Twitter -

Siinä on kyllä kaksi elävää esimerkkiä siitä, kun olisi parempi olla hiljaa, jos ei tiedä mistä puhuu. Molemmat ovat tehneet itsestään täysiä pellejä kommentoidessaan tätä sotaa vajaavaisilla tiedoillaan ja uskoessaan jokaisen ryssän bluffin. Aloin katsomaan All-in podcastia Jensin suosittelemana pari vuotta sitten, mutta tänä päivänä jää jaksot katsomatta, kun kypsyin liikaan David Sacksin sylkemään kremlin propagandaan, mitä sai kuulla jakso toisensa perään, koska lähes ainoat vasta-argumentit sai lukea vain kommenttiosiosta.

Näytä koko viesti
Passiivisen indeksirahaston valinta? -

Oma strategiani olisi sijoittaa S&P 500 indeksiin, jos haluaisin mahdollisimman paljon mielenrauhaa. Se koostuu 500:sta isoimmasta yhdysvaltalaisesta yrityksestä, joten aika vakaalla pohjalla indeksi on. Ajoittaminen ei ole koskaan helppoa, joten ostopaikkojen odottelu saattaa vaan kostautua. Ajallinen ajoittaminen on yksi vaihtoehto, jos isomman summan kerralla sijottaminen tuntuu epämielyttävältä, mutta on hyvä muistaa, että lähtökohtaisesti markkinoilta pois oleminen ei ole odotusarvo mielessä järkevää. S&P 500 indeksi on myös maailman tunnetuimman sijoittajan Warren Buffettin mielestä paras vaihtoehto sijoittajalle, joka ei halua vaivata päätään yksittäisillä osakkeilla.

"By periodically investing in an index fund, the know-nothing investor can actually outperform most investment professionals." -Warren Buffett

Näytä koko viesti
Dovre -

Jostain syystä Dovre-ketju ei näy etusivulla, vaikkakin sen löytää, kun avaa "keskustelu ja blogit"-välilehden. Olisikohan mahdollisesti muidenkin ketjujen kohdalla käynyt samalla tavalla?

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Dharma:

Tiedätkös, kun ketään ei kiinnosta mitä sinä olet mieltä tai mitä sinulle kuuluu, vaikkakin sinulle on vihjattu hoitoon menemistä vuosikymmeniä. Sehän tästä erityisen säälittävää tekeekin, kun tulet pitämään monologeja toisten blogeihin, kunnes sinut taas potkitaan sadannen kerran pois foorumilta. Lisäksi, kun suurin osa sinun "viisauksista" (kuten Suomi ei ikinä pääse Natoon näin tuoreeltaan) osuvat oikeaan reilusti alle puolet ajasta, niin on vaikea ymmärtää, miten voit kuvitella (vaikka narsisti oletkin) joidenkin arvostavan sinun näkökulmia. Mitä pokerin pelaamiseen tulee, se olisi varmasti ollut unelma-ammattisi, mutta kyllähän me kaikki tiedämme, miten itsekritiikkitön narsisti pärjää siinä maailmassa...

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Onneksi elämme nykyään maailmassa, missä ryssän sönkötykset saavat arvoisensa vastaanoton: Paskapuhetta, kunnes Länsi toisin todistaa. Vaikutuksen piiriin jäävät rehellisten vaalien / rokotteiden kieltäjät, jotka ovat tarpeeksi yksinkertaista porukkaa toistaakseen kremlin narratiivia.

Uhrilampaille ja kotiryssille huomio: Ei ole Lännen vika, että yhteiskuntanne rakentuu valheiden ja varastamisen ympärille, mikä heikentää teidän uskottavuutta esittää argumentteja.

Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
joeplotter kirjoitti:

Pistäkee omia suosikkejanne. Give some, get some. smiley Slava Ukraini!

https://www.youtube.com/watch?v=EVqGEtPj0M0&ab_channel=Perun

Perun tekee PowerPoint-esityksen tapaisia tunnin mittaisia videoita viikottain, missä paneudutaan yleisemmällä tasolla erilaisiin sotaan liittyviin aiheisiin. Videot eivät ole niinkään juuri nyt kentällä tapahtuvista asioista ja uutisista vaan enemmänkin luokkaa: "Pienten valtioiden puolustusstrategia" (Linkkasin kyseisen videon), "Miten valheet tuhoaa armeijan" tai "Droneiden vaikutus sotaan".

Hyvä puoli näissä pätkissä on myös se, että nämä kestävät vähän paremmin aikaakin, eikä ole niin väliä jos löytää itselleen mielenkiintoisen videon muutaman kuukauden takaa.

Näytä koko viesti
Stockmann -

Satuin huomaamaan, että Lindexin toimitusjohtaja Susanne Ehnbåge tuplasi positionsa (4000 -> 8000 @ 2,04) samoihin aikoihin pari kuukautta sitten tapahtuneen JC Switzerland Holding AG 5% omistuksen ylittyessä. Taitaa Susannekin pitää Stockmannia aliarvostettuna näillä hinnoilla. Sitä ihmettelen, miksi toimitusjohtaja Jari Latvasella ei ole lapun lappua.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Ottamatta kantaa Tesla shortin alkuperäiseen odotusarvoon, niin on vaikea nähdä kyseisen shortin positiivista odotusarvoa, jos ei ole koneella oman position tärkeimmällä hetkellä. Ymmärrän kyllä täysin "olla järjestämättä muuta elämääni sijoitusten vahtaamisen ympärille", itsekkin pyrin siihen, mutta jos tämmöisten instrumenttien kanssa pelaa, niin eikö tuosta edellä mainitusta filosofiasta ole vähän pakko lipsua, jos aikoo positiivisen odotusarvon shortteja ottaa?

Näytä koko viesti
Jalkapallon MM 2022 - Qatar -
TL kirjoitti:

Voi se toki ilman ääntä katsoa - näin ainakin itse teen.

En tiedä tarkoititko äänettömälle laittamista, mutta jos vaihtaa ohjelman audio:n esim. englanniksi, niin jää vain selostus pois.

Näytä koko viesti
Betsson -
JR kirjoitti:

 

Olpa kirjoitti:

...

 

Eikö niiden myynti sitten ole puhdasta verotettavaa voittoa?

Idea oli korkoa korolle osakesäästötilin sisällä, johon tulee pieni kuoppa 15% ennakkopidätyksestä.

Näytä koko viesti