Kryptovaluutat sijoituskohteina -

EkeKeke wrote:

Osittain kyllä allekirjoitan mainitsemasi asiat.

Kuitenkin edelleen ollaan pelintekijän armoilla esim kun pelintekijä tekee jonkun assetin ja sitten myöhemmin vastaavanlaisen assetin joka tekee aiemmasta assetista vähemmän arvokkaan

Vaikka näin ei edes toimisi tarkoituksella niin silti niin saattaa käydä.

Tai jos peli ei enää menesty tai pelin kehitykseen ei enää panosteta niin omistettujen assettien arvo romahtaa myös silloin. 


Kääntäisin tämän toisin päin, eli kyllä ne pelintekijät ovat enemmänkin pelaajien armoilla. Heillä on kaikki insentiivi yrittää tuottaa lisäarvoa pelaajilleen ja välttää olemassa olevien assettien liiallista dilutointia tilanteessa jossa he itsekin hyötyvät rojalteista. Lisäksi keräilijälle se alkuperäinen "og-assetti" on varmasti arvokkaampi kuin uudempi vastaava esine.

Jos pelin kehitys päätetään lopettaa ja serverit sulkea, ei se silti poista mun mielestä näiden assettien arvoa 100% todennäköisyydellä. Varsinkin jos pelaajakunta on ollut iso tai erityisen intohimoinen, joku toinen pelinkehittäjä voi ottaa todella helposti heidät omaan ekosysteemiinsä tarjoamalla tukea näille asseteille (omistat superharvinaisen skinin pelissä X joka laitetaan säppiin, niin Epic Games voi tarjota sulle harvinaista skiniä tai muita etuja Fortnitestä jne).

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Casteliero wrote:

Mutta karkkirahat siirtyi ja tarinalla oli onnellinen loppu, mutta on tuo vielä ihan liian hankalaa isolle massalle. Pitää parantua käyttäjäkokemuksen todella paljon ja ilman muuta se helpoin käyttäjäkokemus tulee olemaan siellä kolmansien osapuolien palveluissa, jotka hoitaa sen hallinnan käyttäjän puolesta. Eli vaikka kuinka kryptointoilijat meuhkaa siitä, että kaikki kolmannet osapuolet poistetaan pelistä, niin väärässä ovat.


Täysin samaa mieltä. Suuri massa ei varmasti edes halua vastuuta varojensa turvaamisesta, vaan ilomielin ulkoistaa sen kolmannelle osapuolelle. Sikäli täydellinen self-custody on utopiaa. Isompi kysymys on miten parantaa käyttökokemusta smart contractien kanssa toimiessa. Esimerkki NFT-puolelta: Ylivoimaisesti suurin osa varojen menetyksistä tapahtuu kun käyttäjä allekirjoittaa transaktion jota ei täysin ymmärrä. Allekirjoituksella on voitukin esimerkiksi antaa valtuudet siirtää kaikki tietyntyyppiset tokenit pois omasta lompakosta. Sillä ei ole edes mitään väliä onko käyttäjällä softa- vai hw-lompakko, jos menee sokeasti allekirjoittamaan jotain huolimattomuuksissaan tai fomo-päissään.

Kyseessä on toki loppujen lopuksi käyttäjän oma vika, mutta tuntuu siltä että wallet softat ei ihan tarpeeksi hyviä guard raileja vielä tämän taklaamiseen tarjoa. Ymmärrän hyvin miksi ensikertalaiselle kynnys alkaa käyttää kryptoja on edelleen niin korkea.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

COEUS INVEST GRIT ERIKOISSIJOITUSRAHASTON LAKKAUTTAMINEN

GRIT Rahastoyhtiö Oy:n (jäljempänä ”GRIT”) hallitus on 25.07.2023 päättänyt lakkauttaa Coeus Invest GRIT Erikoissijoitusrahaston (jäljempänä ”Rahasto”) toiminnan välittömästi. Päätöksen taustalla on epätyydyttävät tuotot ja heikot markkinaolosuhteet, jotka johtavat vaikeuksiin houkutella pääomaa Rahastoon tulevaisuudessa. Tässä tilanteessa GRIT on katsonut, että rahasto-osuudenomistajien parhaan edun ja yhdenmukaisen kohtelun varmistamiseksi Rahasto tulee lakkauttaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

En tiedä miksi Meuron postausta peukutettiin alas, koska Messarin raportit on todennäköisesti parhaita alalla ja tuolta ne löytää kattavasti. Tarkoitus oli itselläkin jo aiemmin postailla vähän L2 aiheista ajatusta ja liittää siihen Messarin raportista dataa, mutta motivaatio loppui ennen aloittamista. Mutta tosiaan hyvää dataa tuolla.

Täällä on välillä vähän sellanen mob mentality mitä tulee peukutuksiin. Itselle ainakin riittää oikein hyvin pelkkä linkki lyhyellä saatesanalla, koska yleensä se arvo löytyy sieltä linkin takaa. Olen esimerkiksi Ryan Selkisin newsletteriä tilannut siitä asti kun vinkkasit siitä laajasta Messarin end-of-year rapsasta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
hasselhoffi kirjoitti:

Osaatteko kertoa kun en ymmärrä mikä rooli IOTA tokenilla on jos siirrot ovat ilmaisia? Entä tuo turvallisuus vs lohkoketju? Näyttää olleen aika monia onnistuneita hakkerointeja. Joku hakkerointi onnistui ilmeisesti kalastelemalla jonku noden tai vastaavan tunnukset, mutta siinä seuraava ongelma. Onko valta niin keskittynyt muutamien käsiin että yhden ihmisen tyhmyys altistaa kaikki? Vaikuttaa jotenkin projektilta jossa ei olla menty eteenpäin juuri missään mielessä. Mutta en ole kovin paljon perehtynyt, joten toivon että joku valistaa minua.

IOTA-tokenit generoivat käytettäessä manaa, jonka mukaan nodeille muodostetaan eräänlainen reputation score. Mitä enemmän manaa, sitä korkeammalla olet prioriteettilistalla esimerkiksi verkon käyttöpiikin aikaan. Varsinkin enterprise-tahoilla on siis insentiivi varmistaa palvelun toiminta joko holdaamalla IOTA-tokeneita tai vuokraamalla manaa.

Nuo aikaisemmat hyökkäykset on käsittääkseni tapahtuneet vuosia sitten Trinity-lompakon haavoittuvuutta hyödyntäen. Tämä korjattu ja protokolla päivittynyt paljon viimeisten parin vuoden aikana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Husse72 kirjoitti:

Huomenta. Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, onko muita $IOTA:n kyydissä? Vanha juttu toki mutta odotukset suuret

Odotukset on suuret ja tuntuu, että tää vuosi tulee olemaan pitkälti se make it or break it IOTA:n kannalta. Paljon odotuksia on ladattu tuohon Stardust-päivitykseen liittyen ja mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin ne pystytään oikeasti lunastamaan. Vielä ollaan mun mielestä siellä konseptitasolla ja nykytilassaan verkko toimii edelleen aivan liian keskitetysti. Saadaanko vuosikausia puhuttu coordicide käytännön tasollakin toimimaan? Shimmer-testiverkko julkaistiin syksyllä ja nyt kevään aikana pitäisi tulla EVM-päivitys (mahdollistaa smart contractit) eli latu on auki ja mielenkiinnolla kyllä odotan mitä vuosi tuo tullessaan. Suurimmat avoimet kysymykset itselle on:

  • Toimiiko teoria käytännössä? Ainakin maallikon silmin näyttää siltä että tosi monta vuotta on paukut laitettu research-puoleen. Nään tämän positiivisena juttuna ehdottomasti, mutta se jättää ison kysymyksen että kuinka hyvin konseptit toimivat oikeassa maailmassa. Shimmer-testiverkko on juuri tätä varten.
  • IOTA Foundation on loppujen lopuksi non-profit, joten tää on pakosti näkynyt pienempänä kassana ja yleisenä kankeutena vs. kilpailijat. Sen enempää Saksan lainsäädäntöä tuntematta. Tähän on liikkeitä käsittääkseni nyt kuitenkin tehty, ja ajatus on pitää Foundation kehitystä tukevana haarana ja avata mahis VC-rahalle muuta kautta.
  • Aikatauluhaasteet ja historiallinen taakka. Maine ei välttämättä ole mikään paras suuremman kryptokansan keskuudessa. On ollut myös sisäistä draamaa alkuvuosina ja suuntaa on aika radikaalistikin jossain vaiheessa muutettu. Viestinnässä on nykyiselläänkin toivomisen varaa, mutta ainakin yhteinen tavoite on tällä hetkellä selvä. Toisaalta moni kehittäjä on turhautunut epätietoisuuteen ja hypännyt toisiin projekteihin.

Hyvistä signaaleista pitää vielä mainita toi aikaisemmin linkkaamani EU:n tai siis EBSI:n hanke, jossa IOTA on kahden muun toimijan kanssa mukana viimeisessä vaiheessa. Silti mulle on tosi selvää että aikaa ei ole loputtomasti. Jossain vaiheessa sillä ei oo enää väliä kuinka ylivertaisen teknologian tuot laiturille jos juna lähti jo.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

Tuo tili ja identiteetti asia on itselle ainakin todella mielenkiintoinen. Se kokonaisuus muodostuu useasta asiasta. Ensin se, että onko kyseessä tili, identiteetti vai molemmat. Sen jälkeen kuka sitä tiliä ylläpitää, käyttäjä itse vai joku muu käyttäjän puolesta. Miten siihen kirjaudutaan ja millä laitteilla, ja miten sen tilin saa palautettua. Ja tietty mitä niissä säilytetään ja mihin niitä käytetään.

Joo, tämä on tosi mielenkiintoinen aihe. Monelta varmaan mennyt ohi juurikin se teknologian valtava potentiaali, kun julkinen keskustelu pyörii pitkälti kryptovaluutoista edelleen. Kiitos Liero kun jaksat avata vaikeita konsepteja kerta toisensa jälkeen!

EU:lla on koko unionin laajuinen lohkoketjuprojekti (EBSI) ollut käynnissä jo 5 vuotta. Eli aktiivisesti mietitään lohkoketjuihin pohjautuvaa infraa, joka kattaa paljon erilaisia käyttötarkoituksia. Ketjuun voidaan laittaa digi-id:n lisäksi esimerkiksi yksilön koulutustausta tai yritysten saamat sertifikaatit yms. helposti jaettavassa ja todennettavassa muodossa. EBSI:llä on tällä hetkellä itseasiassa pre-commercial hanke käynnissä, jossa tarkoitus kartoittaa nykytilannetta ja toimijoita. Se taitaa olla jo kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/european-blockchain-pre-c…

Matkaa on toki vielä paljon, mutta ei se tosiaan utopiaakaan enää ole. Pyörät pyörii jo.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
juha88 kirjoitti:

Viimeksi kesäkuussa varoittelin kryptojen laskun jatkuvan, oikeassa oleminen on aina kivaa. Toivottavasti edes joku säästi rahansa kirjoituksieni perusteella. Crypto.com näyttää tosiaan olevan seuraava uhri, ja nyt saattaa olla mahdollista että myös Tether menee nurin. Viimeksi sen MCAP laski 83mrd --> 66mrd, nyt aletaan taas olla samoilla tasoilla. Uskoisin ongelmien alkavan, jos MCAP laskee puoleen huipuista. Monet eivät tunnu ymmärtävän, kryptoilla ei luoda uutta varallisuutta. Kaikki eivät voi rikastua kryptoilla, järjestelmään tarvitaan koko ajan uutta rahaa että homma pyörii. Tämä taas ei toimi silloin, kun taloudessa alkaa mennä heikommin. Mielestäni nyt on yhä hyvä aika irroittaa kryptoista, myöhemmin saa halutessaan halvemmalla takaisin.

Jos varoituksistasi huolimatta joku sattui ostamaan Etheriä läheltä kesäkuun pohjaa, niin aika mukavassa +30% tilanteessa olisi nykykurssilla.

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi -
ItiksenKiekko kirjoitti:

CDON'it vaihtopenkille, -15% kotiutettu. Samat Aspiret tilalle, voi minua minkä teit. Posareita sataa rahapeliyhtiöille ja olihan se Q3 trading ohjeistuskin lokakuulle +36%. Välillä sitä on vaan hemmetin hölmö. Tuli kovat oppirahat maksettuun.

Suolaa haavoihin, kun viikkoa myöhemmin CDON keulii kunnolla. Meinasin sun vinkin perusteella tähän taannoin tarttua, mutta ajatuksen tasolle jäi.

 

Näytä koko viesti