Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.1.2023 09.35

hasselhoffi kirjoitti:

Osaatteko kertoa kun en ymmärrä mikä rooli IOTA tokenilla on jos siirrot ovat ilmaisia? Entä tuo turvallisuus vs lohkoketju? Näyttää olleen aika monia onnistuneita hakkerointeja. Joku hakkerointi onnistui ilmeisesti kalastelemalla jonku noden tai vastaavan tunnukset, mutta siinä seuraava ongelma. Onko valta niin keskittynyt muutamien käsiin että yhden ihmisen tyhmyys altistaa kaikki? Vaikuttaa jotenkin projektilta jossa ei olla menty eteenpäin juuri missään mielessä. Mutta en ole kovin paljon perehtynyt, joten toivon että joku valistaa minua.

IOTA-tokenit generoivat käytettäessä manaa, jonka mukaan nodeille muodostetaan eräänlainen reputation score. Mitä enemmän manaa, sitä korkeammalla olet prioriteettilistalla esimerkiksi verkon käyttöpiikin aikaan. Varsinkin enterprise-tahoilla on siis insentiivi varmistaa palvelun toiminta joko holdaamalla IOTA-tokeneita tai vuokraamalla manaa.

Nuo aikaisemmat hyökkäykset on käsittääkseni tapahtuneet vuosia sitten Trinity-lompakon haavoittuvuutta hyödyntäen. Tämä korjattu ja protokolla päivittynyt paljon viimeisten parin vuoden aikana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.1.2023 04.02

Husse72 kirjoitti:

Huomenta. Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, onko muita $IOTA:n kyydissä? Vanha juttu toki mutta odotukset suuret

Odotukset on suuret ja tuntuu, että tää vuosi tulee olemaan pitkälti se make it or break it IOTA:n kannalta. Paljon odotuksia on ladattu tuohon Stardust-päivitykseen liittyen ja mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin ne pystytään oikeasti lunastamaan. Vielä ollaan mun mielestä siellä konseptitasolla ja nykytilassaan verkko toimii edelleen aivan liian keskitetysti. Saadaanko vuosikausia puhuttu coordicide käytännön tasollakin toimimaan? Shimmer-testiverkko julkaistiin syksyllä ja nyt kevään aikana pitäisi tulla EVM-päivitys (mahdollistaa smart contractit) eli latu on auki ja mielenkiinnolla kyllä odotan mitä vuosi tuo tullessaan. Suurimmat avoimet kysymykset itselle on:

  • Toimiiko teoria käytännössä? Ainakin maallikon silmin näyttää siltä että tosi monta vuotta on paukut laitettu research-puoleen. Nään tämän positiivisena juttuna ehdottomasti, mutta se jättää ison kysymyksen että kuinka hyvin konseptit toimivat oikeassa maailmassa. Shimmer-testiverkko on juuri tätä varten.
  • IOTA Foundation on loppujen lopuksi non-profit, joten tää on pakosti näkynyt pienempänä kassana ja yleisenä kankeutena vs. kilpailijat. Sen enempää Saksan lainsäädäntöä tuntematta. Tähän on liikkeitä käsittääkseni nyt kuitenkin tehty, ja ajatus on pitää Foundation kehitystä tukevana haarana ja avata mahis VC-rahalle muuta kautta.
  • Aikatauluhaasteet ja historiallinen taakka. Maine ei välttämättä ole mikään paras suuremman kryptokansan keskuudessa. On ollut myös sisäistä draamaa alkuvuosina ja suuntaa on aika radikaalistikin jossain vaiheessa muutettu. Viestinnässä on nykyiselläänkin toivomisen varaa, mutta ainakin yhteinen tavoite on tällä hetkellä selvä. Toisaalta moni kehittäjä on turhautunut epätietoisuuteen ja hypännyt toisiin projekteihin.

Hyvistä signaaleista pitää vielä mainita toi aikaisemmin linkkaamani EU:n tai siis EBSI:n hanke, jossa IOTA on kahden muun toimijan kanssa mukana viimeisessä vaiheessa. Silti mulle on tosi selvää että aikaa ei ole loputtomasti. Jossain vaiheessa sillä ei oo enää väliä kuinka ylivertaisen teknologian tuot laiturille jos juna lähti jo.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.1.2023 07.01

Casteliero kirjoitti:

Tuo tili ja identiteetti asia on itselle ainakin todella mielenkiintoinen. Se kokonaisuus muodostuu useasta asiasta. Ensin se, että onko kyseessä tili, identiteetti vai molemmat. Sen jälkeen kuka sitä tiliä ylläpitää, käyttäjä itse vai joku muu käyttäjän puolesta. Miten siihen kirjaudutaan ja millä laitteilla, ja miten sen tilin saa palautettua. Ja tietty mitä niissä säilytetään ja mihin niitä käytetään.

Joo, tämä on tosi mielenkiintoinen aihe. Monelta varmaan mennyt ohi juurikin se teknologian valtava potentiaali, kun julkinen keskustelu pyörii pitkälti kryptovaluutoista edelleen. Kiitos Liero kun jaksat avata vaikeita konsepteja kerta toisensa jälkeen!

EU:lla on koko unionin laajuinen lohkoketjuprojekti (EBSI) ollut käynnissä jo 5 vuotta. Eli aktiivisesti mietitään lohkoketjuihin pohjautuvaa infraa, joka kattaa paljon erilaisia käyttötarkoituksia. Ketjuun voidaan laittaa digi-id:n lisäksi esimerkiksi yksilön koulutustausta tai yritysten saamat sertifikaatit yms. helposti jaettavassa ja todennettavassa muodossa. EBSI:llä on tällä hetkellä itseasiassa pre-commercial hanke käynnissä, jossa tarkoitus kartoittaa nykytilannetta ja toimijoita. Se taitaa olla jo kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/european-blockchain-pre-co...

Matkaa on toki vielä paljon, mutta ei se tosiaan utopiaakaan enää ole. Pyörät pyörii jo.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.11.2022 03.43

juha88 kirjoitti:

Viimeksi kesäkuussa varoittelin kryptojen laskun jatkuvan, oikeassa oleminen on aina kivaa. Toivottavasti edes joku säästi rahansa kirjoituksieni perusteella. Crypto.com näyttää tosiaan olevan seuraava uhri, ja nyt saattaa olla mahdollista että myös Tether menee nurin. Viimeksi sen MCAP laski 83mrd --> 66mrd, nyt aletaan taas olla samoilla tasoilla. Uskoisin ongelmien alkavan, jos MCAP laskee puoleen huipuista. Monet eivät tunnu ymmärtävän, kryptoilla ei luoda uutta varallisuutta. Kaikki eivät voi rikastua kryptoilla, järjestelmään tarvitaan koko ajan uutta rahaa että homma pyörii. Tämä taas ei toimi silloin, kun taloudessa alkaa mennä heikommin. Mielestäni nyt on yhä hyvä aika irroittaa kryptoista, myöhemmin saa halutessaan halvemmalla takaisin.

Jos varoituksistasi huolimatta joku sattui ostamaan Etheriä läheltä kesäkuun pohjaa, niin aika mukavassa +30% tilanteessa olisi nykykurssilla.

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi - 19.1.2021 11.05

ItiksenKiekko kirjoitti:

CDON'it vaihtopenkille, -15% kotiutettu. Samat Aspiret tilalle, voi minua minkä teit. Posareita sataa rahapeliyhtiöille ja olihan se Q3 trading ohjeistuskin lokakuulle +36%. Välillä sitä on vaan hemmetin hölmö. Tuli kovat oppirahat maksettuun.

Suolaa haavoihin, kun viikkoa myöhemmin CDON keulii kunnolla. Meinasin sun vinkin perusteella tähän taannoin tarttua, mutta ajatuksen tasolle jäi.

 
Näytä koko viesti