Dovre -

Voisi kuvitella, että mikäli tulosjulkistuksen aikamäärettä on päätetty siirtää pörssin sulkeutumisen jälkeiseen aikaan, olisi siitä kenties myös viestitetty kun tiedote kuitenkin julkistusajankohdista jaksettiin väsätä. Liekköhän siis jotain odottamatonta tapahtunut. Kenties sorvaavat tällä hetkellä negaria tulosjulkistuksen alle.

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

Samainen gallup sai itseni ottamaan Halla-ahoa @25. Stubbia vastaan ei kakkoskierroksella voi montaa pinnaa antaa Jussille, mutta Haaviston kanssa uskon todennäköisyyksien olevan jopa Halla-ahon eduksi.

Näytä koko viesti
Dovre -

Ohjeistus myös hieman huolestuttava liikevoiton osalta ”odotetaan säilyvän 2022 tasolla”. Toki jos posareita tulee jälleen joka kvartaalille niin mikäpäs siinä. Syiksi kuitenkin mainittu norjassa vireillä oleva lakimuutos, sekä projektien epävarmuus tässä vaiheessa vuotta. Positiivista kuitenkin että kysyntä on vahvaa ja kustannusten ei odoteta  nousevan holtittomasti. 

 

Mikäli vanhat merkit pitää paikkaansa ja ohjeistusta tarkennetaan vuoden mittaan niin en huolestuisi liikaa. Toisaalta viimevuonna vastaavaan aikaan ohjeistettiin myös liikevoiton kasvua, eli kyllä selvästi varovaisemmalla linjalla ollaan. 

Näytä koko viesti
Tecnotree -

Perjantain Q3 tulos oli jatkoi vuoden teemojen mukaisesti. Liikevaihto mukavassa 9,1% kasvussa mutta kannattavuus paineessa . Osake on saanut lokaa niin tuntuvasti että markkinan reaktio oli kuitenkin positiivinen yhtiön kommentteihin, lukuihin ja luultavasti etenkin vahvaan kassavirtaan. Kassavirtaprofiilin parantaminen on selvästi otettu työn alle ja yhtiö kommentoi seuraavaa: "Seuraamme edelleen tarkkaan saamisiamme, jotka ovat pääasiassa suurilta Tier 1 -teleoperaattoreilta ja olemme varovaisuussyistä tehneet tarvittavia toimenpiteitä varausten osalta." 

 

Muutoin ei paljonkaan uutta auringon alla. Yhtiö mielestäni tietynlaisessa välivaiheessa, kun suuria toimituksia valmistellaan uusille asiakkaille ja vahvaa sekä edelleen voimakkaasti kasvanutta tilauskantaa toimitetaan ulos. Toimarilla vielä toinen 7,5 miljoonan osakkeen potti ostettavana ja pieni mahdollisuus posarille liikevaihto-ohjeistuksen osalta on ilmassa, joten kyllä tässä ihan positiivisia ajureita riittää kasvavalle sekä kannattavalle yhtiölle, kun huomioidaan millainen potentiaali noihin asiakkuuksiin, tuotteisiin, kehittyviin markkinoihin sekä yrityksen johtoon liittyy. 13-14x P/E nykyhinnalla ei kauehasti jätä hintaa tuolle potentiaalille, mikäli kassavirtaprofiili vahvistuu pysyvästi. Kannattavuuskaan on tuskin pysyvästi heikentynyt, kun makrohuolet hellittää. 

 

Jatketaan seuraamista.

 

 

Näytä koko viesti
Tecnotree -

Taas on vettä virrannut viime kirjoituksesta. Q2 jatkoi tuloksen osalta samaa rataa Q1 kanssa, kannattavuus heikkeni viimevuodesta investointien ja kasvavien kulujen vuoksi. Selityksenä uudet suuret asiakkaat ja vaativat toimitukset, jotka toisaalta tärkeitä tulevaisuuden kasvun ajureita. 

Muutoin iso kuva mielestäni edelleen sama, kovaa kasvavalla markkinalla potentiaali on suuri ja yhtiön kommentit lupaavia. Osake reilusti alle puolet huipuistaan. Käyttöpääoman sitoutuminen ja myyntisaamisten kasvu on noustanut taas päätään, mutta tämän osalta yhtiön selitys on mielestäni uskottava ja järkeenkäypä. Lisäksi tänään toimitusjohtaja osti 7,5m osaketta reippaaasti yli nykyisen pörssikurssin, vastaavaan tilaanteeseen en ole aiemmin törmännytkään. Yhtiö antoi myös mielestäni varovaisen ohjeistuksen loppuvuodelle, joka paransi viimevuosien heikkoa näkyvyyttä sijoittajien suuntaan, joskaan ei aivan toivotulla tavalla.

 

Jatketaan seuraamista.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

Tuskinpa esimerkiksi kämppää tai noita kortteja saa pistettyä lihoiksi riittävän nopeasti ilman isoa arvonmenestystä jos kunnon system shock iskee. Ja noissa kahdessa on kuitenkin omaa pääomaa kiinni lähemmäs 200k. 

Ehdotuksena että kannattaisiko nuo kortit ainakin pistää jo myyntiin ja katsoa ainakin millaisia tarjouksia tulee? En siis tiedä mistä korteista on kyse mutta niistä lähtisin ensimmäisenä hakemaan tarvittavia lisä ammuksia pörssiin/ mielenrauha-rahaa. 

Luulisin että tuollaisten myyntiajat pitkiä vrt. asunto niin lähtisin kenties pikimmiten realisoimaan. En toki ole harrastaja, tuli vaan mieleen.  

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Hmm, mielenkiintoinen keskustelu. Teki mieli tuoda vähän reilu parikybäsenkin (0kpl parisuhteella vetävän) perspektiiviä keskusteluun. Nyt kun 90% aloitteista tehdään netissä ja meidän sukupolvella on oikeastaan aina tehty ellei ala-aste aikoja lasketa.

Itsellä sen verran flaksi käynyt geenipuolella että puhumalla ei saa kaikkia säännöllisen epäsäännöllisiä seksikumppaneita kaikotettua, ja ainakin omiin tarpeisiin siedettävä määrä työtä tuottaa yleensä mieluisen lopputuloksen (seuralaisen). Mutta kilpailu kauniimman sukupuolen seurasta siinäkin mielessä on äärettömän kovaa, koska netti yhdistää kaikki samaan skabaan sanotaan 100km säteeltä ja 5-10v ikähaitarilla. Jos ulkonäkö ei ole tikissä niin voin sanoa että seksiä ei ole tarjolla ei-"komeille" miehille kuin rahaa vastaan ja se on mielestäni semi julmaa, jos sitä voi julmana pitää. 

 

Sitten taas seurustelumielessä asiat ehkä vähän eri mallilla, ja iän myötä kenties ulkonäkökeskeisyys naiselta miehen suuntaan vähän hellittää vai onko näin? Kenties siinä alkaa taloudelliset ja statusjutut merkkaamaan huomattavasti enemmän.

Näytä koko viesti
Tecnotree -
Taloustiede kirjoitti:

 

Q3 liikevaihto kasvoi siis yli 20% ja kasvavasta liikevaihdosta on 40% siivu jäänyt aina ebittiä. Sanomattakin selvää että saman tahdin jatkuessa tulee tuotto nykyhinnoittelulla olemaan melkoinen, ja toisaalta hinnoittelu tarjoaa mukavaa turvaa jos kaikki ei menekään kuin strömsössä. Uskon kuitenkin ennemmin kasvu ja kannattavuuskehityksen jatkuvan. Tästä kertoo läpi vuoden ennätystasoja uusiksi pistänyt tilauskanta sekä saneerauksesta irtautuminen ja sen tuomat uudet aluevaltaukset ja asiakkaat. 

 

Noniin, hetki taas vierähtänyt. Vuoden -22 ensimmäinen kvartaali oli todella pehmeä kannattavuuden osalta. Liikevaihto kasvoi totuttuun tapaan, mutta kustannukset sitäkin voimakkaammin. Yhtiön raportista ja toimitusjohtajan haastattelusta (Inderes) jäi itselleni käsitys että kustannusten nousu oli pääosin investointeja toimituskapasiteettiin ja kasvavan myynnin takaamiseen myös jatkossa. Näitä mietteitä mielestäni tukee toimitusjohtajan tekemä 15 000 000 osakkeen kauppa pääomistajan kanssa. Pääomistajan myynti ei vaakakupissa itselläni kauheasti paina, sillä uskon heidän suunnitelleen exittiä tai ainakin kevennystä jo pidemmän aikaa. 

 

Nyt investointeja on tehty ja tilauskanta q1 jälkeen oli historian korkein. Mikäli juoksevat kulut saadaan pidettyä aisoissa suhteessa liikevaihtoon ja sen kasvuun on hankala nähdä perusteita yhtiön nykyarvostukselle. Kasvuun tehdyille panostuksille yhtiö kykenee track recordinsa puolesta tekemään loistavat tuotot. Myös uusien tuotekategorioiden Walletin ja Momentsin avaukset tuovat onnistuessaan niin ikään lisää korkeakatteista ja tasaista kassavirtaa. Mielenkiinnolla odotan mitä q2 tuo tullessaan!

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Olipa muuten harvinaisen hyvin kiteytetty. Harvassa on varmasti ne kotitaloudet joilla ei mitään valinnanvaraa ole autolla liikkumisen sijaan, kysehän on vain preferensseistä. Jos asut paikassa josta ei julkiset kuljeta ytimeen niin jokin saa sinut siellä saa asumaan. Jos se on työpaikka, niin varmasti vastaava löytyy myös ihmisten ilmoilta. Jos taas asut alueella jossa julkiset kulkee ja omistat silti auton, ei sinun tarvitse bensapumpulla juuri hintaa katsella. Jos tarvitsee niin auton ostaminen on alun alkaenkin ollut taloudellisesti yhtä järkevä valinta kuin veikkauksen peliautomaattien kuluttaminen.

 

Vastauksena teknokraatille siis :)

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

 

400k saa kasaan kuitenkin viime kädessä todella helposti ajan myötä, jos itsekuria ja työteliäisyyttä löytyy. Peruskoulusta amikseen, jollekin ok linjalle, hieman sivutöitä (kuten pokeria) niin saa helposti tonnin säästöön kuussa ja ne pienikuluisiin / kuluttomiin rahastoihin tai osakepoimintoihin -> 15 vuodessa kasassa on 400 000 euroa jos tuotto on 10% (7% tuotolla 17 vuotta). Tadaa. Yksi kaveri on käytännössä tuon tehnyt, ja ollut lähinnä vartijana / järjestyksenvalvojana / sijaisopena, reppureissannut paljon eikä ole pappa betalar.

 

 

Ihan totta että tuo 400k ei vaadi ihmeellistä tuuria tai muuta. Vaatii kuitenkin juuri tuota itsekuria. Miehillä varmaan 50% ensimmäinen tienattu 10k menee autoon, ainakin kehä 3 ulkopuolella. Kyllä, kun nuo pahimmat luodit väistää ja löytää itsestään riittävästi itsekuria niin tuo 400k pitäisi kyllä olla tehtävissä. Silti luulen että hämmästyisit kuinka harva sunkin ikäluokasta tuohon on pystynyt :)

Näytä koko viesti