Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.4.2018 10.10

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

Sähkön hinta on oleellinen osa Bitcoin-mainauksen kannattavuutta.

Lisätwistinsä kylmissä maissa tuo se, että louhinnasta saatu lämpö voidaan hyödyntää.

Tietokoneen (tai minkä tahansa sähkölaitteen ?) hyötysuhde lämmityksessä on sama kuin sähköpatterin (~100%). Toisinsanoen esim. kotioloissa, jos sinulla on sähköpatterit termostaatilla, louhiminen on kylmillä ilmoilla täysin ilmaista sähkön osalta, eli sähkön hinta ei vaikuta kannattavuuteen.

Paikalliselta kaverilta kuulin, että mm. Liettuassa on kaupallisia louhintavirityksiä, joissa ostoskeskuksia (ainakin osin) lämmitetään "kryptolämmöllä".

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.1.2018 10.43

Hyvää settiä. Mukavaa että jaksat availla. En edes päässyt loppuun vielä, mutta alkupään laskelmissa on muutamia virheitä.

Kultaa ei ollut 187200 kiloa, vaan 187200 tonnia. Tämän jälkeen käytät kullan market capista "miljardia" sanaa, kun tarkoitat "triljoonaa". Pointit kuitenkin pysyvät solideina, joten mitäs näistä.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.4.2017 09.41

Disclaimerina en tiedä treidaamisesta paljoakaan, mutta tuota listaa kun selaa, niin seuraavanlainen kela tulee mieleen:

Puolet listasta on joko Harvard tai MIT ja muutenkin on aika homogeenista. Tästä voidaan tehdä oletus, että tietynlainen ajattelu, jota näissä opetetaan, on yliedustettuna markkinoilla. Ns. "ulkopuolisena" voit (ja on helpompi) kyseenalaistaa ilosanoma ja löytää virheellistä konsensusta. Tämä jos mikä on edgeä.

En tiedä kelani tarkkuudesta, mutta altavastaajakapinalliset aina lähellä sydäntä. Onnea reissuun!

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 5.7.2016 08.55

Laskupäivä kirjoitti:

Obama vetää Internetin Kill swithiä vuoden 2017 ja -18 levottomuuksissa niin sinne häviää tämä foorumi, kuin myös kaikki sijoitukset interwebin sijoitusmestoissa. 

Oliko tämä omaa vai Amstrongin ajattelua? En lyhyellä skimmauksella löytänyt lähdettä. Tarkoititko, että häviää väliaikaisesti (tieto ei kulje verkossa) vai lopullisesti (katoaa pieruna saharaan)? Ensimmäisen voin teoriassa nähdä. Jälkimmäisen teknistä toteutusta en osaa edes mielikuvitella. 

 

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 22.2.2016 11.56

Aamuun pieni paskamyrsky niin tuuppaampa sen ilmoille päivää pilaamasta. Oli vetona korista Golden State -3,5 , isolla. Lopetin katsomisen kun aikaa joku kaks minuuttia jäljellä, selvä peli. 40 Sekuntia jäljellä niin katoin statseista, että Golden State johti enää 12 pisteellä. Lopussa voitti kolmella. Toi oli jo aika taitavasti ryssitty, johti 15-20p kun lopetin katsomisen.. :D

En tiedä katsoitko jälkikäteen, mutta Clippers sai vielä lopussa ihan suht järkevän heitonkin tasapeliin. Jos olisi malttia, niin yhdellä syötöllä olisi tullut vielä parempi. Muutenkin mielenkiintoinen kun ~15sec jäljellä, 6 pojoa eroa, pallo Warriorsilla hyökkäyspäässä ja sekä suomalainen selostaja Nelosella, että jenkkiselostaja (youtubessa jälkeenpäin) huutaa suoraa kurkkua et "miksi Clippers ei riko?!". Näin jälkikäteen results-oriented se ettei rikottu oli varmaankin oikeasti parempi EV.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 15.1.2016 11.40

Aki kirjoitti:

Olemme muuten palanneet pokeripöytäpuheissä esihistorialliseen kauteen. 1990-luvun lopulla keskustelimme varsin usein pörssikursseista.

Voisiko tästä vetää jonkinlaista kuplatunnelmaa, vai ovatko pokeripelaajat eriävä demografia taksikuskien ja kengänkiillottajien kanssa?

Näytä koko viesti
GoPro - 14.1.2016 04.45

Otin lisäerän $11.50 markkinoiden avaukseen. Jänniä aikoja edessä.

Näytä koko viesti
GoPro - 14.1.2016 12.25

Noin 15% jäätiin Q4 odotuksista (anaalien konsensus) ja 7% väestä pihalle.

After-hours tradingissä lappu sukelsi nyt melkein 30%, mitä hiukan ihmettelen, koska kuvittelin että markkinat oli jo hinnoitelleet, että jouluna sakkaa. Jos huomenna saa vielä tuohon hintaan (~$11), niin voi olla että pakko ostaa lisää. Firmalla on kuitenkin ihan assettejakin jo $6 per osake.

 

Näytä koko viesti
GoPro - 12.1.2016 07.05

I. Sulasalmi kirjoitti:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/osakkeet/gopro

Enpäs äkännyt hakea vanhoja ketjuja, kun Sijoitustieto on niin kotimaisiin osakkeisiin kallellaan. Mielenkiintoista lukea näin jälkikäteen nuokin.

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 9.1.2016 02.18

Olet selkeästi kartalla, mutta pistetään silti hyvänä vastapainona Linkolan synkistelylle: https://www.youtube.com/watch?v=PdmSGuLsuQw

Näytä koko viesti