Olet täällä

Aspire Global - 22.1.2021 04.08

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Uskaltaisin väittää, että joko 2021 eps-ennuste on liian positiivinen tai 55 kruunun tavoitehinta on liian pessimistinen. Aika vaikea nähdä molempien toteutuvan yhtaikaa. 

 

0,47 eps antaisi P/E:ksi jotain 11,5. Epäseksikäs yhtiö voi treidata tuollaisella P/E:llä helposti vuosikausia korkotasoista riippumatta. Ei kovin vaikeaa. Toki samaa mieltä, että toteutuessaan luultavasti kalliimpaa.

Eikös tuo luokkaa 4,7sek eps anna P/E kertoimeksi peräti alta 10 päivän kursseilla kuitenkin. Kiitoksia luvuista vielä ja omaan silmään nuo eivät edes olleet ainakaan liian positiivisia. Istuskellaan oman itselle jättikokoisen possan kanssa ainakin tulosjulkistuksen yli, ellei kurssi korjaa ennen sitä tuloskasvunäkymiä heijastavalle tasolle. Jotenkin tunne, että ahtaaksi käyvä kasvuyhtiöiden hinnoittelu voisi tänä vuonna tuoda pientä rakkautta Aspirellekkin. Kasvua arvoyhtiön hinnottelulla, mutta kuinka pitkään? Ja tätä kirjoittaessa tajusin, että puhuttiin arvostuksesta 55sek kurssilla. cool

Näytä koko viesti
Aspire Global - 22.1.2021 12.58

Oisko kellään pääsyä tihrustamaan itse rapsaa? Esim. kuluvan vuoden ennusteesta voisi olla kiinnostunut alkuunsa.

Näytä koko viesti
Hemingwayz - 11.1.2021 04.55

Kiitos loistavasta sisällöstä. Taas. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 21.11.2020 04.21

 

Varmaan sumenee, jos tuosta ei fundamenttejä löydä. Nähdäkseni nostin esille useita fundamenttejä. Sieltä 13 tasolta lappu ollut kultaa ja 3 "bäggeri", mutta tuloksentekokyvyn puute vallitsevissa erinomaisissa markkinaolosuhteissa lienee jo itsessään riittävä peruste sille, ettei lappu nouse loputtomiin.

Ja ottaen huomioon haastavan toimintamarkkinan sekä kovien kilpailijoiden että tiukan markkinasääntelyn puolesta, ei Aspire erotu mitenkään poikkeuksellisella tavalla edukseen etenkään silloin, jos bäggerilappuja etsitään.

Ostohinnalla on toden totta vaikutusta tuotto-odotukseen. Itse pidän koko toimialan arvostustasoja halpoina ja Aspiren vielä erityisen halpoina kun vertaa muihin vahvasti kasvaviin ja digitalisoituviin toimialoihin, joten siltä osin aika vahvastikkin eri mieltä ja olen myös äänestänyt rahoillani Aspiren ja näkemykseni puolesta. Tosin eilen kevensin pienen siivun edellisestä dipistä ostettuja pois ja näin toimin jatkossakin. Jos arvostusta tarkistellaan vaikka RedEyen ennusteilla PE-luvuilla ja EV/EBITDALLA luvut näyttävät seuraavilta:

20e: ev/ebitda:6.8, p/e:12.5

21e: ev/ebitda: 5.3 p/e: 9.5

Ennustettu tuloskasvu siis 20-30% luokkaa mittarista riippuen. Riskejä (coren hidas kasvu, regulaatio) case toki sisältää, niinkuin kaikki kohteet. Onko riskejä hinnoiteltu miten sisään on parempi kysymys. Omasta mielestäni kertoimissa on kuitenkin reilua nousun varaa ja kasvu voi myös jatkua odotettua voimakkaampana mm. vahvan edessä olevan urheiluvuoden vetämänä. Uutisvirta on kuitenkin ollut vahvaa etenkin Pariplayn ja Btobetin osalta ja uusia sopimuksia tulee liveksi vielä hyvä määrä. Core lagittaa, mutta on kuitenkin kehittynyt vähintäänkin vakaasti. Markkinoiden regulointi sataa pitemmällä juoksulla itse asiassa Aspiren laariin kuten Briteistä voidaan todeta. Dynamiikka toimii siten, että aluksi iskee kaikkia(vuoden takainen tilanne), mutta myödemmässä vaiheessa Aspire on jo kasvanut Briteissä kovaa tahtia. Minä en nimimerkki Mertan tavoin näe tässä kyllä tuloksenteon puutetta, päin vastoin. Voisin jopa väittää, että suht hyvät ajurit omaava 20-30% tahtia kasvava yhtiö etenkin toiselta toimialalta voisi näyttää arvostukseltaan hiukan toiselta.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 12.11.2020 04.04

Redin päivitystä ootellessa tuli laitettua itselle pikaisesti ylös muutamia ajatuksia tilanteesta ja odotuksista. Laitetaan ne tännekkin julkiseen keskusteluun. Hyvin samoilla linjoilla @jippej kanssa.

Q3 40.1/6,6 EBITDA (16,5% margin), inc btbet 41,9/7,2 EBITDA (margin 17.3%)

Lokakuun lv 14.1 inc. btbet

→ q4 tasasella 42,3m/ 7,3m, oma ennuste lähemmäs 45m/8m (lock-down efektin kiihdyttämä kasvu ja paranevat marginaalit)

Btbet ja Pariplay kannattavimmat ja nopeiten kasvavat osat → marginaalit paranee

Btbet saamista soppareista vielä tyyliin ⅓ tulossa liveksi ja sama trendi pariplayssa (pos. uutisvirta). Saadun sopparin liveksi tulossa kestää muistaakseni 3-6kk, joka ajaa kasvua lyhyellä välillä. Huolestuttavaa Core-platan heikohko imu. Yksi uusi asiakas q3, kasvu 12,5% y-y. Voisiko PP ja Btbet alkaa saada imua myös platalle ristiinmyynnin myötä? Tsaschi uskoi, että ensi keväänä integraation jälkeen aika painaa kaasua ristiinmyynnin kanssa. Hyvä ajankohta myös sportin osuuden kasvuun rokote ja iso urheiluvuosi tulossa.

Arvostus: Hupsu fy-20 162m/+26m Ebitda, eps 3sek.  Reilu 6x ebitda, p/e n.11,5

Fy-21 

Näyttäisi, että kannattavuus tulee ylittämään tavoitteiden 16% marginaalin ja ostojen myötä +18% voisi olla lähempänä totuutta ja viestinnässä ollut myös, että pitkän ajan tavoite selkeästi korkeampi marginaali. 200m tavoite lv (voi olla vielä tiukassa, mutta mennee btbet ja pariplay vedolla vaikka covid-efekti vaimenee). Leikitään, että päästään 200m lv-tavoitteeseen ja 18% marginaaliin, joka toisi 36m ebitda, joka omasta mielestä vielä realistinen. Arvostuskertoimet 35sek kurssilla ensi vuoden tulokselle ovat luokkaa 4,5-5-5x ebitda ja pe-kertoimet luokkaa 8-9,5x. Liikaa 20-30% kasvavalle yhtiölle?

8x ebitda ollut redin tavotteissa perusskenaarion hyväksyttävä kerroin ja tällä saataisiin 60sek targetti yli 70% upsidella. 

Mitä sitten pitäisi tapahtua, että tuonne päästäisiin onkin hankalampaa arvioida. Aika ja toivottavasti jatkuva hyvä trendi tehnee tehtävänsä, toivon mukaan.

Näytä koko viesti
Incap - 26.8.2020 12.38

Tähänkin vanhaan suosikkiin tuli palattua omistajaksi. Yhtiö paukutti siis 2,8M oikaistun EBITin covid-kvartilla, jolla Intian tehdas oli pidemmän aika suljettuna. Ohjeistus lupaa viimevuoden tason lukuja 10M ebittiä, kun H1 kasassa 4,3M. Tämä lupaa H2 lähemmäs 6M ja yriysostopoistoilla oikaistuna yli 7M. Loppuvuonna kehiin Intian laajennus ja rapsan sanallinen viestintä. Ei kai tätä kalliina taas voi pitää näillä näytöillä? Ensi vuonna 15M oikaistu liikevoitto ja tämän hetken markkina-arvo 77M luokkaa.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.8.2020 10.55

Reguloitujen markkinoiden osuuden kasvu 72%:iin ja niiden korkeampi verotus ja compliance kulut painavat kannattavuutta. Nämä kulut tulevat jatkossa laskemaan automaation ja regulaattorin tuntemisen myötä. Viime vuoden loppu taisi olla pohja tältä osin ja nyt suunta on todella vahvasti ylös tuoltakin osin. Kaikkineen todella vahva rapsa, josta vaikea löytää heikkoutta. Myös tulevaisuuden näkymä ja webcasti vahvistivat tätä. Tekisi mieli ostaa lisää ja myynti ei käy mielessäkään näiltä tasoilta. Ensi vuoden 200m/32m targetteihin tunnuttiin myös uskovan. Omien ostojen käyttämättä jättämistä perusteltiin bondin uudelleen rahoituksella ja aika vahvasti vihjattiin myös loppuvuodelle tulevaan yritysostoon.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 13.8.2020 09.49

Tällainen podi löytyi, jossa Maimon jutustelee toimialan suunnasta ja ajureista https://www.youtube.com/watch?v=gb4AnW6YUj8 

Regulaatiosta, harmaasta markkinasta, konsolidaatiosta ja jenkkimarkkinasta mm. asiaa. Mielenkiintoisena nostona esim. paljon compliance työllistää tällä hetkellä ja miten sitä pyritään automatisoimaan tulevaisuudessa. 

Näytä koko viesti
Exel Composites - 21.7.2020 09.01

Tätä tuli poimittua omassa mittakaavassa ihan reilusti tänään. Todella vahva suoritus covidin keskellä. Etenkin jenkkien tehtaan vahva kannattavuuskäänne selittää alarivien hienoa kehitystä. Sanallisen osuuden kommentit aktiviteetin piristymisestä kvartin loppua kohti loivat myös positiivista uskoa hyvän kehityksen jatkumiseen mainitun tilauskannan säilymisen lisäksi. Näin mutuillen ilman syvällistä analyysiä ei liene mahdotonta odotella yhtiöltä yli 0.5e epsiä tälle vuodelle, kun h1 on jo kasassa 0.27e. 5.5€ päätöskurssilla kertoimet tuntuvat houkuttavalta. 

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 24.6.2020 12.28

Taitaa johtua vaihtosuhteesta  "an offer of 0.1306 Evolution Gaming shares for each share in NetEnt" ja EVOn tämän hetkisestä 8% kurssilaskusta.

Näytä koko viesti