Dovre -

Spekulointi on mukavaa, mutta todellisuus usein arkisempaa.

Vastaan osakkeenomistaja Pyysingille samoilla sanoilla kuin toisellekin palstalle. Sanoman ydin lienee edelleen se, että analyysin hankkimiselle saattaa olla operatiivisen liiketoiminnan kasvattamiseen liittyviä syitä, eikä suoraa linkkiä osakekurssin nostattamiseen aina ole. Jos kurssi nousee, niin se on positiivinen lieve-ilmiö.

Dovren sijoittaja-analyysin aloittaminen perustui osittain osakkeenomistajilta ja markkinalta tulleeseen palautteeseen. Lisäksi se helpottaa Dovren ja sen rahoittajapankin välistä yhteistyötä kun pankin luottokomitea voi lainoja ja vakuuksia myöntäessään arvioida Dovren takaisinmaksukykyä analyysin pitkän aikavälin tulosennusteista.  Dovren johto voi käyttää analyysiä apuna tehdessään pitkiä puitesopimuksia todistaakseen, että Dovren taloudellinen tilanne puitesopimusjaksolla on riittävä sopimusvelvoitteista huolehtimiseksi. 

Miksi analyysi tehtiin nyt. Osakkeenomistajilla saattaa olla harhakäsitys siitä, että analyytikoille annettaisi ennustamiseen jotakin sellaista tietoa, mitä muilla markkinaosapuolilla ei ole. Tämä on väärä olettamus ja mitään sisäpiiritietoa analyytikoille ei nimenomaan saa antaa. Analyytikot tietenkin ostavat markkinatietoutta, kuten Dovren tapauksessa varmaan norjalaisen tutkimuslaitoksen ennusteet seuraavan 10 vuoden öljyalan investointiohjelmasta Norjassa tai Tuulivoimayhdistyksen ylläpitämästä seuraavan vuosikymmenen investointiohjelmasta Suomessa. Ylläolevan perusteella on loogista, että analyysi tehtiin nyt, kun Dovrella on esittää kaikkien vuosineljänneksien tulosluvut siten, että Suvic on ollut osa Dovrea. Jos analyysi olisi tehty elokuussa 2021, kun Suvic oli ollut osa Dovrea vain kolme kuukautta, olisi analyysi mennyt ihan arvailuksi. Nyt lopputulos oli mielestäni hyvälaatuinen ja se perustui riittävään määrään todellisuuteen perustuvia lähtötietoja.

Analyysien tarjoajat kilpailutettiin ja EVLI oli Dovrelle sopivin.  Halusimme perinteisen analyysin, emme IR pakettia. Omana henkilökohtaisena mielipiteenäni lausun seuraavaa: "Nuoremmalle sukupolvelle tämä saattaa kuullostaa erikoiselta, mutta minä  vieroksun esiintymistä Indereksen tapaisissa flash video haastatteluissa. Haastatteluiden sisältö on usein "ohuehko" . Lisäksi arvostan omaa yksityisyyttäni niin paljon, että kieltäydyn kunniasta."  Looginen kommentti on tietysti, että onhan Dovressa muitakin kuin sinä. No niin onkin, ja kaikki yhtä vastentahtoisia tällaisiin haastatteluihin.  Meillä ei ole kenelläkään ongelmia esiintyä yhtiökokouksessa ja tulevaisuudessa ehkä pääomasijoittajapäivillä.  Tervetuloa niihin tapaamisiin.

ilari koskelo

Näytä koko viesti
Dovre -

Hei Aki,

Kuuntelin kritiikkisi ja lähdin tutkimaan asiaa, koska hallituksen kokouksessa nimenomaan käsiteltiin yllä olevaa Q1/Q2 jaottelua ja asiasta erikseen mainitsin (koska olet asiasta aikaisemminkin maininnut). Vastaus oli, että jaottelu on tehty raportin sivulla 18.

Menin Dovren investorisivuille ja avasin H1 raporttimme, josta näytölle tuli kaksi sivua. Hetken tutkimisen jälkeen huomasin raportin alalaidassa "uuden" linkin, jota painamalla saan koko raportin käyttööni. Oletan suurimman osan osakkeenomistajistamme missanneet uuden linkin.

Kannattaa käydä lukemassa, siellä on mm. valuuttakurssien vaikutuksesta yms. Tämä tietysti tullaan korjaamaan ja jatkossa jos avaat Dovren tiedotteen sivuiltamme, se aukeaa heti kokonaisuudessaan.

ilari koskelo

 

Näytä koko viesti
Dovre -

Hei,

Kommentoin yhtiön puolesta Q3 katsauksessa olevaa Suomen kielen epätarkkaa käyttöä. Varsinkin kun Akin sinänsä oikea kysymys on alkanut elää omaa elämäänsä naapuripalstoilla.

Koskien liikevaihdon kehitystä koskevaa lausumaa, tiedotteessa sanotaan: " Vuoden 2018 valuuttakursseilla laskettuna liikevaihdon kasvu vertailukaudesta olisi ollut kolmannella vuosineljänneksellä 5 prosenttia"

Oikea sanonta olisi ollut: "Vuoden 2018 valuuttakursseilla laskettuna liikevaihdon kasvu vertailukaudesta olisi ollut kolmannella vuosineljänneksellä viisi prosenttia raportoitua suurempi"

Terveisin

ilari koskelo

Näytä koko viesti
Dovre -

Tervehdys,

Seuraavassa esitän Dovre Group Oyj:n osakkeenomistajan ominaisuudessa selventävän ohjeen koskien Dovren yhtiökokousta. Sitä ei tule tulkita hallituksen tai hallituksen jäsenen kommentiksi. Valtakirjamenettely on sinänsä normaali liiketoimenpide, eikä sillä ole suoranaista sidosta Dovren yhtiökokoukseen. Edelleen, minulla on oikeus osallistua keskusteluun myös osakkeenomistajana.

Osakkeenomistajana toivon, että mahdollisimman moni osakkeenomistajista pääsee paikalle Dovren yhtiökokoukseen 27.3. Mikäli työ- tai muiden kiireiden takia tämä ei ole mahdollista, niin asian voi hoitaa valtakirjamenettelyllä. Prosessina se menee seuraavasti:

- Voit tilata Dovren hyväksymän valtakirjapohjan vaikka minulta (word doku). Tai muualta. ilari.koskelo [at] navdata.fi (ilari[dot]koskelo[at]navdata[dot]fi)

- Valitset sellaisen henkilön, joka on tulossa kokoukseen ja jonka äänestyskäyttäytymiseen luotat. Voitte myös sopia, että hän äänestää aina ohjeesi mukaan eikä    oman mielensä mukaan.

- Täytät valtakirjaan valtuutetun tiedot, omat tietosi ja allekirjoitat. Valtakirjaan tarvitaan molempien SOTU tunnukset. Kuten Dovren AGM kutsussa todetaan, yhtiö tulee   käyttämään SOTU tunnuksia vain ja ainoastaan osakkaan tunnistamistoimenpiteenä.

-  Skannaat ja lähetät valtuutetulle. Valtuutettu lähettää skannatun kopion valtakirjasta Marja Saukkoselle Dovreen ja tekstin ”Ilmoittaudun Dovre Group Oyj:n 27.3.2019    pidettävään yhtiökokoukseen valtakirjalla ””Matti Meikäläisen”” puolesta”.

Terveisin

ilari koskelo

Näytä koko viesti