25.6.2020 - 20:54

Shuko

+29
Liittynyt:
4.4.2020
Viestejä:
12
hauturi kirjoitti:

Äänikomentojahan on jo (minullakin ollut jo parissa viime autossa), mutta itse en ole niitä juurikaan käyttänyt, joten en osaa sanoa käytännöllisyydestä

Kannattaa talvella testata huudella persgrilliä. Ainakin ekassa versiossa, jossa näytön/järjestelmän boottaus kesti pitkään, niin äänikomennot rekisteröitiin jo ennen kuin näyttö oli kokonaan latautunut käyttökuntoon. Tämän vuoden malleissa on ilmeisesti jo saatu käynnistys nopeammaksi.

Yleisellä tasolla olen myös sitä mieltä, että näyttö sopii hyvin moneen asiaan, mutta tavallinen nappi/nuppi on ajoneuvossa omalla tavalla kätevä ja luonteva.

0
0
26.6.2020 - 12:54

Fiilismies

-40
Liittynyt:
26.11.2019
Viestejä:
65

https://arstechnica.com/cars/2020/06/teslas-are-the-most-unreliable-new-cars-in-the-us-survey-finds/

Tesla included in J.D. Power survey for the first time, and it’s bad

Teslalla eniten laatuongelmia. Kurssiin ei vaikutusta. Pörssi uskoo, että laatuongelmat saadaan aikanaan kitkettyä, eivätkä ne ole ongelmista vaikeimpia korjata. 

Huomattavaa on, että vaikka ongelmia on eniten, ovat Teslan asiakkaat kaikkein tyytyväisimpiä. 

https://www.consumerreports.org/car-reliability-owner-satisfaction/car-brands-ranked-by-owner-satisfaction/

0
0
26.6.2020 - 13:29

Aloittelija2017

+17
Liittynyt:
20.1.2017
Viestejä:
32

Teslan asiakkaat ovat toistaiseksi keskimäärin tyytyväisiä - etenkin kotimarkkinoilla, koska edelleen Teslan ostavat lähinnä vain melko fanaattisesti Teslaan suhtautuvat henkilöt. Esimerkiksi Briteistä onkin taas tullut juttua, että maalipinta on Model 3:ssa karmea ja siitä syntynee sielläkin riitoja. Uskomattominta on se, miten huonosti Tesla kohtelee näitä pettyneitä asiakkaita. On aivan varmaa, että tällainen uutisointi syö todella voimakkaasti potentiaalisia asiakkaita etenkin nyt, kun kilpailijoiltakin tulee tuotteita tarjolla yhä kiihtyvällä tahdilla.

Norjan ja monien Euroopan maiden luvuista jo nähdäänkin, miten Teslalle käy, kun edes muutama perinteinen merkki tulee markkinoille. Teslan myynti on romahtanut töysin aikaisemmilla Teslan tärkeillä markkinoilla. Fiilismies poimi teslafanien tapaan taas yhden kuukauden myynnin Kiinasta. Autojen myyntiä pitää tarkastella pidemmällä ajanjaksolla etenkin Teslan tapauksessa. Norjankin yksittäisiä kuukausia hehkutettiin usein ja sitten kun myynti lähenteli nollaa, niin asia unohdettiin mainita uutisissa ja keskusteluissa. Nyt myynti onkin lähes nollassa kuukaudesta toiseen ja siitäkään ei paljoa kirjoitella. 

Taas kerran täytyy todeta, että tuokin on ihan kuvitelmaa, että Teslan on helpompi korjata laatuongelmat kuin muiden merkkien rakentaa Teslan tasoinen sähköauto. Teslan laatuongelmat ovat yhä edelleen vuosienkin jälkeen todella mittavia (pelkkä maaliongelma kestänyt jo pari vuotta, jonka lisäksi lukuisia muita pahoja vikoja) mutta esimerkiksi Porsche on jo rakentanut Teslaa paremman sähköauton. Tesla on nyt vuosia rakentanut autoja, joiden laatutaso on lähempänä Ladaa kuin Skodaa. Muutamat sadat tuhannet fanit tämän hyäksyvät, mutta että tätä roskaa menisi kaupaksi miljoonia vuodessa - enpä usko.

Joku toinen tämän otti jo esille, mutta vertailu Appleen ja vastaaviin ontuu pahasti. Kyseessä on selviytymisharha, jossa vertailija poimii ne pari menestyjää ja jättää huomiotta lukuisat kadonneet "tulevaisuuden jätit". Vertaus Appleen kertoo heti, että nyt on pahat fanikakkulat silmillä.

Myös sovelluksista puhuminen on aivan huuhaata, sillä autoja myydään määrällisesti niin vähän, että on hyvin epätodennäköistä, että autojen sovelluskapualla tehtäisiin sellaisia voittoja, joilla olisi suurta merkitystä nykyisessä markkina-arvossa. Ylipäätään ainakaan itse en heti keksi, että miksi ostaisin suuria määriä sovelluksia autoon, Mitä ne sovellukset olisivat ja miksi en ostaisi niitä mielummin puhelimeen, joka on aina mukana. Joka tapauksessa tämäkään ei tule olemaan mikään Teslan yksinoikeus, sillä vastaavia ominaisuuksia on pian kaikissa uusissa autoissa. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, miljoona Teslaa liikenteessä kuulostaa ehkä hienolta, mutta ennen kuin innostuu, niin kannattaa muistaa, että VW myy melkein miljoona autoa kuukaudessa. 

 

 

 

0
0
26.6.2020 - 13:38

Aloittelija2017

+17
Liittynyt:
20.1.2017
Viestejä:
32

Tänään uutisoitiin, että Volvo liittoutui Waymon kanssa - eli itseohjautuvuudessa ollaan huipulla. Volvo on myös varsin pitkällä autojen sähköistymisessä  ja käyttöliittymästä vastaa jatkossa Android. Volvo tekee voittoa, myy selvästi enemmän autoja kuin Tesla, on kasvava merkki ja Volvolla on tehtaita ympäri maailmaa. Kiinassa on kotikenttäetu, sillä Volvon omistaa kiinalainen autojätti Geely. Kuulostaa mahtavalta. Volvon omistaman Geelyn markkina-arvon täytyy siis olla ainakin 200 miljardia. No ei ole - se on noin 15 miljardia eli alle 1/10 Teslan arvosta. Voisiko joku perustella. 

0
0
26.6.2020 - 19:33

Pluribus

-16
Liittynyt:
11.6.2020
Viestejä:
30
Aloittelija2017 kirjoitti:

Teslan laatuongelmat ovat yhä edelleen vuosienkin jälkeen todella mittavia (pelkkä maaliongelma kestänyt jo pari vuotta, jonka lisäksi lukuisia muita pahoja vikoja) mutta esimerkiksi Porsche on jo rakentanut Teslaa paremman sähköauton. 

Porsche rakentanut paremman sähköauton? Porsche Taycan:

-Hitaampi (huippunopeus) vs Model S
-Hitaampi (kiihtyvyys) vs Model S
-Puolikas range vs Model S
-Kaksinkertainen hinta vs Model S

 Lopeta trollaaminen ja jatka Teslan shorttaamista. Haha.yes
 

0
0
26.6.2020 - 20:42

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201

Sanoitko jossain, että olet kauppislainen? Jos olet, niin on kyllä taso laskenut aika lailla. Shortatessa ajoitus on ensisijaisen tärkeää(ks. esim Tilray @100$ per osake), niin ehkä kannattaa alkuun itse opetella perusteet ennen kuin alat trollaamaan muita.

0
0
26.6.2020 - 22:04

Pluribus

-16
Liittynyt:
11.6.2020
Viestejä:
30
Onkija kirjoitti:

Sanoitko jossain, että olet kauppislainen? Jos olet, niin on kyllä taso laskenut aika lailla. Shortatessa ajoitus on ensisijaisen tärkeää(ks. esim Tilray @100$ per osake), niin ehkä kannattaa alkuun itse opetella perusteet ennen kuin alat trollaamaan muita.

Niin, ketjun konsensus on ollut shortata 180$ per osake alkaen. En tiedä kuinka moni ketjun shorttaajista on näistä positioistaan voitolla vaikka ajoitukset olisivat olleet keskimääräistä parempia. Kehotankin jatkamaan shorttaamista, itse jatkan istumista 380% profittien päällä jotka ovat vasta alkua Teslan matkalla kohti maailman top 10 market cappia. Provosi sattuu oikein paljon tässä tilanteessa 😉

0
0
26.6.2020 - 22:43

Fiilismies

-40
Liittynyt:
26.11.2019
Viestejä:
65

Aloittelija: 

"Norjan ja monien Euroopan maiden luvuista jo nähdäänkin, miten Teslalle käy, kun edes muutama perinteinen merkki tulee markkinoille. Teslan myynti on romahtanut töysin aikaisemmilla Teslan tärkeillä markkinoilla. Fiilismies poimi teslafanien tapaan taas yhden kuukauden myynnin Kiinasta. Autojen myyntiä pitää tarkastella pidemmällä ajanjaksolla etenkin Teslan tapauksessa. Norjankin yksittäisiä kuukausia hehkutettiin usein ja sitten kun myynti lähenteli nollaa, niin asia unohdettiin mainita uutisissa ja keskusteluissa. Nyt myynti onkin lähes nollassa kuukaudesta toiseen ja siitäkään ei paljoa kirjoitella. "

Implikoit ilmeisesti, että cherry pickkailen tilastoja, jotka tukevat Teslojen hyvää myyntiä, kun mainitsin Kiinan myynneistä. Tesla myy eniten sähköautoja maailmassa, eikä tilastoja tarvitse erikseen cherry pickkailla. Toisaalta olet löytänyt yhden maan maailmasta, jossa Tesla ei myy enemmän kuin muut, ja postailet siitä innoissasi joka välissä perustaen argumenttisi sen pohjalle. Tesla muuten priorisoi kotimaan kysyntää ensin ja ulkomaille lähetetään laivoja vasta quarttereiden lopussa jos lähetetään. Tällä hetkellä Norja on Teslan prioriteeteissa häntäpäässä, kun kysyntä kotimaassa on korkeampaa kuin tuotanto. 

"Sanoitko jossain, että olet kauppislainen? Jos olet, niin on kyllä taso laskenut aika lailla. Shortatessa ajoitus on ensisijaisen tärkeää(ks. esim Tilray @100$ per osake), niin ehkä kannattaa alkuun itse opetella perusteet ennen kuin alat trollaamaan muita."

Shorttaamisessa muuten tärkein juttu ei oo ajoitus, se on yleensä vain tuurista kiinni, vaan se, että shorttattu firma on oikeasti yliarvostettu ja shorttaaminen tuottaa sulle positiivisen odotusarvon. Se, että et ymmärrä valutaatiota != yritys on yliarvostettu. Sulle vinkiksi, että jos haluut jotain firmaa shortata ja yrittää ajottaa niitä, niin koita löytää jokaiselle kurssinousulle ja laskulle syy ja tunnistaa mikä heilunta on kohinaa ja mikä ei. Jos et ymmärrä nousujen tai laskujen syytä, niin koita pienempää ja helpompaa firmaa. Tee arvio firman arvosta, jos se on 4x pienempi kuin markkinan arvio, niin takaan, että sun arvio on väärässä, ellei firma ole ns. fraud tai jotain muuta vastaavaa. Esim. NKLA:n tapauksessa shorttaaminen maksaa +500% korkoa, joten markkina ei pysty korjaamaan täysin yliarvostettua hintaa.

"Tänään uutisoitiin, että Volvo liittoutui Waymon kanssa - eli itseohjautuvuudessa ollaan huipulla. Volvo on myös varsin pitkällä autojen sähköistymisessä  ja käyttöliittymästä vastaa jatkossa Android. Volvo tekee voittoa, myy selvästi enemmän autoja kuin Tesla, on kasvava merkki ja Volvolla on tehtaita ympäri maailmaa. Kiinassa on kotikenttäetu, sillä Volvon omistaa kiinalainen autojätti Geely. Kuulostaa mahtavalta. Volvon omistaman Geelyn markkina-arvon täytyy siis olla ainakin 200 miljardia. No ei ole - se on noin 15 miljardia eli alle 1/10 Teslan arvosta. Voisiko joku perustella."

Meinasin jättää kokonaan vastaamatta sun viestiin, kun en ollut varma kirjoitatko niitä tosissaan, vai yritätkö vaan provoilla foorumeilla nimimerkin takaa. Tälle vika lause nauratti niin paljon et oli pakko vastata. 

0
0
26.6.2020 - 23:13

Fiilismies

-40
Liittynyt:
26.11.2019
Viestejä:
65

Muskin uusi profiilikuva Twitterissä. Villeimmät fanaatikot on kehittäny teorian, että profiilikuva kuvastaa shorttien polttamista tai lift offia. Tiedä näistä. Omaa empiiristä tutkimusta tehdessäni oon huomannu, että sillon kun on vaikeempaa, niin johtaja on Twitteristä pois, ja silloinkun menee paremmin niin siellä ehtii rupatella niitä näitä. Tällä hetkellä siellä rupatellaan niitä näitä. Koitin reverse image searchilla hakea kuvaa netistä, joskos siihen löytyis jotain kontekstia, mutta sitä ei ilmeisesti interenetissä ole ikinä ollut aikaisemmin. ilmeisesti viisaana miehenä johtaja ei ollut kuvaa netistä poiminut, vaan jostain muualta. 

Oli miten oli, niin huhut kylillä (Twitterissä) nojaa niihin kuuluisiin nimettömiin lähteisiin eri mantereilla, ennustaen lähemmäs 100k delieveryitä Q2:lle. Wall Streetin konseus taitaa olla 71k, mutta he ovat näistä olleet todella pihalla kerta toisensa jälkeen. Vaikea sanoa mitä markkina odottaa, eli mikä numero nostaa kurssia ja mikä laskee. En yllättyisi vaikka 80k delieveryä laskisi kurssia reippaasti. Oma tuntuma sanoo, että ollaan jossain lähellä 100k rajaa. Ensi viikolla se selviää.

0
0
26.6.2020 - 23:29

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

Nähtävästi kaikki eivät ole samaa mieltä Teslan ylivoimasta itseohjautuvuuden suhteen (Tesla löytyy sijalta 18). Täälläkin on näkynyt paljon perusteluja millainen rahasampo FSD-paketit ja robotaksit ovat. Luulisi samojen odotusten heijastuvan esimerkiksi Fordin kurssiin. Se on kuitenkin tällä saralla rutkasti Teslaa edellä.  

 

https://guidehouseinsights.com/reports/guidehouse-insights-leaderboard-automated-driving-vehicles

0
0
27.6.2020 - 00:41

Fiilismies

-40
Liittynyt:
26.11.2019
Viestejä:
65
Turmiolan Tommi kirjoitti:

Nähtävästi kaikki eivät ole samaa mieltä Teslan ylivoimasta itseohjautuvuuden suhteen (Tesla löytyy sijalta 18). Täälläkin on näkynyt paljon perusteluja millainen rahasampo FSD-paketit ja robotaksit ovat. Luulisi samojen odotusten heijastuvan esimerkiksi Fordin kurssiin. Se on kuitenkin tällä saralla rutkasti Teslaa edellä.  

 

https://guidehouseinsights.com/reports/guidehouse-insights-leaderboard-automated-driving-vehicles

Kyseessä on ilmeisesti vanha Tesla-vastaisen Navigant Researchin "tutkimus". Mitsubishit ym. selkeässä johdossa FSD kisassa Teslaan nähden. Kuulostaako luotettavalta tutkimukselta? Jos oikeasti uskot noihin juttuihin, niin alan ymmärtämään Tesla-vastaista näkemystäsi paremmin.

Tarjoan sulle betsiä, missä saat valita kenet vaan listalta Teslaa vastaan FSD kisassa. 1:1 50k capilla. Ota löysät pois hölmöltä pokerinpelaajalta.

0
0
27.6.2020 - 00:58

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599
Fiilismies kirjoitti:

Kyseessä on ilmeisesti vanha Tesla-vastaisen Navigant Researchin "tutkimus". Mitsubishit ym. selkeässä johdossa FSD kisassa Teslaan nähden. Kuulostaako luotettavalta tutkimukselta? Jos oikeasti uskot noihin juttuihin, niin alan ymmärtämään Tesla-vastaista näkemystäsi paremmin.

Tarjoan sulle betsiä, missä saat valita kenet vaan listalta Teslaa vastaan FSD kisassa. 1:1 50k capilla. Ota löysät pois hölmöltä pokerinpelaajalta.

Tutkimus on tältä vuodelta. Varmaan osa datasta on Navigantin peruja, sillä Guidehouse on ostanut sen. Mitä syytä laadukkaaseen tutkimukseen bisneksensä perustavan yhtiön olisi olla Tesla- tai mikään muukaan vastainen? Voisi kuvitella asiakkaiden kaikkoavan, mikäli käy ilmi tutkimusraporttien sisältävän minkäänlaista biasta.

Mitkä ovat betsin ehdot?

0
0
27.6.2020 - 01:20

Fiilismies

-40
Liittynyt:
26.11.2019
Viestejä:
65

Sun linkkaama oli vanhempi. On heillä uudempiakin "tutkimuksia", joissa Tesla pärjää yhtä hyvin. 

Helsingistä Tampereelle robottitaksilla, jossa ei ole ihmistä. Kumman yrityksen teknologialla se onnistuu, voittaa betsin. 

Rahat escrowina esim. Pyysärille.

EDIT: Jos haluut shortata osaketta mua vastaan, niin sekin onnistuu. Tarjoon sulle 2.5% edgeä, eli mä maksan sulle siitä, että shorttaat, kun normaalisti se menee toisinpäin, 2v minimiholdilla.

0
0
27.6.2020 - 13:44

Naganon-prinssi

+375
Liittynyt:
18.9.2016
Viestejä:
202

Teslan osakkeeseen liittyviä keskusteluja oon lukenut jo vuosia ja jatkuvalla syötöllä tulee edelleen viihdyttävää sisältöä puolin ja toisin. Egojen taistelua, confirmation biasin aiheuttamia äärimmäisiä vastakkainasetteluja, todella siistien tulevaisuuden teknologioiden läpikäyntiä ja paljon muuta. Jatkakaa samaan malliin 👍👍

 

0
0
27.6.2020 - 19:48

Fiilismies

-40
Liittynyt:
26.11.2019
Viestejä:
65

Alhaalla pari videota Teslan FSD:n nykytilasta. Perkele kun on kurottavaa, Mitsubishit, Fordit ja Waymot hirmuisessa johdossa.

Ensviikolla ostan taas parilla satkulla Teslan lappuja, suurimpana päänsärkynä miettien, mitä kaikella tulevalla Tesla-rahalla ostankaan.

Otan nyt hiukan taukoa tästä ketjusta. Palaan kirjoittelemaan, kun Teslan osake on rikkonut 2k$ rajan. Toivottavasti saan edes hetken hengähtää ennen sitä. Ei muuta kuin hyvää loppukesää kaikille!

p.s Betsitarjoukset edelleen voimassa. Instagrammissa nickille fiilismies viestiä.

 

https://twitter.com/WholeMarsBlog/status/1270961382301679616?s=20

https://twitter.com/WholeMarsBlog/status/1270947909979127808?s=20

 

 

0
0
27.6.2020 - 22:33

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201
Fiilismies kirjoitti:

Shorttaamisessa muuten tärkein juttu ei oo ajoitus, se on yleensä vain tuurista kiinni, vaan se, että shorttattu firma on oikeasti yliarvostettu ja shorttaaminen tuottaa sulle positiivisen odotusarvon. Se, että et ymmärrä valutaatiota != yritys on yliarvostettu. Sulle vinkiksi, että jos haluut jotain firmaa shortata ja yrittää ajottaa niitä, niin koita löytää jokaiselle kurssinousulle ja laskulle syy ja tunnistaa mikä heilunta on kohinaa ja mikä ei. Jos et ymmärrä nousujen tai laskujen syytä, niin koita pienempää ja helpompaa firmaa. Tee arvio firman arvosta, jos se on 4x pienempi kuin markkinan arvio, niin takaan, että sun arvio on väärässä, ellei firma ole ns. fraud tai jotain muuta vastaavaa. Esim. NKLA:n tapauksessa shorttaaminen maksaa +500% korkoa, joten markkina ei pysty korjaamaan täysin yliarvostettua hintaa.

Siis elätkö oikeasti jossain hiekkalaatikko maailmassa? Shorttaamisen ensimmäinen sääntö on, että älä shorttaa positivistä trendiä. Se trendi vaikuttaa oleellisesti siihen odotusarvoon, kun katsos ystävä hyvä pitää käyttää ehdollista odotusarvoa.

Sinua on jo aikaisemmin pyydetty esittämään Teslan kassavirtamalli jossa saat osakkeen arvoksi 1000 per osake ja kertomaan että mikä on muuttunut niin oleellisesti Teslan tulevaisuuden näkymissä että osake on enemmän kun tuplaantunut. Miksi et esitä sitä tai kerro että mikä on muuttunut, kun kerran ymmärrät arvottamisesta ja Teslasta niin paljon? Totuus on se ettei sinulla ei ole harmainta aavistustakaan että miten kirjanpitoa tulkitaan tai miten kassavirtamalli tehdään (tai mikä se semmoinen edes on?) saatikka sitten miten kassavirtamalli tehdään yrityksille jolla ei ole positiivisia kassavirtoja.

” Meinasin jättää kokonaan vastaamatta sun viestiin, kun en ollut varma kirjoitatko niitä tosissaan, vai yritätkö vaan provoilla foorumeilla nimimerkin takaa. Tälle vika lause nauratti niin paljon et oli pakko vastata ”

Nämä taas naurattaa minua. Aina samaa soopaa kun joku huomauttelee sinun ymmärtämättömyydestä.

” Tarjoan sulle betsiä, missä saat valita kenet vaan listalta Teslaa vastaan FSD kisassa. 1:1 50k capilla. Ota löysät pois hölmöltä pokerinpelaajalta.”

Kun oot niin varma Teslan ylivoimasta niin ainut fair betsi on että Tesla vs kaikki muut. Ei taida riittää pokka, vaikka uhoa löytyy kun pienestä kylästä.

0
0
27.6.2020 - 23:12

r0g3r_m00r3

+21
Liittynyt:
1.1.2016
Viestejä:
19

Olisi mukava saada Jensin, Akin tai Mikon mielipiteet tähän keskusteluun.

Neutraali mielipide missä mennään - ei pelkästään Tesla-vihaa tai -voittoa.

ps. Jos pääsette sopuun tuosta Tesla vs. muut vedosta - saatan olla kiinnostunut ottamaan siivun (Tesla häviää). 

 

 

0
0
28.6.2020 - 07:21

r0g3r_m00r3

+21
Liittynyt:
1.1.2016
Viestejä:
19
Onkija kirjoitti:

 

Fiilismies kirjoitti:

Shorttaamisessa muuten tärkein juttu ei oo ajoitus, se on yleensä vain tuurista kiinni, vaan se, että shorttattu firma on oikeasti yliarvostettu ja shorttaaminen tuottaa sulle positiivisen odotusarvon. Se, että et ymmärrä valutaatiota != yritys on yliarvostettu. Sulle vinkiksi, että jos haluut jotain firmaa shortata ja yrittää ajottaa niitä, niin koita löytää jokaiselle kurssinousulle ja laskulle syy ja tunnistaa mikä heilunta on kohinaa ja mikä ei. Jos et ymmärrä nousujen tai laskujen syytä, niin koita pienempää ja helpompaa firmaa. Tee arvio firman arvosta, jos se on 4x pienempi kuin markkinan arvio, niin takaan, että sun arvio on väärässä, ellei firma ole ns. fraud tai jotain muuta vastaavaa. Esim. NKLA:n tapauksessa shorttaaminen maksaa +500% korkoa, joten markkina ei pysty korjaamaan täysin yliarvostettua hintaa.

 

Siis elätkö oikeasti jossain hiekkalaatikko maailmassa? Shorttaamisen ensimmäinen sääntö on, että älä shorttaa positivistä trendiä. Se trendi vaikuttaa oleellisesti siihen odotusarvoon, kun katsos ystävä hyvä pitää käyttää ehdollista odotusarvoa.

Sinua on jo aikaisemmin pyydetty esittämään Teslan kassavirtamalli jossa saat osakkeen arvoksi 1000 per osake ja kertomaan että mikä on muuttunut niin oleellisesti Teslan tulevaisuuden näkymissä että osake on enemmän kun tuplaantunut. Miksi et esitä sitä tai kerro että mikä on muuttunut, kun kerran ymmärrät arvottamisesta ja Teslasta niin paljon? Totuus on se ettei sinulla ei ole harmainta aavistustakaan että miten kirjanpitoa tulkitaan tai miten kassavirtamalli tehdään (tai mikä se semmoinen edes on?) saatikka sitten miten kassavirtamalli tehdään yrityksille jolla ei ole positiivisia kassavirtoja.

” Meinasin jättää kokonaan vastaamatta sun viestiin, kun en ollut varma kirjoitatko niitä tosissaan, vai yritätkö vaan provoilla foorumeilla nimimerkin takaa. Tälle vika lause nauratti niin paljon et oli pakko vastata ”

Nämä taas naurattaa minua. Aina samaa soopaa kun joku huomauttelee sinun ymmärtämättömyydestä.

” Tarjoan sulle betsiä, missä saat valita kenet vaan listalta Teslaa vastaan FSD kisassa. 1:1 50k capilla. Ota löysät pois hölmöltä pokerinpelaajalta.”

Kun oot niin varma Teslan ylivoimasta niin ainut fair betsi on että Tesla vs kaikki muut. Ei taida riittää pokka, vaikka uhoa löytyy kun pienestä kylästä.

 

Välillä tuntuu, että Fiilismies troolaa oikein kunnolla - motiivia vaan en ole keksinyt.

Itsehän haluaisin uskoa Teslaan, mutta luvut ja ennen kaikkea aiheeseen perehtyneet ihmiset ulosannillaan tekevät sen kovin vaikeaksi.

En ole muuten yhdenkään laskentaekonomin tai tilastotieteilijän kuullut hypettävän Teslan osaketta - mistähän tuo johtuu. 

 

 

0
0
28.6.2020 - 13:09

Aloittelija2017

+17
Liittynyt:
20.1.2017
Viestejä:
32
Pluribus kirjoitti:

 

Aloittelija2017 kirjoitti:

Teslan laatuongelmat ovat yhä edelleen vuosienkin jälkeen todella mittavia (pelkkä maaliongelma kestänyt jo pari vuotta, jonka lisäksi lukuisia muita pahoja vikoja) mutta esimerkiksi Porsche on jo rakentanut Teslaa paremman sähköauton. 

 

Porsche rakentanut paremman sähköauton? Porsche Taycan:

-Hitaampi (huippunopeus) vs Model S
-Hitaampi (kiihtyvyys) vs Model S
-Puolikas range vs Model S
-Kaksinkertainen hinta vs Model S

 Lopeta trollaaminen ja jatka Teslan shorttaamista. Haha.yes
 

Uskomatonta, miten osa Teslan faneista ohittaa faktat uudestaan ja uudestaan.

Täällä on lukuisia kertoja esitetty testi, jossa Taycan kiihtyy Teslaa nopeammin heti ensimmäisellä kiihdytyksellä ja parin sprintin jälkeen Tesla jäisikin jo sporttisemmalle Skodalle. Porsche vain kiihtyy uudestaan ja uudestaan.

Testissä Taycan pääsi lähes yhtä pitkälle kuin Tesla. Teslat siis pääsevät paperilla aika paljon pidemmän matkan kuin käytännön ajossa. Porschella tilanne oli päinvastainen. Ero testissä oli niin pieni, että sillä ei ole köytännön merkitystä. Porschessa on hieman pienempi akku ja oikeastaan ero selittyy pelkästään akun koolla. Toki Tesla on hieman Porschea suurempi joten ilmanvastuskin on suurempi. Pointtina kuitenkin se, että käytännössä eroa ei ole.

Hintaa Porschessa toki on enemmän, mutta edelleenkään mitä se liittyy tekniseen etumatkaan? Porsche saa autonsa myytyä tuohon hintaan, joten miksi myisi halvemmalla. Nyt Porsche myy myös halvempaa versiota, jossa suorituskyky on hieman laimeampi, mutta useimmille riittävä. Tesla on pudottanut hintoja, koska kauppa ei käy.

Porsche myös latautuu huomattavasti Teslaa nopeammin. Tässä selvä etu Porschelle.

Teslalla ei siis ole mitään etumatkaa Porscheen nähden.

Mitä tulee Teslojen laatuun, niin laatu ei ole edes juurikaan parantunut koko Teslan olemassaolon aikana. Uusista autoista lähtee maalit, eikä vikaa ole osattu korjata parissa vuodessa. Autot kootaan niin surkeasti, että osia ei edes muisteta kiinnittää paikalleen (esim. takapenkki ja turvavyö irti). Useissa autoissa tuli ämpärikaupalla vettä sisälle konepesussa. Tällaista laatua tuskin on nähty länsiautoissa vuosikymmeniin. Pahinta on se, että Tesla ei osaa edes korjata maaliongelmaa ja suhtautuu asiakkaisiin todella röyhkeästi.

Ei ole shortteja Teslasta ja keskustelen lähinnä mielenkiinnosta. Pieniä satseja turboja saatan jossain vaiheessa ostaa (niitä on ollut aikaisemminkin), mutta tämä on lähinnä harrastus. Teslan osakkeen arvostus on niin järjetön, että osake voi hyvin nousta, eikä se tilannetta enää juuri absurdimmaksi muuta. Osakkeen arvostus elää omaa elämäänsä. Myönnän olleeni sitten väärässä, kun Tesla tekee jatkuvasti sellaista tulosta, että arvostus on jotenkin perusteltu.

0
0
28.6.2020 - 13:27

hawkofarroyo

+83
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
204

En ole kirjoittanut aikaisemmin.

En ostaisi Teslaa autona, olen Mersu-henkilö. Mutta ihan vain muutama huomio.

Olen ollut Saksalaisessa firmassa töissä vuosikymmenen nyt tosiaan freiherr.

Tiedän että Saksalainen pelkää epäonnistumista enemmän kuin Suomalainen pieraisemista hississä.

Ottavat aina todella varman päälle. 
Jos vaikka sillan pitää kestää 1t painoa rakentavat 1,5t kestävän. Jos sähköinen arvo laitteessa 400VAC niin todellisuudessa +25% marginaali ainakin.

Saksalainen herranpelko on ihan todellista. Sitten vielä sellainen aspekti että ovat kovin konservatiivisia, vanhaa kunnioitetaan ainoastaan Englannissa enemmän. Missä kaikki alle 100-vuotta vanha on uutta.

Mutta kun Saksan juna alkaa puksuttaa kohti koilista, sitä on mahdotonta pysäyttää. Ovat ylpeää sakkia ja haluavat onnistua.

Tesla taasen on Amerikkalainen innovaatioiden ja trendien ajama yhtiö.

Nostan hattua Muskille miten ennakkoluulottomasti ja mielipuolisesti kaveri hommia hoitelee.

Jotain samaa tässä on kuin Amazonissa, nekin painoi vuosikaudet tappiota kunnes tuli breakpoint, vauhtipyörä saatiin liikkeelle.

Se miksi Teslan osake maksaa nyt näinkin paljon on mutuna kupla. Uskon että tulee menestymään, mutta pörssi on ottanut liikaa ennakkoa.

Johtunut tästä Herra Muskista ja hänen somekyvyistään.
Porukka rakastaa tuollaista sekoilijaa jolla on hyvä karisma. Tosin jos samainen hemmo epäonnistuu siitä voi saada stigman.

Sekä nousukauden super-speed-fed-jumbo-markkinasta.

Päätän tämän synkkiin sanoihin: ensin pelataan 90min jalkapalloa ja lopussa Saksa voittaa.

 

0
0
28.6.2020 - 13:28

Aloittelija2017

+17
Liittynyt:
20.1.2017
Viestejä:
32

Niitä Norjan lukuja hehkutettiin jatkuvasti silloin kun ne olivat hyviä. Nyt on hiljaista. Olkoon sitten nimeltään cherry pickailua. Norja on ollut vuosia (suhteellisesti) hyvin tärkeä markkina Teslalle ja sitä toitotettiin joka tuutissa. Norjassa on paljon Tesloja ja siellä on paljon kokemusta Tesloista. Jostain syystä heti kun markkinoille tuli todellista kilpailua, Teslan myynti romahti. Olen pitkään kirjoittanut, että en usko Teslan ylivoimaisuuteen kotimarkkinoiden ulkopuolella sen jälkeen, kun todellista kilpailua tulee ja Norja on tästä ensimmäisiä esimerkkejä. Tesla toki myy toistaiseksi eniten sähköautoja maailmassa, mutta kuinka pitkään tämä asema mahtaa säilyä. Ja toki edelleen on syytä muistaa, että esimerkiksi pienenä pidetty autonvalmistaja Volvo myy huomattavasti enemmän autoja kuin Tesla. Asiat on hyvä pitää oikeissa mittasuhteissa. VW myy kuukaudessa autoja lähes niin paljon, kuin Tesla on myynyt koko historiansa aikana. Ei kilpailua ole syytä rajata pelkkiin sähköautoihin - jos ei halua huijata itseään. 

Viimeinen lause ei ehkä niin naurattaisi, jos vaivautuisit asiaa ihan oikeasti ajattelemaan. 

0
0
28.6.2020 - 20:10

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201
hawkofarroyo kirjoitti:

Jotain samaa tässä on kuin Amazonissa, nekin painoi vuosikaudet tappiota kunnes tuli breakpoint, vauhtipyörä saatiin liikkeelle.

Tämä on kyllä urbaani legenda. Amazon on ollut 2000-luvulla, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, voitollinen. Tosin, ne isot voitot ovat alkaneet tippua vasta viime vuosina. Amazon on kuitenkin aika eri tarina. Koko heidän ideansa oli haalia mahdollisimman paljon asiakkaita. Esim. Amazon primen tarkoitus on, että kun minulla on prime, niin ostan sitten enemmän nettikaupasta, kun on ilmainen ja nopea toimitus jne. Miten sitten saada enemmän prime käyttäjiä, niin esim. prime käyttäjänä pystyt katsomaan Amazonin Tv-sarjoja jne. Tämä oli tietenkin long story short.

hawkofarroyo kirjoitti:

Se miksi Teslan osake maksaa nyt näinkin paljon on mutuna kupla. Uskon että tulee menestymään, mutta pörssi on ottanut liikaa ennakkoa.

Tällä hetkellä voisi kyllä aika monen osakkeen kohdalla väittää kuplaa. Tuskin Teslan ”oikea” hinta tulee löytymään ennen kun koko markkina on päättänyt että mihin suuntaan mennään.

Olen sanonut tämän ennekin ja uskoakseni moni jakaa mielipiteen kanssani, että Teslalla on monta hyvää juttua meneillään ja se että 0 lähdetään ja onnistutaan murtautumaan merkittäväksi autojenvalmistajaksi, on saavutus sinänsä. Ongelma on kuitenkin valuaatio ja se että ne kaikki ketkä uskovat siihen valuaatioon oikeasti luulevat, että Tesla on kaikessa maailman paras (ts. kukaan muu ei osaa mitään) ja että kaikki negatiiviset raportit ovat joku hoaxi kaataa Tesla. Elon Musk on jumalasta seuraava ja mitä muita näitä nyt sit on. Mielestäni se on aivan käsittämätöntä, että joku oikeasti uskoo noin.

0
0
28.6.2020 - 20:59

hawkofarroyo

+83
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
204

Tähän perustin Amazon / Tesla väitteeni. Tosin kuva on netistä mistä nyt löytyy juuri sitä mitä etsitkin sinne räätälöitynä pakettina.

Mutta joo, tuntuu että Tesla on kuin Mötley Crew liikaa menestystä ja liian nopeasti

0
0
29.6.2020 - 10:02

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599
Fiilismies kirjoitti:

Sun linkkaama oli vanhempi. On heillä uudempiakin "tutkimuksia", joissa Tesla pärjää yhtä hyvin. 

Helsingistä Tampereelle robottitaksilla, jossa ei ole ihmistä. Kumman yrityksen teknologialla se onnistuu, voittaa betsin. 

Rahat escrowina esim. Pyysärille.

EDIT: Jos haluut shortata osaketta mua vastaan, niin sekin onnistuu. Tarjoon sulle 2.5% edgeä, eli mä maksan sulle siitä, että shorttaat, kun normaalisti se menee toisinpäin, 2v minimiholdilla.

Nopealla googletuksella löytyi muitakin itseohjautuviin autoihin liittyviä tutkimusraportteja. Yhdessä Tesla oli neljäntenä, muissa se ei mahtunut top-5. Useimmiten Waymo oli rankattu ykköseksi. Ovatko nämä kaikki puolueellisia? Tai voitko vaihtoehtoisesti linkata tutkimukseen, jossa Teslan FSD-teknologiaa pidetään edelläkävijänä?

Betsi, jossa rahat ovat kiinni määräämättömän ajan, ei kuullosta kovin houkuttelevalta. Viimeiset 12 kuukautta on myös osoittanut, että Teslan shorttaaminen on vaikea laji. Sen sijaan voisin harkita vetoa, jossa vastakkain ovat valitsemani yhtiön kahden vuoden osinkokorjattu tuotto ja Teslan vastaava?

0
0
29.6.2020 - 14:55

Artsipappa

+2059
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1915

Mielenkiintoista vääntöä mistä tosi vaikea saada kauheasti irti kun yksi on Muskovainen ja muut koittaa kertoa miksi hän on väärässä. Yksi juttu tuli kuitenkin mieleen, eli miksi autoa ajaessa pitää olla hienot kosketusnäytöt? Eikös autoa pidä ajaa eikä räplätä niitä näyttöjä.

Tähän joku voisi sanoa että pian autot ajaa itsestään ja on aikaa räplätä. Jos noin on, niin otan nokoset tai teen töitä läppärillä tms. En ymmärrä miksi se nyt on niin iso juttu että on lyöty joku tabletti siihen konsoliin.

Omaan korvaan valuaatio näyttää ihan älyttömältä, ja voi olla että shortti aukeaa.. Pitää miettiä liikkuuko ennen Q2 tuloksia vai mitä tässä tekee. 

0
0
29.6.2020 - 15:22

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Artsipappa kirjoitti:

Tähän joku voisi sanoa että pian autot ajaa itsestään ja on aikaa räplätä. Jos noin on, niin otan nokoset tai teen töitä läppärillä tms. En ymmärrä miksi se nyt on niin iso juttu että on lyöty joku tabletti siihen konsoliin.

Tähän joku voisi lisäksi sanoa, että itsestään (täysin omaehtoisesti) ajava auto on utopiaa nykytekniikalla. Vähän sama kuin se kuuluisa fuusiovoimala (tutkittu 1950-luvulta saakka), se on jatkuvasti nurkan takana, tekniset haasteet ollaan juuri taittamassa ja fuusiovoimala on tulossa laajalti käyttöön.

Avustavaan autopilottiin uskon kyllä, täysin autonomiseen en. Siis nykytekniikalla. Autonominen vaatii HW puolella ja sen jälkeen SW puolella paljon lisää kehittelyä.

0
0
29.6.2020 - 15:19

Artsipappa

+2059
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1915
Tinggeli kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Tähän joku voisi sanoa että pian autot ajaa itsestään ja on aikaa räplätä. Jos noin on, niin otan nokoset tai teen töitä läppärillä tms. En ymmärrä miksi se nyt on niin iso juttu että on lyöty joku tabletti siihen konsoliin.

 

Tähän joku voisi lisäksi sanoa, että itsestään (täysin omaehtoisesti) ajava auto on utopiaa nykytekniikalla. Vähän sama kuin se kuuluisa fuusiovoimala (tutkittu 1950-luvulta saakka), se on jatkuvasti nurkan takana, tekniset haasteet ollaan juuri taittamassa ja fuusiovoimala on tulossa laajalti käyttöön.

Avustavaan autopilottiin uskon kyllä, täysin autonomiseen en.

No Juu, samaa mieltä. Täysin itse ajavaa ei ole paitsi ehkä tietyillä alueilla. Suomen korvessa ei vielä pitkään aikaan. Ja jos näin on, niin en tiedä miksi se konsolin tabletti on tärkeä. Ainakin itselle auto on vain välttämätön paha ja väline liikkua paikasta A paikkaan B. Ehkä en siis ole Teslan kohderyhmää enkä vain ymmärrä. Tosin mulla tuntuma että nuorempi sukupolvi välittää ja kiinnostuu autoista vielä itseänikin vähemmän. Kiinnostus omaan autoon vähenee tulevilla sukupolvilla. Yhteiskäyttöautot lyövät jossain vaiheessa paremmin läpi, ja voi olla että Tesla on tässäkin kova, mutta suurin osa ei välitä mikä se auto on joka sua kuskaa. 

0
0
29.6.2020 - 15:32

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Artsipappa kirjoitti:

Tosin mulla tuntuma että nuorempi sukupolvi välittää ja kiinnostuu autoista vielä itseänikin vähemmän.

Tässä juuri seuraan harrastuspiirissä (ei liity autoiluun) nuorten varttumista ajokortti-ikään. Noin 10 nuorta, ikähaarukka 18-21 vuotta. Kyllä ne juuri ovat hyvin kiinnostuneita autoista, niiden tehoista, lastuttamisesta ja tuunamisesta. Ja tyttöystävät ovat myös - yllättävää kyllä. Ei niitä Teslat kiinnosta. Moottorista pitää tulla matalaa kuutosen mörinää.

 

Artsipappa kirjoitti:

Yhteiskäyttöautot lyövät jossain vaiheessa paremmin läpi, ja voi olla että Tesla on tässäkin kova,

Yhteiskäyttöautossa olisi kyllä kova juttu, jos auto osaisi ajaa tankkaus- / latausasemalle ja seuraavan käyttäjän luokse autonomisesti. Osaisi vielä pestä / pesettää itsensä sisältä ja ulkoa ja vahtia tilaajien käyttäytymistä auton sisällä. Mutta siltikin. Markkina olisi rajattu. Rattimiehiä on asiakaskunnassa kuitenkin paljon niitä, joita ei autonomisesti yhteiskäytössä oleva laatikko kiinnosta. Ne ostaa auton ajaakseen niillä. Minä kuulun tähän jälkimäiseen asiakaskuntaan. En laita painoarvoa edes nykyiselle vakionopeussäätilelle. Sitä en käytä vaikka sellinen ajamissani autoissa on. Ylinopeusestintä käytän kyllä.

 

0
0