Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 22.10.2020 06.31

Casteliero kirjoitti:

Eli uudelleen tautiin sairastuminen ja toisella kerralla se on edellistä pahempi. Jos nämä alkaa yleistymään ja aina seuraava kerta on edellistä pahempi, niin silloin kukaan ei käytännössä ole turvassa pitkässä juoksussa.

– Toukokuussa tutkittu viruskanta erosi kymmenestä kohdastaan verrattuna siihen, joka otettiin elokuussa. Sen takia voimme sanoa, että kyseessä oli kaksi eri infektiotautia eikä sama, joka olisi esimerkiksi jäänyt keväältä elimistöön lepotilaan, tohtorikoulutettava Johan Ringlander sanoi DN:lle.

– Hänellä oli hyvin lievä sairaus toisella kerralla. Hän oli saanut jonkinlaisen suojan ensimmäisestä infektiosta, Ringlander sanoi.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006672664.html

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.10.2020 01.46

stone kirjoitti:

Ps2.   Ja kyllä näyttää korona lähteneen täysin lapasesta ympäri eurooppaa.. Eihän tästä ilman uusia laajoja lockdowneja selvitä.  Ei ole edes lumi maassa ja tilanne on jo tämä. Taitaa Usakin lopultakin piakkoin rikkoa 100 000 keissin haamurajan päivää kohden.  Aivan kusessa koko maailma.

Lisää lockdowneja, Ruotsissakin on toinen aalto lähtenyt täysin käsistä:

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.10.2020 09.45

Paneelien raot ovat aika pientä murhetta, jos koko katto lähtee lentoon.

https://www.reddit.com/r/teslamotors/comments/j595ns/so_teslas_quality_c...

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 25.6.2020 08.54

hauturi kirjoitti:

Äänikomentojahan on jo (minullakin ollut jo parissa viime autossa), mutta itse en ole niitä juurikaan käyttänyt, joten en osaa sanoa käytännöllisyydestä

Kannattaa talvella testata huudella persgrilliä. Ainakin ekassa versiossa, jossa näytön/järjestelmän boottaus kesti pitkään, niin äänikomennot rekisteröitiin jo ennen kuin näyttö oli kokonaan latautunut käyttökuntoon. Tämän vuoden malleissa on ilmeisesti jo saatu käynnistys nopeammaksi.

Yleisellä tasolla olen myös sitä mieltä, että näyttö sopii hyvin moneen asiaan, mutta tavallinen nappi/nuppi on ajoneuvossa omalla tavalla kätevä ja luonteva.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.5.2020 08.20

hauturi kirjoitti:

Jos laittaisin aurinkopaneelit katolle (ja varmaan jossain vaiheessa laitankin), en kyllä ikinä hankkisi kattoon integroitua systeemiä, koska paneelien elinikä on todennäköisesti lyhyempi kuin katon muuten. 

Kiinteässä kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että tulee valittua/rakennettua talo sopivaan asentoon, jotta katon kulma ja suunta ovat optimaalliset. Huonot suunnat pudottavat merkittävästi käytännön numeroita näistä mainostehoista.

Suomessa myytävillä paneeleilla/järjestelmillä on useammalla 12v takuu, jollain niinkin lyhyt kuin 5v. Kun järjestelmän takaisinmaksuaika liikkuu 10-20v luokassa, voi jännittää kuinka kiinakama kestää suomalaisia vuodenaikoja. Saisivat edes sisällä lämpöisessä käytettävät kodinkoneet kestämään 3v. :D

Positiivista on se, että kun ilmasto lämpenee, niin on jotain mihin kesällä käyttää sähköä, kun tarvitaan enemmän jäähdytyssähköä. Se mitä ei kesällä tarvita kerätään päivässä, kun talven tarpeella sen keräämiseen menee koko kuukausi. Melkoista näpräämistä ennen kuin keksitään oikeita energian varastointitapoja.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 13.5.2020 05.23

starsailor kirjoitti:

Löysin tubesta sellaisen kanavan kuin Tesla Joni, joka nauratti tämän foorumin keskustelun kautta. Kaveri on siis ollut lehdissä joskus, kun hänen tilaamaa uusi Tesla oli maalipinnaltaan ihan paska ja joutui vääntämään pitkään, että sai asian kuntoon. Kaveri on silti kauhea Tesla-fani, mutta kun katsoo kanavaa, niin Tesla tuntuu olevan jatkuvasti korjaamolla ja nyt hän uskoo saaneensa koronan :D

Yksi hänen talvivideo oli hauska, kun sulatteli autoa pari tuntia, että sai edes ovet auki. :D Karmittomat ikkunalasit ja scifi-kahvat ovat ilmeisesti mainiota.

Pisteet hänelle, että selvitti ja toteutti, miten latauspisteen saa taloyhtiössä tehtyä.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.5.2020 11.25

Tarviiko ketjun aihe vaihtaa kohta E-Troniksi? surprise

https://www.kevinrooke.com/post/tesla-model-3-has-competition-in-norway

https://www.dinside.no/motor/bilsalget-motte-veggen/72431326

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.5.2020 10.49

Fiilismies kirjoitti:
Suurin osa varmaan yllättyis siitä miten paljon nykynuori käyttää rahaa Applen App Storessa elämänsä aikana. Tää sama porukka tulee käyttää rahaa Teslan App Storessa määrän, joka saa ihmiset yllättymään.

“Gen Z buyers’ participation in the new-car space is declining year after year,” said Tyson Jominy, an analyst with research firm J.D. Power. “We expect to see them get their first job” and buy a car. “But we’re not seeing this.”

"A future roadblock for carmakers is that a whopping 46 per cent of drivers ages 18 to 24 in the U.S. said they would choose Internet access over owning a car, according to research firm Gartner Inc."

"Additionally, of the respondents who do not own a car, 42% responded it was due to financial reasons, but 58% said it was because they do not need to own one."

Jne jne., aiheesta on useampia kyselyitä/tutkimuksia tehty. Nykynuoria ei kiinnosta autot, oli se sitten Tesla tai ei, läheskään yhtä paljon kuin aiempia sukupolvia. En usko, että matopeleillä sitä trendiä juurikaan muutetaan. Isommassa skaalassa, yhä useamman nuoren mielestä auton omistaminen on liian kallista ja usein turhaa.

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 11.4.2020 03.27

Tällä hetkellä jokaisella on oma arvaus tulevasta. Mikäli uskotaan vanhaa sanontaa, että pörssi katsoo eteenpäin, niin eikö silloin pitäisi jossain määrin olla tulosnotkahdukset jo sisällä? Kyllähän kaikki sen heti ymmärsi, että mikäli kaikki laitetaan kotiin ja kiinni, niin tulokset sakkaa. Ei 20-40%, jollain aloilla jopa 70%, pudotukset ole tulleet siitä, että jokunen ihminen kuolee tautiin?

Konkursseja, työttömiä jne varmasti tulee, mutta ei jenkeissä tulla kaikkea toimintaa laittamaan kiinni, kun ei sitä täälläkään ole tehty. Kysyntä varmasti kärsii monella alalla. Osa osakkeista on jo palautunut, jos ei samalla tasolle kuin ennen romahdusta niin vuodenvaihteen tasolle. Osa taas on mennyt lähes täysin arvottomiksi. Onkin tärkeämpää katsoa tarkemmin sijoituskohteet, ja välttää kaiken kattavat "kautta linjan"-yleistykset.

Näytä koko viesti