1.4.2021 - 08:43

J. C.

+60
Liittynyt:
2.9.2019
Viestejä:
42
.com kirjoitti:

EIkös tämä positiiviseksi tulosvaroitukseksi voisi tulkita?
 

Uusi ohjeistus: Dovre Groupin liikevaihdon odotetaan vuonna 2021 olevan noin 110 miljoonaa (2020: 77 miljoonaa) ja liikevoiton (EBIT) yli 3 miljoonaa euroa (2,4).

 

Aiempi ohjeistus: Tämänhetkisen Koronatilanteen perusteella Dovren liikevaihdon vuonna 2021 odotetaan kasvavan hieman vuodesta 2020. Dovre antaa vuoden 2021 liikevoittoa koskevan ennusteensa osana taloudellista raportointiaan viimeistään 28.4.2021.

https://csf.omxgroup.com/cns-web/oam/viewOamDisclosureSwitchMessage.acti...

Ilman muuta liikevaihto on nyt kasvanut enemmän kuin "hieman", mutta miten tämä kasvu suhteutuu tehtyyn yrityskauppaan Suvic Oy:sta? Uuteen ohjeistukseen sisältynee tämä epäorgaaninen kasvu, jolloin orgaaniselle kasvulle ei jää oikeastaan lainkaan sijaa. Suvic Oy liikevaihto v. 2020 oli 32 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,9 miljoonaa euroa. Vuodelle 2021 on ohjeistettu vähintään samat luvut. (In 2021 Suvic Oy is expecting its revenue and profit to remain at least at 2020 levels.) Näin fundamentaalisesti en pitäisi Dovren ohjeistusta mitenkään erinomaisena, mutta toki tämä voi markkinalle kelvata kovana myynnin kasvuna jos tuijotetaan vain uutta ennustetta vs. viime vuoden toteuma ja aiempi ennuste "hieman kasvua".

0
0
28.4.2021 - 09:49

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Miulla on Dovrea lähinnä keräilyerät jäljellä, mutta silti tämä ilahdutti.

Osakehan alkaa olemaan niin kallis, että jatkotilejä tällä tekevät lähinnä muut kuin fundamenttijäärät😎.

0
0
9.6.2021 - 10:17

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Olen keventänyt keräilyeriänikin ja päälasti meni huomattavasti halvemmalla kuin nykykurssi @0,636. Eilen sentän sain 0,64. Kurssi tullut vajaassa kuukaudessa  +40%, aikamoista. Suvicin ostosta ja kursinoususta on selkeästi innostuttu.

Alkaa olemaan melko hintavaa, kun tällainen kioski maksaa melkein liikevaihtonsa. Mutta nykymarkkinoissa toisaalta osake voi näköjään irrota fundamenteistaan possunnotkeasti ja kun mukana on seksikästä tuulivoimarakentamista, myyntejäni ja kalliihkona pitämistäni voi pitää esimerkiksi dinosauruksen korahteluina.

0
0
10.6.2021 - 16:18

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Vittu miun kanssani. En siis varsinaisesti vetele ranteita auki myynneistäni, jotka eivät 0,58 kurssikin huomioon ottaen olleet kovinkaan kamalia, mutta laiskasta muille kirjoitetusta analyysistä kyllä.

Pyydän nöyrimmästi anteeksi. Ei tosin ollut ensimmäinen kerta ja tuskin jää viimeiseksikään.

Tarinan opetus: tarkista tise luvut, äläkä usko minkään läppäjätkien raapustuksiin. 

0
0
27.10.2021 - 13:38

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Enpä muuten olisi välttämättä uskonut tätä Prohan pheonixlintumaista nousua.

Onnea Dovren hallitukselle aikamoisesta suorittamisesta! 

0
0
20.5.2022 - 11:05

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Dovre osti Evlin seurannan. Eli Evli on halvempi kuin Inderes.

Dovre yhtiöraportti: aloitamme seurannan OSTA-suosituksella

Dovren kolme segmenttiä toimivat projektityövoiman ja projektien kehittämisen ympärillä, keskeisten asiakkuuksien ollessa energian ja infrastruktuurin suurten investointien ajamia. Projektityövoiman segmentti, joka toimii pitkälti norjalaisten öljy- ja kaasuhankkeiden loppuvaiheiden ympärillä, on asemoitunut tällä hetkellä hyvin kysynnän ollessa vahvaa. Segmentin tulos parani jo viime vuoden loppua kohden eikä esimerkiksi inflaatiosta koitunut murhetta tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Projektikonsultointi, joka toimii pitkälti norjalaisten julkisen sektorin ja infrastruktuurin hankkeiden alkuvaiheiden ympärillä, sen sijaan näki tiettyä pehmeyttä tämän vuoden alussa johtuen viime vuoden kovista vertailulukemista, mutta segmentti on ollut historiallisesti tasaisen vahva suorittaja etenkin kannattavuuden osalta. Odotammekin konsultoinnin palaavan tuloskasvuun taas ensi vuonna. Myös kolmas uusiutuvan energian rakentamiseen keskittyvä segmentti on onnistunut suoriutumaan vahvasti raaka-aineiden saatavuuteen ja inflaatioon liittyvistä haasteista huolimatta.

Tälle vuodelle ennustamme 201 milj. euron liikevaihtoa ja 8,4 milj. euron liikevoittoa. 4,2 % liikevoittomarginaali on jo sinällään hyvä suoritus ja tarkoittaa korkeaa sijoitetun pääoman tuottoa, mutta näemme pidemmän aikavälin kannattavuudessa vielä kasvuvaraa jokaisen segmentin osalta. Näemme etenkin konsultoinnin ja uusiutuvan energian rakentamisen kannattavuuksilla olevan lisäpotentiaalia tämän vuoden jälkeenkin. Arvioimme Dovren orgaanisen kasvunäkymän olevan noin 5 % tästä vuodesta eteenpäin, minkä lisäksi näemme liikevoittomarginaalin paranevan kohti 5 % rajaa tulevien vuosien aikana. Näemme tuloskasvun jatkuvan, vaikka emme odotakaan projektityövoiman kannattavuuden paranevan merkittävästi tästä eteenpäin.

Pidämme osien summan arvostusta keskeisimpänä lähestymistapana Dovren arvottamiseen. Näemme kyseisen haarukan olevan tällä hetkellä noin 0,70-0,75 euroa per osake pohjautuen verrokkien vuosien 2021-22 EV/EBIT kertoimiin. Nojaamme tällä hetkellä haarukan alalaitaan arvostuksien oltua yleisesti paineessa, mutta pidämme kuitenkin reilua 8x EV/EBIT arvostusta hyvin perusteltuna Dovrelle. Tavoitehintamme on 0,70 euroa ja suosituksemme on OSTA

Seuranta ostetaan yleensä kun pörssikurssia halutaan ylöspäin. Antirahaa Dovre ei tarvitse. Joten olisikohan koko kioski tarkoitus myydä lähivuosina? Joka tapauksessa analyysin osto on positiivinen signaali. Jos jollakulla on esimerkiksi kaapissaan Richardin haamuja, ei se tosiaankaan halua analyytikkoja availmeaan kaappiensa ovia. Ja tokihan markkinat rievastuivat Evil Brothersien 0,70 targetista ja lappu on viiden pinnan nousussa @0,62.

0
0
21.5.2022 - 15:58

ilari.koskelo

+20
Liittynyt:
10.3.2019
Viestejä:
4

Spekulointi on mukavaa, mutta todellisuus usein arkisempaa.

Vastaan osakkeenomistaja Pyysingille samoilla sanoilla kuin toisellekin palstalle. Sanoman ydin lienee edelleen se, että analyysin hankkimiselle saattaa olla operatiivisen liiketoiminnan kasvattamiseen liittyviä syitä, eikä suoraa linkkiä osakekurssin nostattamiseen aina ole. Jos kurssi nousee, niin se on positiivinen lieve-ilmiö.

Dovren sijoittaja-analyysin aloittaminen perustui osittain osakkeenomistajilta ja markkinalta tulleeseen palautteeseen. Lisäksi se helpottaa Dovren ja sen rahoittajapankin välistä yhteistyötä kun pankin luottokomitea voi lainoja ja vakuuksia myöntäessään arvioida Dovren takaisinmaksukykyä analyysin pitkän aikavälin tulosennusteista.  Dovren johto voi käyttää analyysiä apuna tehdessään pitkiä puitesopimuksia todistaakseen, että Dovren taloudellinen tilanne puitesopimusjaksolla on riittävä sopimusvelvoitteista huolehtimiseksi. 

Miksi analyysi tehtiin nyt. Osakkeenomistajilla saattaa olla harhakäsitys siitä, että analyytikoille annettaisi ennustamiseen jotakin sellaista tietoa, mitä muilla markkinaosapuolilla ei ole. Tämä on väärä olettamus ja mitään sisäpiiritietoa analyytikoille ei nimenomaan saa antaa. Analyytikot tietenkin ostavat markkinatietoutta, kuten Dovren tapauksessa varmaan norjalaisen tutkimuslaitoksen ennusteet seuraavan 10 vuoden öljyalan investointiohjelmasta Norjassa tai Tuulivoimayhdistyksen ylläpitämästä seuraavan vuosikymmenen investointiohjelmasta Suomessa. Ylläolevan perusteella on loogista, että analyysi tehtiin nyt, kun Dovrella on esittää kaikkien vuosineljänneksien tulosluvut siten, että Suvic on ollut osa Dovrea. Jos analyysi olisi tehty elokuussa 2021, kun Suvic oli ollut osa Dovrea vain kolme kuukautta, olisi analyysi mennyt ihan arvailuksi. Nyt lopputulos oli mielestäni hyvälaatuinen ja se perustui riittävään määrään todellisuuteen perustuvia lähtötietoja.

Analyysien tarjoajat kilpailutettiin ja EVLI oli Dovrelle sopivin.  Halusimme perinteisen analyysin, emme IR pakettia. Omana henkilökohtaisena mielipiteenäni lausun seuraavaa: "Nuoremmalle sukupolvelle tämä saattaa kuullostaa erikoiselta, mutta minä  vieroksun esiintymistä Indereksen tapaisissa flash video haastatteluissa. Haastatteluiden sisältö on usein "ohuehko" . Lisäksi arvostan omaa yksityisyyttäni niin paljon, että kieltäydyn kunniasta."  Looginen kommentti on tietysti, että onhan Dovressa muitakin kuin sinä. No niin onkin, ja kaikki yhtä vastentahtoisia tällaisiin haastatteluihin.  Meillä ei ole kenelläkään ongelmia esiintyä yhtiökokouksessa ja tulevaisuudessa ehkä pääomasijoittajapäivillä.  Tervetuloa niihin tapaamisiin.

ilari koskelo

0
0
2.8.2022 - 21:16

Termu

+226
Liittynyt:
27.3.2020
Viestejä:
127
ilari.koskelo kirjoitti:

Lisäksi arvostan omaa yksityisyyttäni niin paljon, että kieltäydyn kunniasta."  Looginen kommentti on tietysti, että onhan Dovressa muitakin kuin sinä. No niin onkin, ja kaikki yhtä vastentahtoisia tällaisiin haastatteluihin.  Meillä ei ole kenelläkään ongelmia esiintyä yhtiökokouksessa ja tulevaisuudessa ehkä pääomasijoittajapäivillä.  Tervetuloa niihin tapaamisiin.

Tykkään Ilarin ajattelusta. Onnittelut posarista firmalle ja omistajille. Itselle tuntematon firma, toimiala on sellainen että voisi kuvitella kysyntää löytyvän.

Dovre Group Oyj nostaa liikevaihto- ja liikevoitto-ohjeistustaan vuodelle 2022:

Uusi ohjeistus vuodelle 2022: Dovren liikevaihdon vuonna 2022 odotetaan olevan yli 185 miljoonaa euroa ja liikevoiton (EBIT) välillä 6,5 – 7,5 miljoonaa euroa.

Vanha ohjeistus vuodelle 2022: (julkaistu ensimmäisen kerran 24.2.2022): Dovre Groupin liikevaihdon vuonna 2022 arvioidaan olevan yli 165 miljoonaa euroa (2021: 142,7 miljoonaa euroa). Liikevoiton (EBIT) arvioidaan olevan parempi kuin edellisenä vuonna (2021: 6,1 miljoonaa euroa).

Ohjeistuksen noston syynä on se, että Dovren palveluiden kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä vuoden toisella puoliskolla.

Dovre Group julkaisee puolivuosikatsauksensa (1.1. – 30.6.2022) 18.8.2022. Hiljaisen jakson vuoksi yhtiö ei kommentoi tätä tiedotetta enempää.

0
0
18.8.2022 - 09:57

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Onhan tää nyt nätin näköistä:

 • Liikevaihto kasvoi orgaanisesti 38,4 prosenttia 47,3 milj. euroon (34,2 milj. euroa) pääasiassa Uusiutuva energia ja Projektihenkilöstö -liiketoimintojen voimakkaan kasvun ansiosta.
  • Projektihenkilöstö: liikevaihto 22,4 (18,6) milj. euroa – kasvua 20,2 %
  • Konsultointi: liikevaihto 4,6 (4,4) milj. euroa – kasvua 5,2 %
  • Uusiutuva energia: liikevaihto 20,3 (11,2) milj. euroa – kasvua 81,6 %
 • Käyttökate 1,9 milj. euroa (1,0 milj. euroa) – kasvua 85,1 %
 • Liikevoitto 1,7 milj. euroa (0,8 milj. euroa) – kasvua 112,5 %
 • Tulos ennen veroja 1,7 (0,6) milj. Euroa – kasvua 173,4 %.
 • Tulos emoyhtiön osakkeenomistajille 1,1 (0,3) milj. euroa – kasvua 214,2 %.
 • Osakekohtainen tulos 0,010 (0,003) euroa.
 • Liiketoiminnan nettorahavirta -2,6 (-2,7) milj. euroa.

Dovren / Prohan pörssihistoriikki olisi ehkä keskimääräistä hilpeämpi. Pekka Peren Proha oli jossain määrin erilainen kioski😎.

0
0
19.8.2022 - 15:50

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Evlikin tykkäsi Dovresta:

Dovren liikevaihto kasvoi 47,3 milj. euroon, jääden hieman meidän 50,5 milj. euron ennusteestamme uusiutuvan energian takia. Myöhäinen kevät Suomessa saattoi aiheuttaa tiettyjä projektiviivästyksiä Suomessa, mutta segmentin tulos ei kuitenkaan jäänyt odotuksestamme vaan parani selvästi vuodentakaisesta. Konsultoinnin liikevoitto oli myös kuten odotimme sekä Norjan että Suomen ansiosta. Konsultointi nojautuu vielä paljon Norjaan, mutta myös Suomessa on tapahtunut edistystä etenkin eSite-yritysoston ansiosta. Vahvana jatkunut kysyntä Norjassa auttoi myös projektihenkilöstöä suoriutumaan jälleen vahvasti ja segmentin tuloksen ansiosta Dovren 1,7 milj. euron liikevoitto ylitti 1,2 milj. euron ennusteemme kirkkaasti.

Öljyn hinta on vielä korkealla tasolla, mikä tukee toimialan tuottajien investointeja ja näin projektihenkilöstöä, mutta toisaalta riskit näyttäisivät painottuvan tästä eteenpäin laskun puolelle. Ennustamme projektihenkilöstölle 4,5 % liikevoittomarginaalia tälle vuodelle ja tasaista kehitystä ensi vuodelle. Tänä vuonna uusiutuvalla energialla on vastassaan viime vuoden kolmannen neljänneksen erittäin vahva vertailukausi ja parantaminen suhteessa siihen voi olla vaikeaa. Näemme Dovren olevan kuitenkin matkalla kohti tulosohjeistushaarukkansa ylälaitaa. Näemme konsultoinnilla olevan hyviä mahdollisuuksia parantaa ensi vuonna, kun taas uusiutuvan energian kehitys on vielä melko aikaisessa vaiheessa. Siten näemme ensi vuoden liikevoiton 9 milj. euron tasolla ja päivitämme tavoitehintamme 0,75 euroon (aiemmin 0,70 euroa). Toistamme OSTA-suosituksemme.

 

0
0
27.10.2022 - 15:08

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Evli ja mie tykkäsimme Dovren eilisestä osarista. 

"We see a 5% growth rate realistic for next year and wouldn’t be surprised by a high single-digit rate, whereas such an organic double-digit rate as seen this year shouldn’t be expected. Dovre’s valuation is reasonable, around 8x EV/EBIT on our FY ’22 estimates, while we expect 50bps EBIT margin gain for next year. Peer multiples have retreated a bit, but we retain our EUR 0.75 TP and BUY rating as we make some upward estimate revisions."

https://www.evli.com/hubfs/ERP/Raportit/Dovre/Dovre%20221027%20Company%…

Markkina on edelleen heikko, koska tästä ja guidancen nostosta toissapäivänä ei ijuuri innostuttu. Hyvät osarit ovat tällaisessa markkinassa myynti- ja huonot dumppauspaikkoja.

Dovre Group Oyj nostaa liikevaihto- ja liikevoitto-ohjeistustaan vuodelle 2022:

Uusi ohjeistus vuodelle 2022: Dovren liikevaihdon vuonna 2022 odotetaan olevan yli 195 miljoonaa euroa ja liikevoiton (EBIT) yli 7,3 miljoonaa euroa.

Vanha ohjeistus vuodelle 2022: (julkaistu ensimmäisen kerran 2.8.2022): Dovren liikevaihdon vuonna 2022 odotetaan olevan yli 185 miljoonaa euroa ja liikevoiton (EBIT) välillä 6,5 – 7,5 miljoonaa euroa.

0
0
5.2.2023 - 18:31

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743
Cappilainen kirjoitti:

Mitäs mieltä täällä ollaan Dovren menosta? Jälleen tuli posari. Kurssi on jämähtänyt.

Moneskos posari liittyen viime vuoden tulokseen tämä oli? Saattaa olla Suomen ennätys tai ainakin lähellä. En itse ollut huomannutkaan.

Dovre on näköjään toinen vuodenvaihdelisäykseni (UPM on toinen), jota en ole keventänyt. Tosin hyvin maltillisella panoksella olen tällä hetkellä mukana. En yleensä välitä kurssien jämähtämisistä, vaan yritän pohtia miten firmalla menee. Hyvin kai sitten, olin inflaation vaikutuksilla Suvicin projekteihin vähän itseäni pelotellut. 

0
0
8.2.2023 - 16:59

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

https://www.sijoitustieto.fi/comment/95291#comment-95291

PikkuPro kirjoitti:

Ostellu Dovre:a noin mitä irti saanu. 65m markkina-arvon Nakkikioski (EVLI ainoa, joka nyt aloittanut seurannan) joka tuntuu hyötyvän isosti sodasta, varsinkin tytäryhtiönsä tuulivoimabusineksen kautta. Lukuisia posareita koskien 2022 tulosta, viimeisin 2.2.2023 ihan solidi posari eikä nakkikioski siihen juuri reagoinut. Hiljainen kausi käynnissä eli yhtiö ei kommentoi posaria mutta 23.2. tulee vuosiraportti ja kun on ilmoitettu erikseen q4 kovasta kysynnstä niin oletan, että tulee näkymiä 2023 vuoteen jotka ei liene huonoja tässä tilanteessa. Tuulimyllyjä rakennetaan jatkossakin, kiitos Putinin.

operating profit ennustetaan olevan 8,5m 2022 ja siis 65m kiska. Oletan, etta aloittavat osingonmaksun vuoden tauon jälkeen uudestaan nyt 2023.

Niin ja Aki tykkää. Ja tosiaan nakkikioski joka ei oikein liikahtanut vaikka business runaa.

Itse jo painoin, mitä hiluista irtoo. Vipu lähes tappiin.

PikkuPro-efekti: 13.08 (kai) teksti ulos, Dovre @0,622.  Nyt 16.30 Dovrelle isolla vaihdolla @0,64. Melkein kolme pinnaa ylös ja melkein 2M lisää markkina-arvoa 65M kioskiin.

Lisäksi nopeat syö hitaat: https://www.sijoitustieto.fi/comment/95295#comment-95295

JR kirjoitti:

Inderes-ilmiön ja Pyysing-ilmiön rinnalle tulee PP-ilmiö.

Luin PP:n dovre-kommentit ja ostelin mitä helposti sai nostamatta kurssia selvästi. Seuraavat ostajat oli vähemmän kranttuja, ja myin sitten saman tien ne mitä olin ite saanu irti.

Noin +500 EUR, en mä varsinaisesti tarvinnu uutta riviä salkkuuni.

Tarinan opetus: Seuraa Sijoitustieto.fi👊😎.

 

0
0
8.2.2023 - 17:22

PikkuPro

+5793
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2814
Aki Pyysing kirjoitti:

https://www.sijoitustieto.fi/comment/95291#comment-95291

 

PikkuPro kirjoitti:

Ostellu Dovre:a noin mitä irti saanu. 65m markkina-arvon Nakkikioski (EVLI ainoa, joka nyt aloittanut seurannan) joka tuntuu hyötyvän isosti sodasta, varsinkin tytäryhtiönsä tuulivoimabusineksen kautta. Lukuisia posareita koskien 2022 tulosta, viimeisin 2.2.2023 ihan solidi posari eikä nakkikioski siihen juuri reagoinut. Hiljainen kausi käynnissä eli yhtiö ei kommentoi posaria mutta 23.2. tulee vuosiraportti ja kun on ilmoitettu erikseen q4 kovasta kysynnstä niin oletan, että tulee näkymiä 2023 vuoteen jotka ei liene huonoja tässä tilanteessa. Tuulimyllyjä rakennetaan jatkossakin, kiitos Putinin.

operating profit ennustetaan olevan 8,5m 2022 ja siis 65m kiska. Oletan, etta aloittavat osingonmaksun vuoden tauon jälkeen uudestaan nyt 2023.

Niin ja Aki tykkää. Ja tosiaan nakkikioski joka ei oikein liikahtanut vaikka business runaa.

Itse jo painoin, mitä hiluista irtoo. Vipu lähes tappiin.

 

PikkuPro-efekti: 13.08 (kai) teksti ulos, Dovre @0,622.  Nyt 16.30 Dovrelle isolla vaihdolla @0,64. Melkein kolme pinnaa ylös ja melkein 2M lisää markkina-arvoa 65M kioskiin.

Lisäksi nopeat syö hitaat: https://www.sijoitustieto.fi/comment/95295#comment-95295

 

JR kirjoitti:

Inderes-ilmiön ja Pyysing-ilmiön rinnalle tulee PP-ilmiö.

Luin PP:n dovre-kommentit ja ostelin mitä helposti sai nostamatta kurssia selvästi. Seuraavat ostajat oli vähemmän kranttuja, ja myin sitten saman tien ne mitä olin ite saanu irti.

Noin +500 EUR, en mä varsinaisesti tarvinnu uutta riviä salkkuuni.

 

Tarinan opetus: Seuraa Sijoitustieto.fi👊😎.

 

Opetuksesta ainakin samaa mieltä. Kiitos myös Aki sulle ajatuksen antamisesta. Kuuntelen tarkalla korvalla aina mitä kirjoitat ja usein selvittelen sen pohjalta. En peesaa kaikkia mut tää kyl kiinnosti nopsaan ja oli heti kiireen tuntu.

Tarkennuksena, et tapani mukaan korjailin postia useamman kerran ja väänsin sitä aikani kaiken muun lomassa niin ne ostot tänään tuli kyl 0,620 ja 0,616, tapapaukut. Loput vivut oli 0,615 mut se saattaa jäädä piippuun kun painoin enteriä ennen possaa. Ei haittaa, vipua on kiva olla ees vähän hätävarana.

Se vielä, että nyt Nordnet enää karvan alle siitä nousupinnoissa, mitä oli ennen, kuin mentaalisti tilttasin Evoon ja myin kaikki jossain 800sek. Evo oli kaikin tavoin vain selkärangan katkeeminen/paniikki mutta kun ennen ja jälkeen on mennyt ok, last 12kk nyt +22%. Mutta se EVO oli kyl jäätävä sulaminen kun vivulla paino laitaan koko salkun...

0
0
23.2.2023 - 10:08

GHearst

+444
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
514

Dovre Group kertoi jälleen vahvasta kasvusta

...ja kurssi -6.4% Mikäs tätä nyt painaa? Liikevoitto osui kuitenkin tarkalleen (ainoan) analyytikon ennusteeseen.

0
0
23.2.2023 - 11:33

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743
GHearst kirjoitti:

Dovre Group kertoi jälleen vahvasta kasvusta

...ja kurssi -6.4% Mikäs tätä nyt painaa? Liikevoitto osui kuitenkin tarkalleen (ainoan) analyytikon ennusteeseen.

"Dovre Groupin liikevaihdon vuonna 2023 arvioidaan kasvavan vuodesta 2022, ja liikevoiton (EBIT) arvioidaan olevan noin vuoden 2022 tasolla."

Mie veikkaan guidance-pettymystä. Jonkun toiveissa oli varmasti EBITin kasvaminen. Pitkään firmaa seuranneena muistutan, että Dovre on perinteisesti ollut varovainen ohjeistaja. Oliko esimerkiksi viime vuonna peräti kolme posaria?

0
0
23.2.2023 - 12:58

Taloustiede

+19
Liittynyt:
6.10.2020
Viestejä:
21

Ohjeistus myös hieman huolestuttava liikevoiton osalta ”odotetaan säilyvän 2022 tasolla”. Toki jos posareita tulee jälleen joka kvartaalille niin mikäpäs siinä. Syiksi kuitenkin mainittu norjassa vireillä oleva lakimuutos, sekä projektien epävarmuus tässä vaiheessa vuotta. Positiivista kuitenkin että kysyntä on vahvaa ja kustannusten ei odoteta  nousevan holtittomasti. 

 

Mikäli vanhat merkit pitää paikkaansa ja ohjeistusta tarkennetaan vuoden mittaan niin en huolestuisi liikaa. Toisaalta viimevuonna vastaavaan aikaan ohjeistettiin myös liikevoiton kasvua, eli kyllä selvästi varovaisemmalla linjalla ollaan. 

0
0
7.3.2023 - 11:31

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

ESG, jee, jee, jee.

Dovre perustajaosakkaana uusiutuvan energian projektikehitysyhtiö Renetec Oy:ssä, joka keskittyy ensivaiheessa aurinkoenergiaan

Dovre jatkaa uusiutuvaa energiaa painottavan strategiansa toteuttamista perustamalla projektikehitysyhtiö Renetec Oy:n yhdessä alan huippuosaajien Janne Mielckin ja Juhani Kanervan kanssa.

Yhtiö keskittyy ensivaiheessa hankkimaan uusille voimalaitoksille sopivia maa-alueita, hankekehittämään niitä, valvomaan rakennuttamisprojekteja sekä operoimaan ja hallinnoimaan valmiita teollisen mittakaavan maa-asenteisia aurinkovoimalaitoksia Euroopassa. Lisäksi Renetec tarjoaa neuvonantopalveluita, kuten esimerkiksi esiselvityksiä ja hallinnointipalveluita energiayhtiöille, teollisille toimijoille ja sijoittajille.

Projekteja tullaan kehittämään sekä omin voimin että yhteistyössä muiden projektikehitysyhtiöiden ja alan toimijoiden kanssa. Renetec näkee kumppanoitumisen keskeisenä menestystekijänä ja keinona vahvistaa kehitysprojektien resursseja, uskottavuutta ja osaamista.

”Dovrelle on tärkeää olla aktiivinen toimija uusiutuvan energian määrän kasvattamisessa, ja olemme todella iloisia voidessamme käynnistää tämän kiinnostavan liiketoiminnan vahvasti. Yhdistämällä alan osaajien ja Dovren ennestään vahvat energia-alan voimavarat saamme lentävän lähdön ja voimme toimia ammattitaitoisesti sekä riittävin resurssein yhtiön perustamisesta alkaen”, kertoo Ilari Koskelo, Dovre Group Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Renetec Oy:n toimitusjohtaja.

Dovressa ainakaan ei ei ole lopettanut juoksemista. Uusi toimiala kerrasta kolmeen kertaa vuosikymmenessä on ihan reipasta. Tytöt tykkäsivät ja kurssi 0,60 -> 0,624. Sikäli harmillista, että pohdiskelin pientä lisäilyä alle 0,60, mutta ei sormi puristunut Tallinnassa liipaisimelle. En itse asiassa tainnut edes tähtäillä, mutta mietin kuitenkin asiaa.

0
0
21.3.2023 - 11:31

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Suvicille 18M€ tilaus

Dovren tytäryhtiö Suvic allekirjoittanut urakkasopimuksen 32 MW:n aurinkopuiston rakentamisesta

Suvic Oy on allekirjoittanut tänään arvoltaan noin 18 miljoonan euron EPC-urakkasopimuksen aurinkopuiston rakentamisesta CPC Finland Oy:n kanssa. Aurinkopuisto on maksimiteholtaan 32 MW ja on näin Suomen suurin rakentamisvaiheessa oleva tai valmistuessaan rakennettu aurinkovoimala. Vuosittaisen tuotannon arvioidaan olevan noin 32 000 MWh. Kyseessä on Suvic Oy:n merkittävä laajentuminen uudelle liiketoiminta-alueelle.

Aurinkopuisto sijaitsee Lakarin alueella lähellä Raumaa ja sen pinta-ala on noin 40 hehtaaria. Rakentamistyöt alkavat keväällä 2023, ja projektin odotettu valmistumisajankohta on vuoden 2024 alussa.

Jari Koppelo, Business Manager, Suvic, kommentoi: “Lähdemme innoissamme rakentamaan Lakarin aurinkopuistoa CPC Finland Oy:n kanssa. On suuri kunnia tehdä yhteistyötä tässä toistaiseksi Suomen suurimmassa aurinkovoimalassa. Suvic on vuoden 2022 aikana kehittänyt oman solar-rakentamiskonseptin, kunnianhimoisena tavoitteena tarjota asiakkailleen markkinoiden kustannustehokkain aurinkovoimala maailman korkealaatuisimmilla laitteistoilla. Nyt tämä innovatiivinen sekä skaalautuva solar-konsepti viedään käytäntöön, ja olemme kiitollisia asiakkaan luottamuksesta Suvicin osaamisen suhteen.”

Tämän merkittävän sopimuksen myötä Suvicin tilauskanta vuodelle 2023 on noin 50 miljoonaa euroa. Samalla Suvic osoittaa kykenevänsä laajentumaan uusiutuvan energian rakentamisen uusille osa-alueille.

Jäin pohdiskelemaan, mahtaisiko Dovressa olla pohdiskeltu öljy- ja uusiutuvan sektorin eriyttämistä? Aavistuksen positiivisemmassa markkinatilanteessa osuus Suvicista + aurinkokonsultointi voitaisiin valuoida helpohkostikin kalliimmaksi kuin nykyinen 61M markkina-arvo. Joka tapauksessa hyvää pöhinää, kuten Itä-Helsingissä sanotaan.

0
0
31.3.2023 - 09:16

TS_

+23
Liittynyt:
16.8.2018
Viestejä:
26

"Yhtiökokous päätti hallituksen yhtiökokouksessa esitetyn muutetun ehdotuksen mukaisesti, että osinkoa ei makseta tilikaudelta 2022."

Oliko joku paikalla yhtiökokouksessa? Lähinnä kiinnostaa että kuka teki ehdotuksen ja millä perusteella ja oliko millaista keskustelua? Lähtökohtaisesti varmaan positiivinen asia tämä.

0
0
31.3.2023 - 12:09

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743
TS_ kirjoitti:

"Yhtiökokous päätti hallituksen yhtiökokouksessa esitetyn muutetun ehdotuksen mukaisesti, että osinkoa ei makseta tilikaudelta 2022."

Oliko joku paikalla yhtiökokouksessa? Lähinnä kiinnostaa että kuka teki ehdotuksen ja millä perusteella ja oliko millaista keskustelua? Lähtökohtaisesti varmaan positiivinen asia tämä.

Olin joo. "Dovrella sitoutuu rahaa Suvicin vakuuksiin ja sitten kun on tämä pankkikriisikin, ei rahan saanti pankeista ole mitenkään liian helppoa. Halutaan välttää, ettei jouduta menemään osakkeenomistajien taskulle tai ottamaan helvetin kalliita hybridejä. Lisäksi Dovrella olisi muutenkin kassanhallinnan kannalta parempi maksaa osinko syksyisin."

Pyöreästi näin muotoili Ilari Koskelo, joka oli se, joka kertoi hallituksen vetävän pois osinkoesityksensä.

Melko harvinainen tapahtuma, en siis toista nyt ainakaan suorilta muista.

Dovressa vähintään askarrellaan aika paljon, täytyy myöntää. Ihan hyvällä hapella tuntui olevan koko tiimi olevan edelleen liikkeellä.

 

0
0
26.6.2023 - 13:09

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Dovrelta negari😥.

Dovre Group Oyj laskee liikevaihto- ja liikevoitto-ohjeistustaan vuodelle 2023.

Uusi ohjeistus vuodelle 2023: Dovren liikevaihdon vuonna 2023 odotetaan olevan välillä 185-195 miljoonaa euroa ja liikevoiton (EBIT) yli 7 miljoonaa euroa.

Vanha ohjeistus vuodelle 2023: (julkaistu 27.4.2023): Dovre Groupin liikevaihdon vuonna 2023 arvioidaan kasvavan vuodesta 2022 ja liikevoiton (EBIT) arvioidaan olevan noin vuoden 2022 tasolla.

Selvyydeksi todetaan, että Dovren liikevaih
to vuonna 2022 oli 203 miljoonaa euroa ja liikevoitto (EBIT) 8,5 miljoonaa euroa

Ohjeistuksen laskun syynä on Suomen uusiutuvan energian markkinan uusien projektien pienempi määrä sekä pienempi koko vuoden 2023 aikana sekä Norjan kruunun heikkeneminen vuositasolla noin 10 prosenttia. Dovren projektihenkilöstö- ja konsultointipalveluiden kysyntä on jatkunut vahvana ja nämä kaksi liiketoiminta-aluetta yhdessä saavuttavat vuoden 2022 tasonsa sekä liikevaihdon että liikevoiton osalta ilman valuuttakurssien vaikutusta.

1
0
26.6.2023 - 16:56

Olpa

+81
Liittynyt:
5.9.2022
Viestejä:
34

Jostain syystä Dovre-ketju ei näy etusivulla, vaikkakin sen löytää, kun avaa "keskustelu ja blogit"-välilehden. Olisikohan mahdollisesti muidenkin ketjujen kohdalla käynyt samalla tavalla?

0
0
26.6.2023 - 19:36

Marraskuu

+861
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935

Aki Pyysing wrote:

Dovrelta negari😥.

Dovre Group Oyj laskee liikevaihto- ja liikevoitto-ohjeistustaan vuodelle 2023.

Uusi ohjeistus vuodelle 2023: Dovren liikevaihdon vuonna 2023 odotetaan olevan välillä 185-195 miljoonaa euroa ja liikevoiton (EBIT) yli 7 miljoonaa euroa.

Vanha ohjeistus vuodelle 2023: (julkaistu 27.4.2023): Dovre Groupin liikevaihdon vuonna 2023 arvioidaan kasvavan vuodesta 2022 ja liikevoiton (EBIT) arvioidaan olevan noin vuoden 2022 tasolla.

Selvyydeksi todetaan, että Dovren liikevaih
to vuonna 2022 oli 203 miljoonaa euroa ja liikevoitto (EBIT) 8,5 miljoonaa euroa

Ohjeistuksen laskun syynä on Suomen uusiutuvan energian markkinan uusien projektien pienempi määrä sekä pienempi koko vuoden 2023 aikana sekä Norjan kruunun heikkeneminen vuositasolla noin 10 prosenttia. Dovren projektihenkilöstö- ja konsultointipalveluiden kysyntä on jatkunut vahvana ja nämä kaksi liiketoiminta-aluetta yhdessä saavuttavat vuoden 2022 tasonsa sekä liikevaihdon että liikevoiton osalta ilman valuuttakurssien vaikutusta.

Korko puree tuulivoimahankkeiden   kannattavuuteen siinä kuin muihinkin investointeihin - taantumaa pukkaa

1
0
26.6.2023 - 22:05

PikkuPro

+5793
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2814

On niin pienivaihtoinen lappu, että täytyy myöntää, että en halunnut aiemmin sanoa että koitin myydä nämä pois kun kaikkia en vielä ollut. Lappuja jäi vielä käteen siis kun negari tuli, muuten en kehtaisi tätä kirjoittaa. Mutu oli tällä kertaa ehkä oikea, kelasin, että mitenköhän toi tuulivoiman maailmanvalloitus nyt kun sähkökriisi on lähinnä tasoa, että sähköyhtiöt maksaa sähköstä asiakkaille ja kun korot syövät Todella pitkän aikavälin kannattavuuslaskelmia huolella.

Tämä arpa meni ketuille, niin sanoisin jo nyt. Ja siis jonkin verran jäi lappuja myymättä - hetken aikaa aion niiden kanssa nyt lepäillä koska tämä maito on maassa jo.

EDIT: Marraskuulle kommentti, että siis mielestäni puree kovemmin. Tuulivoiman rakentaminen on todella pääomaintensiivistä ja pitkä on investointien kuoletusaika. Vähän kuin vesivoimassa. Näihin jos johonkin korot merkkaa...sähkön hinta toki kanssa ja vaikka toisaalta on niiiin pitkän aikavälin toimintaa, että mistäs sitä tietää mitä on korot ja sähkö kun tuulivoimapuisto valmistuu niin vaikea on silti rahoittajilta nyt haalia.

2
0
26.6.2023 - 22:17

Marraskuu

+861
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935

PikkuPro wrote:

On niin pienivaihtoinen lappu, että täytyy myöntää, että en halunnut aiemmin sanoa että koitin myydä nämä pois kun kaikkia en vielä ollut. Lappuja jäi vielä käteen siis kun negari tuli, muuten en kehtaisi tätä kirjoittaa. Mutu oli tällä kertaa ehkä oikea, kelasin, että mitenköhän toi tuulivoiman maailmanvalloitus nyt kun sähkökriisi on lähinnä tasoa, että sähköyhtiöt maksaa sähköstä asiakkaille ja kun korot syövät Todella pitkän aikavälin kannattavuuslaskelmia huolella.

Tämä arpa meni ketuille, niin sanoisin jo nyt. Ja siis jonkin verran jäi lappuja myymättä - hetken aikaa aion niiden kanssa nyt lepäillä koska tämä maito on maassa jo.

EDIT: Marraskuulle kommentti, että siis mielestäni puree kovemmin. Tuulivoiman rakentaminen on todella pääomaintensiivistä ja pitkä on investointien kuoletusaika. Vähän kuin vesivoimassa. Näihin jos johonkin korot merkkaa...sähkön hinta toki kanssa ja vaikka toisaalta on niiiin pitkän aikavälin toimintaa, että mistäs sitä tietää mitä on korot ja sähkö kun tuulivoimapuisto valmistuu niin vaikea on silti rahoittajilta nyt haalia.

Samaa mieltä koron purevuudesta. Mitä matalammilla yieldeillä liikutaan, niin sitä kovemmin korko puree. 

0
0
21.12.2023 - 09:49

Juha

+1334
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1473

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/suvic-oyn-tytaryritys-suvic-ab-on-solminut-kaksi-tuulipuistoa-kasittavan-bop-sopimuksen-ruotsiin/7ad11b72-72d1-5ff0-b602-c839aadeb9b9

TammisalkkuDovreihin liittyvä uutinen menikin ohi ennen Evlin aamukatsauskommenttia.

"Projekti ei vaikuta Dovren 2023 ohjeistukseen, mutta noin 50 milj. euron urakka on merkittävä ajuri ensi vuodelle sen tuloutuessa suurelta osin silloin (tosin myös vuodelle 2025 jää hyvin urakkaa)."

"Ruotsi tarjoaakin Suvicille merkittävää pitkän aikavälin potentiaalia ja yhtiöllä on jo tällä hetkellä tiedossa paljon tavoiteltavia vireillä olevia hankkeita myös nyt allekirjoitetun sopimuksen jälkeen."

3
0
22.2.2024 - 10:45

Aki Pyysing

OP
+12400
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6743

Missäs Dovre viipyy, vai enkö mie silmät ristissä vaan löydä? Olen aika varma, että ei ole tullut🤔.

Prkl, mie otin paastolabrat tälle aamulle, kun tulee kaikenlaista osaria ja tuskin nukun kuitenkaan juuri mitään, enkä obv nukkunutkaan. Joo, ei ne ole kellonaikaa luvanneet vaan Financial Statements review 2023 on Thursday, February 22, 2024, mutta jos on päivämäärä ja aina on julkaistu ennen markkinoiden avausta, olisi linjakasta varsinkin unihäiriöisiä kohtaan myös julkaista ennen avausta🫵.

1
0