Olet täällä

Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi

23.12.2020, 21:22
#1
+104
Liittynyt:
8.7.2017, 23:40
Viestejä:
132

Terve, arvoisa sijoitustiedon väki ja muu lukijakunta.

 

Olen 24-vuotias rahoituksen opiskelija, jonka sijoittaminen on vienyt mennessään. Sijoitan toistaiseksi ainoastaan pörssiosakkeisiin, jotka ovat pääosin listattu Helsinkiin ja Tukholmaan. Jääkiekkoa harrastin lapsena yli 10 vuotta, ja siitä on tullut tutuksi myös tämä sijoittamisen kotikenttäetu. Jenkkilä on myös ihan jees. Raha on aina kiinnostanut äärimmäisen paljon.

Ensimmäiset euroni tienasin sukulaiseni muuttoapulaisena ollessani 13- tai 14-vuotias. 240 euroa käteen parin päivän duuneista. Pakkasin, siirsin, siivosin, autoin palkattua kuorkkikuskia, ja tein kovasti duunia. Olen aina ollut erityisen huolellinen ja tehnyt työtä niin, että voin tyytyväisenä vastata: ”Tää on mun työnjälkeä.” Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö olisi tehokas. Saatuamme työt tehtyä, palkanmaksuhetkellä olin ymmälläni kahdesta asiasta, ensimmäiseksi en ollut eläessäni pitänyt käsissäni niin suurta rahamäärää, se oli hieno tunne. Toiseksi, minua vähemmän työtunteja tehnyt, laiskanoloinen kuorkkikuski ansaitsi enemmän kuin minä, ainakin 300 euroa. Olin ymmälläni. En kehdannut sanoa asiasta mitään muuta kuin: ”Kiitos paljon, oli ilo auttaa muutossa.” Kovasti se aluksi harmitti, mutta kävelymatkalla kotiin ymmärsin, vaikka kuorkkikuski oli laiska, hänellä oli arvokas taito, erityinen ajokortti. ”Hmm.. Eli ens kerralla, jos haluun tienaa enemmän fygee, mul täytyy olla paremmat taidot, jotain erityistä.” Ping! Nuoren pojan päässä syttyi lamppu. Sinä päivänä päätin, tahdon oppia joka päivä jotain uutta, jotain, tietoa tai taitoa, jotta minusta tulisi arvokkaampi. Ei välttämättä ihmisenä, mutta työntekijänä.

En muista enää tarkalleen, mitä lopullisia suunnitelmia tein sille 240 eurolle, mutta euroakaan en siitä pistänyt tuulemaan. Pöytälaatikkoon, fikkarirasian sisään jemmaan ne kuitenkin meni: ”Kukaan ei mun rahojani vie!” Eräs (sijoitus)kohde rahoilleni oli kuitenkin mielessä, PS3:lle kuvaussetti, jolla saisin tehtyä pelivideoita YouTubeen. Olin nimittäin aika kova pelaamaan niinä vuosina, FaZe -klaanit sun muut tienasivat sillä miljoonia. ”Sijoitus” ei kuitenkaan ollut mielestäni loppupeleissä kannattava, se olisi maksanut koko kassani, yli 200 euroa. Eikä vanhempani kummemmin syttyneet ajatukselleni, pelivideoiden tekemiselle. Hyvä päätös, kyllä elämä on hienompaa pelimaailman ulkopuolella.

Rahaa mulla ei ole ikinä ollut entuudestaan. Kaiken olen itse tienannut. Mua on pienestä pitäen miljonäärit, sun muut varakkaat henkilöt kiinnostaneet: heillä täytyy olla jotain uniikkia, eihän miljoonaa tehdä ilman erityistaitoa. Tavoitteeni miljoonaan, miksei ylikin, on siis muodostunut kuin itsestään, se on ollut päivänselvää ensimmäisistä haalarihommavuosistani ja omin kätösin sen aion saavuttaa. Koko haaste menisi piloille, jos joku merkittävän rahallisesti auttaisi (pankkilainat jne. tietysti eri juttu, kun mukana tulee riskit). Mikäs olisi sen hienompaa kuin ihan itse päättää, mitä teen tänään, tai huomenna, työnantajasta riippumatta. Työntekoa en kuitenkaan välttele, paitsi hommia, joista en nauti. ”Se on työtä vain, jos tekisit mieluummin jotain muuta.”

Taloudelliseen ajatteluun mut ajoi se, että tuossa viidentoista iässä aloin saamaan kuukausirahaa vanhemmiltani, 15 euroa kuukaudessa. Olin tyytyväinen, vaikka moni ystäväni sai vähintään 20, 40, tai jopa 100 euroa (lapsilisät) kuukausittain. ”Se nauttii eniten, kuka on saanut vähiten?” Budjetoin rahani tarkasti, eikä ne juurikaan ikinä loppuneet ennen seuraavaa maksupäivää. Vanhempani ovat kyllä pakolliset menoni maksaneet kiitos, mutta tämä oli omaa vapaa-ajan rahaa.

Itse asiaan.

Sijoitustoimintani alkoi kuitenkin vasta 2017, päästyäni armeijasta (hra vänrikki). En vielä silloin tiennyt tarkalleen mitä haluan tehdä työkseni, mutta raha siihen täytyi liittyä. Inttiaikana ja sitä ennen olin semi-näppärä lyömään betsejä, kiitos ylikertoimen, jossa peesasin voitollisia pelaajia. Harmi, että silloinen tietsikkani irtisanoutui ja mulle todella tärkeä excel-tiedosto, joka sisälsi kaikki vetoni, kassankierron ja -kehityksen, laji- ja vihjaajakohtaiset palautusprosentit, katosi. Voittoa tein parissa vuodessa vajaa tonnin. Vedot kuitenkin jäivät siihen, niistä olin vaan pirun työlästä voittaa ja sain sitten ensimmäisen kunnon duunin. Ennen tätä olin ollut (olen vieläkin) tietysti joka kesät töissä, 17-vuotiaasta alkaen. Intin jälkeen haalarihommissa ja porukoilla asuessani pari vuotta, palkkatuloistani säästin ja sijoitin reilusti. Elämästä en ole ikinä tinkinyt, mutta paskaa en osta, piste. Monia kalliita ulkomaanmatkoja olen tehnyt ja salkku voisi olla tuplat nykyisestä, mutta kokemukset ovat olleet arvokkaampia.

2017 ostin muutamia rahastoja sokkona, en silloin tiennyt osakesijoittamisesta mitään. Aloittelijan virheet on tehty, mutta niistä opin. Kun salkussa alkoi olla säästämiäni rahoja pari tonnia, aloin osakepoimijaksi. Tällä hetkellä en ole vielä valmis avaamaan salkkuani euromääräisesti, mutta puhutaan kymmenistä tuhansista.

Salkku 23.12.2020 (YTD +57,9%)

Aspire Global (21,84 SEK) ~29%
Smart Eye (190,46 SEK) ~20,6%
Evolution (758,36 SEK) ~14,8%
Kamux (6,85 EUR) ~11,1%
Harvia (11,46 EUR) ~9,8%
Alphabet (1212,65 USD) ~9,8%
Facebook (275,96 USD) ~5,3%

Sijoitan fundamenttipohjalta, eli tarkastelen toimialoja, yhtiöitä, tunnuslukujen ja tulevaisuuden näkymien pohjalta. Salkkuni sisältää suurimmalta osin pienyhtiöitä, joissa on vain vähän ison rahan pelureita (rahastot yms.) mukana. Pyrin ja toivon löytäväni hyviä yhtiöitä ennen massaa, jolloin pääsen nauttimaan suuresta arvonnoususta. Viime kuukaudet olen myös opiskellut teknistä analyysiä (TA) siinä toivossa, että pystyn ajoittaa ostot ja myynnit paremmin kuin ”sokkona”. Liian usein olen kiirehtinyt ostoksille ja myynneille huomaten, että seuraavana päivänä olisi saanut paremman tuoton, ilman uutta yhtiökohtaista informaatiota tietysti.

Opiskelijana kohtaan esteitä tulorajojen puitteissa, joten salkkuni painotus ei ole minulle täysin optimi. En halua menettää Kela-etuuksiani. Vaikka minulla olisi varaa elättää itseni ilman yhteiskunnan tukia, koen kuitenkin itseni niihin oikeutetuksi, maksan kuitenkin aika hemmetisti veroja ikäisekseni, nyt ja tulevaisuudessa. Vaurastumistavoite kärsisi myös, koska olen osakkeissa all-in.

Miljoonan euron tavoitteluun en ole asettanut tiettyä ajallista tavoitetta. Mitä nopeammin, sitä nopeammin, mutta en ota siitä stressiä. Luulen, jos asettaisin tietyn tavoitteen, esim. 15 vuoden päästä, se voisi poissulkea monia kokemuksia ja mahdollisuuksia, niin ja rahaa se vain on. Tavoite on kuitenkin konkreettinen, massi (valinnanvapaus) on aina mielessä.

Blogia olisi tarkoitus päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti, keskusteluun saa ja pitää osallistua, ehdotukset ja kysymykset ovat erityisen tervetulleita. Hyvää joulua kaikille!

PS. Tunnistettaessa kunnioitathan anonymiteettiäni, kiitos.

11
+1
0
-1
11
0
30.12.2020, 15:15
+104
Liittynyt:
8.7.2017, 23:40
Viestejä:
132

Tunteiden käsittely

 

Oppiminen tapahtuu joku mallioppimisena tai vuorovaikutustilanteessa. Vaikka tilanne olisi eri ihmisille sama, reagoimme, ajattelemme ja tunnemme tilanteissa eri tavoilla. Se, että ajattelemme eri tavalla samanlaisessa tilanteessa, johtuu siitä, miten tulkitsemme asioita. Meillä on taipumusta tulkita asioita eri tavoin. Katso säätä ulkona, onko se mielestäsi hyvä vai huono? Ajattelevatko kaikki samoin tavoin? Se, että sää on sinun mielestäsi huono, mitä se kertoo ja kenestä? Totuus on, että se ei kerro säästä mitään, koska säähän ei todellisuudessa liity sellaista ominaisuutta kuin ”huono”. Se on vain sinun tulkintasi säästä. Säähän liittyy lämpötila, tuulensuunta ja nopeus, ilmankosteus, -paine, sateen ja valoisuuden määrä. Nämä ovat sään todellisia piirteitä. Tosiasioita. Se, että pidät säätä hyvänä tai huonona, kertoo vain kyseisen arvion tekijästä eli sinusta. Se kertoo siitä, mikä on sinulle tärkeää, mitä sinä arvostat. Mitä olet elämässäsi kokenut ja oppinut. Se ei kerro mitään muuta, koska kysymys on sinun asenteestasi säähän. Asenteesi kertoo ajattelutavastasi. Se on sinun tulkintasi, mielipiteesi, että sää on huono. Sää on sellainen kuin se on. Tämä oli lainaus Kimmo Takaisen kirjasta nimeltä ”Tunne lukkosi”.

 

 

FOMO (Fear of missing out) case CDON

Maanantai-tiistai välinen yö venähtikin lähes aamuun asti, kun törmäsin ensimmäistä kertaa aikoihin kivijalkaliikkeistä tuttuun, CDON(.com)’iin.

Yhtiö on tehnyt vuonna 2018 kiihtyvän käännöksen liiketoiminnassaan muuttaen business-operointiaan kohti välikädeksi (Marketplace), joka ei juurikaan omista varastoa. Tuttu toimiala, mm. YouTubesta tulee seurattua kanavaa nimeltä Biaheza, joka on yksi dropshippauksen pioneereistä ja tienannut sillä erittäin hyvin. Oma arvaukseni on, että kyseinen liiketoimintamalli kasvattaa suosiotaan tästä ikuisuuteen (kunnes parempi/tehokkaampi tapa keksitään). CDON:in strategia jakaantuu seuraavasti:

 • Oma varasto < 30 % tavaroiden bruttoarvosta (GMV, Gross merchandise value)
 • Dropship < 10 %
 • Marketplace +60 %
 • Palvelut < 10 %

Markkinapaikat (marketplaces) ottavat suuren osuuden koko online markkinasta, kun kuluttajat siirtyvät nettiin. E-commerce on kasvanut Pohjoismaissa 13% vuosittaisella kasvuvauhdilla (CAGR) vuosina 2015-2019. Online penetration Britanniassa 21%, kun meilläpäin 8% (Ruotsi 11%). Kasvua riittää ja tää on se, mikä helpottaa kuluttajien shoppailuja.

Jouluaattona jossain vaiheessa iltaa äitini kanssa tutkittiin netin syövereitä, ja tehokkaan somemarkkinoinnin ansiosta ajauduimme eräälle dropshipping-sivustolle, jossa myytiin tyylikkäitä urheiluvaatteita: taattua laatua suoraan aliexpressistä, mutta eihän sitä äitini voinut tietää. Nettisivut olivat tehty selkeiksi sekä hienoiksi, sisältäen näyttävät kuvat asiakaspalautteineen. Siinä samalla pääsikin opettaa, kuinka nykyään potentiaalisia asiakkaita ns. vetästään nenästä. Eräässä tuotteessa luki kivasti ”willpower”, jonka googlettamalla + aliexpress, tuotteet löytyivätkin sieltä hintaan $5,07. Tää finessaaja pyysi kympin tarjouksessa olleista legginseistä €39,90. No, ei tullu enää kauppoja.

Mielenkiintosia lukuja:

 • 100 % Marketplace GMV growth Q3 2020
 • 80 % of gross profit generated from marketplace in Q3 2020
 • EBITDA +150 % to SEK 29 million LTM Q3 2020
 • eCommerce: User penetration will be 46.6% in 2020 and is expected to hit 63.1% by 2025.

Houkutteleva businessmalli

 

Nii joo, mites se FOMO. No näitä monta tuntia yöllä uppoutuneena tutkittuani totesin, että täähän on mielenkiintonen keissi ja oikeestaan ainoo skaalalla toimiva marketplace Pohjoismaissa. Kirjotin keltaselle muistilapulle: OST Aspireja VEKS, 10.00 CDON OSTA (klo 3.33). Kellonaika oli iha hyvä ottaa ylös, jotta aamulla yheksän aikaan ennen börsän aukeemista voin vielä pohtia ja verrata keloja sekä keissiä freeseillä silmillä crying 

AP jälkeen avasin koneen, ja pari kuukautta TA:ta harjoitelleena katoin että oisko ostopaikka seuraamillani indikaattoreilla. No, ei ollut; RSI oli viikkonäkymässä n. 64 ja Bollingerin nauhat oltiin eilen (28.pvä) ylitetty. Klo 10.00 lapioin kuitenkin suoraan laidasta (@281-283 SEK) ja jälkikäteen huomattuani itseasiassa toistaiseksi isoimmalla kertalaakilla. Betsikoko ei haitannut, päinvastoin, kelat oli että otetaan nyt pientä jännärii arkeen, vaikka sit rahan kustannuksella. Ketuiks se sit meni niiku osasin epäillä (CDON alle @260 kirjoitushetkellä), mutta katsellaan rauhallisin mielin. Totesin kuitenkin sillon yöllä et Q4 2020 varten ostan yhtiötä, en osakekurssia. Tää pohjoismaat on myös sellanen markkina, johon Amazon mahtuu myös hyvin, tuskin se monopoliasemaa on ottamassa. Note to myself: TA toimii.

 

 

On muuten hyväks todettu AP, ei tuu ns. otettuu L heti aamusta, ku virta ei riitä pysyäkseen virkeenä. Ruokavaa’alle lautanen ja mikroon 3min:

 • kaurahiutaleet 85g, ripaus suolaa
 • Alpro Vanilla soijajuoma fiilispohjalta, n. 75g
 • kananmunan valkuaisia 2 sekoitettuna*
 • vanilla proteiinijauhetta (ei maistu muna) tyylii 10g*
 • loput vettä, tyylii 300g

*jätin välistä nyt ku oon pitäny joulun treenitaukoa.

Tohon vielä kahvit ja jos haluu pelaa varman päälle nii juomaksi smoothie, sen resepti vaikka ens kertaan.

Joutuu, ja kehitänkin innolla omaa kylmäpäisyyttäni. Kalliiks näyttää käyvän maltin puute. Heti oston jälkeen oli kieltämättä huvittava nähdä kurssi @288, jokusen satasen plussalla. Watch out guys, future daytrader out here.

Miten sä oot kehittänyt kylmäpäisyyttäsi? Toivottavasti mm. tilaamani ”The new trading for living” kirja auttaisi asiaan. Salkku hypänny viikossa +7,55 %-yksikköä, huh buckle up.

Pieni nollaustauko myös paikallaan, vuodenvaihteeksi mökille ystävien kanssa, hyvää ruokaa & juomaa, sauna, avanto ja pienet pilkkimiset. Kiitokset ilmeisestä kiinnostuksesta mun juttujen lukemiseen. Tsemppiä!

0
+1
0
-1
0
0
9.1.2021, 13:19
+104
Liittynyt:
8.7.2017, 23:40
Viestejä:
132

Edes covid-19 ei pysäyttänyt idän ikiliikkujaa, päinvastoin

 

Eilen saapui mun joululahja: kauan odottamani kirja: Alexander Elder: The New Trading For a Living. (63€) Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta treidausmaailma, vaikka olenkin opiskellut asiaa vasta toista kuukautta. Vieläkin v***ttaa toi mun 29.12 tapahtunut FOMOilu kun vaihtu ”pien” siivu Aspire -> CDON. Rivit salkussa siitä hetkestä:

 • Aspire +10%
 • CDON -10%

+20% jäi sitä hyvää pöydälle. Noh. Kirja lukuun ja opitaan virheistä. Pakko tavata silti uudemman kerran: hyvä sijoitusvuosi 2020 tämän ollessa suurin mokani, toisena tulee Noksujen pakkorealisointi Q3 jälkeen salkun ylilainoittumisen takia. Catena Mediasta ei tullut paljoo kuokkaan. Muuten kaikki hyvin, eli otetaas nää vuotuiset tuotot ylös:

 

Sijoitusvuosi 2020 +65,25%.

 

Vuoden ikimuistoisin sijoituskeissi:

 

23.3.2020. Koronauutiset pauhaa telkkarista 24/7 kuin maailmanloppu kolkuttaisi jo ovella. Salkku putos edellisellä viikolla 5-10% päivittäin. Tuhansia euroja viuhuu silmien edestä. Onneksi ymmärrän sijoittamisesta sen verran, että omistan yhtiöitä. Olin tehnyt myös mielikuvaharjoituksia, kuinka toimia näissä tilanteissa jo sijoitusurani aloitettua. Ensimmäiseksi pohdin, kuinka paljon markkina vois nyt oikeen kyykätä. Muistaakseni arvioin et 30-50% kyykky vois tulla. Tuumin, että neljä ostoa teen käteisvaroista eli 25% per 10%-yksikön dipsi. Sehän ei mennyt lainkaan niin. Käteistä oli ”vaan” 1-2k, olin periaatteessa broke asf. Opiskelijalaiffii. Ostin vääriä yhtiöitä, liian aikasin (mm. Kamux).

Ne opiskelijat (tai tulevat), jotka muuten väittävät ettei rahat riitä opiskeluun, niin olis otollinen aika itsetutkiskelulle peilin edessä. Ottaa ne aivot ekaa kertaa elämässä käteen ja kattoo mihin se raha menee. Kiva fiilis lukea täällä ST:ssä, kun eräs sankari väittää olevansa varaton opiskelijaksi ja tienaa 3-6keur /kk… Huhuh, kunnon mätisäkki. Sä et edes tiedäkään. (Sry offtopic, menee vaan syvälle ihon alle tekosyissä eläminen.)

No mutta, takas maaliskuun 23. Aspiret olin myynyt joskus aikanaan 48 SEK ja aattelin et, ei hemmetti, miks tää firma on nyt laskenut näin paljon: jonkun täytyy tietää jotain, mitä mä en. Eihän korona voi vaikuttaa rahapelaamiseen mitenkään negatiivisesti, päinvastoin. Hieman kuumotti et onko toi pulju sittenkin tyyliin pyramidihuijaus, kun oli 2019 tuloskin menetetty veromiesten toimesta. Kelat: koronauutiset ja kouludedikset painaa pahasti mielessä, nyt tarviin arjen irtioton, muuten tässä menettää vielä rahatkin huonoja sijoituspäätöksiä tehdessä. Pyörä alle, musat päälle, uus og moneymaker tulille, ajatukset selväks n-y-t. Kihahti moneymakerit hattuu niin, että teki melkein mieli puhua lokeille: ”Tästähän tulee mielenkiintoinen pyöräreissu” tuumin. Kelasin et nyt iski korona, keskityin hengittämiseen (:D) ja siihen, että nyt käydään joka ajatus huolella läpi. 3h reissu siinä tuli polkastuun, kunnes ajatukset olin saanu selväks. Oli aika monia muitakin pyöräilijöitä liikkeellä sillon reitilläni, kiritin niitä kilpapyöräilijöitä hybridilläni, ihan reikäpäänä sai polkee. Huvittaa vieläkin toi nimi, originaali rahantekijä, sehän on meitsi. Mitään suosituksia tai mallia musta ei kannata ottaa, kukin elää tavallaan. Joku nyrkkeilijä saattaa eristäytyy vuorille kuukaudeksi preppaa matsiin, tää on mun satunnainen tapa saada mindsetti kuntoon, jos ei muulla ole ajatukset selvennyt.

”Jumalauta, täähän on kaikkien aikojen sairain ostopaikka. Jos tää korona on niin vaarallinen, mitä meille media tuputtaa, kuollaan sit lepakkovirukseen perkele jos maailma niin tahtoo. Kukaan ei mun elämää kuitenkaan rajoita. En kadu mitään, tehään kuitenkin yks sijotuspäätös vielä kotona sitä ennen sit ja eletään täysillä.”

Päätin pyörälenkin jälkeen allokoida salkusta paskat pois eli koronakärsijät ja tilalle v***sti Aspirea. 70% salkusta sitä sit parhaillaan oli ja sijoitusaste 140%. Päätös oli sinäänsä helppo, firma oli kuitenkin tuttu jo ipo:sta.

Nyt tehään kaikki duunivuorot, mitä töistä liukenee, eletään niissä haalareissa. Onneks oli hyvin työvuoroja tarjolla. Painoin mm. muutamat 16h päivät (pidempää ei saanut olla) jne. Tein jotain keloja, että nyt on elämäni tuntipalkat tarjolla, ~20e/h ja sijotan nää Aspireen joka ottaa vuodessa sit sen 2-5x kohti ATH lukemia. Kiitos minä, kiitos ST:n sekä uudet että vanhat Aspiren omistajat vertaistuesta. On muuten aika moni ystäväni 2020 tehnyt tuhansia mun sijoitusvinkeillä, hemmetin hyvä, itseäni ylistämättä ovat sijoituspäätöksensä tehneet kuitenkin itsenäisesti.

 

Googlelta sähköpostia (statseja ylös)

 

Idän ikiliikkuja, luonnonlapsi (RUK:n syy, ku jouduttiin melkeenpä asumaan metsässä) vieraili googlen mukaan vuonna 2020:

 • 19 kaupungissa (11 uutta)
 • 319 paikkaa (251 uutta)
 • kävelyä 296 km (67 t)
 • autoilu 8905 km (226 t, huh melkeen 10 vuorokautta)
 • pyöräily 1025 km (72 t)
 • ->  uusi ennätys pyörällä eräällä mäkisellä 12,43 km reitillä Kehä III varrella aikaan 26’06min. Tilastoja: 19C, 8 m/s, avg. speed 28,6 km/h, max speed 51,1 km/h, 428 kcal, ascent 57m, descent 111m. Ei oo varaa uuteen pyörään, mulla on sellanen vanha varmaan 15kg hybridinpaska, joten pirusti kovempaakin menisi.

Tää oli nyt hieman sekalainen postaus, halusin lähinnä saada ylös ton googlen sijaintihistorian. Palaamisiin!

(Täytyy koputtaa vielä puuta, otsikko jinx)

4
+1
0
-1
4
0
9.1.2021, 15:53
+26
Liittynyt:
20.10.2019, 20:38
Viestejä:
44

Onko tullut vastaan CDON:in osalta ennusteita lähivuosien liikevaihdolle ja ebitille? Tai yhtiön kommentteja lyhyemmän tai pidemmän aikavälin tavotteista?

0
+1
0
-1
0
0
9.1.2021, 17:22
+104
Liittynyt:
8.7.2017, 23:40
Viestejä:
132

Jäky678 kirjoitti:

Onko tullut vastaan CDON:in osalta ennusteita lähivuosien liikevaihdolle ja ebitille? Tai yhtiön kommentteja lyhyemmän tai pidemmän aikavälin tavotteista?

Ei ole ennusteita vielä. Ainakaan mun osaamillani kielillä. Mun betsi tähän firmaan on nykytiedoilla erittäin spekulatiivinen, mutta houkutteli kovasti kulkea vastavirtaan. Eihän tätä edes kukaan alan ammattilainen seuraa jne. Jos luvut kuitenkin puhuisivat puolestaan 4.2 ilmestyvässä vuosikertomuksessa, eli ebitda kohti taivasta kun omat varastot (working capital) kutistuu jatkuvasti.

Tässä kalvosulkeiset: https://www.redeye.se/company/cdon

0
+1
0
-1
0
0
12.1.2021, 14:06
+104
Liittynyt:
8.7.2017, 23:40
Viestejä:
132

CDON'it vaihtopenkille, -15% kotiutettu. Samat Aspiret tilalle, voi minua minkä teit. Posareita sataa rahapeliyhtiöille ja olihan se Q3 trading ohjeistuskin lokakuulle +36%. Välillä sitä on vaan hemmetin hölmö. Tuli kovat oppirahat maksettuun.

0
+1
0
-1
0
0
19.1.2021, 11:05
+2
Liittynyt:
8.4.2019, 18:51
Viestejä:
1

ItiksenKiekko kirjoitti:

CDON'it vaihtopenkille, -15% kotiutettu. Samat Aspiret tilalle, voi minua minkä teit. Posareita sataa rahapeliyhtiöille ja olihan se Q3 trading ohjeistuskin lokakuulle +36%. Välillä sitä on vaan hemmetin hölmö. Tuli kovat oppirahat maksettuun.

Suolaa haavoihin, kun viikkoa myöhemmin CDON keulii kunnolla. Meinasin sun vinkin perusteella tähän taannoin tarttua, mutta ajatuksen tasolle jäi.

 
2
+1
0
-1
2
0
30.6.2021, 22:03
+104
Liittynyt:
8.7.2017, 23:40
Viestejä:
132

Hyvää heinäkuuta!

 

 

Olisi aika puolivuotiskautsaukselle. Hiljaiselo blogin puolella pääsi venähtämään liian pitkäksi, läpi synkän alkuvuoden likimain keskikesään, ja tässä postauksessa käyn läpi alkuvuoden kuulumisiani sekä otsikon prosessia. Varsinaista syytä hiljaiselolle ei ole ollut: mulla on vaan ollut kiire elämässä. Elämänkirjassani alkoi ikään kuin uusi luku. Olisiko tämä sitten tyyliin viides luku elämässäni. Aineksia kirjalle.

 

Työ

Tammikuussa aloitin uudet työt koulun ohessa oman alan hommissa (nuori pankkiiri), ja se on ollut mahtavaa. Palkka ei tuo hymyä korviin, mutta kokemuspisteissä mitattuna keissi on ihan jäätävä. Mikroyritys henkilöstöltään, mutta hommia riittää. Rahoitusmaailma, tuoton takominen sekä yrityksen pyörittäminen ovat tulleet aiempaa huomattavasti tutummiksi. Yks hyvä diilikin tuli tuossa grindattua jo firmalle. Oli jänskää.

 

Muutto

”Mä kolmatta linjaa takaisin kuljen kerran – ja rahaa on, takaan sen.” kuvastaa jotenkin kornisti tämänhetkistä nuoren miehen elämää, kun muutin myös alkuvuodesta tänne Caliin Suomen Monacosta. Seudusta olen pitänyt, kun pääsee tuonne ytimen paremmalle puolelle hetkessä, esim. töihin ja katselemaan hienoja taloja :D Olenkin tykästynyt kävelystä ympäri ydintä, ja varsinkin lenkkeilystä.

Parhaalle lenkkireitin ilmiantajalle palkinto luvassa. Haussa olisi 005XX alueelta polviystävälliset 10, 20, 25, 30, 42km lenkit. Kohta jo kuukausi taukoa kunnon juoksusta takana polviongelmien takia. Inspiroidun David Goggins’ista niin paljon, että käytännössä juoksin toisen polvistani rikki. no

 

 

 

Sijoitukset (H1 2021)

 

Vuosi on siis alkanut sijoitusrintamalla mukavasti alkuvuoden, Year-To-Date (YTD), tuoton ollessa 47,91%. Hommat etenee. Muutoksia salkussa on tapahtunut jonkin verran. Salkku yhä keskitetympi sekä vivun absoluuttinen määrä on hieman kasvanut. Markkina tarjoilee omille omistuksille ihan uskomatonta tankkauspaikkaa jälleen. Olen havainnut sen, että nykymarkkinassa massasijoittajilla (eli ne, jotka poimivat, mutta eivät indeksiä voita) valahtaa paskat housuun välittömästi parista punaisesta päivästä (sijoitusfrendejä), jonka ansiosta Mr. Markkina näitä pelipaikkoja kerran kuussa tarjoilee. Huomaa käyrästäni. Hieman harmittaa, ettei dippejä pääse kahmimaan sijoitusasteeni ollessa jo n. 14kk yli sadan. Tällä mennään, muutakaan en mahda.

 

Salkku 30.6.2021

Harvia ~20,5%
Aspire Global ~20,4%
Smart Eye ~18,6%
Kamux ~13,6%
Evolution ~12,0%
Alphabet ~9,7%
Elliptic Laboratories ~3,8%
Tesla shortti ~1,4%

 

Oma kela on se, että 2022-2023 pääsemme nauttimaan vielä ylisuurista tuotoista talouden käynnistyessä hiljalleen koronan jäljiltä. Eiköhän sitten ala olla markkinoilla kallista, kun viimeisimmätkin sijoittajat huomaavat, ettei maailma loppunutkaan ja raha olisi hyvä laittaa pörssiin poikimaan. Voin olla väärässä. Harmittaa kyllä hieman se, kuinka uskomattoman kovia tuottoja olisin pystynyt takomaan, kun osaisin vain holdata. Puolet Aspireistakin menin myymään pois Q4 2020, kun ei vaan rohkeus enää riittänyt. Ruotsalaisen Smart Eye -firman löytäminen oli tähän osasyy: oli pakko ahnehtia kaikki mulle heti -mentaliteetillä, vielä kun alta kahdensadan sai.

Toisaalta, olen Aspiren omistaja jo kolmatta vuotta, eikä sijoitusvuosia ole juurikaan enempää kertynyt, joten ei huono, mutta v***sti paremminkin voisi mennä. Olen kyllä huomannut itestäni, että vaikea on päästää irti tämän sortin mokista, vaikka mitään todellista vahinkoa ei ole sattunut. Se ottamatta jäänyt pinkka harmittaa, vaikka sen siihen pöydälle jätinkin.

 

Kirjoja olen lukenut sekä kuunnellut paljon. Niistä voisin esimerkiksi kirjoittaa ihan lähiaikoina.

Toivotan mahtavaa kesää koko ST-väelle! Palaamisiin.

 

8
+1
0
-1
8
0