Olet täällä

Tammiralli - 2.12.2019 02.01

Mikä on vuoden vaihteessa avautuvan osakesäästötilin vaikutus tammiralliin 2020?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 2.12.2019 01.59

En äkkiseltään löytänyt vastausta, joten kokeillaan tätä kautta:

 

Vaimolla on salkussa vanhoja osakkeita, jotka on saatu perintönä joskus 20-30 vuotta sitten. Ostohinnasta, tai siitä koska osakkeet on peritty ei ole tietoa, sillä osakkeet ovat siirtyneet salkusta ja arvo-osuustililtä toiselle monta kertaa. Millä perusteella luovutusvoittoa verotetaan? Onko verottajalla järjestelmässään joku tieto siitä koska osakkeet on luovutettu ja minkä hintaisina, ja käyttääkö verottaja automaattisesti hankintameno-olettamaa mikäli se on verotettavan kannalta edullisempi vaihtoehto? 

Näytä koko viesti
Ramirent - 3.9.2019 09.22
Timola kirjoitti:

En jaksanut/ehtinyt heinäkuussa vastata Loxamin Ramirentia koskevan lunastustarjouksen kirjeeseen.....

 

Samassa veneessä ollaan. Tosin itse olin varma, että olin hyväksynyt ostotarjouksen Nornetin kautta, mutta enpä sitten vissiin ollutkaan. Kirje oli kohtuullisen pitkä ja siinä oli paljon juristijargonia, mutta pääpiirteittäin sisältö oli siis se, että Loxam omistaa 96% osakkeista ja että sillä on laillinen oikeus ostaa loputkin hintaan 9€/kpl. Jostain syystä homma kiertää vielä jonkun välimiesmenettelyn kautta, eikä missään mielestäni sanota kauan tämä kestää. Kirjeeseen ei siis tarvitse reagoida käsittääkseni mitenkään, ja rahat tulee tilille mutta siinä saattaa kestää. Myisin juuri tästä syystä mielelläni omat pois vaikka hintaan 8,9€, mutta ostolaidalla taitaa olla aika hiljaista.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 6.2.2019 12.21
Mikael Hakim kirjoitti:

En tiedä, onko ennakkotilauksen hinta muuttunut. Mutta kuten totesin, en ole tehnyt hintavertailua ja maksan ylihintaa, mikäli Taksi Helsinki on olennaisesti kilpailijoitaan kalliimpi.

 

Tätä ennakkotilauksen lisähintaa olen muuten ihmetellyt vuosikausia. Suljettujen markkinoiden ajan jäänne, joka on ilmeisesti keksitty vaan siksi, että hintaa saataisiin ylöspäin? Hassua, ettei markkinat ole vielä tätä korjanneet. Eikö yleensä ennakkoon palveluita tilattaessa pitäisi paremminkin saada alennusta kuin lisämaksuja? Luulisi helpottavan myös tarjoajan resurssointia jne.

Näytä koko viesti
Pokeri osana sijoitusyhtiön toimintaa? - 9.10.2018 05.14
hudson kirjoitti:

Oletko löytänyt pokerisivustoa, jolle voi rekisteröityä muut kuin luonnolliset henkilöt?

 

Olit varmaan nokkela ja hauska mutta en silti ymmärtänyt. Avaatko vielä vähän?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 27.4.2018 10.10

Mikä on oikea (järkevä) tunnusluku kuvaamaan osakkeen hintaa suhteessa yrityksen todelliseen varallisuuteen? Suomeksi = Osakkeen hinta  suhteutettuna siihen jos firma laitettaisiin lihoiksi taseen mukaisilla arvoilla, ja vähennettäisiin velat, mitä jäisi osaketta kohden.

Näytä koko viesti
Consti Yhtiöt - 15.12.2017 06.58

Löytyykö muiden salkusta? Tänään negari, jossa kerrottiin että q4 tulee olemaan pakkasella mutta ei paljon muuta. Tuossa tiedotteessa ei puhuttu mitään tappion suuruudesta, eikä vaikutuksesta koko vuoden tulokseen. Onko tämä kuinka tavallista? 

 

Onko kellään mitään tietoa mikä projektitoiminnassa mättää ja onko johto tekemässä asialle jotain?

Näytä koko viesti
Sharkien gambläykset - 13.12.2017 02.46

Jos jaksat laittaa, niin olis kiva nähdä jotain tiivistettyä laskelmaa noista kannabisfirmojen ennustetuista myyntien kasvuluvuista sekä osakkeiden nykyisistä arvostustasoista suuhteessa ennusteisiin jne. Aika hypetettyjä tuntuvat olevan.

Näytä koko viesti
Miljoonat mielessä - 26.8.2017 04.31

Luulen, että kaksi todennäköisintä syytä mcgregorin voittoon ovat 1. Fixi 2. Joku äkillinen sairastuminen tms.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 16.6.2017 08.47

Miihin kannattaa sijoittaa rahansa nyt, jos osakkeet tuntuvat kalliilta? Onko kokemuksia esim. Joukkovelkalainakirjoihin tai muuhun kiinteäkorkoiseen sijoittamisesta pikkurahalla?

Näytä koko viesti