Olet täällä

Kolumni: Kryptokupla ei vielä puhjennut ja muita vuoden 2017 ilonaiheita

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 475

Aki Pyysing 1.1.2018: Kryptokupla ei vielä puhjennut ja muita vuoden 2017 ilonaiheita

VIIME VUOSI lienee ollut absoluuttiselta tuotoltaan paras sijoitusvuoteni koskaan. Käytän potentiaalia ja muitakin epämääräisiä ilmaisuja kahdesta syystä. Ensinnäkin en oikeasti tiedä ja toisekseen en välttämättä halua, että kaikki ymmärtävät mitä tarkoitan. Presidentillisestä ilmaisutavastani huolimatta en aio valmistautua pyrkimään mihinkään poliittiseen tehtävään. Sen sijaan ajattelin listata vuoden 2017 muita, joskin yleisen käsityksen mukaan spekulantille vähämerkityksisempiä, ilon aiheita.

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2029

Minulla oli kolumnia kirjoittaessa mielessä paljon muitakin vuoden 2017 ilonaiheita, mutta jutusta olisi tullut niin pitkä, että edes JR ei olisi jaksanut lukea loppuun.

Omistusasumisen suosio kääntyi laskuun

Iltalehdykkä analysoi näin, joten sen täytyy olla totta: http://www.iltalehti.fi/talous/201712282200631666_ta.sht

Kirjoitin 4.4.2014 "Lisäksi uskon järjen voittoon siinäkin, että minun kaltaisiani vuokralla-asujia tulee Suomeen entistä enemmän. Jos minua alkaa ahdistaa, voin irtisanoa kämppäni, ja muuttaa vaikka Floridaan kärsimättä suuria taloudellisia vahinkoja." https://www.sijoitustieto.fi/blogit/aki/en-tieda-sijoittamisesta-mitaan-...

Oikeassa olemisen ilon lisäksi näen Suomen korkean rakenteellisen työttömyyden toiseksi suurimmaksi syyksi suomalaisten pakottavan tarpeen omistaa seinät ympärillään. On hyvin positiivista kehitystä, jos nuoremmat ikäluokat ymmärtävät, että liikuntakyvyn säilyttäminen on hyvin arvokas assetti.

Liberalismi voitti Alabamassa

Demokraatti Doug Jones voitti republikaanien vahvalla tukialueella Trumpin tukeman alt-right pedofiilin Roy Mooren. Tämä vaali osoitti, että edes punaniskat eivät äänestä käskystä, jos ehdokas on riittävän synkkä. Välivaaleja ja Trumpin rampautumista odotellessa. Tosin USA:n hallinnon rampautuminen saattaa olla pörssikursseille huonoksi, mutta en vastoin yleistä käsitystä aja kaikkiin asioihin pörssikurssit edellä.

SaiPa kamppailee pudotuspelipaikasta tammikuussa

Odotin ennen kautta rosterin perusteella tiukkoja Jukurit-pelejä ja lisäksi lähinnä kärsimysnäytelmiä. Tero Lehterä valmentajana oli arpalappu. Nyt on ilman täydellistä romahdusta säälipleijaripaikka varma ja keikutaan suoran pleijaripakkaviivan rajalla. Life is good.

Laittakaa ihmeessä muutkin viime vuoden ilonaiheitanne ketjuun! Myös pörssionnistumiset kelpaavat. 

 

Käyttäjän Jytky kuva
Liittynyt: 25.6.2014, 20:28
Viestejä: 98

No pistetään, meikäläinen iloitsee salkun 36 prosentin tuotosta viime vuodelta ja se on tasan tämän palstan ansiota. Saanut hiukan rotia tähän touhuun kun tuossa muutamana aiempana vuosina onnistuin toivottomana gamblerina tuhoamaan reilusti yli 50% salkusta, vaikka muuten pörssissä mentiin reippaasti ylös. Pääasiassa tappiot tulivat neronleimauksesta sekaantua turbowarreihin kun niillä voi niin mukavasti vetäistä tuottoa lyhyessä ajassa. Apinatiltin puskiessa panoksia moninkertaistettiin ja syöksy oli valmis. Nyt nämä ovat jääneet pois ja viime vuosi herätti pienen toivonkipinän, että ehkä sittenkin on vielä toivoa lapioida monttu umpeen. Ei varmaan muuten oikein olisikaan, mutta tuli myös pelimaailmasta luckboxattua jykevähkösti, josta pystyi sitten lapioimaan lisää hilloa pörssiin.

Suurimpina osumina olivat alkuvuodesta Neo Industrial ja Robit, niistä suuret kiitokset Acumenille kun nosteli niitä esiin ja muutenkin monesta muustakin vinkistä. Myös Akin esittelemä Aspire on tähän asti ainakin antanut jo mukavat tuotot ja toivotaan, että jäljellä oleviakaan lappuja ei tällä kiittelyllä jinxata. Muutenkin palstalla on tosi paljon asiantuntemusta, täältä pystyy ammentamaan paljon oppia ja vinkkejä itseopiskeluun ja ketjuista puuttuu lähes tyystin jonninjoutava skeidanjauhaminen. Thanks Sijoitustietolaiset!

Iloinaiheita oli myös, että rupisella perushybridifillarilla jaksoin viime vuonna sutkutella 5300km kesäkaudella,sekä myös Tapparan toinen peräkkäinen mestaruus laugh

Käyttäjän Lehtopöllö kuva
Liittynyt: 17.9.2014, 10:16
Viestejä: 139

Suurin ilonaihe oli tyttären syntymä. 

Paras pörssisijoitus oli 2017 Aspocomp, joka nousi vuoden alusta 1,6 eurosta parhaimmillaan yli 3 euroon ja päätti 2,5 euroon. 

Puolimaratoni ei ihan mennyt aikaan 1h 50min, että jäi vielä tavoiteltavaa vuodelle 2018 :)

Käyttäjän Manialöytyy kuva
Liittynyt: 22.12.2017, 11:28
Viestejä: 14

With all respect Aki pakko myöntää nähneeni muutama päivä sitten taas hieman punaista lukiessani kirjoituksesi, kun kyseessä on vielä ent. pokeriammattilainen ja uhkapeliyhtiöihin sijoittaja. Laskin kuitenkin sitten kymmeneen :). Uhkapeliyhtiöistä puheen ollen, suosittelen sijoittamaan ehkä vielä Kucoin Sharesiin eli niiden omaan tokeniin. Itse mietin pari viikkoa sitten all inniä ja se toki olisi kannattanut ja tehnyt minusta hetkessä erittäin varakkaan. Omistan nyt sitä jonkin verran...

Käyttäjän JR kuva
JR
Liittynyt: 30.6.2014, 14:42
Viestejä: 133

Eikö toi "asiallinen teksti" oo se sama pumppausmainos joka tällekin foorumille postattiin jossain vaiheessa?

Käyttäjän Manialöytyy kuva
Liittynyt: 22.12.2017, 11:28
Viestejä: 14

Ok, poistin sen, ettei se herätä liikaa tunteita. Mielenkiintoinen seurattava kuitenkin ja hieman omistaa.

Mainos: Nordnet Active Trader
Treidaa kuin ammattilainen – hinnat 0,055 % ja alaspäin
Lue lisää