Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 20.10.2020 02.23

PikkuPro kirjoitti:

 

tappio kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

Toki tässä päälle 40v iässä kaikenlaista tulee helpommin. Mut onko hajua että onks nää pohjevammat tyyliin standardeja juoksemista aloitellessa ja onko ongelmaa ennaltaehkäistävissä jotenkin?

 

Asiantuntijoilta jos kyselee niin vastaus on yleensä kenkien ja juoksualustan valinta. Tosin itseäni ei auttanut kuin välipäivien pitäminen. Ihan sama vaikka oli juossut paljon jo pari vuotta, heti kun yritin juosta joka päivä alkoi paikat hajoamaan vaikka viikkokilometrit olisi vähentyneet. 

 

 

Tosiaan alusta ja hyvät pohjalliset on kovia muuttujia, kengät toki kanssa mutta korostaisin kunnon pohjallisia ja vittuun ne hyvienkin juoksukenkien standard-pohjalliset - ne on paskoja. Ihan Stadiumista ainakin löytyy juoksu-pohjallisia. Ja rauhallisesti liikkeelle eli ei niin kuin mie. Ja sitten onnea mukaan eli kaikilla ei vaan paikat kestä juoksua (terkkuja Pingviinille) eli mulla ehkä vähän onnea ja nyt jo paikat aika hyvin parkkiintuneet. Ja kyllä, välipäiviä tarpeen mukaan, ite juoksin välissä melkein joka päivä mutta nyt yrittänyt himmailla max tyyliin viiteen kertaan viikossa...vaikeatahan se välillä on jos sopii elämänrytmiin ja on ilmoja.

 

 

Itsellä 2015-2020 juoksukilometreja luokkaa 5000 ja 4 juostua maratonia. Matkan varrella ollut polvikipuja, pohjevaivaa, sekä akillesjänteen kipeytymistä, niin kuin varmaan suurimmalla osalla jossain vaiheessa kun juostaan paljon. En sano, että pohjallis- ja kenkävalinnoilla, sekä juoksualustan valinnalla ei olisi merkitystä, mutta suurin osa vammoista ja säryistä johtuu nivelten ja tukilihasten liikkumattomuudesta ja on korjattavissa lihaskuntoharjoittelulla. Ehkä suurin valaistuminen itselleni oli se, että pitkäaikaiset polvisäryt oli korjattavissa pakaralihasten liikkuvuusharjoittelulla, kun google kertoi että suurin osa polvisäryistä johtuu juuri siitä.

Niin helvetin tylsältä kun se lihashuolto tuntuukin, niin kannattaa yritää ratkaista ongelmat ensisijaisesti sitä kautta. 

  

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 12.10.2020 11.00

Ensin väritellään mitä Lappeenrannassa tapahtui 80-luvulla. Siitä siirrytään nokkelalla aasinsillalla kauppisaikoihin. Edellisistä poimitaan pari hauskaa kielikuvaa ja valitaan vittuilun kohde. Blogiteksti on valmis.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 17 - Velipekka Nummikoski - 4.10.2020 08.54

Omaan makuun vähän liian lempeä ja ympäripyöreä keskustelu ilman kunnon konkretiaa. Näissä veikkauksen asemaa käsittelevissä keskusteluissa tuppaa olemaan se ongelma, että toisella puolella on tahot (mm. Pyysing, Valavuori) joilla merkittävät intressit kv. vedonlyöntiyhtiöiden markkinoille päästämiseksi, ja toisella puolella veikkauksen hupiukot ja poliitikot, jotka suojelevat edunsaajiaan ja ovat pääsääntöisesti aika kuistilla koko tilanteesta.

Oikeasti päätöksenteon tueksi tarvittaisiin jotain kohtuullisen riippumatonta tutkailua siitä mikä on kansantaloudelle järkevää (kassavirta, tarjonta, pelihaitat jne.). Ehkä tällaista löytyy, mutta ei ole tullut vastaan omassa uutisvirrassa.

Jäin myös ihmettelemään Pyysingin argumenttia siitä, että ”maksublokit eivät toimi”. Jos tällä tarkoitettiin sitä, että blokit ovat helposti kierrettävissä, niin onko järkevää vedota samalla siihen, että blokit vievät monelta vedonlyöjältä ja pokerinpelaajalta mahdollisuuden harjoittaa ammattiaan?

Jos taas blokit toimisivat, niin onko järkevää vedota siihen, että kourallinen edellä mainittuja menettävää työnsä, jos suurin osa pelaajista lopettaa rahojen häviämisen ulkomaille (ja osa ehkä siirtyy häviämään veikkaukselle)?

Näytä koko viesti
Betsson - 2.7.2020 08.37

Osaako joku lyhyesti selittää mitä tuo osakkeiden uudelleenjako tarkoittaa? Mitä siinä on taustalla ja pitäiskö omistajana aktivoitua jotenkin? Firman IR sivuilta löytyy aika hintsusti tietoa. En ainakaan itse löytäny kuin tuon yhden tiedotteen, jossa kerrotaan yhtiökokouksen päätöksestä jakaa osakkeet kolmeen eri osaketyyppiin. Omaan salkkuun on ilmestynyt AB IL B, sekä AB ser. B.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.3.2020 09.03

Miten arvioisitte viruksen näkyvän terveyssektorin yritysten tuloksessa? Äkkiseltään voisi kuvitella tulosvaikutuksen olevan positiivinen, mutta  vaikuttaisi, että lääkefirmojen ja sairaanhoitofirmojen kurssit ovat tullet alas muun indeksin mukana. Miksi näin?  

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 10.3.2020 07.49

vsquid kirjoitti:

 

Sampsa Pellervoinen kirjoitti:

 

Osakesäästötilin tappiot huomioidaan verotuksessa ainoastaan, jos lopetat tilin ja tällöin tili on kokonaisuutena tappiolla. Mikäli nostat tililtä rahaa pois, niin tässä tilanteessa tappio toki huomioidaan kyseiselle nostolla, mutta mahdollinen "ylimääräinen" tappio ei siirry vähennettäväksi muista voitoista. 

 

Okei. Mitä tuo "lopettaminen" käytännössä tarkoittaa? Voinko lopettaa tilin siirtää varat arvo-osuustilille ja avata ost tilin uudestaan vaikka samana päivänä?

 

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.3.2020 11.30

Kysymys verotukseen liittyen. Onko niin, että osakesäästötilin myyntivoitot /-tappiot menevät verolle vasta siirrettäessä rahaa pois osakesäästötililtä arvo-osuustilille tai pankkitiillle? 

Käytännön esimerkki: Olen ostanut osakkeita alkuvuodesta osakesäästötililleni, jotka olen myynyt pois tappiolla. Samaan aikaan olen myynyt osakkeita arvoöosuustililtäni, mutta voitolla. Jos haluan, että osakesäästötilin tappiot vähennetään verotuksessa arvo-osuustilin voitoista, niin pitääkö minun siirtää raha edes takaisin tilien välillä, vai miten homma menee? 

Näytä koko viesti
Ramirent - 24.1.2020 11.39

Onko jollain vielä Ramirentin lappuja salkussa? Omassa salkussani roikkuu edelleen "oikeus lunastushintaan" ja jostain luin että Loxamin lunastus oli jo taputeltu jossain oikeusasteessa. Koskakohan pakkolunastus tapahtuu ja rahat tulee tilille? Äkkivilkaisulla en löytänyt mitään nettisivuilta.... 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 2.12.2019 02.01

Mikä on vuoden vaihteessa avautuvan osakesäästötilin vaikutus tammiralliin 2020?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 2.12.2019 01.59

En äkkiseltään löytänyt vastausta, joten kokeillaan tätä kautta:

 

Vaimolla on salkussa vanhoja osakkeita, jotka on saatu perintönä joskus 20-30 vuotta sitten. Ostohinnasta, tai siitä koska osakkeet on peritty ei ole tietoa, sillä osakkeet ovat siirtyneet salkusta ja arvo-osuustililtä toiselle monta kertaa. Millä perusteella luovutusvoittoa verotetaan? Onko verottajalla järjestelmässään joku tieto siitä koska osakkeet on luovutettu ja minkä hintaisina, ja käyttääkö verottaja automaattisesti hankintameno-olettamaa mikäli se on verotettavan kannalta edullisempi vaihtoehto? 

Näytä koko viesti