Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.1.2021 - 22:23
Petteriiiiii kirjoitti:

Väitätkö että Tesla on myynyt 750k×7.5k eli 5.625 miljardilla ja 100% katteella softaa? Millähän rivillä tuo pitäisi näkyä osarissa?

En väitä, kuten huomaat jos luet viestin (cybertruck ei ole vielä myynnissä). Kyse on ennakkovarauksista, jotka - kuten sanoin - perutaan suurelta osin jos autonomia ei kehity odotetulle level 5 tasolle. Kyse onkin juuri tuosta potentiaalista niinkuin näppärästi laskitkin.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.1.2021 - 12:24
tuomas kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

................

Tuossa ei olisi mitään ihmeellistä jos Teslan markkina-arvo ei olisi yhä 26 miljardia dollaria, yrityksen arvo on siis 810000 $ jokaista sen vuonna 2014 myymää autoa kohti. Tuo toki perustuu odotuksiin, tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta tehdään nyt jonkinlaista todennäköisyysjakaumaa vuoteen 2020.

.

.

 

Muistoja liki 6 vuoden takaa. Kolmeen esitettyyn vaihtoehtoon en ota kantaa, mutta taisi positiivisinkin malli jäädä turhan varovaiseksi kun firman arvo on nyt 669 miljardia USD.

Koskaan en ole lappua omistanut, mutta kerran bitcoiniinkin jo varpaan kastoin voi olla että Teslaa pitää joku lappu laittaa. (kliseinen kuplan merkki kun vannoutuneet arvosijoittajat kuten minä laittavat/harkitsevat rahan laittoa näihin).

Tuo petterin avaus oli varmaan parasta ajatusprosessia mitä koko ketjun ensimmäisellä 30 sivulla. Siinä sentään tehtiin skenaarioanalyyisä, joka on oikea tapa arvioida kasvuyritysten arvoa. Muut viestit keskittyivät lähes yksinomaan senhetkiseen tilaan ja menneisyyteen. Edelleen on ketju printattuna ja Q4 earnings call partyssa varmaan otetaan esille. 

Ja ylläolevaan viestiin: robotaxi/roboauto mahdollisuus tosiaan on ihan järjetön. Niin Teslalle kuin muillekin yrityksille. Cybertruckia on muuten tilattu lähes miljoona (tms) kappaletta ja niistä 75%:ssa on otettu FSD paketti 7,5k:lla mukaan. Cybertruckeihin sai ennakkotilaamalla FSD:n lukittua tuolla 7,5k hinnalla vaikka hinta sen julkaisun aikana on vähintään 10k, ehkä enemmänkin. Joka tapauksessa vaikuttava luku FSD myyntiä tulossa jos edes puolet pitää tuon tilauksen. Youtubessa esim Matt Smith tilasi 21 cybertruckia FSD:llä ja pistää robotaxi fleettiin ( https://www.youtube.com/watch?v=EXlJFc3kRQw&ab_channel=SparkSpread ). Mikäli autonomiaa ei saada ratkaisuta niin nämä tilaukset perutaan suurilta osin.

Edit: Lisättäköön, että FSD myynti on lähes pelkkää katetta. Lisäksi Teslalla on jo ennestään paljon FSD myyntiä naftaliinissa, jota ei ole vielä rollattu tuloksiin (deferred revenue).

Henk koht olen ollut FSD beta labrassa varmaan 100+ tuntia. Vähän kaksijakoiset fiilikset tuosta, vaikea sanoa kuinka lähellä oikeasti ollaan täysin autonomiaa. Voi olla että ongelma on vaikeampi kuin Musk on ajatellut. En pidä mahdottomana, että uusinkin FSD beta saavuttaa maksiminsa, joka ei ole riittävä. Tällöin joudutaan taas menemään rewriten kautta. Jackpot eli todellinen level 5 autonomia on myös mahdollinen uusimmalla betalla imo. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 29.11.2020 - 13:52
katuviisas kirjoitti:

^^Teslan bisneksen täydellinen onnistuminen tarkoittaisi sijaa 1. tuolla listalla melko isolla erolla seuraavaan. Milloin vain myönnät olevasi ja olleesi jatkuvasti väärässä? Rasittavaa lukea samaa tarinaa samoilta kavereilta, jotka jo ennen 1200% nousuja naureskelivat valuaatiolle. 

Tämän ja muiden vastaavien kommenttien takia tämä osake on niin mukava treidattava. Aiemmat shortit osuivat suht nappiin ja nyt mukana S&P500 inclusion kiimassa bulli vivulla.

Tarkennatko? Väitätkö siis, ettei Tesla tule olemaan maailman arvokkain yritys, jos sen liiketoiminta onnistuu täydellisesti? Roboauton/taxin ratkaisu tai oikeastaan ensimmäinen laajamittainen kaupallistaminen nähdäkseni riittää jo tähän. Toki vielä vähintään 5-6 vuotta tarvitaan volyymien kasvattamiseen.

Ja edelleen nappikauppasi noilla sertifikaateilla ei kiinnosta ketään. Itsekin otan shorttia 21.12 inkluusion jälkeen näillä näkymin, koska verotussyistä on järkevämpää shortata kuin myydä osakkeita väliaikaisesti. Toivottavasti ensi vuoden aikana ehtii kasvattamaan osakkeiden määrää taas sadalla tai enemmänkin. 

Edit: Tää sellanen aihe josta olisi rennompaa keskustella oluen kanssa livenä, netissä liian tiltti kun itsellä on ja tulee olemaan valtaosa omaisuudesta firmassa ja sitten lukee jostain shorttiosumista, joissa luultavimmin käytetty jotain 0,5% kassasta betsikokoa. Parempi jättää ketju shorteille ja parempihermoisille longeille. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 29.11.2020 - 10:56

^^Teslan bisneksen täydellinen onnistuminen tarkoittaisi sijaa 1. tuolla listalla melko isolla erolla seuraavaan. Milloin vain myönnät olevasi ja olleesi jatkuvasti väärässä? Rasittavaa lukea samaa tarinaa samoilta kavereilta, jotka jo ennen 1200% nousuja naureskelivat valuaatiolle. 

Näytä koko viesti
Suomen verojärjestelmä ja sen kehittäminen. - 26.11.2020 - 23:13

Ei ihan aiheeseen liittyvää, mutta kuulin juuri, että opintotukeen vaikuttaa osakekaupat siten, että vain voitolliset kaupat lasketaan yhteen ja näiden yhteenlasketut luovutusvoitot ovat opintotukirajoihin vaikuttavia pääomatuloja. Tappiolliset kaupat eivät mene laskuun mukaan. Voiko tämä edes olla mahdollista? Toisin sanottuna joku, joka tekee vaikkapa 20 myyntiä vuodessa break even tuloksella voi menettää koko opintotukensa, jos voitolliset kaupat esim kesätöiden ohessa summautuvat tulorajan yli. Tällainen tyyppi tuomitaan maksamaan kaikki opinto- ja asumistukensa takaisin 7,5%:n korolla, vaikka pörssivuosi olisi ollut tappiollinen. 

Suhteellisen uskomatonta. 

 

Edit: Linkki: https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?t=63

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.11.2020 - 11:21

Lasketaanko ääniä tällä hetkellä, ja jos ei, niin milloin laskenta jatkuu? Pinnaclella edelleen isohkoakin kerroinliikuntaa, mutta en ainakaan huomaa äänissä muutoksia.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.11.2020 - 11:12
Tinggeli kirjoitti:

S&P500 VIX on rauhoittunut. Plussalla enää 0,49%

Teknofutuurit (ja S&P 500) kääntyneet plussalle. Käänne tapahtui noin 1,5 tuntia sitten. 6 tuntia sitten futuurit romahtivat miinukselle.

Markkinat laskevat taas Sleepyn voittoon kaoottisen illan jälkeen? Näinko olisi?

Futuurit nousivat nähdäkseni isosti plussalle aikaisin aamulla Trumpin voiton ollessa selvähkö (Pinnaclella silloin Trump 1,224 ja Nasdaq futuuri +4%). Tämän jälkeen sekä futuureissa että vaalien voimasuhteissa on tapahtunut sellaisia käänteitä, etten ole pysynyt oikein perässä niiden yhteydestä :D

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 30.10.2020 - 10:37

Tesla autonomy day -presentaatio youtubessa antaa vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin. Ihan ruohonjuuritasolta asti, esim miten AI oppii tunnistamaan tietyn koirarodun vaikka se näyttääkin eri asennoissa hyvin erilaiselta. Lumiset olosuhteet, kaistaviivat ja niiden puutteet, sensorien hajoaminen kesken ajon, koko auton tietokoneen hajoaminen kesken ajon, Los Angelesissa vaadittavat hyperaggressiivset kaistanvaihdot jne. Kaikkiin näihin löytyy vastaus tuosta eventistä. Suosittelen katsomaan.

Lisäksi hiekkatieajosta löytyy jo videota FSD betalla ja Tesla ei käytä Lidaria. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 23.10.2020 - 08:08

Joo hyvältä näyttäää. Katetuotto per auto 23,7% kun reg creditsejä ei lasketa mukaan.Tämä on sellainen luku jolla tehdään murhaavaa tulosta kun volyymit kasvaa. Lisäksi Muskin mukaan nämä nykyiset katteet näyttää koomisen pieneltä kun robotaxi/roboauto ominaisuudet saadaan käyttöön. Energia- ja vakuutusliiketoiminta vaikuttaa myös erittäin lupaavalta tällä hetkellä. 

En ole ikinä ollut niin luottavainen Teslan tulevaisuudesta kuin nyt. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 23.9.2020 - 09:08
Junas kirjoitti:

Media luultavasti keskittyy seksikkäisiin juttuihin kuten uuteen Model S plaid -malliin jolla 837km range, <2s 0-100 kiihtyvyys ja $139990 hinta. Sekuntin verran nopeammin kiihtyvä kuin yksikään McLarenin sarjatuotantomalli niin otsikoihin varmasti pääsee. Sijoittajalle silti merkityksetön julkistus kun Model S:n osuus Teslan tulevaisuudesta on pelkkiä promilleja. 

 

Plaid Model S ja Roadster ovat myyntiluvuiltaan merkityksettömiä, mutta niiden brändiarvo on erittäin korkea. Nämä ovat juuri niitä tuotteita, joilla saadaan uusia faneja ja tulevia asiakkaita - mahdollisesti elinikäisiä asiakkaita. Itsekin autoihmisenä innostuin Teslasta 2020 Roadsterin takia. Toivottavasti Plaid S vie Teslaa askeleen lähemmäksi Applebrändiä. Uskon, että jossakin vaiheessa muut automerkit saavuttavat Teslan teknisiltä ominaisuuksiltaan, ja tällöin brändin on oltava erittäin vahva, jotta se tehtaiden järjettömän iso outputti saadaan myytyä. 

 

Näytä koko viesti