Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.12.2021 03.50

Hienoa kuulla että olet Aki jälleen kerran rahat ja suu samalla suunnalla, Sievin tapauksessa. Eikä tuo nykykurssi käsittääkseni mikään aivan pöyristyttävän kallis ole kummassakaan tapauksessa fuusion suhteen. Pidän siis oikeinkin järkevänä toimintana ja voisin sipaista hieman Sieviä, ihan vaan koska en muista vielä koskaan äänestäneeni yhtiökokouksessa. 

Näytä koko viesti
Tecnotree - 29.11.2021 07.21

Päivitetäänpäs tänne pitkästä aikaa hieman jos keskustelua saisi aikaan. 

Markkina (kenties yksi tai muutama isomman omistuksen kanssa operoiva myyjä?) painanut kurssia melko tavalla kahdesti viimeisen 3kk:n aikana, joiden välissä nähtiin nopea piipahdus kesän hinnoissa. 

PE:tä kun katsoo niin todella edulliseen hintaan saa tuon kasvuvahdin sekä timanttisen kannattavuuden, ala kasvaa kovaa vauhtia ja samaan pakettiin saa osansa kehittyvien maiden kehityksestä ja tietysti myös riskeistä. Tuotto-odotukseltaan pidän loistavana sijoituksena lähivuosille!

Q3 liikevaihto kasvoi siis yli 20% ja kasvavasta liikevaihdosta on 40% siivu jäänyt aina ebittiä. Sanomattakin selvää että saman tahdin jatkuessa tulee tuotto nykyhinnoittelulla olemaan melkoinen, ja toisaalta hinnoittelu tarjoaa mukavaa turvaa jos kaikki ei menekään kuin strömsössä. Uskon kuitenkin ennemmin kasvu ja kannattavuuskehityksen jatkuvan. Tästä kertoo läpi vuoden ennätystasoja uusiksi pistänyt tilauskanta sekä saneerauksesta irtautuminen ja sen tuomat uudet aluevaltaukset ja asiakkaat. 

 

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 21.11.2021 03.02

Kiitos paljon hyvistä kirjoituksista! Tuohon pitkään peliin, riskiin ja volatiliteettiin liittyen: Jos olisit nykyisillä tiedoillasi ja taidoillasi parikymppinen, millainen olisi strategiasi? Hieman kärjistäen; pyrkisitkö minimoimaan riskejä ja maksimoimaan sijoitettavaa varallisuutta vai mahdollisesti ottamaan suurempia riskejä ajatuksella että sijoittettava varallisuus pieni vrt. tulevaisuuden tulot. Itsellä parikymmentä vuotta mittarissa ja sijoittajana kolme vuotta joiden aikana pyrkinyt kehittämään omaa osaamista mahdollisimman paljon ja samalla maksimoimaan sijoitettavia varoja (opiskelijana tarkoittaa about 15k- eläminen per vuosi) . 

Hieman perspektiiviä olen saanut siihen, miten sijoitusuran vaihe vaikuttaa riskinottoon kun yksilöllisiä eroja ei oteta huomioon. Siedän mielestäni riskiä kohtuullisesti ja olenkin elämiseen vaadittavia rahoja lukuunottamatta 100% osakkeissa, tarkemmin ottaen puolet osakevarallisuudesta yhdessä osakkeessa jonka uskon tuntevani hyvin. Kiinnostaisi siis kuulla mielipidettä tästä nuorena huomattavasti korkeammalla riskillä sijoittamisesta yleisesti ottaen, ja vielä tarkennuksena tilanne jossa yli 50% todennäköisyydellä tulot tulevat kasvamaan merkittävästi opiskeluiden jälkeen.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 13.8.2021 01.54

Joo, jotain merkkejä liikevaihdon kasvusta olisi hyvä saada nyt kovan talouskasvun siivellä. Tulos kyllä kasvaa mukana kun myynti kasvaa ja ylisuurien kiinteiden kustannusten merkitys laskee. Mahdollisuudet on kyllä tuolla orgaanisaatiolla todella kovaan pääoman tuottoon jos saadaan veto päälle.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 13.8.2021 01.04

Farseer kirjoitti:

 

Ostin päätilille vastapainoksi 800 kpl Fondiaa á 7,42 kun tuli mielestäni kohtuullinen ostopaikka. Tätä on nyt yhteensä 2500 kpl (1700 kpl / 800 kpl) enkä ala edes väittämään etteikö jonkinlainen (toivottavasti mahdollisimman pieni) ajatus taustalla ollut päästä jonkin (vaikkakin First North) kelvollisen yrityksen omistajien top100-listalle.

 

Millaista Q2 tulosta odotat Fondialta? Onkohan odotettu käänne lähtenyt käyntiin kuten toimari lupaili Q1 yhteydessä ja jos niin millaisilla luvuilla.

Näytä koko viesti
Tecnotree - 8.5.2021 02.21

Onko täällä ketään hereillä enään? Nyt alkaa käänne olla jo siinä vaiheessa että Tecnotreetä ei oikein voi perustellusti edes käänneyhtiöksi kutsua. Tilauskanta, liikevaihto ja luonnollisesti korkeista katteista johtuen myös liikevoitto kasvavat hurjaa vauhtia. Tecnotreen vikkelyys vuolee kultaa kehittyvillä markkinoilla ja tilauskannan voimakkaasta kasvusta johtuen tuotteet omaavat ainakin joitain laadullisia kilpailuetuja. Suuren omistajan myynti mahdollistaa tässä mielestäni edelleen aivan uskomattoman tilaisuuden hypätä kyytiin kun tuota viimevuosien kehitystä ei kyllä kurssista löydy. Laput alkavat kuitenkin Vikingiltä olemaan lopussa joten luulisin että tämän pöydän kattaus tyhjennetään pian. Onko palstalla aktiivisia seuraajia vielä?

 

Edit: Ennusteissa ei mielestäni esim. Inderesin osalta kauheasti huomioida sitä ketsuppipullo efektiä mikä voisi olla tuloillaan kun noista saneerausrajoitteista päästään ja investoinnit saadaan kunnolla juoksemaan. Esimerkiksi asiakaskunnan laajentaminen teleoperaattoreista myös muille markkinoille on mielestäni todellakin rahanarvoinen optio. Myöskään tässä markkinaympäristössä ja tecnotreen luvuilla en enää keksi riskiä jonka vuoksi p/e 14x olisi perusteltu ja sekin tällä  kasvuvauhdilla putoaa tälle vuodelle äkkiä alle kymppiin.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 17.2.2021 04.46

Itse käytän kertaeristä oikaistua tulosta viimevuodelta. En nää syytä integraation aiheuttamien kertaerien huomioon ottamiselle kun arvioin pitkän aikavälin sijoituspäätöstä.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 17.2.2021 01.21

Kurssireaktio vähän hämmentävä itselleni. Tätä casea kun en itse tarkastele samasta perpektiivistä kuin pienempiä teknologiayhtiöitä. Enemmänkin arvosijoittajan vinkkelistä ns. tuloskunto/hinta ajattelua. Omistajille taottiin taas viimevuotta enemmän fyrkkaa, eikä tuohon kurssiin oltu kyllä mitään kasvuodotuksia mielestäni leivottu. Lisäksi Tiedon kokoluokassa Covid vaikuttaa hieman eri tavalla kuin pienemmissä IT-yhtiöissä, joissa palvelut ohjautuvat yrityksille jotka tuottavat vähittäispalveluita tai suoraan kuluttajille. Ostan lisää tasaisesti niin kauan kun P/E on alle 13x tasolla. 

Näytä koko viesti
Citycon - 15.2.2021 04.56

Luulisin että juurikin nuo mainitsemasi Pikkulaivan kustannukset otetaan huomioon noissa investointikustannuksissa. Yleinen hintatason nousu, pk-lisä, metro tms selittävät osaltaan myös korkeampia kustannuksia Ideaparkkeihin verrattuna. Tosin annetuilla tiedoilla vaikea arvioida kannattavuutta mutta jos hanke on kustannuksiltaan vaikka sijainti ja metrokin huomioiden verrannollinen Ideaparkkeihin, en usko että tuplasti saataisiin rahaa poltettua. Toki tämäkin vain paras arvaukseni annetuilla tiedoilla :)

 

Näytä koko viesti