Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 12.3.2020 09.03

Miten arvioisitte viruksen näkyvän terveyssektorin yritysten tuloksessa? Äkkiseltään voisi kuvitella tulosvaikutuksen olevan positiivinen, mutta  vaikuttaisi, että lääkefirmojen ja sairaanhoitofirmojen kurssit ovat tullet alas muun indeksin mukana. Miksi näin?  

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 10.3.2020 07.49

vsquid kirjoitti:

 

Sampsa Pellervoinen kirjoitti:

 

Osakesäästötilin tappiot huomioidaan verotuksessa ainoastaan, jos lopetat tilin ja tällöin tili on kokonaisuutena tappiolla. Mikäli nostat tililtä rahaa pois, niin tässä tilanteessa tappio toki huomioidaan kyseiselle nostolla, mutta mahdollinen "ylimääräinen" tappio ei siirry vähennettäväksi muista voitoista. 

 

Okei. Mitä tuo "lopettaminen" käytännössä tarkoittaa? Voinko lopettaa tilin siirtää varat arvo-osuustilille ja avata ost tilin uudestaan vaikka samana päivänä?

 

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.3.2020 11.30

Kysymys verotukseen liittyen. Onko niin, että osakesäästötilin myyntivoitot /-tappiot menevät verolle vasta siirrettäessä rahaa pois osakesäästötililtä arvo-osuustilille tai pankkitiillle? 

Käytännön esimerkki: Olen ostanut osakkeita alkuvuodesta osakesäästötililleni, jotka olen myynyt pois tappiolla. Samaan aikaan olen myynyt osakkeita arvoöosuustililtäni, mutta voitolla. Jos haluan, että osakesäästötilin tappiot vähennetään verotuksessa arvo-osuustilin voitoista, niin pitääkö minun siirtää raha edes takaisin tilien välillä, vai miten homma menee? 

Näytä koko viesti
Ramirent - 24.1.2020 11.39

Onko jollain vielä Ramirentin lappuja salkussa? Omassa salkussani roikkuu edelleen "oikeus lunastushintaan" ja jostain luin että Loxamin lunastus oli jo taputeltu jossain oikeusasteessa. Koskakohan pakkolunastus tapahtuu ja rahat tulee tilille? Äkkivilkaisulla en löytänyt mitään nettisivuilta.... 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 2.12.2019 02.01

Mikä on vuoden vaihteessa avautuvan osakesäästötilin vaikutus tammiralliin 2020?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 2.12.2019 01.59

En äkkiseltään löytänyt vastausta, joten kokeillaan tätä kautta:

 

Vaimolla on salkussa vanhoja osakkeita, jotka on saatu perintönä joskus 20-30 vuotta sitten. Ostohinnasta, tai siitä koska osakkeet on peritty ei ole tietoa, sillä osakkeet ovat siirtyneet salkusta ja arvo-osuustililtä toiselle monta kertaa. Millä perusteella luovutusvoittoa verotetaan? Onko verottajalla järjestelmässään joku tieto siitä koska osakkeet on luovutettu ja minkä hintaisina, ja käyttääkö verottaja automaattisesti hankintameno-olettamaa mikäli se on verotettavan kannalta edullisempi vaihtoehto? 

Näytä koko viesti
Ramirent - 3.9.2019 09.22

Timola kirjoitti:

En jaksanut/ehtinyt heinäkuussa vastata Loxamin Ramirentia koskevan lunastustarjouksen kirjeeseen.....

 

Samassa veneessä ollaan. Tosin itse olin varma, että olin hyväksynyt ostotarjouksen Nornetin kautta, mutta enpä sitten vissiin ollutkaan. Kirje oli kohtuullisen pitkä ja siinä oli paljon juristijargonia, mutta pääpiirteittäin sisältö oli siis se, että Loxam omistaa 96% osakkeista ja että sillä on laillinen oikeus ostaa loputkin hintaan 9€/kpl. Jostain syystä homma kiertää vielä jonkun välimiesmenettelyn kautta, eikä missään mielestäni sanota kauan tämä kestää. Kirjeeseen ei siis tarvitse reagoida käsittääkseni mitenkään, ja rahat tulee tilille mutta siinä saattaa kestää. Myisin juuri tästä syystä mielelläni omat pois vaikka hintaan 8,9€, mutta ostolaidalla taitaa olla aika hiljaista.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 6.2.2019 12.21

Mikael Hakim kirjoitti:

En tiedä, onko ennakkotilauksen hinta muuttunut. Mutta kuten totesin, en ole tehnyt hintavertailua ja maksan ylihintaa, mikäli Taksi Helsinki on olennaisesti kilpailijoitaan kalliimpi.

 

Tätä ennakkotilauksen lisähintaa olen muuten ihmetellyt vuosikausia. Suljettujen markkinoiden ajan jäänne, joka on ilmeisesti keksitty vaan siksi, että hintaa saataisiin ylöspäin? Hassua, ettei markkinat ole vielä tätä korjanneet. Eikö yleensä ennakkoon palveluita tilattaessa pitäisi paremminkin saada alennusta kuin lisämaksuja? Luulisi helpottavan myös tarjoajan resurssointia jne.

Näytä koko viesti
Pokeri osana sijoitusyhtiön toimintaa? - 9.10.2018 05.14

hudson kirjoitti:

Oletko löytänyt pokerisivustoa, jolle voi rekisteröityä muut kuin luonnolliset henkilöt?

 

Olit varmaan nokkela ja hauska mutta en silti ymmärtänyt. Avaatko vielä vähän?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 27.4.2018 10.10

Mikä on oikea (järkevä) tunnusluku kuvaamaan osakkeen hintaa suhteessa yrityksen todelliseen varallisuuteen? Suomeksi = Osakkeen hinta  suhteutettuna siihen jos firma laitettaisiin lihoiksi taseen mukaisilla arvoilla, ja vähennettäisiin velat, mitä jäisi osaketta kohden.

Näytä koko viesti