Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 21.1.2020 08.34
petteri kirjoitti:

Rahoituspuolella Ovaron päärahoittaja Collector Bank teki juuri ison luottotappiokirjauksen 800 miljoonaa kruunua eli noin 20% omasta pääomasta. Samalla Collector Bank ilmoitti 1000 miljoonan kruunun osakeannista, siitä meneekö Collector Bankin anti läpi ei ole varmuutta. Tämä voi selittää miksi Ovaron rahoituksen selviäminen on venynyt. Nyt Ovarolla on aikaa rahoituksen järjestelyyn enää 70 päivää ja päärahoittaja on ilmeisesti pahoissa talousvaikeuksissa.

Luulen että Collector on nyt pois pelistä Ovaron potentiaalisista rahoittajista. 

Yhtiössä on annettu lainaa liian löyhin perustein ja nyt kirjataan 800 miljoonan kruunun luottotappiot.

Ovaro-riskiä Collectorilla on entuudestaan 18 M€ ja haluja sen kasvattamiseen tuskin enää löytyy.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 21.1.2020 12.18

Ovaron ydintoiminnan vuokrausaste laskutrendissä elokuusta alkaen

Ovaron ydintoiminnan vuokrausasteen kehitys:

8/2019:      89,0%

9/2019:      87,8%

10/2019:    87,9%

11/2019:     87,4%

12/2019:     85,8%

 

Katsotaan hiukan lukuja:

Ovaron ydintoiminta Q3/2019: 

Asuntoja 1318 kpl

Pinta-ala: 81318 m2

Asuntojen keskikoko 61,7 m2

Ovaron ydintoiminnan vuokrausaste on heikentynyt elokuun lopusta joulukuun loppuun 3,2 prosenttiyksikköä, mikä on hälyttävän paljon. 3,2% tarkoittaa siis neliöinä 2602 m2. Asuntoina ilmaistuna Ovarolta on nettona tyhjentynyt 42 asuntoa elokuun lopusta joulukuun loppuun!

Melko normaali vuokralaisvahtuvuuden taso on 3% kuukaudessa, eli 36% vuodessa. Tällöin koko vuokralaiskanta keskimäärin laskettuna vaihtuu kolmen vuoden välein. Tämä on myös keskiarvo Ovaron raportoimasta vuokralaisvaihtuvuudesta, joka on ollut 2,7%/kk - 3,2%/kk välillä.

Toisin sanoen joka kuukausi Ovaron ydintoiminnan kannasta muuttaa noin 40 vuokralaista pois, mutta keskimäärin vain 32 asukasta on saatu muuttamaan sisään per kuukausi elo-joulukuussa! 

Ovaron uusi johto on nyt ollut puikoissa reilun vuoden. Se on käytännössä tehnyt ainakin lähes kaiken voitavansa vuokrausasteen nostamiseksi, kuten pintaremontoinut asuntoja, tarkistanut vuokran määrän markkinahintaiseksi sekä laskenut vaadittavan vakuuden kaikissa vuokrattavissa asunnoissaan 250 euroon, normaalin 1-2 kuukauden vuokraa vastaavan vakuuden sijasta. Keinot eivät vaan tunnu riittävän. 

Kiinteistösijoittamisessa on kaiken A ja O miettiä kohteen vuokrattavuutta siinä vaiheessa, kun kohteeseen investoidaan. Jälkikäteen et voi vaikuttaa sijaintiin enää mitenkään. Itse kiinteistöön voit toki vaikuttaa, mutta tämä maksaa rahaa. Ovaron ydintoiminnan kiinteistökannan tilanne on siinä mielessä huono, että se on kokoelma huonoilla sijainneilla olevia kiinteistöjä, joiden peruskorjaukset ja ylläpito on käytännössä täysin laiminlyöty. 

Vuokrausasteen heikot luvut ovat suora seuraus kiinteistökannan heikosta laadusta.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.1.2020 01.00
Jeans kirjoitti:

Fodelian ja Herantis Pharman annit olivat mielenkiintoisia. Fodelia oli sen verran uskomaton, että olin päättänyt, etten kirjoita siitä julkisesti. Akin 40 kilon pikavoitto sai kuitenkin sen verran julkisuutta, että voin yhtä hyvin kertoa omani. Mielestäni Fodelian luvut näyttivät kohtalaisilta, mutta paljon tärkeämmin aistin kovaa hypeä sijoitusfoorumeilla ja Twitterissä. Tämän lisäksi useampi arvostamani sijoittaja kertoivat osallistuvansa antiin. Päätin aluksi osallistua samalla summalla, kun osallistuin aikoinaan Aallon Groupin antiin, eli 800k eurolla. Fodelian instituutioanti oli yhteensä 4,3 miljoonan euron kokoinen, joista ankkurisijoittajat olivat sitoutuneet merkitsemään 2,8 miljoonaa. Jäljelle jäisi siis vaan 1,5 miljoonalla eurolla osakkeita, jolloin ottaen huomioon mun merkinnän, anti ylimerkittäisiin lähes varmasti. Päätin tämän takia viime hetkellä nostaa merkintäni 1,2 miljoonaan euroon, toivoen noin muutaman sadan tonnin pottia. Anti odotetusti keskeytettiin ekana mahdollisena päivänä mutta instituutioanti ylimerkittiin vaan 3,4-kertaisesti, jolloin huolestuin hieman tuleeko tästä mitään voittoa ja pääsenkö isosta positiosta eroon. Joitain päiviä myöhemmin ilmoitettiin, että sain osakkeita 304k euron edestä 4,3 euron merkintähintaan. Ekana päivänä kurssi pompahti ~20% 5,2 euroon ja sain 2/3 positiosta myytyä. Tokana päivänä aamulla myin loput 5,3 euroon. Olisi voinut mennä vieläkin paremmin kun kurssi jatkoi seuraavina päivinä nopeasti nousuaan lähes kuuteen euroon. Sain myynneistä kuitenkin yhteensä 368k euroa. Olin siis tehnyt sijoitusurani isoimman pikavoiton, 64 tuhatta euroa!

Olipas todella mukavaa lukea tämä stoori. Olimme näköjään Fodelian ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä vastakkaisilla puolilla, eli sinä myit ja minä ostin. Tosin mun ostot oli aika karkkirahoja sun positioon verrattuna.

https://www.sijoitustieto.fi/comment/29350#comment-29350

Ensinnäkin, onnittelut hienosta onnistumisesta! Sinuna olisin varmasti toiminut täsmälleen samoin, eli kun positio on noin iso, olisin pyrkinyt sitä riskienhallintasyistä keventämään mahdollisimman nopeasti. Oma tilanteeni oli aivan eri, kuten kommentista voi lukea.

Ensimmäisen päivän ostoista olen nyt myynyt noin 2/3 vajaalla kuudella eurolla ja loput 1/3 olen jättänyt salkkuun.

Sinä teit 64k euron pikavoitot ja mä tein noin kuuden tonnin tilin.

Mukavaa, että Fodeliasta riitti meille molemmille.

Erinomainen blogi sinulla, jatka samaan malliin!

 

 

 

Näytä koko viesti
Revenio Group - 17.1.2020 07.03

Ensi viikolla onkin sitten visainen paikka Indereksen Mikael Rautasella, että mitä tehdä Revenion tavoitehinnan kanssa. 

Markkina nimittäin vähät välitti Indereksen 24,50€ targetista ja vähennä-suosituksesta.

Ostopuolella tänään olivat Goldman Sachs, Credit Suisse ja Barclays Capital. Nuo ovat yleensä sellaisia toimijoita, että vauhtiin päästyään ostavat sitten useammankin päivän putkeen ja fyrkkaa noilla toimijoilla riittää.

Noilla ei myöskään ole mitään ongelmaa ostaa nouseviin kursseihin niin kauan, että saavat halutun määrän kasaan. 

Analyytikon dilemma tässä tilanteessa on se että oma tavoitehinta jäi auttamattomasti markkinasta jälkeen. 

Säilyttääkö vähennä-suositus vai ottaako reippaasti etunojaa ja vaihtaa lisää-puolelle, koska ilmeistä on, että Revenion kurssi saattaa lähiviikkoina nousta vielä lisää, kun ulkkarit sitä nyt tankkaavat? 

Anyways,  Inderes joutunee antamaan periksi ja  nostamaan Revenion targetia parin viikon sisällä.

Luultavasti jo ensi viikolla.

 

Oli muuten hauska vilkaista kauppalehden puolelta Revenio-ketjua. Suunnilleen kaikki potivat luopumisen tuskaa ja samaan aikaan myivät, kun on niin kallista, että pakkohan tätä on myydä. Kukaan ei tunnustanut olevansa ostopuolella.

Tilanne on se, että Reveniossa on positiivinen triggeri alla, ulkomaiset ostavat pää märkänä ja suomalaiset myyvät. Kurssi on ATH-lukemissa. Osakkeessa ovat kaikki voitolla ja 30 euroa on juuri breikattu. Eväät nousun jatkumiseen ovat erittäin hyvät. 

Tämänkaltaisissa tilanteissa itse ostan käytännössä aina lisää, en myy. 

Näytä koko viesti
Revenio Group - 17.1.2020 05.33
Kiinteistöpro kirjoitti:

Veikkaan että 30€ menee rikki melko pian.

30 euroa poks. 

Näytä koko viesti
Fodelia - 17.1.2020 11.51
onC kirjoitti:
Kiinteistöpro kirjoitti:

Kellään tietoa, mitä Fodeliassa tapahtuu?

Kurssi 10% nousussa ja yli 7 euroa. Onko jotain uutisia?

Mikko Tahkola twiittaillut kuvia Fodelian tuotteista Stokiksessa. Muuta ei löydy... Eihän tuossa nyt vaihtoakaan ole ollut kuin 50ke.

Juu, vähäistä oli vaihto. Ohutta on tarjonta myyntipuolella enää, tällaisia päiviä voi tulla jatkossakin jos joku innostuu yhtään enempää tankkaamaan, ilman uutisiakin.

Sama toki myös toiseen suuntaan.

Näytä koko viesti
Fodelia - 17.1.2020 10.45

Kellään tietoa, mitä Fodeliassa tapahtuu?

Kurssi 10% nousussa ja yli 7 euroa. Onko jotain uutisia?

Näytä koko viesti
Neo Industrial - 16.1.2020 06.23
Aki Pyysing kirjoitti:
Harri Holderi kirjoitti:

Inderesiltä uusi tavoitehinta 2,50€ , joka jää hieman alle 15.1. päätöskurssin 2,60€. Tällä säilytettiin vähennä-suositus. Kätevä DCF-exceli jos toimii molempiin suuntiin.

Luin päivityksen. Totean olevani Kampin oraakkeli: Inderes nosti tavoitehintaa, koska pörssikurssi on noussut. Lukekaapas tekstiosio ja lukupäivitykset ja miettikää miksi target nostettiin 1,80 -> 2,50 eli 40 prosenttia ja keksikää joku muu perustelu näin isolle nostolle kuin pörssikurssin nousu.

Targetin nosto koska pörssikurssi nousi on ihan peruskauraa kaikille analyysitaloille, vaikkei tätä ikinä ääneen myönnetäkään. 

Inderes ei ole tässä suhteessa mitenkään erilainen muihin nähden, vaikka muuta väittäisivätkin. 

Näytä koko viesti
Revenio Group - 15.1.2020 01.26

Ihmeen rauhallista nousu oli alkuun.

Ehdin ostaa lisää kun oli reilu 5% nousussa @27,30.

Veikkaan että 30€ menee rikki melko pian.

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 13.1.2020 08.29
Aki Pyysing kirjoitti:
Kiinteistöpro kirjoitti:

Mietitään hetki, millaisen kuvan antaa ulospäin se, että yhtiö ei nyt uskalla ostaa yhtään omaa osakettaan? Se antaa kuvan siitä, että pelätään rahoituksen olevan epävarma. Entä jos yhtiö jatkuvasti ostaa omia osakkeitaan? Se antaa ulospäin vaikutelman siitä, että yhtiön rahoituksellinen selkänoja on turvattu. Se on signaali vahvuudesta potentiaalisten rahoittajien suuntaan. 

Asia pokeritermein ilmaistuna: esitetään vastapuolelle vahvempaa kättä kuin itsellä oikeasti onkaan.

 

Vastapuolella on rahoittaja, jota kiinnostavat vakuudet ja kassavirrat. Omien ostamisella vahvuuden esittämisessä rahoittajalle ei olisi mitään järkeä. Pokeritermein yritettäisiin bluffata kaveria, joka on jo all-in.

Joo. Tuo vahvuuden esittäminen rahoittajien suuntaan oli turhan pitkälle viety johtopäätös minun puoleltani. Toki ne katsovat kassavirtaa ja vakuuksia eivätkä ole vedätettävissä. 

Pointti oli lähinnä se, että noin miljoonan käyttäminen omien ostoihin ei ollut typerää, vaan sillä oli ihan järkevät perusteet. 

Toisaalta tästä sen johtopäätöksen vetäminen, että rahoituksen kanssa ei ole ongelmia, näyttäisi osoittautuneen vääräksi. 

 

 

 

Näytä koko viesti