyytyväisenä vastata: ”Tää on mun työnjälkeä.” Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö olisi tehokas. Saatuamme työt tehtyä, palkanmaksuhetkellä olin ymmälläni kahdesta asiasta, ensimmäiseksi en ollut eläessäni pitänyt käsissäni niin suurta rahamäärää, se oli hieno tunne. Toiseksi, minua vähemmän työtunteja tehnyt, laiskanoloinen kuorkkikuski ansaitsi enemmän kuin minä, ainakin 300 euroa. Olin ymmälläni. En kehdannut sanoa asiasta mitään muuta kuin: ”Kiitos paljon, oli ilo auttaa muutossa.” Kovasti se aluksi harmitti, mutta kävelymatkalla kotiin ymmärsin, vaikka kuorkkikuski oli laiska, hänellä oli arvokas taito, erityinen ajokortti. ”Hmm.. Eli ens kerralla, jos haluun tienaa enemmän fygee, mul täytyy olla paremmat taidot, jotain erityistä.” Ping! Nuoren pojan päässä syttyi lamppu. Sinä päivänä päätin, tahdon oppia joka päivä jotain uutta, jotain, tietoa tai taitoa, jotta minusta tulisi arvokkaampi. Ei välttämättä ihmisenä, mutta työntekijänä.

En muista enää tarkalleen, mitä lopullisia suunnitelmia tein sille 240 eurolle, mutta euroakaan en siitä pistänyt tuulemaan. Pöytälaatikkoon, fikkarirasian sisään jemmaan ne kuitenkin meni: ”Kukaan ei mun rahojani vie!” Eräs (sijoitus)kohde rahoilleni oli kuitenkin mielessä, PS3:lle kuvaussetti, jolla saisin tehtyä pelivideoita YouTubeen. Olin nimittäin aika kova pelaamaan niinä vuosina, FaZe -klaanit sun muut tienasivat sillä miljoonia. ”Sijoitus” ei kuitenkaan ollut mielestäni loppupeleissä kannattava, se olisi maksanut koko kassani, yli 200 euroa. Eikä vanhempani kummemmin syttyneet ajatukselleni, pelivideoiden tekemiselle. Hyvä päätös, kyllä elämä on hienompaa pelimaailman ulkopuolella.

Rahaa mulla ei ole ikinä ollut entuudestaan. Kaiken olen itse tienannut. Mua on pienestä pitäen miljonäärit, sun muut varakkaat henkilöt kiinnostaneet: heillä täytyy olla jotain uniikkia, eihän miljoonaa tehdä ilman erityistaitoa. Tavoitteeni miljoonaan, miksei ylikin, on siis muodostunut kuin itsestään, se on ollut päivänselvää ensimmäisistä haalarihommavuosistani ja omin kätösin sen aion saavuttaa. Koko haaste menisi piloille, jos joku merkittävän rahallisesti auttaisi (pankkilainat jne. tietysti eri juttu, kun mukana tulee riskit). Mikäs olisi sen hienompaa kuin ihan itse päättää, mitä teen tänään, tai huomenna, työnantajasta riippumatta. Työntekoa en kuitenkaan välttele, paitsi hommia, joista en nauti. ”Se on työtä vain, jos tekisit mieluummin jotain muuta.”

Taloudelliseen ajatteluun mut ajoi se, että tuossa viidentoista iässä aloin saamaan kuukausirahaa vanhemmiltani, 15 euroa kuukaudessa. Olin tyytyväinen, vaikka moni ystäväni sai vähintään 20, 40, tai jopa 100 euroa (lapsilisät) kuukausittain. ”Se nauttii eniten, kuka on saanut vähiten?” Budjetoin rahani tarkasti, eikä ne juurikaan ikinä loppuneet ennen seuraavaa maksupäivää. Vanhempani ovat kyllä pakolliset menoni maksaneet kiitos, mutta tämä oli omaa vapaa-ajan rahaa.

Itse asiaan.

Sijoitustoimintani alkoi kuitenkin vasta 2017, päästyäni armeijasta (hra vänrikki). En vielä silloin tiennyt tarkalleen mitä haluan tehdä työkseni, mutta raha siihen täytyi liittyä. Inttiaikana ja sitä ennen olin semi-näppärä lyömään betsejä, kiitos ylikertoimen, jossa peesasin voitollisia pelaajia. Harmi, että silloinen tietsikkani irtisanoutui ja mulle todella tärkeä excel-tiedosto, joka sisälsi kaikki vetoni, kassankierron ja -kehityksen, laji- ja vihjaajakohtaiset palautusprosentit, katosi. Voittoa tein parissa vuodessa vajaa tonnin. Vedot kuitenkin jäivät siihen, niistä olin vaan pirun työlästä voittaa ja sain sitten ensimmäisen kunnon duunin. Ennen tätä olin ollut (olen vieläkin) tietysti joka kesät töissä, 17-vuotiaasta alkaen. Intin jälkeen haalarihommissa ja porukoilla asuessani pari vuotta, palkkatuloistani säästin ja sijoitin reilusti. Elämästä en ole ikinä tinkinyt, mutta paskaa en osta, piste. Monia kalliita ulkomaanmatkoja olen tehnyt ja salkku voisi olla tuplat nykyisestä, mutta kokemukset ovat olleet arvokkaampia.

2017 ostin muutamia rahastoja sokkona, en silloin tiennyt osakesijoittamisesta mitään. Aloittelijan virheet on tehty, mutta niistä opin. Kun salkussa alkoi olla säästämiäni rahoja pari tonnia, aloin osakepoimijaksi. Tällä hetkellä en ole vielä valmis avaamaan salkkuani euromääräisesti, mutta puhutaan kymmenistä tuhansista.

Salkku 23.12.2020 (YTD +57,9%)

Aspire Global (21,84 SEK) ~29%
Smart Eye (190,46 SEK) ~20,6%
Evolution (758,36 SEK) ~14,8%
Kamux (6,85 EUR) ~11,1%
Harvia (11,46 EUR) ~9,8%
Alphabet (1212,65 USD) ~9,8%
Facebook (275,96 USD) ~5,3%

Sijoitan fundamenttipohjalta, eli tarkastelen toimialoja, yhtiöitä, tunnuslukujen ja tulevaisuuden näkymien pohjalta. Salkkuni sisältää suurimmalta osin pienyhtiöitä, joissa on vain vähän ison rahan pelureita (rahastot yms.) mukana. Pyrin ja toivon löytäväni hyviä yhtiöitä ennen massaa, jolloin pääsen nauttimaan suuresta arvonnoususta. Viime kuukaudet olen myös opiskellut teknistä analyysiä (TA) siinä toivossa, että pystyn ajoittaa ostot ja myynnit paremmin kuin ”sokkona”. Liian usein olen kiirehtinyt ostoksille ja myynneille huomaten, että seuraavana päivänä olisi saanut paremman tuoton, ilman uutta yhtiökohtaista informaatiota tietysti.

Opiskelijana kohtaan esteitä tulorajojen puitteissa, joten salkkuni painotus ei ole minulle täysin optimi. En halua menettää Kela-etuuksiani. Vaikka minulla olisi varaa elättää itseni ilman yhteiskunnan tukia, koen kuitenkin itseni niihin oikeutetuksi, maksan kuitenkin aika hemmetisti veroja ikäisekseni, nyt ja tulevaisuudessa. Vaurastumistavoite kärsisi myös, koska olen osakkeissa all-in.

Miljoonan euron tavoitteluun en ole asettanut tiettyä ajallista tavoitetta. Mitä nopeammin, sitä nopeammin, mutta en ota siitä stressiä. Luulen, jos asettaisin tietyn tavoitteen, esim. 15 vuoden päästä, se voisi poissulkea monia kokemuksia ja mahdollisuuksia, niin ja rahaa se vain on. Tavoite on kuitenkin konkreettinen, massi (valinnanvapaus) on aina mielessä.

Blogia olisi tarkoitus päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti, keskusteluun saa ja pitää osallistua, ehdotukset ja kysymykset ovat erityisen tervetulleita. Hyvää joulua kaikille!

PS. Tunnistettaessa kunnioitathan anonymiteettiäni, kiitos.

0
0
30.12.2020 - 15:15

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Tunteiden käsittely

 

Oppiminen tapahtuu joku mallioppimisena tai vuorovaikutustilanteessa. Vaikka tilanne olisi eri ihmisille sama, reagoimme, ajattelemme ja tunnemme tilanteissa eri tavoilla. Se, että ajattelemme eri tavalla samanlaisessa tilanteessa, johtuu siitä, miten tulkitsemme asioita. Meillä on taipumusta tulkita asioita eri tavoin. Katso säätä ulkona, onko se mielestäsi hyvä vai huono? Ajattelevatko kaikki samoin tavoin? Se, että sää on sinun mielestäsi huono, mitä se kertoo ja kenestä? Totuus on, että se ei kerro säästä mitään, koska säähän ei todellisuudessa liity sellaista ominaisuutta kuin ”huono”. Se on vain sinun tulkintasi säästä. Säähän liittyy lämpötila, tuulensuunta ja nopeus, ilmankosteus, -paine, sateen ja valoisuuden määrä. Nämä ovat sään todellisia piirteitä. Tosiasioita. Se, että pidät säätä hyvänä tai huonona, kertoo vain kyseisen arvion tekijästä eli sinusta. Se kertoo siitä, mikä on sinulle tärkeää, mitä sinä arvostat. Mitä olet elämässäsi kokenut ja oppinut. Se ei kerro mitään muuta, koska kysymys on sinun asenteestasi säähän. Asenteesi kertoo ajattelutavastasi. Se on sinun tulkintasi, mielipiteesi, että sää on huono. Sää on sellainen kuin se on. Tämä oli lainaus Kimmo Takaisen kirjasta nimeltä ”Tunne lukkosi”.

 

 

FOMO (Fear of missing out) case CDON

Maanantai-tiistai välinen yö venähtikin lähes aamuun asti, kun törmäsin ensimmäistä kertaa aikoihin kivijalkaliikkeistä tuttuun, CDON(.com)’iin.

Yhtiö on tehnyt vuonna 2018 kiihtyvän käännöksen liiketoiminnassaan muuttaen business-operointiaan kohti välikädeksi (Marketplace), joka ei juurikaan omista varastoa. Tuttu toimiala, mm. YouTubesta tulee seurattua kanavaa nimeltä Biaheza, joka on yksi dropshippauksen pioneereistä ja tienannut sillä erittäin hyvin. Oma arvaukseni on, että kyseinen liiketoimintamalli kasvattaa suosiotaan tästä ikuisuuteen (kunnes parempi/tehokkaampi tapa keksitään). CDON:in strategia jakaantuu seuraavasti:

 • Oma varasto < 30 % tavaroiden bruttoarvosta (GMV, Gross merchandise value)
 • Dropship < 10 %
 • Marketplace +60 %
 • Palvelut < 10 %

Markkinapaikat (marketplaces) ottavat suuren osuuden koko online markkinasta, kun kuluttajat siirtyvät nettiin. E-commerce on kasvanut Pohjoismaissa 13% vuosittaisella kasvuvauhdilla (CAGR) vuosina 2015-2019. Online penetration Britanniassa 21%, kun meilläpäin 8% (Ruotsi 11%). Kasvua riittää ja tää on se, mikä helpottaa kuluttajien shoppailuja.

Jouluaattona jossain vaiheessa iltaa äitini kanssa tutkittiin netin syövereitä, ja tehokkaan somemarkkinoinnin ansiosta ajauduimme eräälle dropshipping-sivustolle, jossa myytiin tyylikkäitä urheiluvaatteita: taattua laatua suoraan aliexpressistä, mutta eihän sitä äitini voinut tietää. Nettisivut olivat tehty selkeiksi sekä hienoiksi, sisältäen näyttävät kuvat asiakaspalautteineen. Siinä samalla pääsikin opettaa, kuinka nykyään potentiaalisia asiakkaita ns. vetästään nenästä. Eräässä tuotteessa luki kivasti ”willpower”, jonka googlettamalla + aliexpress, tuotteet löytyivätkin sieltä hintaan $5,07. Tää finessaaja pyysi kympin tarjouksessa olleista legginseistä €39,90. No, ei tullu enää kauppoja.

Mielenkiintosia lukuja:

 • 100 % Marketplace GMV growth Q3 2020
 • 80 % of gross profit generated from marketplace in Q3 2020
 • EBITDA +150 % to SEK 29 million LTM Q3 2020
 • eCommerce: User penetration will be 46.6% in 2020 and is expected to hit 63.1% by 2025.

Houkutteleva businessmalli

 

Nii joo, mites se FOMO. No näitä monta tuntia yöllä uppoutuneena tutkittuani totesin, että täähän on mielenkiintonen keissi ja oikeestaan ainoo skaalalla toimiva marketplace Pohjoismaissa. Kirjotin keltaselle muistilapulle: OST Aspireja VEKS, 10.00 CDON OSTA (klo 3.33). Kellonaika oli iha hyvä ottaa ylös, jotta aamulla yheksän aikaan ennen börsän aukeemista voin vielä pohtia ja verrata keloja sekä keissiä freeseillä silmillä crying 

AP jälkeen avasin koneen, ja pari kuukautta TA:ta harjoitelleena katoin että oisko ostopaikka seuraamillani indikaattoreilla. No, ei ollut; RSI oli viikkonäkymässä n. 64 ja Bollingerin nauhat oltiin eilen (28.pvä) ylitetty. Klo 10.00 lapioin kuitenkin suoraan laidasta (@281-283 SEK) ja jälkikäteen huomattuani itseasiassa toistaiseksi isoimmalla kertalaakilla. Betsikoko ei haitannut, päinvastoin, kelat oli että otetaan nyt pientä jännärii arkeen, vaikka sit rahan kustannuksella. Ketuiks se sit meni niiku osasin epäillä (CDON alle @260 kirjoitushetkellä), mutta katsellaan rauhallisin mielin. Totesin kuitenkin sillon yöllä et Q4 2020 varten ostan yhtiötä, en osakekurssia. Tää pohjoismaat on myös sellanen markkina, johon Amazon mahtuu myös hyvin, tuskin se monopoliasemaa on ottamassa. Note to myself: TA toimii.

 

 

On muuten hyväks todettu AP, ei tuu ns. otettuu L heti aamusta, ku virta ei riitä pysyäkseen virkeenä. Ruokavaa’alle lautanen ja mikroon 3min:

 • kaurahiutaleet 85g, ripaus suolaa
 • Alpro Vanilla soijajuoma fiilispohjalta, n. 75g
 • kananmunan valkuaisia 2 sekoitettuna*
 • vanilla proteiinijauhetta (ei maistu muna) tyylii 10g*
 • loput vettä, tyylii 300g

*jätin välistä nyt ku oon pitäny joulun treenitaukoa.

Tohon vielä kahvit ja jos haluu pelaa varman päälle nii juomaksi smoothie, sen resepti vaikka ens kertaan.

Joutuu, ja kehitänkin innolla omaa kylmäpäisyyttäni. Kalliiks näyttää käyvän maltin puute. Heti oston jälkeen oli kieltämättä huvittava nähdä kurssi @288, jokusen satasen plussalla. Watch out guys, future daytrader out here.

Miten sä oot kehittänyt kylmäpäisyyttäsi? Toivottavasti mm. tilaamani ”The new trading for living” kirja auttaisi asiaan. Salkku hypänny viikossa +7,55 %-yksikköä, huh buckle up.

Pieni nollaustauko myös paikallaan, vuodenvaihteeksi mökille ystävien kanssa, hyvää ruokaa & juomaa, sauna, avanto ja pienet pilkkimiset. Kiitokset ilmeisestä kiinnostuksesta mun juttujen lukemiseen. Tsemppiä!

0
0
9.1.2021 - 13:19

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Edes covid-19 ei pysäyttänyt idän ikiliikkujaa, päinvastoin

 

Eilen saapui mun joululahja: kauan odottamani kirja: Alexander Elder: The New Trading For a Living. (63€) Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta treidausmaailma, vaikka olenkin opiskellut asiaa vasta toista kuukautta. Vieläkin v***ttaa toi mun 29.12 tapahtunut FOMOilu kun vaihtu ”pien” siivu Aspire -> CDON. Rivit salkussa siitä hetkestä:

 • Aspire +10%
 • CDON -10%

+20% jäi sitä hyvää pöydälle. Noh. Kirja lukuun ja opitaan virheistä. Pakko tavata silti uudemman kerran: hyvä sijoitusvuosi 2020 tämän ollessa suurin mokani, toisena tulee Noksujen pakkorealisointi Q3 jälkeen salkun ylilainoittumisen takia. Catena Mediasta ei tullut paljoo kuokkaan. Muuten kaikki hyvin, eli otetaas nää vuotuiset tuotot ylös:

 

Sijoitusvuosi 2020 +65,25%.

 

Vuoden ikimuistoisin sijoituskeissi:

 

23.3.2020. Koronauutiset pauhaa telkkarista 24/7 kuin maailmanloppu kolkuttaisi jo ovella. Salkku putos edellisellä viikolla 5-10% päivittäin. Tuhansia euroja viuhuu silmien edestä. Onneksi ymmärrän sijoittamisesta sen verran, että omistan yhtiöitä. Olin tehnyt myös mielikuvaharjoituksia, kuinka toimia näissä tilanteissa jo sijoitusurani aloitettua. Ensimmäiseksi pohdin, kuinka paljon markkina vois nyt oikeen kyykätä. Muistaakseni arvioin et 30-50% kyykky vois tulla. Tuumin, että neljä ostoa teen käteisvaroista eli 25% per 10%-yksikön dipsi. Sehän ei mennyt lainkaan niin. Käteistä oli ”vaan” 1-2k, olin periaatteessa broke asf. Opiskelijalaiffii. Ostin vääriä yhtiöitä, liian aikasin (mm. Kamux).

Ne opiskelijat (tai tulevat), jotka muuten väittävät ettei rahat riitä opiskeluun, niin olis otollinen aika itsetutkiskelulle peilin edessä. Ottaa ne aivot ekaa kertaa elämässä käteen ja kattoo mihin se raha menee. Kiva fiilis lukea täällä ST:ssä, kun eräs sankari väittää olevansa varaton opiskelijaksi ja tienaa 3-6keur /kk… Huhuh, kunnon mätisäkki. Sä et edes tiedäkään. (Sry offtopic, menee vaan syvälle ihon alle tekosyissä eläminen.)

No mutta, takas maaliskuun 23. Aspiret olin myynyt joskus aikanaan 48 SEK ja aattelin et, ei hemmetti, miks tää firma on nyt laskenut näin paljon: jonkun täytyy tietää jotain, mitä mä en. Eihän korona voi vaikuttaa rahapelaamiseen mitenkään negatiivisesti, päinvastoin. Hieman kuumotti et onko toi pulju sittenkin tyyliin pyramidihuijaus, kun oli 2019 tuloskin menetetty veromiesten toimesta. Kelat: koronauutiset ja kouludedikset painaa pahasti mielessä, nyt tarviin arjen irtioton, muuten tässä menettää vielä rahatkin huonoja sijoituspäätöksiä tehdessä. Pyörä alle, musat päälle, uus og moneymaker tulille, ajatukset selväks n-y-t. Kihahti moneymakerit hattuu niin, että teki melkein mieli puhua lokeille: ”Tästähän tulee mielenkiintoinen pyöräreissu” tuumin. Kelasin et nyt iski korona, keskityin hengittämiseen (:D) ja siihen, että nyt käydään joka ajatus huolella läpi. 3h reissu siinä tuli polkastuun, kunnes ajatukset olin saanu selväks. Oli aika monia muitakin pyöräilijöitä liikkeellä sillon reitilläni, kiritin niitä kilpapyöräilijöitä hybridilläni, ihan reikäpäänä sai polkee. Huvittaa vieläkin toi nimi, originaali rahantekijä, sehän on meitsi. Mitään suosituksia tai mallia musta ei kannata ottaa, kukin elää tavallaan. Joku nyrkkeilijä saattaa eristäytyy vuorille kuukaudeksi preppaa matsiin, tää on mun satunnainen tapa saada mindsetti kuntoon, jos ei muulla ole ajatukset selvennyt.

”Jumalauta, täähän on kaikkien aikojen sairain ostopaikka. Jos tää korona on niin vaarallinen, mitä meille media tuputtaa, kuollaan sit lepakkovirukseen perkele jos maailma niin tahtoo. Kukaan ei mun elämää kuitenkaan rajoita. En kadu mitään, tehään kuitenkin yks sijotuspäätös vielä kotona sitä ennen sit ja eletään täysillä.”

Päätin pyörälenkin jälkeen allokoida salkusta paskat pois eli koronakärsijät ja tilalle v***sti Aspirea. 70% salkusta sitä sit parhaillaan oli ja sijoitusaste 140%. Päätös oli sinäänsä helppo, firma oli kuitenkin tuttu jo ipo:sta.

Nyt tehään kaikki duunivuorot, mitä töistä liukenee, eletään niissä haalareissa. Onneks oli hyvin työvuoroja tarjolla. Painoin mm. muutamat 16h päivät (pidempää ei saanut olla) jne. Tein jotain keloja, että nyt on elämäni tuntipalkat tarjolla, ~20e/h ja sijotan nää Aspireen joka ottaa vuodessa sit sen 2-5x kohti ATH lukemia. Kiitos minä, kiitos ST:n sekä uudet että vanhat Aspiren omistajat vertaistuesta. On muuten aika moni ystäväni 2020 tehnyt tuhansia mun sijoitusvinkeillä, hemmetin hyvä, itseäni ylistämättä ovat sijoituspäätöksensä tehneet kuitenkin itsenäisesti.

 

Googlelta sähköpostia (statseja ylös)

 

Idän ikiliikkuja, luonnonlapsi (RUK:n syy, ku jouduttiin melkeenpä asumaan metsässä) vieraili googlen mukaan vuonna 2020:

 • 19 kaupungissa (11 uutta)
 • 319 paikkaa (251 uutta)
 • kävelyä 296 km (67 t)
 • autoilu 8905 km (226 t, huh melkeen 10 vuorokautta)
 • pyöräily 1025 km (72 t)
 • ->  uusi ennätys pyörällä eräällä mäkisellä 12,43 km reitillä Kehä III varrella aikaan 26’06min. Tilastoja: 19C, 8 m/s, avg. speed 28,6 km/h, max speed 51,1 km/h, 428 kcal, ascent 57m, descent 111m. Ei oo varaa uuteen pyörään, mulla on sellanen vanha varmaan 15kg hybridinpaska, joten pirusti kovempaakin menisi.

Tää oli nyt hieman sekalainen postaus, halusin lähinnä saada ylös ton googlen sijaintihistorian. Palaamisiin!

(Täytyy koputtaa vielä puuta, otsikko jinx)

0
0
9.1.2021 - 15:53

Jäky678

+37
Liittynyt:
20.10.2019
Viestejä:
58

Onko tullut vastaan CDON:in osalta ennusteita lähivuosien liikevaihdolle ja ebitille? Tai yhtiön kommentteja lyhyemmän tai pidemmän aikavälin tavotteista?

0
0
9.1.2021 - 17:22

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228
Jäky678 kirjoitti:

Onko tullut vastaan CDON:in osalta ennusteita lähivuosien liikevaihdolle ja ebitille? Tai yhtiön kommentteja lyhyemmän tai pidemmän aikavälin tavotteista?

Ei ole ennusteita vielä. Ainakaan mun osaamillani kielillä. Mun betsi tähän firmaan on nykytiedoilla erittäin spekulatiivinen, mutta houkutteli kovasti kulkea vastavirtaan. Eihän tätä edes kukaan alan ammattilainen seuraa jne. Jos luvut kuitenkin puhuisivat puolestaan 4.2 ilmestyvässä vuosikertomuksessa, eli ebitda kohti taivasta kun omat varastot (working capital) kutistuu jatkuvasti.

Tässä kalvosulkeiset: https://www.redeye.se/company/cdon

0
0
12.1.2021 - 14:06

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

CDON'it vaihtopenkille, -15% kotiutettu. Samat Aspiret tilalle, voi minua minkä teit. Posareita sataa rahapeliyhtiöille ja olihan se Q3 trading ohjeistuskin lokakuulle +36%. Välillä sitä on vaan hemmetin hölmö. Tuli kovat oppirahat maksettuun.

0
0
19.1.2021 - 11:05

Jorma Majuri

+23
Liittynyt:
8.4.2019
Viestejä:
9
ItiksenKiekko kirjoitti:

CDON'it vaihtopenkille, -15% kotiutettu. Samat Aspiret tilalle, voi minua minkä teit. Posareita sataa rahapeliyhtiöille ja olihan se Q3 trading ohjeistuskin lokakuulle +36%. Välillä sitä on vaan hemmetin hölmö. Tuli kovat oppirahat maksettuun.

Suolaa haavoihin, kun viikkoa myöhemmin CDON keulii kunnolla. Meinasin sun vinkin perusteella tähän taannoin tarttua, mutta ajatuksen tasolle jäi.

 
0
0
30.6.2021 - 22:03

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Hyvää heinäkuuta!

 

 

Olisi aika puolivuotiskautsaukselle. Hiljaiselo blogin puolella pääsi venähtämään liian pitkäksi, läpi synkän alkuvuoden likimain keskikesään, ja tässä postauksessa käyn läpi alkuvuoden kuulumisiani sekä otsikon prosessia. Varsinaista syytä hiljaiselolle ei ole ollut: mulla on vaan ollut kiire elämässä. Elämänkirjassani alkoi ikään kuin uusi luku. Olisiko tämä sitten tyyliin viides luku elämässäni. Aineksia kirjalle.

 

Työ

Tammikuussa aloitin uudet työt koulun ohessa oman alan hommissa (nuori pankkiiri), ja se on ollut mahtavaa. Palkka ei tuo hymyä korviin, mutta kokemuspisteissä mitattuna keissi on ihan jäätävä. Mikroyritys henkilöstöltään, mutta hommia riittää. Rahoitusmaailma, tuoton takominen sekä yrityksen pyörittäminen ovat tulleet aiempaa huomattavasti tutummiksi. Yks hyvä diilikin tuli tuossa grindattua jo firmalle. Oli jänskää.

 

Muutto

”Mä kolmatta linjaa takaisin kuljen kerran – ja rahaa on, takaan sen.” kuvastaa jotenkin kornisti tämänhetkistä nuoren miehen elämää, kun muutin myös alkuvuodesta tänne Caliin Suomen Monacosta. Seudusta olen pitänyt, kun pääsee tuonne ytimen paremmalle puolelle hetkessä, esim. töihin ja katselemaan hienoja taloja :D Olenkin tykästynyt kävelystä ympäri ydintä, ja varsinkin lenkkeilystä.

Parhaalle lenkkireitin ilmiantajalle palkinto luvassa. Haussa olisi 005XX alueelta polviystävälliset 10, 20, 25, 30, 42km lenkit. Kohta jo kuukausi taukoa kunnon juoksusta takana polviongelmien takia. Inspiroidun David Goggins’ista niin paljon, että käytännössä juoksin toisen polvistani rikki. no

 

 

 

Sijoitukset (H1 2021)

 

Vuosi on siis alkanut sijoitusrintamalla mukavasti alkuvuoden, Year-To-Date (YTD), tuoton ollessa 47,91%. Hommat etenee. Muutoksia salkussa on tapahtunut jonkin verran. Salkku yhä keskitetympi sekä vivun absoluuttinen määrä on hieman kasvanut. Markkina tarjoilee omille omistuksille ihan uskomatonta tankkauspaikkaa jälleen. Olen havainnut sen, että nykymarkkinassa massasijoittajilla (eli ne, jotka poimivat, mutta eivät indeksiä voita) valahtaa paskat housuun välittömästi parista punaisesta päivästä (sijoitusfrendejä), jonka ansiosta Mr. Markkina näitä pelipaikkoja kerran kuussa tarjoilee. Huomaa käyrästäni. Hieman harmittaa, ettei dippejä pääse kahmimaan sijoitusasteeni ollessa jo n. 14kk yli sadan. Tällä mennään, muutakaan en mahda.

 

Salkku 30.6.2021

Harvia ~20,5%
Aspire Global ~20,4%
Smart Eye ~18,6%
Kamux ~13,6%
Evolution ~12,0%
Alphabet ~9,7%
Elliptic Laboratories ~3,8%
Tesla shortti ~1,4%

 

Oma kela on se, että 2022-2023 pääsemme nauttimaan vielä ylisuurista tuotoista talouden käynnistyessä hiljalleen koronan jäljiltä. Eiköhän sitten ala olla markkinoilla kallista, kun viimeisimmätkin sijoittajat huomaavat, ettei maailma loppunutkaan ja raha olisi hyvä laittaa pörssiin poikimaan. Voin olla väärässä. Harmittaa kyllä hieman se, kuinka uskomattoman kovia tuottoja olisin pystynyt takomaan, kun osaisin vain holdata. Puolet Aspireistakin menin myymään pois Q4 2020, kun ei vaan rohkeus enää riittänyt. Ruotsalaisen Smart Eye -firman löytäminen oli tähän osasyy: oli pakko ahnehtia kaikki mulle heti -mentaliteetillä, vielä kun alta kahdensadan sai.

Toisaalta, olen Aspiren omistaja jo kolmatta vuotta, eikä sijoitusvuosia ole juurikaan enempää kertynyt, joten ei huono, mutta v***sti paremminkin voisi mennä. Olen kyllä huomannut itestäni, että vaikea on päästää irti tämän sortin mokista, vaikka mitään todellista vahinkoa ei ole sattunut. Se ottamatta jäänyt pinkka harmittaa, vaikka sen siihen pöydälle jätinkin.

 

Kirjoja olen lukenut sekä kuunnellut paljon. Niistä voisin esimerkiksi kirjoittaa ihan lähiaikoina.

Toivotan mahtavaa kesää koko ST-väelle! Palaamisiin.

 

0
0
9.1.2022 - 17:29

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

2021 katsaus

 

Hei kaikille. Hyvää tammikuuta ja mukavaa alkanutta vuotta 2022 kaikille lukijoille. Keitä itsellesi vaikka kuppi kuumaa, niin aloitetaan vuoden läpikäynti.

 

Vuosi on paketissa ja kiireitä pitänyt. Q3 katsaus on jäänyt tekemättä. Toivottavasti kukaan ei ole jäänyt kaipaamaan. Itse jäin. Täytyy parantaa tapojani. Ei, en ole katkennut, täytyy vain tosiaan aktivoitua kirjoittamisessa. Fokus on ollut teemoissa, kuten tavoitteet, hyvinvointi ja terveys, hauskanpito, kurinalaisuus.

Talletuksia tein vuoden aikana salkkuun yhteensä 8 953,98 euron edestä. Jonkin verran suurempi kuin 2020. Oli myös pari muutakin projektia, kuten eräs kiinteistösijoituskohde, johon pääsin peesiin matalalla hinnalla ja hyvällä vivulla. Se on toistaiseksi holdissa. Tämän vuoden osalta olen suunnitellut pitäväni uuden rahan sijoittamisen vähäisempänä, ellei lähes nollissa, kun on alkanut tympiä elää jatkuvasti persaukisena. Hieman jos nostaisin elintasoa ruuan ja vapaan muodossa, sekä säästäisin käkkyä, niin kyllä tästä mega-projektista pitäisi overall hyvä tulla. Lomaakin voisin harkita. Minulle on kertynyt lomapäiviä useammaksi viikoksi, niin olisi mahdollista panostaa kesällä puuhasteluprojekteihin mökillä ja esimerkiksi harjoitella öljyvärimaalausta laiturin nokassa.

Esimerkiksi Spa-keidas olisi aivan mahtava mökille. Voisin paljun hommata nyt, kun oma firmakin näitä tarjoaa. Ideana olisi tehdä saunastakin viihtyisämpi sahaamalla iso reikä seinään, johon tulisi lasi, josta näkee suoraan valtakuntani järvelle. Ei ole mielekästä katsella postikortin kokoisesta ikkunasta pelkkiä koivuja. Aikoinaan siihen on tehty myös ylisuuri ”suihkutila” vaikka vesikään ei juokse. Fiksua. Optio löylytilan laajentamisellekin siis on. Ihan lapasena nää ei ole vaan ihan helppoja toteuttaa😁

On muuten Aspire Global pudonnut salkussani toiselle sijalle suuruusjärjestyksessä mitattuna. Harviassa on paljon helpompi istua kyydissä riskikorjattuna. Jännittää Aspiressa se, että firma on helvetinkone (kuten eräs parin p:n kundi tapaa sanoa), joka on porskuttanut nyt jo neljättä vuotta liikevaihtoa +27% CAGR kannattavasti, niin joku P-Amerikkalainen mammutti voisi syödä tämän ihan välipalaksi halvalla. Menisi oma talous tavallaan hetkellisesti kuralle, kun olen näistä valtion opintotuista päässyt nauttimaan, niin mietityttää millainen paukku sieltä tulisi verottajan perittäväksi total. Pähkinöitä kuitenkin siihen mahdolliseen ostotarjoukseen verrattuna :D Firman arvostuskertoimet laahaa huolella jäljessä, mutta tämän skenaarion uhkaa lieventää johdon suuri omistusosuus firmasta (76,84%). Alle 150 SEK/osake ei minun loput laput lähtisi tällä päivämäärällä. Sen syvemmin alan teknistä puolta tietämättä olen elänyt ymmärryksessä, että Aspiren työkalut uusasiakashankintaan ovat hyvät, joka sopii kuin nyrkki silmään Jenkkilän neitseelliseen markkinaan.

Harviassa muutenkin pääsen nauttimaan kotikenttäedusta informaation muodossa. Ymmärrän bisneksen, markkinan ja trendit.

 

 

Sijoitusvuosi 2021 +63,43%.

 

 

Hieman hävisin vuoden 2020 tuottoluvuille (-1,83 %-yksiköllä), mutta olihan se 2020 dipsi nyt ihan no-brainer painaa all in and some.

Pidin kovasti sormia ristissä, että loppuvuodeksi olisi saatu hyvä ralli lähemmäs tuota edellisen postauksen ATH-lukuja, jotka lähinnä Harvian noususta johtui. No, sainpahan ostettua vielä muutamalla kilolla lisää. Lisää löylyä vaan. Ja tietysti Aspiren liu'usta, -14,5 SEK huipustaan.

Vuosi onnistui hyvin, vaikka hieman olisi pitänyt miettiä painotuksia tarkemmin. Liian ahneesti painoin Smart Eye'en kiinni n. 20% salkustani. Olen sitä nyt hieman keventänyt hetkellisesti. Vaikka sieltä tulisi H1 2022 aikana isoja design winnejä, niin tarkoitus kuitenkin holdata nykyarvioillani seuraavat neljä vuotta. Possa olisi mukava tuplata, jos/kun muut hepat sen sallivat.

 

Salkku 9.1.2022

Harvia ~29,7%
Aspire Global ~21,2%
Evolution ~14,7%
Kamux ~13,1%
Alphabet ~9,5%
Elliptic Laboratories ~7,4%
Smart Eye ~3,6%
Inderes + käteinen ~0,9%

 

Ostoja olen tehnyt kuluneella vuodella pääosin Smart Eye'ä keventäen ja tietysti tuo uusi kymppi talletettua rahaa. Ihanteellinen $SEYE possa minulla on kuitenkin siinä 15% paikkeilla, johon aion palata ajallaan. On mulla myös Marimekkoa ja huolella lisää Harviaa, mutta ne on muhimassa sukulaiseni nimissä. Tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni ajankäytöllisesti ja riskit huomioiden olen arvioinut parhaaksi allokaatioksi kuusi tai seitsemän eri yhtiötä, joista kaksi tai kolme parasta ansaitsevat yli puolet salkusta. Tälle vuodelle ei mitään päräyttäviä sijoituskokemuksia valitettavasti osunut teille asti kerrottavaksi. Tyhmyyksiä tulee edelleenkin tehtyä, trendinomaisesti vähenemään päin nekin.

2022 teema sijoituksissa on neitseellisten alueiden penetrointi.

 

Kiitos kaikille, jotka jaksoivat tänne asti lukea. Saa heittää kommentteihin mitä vaan, esim. ideoita uusille postauksille. Elämässä tapahtuu vaikka ja mitä😁

0
0
9.1.2022 - 19:38

Accounting 101

+759
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
418

Hieno sijoitusvuosi sinulla! Oletko, joskus pelannut IHK-ssa? profiilikuva taitaa olla jengin logosta muokattu. Itse pelasin junnuna kiekkoa IHK riveissä, joten kyselen :)

0
0
9.1.2022 - 22:01

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Kiitos Accounting 101! Olen itsekin tyytyväinen sijoitusvuoteeni, vaikka virheitäkin sinne mahtui. Mahtavaa! Kyllä pelasin, nevö foget😎

0
0
10.1.2022 - 13:00

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228
ItiksenKiekko kirjoitti:

Sen syvemmin alan teknistä puolta tietämättä olen elänyt ymmärryksessä, että Aspiren työkalut uusasiakashankintaan ovat hyvät, joka sopii kuin nyrkki silmään Jenkkilän neitseelliseen markkinaan.

Tänään Aspire twiitannut uutisen, jossa Aspiren CEO Tsachi'a hieman haastatellaan menneestä vuodesta ja tulevaisuudesta. Osuu hyvin yhteen eilisen kirjoitukseni kanssa:
https://igamingcapital.mt/discovering-new-frontiers-aspire-global-ceo-o…

 

It is no secret that both Brazil and the US are seen as key markets for Aspire to strengthen its position as we head into 2022. The overall gambling market in the US was worth $119bn in 2020, increasing by 21 per cent on the previous year, and online gaming is starting to gain serious momentum. Aspire Global sees its AspireEngage CRM solution as a key differentiator for potential partners, in an environment where many operators are using a variety of third-party plug-ins. The CRM suite encompasses all platforms, allowing for efficient sports betting and iGaming-specific promotions to be rolled out to attract players in a relatively untapped, nascent but potentially huge market.

 

 Inkkarikassut fokuksena. Been there, though a couple of too many tequilas in.

Around 70 per cent of the US market is dominated by tier-one corporate operators,” Mr Maimon added. “Our focus is on the huge opportunities that lie within the remaining 30 per cent. Tribal operators have built their brands and player loyalty within their communities and have an opportunity to accelerate growth state-wide. We see tribal operators as ideal partners based on our B2C heritage and pure B2B focus today.

“We have seen some providers take small, tentative steps into the US market,” said Mr Maimon. “That is not what we are about. Our goal is to have a major impact as the go-to partner and to help our operators grow strongly by our side and execute their great potential in the future US market.”

Heitetääs vielä perään hieman kyseenalainen ennuste. Vuoden pohjat on koettu tällä päivämäärällä 77,40 SEK. Ei mulla mitään kristallipalloa ole, mutta aikaa on. Kyllä se arvostus sieltä joskus korjaa itsensä käypälle tasolle.

0
0
17.1.2022 - 19:57

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Googlelta sähköpostia

 

ItiksenKiekko, tässä on aikajanasi 2021 yhteenveto (suluissa vertailukausi)

 • 18 kaupunkia, 5 uutta (19 kaupunkia, 11 uutta)
 • 379 paikkaa, 270 uutta (319 kaupunkia, 251 uutta)
 • Kävelyä 1103 km, 208 t (296 km, 67 t)
 • Autoilu 8311 km, 210 t (8905 km, 226 t)
 • Julkinen liikenne 1140 km, 64 t
 • Pyöräily 320 km, 28 t (1025 km, 72 t)
 • Juoksu 319 km, 28 t

Erittäin positiivisesti yllättynyt. Suuri määrä uusia kaupunkeja otettu haltuun.

Kävelystatsit raketoinut (+273% YoY) muuton ansiosta. Mut ei se mikää harvia ole. Kävelen töihin säävarauksella, sekä muutenkin reilusti, kun jalkaisin pääsee kaikkialle tarpeellisille paikoille helposti & turvallisesti. Autoilu on vähentynyt. Plussaa siitä. Tosin, paljoa tätä pienemmäksi en nykyisessä elämäntilanteessa juurikaan pääse. Pyöräily pudonnut kolmannekseen, kun siitä kulkupelistä luovuin. Spåra kulkee.

 

Juoksusta

Ennätykset paukkuivat:

 • Aktiivisin kuukausi: Toukokuu: 38 aktiviteettia, 203 km, 14,3k kcal
 • Puolimaraton (22,5 km): 2:02'35
 • Cooper: 3350 m

 

Puolimaratoni oli kovin urheilusuoritukseni sitten RUK:n kirvesmarssin, fyysisesti, sekä molemminpuoleisesti johtamisharjoituksen (JoHa). Tosin, silloin olin mielestäni paremmassa kunnossa, mutta ei tullut juostua cooperia huipussa. Harmi, ettei google ole osannut kaikkia juoksujani taltioida. Älykello olisi varmaankin hyvä investointi. En vaan hirveästi tykkää ylimääräisistä härpäkkeistä. Puhukaa mut ympäri.

 

Sports Tracker 2021:

 • 172:20:13
 • 275 aktiviteettia

 

Tänä vuonna tulee ainakin yksi uusi rivi ennätyksiin😉 Tämä oli tällainen urheilupostaus.

Ei tässä muuta kuin Q4 osareita odotellessa. 24 päivää Harviaan, 31 Aspireen, 23 Evolutioniin.

 

Moikka!

0
0
18.1.2022 - 07:35

Pörssipeke

+5
Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
3

Urheilukello toi itelle todella paljon lisää sisältöä treeneihin (ja ehkä jopa elämäänkin laugh), joten suosittelen hankintaa lämpimästi! Ite tykkään kans lenkkeillä suht paljon ja halusin saada mahdollisimman yksinkertasen värkin ilman mitään veroilmoituksentäyttö -lisäominaisuuksia eli ainoat kriteerit oli rannesykkeenmittaus sekä GPS. Päädyin lopulta Polarin M430 -kelloon, joka ei varmasti ole markkinoiden seksikkäin, mutta mulle ajaa asiansa kun en kelloa halua muuten pitää kuin lenkeillä. Kellon myötä myös tutustuin Stravaan ja se onkin sitten paha paikka tämmöiselle kilpailuhenkiselle ihmiselle, mutta tuo kyllä oman lisämausteensa myös treenaamiseenlaugh

0
0
18.1.2022 - 17:57

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228
Pörssipeke kirjoitti:

...Polarin M430 -kelloon...

Kiitos vinkistä Pörssipeke! 

Toisaalta, mulla on Samsungin luuri ja Buds Livet ollut loistavat nappikuulokkeet, niin toinen kandidaatti voisi olla Galaxy Watch. Kellosta olisi 4G versio. Nyt kun painetta on...keh keh Aspire...niin johan hintalaput jää katsomatta.

Ilmeisesti tuolla Galaxy kellolla ei tarvitsisi puhelinta treeneihin mukaan. Napit ja Sports Tracker/Samsungin sporttiappit pelittänee hyvin yhteen. Kokemuksia?

Pörssipeke kirjoitti:

en kelloa halua muuten pitää kuin lenkeillä.

Sama täällä. En pidä kellosta kädessä, niin ei mitään unia kiinnosta ainakaan alkaa seuraamaan sillä. 

0
0
23.1.2022 - 17:24

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Niin se Aspiren ostotarjous sieltä vaan tuli kuten olin pelännyt viimeiset ~12kk.

Arvostus ei vaan ehtinyt ottaa millään tarpeeksi ylös, että oltaisiin omistajat saatu käypä arvo osakkeesta. Mun lapuilla ei barrikadeille nousta - eikä kyllä muidenkaan yhtiön palkkalistojen ulkopuolisten. Juutalaisten KasinoKingien junailema juttu. Tietysti tällä viikolla sieltä sitten kilahti Pariplay:lle lisenssi 10 miljoonan asukkaan Michiganiin sekä vedonlyöntilisenssi Tanskaan. Ilman markkinaturbulenssia noissa ostotarjous hinnoissa about oltaisiin, tai viimeistään kun Q4 raportti julkaistaan, niin kolminumeroiset kurssiluvut oltaisiin saavutettu. No ei siinä mitään. Oli vaan sen verran oppikirjan mukainen sijoituscase takoa älyttömät flyysit vielä tulevienkin vuosien aikana. Mä jotenkin jo näin sen, että olisin lähtenyt sekoilemaan jenkkeihin inkkarikassuille uudelleen ja ihmettelemään tequilapäissäni, kun mun hedelmäpelejä ne asiakkaat siellä pyörittää.

 

Yllä 9.1.2022 jinxasin:

ItiksenKiekko kirjoitti:

Jännittää Aspiressa se, että firma on helvetinkone (kuten eräs parin p:n kundi tapaa sanoa), joka on porskuttanut nyt jo neljättä vuotta liikevaihtoa +27% CAGR kannattavasti, niin joku P-Amerikkalainen mammutti voisi syödä tämän ihan välipalaksi halvalla. Menisi oma talous tavallaan hetkellisesti kuralle, kun olen näistä valtion opintotuista päässyt nauttimaan, niin mietityttää millainen paukku sieltä tulisi verottajan perittäväksi total. Pähkinöitä kuitenkin siihen mahdolliseen ostotarjoukseen verrattuna :D

Myin kaikki Aspiret viime viikolla kahdessa satsissa 108,20 SEK. Sytytin kynttilän sille. 

Myyntirahoja nostin 5 kiloa pankkitilille. Vitsit tuli kyllä haikea fiilis, vasta silloin ymmärsin sen, että mullahan on suht kivasti fyrkkaa (vapautta) ikäisekseni, kun ottaa huomioon sen, että olen kaiken omin kätösin tehnyt pääosin "paskahommilla" ja sijoittamisella.

Kuluneen viikon peliliikkeiden myötä sijoitusaste laski n.10-prosenttiyksikköä ja käteistä on pari kuukausipalkkaa salkussa odottamassa vielä hurjempia Mr. Markkinan ylilyöntejä. Siis mun mielestä perjantain lyönti meni jo yli. Omien omistusten osalta. Pelle Pelottomat, Netflixit, digikolikot, ynnä muut saavat kyllä pihistä vielä ja huolella.

Viikon ostokset Aspiresta vapautuneilla pelimerkeillä:

Micro Systemation 16,3% (seurantapossa, hyvä löytö Accounting 101) 
Harvia 39,9%
Kamux 20,6%
Alphabet 23,2%

 

Saa nähdä ensi viikon suunnan. Jotakin SPX graafeja katselin pitkästä aikaan TradingView'stä. Hyvin kurssilasku pysähtyi indeksitasolla 200pv liukuviin. Fugazii tai ei. Mua ei niin haittaa, vaikka suunta olisi edelleen alas kun olen pyörittänyt omistamani yhtiöt ympäri ämpäri. Earningsit seuraa kyllä perässä. Halpaa on.

Palaillaan!

0
0
17.3.2022 - 21:02

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Kevättä rinnassa.

 

Calista on alkanut lumet ja jäät väistyä kävelyteiltä, joten ei muuta kuin lenkkikengät jalkaan ja ulos. Viime keskiviikkona aloitin lenkit, joita tulikin sitten kohtuudella vedettyä alkajaisiksi viisi päivää putkeen. La ja su olivat kieltämättä hieman koomisia, kun koulukiireiltä ei juuri vklp ulos liuennut treffien lisäksi, niin silmäni aukesivat kumpanakin aamuna klo 7.10. Ei siinä sitten muuta kuin sängystä ylös ja aamutoimille. Valveilla en juurikaan nauti viettää aikaani vällyjen välissä ilman seuraa. Kolme treeniä takana, tempolla 35min 6,0km - hieman painaa jalkapohjien hiertymissä. Jotenkin se fiilis sitten naksauttaa päässäni jonkin sortin "ditching the inner bitch" -mentaliteetin päälle. 7.20 pihalle painaa uutta settiä ja su repeat. 

Tasan kaksi viikkoa vuoden ensimmäisen kvartaalin salkkukatsaukseen. Tästä johtuen en vielä salkkujen liikkeistä paljoa kerro. Sen haluan kuitenkin jo nyt mainita, että minähän aloitin dippiostot jo alla olevan lainauksen seuraavalla viikolla tästä eräästä suomalaisesta terveysyhtiöstä. #HealingwithHeat. Hyvin jäi onneksi salkkuun ruutia toistaiseksi koettuun absoluuttiseen pohjaan. Tuli sieltä poimittua salkkuunkin uusi yhtiö. Hieman askarruttaa hajauttamisen paljous. Toistaiseksi se yhtiö ei suurta painoa salkussani ansaitse, mutta katellaan nyt. On mulla muitakin ideoita salkkuun, joista (mahdollisesti) lupaavin on vielä hankkimatta. Sen verran vinkkaan, että löytyi se markkina viime kesällä lukemastani Bill Gates: How to avoid a climate disaster -kirjasta. Ruutiakin on jäljellä kahden bulletin verran, mutta jos sitä kerrankin opettelisi pitämään käteistä edes parin yksikön verran salkussa😁

ItiksenKiekko kirjoitti:

Myyntirahoja nostin 5 kiloa pankkitilille. Vitsit tuli kyllä haikea fiilis...

Aspire lappuset vaihtuivat siis paperilapuiksi, jotka vaihtuivat taiteeseen. Ei missään nimessä kaikki, mutta onpahan siistiä että seinillä on nyt seitsemän mukavaa taidemaalausta, joista lähes kaikki on huutokaupasta. Ja yksi, se niistä mahtavin, on eräästä 001XX alueen taideliikkeestä. Huonekasvi harrastuskin on lähtenyt mukavasti (eksponentiaalisesti) käyntiin. Minimalistille hetken sulateltavaa, mutta kyllä em. hankinnat ovat isosti +EV. Vielä en oo älykelloa hankkinut.

9.1.2022:

ItiksenKiekko kirjoitti:

Tämän vuoden osalta olen suunnitellut pitäväni uuden rahan sijoittamisen vähäisempänä, ellei lähes nollissa, kun on alkanut tympiä elää jatkuvasti persaukisena.

4300 euroa talletuksia salkkuun tähän mennessä... Ennätysvuosi tulossa sen osalta niin että heilahtaa😮‍💨

PS. Hieman katkerana olen sivusta seurannut, kun mm. JR ja PP painaa nykymarkkinan swingeistä treideillä hyvää tiliä. Itsellä ei vaan sijoitusstrategia anna periksi. Katsotaan sitten kun jokusen kympin käteisreservi ei enää niin suurta fomoa suhteellisesti tuota. Houkuttelee...

PSS. Olipas muuten mieltä lämmittävää huomata tänään kuinka piristin vakkari parturini päivää astumalla ovesta sisään kevyissä juoksuvermeissä. Hän oli niin yllättynyt😁 Varmaan siis siksi, kun ajanvarauksen tein vain ~20min ennen aikaani, ja hän tietää missä asun. Sai matkalla vähän laittaa jalkaa toiseen eteen :D

0
0
17.3.2022 - 21:26

PikkuPro

+5762
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2806
ItiksenKiekko kirjoitti:

 

PSS. Olipas muuten mieltä lämmittävää huomata tänään kuinka piristin vakkari parturini päivää astumalla ovesta sisään kevyissä juoksuvermeissä. Hän oli niin yllättynyt😁 Varmaan siis siksi, kun ajanvarauksen tein vain ~20min ennen aikaani, ja hän tietää missä asun. Sai matkalla vähän laittaa jalkaa toiseen eteen :D

Peliliike! Arvostan...sä et sit hikoa hirveesti? Ite en kyllä kehtais mennä parturiin ilman suihkua mut tosiaan hikoamisessa on isosti volatiliteettia.

Esimerkiksi verikokeisiin oon juossu 20 vuotta, sen verran lyhyt aika että kestää hikisenä vaikka aina välillä tuleekin sanomista et ei pitäis koska X tai Y. Käytän vastauksessa lapsikorttia eli "mul on kolme lasta, en ehi muuten lenkille".

 

0
0
19.3.2022 - 11:03

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Kiitos! Hikoiluun vastaisin niin, että hyvä peruskuntoni on ainakin ensimmäinen tekijä, joka sitä vähentää. Nyt ei ole mitään vertailukohdetta, niin vertaan nyt itse itseäni muodostamaani "yleiseen tasoon". Toisaalta, aineenvaihduntani on varmuudella keskivertoa nopeampi, niin eikös nopealla aineenvaihdunnalla sekä hikoilulla ole kausaliteettiä. Kyllä mulla oli otsa hiessä, kun piti ehtiä 20 minuutissa juosta Kamppiin +3km. Pyysin, että pestään tällä kertaa hiukset kylmällä enne leikkuuta😁 Eli lyhyt matkakin voisi olla toinen tekijä, kun kroppa ei vielä oo niin kauaan ehtinyt olla sykkeet ylhäällä, jotta hikoilulla alkaisin itseäni jäähdyttää.

Itse en uskaltais verikokeisiin mennä juosten. Sen verran huonot olot olen siitä viimeiset kaksi kertaa saanut, niin varmaan löytäisin itseni jostain kadulta pää auki😂

0
0
26.3.2022 - 19:38

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Graavilohi á la Sijoitustieto

Ainesosat: 600g lohi, muutamat hyppyselliset merisuolaa ja ruukku tilliä.

Sokeria en omista ollenkaan. Muutama tunti täytyy malttaa kalan graavautua. Säilytys jääkaapissa yön yli olisi ymmärtääkseni paras vaihtoehto, mutta mitä oon tuolla torilla katsonut ja kysellyt ammattilaisilta, niin ei se ole niin justiinsa. Kuvaa varten siirsin kalan tuohon puiselle leikkuulaudalle.

Tein myös tänään kelpo sijoituksen isoroban Fidassa, kun sieltä löysin kolmella eurolla Paulo Coelho: Warrior of the Light -kirjan. Kuin uusi, ei tätä entinen omistaja oo koskaan lukenut. Maksanut vielä kirjasta vajaat 20 euroa, sitten päättänyt jättää kaiken valuen kansien väliin😁

 

Huomenna kaikki kykeneväiset laittaa lenkkikengät jalkaan ja tulee Helsingin olympiastadionin Paavo Nurmen patsaalle, josta starttaa Helsinki City Running Clubin järjestämä avoin ja ilmainen treeni. Eli su 27.3. klo 11.30. Neljä eri vauhtiryhmää, joten jokaiselle löytyy jotakin. Lisätietoa täällä. Nähdään siellä.

 

PS. Viinoja en näin janoisena ja varattomana käytä graaviin.

0
0
13.4.2022 - 15:54

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Q1 2022

 

Tässä julkaisussa tarkastellaan vuoden 2022 starttia matkalla kohti miljoonan euron varallisuutta. Juuri nyt tulevaisuutta on hankala ennustaa, kun päin naamaa on ajanut korkea inflaatio, hidastunut talouskasvu, koronnostot ja viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisimpänä Venäjän hyökkäys Ukrainaan. You name it.

Jos jotain positiivista löydän globaalilta tasolta, niin se on tämä korona sekoilun loppuminen. Huhuh vihdoin. Vaikkakin koronapandemiassa päätöksentekoa on ohjannut sairaalakapasiteetti ja tehohoitopaikkojen lukumäärät, niin ei vittu voi olla niin, että nuorilta ja lapsilta vietiin boomerien toimesta vapaus rakentaa meidän maamme tulevaisuutta kahden vuoden ajan. Nökönökö töitä voi tehdä kotona ja opiskella etänä.
Nyt on vaan kestettävä. Näitä vuosia ei saa ikinä takaisin, ja nämä päätökset tulevat näkymään isosti lähivuosina työmarkkinassa eri tasoilla ja tavoilla, kun ihmiset eivät ole niin henkisellä, sosiaalisella, kuin fyysiselläkään tasolla voineet edetä (kasvaa) elämässään valtion vapauden rajoittamisesta johtuen. Vaikutukset näkee jo tänäkin päivänä omassakin arjessa niistä ihmisistä, jotka eivät ole niin itsetietoisia omista toimistaan ja valinnoistaan. Rajoitustoimista johtuen mm. johtamiseen tarvittavaa ekstroverttiyttä on hävinnyt meidän maastamme huomattavia määriä, joka muuttaa ihmispersoonia enemmän introverteiksi. Introverttiys tai ekstroverttiys kuvaa asennetta ympäristöön. Se, että meidän tulevaisuuden johtajilta viedään kasvumahdollisuuksia, ei lisää maamme hyvinvointia vaihtamalla nuorilta viety kasvu vanhusten (ja riskiryhmäläisten) hetkellisen henkisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Minä odotan päivää, kun valta vaihtuu niille, jotka tekevät rationaalisia ratkaisuja sosiaalisten kustannushyötylaskelmien tukemana. Ei viitsi kuitenkaan henkeä pidättää. Täten julistan sen, että politiikka on erittäin syvältä perseestä. Fossiilit up, nuoret down. Politiikan pelikentällä pelataan pelkkää nollasummapeliä. Rationaalinen ihminen ei pelaa nollasummapeliä - what's the point? Kukaan rationaalinen ei sinne pelikentälle hakeudu. Toki muutama poikkeus löytyy. He ovat tarpeeksi hulluja uhraamaan itsensä tulevaisuuden puolesta, ja syitä sille voi olla muutamia. Markkinatalouden puolustaminen, tarvehierarkiassa jo kaiken saavuttaminen, mutta usein ensimmäinen on valta.

 

Sijoitussalkut per 31.3.2022 (YTD -24,44%)

Heikostihan siellä sijoitusrintamalla vuoden ensimmäinen kvartaali on mennyt. Tietenkin dippi on aina pitkäjänteiselle sijoittajalle toivottu tapahtuma. Olenkin tämän mahdollisuuden hyödyntänyt ostamalla salkkuuni lisää pörssiosakkeita minulle tutuista yhtiöistä.

 

Salkku 13.4.2022 (suuruusjärjestyksessä):

Harvia ~26,6%
Kamux ~18,3%
Alphabet ~15,4%
Evolution ~15,2%
Elliptic Labs ~13,4%
Remedy ~5,7%
Smart Eye ~2,5%
käteinen ~2,9%

Jos tuosta Elliptic Labsista alkaa aliarvostus hiljalleen korjaantumaan, niin alan sitä viimeistään salkusta neljänneksen osuuden saavutettua myydä laaki-pari kerralla mm. Smart Eyeen. Salkun uusi tulokas Remedy löytyi vihdoin omaankin salkkuun vuosien sivustaseurannan jälkeen. Avausposition sain vielä mukavasti hankittua tämän vuoden pohjista 30 eurolla osake.

Elliptic Laboratories on kyllä minulle ylivoimaisesti lupaavin case 1-3 vuoden aikajänteellä. Samaa kategoriaa Smart Eyen kanssa, potentiaali on aivan valtava. Älysensorit puhelimiin, tietokoneisiin, kannettaviin, IoT-laitteisiin, kodinkoneisiin, televisioihin. Olenkin ihmetellyt miksi vieläkin mm. iPhoneista löytyy hardista siitä infrapunasensorin luota. Kai ne Elabsin patentit ovat luoneet vallihautaa niin, ettei moni puhelinvalmistaja ole tätä inhousena onnistunut softaksi muuttaa. Rahaahan hankinta säästäisi kun sensorista tulee mm. tarkempi, monikäytttöisempi ja mikä parasta, ympäristöystävällisempi. Montahan eri kokoonpanon ja toimitusketjun vaihetta tuolla INNER BEAUTY AI Virtual Proximity Sensor -softalla voidaankaan korvata.

In the fourth quarter we announced a partnership with Intel in the PC market, and with Intel, AMD and Qualcomm onboard we cover close to 100% of the PC processor market. We also signed a proof of concept agreement with a leading PC OEM for an all-in-one PC system for presence detection. In the first quarter of 2022 we announced together with the global market leader Lenovo that our presence detection functionality will be launched on their bestseller model ThinkPad T-14. We expect to introduce more functionalities in more laptop models from more laptop manufacturers in the time to come”

Näissä PC ja läppäridiileissä ELABS on positioitunut olemaan alan standardi. Huomattavasti houkuttelevampi case kuin Smart Eye, jossa kaikki kassavirrat ovat hyvin kaukana tulevaisuudessa. Elliptic Labsilla on target 500 MNOK 2023 (EV/EBITDA 7,4X). Voi olla, että lähiaikoina julkaisen tästä pienen analyysinpätkän tänne blogiini.

 

0
0
22.4.2022 - 16:09

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

SKÄDÄM

Siitä 2023 target 500 MNOK ja >50% ebit paperia. Myin just kaikki Smart Eye:t ja latasin tähän. Helppo valinta kun kiskan markkina-arvo on 2165,1 MNOK.

Jä näyttäähän se kivemmalta salkussakin, ku vaihtaa satoja osakkeita tuhansiinsmiley

0
0
3.1.2023 - 20:29

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Kenellä on isoin ******? (2022 katsaus)

Tässä blogipostauksessa käsitellään vuoteni 2022 sijoitusplussat sekä miinukset (1), urheilua (2), jossa olen ylivoimaisesti elämäni kovimmassa kunnossa, uusia harrastuksia (3), ja elämän oivalluksia (4). Haluan kirjoittaa asiat niitä peittelemättä, ja osa tulevasta tekstistä tuomitaan suomessa, työelämässä, ja muussa vastaavassa yhteisvastuullisessa tekemisessä, joten kunnioitathan yksityisyyttäni minut tunnistaessa.

Vuosi 2022. Kuudes vuosi sijoittajana, kymmenes vuosi vedonlyöntiä. Ensimmäinen vuosi rökäletappiota.

Aloitetaan vuoden yhteenveto. Ensinnäkin kirjoitusmotivaatio loppui täysin, valitettavasti tappiot passivoittivat minut täällä. Pidän kuitenkin kirjoittamisesta, mutta sijoitusmaailman ulkopuolella olen nauttinut elämäni parhaasta vuodesta, ja siihen ei tällä kertaa kuulunut blogin kirjoittaminen. Tänä vuonna muuten kuuluu! Näin suuret kokemani tappiot eivät ole vaikuttanut minuun muulla tavoin juuri mitenkään. Tietysti vapautta on nyt myyty fiksummille hemmetisti ja elämäni rahallinen määränpää, mahdollisuus olla riippumaton, on nyt siirtynyt tulevaisuuden hetkestä t, about hetkeen t + <8.

1. Salkkukatsaus FY 2022:

Yllä olevasta Q1 2022 katsauksesta tappiota alkoi kertyä hurjalla vauhdilla kurssilaskujen kiihtyessä, sillä olin tietysti nuorena hurjana ladannut salkkuuni aivan hemmetisti vipua ennen markkinahuippuja, joka sitten söi, no oikeastaan sieltä aivan kaiken.

Nostoja salkuista tein vuoden aikana yhteensä 11.735 euroa, joita sitten käytin harrastuksiini ja vapaaherrana elämiseen, kuitenkin pääosin rahoittaakseni elämiseni erästä työelämän ulkopuolista projektia työstäessäni. Se projekti ei kyllä tule ”valmiiksi” vuosiin. Päätös oli tietoinen valinta, koska en ole käytännössä koskaan elämässäni lomaillut, ja olen elämäni viimeistä kertaa 26-vuotias. Tavallinen tallaaja tekee sen 50 vuotta hommia ja 11 vuotta nauttii kiikkutuolista. Valintaa ei tehty ollenkaan rahan takia, vaan intohimon. Sitä ei varmaan moni täällä lukeva ymmärrä, miksi menin syömään kuormasta noinkin paljon markkinapohjissa, mutta se kompensoituu minulla rahatalouden ulkopuolisella elämällä. Olisinhan minä voinut olla helpostikin kuormasta syömättä. Pieni välinautinto, ja hommat jatkuu hiljalleen, vaikka turpaan on tullut aivan v**** täysillä. 2023, new me, new gains.

No, mistä ne tappiot tulivat?

Kuten alta vuosigraafista näkyy, niin tappiot ovat sairaat, jotka selittyvät sillä, että salkussa on pelkästään (p****)raketteja, joille ei polttoainetta muuttuneessa korkoympäristössä jaeta. Aiemmin olen kirjoittanut, että sijoitusstrategiaani ei kuulu veivaus, ja siinä puolen vuotta katsottuani jatkuvaa kurssilaskua ja Evolution AB:n volaa - joka siis otti aina viikossa-parissa kymmenen pinnaa suuntaan ja toiseen. Syyskuun jälkeen vihdoin kykenin sopeutumaan muuttuneeseen ympäristöön, ja aloin uskaltautua käymään kauppaa, eli veivata Evoilla. Treidejä yhteensä 39 kpl, joilla saatiin näköjään 3% tuotto salkun nykyarvolle, sekä aiempi 1100 SEK keskihinta nyt 937,55 SEK. Pistin aina kerralla 15 lappuu sisään/ulos.  

Salkku per 31.12.2022

Alphabet 34%
Evolution 40%
Kamux 16%
Elabs 10%

Sijoitusaste kurssilaskun myötä 269 %. Meinaan mennä katki.

Ainiin, onhan mulla Etheureumeja ja IMX:ää. Sekä kiinteistö- että taidesijoitus. Nämä ovat kyllä minulle niitä assetteja, joita en myy. Kryptosalkku on 13% osakesalkun koosta, jossa ETH 89%, IMX 11%.

Alphabetistä en ole ajatellut luopua juuri koskaan, en ainakaan ennen kuin YouTube siitä spinnataan. Evolution voi olla riskituotto -suhteeltaan pörssin paras largecappi tekemään alphaa lähivuosille. Kamux on performoinut aivan surkeasti kun markkina sulaa alta pois, mutta niitä en ole myymässä. Mielenkiintoista nähdä firman tirehtöörinä Harvialta tuttu Tapsa. Elliptic Labsia omistaisin tällä yhtiöhajautuksella mieluusti 30%, mutta olen sieltä OST-tililtä (ainoa osake siellä) joutunut tekemään kevennyksiä etten katkea. Harmittaa myydä jatkuvasti koko salkun parasta heppaa, mutta mitäs olen sijoitukseni sössinyt niin pahasti. Muissa osakkeissa on siis reilusti lainoitusarvoa, jolla pystyn välttää katkeamisen - toistaiseksi. Surullista.

Eli melkoinen muutos salkussa on tapahtunut huhtikuun katsaukseen verrattuna. Harvia, Remedy ja Smart Eye ovat joutuneet poistumaan. Näillä mennään nyt ja toivotaan nousevia pörssikursseja😎 Entä ne vedot?

Vetoja kertyi Veikalla tänä vuonna vain 9 kpl. Sniiduilin huolella, valitsin vain ne ”varmat”. Keskimääräinen kerroin 1,99, palautusprosentti 144,7. Parhaat vedot olivat Euroviisuissa Ukrainan voitto, Espanjalle korisvoitto suomesta, Wilderin voitto Robbesta. Molemmat futiksen finaalivedotkin napsuivat, mutta niihin en uskaltanut ottaa Kellyni mukaista näkemystä, joten jätetään ne perkaamatta. 6-7 vuotta sitten vetoja kertyi 500 vuoteen. Siinä oli liikaa hommaa, vaikka absoluuttinen tuotto oli tämän vuotista korkeampi.

Tähän väliin sopivasti kohdalleni osuva kommentti alan terävimmältä kärjeltä, joka juuri tänään on julkaistu Mikon blogissa:

Mikko Mäkinen kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

En ole tullut mihinkään lopputulokseen sen suhteen, ovatko yksinkertaisempia ne, jotka liian ohuilla perusteilla luulevat biittaavansa indeksin. Vai ne, jotka väittävät, ettei se ole mahdollista.

Tarkemmin pohdittuani ehkä kuitenkin jälkimmäiset🤔. Vaikka siis edelliset tekevät enemmän vahinkoa itselleen. Mutta ilman yritystä ja erehdystä olisi jäänyt ihmiseltä kivikirves, konekivääri ja atomipommi kehittämättä.

 

 

Näinhän se on. Useinhan ammattilaiseksikin päädytään vasta kun alun yli-itsevarmuus on jo kerran lässähtänyt tonttiin. Omalla rahalla siis - muiden rahoillahan on helppo olla ammattilainen.  Viime vuosina aika moni on saanut koronadipistä nousun ja nyt myöhemmin laskun oikein. Se on kaksi päätöstä. Siitä on aika pitkä matka kestävään etuun markkinalla. 

2. Elämäni kunnossa, vuoden urheiluista:

Alkuvuodesta 2022 kävin crossfitin peruskurssin ja se laji jäikin taakse jo maaliskuussa kun alkoi ihan siedettävät juoksusäät. Mitään erityistä en siinä en siinä ehtinyt saavuttaa, mutta onneksi lajiin jäi into ja joskus vielä treenaan itseni siinä niin, että pääsen osallistumaan kisoihin.

Juoksua treenasin pitkin kevättä ja osallistuin elämäni ensimmäiselle maratonille 14.5.2022. Helsinki City Maraton. Upea kokemus. Aikaa 42 kilometrin juoksulle kului sopivasti alle 4 tunnin. Suurempaan aikaan minun malttamattomuuteni ei kykene. Osallistuinkin heti sen jälkeen jo tämän vuoden samaiseen tapahtumaan ja tavoittelen tasan 3:00 aikaa, tai siis sekuntin alle. Sopivasti duunia edessä sitä varten. Olisikohan kolmen tunnin alitus jo sellainen, että voisi saada somessa treeniohjelmille myyntiä? Ainakin minä uskon, ja uskon myös siihen, että itse persoona taustalla on olennaisempi myynninedistäjä. Tästä aiheesta lisää myöhemmin.

Maratonia ennen juoksin mm. cooperin 3510m. Olin siihen erittäin tyytyväinen, koska eltsulle tärähti aivan järkyttävä rankkasade ja tulvasta johtuen lenkkarit ja sukat painoivat juostessa noin 500g per, verrattuna 205g normipainoon. Taitaa siinä rankkasateessa ilmanvastuskin kasvaa, eihän sitä veden allakaan rivakasti edetä.

Muitakin juoksuja oli, jopa yli 100 kilometrisiä, mutta niistä lisää toiste.

3. Liittyy vahvasti yllä olevaan. En tästä aiokaan kirjoittaa vielä. Pahoitteluni!

4. Palataan tähänkin myöhemmin.

E: Vuoden osakkeeksi valitsen Elliptic Labs (21,50 NOK).

 

ItiksenKiekko toivottaa kaikille, varsinkin lukijoille, mukavaa vuotta 2023 ja onnistuneita osakepoimintoja!

0
0
3.1.2023 - 20:32

Merta

+310
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
221

Hyvä, rehellinen, avoin ja ymmärrettävä vuosirapsa. Mielenkiintoista luettavaa, kiitos tästä ja tsemppiä alkaneeseen vuoteen! Olkoon se parempi kuin taakse jäänyt.

0
0
3.2.2023 - 18:13

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Kiitos kommenteista @Merta ja @AkiPyysing.

Vaikka olinkin 31.12.2022 hyvin lähellä katkeamista, niin en kuitenkaan luovuttanut sijoittamisen suhteen ja julistanut osakemarkkinoita kusetusmarkkinoiksi. Tällä hetkellä houkuttelee osakemyynnit, kun YTD näyttää niin hyvältä. Täytyy kuitenkin muistaa istua käsien päällä Nordnet ollessa auki. Uskoa nouseviin pörssikursseihin löytyy enkä halua tehdä myyntejä, sillä ensinnäkin olen vielä huipuista niiin kaukana ja luulen, että fiksu raha on tekemässä paluutaan osakkeisiin. Heiltä löytyy ruutia moninkertaisesti enemmän turskaisiin, maansa myyneisiin retail-sijoittajiin verrattuna.

 

Jos mulla oli foorumin karsein salkku 2022, niin on jokseenkin mahdollista saada myös palstan kaunein 2023. Evo printtaa ja Jenkkilässä osavaltiot edistävät pelimarkkinan aukeamista. Hyviä osakevinkkejä (hyvällä lainoitusasteella :D) otetaan vastaan.

 

Nyt kun on katkeamisen pahin uhka (toistaiseksi) vältetty, niin tämän vuoden tavoitteena on välttää virheitä ja uskoa omaan päätöksentekoon. Mun täytyy olla valmis muuttaa näkemystä markkinasta, eikä jääräpäisesti holdata katsoen vapaapudotuksessa olevia pörssikursseja salkku täynnä vipua - kuten 1-9/2022 tein.

Tulevien päivien (viikkojen) tehtävänä on kirjata ylös kaikki 2022 treenit, jotta pääsen niistä teille jakamaan saamani opit. Alotin muuten nyt tammikuussa uuden urheiluharrastuksen, lukkopainin! Ai että mä oon tykänny siitä. Alfa laji. Ehkä parasta mitä vaatteet päällä voi tehdä on kuristaa treeneissä jengiä yksi toisen perään😁 Meijän porukassa mulla on pieni edge hyvän kondiksen ja venyvyyden ansiosta. Ei sillä, etteikö niiden asioiden eteen olisi tehty töitä. Seuraava postaus todennäköisesti opeista, joita 2022 mulle antoi. Mukavaa viikonloppua kaikille, varsinkin lukijoille ja pysykäähän kuulolla!

0
0
4.2.2023 - 11:33

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Kassissa nimenomaan, tää ei oo mikään valistunut osakesalkku😁

Evolution 49%, Alphabet 35%, Kamux 7%, Elabs 9%

Lisäksi kryptot ETH ja IMX viidennes näistä. Löytyy myös yks mini-kiinteistösijoitus ja taidetta. Osakesalkun hajauttaminen olisi ihan fiksua. Eka idis olisi siihen se, että maaliskuussa saattaa tulla tiliä yhestä projektista, niin niillä rahoilla sit. Jos ei mene peruselämään. Vipua ei nyt viitsi käyttää riskienhallintamielessä, vaikka get rich or die tryin -mentalitetiillä se voisi olla just nyt aika jees.

0
0
11.4.2023 - 21:43

ItiksenKiekko

OP
+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228

Q1 2023, jatketaan siihen mihin jäätiin.

 

Vuoden ensimmäinen kvartaali vierähti ja kulunut vuosineljännes sujui ihan hyvin. Sijoitusrintamalla ei juurikaan uutta auringon alla, arkielämässä kaikkea jännää. Fokus on ollut omassa terveydessä ja hyvinvoinnissa. BJJ:ssä oli tulossa vasta 3kk harrastelua täyteen, kun päätinkin osallistua heti elämäni ensimmäisiin kisoihin. Pronssimitali kaulaan ja kotia kohti. Kelpaa. BJJ on siitä erittäin hieno laji, että sua vastaan oikeastaan kukaan ei tuu enää pärjäämään. Vaikka en mitään ryöstetyksi tulemista tai tappeluja pelkää, on kuitenkin rauhoittavaa liikuskella Helsingin ytimessä (ja vaikka Malmilla :D) ympäri kellon kun osaa tarvittaessa puolustautua. Halutessaan (lukko)painija saa isonkin jätkän maahan ja vääntää sekunneissa siltä raajan rikki tai laittaa laskee lampaita. Tappelut muutenkin päätyy aina maahan 1-2 lyönnin jälkeen, jolloin alkaa jujutsukan hyvät ajat. Oikein tehtynä lukot ja kuristukset ovat niin vaarallisia. Ne on myös yllättävän helppoja tehdä. Lajissa myös kiehtoo sen shakkimaisuus - joka liikahduksesta avautuu uusia mahdollisuuksia.

Kisoissa omassa painoluokassa sain heti ensimmäiseksi vastukseksi kaikista kovimman ja aij perhana, oli se vaan kuumottavaa alkaa ottaa ihan ekaa matsia jotain ulkkaria vastaan. Matsi 5min, josta eka minuutti aikalailla tunnusteltiin toistemme aikeita pystyssä. Vihu ottaa grippejä ranteesta ja mä koitan vetästä oikeen käden avuin hänet mua päin, jotta pääsisin livahtaa selkään ja siitä kaadettua maahan. Vihun kädessä oli sen verran kova puristus, että se ekan matsin aiheuttama kuumotus ja pieni stressi hänen paremmuudestaan tämän kaiken päälle poltti mun kondista jo aika paljon. Pisteitä alkaa siis saada tässä puolenvälin jälkeen ja 2,5min kellossa, niin vihulta yks nilkkalukko yritys. Puolustus onnistui suht vaivattomasti. Ei mun nilkat oo siihen jääny sparreissakaan. Tilanteen jälkeen mun jalat ollessa vielä hieman tarjottimella kuulen kulmaajaltani ohjeita, ja niiden avulla vihun ohitus onnistui helposti, jolloin mulle aukesi hyökkäysmahis. Syöksyn päälle mounttiin ottaen kovan puristuksen vihun kaulan ympäri ja yess mulle pisteet 2-0. Sitten kellossa on enää 1,5min aikaa jäljellä ja olen aiivan loppu. Jaksa nyt vielä!! Minuutti enää kellossa jäljellä ja vihu saa hieman jalaa meidän väliin. Mä oon jo niin loppu ja haasteita puolustaa, että ajaudun melko pystyssä käsilukkoon. 40s jäljellä ja pakko taputtaa. 2-0 pisteet, mut valitettavasti vihulle voitto keskeytyksellä. 

Pääsen pronssimatsiin. Vastassa sellainen + vuoden harrastanut ilman turnauskokemusta. Matsi alkaa ja pystyssä taas tunnustellaan. Pärjään paremmin, mutta kumpikaan ei joudu maahan. Vihu laittaa itsensä istuen ja alkaa yrittää jalkoja. Ei natsaa ja mä liuskahdan päältä sivukontrolliin. Sivukontrollissa mulla oli selkeä suunnitelma - vääntää sen käsi nurin. Kaikki menee kuten toivoinkin ja saa vihusta klassisen armbarin. Sitten sen käsi rutisee kolmesti ja tuomari keskeyttää. Sekavat tunteet, mutta onhan se hienoa, että on rohkeita jätkiä. Onneksi ei näyttänyt tälle pronssivihulle käyvän mitenkään huonosti vaan käsi vaikutti pelittävän kentän laidalla ihan kuten piti.

Salkut Q1/2023

Evolution 47%, Alphabet 33%, Tamtron 6%, Kamux 5%, Stockmann 4%, Tokmanni 5% ja Elliptic labs <1%

Tavoitteena olisi myydä Stockaa ja Tokkaa, joilla ostan takas Elabs. Ajotus sen myyntiin sujui hyvin, kun kurssi on dipannut 30% myynnistä. Kamuxin kevennyksessä tuli hieman säädettyä, kun myin 5,05 €/kpl ja ostin sillä Stockaa 1,85 €/kpl ja Tokmannia 13,6 €/kpl. Ekstra tiliä ei muuten maaliskuun projektista tullut, joten jatketaan näillä varoilla veivaten. Elämässä yleisesti haaveena olisi saada elinkustannuksia pudotettua. Asun kuitenkin yksin pirun kalliissa kämpässä Kallion paraatipaikalla. Kevyemmät elinkustannukset edistäisi henkistä hyvinvointia ja fyysistä matkustelua. Mulla on Eurooppa ihan näkemättä ja siellä ainakin kaks paikkaa, joissa olis super käydä.

Juoksuharrastus on tosiaan jäänyt hieman sivuun, mutta ihan hyvin sekin kulki kun eilen juoksin ekaa kertaa sitten kahteen kuukauteen. Töölönlahti x2, sykkeet pääosin vauhtikestävyysalueella 7,0km ja 29min. En oo muuten sitä älykelloa vieläkään hommannut. Enpä taidakaan. Onko teillä Ourasta kokemuksia? Kuinka se soveltuisi minunlaiselle eläjälle?

0
0
12.4.2023 - 10:34

finnjavel

+36
Liittynyt:
10.12.2022
Viestejä:
26
ItiksenKiekko kirjoitti:

Juoksuharrastus on tosiaan jäänyt hieman sivuun, mutta ihan hyvin sekin kulki kun eilen juoksin ekaa kertaa sitten kahteen kuukauteen. Töölönlahti x2, sykkeet pääosin vauhtikestävyysalueella 7,0km ja 29min. En oo muuten sitä älykelloa vieläkään hommannut. Enpä taidakaan. Onko teillä Ourasta kokemuksia? Kuinka se soveltuisi minunlaiselle eläjälle?

Oura on ennen kaikkea hyvä mittaamaan unta. Urheilusuoritusten mittaamisessa sillä on omat ongelmansa, sykkeen mittaileminen katkeilee, sykkeet ja matka välillä vääriä, painoja kun nostelee niin sormus tiellä yms. Itse olen ollut Ouraan ihan OK-tyytyväinen ja unen/valmiuden mittaaminen on antanut hyödyllistä tietoa. Tajunnut mm. miten surkeasti sitä tulee nukuttua muutaman iltamyssyn jälkeen. Monet himourheilijat kuitenkin sanovat, että tarvitsevat lisäksi älykellon urheilusuorituksia varten.

0
0