Olet täällä

Hemingwayz

Käyttäjän Ville Hemminki kuva
Liittynyt: 1.2.2019, 15:52
Viestejä: 3

Ville Hemmingillä on yli kymmenen vuoden työkokemus osakkeista ja johdannaisista. Nyt hän on Mikko Mäkisen (Daytrader) kanssa toinen sijoitusyhtiö Nomad Invest Oy:n perustajista. Villen kirjoituksia saamme lukea jatkossa Sijoitustiedossa. Ensimmäisenä tekstinä myös Nomad Investin sivuilla julkaistu katsaus Asiantuntijoiden mielipiteet:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/asiantuntijoiden-mielipi...

Käyttäjän Kiinteistöpro kuva
Liittynyt: 5.11.2018, 13:15
Viestejä: 57

Erinomainen kirjoitus!

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 855

Ville Hemminki 13.2.2019: Elämän ja kuoleman markkinat

"Onnettomuudet ovat harvinaisia, mutta aika ajoin niitä sattuu. Samoin markkinan korjauksia. Ne ovat täysin normaaleja, markkinan kompleksiseen systeemiin sisäänrakennettuja ominaisuuksia. Suurimman osan ajasta mitään vakavaa ei tapahdu. Se luo systeemissä toimiville (kiipeilijöille, sijoittajille jne.) haasteen. He alkavat uskoa, että systeemissä vallitsee järjestys, eikä ole syytä huoleen."

 

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 855

Ville Hemminki 27.2.2019: Ymmärrä tarinoita, ymmärrä markkinoita

"Yuval Noah Harari kirjoittaa kirjassaan Sapiens, kuinka raha on tehokkain ihmisen luoma luottamuksen järjestelmä. Rahan rooli vaihdannan välineenä ja arvon säilyttäjänä perustuu ihmisten keskinäiseen uskoon sen kyseisistä ominaisuuksista.

Samaan yhteiseen uskomukseen perustuvat valtiot, joissa elämme, yhtiöt, joita omistamme ja jumalat, joita palvomme. Valtio nimeltä Suomi ei ole luonnossa syntynyt kokonaisuus. Se on ihmisen mielikuvituksessa kehittynyt ilmiö, joka on olemassa vain koska uskomme niin."

Käyttäjän Pertti Pasuuna kuva
Liittynyt: 16.3.2018, 18:08
Viestejä: 10

Aina kun tarinoidaan sijoittamisen yhteydessä, tulee mieleeni tämä:

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/talvivaaran-pitkan-ajan-tarina-edellee...

"Talvivaaran eilen raportoima toisen neljänneksen tulos oli pienoinen pettymys markkinoille, mutta Inderes uskoo yhtiön pitkän ajan tarinan olevan edelleen kunnossa."

frown

Käyttäjän amoult kuva
Liittynyt: 16.2.2018, 14:19
Viestejä: 18

Kyllä, tarinathan on aina oleet Talvivaaralla kunnossa. Niitä on riittänyt ja ovat oleet korkealentoisia laugh .. Varsinkin Pekka Perän aikana. 
Ainoastaan tarinoiden toteutus ja tuloksenteko on sakannut..

Käyttäjän Makkone kuva
Liittynyt: 8.6.2018, 13:02
Viestejä: 6

Kiitos Viikon kuumat linkit -artikkeleista. Hyvä paletti lukemista ja katsottavaa, suurin anti allekirjoittaneelle ovat etenkin ulkomaiset lukusuositukset, videot ja artikkelit. Sitä kun tuppaa urautumaan ja lukemaan vain kotimaista tuotantoa. Virkistävää!

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 855

Ville Hemminki 15.3.2019: Onko aktiivinen salkunhoito menneen talven lumia?

"Vuonna 2005 Warren Buffett väitti, että aktiiviset salkunhoitajat tulisivat keskimäärin häviämään pitkässä juoksussa alhaisen kustannuksen indeksirahastolle. Kuka tahansa voi lyhyellä aikavälillä onnistua tuurilla. Pitkällä aikavälillä, argumentoi Buffett, aktiivinen salkunhoitaja tulisi häviämään jos ei muutoin, niin korkeampien hallinnointipalkkioiden vuoksi. Hän tarjoutui lyömään vetoa asiasta kenen tahansa halukkaan kanssa.

Vasta vuonna 2007 huutoon vastattiin. Ted Seides (jolla muuten on erinomainen podcast) tarttui haasteeseen. Vedon ehdoissa sovittiin, että Seides saisi valita viisi hedge fund-rahastojen rahastoa, jotka yhteensä sijoittivat yli kahteensataan hedge fundiin. Tällä tavoin saatiin varsin kattava otos aktiivisesti hoidetusta rahasta. Vedon vertailujaksoksi sovittiin kymmenen vuotta. Buffett valitsi Vanguardin S&P500 -indeksirahaston (VOO), jonka kokonaiskustannus per vuosi on 0.04%."

Käyttäjän rockafella kuva
Liittynyt: 11.2.2016, 18:22
Viestejä: 113

Hyvä kirjoitus. 

Olikohan tässä painovirhe:

Ilmiö on valitettavan yleinen. Mitä pidempi tarkastelujakso, eli mitä pienempi on tuurin merkitys tuottoihin, sitä pienempi osuus salkunhoitajista häviää indeksille. Toisin sanoen, heidän palvelunsa salkunhoitajina ei ole ollut heille maksettujen hallinnointipalkkioiden arvoista

Käyttäjän Ville Hemminki kuva
Liittynyt: 1.2.2019, 15:52
Viestejä: 3

Jes, hyvin bongattu! Korjattu - kiitos Rockafella!

Käyttäjän Ville Hemminki kuva
Liittynyt: 1.2.2019, 15:52
Viestejä: 3

Kiitos palautteestasi, Makkone! Hienoa, että koet hyödyksi. Kannustaa jatkamaan julkaisemista (tosin eilen jäikin kiireiltä tekemättä), toimii myös itselle eräänlaisena kirjastona.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 855

Mainos: Fellow Finance
Lue miten aloitat sijoittamisen vertaislainoihin välttämällä aloittelijan virheet
Lue lisää