Olet täällä

Nokian Renkaat - 28.5.2020 11.15

Hurricane kirjoitti:

Ehkä tämän päivän avauksena tullut +20 % saa mielen muuttumaan ja sitten kehitetään joku kiva tarina miten yrityksen "tarina" onkin muuttunut devil

Large cap yhtiöt ovat Inderesille sikäli kiusallisia, etteivät isot pojat välitä hevon humppaa heidän suositusmuutoksistaan tai tavoitehinnoistaan.

On otettava lusikka kauniiseen käteen ja ruuvattava tavoitehintoja siihen suuntaan mihin markkina menee.

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 7.5.2020 02.53

hauturi kirjoitti:

En tiedä miten Ovarossa, mutta monesti johto saa myös jotain bonareita yms. jotka saatetaan maksaa vain kerran vuodessa ja se saattaa osua Q1:lle.

Tämä on totta ja hyvä pointti.

Tosin, jos Ovaron johdolle on maksettu bonareita vuoden 2019 tuloksen perusteella, niin ei ainakaan pitäisi olla suuria vaikeuksia rekrytoida lisää väkeä...

Harkitsisin jopa osallistumista Great Place To Work -kilpailuun 😊

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 7.5.2020 02.00

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Kiinteistöpro kirjoitti:

Osarin sivulta 29 löytyy muuten mielenkiintoinen yksityiskohta:

Johdon palkat ja palkkiot olivat tällä kvartaalilla 284 te, kun ne olivat Q1/2019 147 te, eli käytännössä palkkakulut kaksinkertaistuivat vuodessa.

284 te vuositasolle skaalattuna on jo noin 1,2M€, mikä sattumoisin on saman verran kuin vanhan johdon aikainen vuotuinen hallinnointipalkkio.

Vanhan johdon palkkiohan oli siis 0,6% kiinteistösalkun käyvästä arvosta, joka loppuaikoina oli aika tarkkaan 200M€, siitä tuo 1,2M€

Nykyinen kiinteistösalkku on enää 135M€ kokoinen.

Tämä kun yhdistetään jatkuvasti laskevaan liikevaihtoon sekä paikallaan polkeviin rahoituskuluihin, niin saattaa tuo tavoiteltavien kulusäästöjen totetuminen olla kohtuullisen tiukkaa jatkossa.

 

Voi olla myös, että Q1 maksettiin esim. Roiniselle ja Huttuselle ja lukuja ei voi suoraan kertoa neljällä.Tämän kyllä tiesitkin, jos olit sivulle 29 asti lukenut. 

Toki näin on.

Silti henkilöstökulut ovat nousseet todella rajusti vuodentakaiseen nähden.

Tarkoitat ilmeisesti sivulla 10 mainittuja konsultaatiopalkkioita, jotka ovat suuruudeltaan 15 ja 23 tuhatta? Näistä ainakin tuo 23 tuhatta liittyy nettisivujen päivittämiseen, brändin rakentamiseen jne, jotka käsittääkseni jatkuvat myöhemminkin eivätkä ole kertaluonteisia eriä.

Toisaalta, on totta myös, että Q1 sisälsi Huttusen palkan vasta 1.2 alkaen sekä uuden talouspäällikön palkan 15.2. alkaen. Q2 alkaen nämä palkat rasittavat tulosta täysimääräisesti.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 7.5.2020 01.13

Osarin sivulta 29 löytyy muuten mielenkiintoinen yksityiskohta:

Johdon palkat ja palkkiot olivat tällä kvartaalilla 284 te, kun ne olivat Q1/2019 147 te, eli käytännössä palkkakulut kaksinkertaistuivat vuodessa.

284 te vuositasolle skaalattuna on jo noin 1,2M€, mikä sattumoisin on saman verran kuin vanhan johdon aikainen vuotuinen hallinnointipalkkio.

Vanhan johdon palkkiohan oli siis 0,6% kiinteistösalkun käyvästä arvosta, joka loppuaikoina oli aika tarkkaan 200M€, siitä tuo 1,2M€

Nykyinen kiinteistösalkku on enää 135M€ kokoinen.

Tämä kun yhdistetään jatkuvasti laskevaan liikevaihtoon sekä paikallaan polkeviin rahoituskuluihin, niin saattaa tuo tavoiteltavien kulusäästöjen totetuminen olla kohtuullisen tiukkaa jatkossa.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 6.5.2020 11.14

Huomenna sekä Ovaro että Kojamo julkaisevat Q1 tuloksensa.

Molemmat sijoittavat asuntoihin Suomessa. Olennaista muuta liiketoimintaa ei ole, yksittäisiä liiketiloja lukuunottamatta. Molemmilla on täysin sama liiketoimintamalli, joka on sinänsä selkeä ja helposti ymmärrettävissä. Tulokset vaan ovat dramaattisen erilaisia.

Toisen Q1 tulos on seurausta siitä, että on 50 vuotta systemaattisesti rakennettu kannattavaa asuntojen vuokraustoimintaa, tarkoituksena maksimoida osakkeenomistajien voitto.

Toisen Q1 tulos on seurausta siitä, kun ensin on 4 vuotta maksimoitu ihan muiden tahojen kuin osakkeenomistajien tuottoa ja sen jälkeen 1,5 vuotta yritetty saada tulosta myös osakkeenomistajille.

On muuten paljon helpompaa pitää kannattava yritys kannattavana kuin saada paskasta timanttia. Varsinkin kiinteistösijoittamisessa.

Huomenna nähdään miten Kojamo on tehnyt taas lisää voittoa osakkeenomistajille. Ovaro puolestaan yrittää edelleen viedä saneerausprosessia eteenpäin.

Monesti kuulee kysymyksen, kannattaako Suomen asuntomarkkinoihin sijoittaa. Vastaus on, että se riippuu siitä, miten sitä tekee.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.4.2020 11.54

Aki Pyysing kirjoitti:

Mikael Junger kertoi torstaina myyneensä salkkunsa tyhjäksi.

Nyt se on varmaa:

Kovin kaukana pohjista ei enää olla.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 19.4.2020 01.14

Ovarolla omien osakkeiden osto on ollut seis jo yli 4 kuukautta. Viimeksi omia ostettiin 12.12.2019.

Ovaro osti vuonna 2019 noin 260 000 omaa osaketta, 4,26 euron keskihintaan (Ovaron vuoden 2019 vuosikertomus, sivu 13)

Nyt omia osakkeita saisi hintaan 3,36€/kpl, eli yli 20% halvemmalla kuin viime vuoden keskihinta.

Yhtiö ei kuitenkaan osta omia osakkeitaan, vaikka niitä saisi halvemmalla kuin koskaan.

 

Ilmeisesti yhtiön kassatilanne on edelleenkin todella tukala, rahoituksen täpärästä järjestymisestä huolimatta.

Korona-kriisi ei todennäköisesti vaikuta kovin paljoa suoraan asuntojen vuokraustoimintaan, yksittäisiä luottotappioita lukuun ottamatta.

Sen sijaan yhtiön saneerausohjelman etenemistä se todennäköisesti haittaa erittäin paljon. Saneerauksessahan myydään vuokrauskäyttöön huonosti soveltuvia isoja perheasuntoja.

Näiden asuntojen kaupan hyytymisestä saatiin jo esimakua maaliskuun kuukausiraportista, jossa maaliskuun asuntojen myynti putosi viime vuoden maaliskuuhun verrattuna 60% eli 4 miljoonasta 1,6 miljoonaan.

https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=70317&culture=fi-FI

Ovarolla on edelleen taseessaan merkittävä määrä yhtiölainaa kohdistuen nimenomaan näihin isoihin perheasuntoihin, joista se yrittää päästä eroon. Näitä yhtiölainoja sen on pakko lyhentää kuukausittain, eikä Ovaron normaali vuokraustoiminnan kassavirta riitä näiden lyhentämiseen, kuten yhtiö on itsekin monesti todennut.

Jos tämä isojen perheasuntojen myynti hyytyy kovin pahasti, on Ovarolla todennäköisesti jälleen vaikeuksia selvitä rahoitusvastikkeistaan.

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 5.4.2020 05.45

Miika Vuorensola kirjoitti:

Ihmettelen hieman tätä vuokraustapaa:

  • Vuokrailmoitusta ei löydy Vuokraovesta, Oikotieltä eikä Torista, eli ilmoitus näyttää olevan ainoastaan Colliersin sivuilla -> kuinka moni vuokralainen ylipäätään on kuullut ko. firmasta eli osaa katsoa heidän asuntotarjontaa?
  • Ilmoituksessa ei ole kerrottu vuokran määrää, ei mitään speksejä asunnosta, ei valokuvia.
  • Ilmoituksessa tunnutaan keskittyvän vuokranantajalle tärkeisiin asioihin, sen sijaan että yritettäisiin herättää vuokralaisen kiinnostus.

Vaikuttaa ihan siltä, että tässä vain tehdään työtä käskettyä, eikä todellisuudessa edes yritetä saada asuntoja vuokrattua. Näillä tiedoilla voin melkein vannoa, että iso osa asunnoista todellakin on tyhjänä vielä vuodenkin päästä.

Mielenkiintoinen havainto tosiaan. Muut Ovaron kohteet kyllä löytyvät ihan normaalisti ainakin Oikotieltä, joten tämä Varkauden kohde on tässä suhteessa poikkeus.

Se, että edes vuokran määrää ei ole kerrottu ilmoituksessa, on kyllä jo todella innovatiivista markkinointia. Koskakohan muut seuraavat perässä? 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 4.4.2020 12.09

petteri kirjoitti:

Kun nyt näyttää, että koko firmaa ei olla laittamassa nopeasti lihoiksi, pahimpien lähes arvottomien sontaläjien poistaminen hinnalla millä hyvänsä pitäisi olla nopeana tavoitteena. Ilmoitus huutokaupat.com:iin ja kyllä yleensä joku Vilen jollain hinnalla ottaa kiinteistön vastaan, ei se niin vaikeaa ole. Arvonalennukset satunnaisina erinä sattuvat vain kerran ja maksavat vain kuvitteellista leikkirahaa, mutta sonnan säilöminen kiinteistösalkussa maksaa joka vuosi.

Ovaro päätti jatkaa sonnan säilömistä kiinteistösalkussaan. Siellä se Kosulankadun pommi edelleen olla möllöttää Colliersin vuokrattavien kohteiden listalla.

https://www.colliersasunnot.com/asuntohaku/varkaus/2419876/

Onhan tässä on toki se hyvä puoli, että kun ei myy, niin ei tarvitse kirjata myyntitappioita. 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 2.4.2020 12.31

von Fyrckendahl kirjoitti:

SRV otti 12 prosentin lainaa. Ovaro sai 5 %:lla. Konkurssin odottelu oli selvästi ennenaikaista.

Korkoprosentista kuitenkin näkee, että saneeraus on toistaiseksi epäonnistunut. Tämä korkotaso ei varmasti ollut suunnitelmissa vaan on pakon sanelema.

Pakkoraossa ei ollut ainoastaan Ovaro vaan myös rahoittaja Collector.

Collector oli myös puun ja kuoren välissä, koska sillä oli 18 miljoonaa saatavia Ovarolta, jotka erääntyivät myöhemmin kuin nyt erääntymässä ollut 20 M€ bondi. Jos Collector ei olisi nyt rahoittanut Ovaroa, se olisi ottanut riskin tulevista luottotappioista. 

On mahdollista, että ilman tätä riskiä Collector olisi vetäytynyt neuvotteluista ja jättänyt Ovaron neuvottelemaan muiden rahoittajien kanssa.

 

 

 

Näytä koko viesti