Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 30.4.2021 08.35

Jimbomonster kirjoitti:

Sähköautojen myynti Euroopassa q1. Ei se Teslan myynti nyt ihan seinään ole törmännyt vaikka S ja X linja seis, eikä Y:täkään vielä saa.

Aika paljon on numeroissa heittoa, tiedä sitten mikä on totuus. Alla lähteestä: https://eu-evs.com/about

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.3.2021 09.27

Hypetysväsymystä havaittavissa?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.10.2020 09.49

stocksman kirjoitti:

Kukapa olisi uskonut että toinen aalto on pahempi kuin ensimmäinen niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Esim Tanskan tilanne,joka taisi pitää melko tiukkaa linjaa rajoituksien kanssa. Uskoisin että Suomessakin mennään vielä jossain kohtaa lähemmäs 500 päivittäistä tartuntaa. Tässähän käy heittämällä niin että 200 tartunnasta/päivä tulee uusi normaali.

Mistä olet näin päätellyt? Tottakai todetut tartunnat nousevat korkeammiksi kun testimäärät ovat eri luokkaa kuin keväällä. Keväällä huiputettiin noin 160 tartuntaa/pv kun testattiin n. 3000/pv. Nyt syksyllä ollaan päästy 230/pv kun testataan 15000/pv. Ollaan siis viisinkertaistettu testaaminen, mutta todetut tapaukset eivät ole seuranneet läheskään samaan tahtiin.

Yksinkertaisesti sanottuna, kevään testausmäärät olivat niin rajalliset, ettei niistä voida vetää kovinkaan tarkkoja päätelmiä todellisten tartuntojen määrästä. Mikäli aaltoja vertailee kuolleiden määrän kautta, voi todeta, että kevään tartuntamäärät ovat olleet varmasti todella merkittävästi suuremmat, kuin mitä tässä aallossa.

Ikävästi todeten, nyt on menossa enemmän casedemia kuin pandemia.

Likimääräiset numerot katsottu: https://ourworldindata.org/coronavirus

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.10.2020 06.31

Casteliero kirjoitti:

Eli uudelleen tautiin sairastuminen ja toisella kerralla se on edellistä pahempi. Jos nämä alkaa yleistymään ja aina seuraava kerta on edellistä pahempi, niin silloin kukaan ei käytännössä ole turvassa pitkässä juoksussa.

– Toukokuussa tutkittu viruskanta erosi kymmenestä kohdastaan verrattuna siihen, joka otettiin elokuussa. Sen takia voimme sanoa, että kyseessä oli kaksi eri infektiotautia eikä sama, joka olisi esimerkiksi jäänyt keväältä elimistöön lepotilaan, tohtorikoulutettava Johan Ringlander sanoi DN:lle.

– Hänellä oli hyvin lievä sairaus toisella kerralla. Hän oli saanut jonkinlaisen suojan ensimmäisestä infektiosta, Ringlander sanoi.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006672664.html

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.10.2020 01.46

stone kirjoitti:

Ps2.   Ja kyllä näyttää korona lähteneen täysin lapasesta ympäri eurooppaa.. Eihän tästä ilman uusia laajoja lockdowneja selvitä.  Ei ole edes lumi maassa ja tilanne on jo tämä. Taitaa Usakin lopultakin piakkoin rikkoa 100 000 keissin haamurajan päivää kohden.  Aivan kusessa koko maailma.

Lisää lockdowneja, Ruotsissakin on toinen aalto lähtenyt täysin käsistä:

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.10.2020 09.45

Paneelien raot ovat aika pientä murhetta, jos koko katto lähtee lentoon.

https://www.reddit.com/r/teslamotors/comments/j595ns/so_teslas_quality_c...

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 25.6.2020 08.54

hauturi kirjoitti:

Äänikomentojahan on jo (minullakin ollut jo parissa viime autossa), mutta itse en ole niitä juurikaan käyttänyt, joten en osaa sanoa käytännöllisyydestä

Kannattaa talvella testata huudella persgrilliä. Ainakin ekassa versiossa, jossa näytön/järjestelmän boottaus kesti pitkään, niin äänikomennot rekisteröitiin jo ennen kuin näyttö oli kokonaan latautunut käyttökuntoon. Tämän vuoden malleissa on ilmeisesti jo saatu käynnistys nopeammaksi.

Yleisellä tasolla olen myös sitä mieltä, että näyttö sopii hyvin moneen asiaan, mutta tavallinen nappi/nuppi on ajoneuvossa omalla tavalla kätevä ja luonteva.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.5.2020 08.20

hauturi kirjoitti:

Jos laittaisin aurinkopaneelit katolle (ja varmaan jossain vaiheessa laitankin), en kyllä ikinä hankkisi kattoon integroitua systeemiä, koska paneelien elinikä on todennäköisesti lyhyempi kuin katon muuten. 

Kiinteässä kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että tulee valittua/rakennettua talo sopivaan asentoon, jotta katon kulma ja suunta ovat optimaalliset. Huonot suunnat pudottavat merkittävästi käytännön numeroita näistä mainostehoista.

Suomessa myytävillä paneeleilla/järjestelmillä on useammalla 12v takuu, jollain niinkin lyhyt kuin 5v. Kun järjestelmän takaisinmaksuaika liikkuu 10-20v luokassa, voi jännittää kuinka kiinakama kestää suomalaisia vuodenaikoja. Saisivat edes sisällä lämpöisessä käytettävät kodinkoneet kestämään 3v. :D

Positiivista on se, että kun ilmasto lämpenee, niin on jotain mihin kesällä käyttää sähköä, kun tarvitaan enemmän jäähdytyssähköä. Se mitä ei kesällä tarvita kerätään päivässä, kun talven tarpeella sen keräämiseen menee koko kuukausi. Melkoista näpräämistä ennen kuin keksitään oikeita energian varastointitapoja.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 13.5.2020 05.23

starsailor kirjoitti:

Löysin tubesta sellaisen kanavan kuin Tesla Joni, joka nauratti tämän foorumin keskustelun kautta. Kaveri on siis ollut lehdissä joskus, kun hänen tilaamaa uusi Tesla oli maalipinnaltaan ihan paska ja joutui vääntämään pitkään, että sai asian kuntoon. Kaveri on silti kauhea Tesla-fani, mutta kun katsoo kanavaa, niin Tesla tuntuu olevan jatkuvasti korjaamolla ja nyt hän uskoo saaneensa koronan :D

Yksi hänen talvivideo oli hauska, kun sulatteli autoa pari tuntia, että sai edes ovet auki. :D Karmittomat ikkunalasit ja scifi-kahvat ovat ilmeisesti mainiota.

Pisteet hänelle, että selvitti ja toteutti, miten latauspisteen saa taloyhtiössä tehtyä.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.5.2020 11.25

Tarviiko ketjun aihe vaihtaa kohta E-Troniksi? surprise

https://www.kevinrooke.com/post/tesla-model-3-has-competition-in-norway

https://www.dinside.no/motor/bilsalget-motte-veggen/72431326

Näytä koko viesti