1.8.2022 - 15:14 #89284

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2267
JR kirjoitti:

 

tonza kirjoitti:

En tiedä, liitelevätkö sijoituksiin liittyvät verotuspäätökset / "mätkyt" eri maailmassa kuin muut mätkyt, mutta nk. tavallisiin mätkyihin saa haettua omaveron kautta maksujärjestelyllä sopivammat eräpäivät.

 

Juu, jotain semmosta sanottiin siinä verotuspäätöksessäkin, ja pistin sen korvan taakse. Sanottiin, että eräpäivien siirtoja kuuluu hakea vasta kun eräpäivä on mennyt. Eli ainakaan sokkona en paina evoja laitaan 29.9, vaan tarkastelen millaisella viivästyskorolla tätä sijoituslainaa jatketaan :)

Sitä haetaan kun verotus on päättynyt. 7% on tämän hetken korko. Tuolta kaikki tarpeellinen: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/maksaminen/maksuvaikeudet/maksujar….

Ja tosiaan aikataulut muuttuivat joitain vuosia sitten, verotus ei valmistu kaikille samaan aikaan ja eräpäivät riippuvat verotuksen päättymipäivästä. Pääsääntöisesti kaikki menee nopeammin kuin ennen.

0
0
12.8.2022 - 15:42 #89704

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Ostin tiistaina Cityconia kun tuntui halvalta, ja oli rahaa vapaana hiukan kun evo on ollut hinnoissa joissa vähän raaskii kevennellä. Muistelin juurikin niitä 7,50 hintoja tilanteessa, joka ei mulle muistu mitenkään parempana.

Noh, nythän se on melkein siellä, ja tuosta sais viiden tonnin pikikset - mutta jotenkin ei teekään enää mieli irrottaa, kun lukenu täällä ihmisten pohdintoja ton osarin jälkeen.

Kai näiden kanssa ollaan sitten jumissa taas jonkun aikaa. Ainakin siihen asti, jos Evo keksii taas jonkun naurualen.

0
0
17.8.2022 - 21:34 #89794

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Ostin 1000 twitteriä, vähän fiilistelyposition, koska pidän (näkyvyyteen ja suosioon suhteutettuna) Elon Muskia aikamme ylivoimaisesti suurimpana tonttuna.

Muskin tarjous, jonka hän on yrittänyt vetää pois, edustaa merkittävää preemiota Twitterin nykyhintaan.

Parhaillaan käydään oikeutta siitä, onko hänen pakko toteuttaa ostotarjouksensa. Oikeussalin tapahtumat ovat ihan parasta komediaa - Muskin perustelu tarjouksen poisvetämiselle on, että twitchissä on ilmeisesti enemmän botteja, kuin ostotarjouksessa sallittiin. Ostotarjouksen sanamuodot ovat kuitenkin sellaiset, että ostotarjous ei ole ehdollinen bottien todelliselle määrälle, vaan bottien määrälle twitterin metriikan mukaan - eli kunhan twitter ei ole vääristellyt tilastojaan tai valehdellut niistä, poisvedolle ei ole perusteluja. Ja sitten se huvittava osa - Elon Musk on vapaaehtoisesti skipannut tarjousvaiheessa omalta puoleltaa kaiken due diligencen, "vauhdittaakseen ostotapahtumaa". :D

Jos tekee miljardien ostoksia kännissä tai pilvessä, niin kyllähän niitä kannattaakin vauhdittaa, ettei ostokatumus iske liian aikaisin väliin.

Eli itselleni pystyn perustelemaan, miksi tämä ostos on +ev, mulle lakikeissi näyttäytyy semmoisena, että hyvin todennäköisesti Musk pakotetaan ostamaan twitter pois, mutta jos joku tätä komppaa, niin tekee sen tavallistakin enemmän omalla vastuullaan. Olen erittäin biased Muskia vastaan, ja painotan tutkimuksiani lähteisiin jotka saavat hänet näyttäytymään pellenä. Loppupeleissä perustelin pienen positioni sillä, että jos olenkin väärässä ja tässä ei ole isoa etua, niin tehokkaat markkinat jne, pieni -ev vastaan mahis saada vähän Elon Muskin rahaa, otan.

Tämä on vähän kuin vedonlyönti Muskin epäpätevyyden puolesta, mutta toisin kuin Teslan shorttauksessa, väkijoukkojen hulluus ei itsessään riitä tuhoamaan tätä vetoa.

0
0
18.8.2022 - 10:06 #89802

FinnishDGI

+264
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
322

En ole kyllä perehtynyt sopimukseen / en tiedä onko sitä missään julkisesti perehdyttävänä, mutta ei kai oikeuskaan voi pakottaa ketään ostamaan mitään, vaikka sopimus olisikin sitova? Ennemmin veikkaisin määrättävän muhkeat korvaukset sopimusrikkomuksesta. Saatan hyvin muistaa väärin, mutta muistelen, että jossakin joku olisi maininnut, että ostotarjouksessakin olisi sovittu sopimussakosta, jos Musk vetäytyy kaupasta.

0
0
18.8.2022 - 11:48 #89807

Artsipappa

+2037
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Miljardin sopimusssakosta on puhuttu. Jotkut sanoo ettei edes sillä pääse eroon ostotarjouksesta, toiset sanoo että pääsee. Kukapa tietää..

Mutta siis ilmeisesti Muskilla on (omasta mielestään) hyvät perusteet nimenomaan tälle: "eli kunhan twitter ei ole vääristellyt tilastojaan tai valehdellut niistä, poisvedolle ei ole perusteluja". Jos näin on siis tapahtunut niin voi vetäytyä.

Tässä just pari päivää sitten tuli että: "Twitter Inc. needs to give Elon Musk documents from a former Twitter executive who Musk said was a key figure in calculating the amount of fake accounts on the platform, according to a Monday court order."

Tästä väännetään, mahdollisesti vuosia. 

0
0
18.8.2022 - 16:49 #89812

keely

+32
Liittynyt:
13.10.2014
Viestejä:
48

Olen erittäin biased Muskia vastaan, ja painotan tutkimuksiani lähteisiin jotka saavat hänet näyttäytymään pellenä.

Olisi hienoa kuulla oraakkelilta hieman perusteellisemmin miksi Elon Musk on epäpätevä ja pelle.

Itselläni ei vahvaa kantaa puolesta tai vastaan, mutta mielenkiintoinen aihe.

 

0
0
22.8.2022 - 09:09 #89865

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
keely kirjoitti:

Olen erittäin biased Muskia vastaan, ja painotan tutkimuksiani lähteisiin jotka saavat hänet näyttäytymään pellenä.

Olisi hienoa kuulla oraakkelilta hieman perusteellisemmin miksi Elon Musk on epäpätevä ja pelle.

Itselläni ei vahvaa kantaa puolesta tai vastaan, mutta mielenkiintoinen aihe.

Tähän vastaamisessa on riski, että saa blogiinsa lohiepisodia vastaavan epäkiinnostavan sivuraiteen, kun Muskin fanit tulevat puolustamaan sankariaan, mutta summataan nyt vähän.

Epäpätevä:

-Musk ei mielestään voi olla väärässä. Suurin syy siihen, että Teslan täysi autopilotti on ollut kohta kymmenen vuotta tulossa "vuoden päästä", on valittu havainnointijärjestelmä. Tesla käyttää videokameroita, joiden kuvasta tekoäly yrittää muodostaa syvyysdataa, useimmat muut käyttävät lidar-tutkaa, jolla syvyysdata saadaan mitattua eikä arvattua. Luotettavan syvyysdatan saaminen kamerakuvasta tekoälyllä, jolla ei ole lähimuistia on osoittautunut hankalaksi. Jollakin vaaditun "luotettavuuden" arvolla se on jopa teoreettisesti mahdotonta. Muskin alkuperäinen päätös nojata tähän teknologiaan on inhimillinen erehdys, mutta kyvyttömyys muuttaa suunnitelmaa sen ollessa vuosikausia umpikujassa on epäpätevyyttä.

-Hiukan liittyen edelliseen, Musk on luonut ympärilleen työkulttuurin, jossa häntä ei uskalleta kyseenalaistaa mitenkään. Hänellä on "avoimien ovien periaate", eli ihmiset ovat tervetulleita kertomaan hänelle havaitsemistaan ongelmista. Sitä voi käyttää uransa tappamiseen Teslalla.

Pelle:

-Paras esimerkki olivat Thaimaassa vedenalaisessa luolassa jumissa olevat jalkapalloilijat. Samalla kun aikuiset suunnittelivat pelastusoperaatiota sukeltajien avulla, tämä oman elämänsä Tony Stark toi paikalle jonkun minisukellusveneen, josta ei tietenkään olisi ollut operaatiossa mitään hyötyä. Kun hänen "apunsa" ei kelvannut, se otti niin kovasti egon päälle, että hän palkkasi kostoksi yksityisetsivän etsimään mitä tahansa likaa varsinaisen pelastusoperaation suorittaneista sukeltajista. Etsivä ei löytänyt mitään oikeaa, mutta väärensi todisteita siitä, että yksi sukeltajista olisi ollut pedofiili, mistä Musk sitten voitonriemuisesti häntä julkisesti syytti, sotkien aika pahasti kohteensa elämän.

Molempia listoja voisi helposti jatkaa, mutta kaikki tiivistyy lopulta Muskin ylikokoiseen egoon, kuvitelmiin omasta kaikkivoipaisuudesta, ja haluun olla jonkinlainen supersankari.

0
0
22.8.2022 - 09:41 #89866

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659

Musk on kyllä aika ristiriitainen hahmo. En oikeastaan kyseenalaista noita tuomiasia juttuja epäpätevyyteen liittyen. En tunne taustojaan tai ole niin kiinnostunut hänen touhuistaan, mutta ei olisi vaikea kuvitella Muskia henkilöksi, jolla on egon kanssa ongelmia. Toisaalta hän on myös asemassa, että löytyy varmasti porukkaa heittämään lokaa vähän samaan tapaan, kuin tuo Thaimaa-episodi*. Uskon joka tapauksessa, että Muskilla on ego-ongelmia, josta aiheutuu myös lieveilmiöitä.

Mutta onko hän epäpätevä? Varmasti noista ominaisuuksista on haittaa pätevyysosastolla ja voihan niiden seurauksena tulla joskus täysi mahalasku esim. FSB:n kohdalla. Oma osaaminen ei riitä ottamaan kantaa, että voiko Teslan/Muskin visioima FSB ilman lidaria ja muita herkkuja toimia lähitulevaisuudessa. Hommaa vastaan puoltaa se, että ymmärtääkseni kaikki muut toimijat - mm. Alphabet, jota ei voine pitää menneisyyden dinosauruksena - käyttävät lidaria. Toisaalta Musk/Tesla on onnistunut monissa asioissa, joihin ei uskottu. Ja kiistatta Musk (tai kasaamansa tiimi) on onnistunut todella monissa asioissa ihan älyttömän hyvin ja tehnyt läpimurtoja. Muskin aikataulupuheet FSB:n suhteen nyt ovat ihan puuta heinää, kuten hänellä on aina kaikki vastaavat. Onhan se ikävä asia, että antaa aina 10x liian kovia aikataululupauksia, mutta mielestäni tuo on enemmänkin luonteen piirre tai särö kilvessä, koska on se kuitenkin toimittanutkin aika paljon. Ts. jos joku lupaa vuosikaudet juosta 100m 8 sekuntiin ja lopulta painaakin sen vain 9,5:een, niin onhan tyyppi luvannut liikoja, mutta kova suoritus tuo silti on. Tämä on ehkä oman arvomaailmani juttu, koska mua ei ole oikeastaan ikinä kiinnostanut, mitä ihmiset julkisesti puhuvat, vaan pelkästään se, mitä he viime kädessä toimittavat. Siksi huomaan jatkuvasti eri mieltä julkisuudessa esillä olevista ihmisistä kavereideni kanssa ja vastaavasti pihalla monista keskusteluista, koska en ole seurannut yhtään, mitä joku poliitikko tai muu pamppu on milloinkin laukonut twitterissä tai haastattelussa.

Eli sanoisin, että ego-ongelmistaan huolimatta, ei häntä nyt epäpäteväksi hupiukoksi oikein voi sanoa. Varmasti vähemmän päteväksi, mitä fanilaumansa pitää ja vähemmän pätevämmäksi, mitä voisi olla ilman näitä negatiivisia ominaisuuksia. Mutta mielestäni Muskin kohdalla on paljon samaa, kuin monella muulla paljon julkisesti puitavalla henkilöllä, eli ihmiset alkavat arvioimaan häntä vihaajiensa/faniensa kautta. Esim. jonkun urheilijan fanit ovat niin ääliöitä, että porukka alkaa vihaamaan kyseistä urheiljaa siksi, että vihaavat tämän faneja. Mutusta sanoisin, että merkittävä osa Muskin arvostelusta tulee siitä, että hänen fanijoukkonsa ovat niin rasittavia.

Twitter-analyysi on silti mielenkiintoinen ja olen kanssasi samaa mieltä siitä, että juuri tuossa asiassa Muskin negatiiviset piirteet korostautuvat ja fanilaumansa ei varmaan ota samanlaista markkinanäkemystä, eli todella optimi vedonlyöntikohde.

 

*EDIT: Tajusin, että tuon voi todella helposti ymmärtää väärin. Eli tarkoitin, että monella on varmasti mennyt Muskin kanssa ristiin samaan tapaan, kuin Muskilla sukeltajien kanssa Thaimaa-episodissa. Eli jonkun apu ei ole kelvannut Muskille ja sitten kostoksi on vähän levitelty juttuja ukkelista. Kaikkea kritiikkiä ei missään nimessä voi laittaa tällaisen piikkiin, mutta olen täysin varma, että tällaista perätöntä osastoakin löytyy suurissa määrin.

0
0
22.8.2022 - 13:25 #89869

Crusader

-11
Liittynyt:
17.9.2020
Viestejä:
215

Pitää ymmärtää että hän on visionääri ja liikemies, eli joutuu puhumaan vähän "Amerikan lisää" että saa hommat pyörimään ja sitten välillä taas "luova hulluus" ottaa vallan ja visioita lentää liian korkealla, mutta ei normaali ihmiset tai edes normaali älykkäämmät keksi yhtään mitään elämässään, kyllä nämä ihmiset on ihan eri tasolla kuin me "John Hancockit". En ole Musk fani tai todellakaan Tesla fani, mutta pystyn jopa tunnustaan jos vastapuoli tai vihollinen tai mikälie on onnistunut jossain hyvin, en kuulu siihen joukkoon mikä esim väittää että Trump ei onnistunut missään ja mokasi kaiken. Jotenkin fanaattisuus tai putkinäkö ottaa vallan ja siihen ei vaikuta koulutus tai mikään, ainoastaan itsetuntemus ja miten näet maailman ja miten pystyt ajattelemaan ja muokkaa omia ajatuksia.

0
0
22.8.2022 - 13:33 #89870

Casteliero

+5221
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1921

Tuohan on täysin tunne vs logiikka juttu. Ihmiset reagoi asioihin ja tapahtumiin, sekä tunteella, että logiikalla. Tunne on näistä se nopeampi ja usein ohjaa päätöksiä, koska se on myös vahvempi, ja tunteiden pohjalta tehdyt päätökset pysyy yleisemmin ja tiukemmin. Logiikka tarvitsee enemmän prosessointiaikaa, kun kaikki tarvittava data pitää prosessoida, ennen päätöksen ja mielipiteen tekoa. Logiikalla tehdyt päätökset on myös helpompi muuttaa tulevaisuudessa, jos uutta dataa jostain tulee.

Tuon vaikutuksista olisi mielenkiintoista kirjoitella enemmänkin, varsinkin miten se vaikuttaa nykyään, kun some ja muut media kanavat suoltaa uutta uutista jatkuvalla syötöllä 24/7 ja vielä usein juuri tunteisiin porautuvilla otsikoilla. Mutta käytännössä saadaan ihmiset olemaan enemmän sitoutuneempia mielipiteisiinsä ja sitä neutraalia harmaata aluetta hävitettyä, tai yleensä logiikkaan pohjautuvia mielipiteitä.

Ja tuon tunteen pohjalta harvemmin kannattaisi sijoituspäätöksiä lähteä tekemään, niin kuin JR näyttää tehneen. Siinä herkästi aliarvioi asiaan vaikuttavia seikkoja, kun oma tunnepohjainen mielipide sumentaa kokonaiskuvaa. Yhtenä esimerkkinä voisi ottaa tähän vaikka täysin irrationaalisen Apple-vihan mitä oli varsinkin jossain 2005-2015 välillä. Apple-vihaajien määrä oli loppujen lopuksi moninkertainen verrattuna niihin Applen todellisiin faneihin ja jokainen Applen tuotteista positiivisia asioita esiin nostava leimattiin tietty heti Apple fanboyksi. Vaikka ne asiat olisi olleet oikeasti täysin oikeita.

Teslan kanssa on todella paljon tätä samaa. Vihataan Teslaa ja shorttaillaan sitä täysin tunteiden kautta ja sen takia, että vihataan nimenomaan Elon Muskia. Vaikka Tesla yrityksenä ei välttämättä olisi edes kovin riippuvainen Elonin vapaa-ajan tekemisistä. En tiedä, shortti voi olla ihan hyväkin betsi nyt tai yleensäkin Teslaa vastaan, mutta tämä vaikuttaa kyllä niin tunnepohjaisen päätöksen esimerkiltä, kun voi vaan olla. Onneksi shorttaaja taitaa itsekin sen tiedostaa.

0
0
22.8.2022 - 13:38 #89871

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
Casteliero kirjoitti:

Teslan kanssa on todella paljon tätä samaa. Vihataan Teslaa ja shorttaillaan sitä täysin tunteiden kautta ja sen takia, että vihataan nimenomaan Elon Muskia. Vaikka Tesla yrityksenä ei välttämättä olisi edes kovin riippuvainen Elonin vapaa-ajan tekemisistä. En tiedä, shortti voi olla ihan hyväkin betsi nyt tai yleensäkin Teslaa vastaan, mutta tämä vaikuttaa kyllä niin tunnepohjaisen päätöksen esimerkiltä, kun voi vaan olla. Onneksi shorttaaja taitaa itsekin sen tiedostaa.

Luulin ostaneeni twitteriä, mutta ilmeisesti olenkin shortannut teslaa.

0
0
22.8.2022 - 13:47 #89872

Casteliero

+5221
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1921
JR kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Teslan kanssa on todella paljon tätä samaa. Vihataan Teslaa ja shorttaillaan sitä täysin tunteiden kautta ja sen takia, että vihataan nimenomaan Elon Muskia. Vaikka Tesla yrityksenä ei välttämättä olisi edes kovin riippuvainen Elonin vapaa-ajan tekemisistä. En tiedä, shortti voi olla ihan hyväkin betsi nyt tai yleensäkin Teslaa vastaan, mutta tämä vaikuttaa kyllä niin tunnepohjaisen päätöksen esimerkiltä, kun voi vaan olla. Onneksi shorttaaja taitaa itsekin sen tiedostaa.

 

Luulin ostaneeni twitteriä, mutta ilmeisesti olenkin shortannut teslaa.

Sori, ajatuskatko. Pointit samat silti.

0
0
27.9.2022 - 11:48 #91119

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Mukavaa saada kalleinta positiota purettua.

Evon vajotessa läppähintoihin sitä oli tietysti saatava lisää. Ongelma oli, että olin siinä jo käytännön all-in. Twitterissä oli ~50k, myin ne, mutta sen kaataminen evo-position jatkoksi olis ollu aika pyöristysvirhetasoa. Myin hiukan evoa kaveriksi, ja ostin nordnetin 3x bull evo -johdannaista. Näähän on hiton kalliita instrumentteja, mutta evon toipumiset näistä pahimmista ylilyönneistä on yleensä ollu aika nopeita.

Tää itse asiassa tapahtui jo suunnilleen kuun alussa, noihin parin viikon takaisiin välinousuihin ehdin purkaa puolet johdannaispositiosta, ja sitten sain seuraavassa laskussa niitä optiolappuja 1,5x-lukumäärän tilalle. Treidi ei ole ihan niin hyvä miltä kuulostaa, koska noilla lapuilla on tapana sulaa olemattomiin ajan kanssa normaalin kurssisahauksen myötä.

Noh, tänään oon saanu purettua 3/5 tosta johdannaispositiosta taas, mikä on huojentavaa, kun niiden kanssa ei voi vaan luottaa siihen allaolevaan firmaan, vaan muutama päivä sahausta syö paljon arvoa.

Hauskaa on myös, että nyt saan twitterini takaisin, ja sille hinnalle ei oo käyny oikein mitään tässä välissä.

 

0
0
27.9.2022 - 14:50 #91133

Artsipappa

+2037
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900
JR kirjoitti:

Mukavaa saada kalleinta positiota purettua.

Evon vajotessa läppähintoihin sitä oli tietysti saatava lisää. Ongelma oli, että olin siinä jo käytännön all-in. Twitterissä oli ~50k, myin ne, mutta sen kaataminen evo-position jatkoksi olis ollu aika pyöristysvirhetasoa. Myin hiukan evoa kaveriksi, ja ostin nordnetin 3x bull evo -johdannaista. Näähän on hiton kalliita instrumentteja, mutta evon toipumiset näistä pahimmista ylilyönneistä on yleensä ollu aika nopeita.

Tää itse asiassa tapahtui jo suunnilleen kuun alussa, noihin parin viikon takaisiin välinousuihin ehdin purkaa puolet johdannaispositiosta, ja sitten sain seuraavassa laskussa niitä optiolappuja 1,5x-lukumäärän tilalle. Treidi ei ole ihan niin hyvä miltä kuulostaa, koska noilla lapuilla on tapana sulaa olemattomiin ajan kanssa normaalin kurssisahauksen myötä.

Noh, tänään oon saanu purettua 3/5 tosta johdannaispositiosta taas, mikä on huojentavaa, kun niiden kanssa ei voi vaan luottaa siihen allaolevaan firmaan, vaan muutama päivä sahausta syö paljon arvoa.

Hauskaa on myös, että nyt saan twitterini takaisin, ja sille hinnalle ei oo käyny oikein mitään tässä välissä.

 

Jos haluaa hiukankin pidempään pitää, niin eikös minifutuurit toimi niin, että toi sahaus ei syö sen arvoa? Eli niissä vipu on muuttuva. Niitäkin näyttäisi olevan tarjolla EVO:sta

0
0
27.9.2022 - 15:07 #91136

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
Artsipappa kirjoitti:

Jos haluaa hiukankin pidempään pitää, niin eikös minifutuurit toimi niin, että toi sahaus ei syö sen arvoa? Eli niissä vipu on muuttuva. Niitäkin näyttäisi olevan tarjolla EVO:sta

No tavallaan se sahaus on neutraali ominaisuus. Noilla X* sertifikaateilla sahaaminen johtaa huonompaan tulokseen kuin tavallaan se muutos alkupisteestä kerralla, mutta peräkkäiset nousupäivät ja peräkkäiset laskupäivät taas parempaan tulokseen.

Ja kaikissa johdannaisissa on sama perustilanne, että joku velottaa paljon siitä vivusta.

0
0
28.9.2022 - 13:29 #91270

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Loputkin 3x-sertifikaatit myyty. Ostin tilalle cityconia, kadulla on liikkunut huhuja, että se on nyt edullista.

0
0
28.9.2022 - 17:20 #91296

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Jotenkin olis tehny mieli vielä lisää twitteriä, ja ihan vähän kevensin varsinaista evoa sitä ajatellen - mutta sehän on taas hypänny avauksesta. Ehkä muut on vedelly Muskin oikeudenkäynnin viimepäivistä samoja johtopäätöksiä kuin minä?

Noh, Cityconiakin sai lisää halvalla.

Salkku "tasapainoisempi" kuin pitkään aikaan:

9500 Evo (790k eur)

19000 Citycon (117k eur)

1250 Twitter (55k eur)

0
0
28.9.2022 - 19:09 #91298

PikkuPro

+5685
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2768
JR kirjoitti:

Jotenkin olis tehny mieli vielä lisää twitteriä, ja ihan vähän kevensin varsinaista evoa sitä ajatellen - mutta sehän on taas hypänny avauksesta. Ehkä muut on vedelly Muskin oikeudenkäynnin viimepäivistä samoja johtopäätöksiä kuin minä?

Noh, Cityconiakin sai lisää halvalla.

Salkku "tasapainoisempi" kuin pitkään aikaan:

9500 Evo (790k eur)

19000 Citycon (117k eur)

1250 Twitter (55k eur)

Setämies seiffailee...laugh

heartheart

0
0
30.9.2022 - 01:34 #91405

JiSe

+88
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
92

Jos ei ole vielä tullut vastaan niin näissä viesteissä voi olla vahvistusta eräälle JR:n teorialle. Aika paljon myös ihan absurdia tavaraa. Kyseessä siis discoveryssä esiin tulleet muskin viestilogit.

WOW 💀💀💀

this went from 100 to 0 in like ... two days?

they had a call, maybe tried to talk like engineers?

elon tweeted, parag said, hey, this doesn't really help us, and elon took one minute and said bye bye brah https://t.co/FhKxZd0pMm pic.twitter.com/cDE7xIORIK

— The Chancery Daily (@chancery_daily) September 29, 2022

0
0
3.10.2022 - 09:01 #91496

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Siinä missä ihmiset ymmärtävät täällä olla terveen skeptisiä kristallipallojensa suhteen siinä, mitä Ukraina-Venäjä -akselilla seuraavaksi käy, hämmästelen sitä, miten selvää heille on, mitä siitä seuraa.

Esim Putinin kaatuminen nähdään skenaariona, josta pörssit varmasti lähtis nousuliitoon. Mun mielestä tää on aika rohkea näkemys - markkinat vihaa epävarmuutta yli kaiken, ja sitähän on luvassa kun arvotaan tikunnokkaan seuraava paska Putinin tilalle. Mikään supernätti skenaario ei ole realistinen. Venäjästä ei yhtäkkiä tule länsimaista demokratiaa. Sitten päästään lähinnä jännittämään, onko seuraava paska välittömästi seinähullu, vai vaaditaanko pään mätänemiseen ensin kymmenen vuotta yksinvaltaa. Putella ei ole hirveästi valtaa huonontaa nykytilannetta. Venäjä ajaa jo totaalista lihamyllyä Ukrainassa, käytännön ainoa merkittävä eskalaatio ovat ne ydinaseet, ja ne on sen verran iso arpa, ettei välttämättä hänen hovinsa halua sitoa niiden kanssa itseään johtajaan, jonka tähti on selvästi himmenemässä. Seuraavalla johdolla voisi olla realistisemmat mahdollisuudet siihenkin.

Siitä päästään toiseen jännään, eli tuleeko Venäjä käyttämään ydinaseita Ukrainassa? Tää skenaario maalataan pörssin totaalisena maailmanlopun teurastuksena, ja varmaan oliskin yhden päivän ajan. Sen jälkeen asia ei mun mielestä oo mitenkään niin selvä. Puhtaasti talouden kannalta, mitä siinä nyt sitten kävis? Se ei itsessään olis mikään ihmiskunnan tai reaalitalouden loppu, se olis tragedia lähinnä Ukrainassa, mikä nyt tuskin muutenkaan on ihan hirveä talousveturi lähivuosina. Sanotaan, että länsimaat "eivät voi sallia sitä". Pidän aivan mahdollisena, että voivat - merkityksessä, että eivät vastaa ydinaseilla. Kyse ei kuitenkaan ole NATO-maasta, niiden ei ole mitenkään pakko minkään uskottavuuden säilyttämiseksi, voivat jatkaa proxy-sotaa Ukrainassa ja yleistä tuomitsemista ihan kuin tähänkin asti. Jako NATO-maihin ja muihin toki muuttuisi entistä merkityksellisemmäksi. Ja poistuisihan siinä markkinoilta epävarmuustekijöitä - esim se, onko Venäjä valmis käyttämään ydinaseita, ja hyvin pian myös se, miten muu maailma reagoisi jos näin kävisi.

Helpotusralli siitä välittömästä shokista vois olla tosi nopea, koska siitä eteenpäin ne ikävät skenaariot onkin sitten jo maailmanlopun skenaarioita, ja niitähän ei ole järkeä hinnotella.

0
0
3.10.2022 - 09:23 #91497

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506

Jos Neuvostoliiton romahdus ei johtanut pörssiromahdukseen, niin miksi Putinin romahtaminen johtaisi?

0
0
3.10.2022 - 09:28 #91498

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
GHearst kirjoitti:

Jos Neuvostoliiton romahdus ei johtanut pörssiromahdukseen, niin miksi Putinin romahtaminen johtaisi?

En tiedä. Siksi en ole väittänytkään, että johtaisi.

Siis selventääkseni, kun ilmeisesti toi on tulkittavissa niin että pidän jotenkin selvänä että käy juuri vastakkaista kuin muut odottavat, näin ei ole. Pointtina oli, että yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Putinin väistyminen johtaa pörssiralliin, ydinpommi pörssiromahdukseen. Ja mä keksin sen verran vastakkaisia narratiiveja näille, että pidän todennäköisempänä perusskenaariona että juuri mitään ei tapahtuis yhtään pidemmällä aikavälillä kummassakaan tapauksessa, ja että sekä nousu- että laskureaktiot molempiin on ihan mahdollisia.

0
0
3.10.2022 - 10:09 #91499

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506
JR kirjoitti:

 

GHearst kirjoitti:

Jos Neuvostoliiton romahdus ei johtanut pörssiromahdukseen, niin miksi Putinin romahtaminen johtaisi?

 

En tiedä. Siksi en ole väittänytkään, että johtaisi.

Siis selventääkseni, kun ilmeisesti toi on tulkittavissa niin että pidän jotenkin selvänä että käy juuri vastakkaista kuin muut odottavat, näin ei ole. Pointtina oli, että yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Putinin väistyminen johtaa pörssiralliin, ydinpommi pörssiromahdukseen. Ja mä keksin sen verran vastakkaisia narratiiveja näille, että pidän todennäköisempänä perusskenaariona että juuri mitään ei tapahtuis yhtään pidemmällä aikavälillä kummassakaan tapauksessa, ja että sekä nousu- että laskureaktiot molempiin on ihan mahdollisia.

Minä uskon, että mahdollinen Putinin syrjäyttäjä tekee sen suojellakseen kleptokraattien etuja, ja näyttäytyy ainakin alkuun länsimielisenä hahmona. Aivan kuten Putinkin aikanaan. Tästä kurssit tykkäävät. Mitään kansannousua ei tule.

Jos tällaista syrjäyttäjää ei astu esiin, sotahulluttelu jatkuu Putinin johdossa.

0
0
3.10.2022 - 10:39 #91502

PikkuPro

+5685
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2768
JR kirjoitti:

Siinä missä ihmiset ymmärtävät täällä olla terveen skeptisiä kristallipallojensa suhteen siinä, mitä Ukraina-Venäjä -akselilla seuraavaksi käy, hämmästelen sitä, miten selvää heille on, mitä siitä seuraa.

Esim Putinin kaatuminen nähdään skenaariona, josta pörssit varmasti lähtis nousuliitoon. Mun mielestä tää on aika rohkea näkemys - markkinat vihaa epävarmuutta yli kaiken, ja sitähän on luvassa kun arvotaan tikunnokkaan seuraava paska Putinin tilalle. Mikään supernätti skenaario ei ole realistinen. Venäjästä ei yhtäkkiä tule länsimaista demokratiaa. Sitten päästään lähinnä jännittämään, onko seuraava paska välittömästi seinähullu, vai vaaditaanko pään mätänemiseen ensin kymmenen vuotta yksinvaltaa. Putella ei ole hirveästi valtaa huonontaa nykytilannetta. Venäjä ajaa jo totaalista lihamyllyä Ukrainassa, käytännön ainoa merkittävä eskalaatio ovat ne ydinaseet, ja ne on sen verran iso arpa, ettei välttämättä hänen hovinsa halua sitoa niiden kanssa itseään johtajaan, jonka tähti on selvästi himmenemässä. Seuraavalla johdolla voisi olla realistisemmat mahdollisuudet siihenkin.

Siitä päästään toiseen jännään, eli tuleeko Venäjä käyttämään ydinaseita Ukrainassa? Tää skenaario maalataan pörssin totaalisena maailmanlopun teurastuksena, ja varmaan oliskin yhden päivän ajan. Sen jälkeen asia ei mun mielestä oo mitenkään niin selvä. Puhtaasti talouden kannalta, mitä siinä nyt sitten kävis? Se ei itsessään olis mikään ihmiskunnan tai reaalitalouden loppu, se olis tragedia lähinnä Ukrainassa, mikä nyt tuskin muutenkaan on ihan hirveä talousveturi lähivuosina. Sanotaan, että länsimaat "eivät voi sallia sitä". Pidän aivan mahdollisena, että voivat - merkityksessä, että eivät vastaa ydinaseilla. Kyse ei kuitenkaan ole NATO-maasta, niiden ei ole mitenkään pakko minkään uskottavuuden säilyttämiseksi, voivat jatkaa proxy-sotaa Ukrainassa ja yleistä tuomitsemista ihan kuin tähänkin asti. Jako NATO-maihin ja muihin toki muuttuisi entistä merkityksellisemmäksi. Ja poistuisihan siinä markkinoilta epävarmuustekijöitä - esim se, onko Venäjä valmis käyttämään ydinaseita, ja hyvin pian myös se, miten muu maailma reagoisi jos näin kävisi.

Helpotusralli siitä välittömästä shokista vois olla tosi nopea, koska siitä eteenpäin ne ikävät skenaariot onkin sitten jo maailmanlopun skenaarioita, ja niitähän ei ole järkeä hinnotella.

Hirveesti tykkään paitsi eka lauseesta. Mun silmiin ei ainakaan ole tullut valtaisaa varmuutta siitä forumin viesteistä, että jengi olis sitä mieltä, et nuket = pörssi doom. Tosin en mitenkään kattavasti seuraa. Samaa mieltä yhden päivän tai yhden aamupäivän tai parin eka tunnin reaktiosta, eiköhän silloin myy ne jotka ehtii kun on sen verran volatiili hetki edessä. Briljanteinta viestissäsi imo toi kela et "reaktiota ei voi tietää paitsi jos kaikki painaa allin" ja itsekin useasti sanonut, että siihen allin tilanteeseen ei hirveesti kannata pörssisijoituksilla varautua vaan pikemmin ajoissa Lapin mökkiin, joku pyssy ryöstelijöitä vastaan ja vähän jotain valuuttaa joka yhä käy, ehkä sit kultaa eurojen kaveriksi ja dolsuja. Toki voi mennä ihan koko ihmiskuntakin mut jos ei niin johonkin kemihaaran mökkiin kattelemaan. Olis se musta ihan jännä seikkailu ja pääseehän siitä pois, jos ei enää tuntus elämisen arvoiselta.

Ite aattelen, että joku nukehomma on tosi gamechenger ja kattoo sit miten muuttaa MUT alkuun toki laskee et on se spotti, et jos nyt myy niin sitten on kyllä joku spotti ainakin ostaa halvemmalla. Jos ehtii ja uskaltaa.

Jos tulis rajoitettua ydinhommaa, niin sota varmaan ratkeaisi alle vuodessa johonkin suuntaan ja jollain tavalla ja sittenhän olis aikamoista jälleenrakennusta.

0
0
4.10.2022 - 14:37 #91562

Aki Pyysing

+11748
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6559
JR kirjoitti:

 

GHearst kirjoitti:

Jos Neuvostoliiton romahdus ei johtanut pörssiromahdukseen, niin miksi Putinin romahtaminen johtaisi?

 

En tiedä. Siksi en ole väittänytkään, että johtaisi.

Siis selventääkseni, kun ilmeisesti toi on tulkittavissa niin että pidän jotenkin selvänä että käy juuri vastakkaista kuin muut odottavat, näin ei ole. Pointtina oli, että yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Putinin väistyminen johtaa pörssiralliin, ydinpommi pörssiromahdukseen. Ja mä keksin sen verran vastakkaisia narratiiveja näille, että pidän todennäköisempänä perusskenaariona että juuri mitään ei tapahtuis yhtään pidemmällä aikavälillä kummassakaan tapauksessa, ja että sekä nousu- että laskureaktiot molempiin on ihan mahdollisia.

Silloin kun on ymmärtänyt, että markkinoiden reaktiot tuleviin tapahtumiin ovat etukäteen epäselviä, on hyvin lähellä kykyä (vähäisessä määrin) ennustaa näitä tulevia reaktioita.

Tämä jää luultavasti esimerkiksi yhdeltä toiselta neljännesryssältä lopullisesti ymmärtämättä. Insinöörin mieli ei taivu siihen, että kun painaa nappia A, välillä soi pilli B ja välillä C. Sitten kun tämä ei tapahdu edes täysin satunnaisesti, on ilmiö normaaleihin luonnonlakeihin tottuneelle täysin käsittämätön.

0
0
4.10.2022 - 17:15 #91569

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Otin pikikset puolista cityconeista, ja tilalle twitteriä. Twitterin eurokurssi ei ole noussut, mutta upside on toki hieman laskenut dollarin heikentyessä. Case on kuitenkin mielestäni vahventunut, kun kaikki oikeudenkäynnin ympärillä Muskin puolelta tapahtuva on vaan niin täydellisen naurettavaa.

Nyt niitä twittereitä on mulla 2400, eli melko tarkkaan 100k eur - juuri sopiva pikkuhaarukka joka olisi ihanaa upottaa Muskin meheviin kylkifileisiin.

Varsinainen oikeudenkäyntihän alkaa olla jo ihan muutaman viikon päässä, eli tuskin tässä tarvitsee kovin pitkään odotella, että ratkaisujakauma romahtaa johonkin suuntaan.

0
0
4.10.2022 - 19:14 #91584

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
Indrid Cold kirjoitti:

Onmittelut, hyvä veto. Musk suli, 54 taalaa/osake kauppahinta

TWTR: 49.87 +7.33 (+17.23%) (cnbc.com)

Täähän menis ihan putkeen sitten. Vähän harmi ettei tuu sitä oikeudenkäyntiä, mutta onhan tässä lähivuosiks naurettavaa kun Musk jotenkin ajaa ton bisneksen paskaks.

0
0
5.10.2022 - 09:39 #91596

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Sitten on vielä se yks päätös, eli position sulkeminen.

Twitter sulki eilen kurssiin $52. Siinä on tarjouksen $54,20:een vielä ihan merkittävä 4% preemio. Mitä tähän on sitten hinnoiteltu? Mahdollisuudet ovat lunastuksen aika-arvo ja diilin epävarmuus.

Aika-arvoa on hankala arvioida, mutta ei sen pitäisi olla kummoinen. Sitten kun Musk jotain haluaa tehdä, niin kyllä se haluaa sen vaan nopeasti pois alta. Se on suoraan kauppaa rahoittamassa kavereidensa rahoilla, aikaisemmin jo myydyillä tesloilla, ja pankkilainalla, eli tässä ei pitäisi olla tarvetta millekään vitkuttelulle esim ison tesla-määrän hidasta realisointia varten.

Eli selittäjän pitäisi olla suurimmaksi osaksi epävarmuus. Oon lukenut jonkun verran viimeöisiä kommentteja, joissa tätä pidetään jonain Muskin juonena - että uuteen tarjoukseen sisällytetty kieli oikeudenkäynnin tauollelaittamisesta, ehdollisuudesta pankkirahoitukselle yms viittaisi siihen, että tämä on vain uusi keino kiemurrella ulos kaupasta. Nämä arviot vaikuttavat täysin hönöiltä. Jos tästä diilistä pakittaa, ollaan takaisin oikeudessa, ja tuomari on entistä vittuuntuneempi Muskin puolen pelleilyyn.

Eiköhän tilanne ole se, miltä se nyt suunnilleen näyttää: Aikuiset on onnistunu selittämään Muskille, että oikeudenkäynnissä on tulossa pahasti turpaan, ja että Delaware Court of Chanceryllä on työkalut pakottaa Musk noudattamaan tuomiota. Ja kun oikeudenkäynnin valmistelussa tulee koko ajan esiin lisää Muskille todella noloa kamaa, niin pelin saa vihellettyä vauhdilla poikki antamalla periksi.

Eli toistaiseksi pidän 52:ta alihintana, ja odottelen lisäinformaatiota tai kurssinousua. Toki muu rahantarve voi muuttaa yhtälön hetkessä. Jos vaikka Evo niiaa pahasti, niin twitterit lentää laitaan.

0
0