Olet täällä

Aspire Global - 13.4.2021 02.36

AlbertoKOOMA kirjoitti:

Kyllä https://www.edisongroup.com/publication/fulfilling-its-global-aspiration... on ladattavissa rapsa. Otanpa tuon iltapäivän lukuohjelmaan. "AG is trading at a significant discount to its larger peers; our DCF-based valuation points to a share price of SEK95." Tässä lueskellut aamusta Inden Kinnusen Juhan ansiokasta blogia dcf-mallin käytöstä arvonmäärityksessä, niin tuo Edisonin Aspille arvioima suoraan dcf-mallista taiottu tavoitehinta nousi omille silmille. Siltä osin Akin kanssa samoilla linjoilla, että kyllä tämä vähän ostettulta kurssin pussaukselta tuntuu. Noh luetaan tuo rapo kuitenkin ennen kuin enempi kritisoidaan.

Nyt on rapsa selailtu ja ei tuo nyt uutta ja ihmeellistä tarjonnut. Päivittelin vähän omia muistiinpanoja kuitenkin ja laitetaanpa niitä tännekkin jakoon ja kommentoitavaksi. 

Tuolle dcf-valuaatiolle tuli naureskeltua, mutta kääntäen kuluvan vuoden Edisonin ennusteilla "For FY21, our core DCF valuation of SEK95 would equate to
an EV/EBIT multiple of 16.0x, P/E of 17.7x, and dividend yield of 2.0%". Eivät nuo nyt kasvuyhtiölle mahdottomia ole.

Iso kuva - Historia&träkki mainettaan parempi:

Liikevaihdon kasvu 2016-2020: 61M→ 161.9M keskimäärin 28% per vuosi

Ebitda samalla jaksolla 11.4M→ 27.1M keskimäärin 24% per vuosi.

Vapaa kassavirta 10.5M→ 18.8M keskimäärin 16% vuodessa

Operationaalinen kassavirta on kasvanut 21% vuodessa.

---------

Noilla näytöillä yhtiötä voi pitää kasvuyhtiönä vaikka matka onkin ollut volatiili ja haasteitakin ollut. Vaikka kurssi onkin noussut, Aspia ei hinnoitella edelleen kasvuyhtiönä eikä mielestäni vielä edes hinnoitella 21e lukuja. Voisiko tarina muuttua ja mitä se vaatisi?

21e: luvut Edisonilta linjassa hyvin pitkälti esim Redin kanssa

Lv: 187.7M

Ebitda: 32.8M

Marginaalia nostaa edelleen Pariplayn ja Btbetin nopeampi kasvu ja korkeammat marginaalit. Alas niitä vetää puolestaan ainakin reguloitujen markkinoiden ja jakelukustannusten osuuden kasvu. 

Markkinan odotetaan kasvavan vahvasti myös tulevaisuudessa ja digitalisaation ja uusien reguloitujen markkinoiden myötä. Etenkin jenkeissä tilanne on kuuma ja operaattoripuolella tullaan käymään kovaa markkinan jakoa pelaajahankintakustannuksista säästämättä. 

Uutisvirta on ollut edelleen vahvaa etenkin ostettujen osien puolelta ja Aspin oma tilanne mielenkiintoinen hankintojen myötä. Etenkin Btobetin integraatio omalle alustalle ja sen vaikutukset potentiaaliin luovat mielenkiintoisen mahdollisuuden. Coren asiakaspito on kaikesta epäilystä huolimatta ollut hyvää ja uusiakin asiakkuuksia on saatu vuosittain.Toki hyvä pitää mielessä, että kotoilut ovat tukeneet ei niin kilpailukykyisiäkin coren asiakkaita.  Itse annan corelle vielä aikaa, joskin tilannetta pitää seurata tarkasti. Harva ainakaan tuntuu odottavan maailmanvalloitusta, jolloin kohtalainenkin suoritus voi riittää sijoittajalle hyviin tuottoihin. Uskon Aspissa olevan vielä mehua jäljellä ja ajureita voinevat olla kuluttajapuolen divestointi, uudet diilit, uutiset jenkkimarkkinalta ja lattareista ja toki ihan vanha hyvä tuloskehitys ja positiiviset neljännesraportit.  Itse sallisin näyttöjen ja yleisen euforian myötä Aspillekkin pientä kerroinekspansiota, mutta toisaalta ihan operatiivisen kehityksen mukanakin etenevä kurssikehitys voi tarjota vielä mukavia tuottoja. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 12.4.2021 11.32

Kyllä https://www.edisongroup.com/publication/fulfilling-its-global-aspiration... on ladattavissa rapsa. Otanpa tuon iltapäivän lukuohjelmaan. "AG is trading at a significant discount to its larger peers; our DCF-based valuation points to a share price of SEK95." Tässä lueskellut aamusta Inden Kinnusen Juhan ansiokasta blogia dcf-mallin käytöstä arvonmäärityksessä, niin tuo Edisonin Aspille arvioima suoraan dcf-mallista taiottu tavoitehinta nousi omille silmille. Siltä osin Akin kanssa samoilla linjoilla, että kyllä tämä vähän ostettulta kurssin pussaukselta tuntuu. Noh luetaan tuo rapo kuitenkin ennen kuin enempi kritisoidaan.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 9.4.2021 01.32

Positiivinen uutisvirta jatkuu erittäin tervetulleella plattadiilillä, joiden suhteen on ollutkin pitkä hiljaiselo. Kyseessä kuitenkin uusi toimija, joten nähtäväksi jää tuleeko tästä joskus oikeaa tulovirtaakin. 

https://news.cision.com/aspire-global/r/aspire-global-signs-platform-dea...

Näytä koko viesti
Catena Media P.L.C (CTM) - 9.4.2021 10.29

Itse sipaisin pienen possan. Mcap luokkaa 420m ja q1 ebitda 24-25m. Viivoitinanalyysilla näyttää halvahkolta, jos uskotaan jenkkimarkkinan vedon jatkuvan angel oisko kellään valistuneempia mietteitä?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.3.2021 10.24

PikkuPro kirjoitti:

 

Kattelin Nordnetin lainoitusta mutta kun kyselevät palkkakuitteja  (ei ole) tai vaihtoehtoisesti verotustietoja (ei ole juuri tuloja tai veroja kun veikka verotonta samoin kuin livepokeri niissä paikoissa, joissa enemmän oon pelannut). Kiinteistöverolapusta jotain jo löytyisi mutta sitä eivät kyselleet niin en oo saanu aikaiseksi lähettää...jotenkin tuntuu toivottomalta kun en oikeen ees tajua, mitä ne verotustiedot on mitä hakevat et jos palkkatuloja niin zero mut jos pääomatuloja niin jotain voi ollakin. Åh.

Laita sinne NN hakemusta vaan. Itsellä meni ainakin läpi, vaikka verotettavia tuloja ei juuri ole. Omistukset toimivat vakuutena, joka taitaa riittää heille. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 1.3.2021 04.52

Aspire ottanut tarkasteluun b2c-segmentin kohtalon. Marginaalit toki paranisivat irtaantumisen myötä ja tämä voisi nostaa arvostuskertoimia, mutta kaikki riippunee toki hinnasta. https://news.cision.com/aspire-global/r/aspire-global-is-reviewing-the-r...

Näytä koko viesti
Incap - 25.2.2021 11.51

AlbertoKOOMA kirjoitti:

Tähänkin vanhaan suosikkiin tuli palattua omistajaksi. Yhtiö paukutti siis 2,8M oikaistun EBITin covid-kvartilla, jolla Intian tehdas oli pidemmän aika suljettuna. Ohjeistus lupaa viimevuoden tason lukuja 10M ebittiä, kun H1 kasassa 4,3M. Tämä lupaa H2 lähemmäs 6M ja yriysostopoistoilla oikaistuna yli 7M. Loppuvuonna kehiin Intian laajennus ja rapsan sanallinen viestintä. Ei kai tätä kalliina taas voi pitää näillä näytöillä? Ensi vuonna 15M oikaistu liikevoitto ja tämän hetken markkina-arvo 77M luokkaa.

Näihin mentiin sitten heittämällä. Hurja viimeinen kvartti ja etenkin ebit-% yli 16 ilman oikaisuja aivan jäätävä. Intian investoinnit tuntuvat kantavan hedelmää ja Oton haastis vakuutti jälleen kerran. Eilen tuli tankattua vielä ihan reilusti ja omaan silmään tulevina ajureina voinee olla positiivinen kannattavuusyllätys peilaten viimeisen kvartin kannattavuutta ja esim. Inden ennusteessa olevaa n. 13% (toimialan viitekehyksessä hurja) marginaalia. Toinen ajuri voisi olla pieni kerrointen venytys. Treidaahan yhtiö alennuksella verrokkeihin, vaikka tunnuslukujen valossa yhtiö on toimialallaan ylivoimainen. Markkinat siis odottavat jossain määrin keskiarvoistumista ja itse elättelen ehkä löyhiäkin toiveita trendin kantamisesta. Nykymarkkinassa näen tässä kuitenkin edelleen mukavan riski-tuoton. 18&19 vuoden tasolla olevalla 14% ebitillä ja 120m vaihdolla, oltaisiin jo 17m ebitissä ja nykyisellä arvostuksella luokassa pe 11X ja 7x ev-ebit. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 22.1.2021 04.08

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Uskaltaisin väittää, että joko 2021 eps-ennuste on liian positiivinen tai 55 kruunun tavoitehinta on liian pessimistinen. Aika vaikea nähdä molempien toteutuvan yhtaikaa. 

 

0,47 eps antaisi P/E:ksi jotain 11,5. Epäseksikäs yhtiö voi treidata tuollaisella P/E:llä helposti vuosikausia korkotasoista riippumatta. Ei kovin vaikeaa. Toki samaa mieltä, että toteutuessaan luultavasti kalliimpaa.

Eikös tuo luokkaa 4,7sek eps anna P/E kertoimeksi peräti alta 10 päivän kursseilla kuitenkin. Kiitoksia luvuista vielä ja omaan silmään nuo eivät edes olleet ainakaan liian positiivisia. Istuskellaan oman itselle jättikokoisen possan kanssa ainakin tulosjulkistuksen yli, ellei kurssi korjaa ennen sitä tuloskasvunäkymiä heijastavalle tasolle. Jotenkin tunne, että ahtaaksi käyvä kasvuyhtiöiden hinnoittelu voisi tänä vuonna tuoda pientä rakkautta Aspirellekkin. Kasvua arvoyhtiön hinnottelulla, mutta kuinka pitkään? Ja tätä kirjoittaessa tajusin, että puhuttiin arvostuksesta 55sek kurssilla. cool

Näytä koko viesti
Aspire Global - 22.1.2021 12.58

Oisko kellään pääsyä tihrustamaan itse rapsaa? Esim. kuluvan vuoden ennusteesta voisi olla kiinnostunut alkuunsa.

Näytä koko viesti
Hemingwayz - 11.1.2021 04.55

Kiitos loistavasta sisällöstä. Taas. 

Näytä koko viesti