1.9.2021 - 03:38

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

On päästy vähän puuhastelujen makuun. Ei nyt kaikki ihan 100% valuehakua mut se nyt ei oo mu juttukaan kun kuitenkin yks elämä.

Alkuun aamusta pörssi fine. Alibaba noussu alkuun kivasti, eka päivä joku +2% ja toka +3% tms. Tykkäsin kyllä lähtöönkin siitä.

Sit kinkkii, no hävisin. Justice.

Sit pokeria 8h. No voitin jotain mut vedin myös sivussa kännit ja etähyrräsin frendin kaa kännyllä. Elämän eka hyrrä (ja kimppahyrrä), jengi ei oikeen uskonu alkuun. 

Sit painoin isolla betsejä. Tai oikeestaan painoin jo aiemmin ja kännäämisen ja pokerin sivussa lisää. Usan voitto naisten jääkiksessä olis hyvä. Silleen et Kanada saa max 2 ni oikein prima. Toi on joo hyvissä mut kirjoitetaan jo nyt niin on ees saumoja hävitä. Vedot on menny ihan hyvin ja nyt on sauma tosi kivaan. Hyvä betsi ja isolla.

Et tällästä, semisekavaa mut love it ja kiva et saa touhuta. Ohan tää nyt ihan jäätävää et tällästä saa tehä, tälleen elää. Biittaa esim. letkuissa olon ihan semisti. Tai haudassa olon tai mitä näitä nyt on.

EDIT: Kanada teki maalin. *Tilt*. Saunaan jäähdyttelemään, 3.37am kerrostalosaunaan, Boom ja sorry.

0
0
1.9.2021 - 13:56

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794
Kalle kirjoitti:

Anteeksi Espoolaisuuteni mutta mikä on etä- tai kimppahyrrä?

No esimerkiksi jos oon sairaalalla niin joku kaveri voi laittaa mun puolesta vaikka 200e keskelle pelipaikassa kortteja katsomatta ja sit jännitetään miten käy. 

Hyrrä: pokeria ilman taito-elementtiä

Etä: (osa)rahoittaja ei ole paikalla vaan yleensä kännyn päässä, videoyhteydessä.

Kimppahyrrä: nimensä mukaisesti arvotaan jengillä. Osa voi olla muualla jolloin on etäkimppahyrrä. Kehitys kehittyy.

Käytännössä hyrräily on rahan polttamista kuten ruletti mutta jossain erikoistilanteessa voi imo olla lifevaluet. Olin etukäteen miettinyt, että jos selviän leikkauksesta niin voisin letkuista vähän hyrrätä...mut jouduin takaisin hengityskoneeseen niin jäi.

0
0
1.9.2021 - 17:30

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Alibaba lähtenyt tykin suusta, tosin loput laukaukset jää tätä menoa piippuun ja jos olis ollut päivänkin kauemmin pohjissa niin olisi saanut lisempää.

Tätä menoa saa pian miettiä exit plania.

Lähes 10% tuotto alle kolmessa pörssipäivässä, kannatti katsoa se Traders club 101.

0
0
1.9.2021 - 18:01

Anssi A

+442
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
448
PikkuPro kirjoitti:

Alibaba lähtenyt tykin suusta, tosin loput laukaukset jää tätä menoa piippuun ja jos olis ollut päivänkin kauemmin pohjissa niin olisi saanut lisempää.

Tätä menoa saa pian miettiä exit plania.

Lähes 10% tuotto alle kolmessa pörssipäivässä, kannatti katsoa se Traders club 101.

Tiesitko muuten, että japanilaisen Softbankin (Alibaban selvästi suurin omistaja) Alibaba-positio on about yhtä arvokas kuin Softbankin market cap? Toki Softbankillä on sit kanssa sijoituksia vaikka mihin + velkaa ja hiukan sekopäinen omistaja/CEO, mutta samalla toisaalta et oo All-in BABAssa vaan sieltä voi löytyä muitakin aarteita. Huonona puolena Softbankilla on Alibabassa paljon realisoimatonta verovelkaa, mikä laskee sen position tosiasiallista arvoa, mutta Softbankin NAV on kuitenkin 2-2.5x osakkeen market cap.

https://group.softbank/en/ir/stock/sotp

0
0
5.9.2021 - 18:04

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Pikku hiljaa, lisää taas viikonloppuna, tarkentunut mikä sujuu ja mikä ei. Pokerissa on vaikeeta, kinkissä samoin. Aivot ei vaan toimi kovin hyvin noissa vieläkään. Enkä tarkoita tuloksia - vaikka voisin resultwise tarkoittaa - vaan prosesseja, itse tekemisen laatua. Sen sijaan vetoihin ja pörssiin aivot taipuu. Ilmeisesti kyse on siitä, että laadullisesti prosessoi ihan hyvin mutta to-si hi-taas-ti jolloin päällekkäinen nopeatempoinen info, mitä pokerissa ja kinkissä tulee, kuormittaa paljon. Saman vähän huomasi, kun viikonloppuna eteni 44km ja hengasi päälle kaverien kanssa. Isompi porukka, vaikka kivakin, kuormittaa aika helposti. Kovin paljon prosessoitavaa.

Nihkeää tässä on se, että ihmispuoli hommeloinneista nimenomaan ottaa osumaa ja sitä ei voi jättää koska muuten elämästä tulee makuuni liikaa "mies ja läppäri" tyyppistä. Täytyy vain antaa itselleen aikaa, treenata ja toivoa parasta kuntoutumisen suhteen. Ei se raha taaskaan ole sinällään motivaattori mutta lasten ja läheisten lisäksi kolmas elämän merkityksellisyyden tunnetta tuova juttu on mulle se, että kykenee tekemään tuloksellista puuhastelua. En oo valmis vielä eläkkeelle, henkisesti, en ehkä koskaan oo. Hyvin vähän mä sillä rahalla itse teen mutta voi tukea tärkeäksi kokemiaan juttuja kuten lapsiaan. Ja kyllä elämyksiin saan itekin painettua mutta pointti kai se, että jos tekisi rahaa vain hedonistisiin projekteihin niin varmaankin kokisin merkityksettömyyttä - vaikka siis sinällään en tuomitse heitä, jotka niin kykenevät elämään.

Tosiaan formulat osuivat juuri hyvin, lähes täydellisesti. Siitä ihan kiva buusti likvideihin. Lisä-iloa kausibetseihin kun bottaksen tasan kolmas sija kaudesta alkaa näyttää semivahvalta jos nyt ei täydellistä kommunikaation break downia tallin suuntaan tule. Mikä on ihan mahdollista, sen verran "haistakaa ite" moovin Bottas kisan lopussa teki kun yritti ajaa nopeimman kierroksen Hamiltonilta.

0
0
5.9.2021 - 19:03

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794
Artsipappa kirjoitti:

Ilmeisesti Bottas hidasti kyllä niin kuin pyydettiin, mutta ei tarpeeksi. 

Okei, thanks. Härväsin samalla muuta niin otin facevalue mitä c more kertoili. Oliskin kyl ollut yllättävää jos pure olis vaan ollut reagoimatta.

Huom!! : mulla siis on c more Formula 1 paketti joka on 25euroa kuussa. surprise. Ja tää ei oo mikään läppä - siis se, että on todella iso investointi multa (300e vuodessa!!). En todellakaan kevyesti ota kaikenlaisia kuukausijäsenyyksiä kun unohtuvat taustalle rullailemaan...Spotify on kaverini (<3) jakama ja Ruutu plus on saman kaverin siskon. Itseasiassa pitäis kyllä käydä läpi korttien kuukausilaskutukset, ainakin katsomo rullaa aika turhaan nyt ja Netflixinkin vois tauottaa tyyliin vuodeksi pois kun tulee niin harvoin kiinnostavaa ts. käytännössä dokkareita vaan katon. En mä oikein jaksa fiktiota - paitsi toki Tempparit laugh.

Mut joo, vihaan (turhia) kiinteitä kuluja. 

0
0
5.9.2021 - 21:26

K.A.

+21
Liittynyt:
14.12.2017
Viestejä:
39

Jos haluaa vain katsoa F1-kisat (ja aika-ajot ym) ja valtavan määrän muuta urheilua ilmaiseksi, niin linkistä alla onnistuu. Välillä saa suomenkielisenkin selostuksen ainakin F1. Mistä tulevat ja kuka järjestää, en tiedä. Välillä joku mainos, mutta keskimäärin toimivat hienosti tällä hinnalla eli 0€.   HesGoal.Com Sports News                                  

0
0
6.9.2021 - 11:17

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Mielenrauhaa.

Voitin eilen hyvin vedoista, joku 8ke ja lisäksi pitkäaikaisvedot eteni kun Bottas näyttäisi ajavan kaudesta tasan kolmanneksi.

Kivaa sikälikin koska maksoin ennenaikaisesti osan jättivelastani niin nyt jos jotain tulee niin voi jotain tulla itsellekin. Tosin nyt "hukkasin" viitisen kiloa kun Brassit-Argentiina koronasählättiin limboon...no eiköhän jotenkin aukene, maskit kehiin vain kaikille, IKUISESTI. Mielellään kumipuvutkin, helteellä. 

Anyhow, se piti kertoa, itseasiassa, miten mielenhallinta on ehkä vähän kehittynyt. En hajoa säätöihin enää ihan yhtä pahasti kuin ennen. Siis tälläisiin:

Käyn labrassa, kestolähete "pudonnut pois" ja soittavat Viiskulmaan josta saa jotain, jopa tulokset. Soittavat mulle myöhemmin viiskulmasta notta sun pitäisi varmaan vaihtaa Laaksoon kun asut nyt siellä. Joo, oon vaihtanut jo aiemmin, se kestolähete vain "putosi pois" apotista syystä X ja labrasta sitten soittivat vanhaan mestaan, viiskulmaan. Nyt sitten soitin Laaksoon, tunnin verran kaikki combot läpi ja lopputulos "numero ei ole käytössä" eli en saa takaisinsoittoa toimimaan vaikka aina ennen kyllä. Vissiin pitää taas pyöräillä paikan päälle.

Julkinen terveydenhoito on kyllä Helsingissä aika tahmeaa, eri juttu sitten kun on oikeasti hätä, sit tapahtuu.

0
0
6.9.2021 - 11:34

LongJohn

+76
Liittynyt:
21.1.2015
Viestejä:
125
PikkuPro kirjoitti:

...

Kivaa sikälikin koska maksoin ennenaikaisesti osan jättivelastani niin nyt jos jotain tulee niin voi jotain tulla itsellekin. Tosin nyt "hukkasin" viitisen kiloa kun Brassit-Argentiina koronasählättiin limboon...no eiköhän jotenkin aukene, maskit kehiin vain kaikille, IKUISESTI. Mielellään kumipuvutkin, helteellä. 

....

Off-topicia. Piti ite katsoa tämä matsi viaplayltä, kun ottelun alkamisaika oli klo 22 Suomen aikaan. Ei voi muuta sanoa kuin, että on noissa Etelä-Amerikan yhteiskunnissa vähän erilainen meininki kuin meillä. Otteluhan keskeytettiin paikan päällä 5 minuutin pelin jälkeen, kun 4 argentiinalaisen valioliigapelaajan olisi pitänyt brassien koronasäännösten mukaan olla 10 päivän karanteenissa. Terveysviranomaiset olivat tulleet paikalle ja joku joukkokokoontumishässäkkä oli kentän laidalla. Yleisöä ottelussa ei ollut. Aika käsittämätöntä suomalaisesta näkövinkkelistä, että peli ylipäätään aloitettiin ja miten ihmeessä tätä asiaa ei ollut hoidettu kuntoon ennen matsin alkua...

 

0
0
8.9.2021 - 11:50

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Virala sai ostettua jotain ihan täysipäiseltä kuulostavaa. Toivon omistajille onnea.

----------

Yleisellä tasolla pidän SPAC-ilmiötä jos ei nyt kusetuksena niin ainakin urpoiluna/bubble-ilmiönä. En ymmärrä logiikkaa, että huippusuhdanteessa/huippuarvostuksilla uusi innostava pyörä on se, että perustetaan pörssiyhtiö (kuluja), otetaan rahaa markkinalta (-kulut), sitten etsitään ostettavaa (syntyy hallinnon kuluja) aikadeadlinen kanssa ja sitten jotain ostetaan kun on se deadline (-kulut). Jos aika menee tiukille niin myyjäkin tän tietää ja vaikuttaa neuvotteluihin (käytännön lisäkulu). Virala oli ostossaan proaktiivinen.

Eli miten toi pyörä on tehokkaampi/parempi kuin se, että vaikka kyseiset Enhrothit etsisivät rauhassa ostettavaa (ilman aikapainetta ja ilman kaikenlaisia pörssiyhtiön kuluja ja niin, että etsiessä rahat voisi pitää tuottavasti sijoitettuna) ja kun jotain löytyisi niin pankista/kavereilta lainaa. Hyviin hankkeisiin lainarahaa kyllä löytyy.

No, onneksi kaikkea ei tarvitse ymmärtää, maailmassa sijoituskohteita riittää.

0
0
8.9.2021 - 13:17

mskomu

+1324
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
664

Taitaa olla pääsyynä SPAC:lle se, että markkinalla on paljon rahaa, joka etsii kohdetta. Pankit kyllä keksivät sijoitustuotteita myyntiin, kun kysyntää sille on. Ajatuksena mielenkiintoinen, mutta en minä näihin itse aio mukaan lähteä. Hype takaa sen, että vaikka seassa olisi ihan järkevääkin toimintaa, niin helpon rahan houkkutelevat opportunistit ja käärmeöljykauppiaat peittävät ne kyllä alleen.

0
0
9.9.2021 - 12:41

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Toki rahoila leikkijöiksi päätyy tietynlaisia ihmisiä. Esimerkiksi kaipaavat keskivertoa enemmän actionia, jotain taloudellista swingiä. Kaverin kanssa eilen nautittiin jonkin verran whiskyä mutta kun pokeri oli pientä ja siinä kävi aidosti kylmät (yksouttisia vihulle jne) niin aloin kaipaamaan jotain sivuhommeleita. Onneksi <3 ystäväni näki tuskani ja betsattiin mm. tonnit johonkin Chilen naisten peliin St. Patrick vs loco loco. Sitten jalkapalloa ja lopuksi 2k ukkoon eli 4k swingi naisten koripalloa jossa joukkueeni hävisi lopun sulamisen takia 75-76. Mutta mulla oli hävinneelle joukkueelle +4,5 joten sekin himaan ja totaali +3000E 0EV betseistä. Pokeriin meni kilo mutta tosiaan tällä kertaa kävi aika kylmät koko illan sillä puolella niin ei kovin harmita.

Muuten kyllä ei taas ole tapahtunut oikein mitään, Cityconia vähän lisäsin 7,36e.

La Tallinnaan, täytyy nyt pari päivää olla vähän tarkkana viinan kanssa että ei mene voimattomaksi väsyilyksi siellä. 

0
0
10.9.2021 - 12:28

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794

Life Biittiä,

Nyrjäytin nilkan pyöräillessä/kaatuessa. Loppus juoksut ja saas nähä mitä Alpeillakaan saa aikaiseksi. Paska juttu, kipulääkkeillä klenkataan eteenpäin. Pyöräilyä en kuitenkaan lopeta, muuttuu vain jännemmäksi, varsinkin näin ilman kypärää. Liikunta on mun elämän keskeisiä palikkoja, voi kyl tulla vähän nihkeää nyt, ilman endorfiinejä ja liikunnan tuomaa energiaa. Miten Tallinnassakaan balansoi nyt istumista, äh. 

Alkaa olla tää kroppa kyl aika kokonaisvaltaisen romuna, 2v sitten murtunut rannekaan ei ole kunnolla parantunut. No, Doyle muistaakseni sano et elämän idea nimenomaan on mennä täysin romuna hautaan. Getting there laugh

0
0
10.9.2021 - 13:19

gonatsu

+247
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
113

David A. Sinclairin kirjoittama Lifespan voisi olla mielenkiintoista luettavaa sulle, vaikka et muistaakseni pitkää ikää erikseen tavoitellutkaan. cool

Siinä kuvatut solutason ikääntymisen prosessit vaikuttavat myös kropan regeneroitumiseen, joten siltä kulmalta. Ja ei laadukkaat lisävuodetkaan varmaan haittaa, jos sellaisia on jaossa. Kirjassa kuvataan jo tehtyä tutkimusta, tulevaisuuden suuntia sekä mitä asioille voi jo nyt tehdä. Itse vakuutuin siitä että voi tehdä monenlaista.

Toivottavasti löytyy tapoja hankkia endorfiineja, vaikka lempilaji olisikin poissa pelistä!

0
0
10.9.2021 - 14:04

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794
gonatsu kirjoitti:

David A. Sinclairin kirjoittama Lifespan voisi olla mielenkiintoista luettavaa sulle, vaikka et muistaakseni pitkää ikää erikseen tavoitellutkaan. cool

Siinä kuvatut solutason ikääntymisen prosessit vaikuttavat myös kropan regeneroitumiseen, joten siltä kulmalta. Ja ei laadukkaat lisävuodetkaan varmaan haittaa, jos sellaisia on jaossa. Kirjassa kuvataan jo tehtyä tutkimusta, tulevaisuuden suuntia sekä mitä asioille voi jo nyt tehdä. Itse vakuutuin siitä että voi tehdä monenlaista.

Toivottavasti löytyy tapoja hankkia endorfiineja, vaikka lempilaji olisikin poissa pelistä!

Olisko heittää laiskalle mitään 2c kirjasta? laugh. Laadukkaat lisävuodet kelpaisi (laaduttomilla ei niin väliä).

Uskon kanssa, että voi tehdä aivan hitosti! Suhteessa sitä enemmän ainakin ulkoisesti, mitä vanhempi. 25v voi olla minkälaiset elintavat vaan, 45v alkaa erot näkymään Kohtuu selvästi...

Ite esim. alkanut panostaa entistä enemmän laadukkaisiin uniin. Viina ennen nukkumista meni jo vuosia sitten mutta nykyään usein lähden hyvistäkin peleistä jos kustannuksena on unirytmien tuhoaminen. Kuluttaa elimistöä mutta myös ainakin seuraava päivä on ankea ja yksikin ankea päivä on aika iso asia vaakakupissa/päätöspuussa. 

EDIT: tavoittelen/otan mielelläni vastaan siis laadukkaita lisävuosia (mulla on omat kriteerini siihen), en lisäelinvuosia sinällään. Toivon, että kun aika koittaa eikä ole enää terveyden puolesta mielekästä jatkaa, niin saa poistua kivasti omalla valinnallaan, läheiset vierellään. Oon siis eutanasian laillistamisen puolella ja omalla kohdalla oletan toimivani kun ei enää ole mielekästä jatkaa (ulkomailta löytyy keinoja, toivottavasti jo Suomestakin jos tilanne tulee ajankohtaiseksi). Tämä vakaumus vahvistui mm. Laaksossa kolmen viikon hoitojaksolla.

0
0
10.9.2021 - 17:51

gonatsu

+247
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
113

On ollut ajatuksissa kirjoittaa joku tiivistelmä, mutta en pysty lupaamaan mitään, sen verran omaa prosessia tässä käynnissä ... joulukuussa koittavan perheenlisäyksen vuoksi.

0
0
10.9.2021 - 18:19

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794
gonatsu kirjoitti:

On ollut ajatuksissa kirjoittaa joku tiivistelmä, mutta en pysty lupaamaan mitään, sen verran omaa prosessia tässä käynnissä ... joulukuussa koittavan perheenlisäyksen vuoksi.

Onnittelut! <3

Lapset on kunnon Carpe Diem homma - molemmin päin. Eli liian iso päätös tehtäväksi mutta jotenkin se täytyy päättää tai sitten aika päättää puolestaan. Itselleni pikkulapsivaihe oli raskas mut nyt yhtä juhlaa kun ovat 6,8 ja 11v. Toki todella kallis harrastus mut elämä on.

EDIT: lisää Cityconia 7,36. 

0
0
12.9.2021 - 05:11

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794
gonatsu kirjoitti:

Taitaa riittää tietokoneiden käyttö tältä viikolta. Naamapalmu.

laugh

--------------------

Hyvä kiva juttu eli pelasin paljon pokeria ja voitin tosi hyvin, eniten tänä vuonna, varmaankin.

Huomaan selkeitä virheitä strategisesti pelissäni mutta hyvä niin ja tällaiset satunnaiset oletettua suuremmat voitot tuo selkänojaa homman mielekkyyteen. Kuitenkin melkein koko alkuvuosi on mennyt sairaaloissa joten tuntuma on yhä haussa mutta tästä on hyvä jatkaa.

Ja maittaa kyllä.

0
0
12.9.2021 - 14:38

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794
gonatsu kirjoitti:

Täysi flippi, mutta arvelen että pidemmällä tähtäimellä +EV :D

Näillä mennään!

Juuri noin!

Tähän vielä, (kun saanut nukuttua). Oon kaikenlaista lapsiin liittyvää kuullut mutta aika vähän sellaista, että "tuli tehtyä mutta näin jälkeenpäin ei toi tyyppi vaan jaksa kiinnostaa". Jopa raudanlujat puolidokut ja välit hukanneet ovat loppuillasta sanoneet, että juuri se elämässä kaduttaa. Välien katkeaminen/etäisyys. Eli kyllähän lapsissa on sellainen investment side. Jotain tekemistä sitten kun/jos ei ite enää viitti/pysty. Reilivaluet himaan!laugh

Toinen juttu sitten on lasten vaikutus parisuhteisiin. Yleisellä tasolla oon sitä mieltä, että kulttuuri on jäljessä aikaa nyt. Aikamme on IT kehityksen myötä niin liikkuvainen ja perinteinen parisuhde lapsineen niin tiukka setti, että harva tuntuu onnistuvan. Niistä jotka eivät eroa, monen kannattaisi, kaikkien näkökulmasta. Jos teema kiinnostaa, suosittelen blogia ja mitä sillä nyt on kaikkea otsikolla "havaintoja parisuhteesta". On aika ärsyttävän paljon "naisnäkökulmasta" koska naiset nyt vaan ovat valloittaneet ihmissuhde-diskurssit mutta joukossa silti hyviä oivalluksia. Luulen, että kun aika menee eteenpäin niin selkeät "suuret tarinat" tässäkin moninaistuvat ja esimerkiksi kaikenlaiset "kumppanuusvanhemmuudet" yleistyvät - siis muutakin kautta kuin toimivien eroprosessien seurauksena. Nykykuviolla siihen yhteen ihmissuhteeseeen vaan ladataan aivan liikaa paineita vs. ajan joustavuus ja liikkuvuus. Toimi jossain 1800-luvun agraariyhteiskunnassa mutta nyt on liikaa. Liika on liikaa ja ajaa ihmisiä feikkaamaan kun se kuvio on "too big to fail".

Lapsethan eivät juurikaan kärsi eroista. He kärsivät paskoista eroista ja paskoista parisuhteista. Yhden ystävän 8v lapset kuulemma huutavat vanhempien riidellessä "EROTKAA!!". Ei ihmisten geeneihin ole laitettu defaulttia "jos päädyt "erolapseksi", sinun kuuluu traumatisoitua".

------------

Kävin neurotesteissä ja oli iloista huomata, että paukuttelee yhä monissa jutuissa ikäluokan ihan toppia, varsinkin logiikassa. Kielellisissä jutuissa haasteita on mutta oon aina ollut paska kielissä. Samat testit tehtiin helmikuussa eli ennen viimeistä 3 viikon tehohoitoa ja tulokset olivat silloin huonommat eli aivoinfarkti oli antanut osumaa mutta sitä seurannut 66 päivän sairaalahoito ei niinkään. Tai ainakin osa vaurioista on korjaantunut ja tämä kyllä omakin havainto eli eiköhän tästä vielä elämisen arvoisen elämän joksikin aikaa saa.

Nilkkakin tuntuu nyrjähtäneen niin, että paranee ilman lääkäriä ja plan on päästä Alpeille nilkuttamaan.

 

0
0
13.9.2021 - 16:21

Sampsa Pellervoinen

+23
Liittynyt:
20.11.2014
Viestejä:
29
PikkuPro kirjoitti:

 

Lapsethan eivät juurikaan kärsi eroista. He kärsivät paskoista eroista ja paskoista parisuhteista. Yhden ystävän 8v lapset kuulemma huutavat vanhempien riidellessä "EROTKAA!!". Ei ihmisten geeneihin ole laitettu defaulttia "jos päädyt "erolapseksi", sinun kuuluu traumatisoitua".

Lienee suosittu mielipide eronneiden keskuudessa. Suurin osa erolapsista ei varmaankaan traumatisoidu, mutta kai vanhempien esimerkillä on jotain vaikutusta siihen, miten lapset näkevät kodin, perheen ja parisuhteen konseptin?

Lienee selvää, että lapselle ero on parempi kuin riitaisa parisuhde, mutta ainakin omassa lähipiirissä on eroja, joihin on päädytty lähinnä siksi, että aikuisilla olisi enemmän aikaa puuhata omiaan kun lapset ovat hoidettavina vaan vuoroviikoin.

0
0
13.9.2021 - 16:54

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326
PikkuPro kirjoitti:

 Nykykuviolla siihen yhteen ihmissuhteeseeen vaan ladataan aivan liikaa paineita vs. ajan joustavuus ja liikkuvuus. Toimi jossain 1800-luvun agraariyhteiskunnassa mutta nyt on liikaa. Liika on liikaa ja ajaa ihmisiä feikkaamaan kun se kuvio on "too big to fail".

Tosin kyllähän paljon erottiin jo esim. 30 vuotta sitten vaikka elämänrytmi ei ollut läheskään niin hetkinen kuin nyt. Varmaankin osapuolten hyvä itsetuntemus/tunto on edelleen oleellisinta oikean parisuhteen löytymiselle ja kestämiselle. Olikohan niin että nykyään erot on jopa jonkun verran vähentyneet verrattuna aiempiin vuosikymmeniin.

 

0
0
13.9.2021 - 20:50

majava123

+39
Liittynyt:
22.4.2020
Viestejä:
45

Tai ehkä se muutos on liian iso, kun ekat rakastumisvuodet esitetään vuossadan rakkaustarinaa ja sitten tulee lapset ja sitten käy vituttamaan ja sitten ollaan niinku oikeesti ollaan ja sitten katotaan et vittu tuo toinen on kyllä ihan erilainen kun sillon alussa et ihan paskiainen. Sitten erotaan. Sitten otetaan uus puoliso ja sama kaava. 

Tekee alusta asti pääosin siitä mistä tykkää eikä esitä ylirakastunutta, niin ei tule yllätyksiä. Silleen ne suhteet kestää.

0
0
13.9.2021 - 21:09

PikkuPro

OP
+5737
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2794
Sampsa Pellervoinen kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

 

Lapsethan eivät juurikaan kärsi eroista. He kärsivät paskoista eroista ja paskoista parisuhteista. Yhden ystävän 8v lapset kuulemma huutavat vanhempien riidellessä "EROTKAA!!". Ei ihmisten geeneihin ole laitettu defaulttia "jos päädyt "erolapseksi", sinun kuuluu traumatisoitua".

 

Lienee suosittu mielipide eronneiden keskuudessa. Suurin osa erolapsista ei varmaankaan traumatisoidu, mutta kai vanhempien esimerkillä on jotain vaikutusta siihen, miten lapset näkevät kodin, perheen ja parisuhteen konseptin?

En mä tiedä mikä on suosittua ja mikä ei. En oo oikeen koskaan identifioitunut oikeen mihinkään ryhmään. En myöskään "eronneiden" ryhmään varsinkaan kun omani on ekat kaksi vuotta ollut tosi hyvä ja kai alku näissä yleensä haastavin.

Vanhempien esimerkillä on varmasti vaikutusta. Se on selvä...ja siitä varmaan alkaa sitten mielipide-erot. Itse ajattelen lähinnä niin, että lasten olisi hyvä saada esimerkkejä toimivista kuvioista ja kunnioittavasta kommunikaatiosta, mallilla ei niin väliä mutta ehkä hyvä, ettei super-tempoilevaa/alati muuttuvaa. Ihan hirveää olisi ajatella, että lapsi tarvitsisi esimerkkiä vanhemmista, jotka on paperilla yhdessä ja oikeasti perhehelvetissä tai että lapsille on parasta saada esimerkki perinteisen kodin, perheen ja parisuhteen konseptista tai doomed.

Esimerkiksi yksi aika korkeassa asemassa oleva exäni perheineen teki sellaisen ratkaisun, että exä muutti pois lasten ja perheen kodista mutta avioliitto ok. Eli introverttina tarvitsi vain lisää happea tai koko paletti hajoaisi, muuten kaikki oli ok. Niin että nyt ne lapset saavat esimerkin kireän tunnelman perinteisestä perheestä ja hyvän tunnelman perheestä, jossa eletään kahdessa kodissa ja äiti siis etänä.

0
0