Sijoitustiedon kysymysketju -

Ovatko sijoitusyhtiön myyntitappiot vuonna 2018 vähennyskelpoisia sijoitusyhtiön samana vuonna saamasta osinkotulosta?

Näytä koko viesti
Technopolis -

Haluaako joku muuten arvioida mikä on kilpailevan paremman tarjouksen todennäköisyys? Technopoliksen hallitus on yksimielisesti suositellut ostotarjousta ja suurimmat omistajat (yhteensä n. 35% osakkeista) ovat peruuttamattomasti sitoutuneet tarjoukseen. Siten en itse pidä kilpailevaa tarjousta kovin todennäköisenä mutta ei kai se täysin poissuljettuakaan ole? Maailmalla on paljon rahaa vailla hyviä sijoituskohteita, ja tämä olisi melko turvallinen ja hyvä sijoitus jollekin toisellekin tarjoajalle.

Näytä koko viesti
Technopolis -

Kiitos Aki! Sinun ansiostasi Technopolis on ollut tämän vuoden suurin sijoitukseni. Olisin mielelläni jäänyt omistajaksi pidemmäksikin aikaa mutta pikavoittoa tulee sen verran paljon etten voi olla muuta kuin tyytyväinen. Tämä kattaa kaikista omista typeristä sijoituspäätöksistäni tänä vuonna syntyneet toistaiseksi realisoimattomat tappiot (Oriola, Verkkokauppa.com, jne.) ja vähän jää jopa ylikin :-)

Näytä koko viesti
Trump ei ymmärrä pörssikursseja -

Kiitos Aki, hyvä kolumni, jälleen kerran!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

"In the long-terum, however, he was extremely upbeat about Ethereum and described it as a platform that was just like Apple's and could become as influential as his company became.

Ethereum interests me because it can do things and because it's a platform.

While time may tell if such an eventuality occurs, it was clear that Woz is still part of the technology world."

Steve Wozniak 18.05.2018

https://www.forbes.com/sites/montymunford/2018/05/18/apples-steve-woznia...

"Fake news" on valitettava mutta todellinen ilmiö tämän päivän maailmassa.

Mihinkään, mitä lukee netissä, ei voi lähtökohtaisesti luottaa. Tämä koskee erityisesti sitä, mitä kirjoitetaan kryptoista.

Jos joku kirjoittaa missä tahansa julkaisussa, että Steve Wozniak on kertonut mielipiteenään, että Ethereumista voi tulla tulevaisuudessa yhtä vaikutusvaltainen kuin Apple, hälytyskellojen pitäisi soida koska Fake news indikaattori on silloin tummanpunaisella.

Jos tällainen lausuma olisi esitetty (kuten on väitetty) 5 000 ihmisen edessä, joku olisi takuulla julkaissut Wozin puheesta youtube videon. Tällaista youtube videota ei kuitenkaan löydy. Johtopäätös: Woz ei ole koskaan sanonut, että Etehereumista voi tulla tulevaisuudessa yhtä vaikutusvaltainen kuin Apple.

Jokaisen tämän palstan lukijan pitäisi pohtia, miksi tällaisia valheellisia väitteitä levitetään? Kenen intressissä on pönkittää Ethereumia valehtelemalla? Onko sijoituskohde hyvä, jos sitä joudutaan markkinoimaan valheilla?

Casteliero, kirjoituksesi tällä palstalla ovat selvästi keskimääräistä korkeatasoisempia. Otan sen myös kohteliaisuutena, kun kutsut minua trolliksi. Suosittelen kuitenkin sinullekin enemmän lähdekriittisyyttä.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tanskalainen kirjailija H.C. Andersen julkaisi vuonna 1837 kirjan joka käsittelee Bitcoinia. Kirjan nimi on "Keisarin uudet vaatteet". Bitcoin uskovaiset ovat kuin tarinan keisari. Suosittelen kirjaa kaikille Bitcoin uskovaisille ja muillekin kryptouskovaisille.

Ruotsin valtakunnankansleri Axel Oxenstierna (1583-1654) on puolestaan kuuluisa seuraavista sanoista, jotka sopivat omalla tavallaan myös hyvin kryptovaluuttojen ajan henkeen, vaikka niiden alkuperäinen tarkoitus oli toinen:

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

Suomeksi: “Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Meuro kirjoitti:

Tänä vuonna kuitenkin erona edellisiin on mm. instituutionaalisen rahan iso kiinnostuminen kryptoista.

Väite instituutionaalisen rahan isosta kiinnostumisesta kryptoista on melko useasti kuultu virheellinen väite, jonka joku on jokus keksinyt, ja kryptouskovaiset sitten toistavat ilman lähdekritiikkiä.

Yksikään eläkeyhtiö tai vakuutusyhtiö tai muu varteenotettava institutionaalinen sijoittaja missään päin maailmaa ei ole sijoittanut ensimmäistäkään senttiä kryptoihin, enkä usko että se tulee koskaan tapahtumaankaan. Jos se kuitenkin tapahtuisi, kertokaa toki tässä foorumissa ja kertokaa myös mihin lähteeseen tietonne perustuu.

Se, että tietyt instituutiot perehtyvät kryptoihin on eri asia kuin se, että he sijoittaisivat niihin.

Kunnes ensimmäinen iso instituutio sijoittaa kryptoihin on lähdettävä siitä, että instituutionaalinen raha ei ole kiinnostunut kryptoista.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Casteliero, tarkoitukseni ei ole trollata vaan yksinkertaisesti kannustaa tämän palstan lukijoita kriittiseen itsenäiseen ajatteluun ja jos edes yksi henkilö kirjoitusteni vuoksi säästyy turhilta tappioilta, olen mielestäni ainakin osittain onnistunut tavoitteissani.

Ymmärrän kyllä että itse vakaasti uskot Ethereumiin ja olet hyvin perehtynyt sen teknologiaan. Ymmärrän myös perustelujasi. En ole kuitenkaan kanssasi samaa mieltä. En usko, että Ethereum milloinkaan pystyisi tarjoamaan sellaista käyttökelpoista palvelua, joka vastaisi johonkin todelliseen suureen kysyntään, jonka johdosta Ether valuutta olisi hyvä sijoituskohde.

Aika näyttää kumpi meistä on oikeassa. Kuten tuossa aikaisemmin kirjoitin, siihen voi mennä hyvinkin pitkä aika ennen kuin saamme vastauksen tähän. Odotan kärsivällisesti ja mielenkiinnolla miten mahdollisesti kommentoit asiaa sen jälkeen, jos osoittautuu, että oikeassa Ethereumin suhteen olinkin minä etkä sinä.

Uskon muuten, että olet kanssani samaa mieltä siitä, että Bitcoin on tällä hetkellä räikeästi yliarvostettu. Haluatko kommentoida sitä?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Kryptot ovat vähän niin kuin uskonnot. Ne eivät perustu mihinkään todelliseen mutta erittäin suuri joukko ihimisä uskoo niihin silti. Ja monet ovat valmiita puolustamaan niitä kiihkeästi, ilman mitään vakuuttavia argumentteja, koska sellaisia ei ole.

Buffet on oikeassa:

"Cryptocurrencies will come to a bad ending"

ja tämä ei koske pelkästään Bitcoinia, jonka osalta asia on täysin päivänselvä, vaan myös muita yli-hypetettyjä kryptovaluuttoja.

Se joka väittää, että kuplan huippu nähdään esim. kahden vuoden kuluttua, ei tiedä mistä puhuu. Kuplan puhkeamista ei pystytä luotettavasti ennustamaan tuijottamalla menneisyyteen. Se puhkeaa sitten kun puhkeaa. Varmaa on ainoastaan, että se tulee puhkeamaan, mutta siihen voi mennä päivä, viikko, vuosi tai viisi vuotta. Ja kyllä, tämä koskee myös Ethereumia. Tietysti eri kryptojen kuplien puhkeamisaikataulut tulevat todennäköisesti poikkeamaan toisistaan.

Aina joku kuitenkin myös voittaa. Eurojackpotissa joku suomalainen porukka voitti 90 miljoonaa. Se oli hieno voitto mutta ei tarkoita sitä, että eurojackpottiin tai muihin Veikkauksen rahapeleihin osallistuminen olisi taloudellisesti perusteltua tai järkevää. Samaa koskee kryptoja, kuitenkin sillä erolla, että rahapeleissä tappiot suhteessa sijoitettuun pääomaan voidaan melko luotettavasti ennustaa todennäköisyyslaskennalla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Jos se näyttää kuplalta, haisee kuplalta ja käyttäytyy kuplan tavoin, se todennäköisesti on kupla

Näytä koko viesti