Koronavirus Covid-19 -
joni_k kirjoitti:

hmm.. laskennallisesti kumpiko se kalliimmaksi valtiolle tulee. pari kolme viikkoa suomi seis vai se että korona räjähtää käsiin ja lopputulos samaa mitä italiassa. ollaan karanteenissa ja virus on jo levinnyt.

tätä jos lähtee laskemaan auki, niin äkkiä saa kuraa niskaan siitä, ettei kunnioita eläkeläisten ihmisarvoa. En voi suositella kokeilua. 

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet -

AB InBev laskenut kovasti, ostot jo aloitettu. Velkoja yhtiö on vähentänyt ja velkaprofiili maturiteetiltaan erittäin pitkä - 3G fiksusti järjesteli lainat uusiksi halpojen korkojen maailmassa pidentäen laina-aikoja ja tasoittaen vuosittaisia lyhennyksiä. Erittäin vahva markkinapositio, johto&3G hyvin shareholder-oriented. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Mä oon sanaton. Jos on noin kova kyky oppia ja track record osaamisen kartuttamisesta niin mitä ihmettä Petteri teet näillä foorumeilla? Jos otetaan kirjoituksesi kohtalaisen objektiivisena totuutena, niin ansaitsisit position Gates Foundationin johdossa. 
 

PS. Missä sun kursseille voi ilmottautua & annatko yksityisopetusta? Millä hinnalla sut voi palkata full-time työhön?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -

Italiassa on näkynyt kyllä. Kaikista hotelleista merinäköalat ja isot huoneet käytännön samaan hintaan (viimesin hintaero 14€ per yö 14m2 ilman näkymää vs 29m2 merinäköalalla). Merkittävä osa rafloista tarjoo 20-50% alennuksen kaikesta listoilla ml juomat. Auton vuokraus 35% halvempaa kuin Atlantin toisella puolella. Halpa loma & mukavaa, kun ravintoloissa on enemmän tarjoilijoita, kuin asiakkaita - eipä tarvi hukata aikaa odotteluun!

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

https://www.iss.it/primo-piano/-/asset_publisher/o4oGR9qmvUz9/content/id/5289474

Italian THL - corona-asiaa 7.3. Kuolleisuus painottuu iäkkäisiin, suurempi kokonaiskuolleisuus verrattuna Kiinaan selitetään ikäpyramidien eroilla. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -

Nostan hattua ukolle. Tulee mieleen Roope-setä kulkemassa kaduilla rahasäkin kanssa Wall Streetin pörssiromahduksen jälkeen "Juuri niin! Minä ostan!" -kyltin kera. 

Omalla kohdalla rahat liikkuu pariin, ehkä neljään, ideaan yhden sijaan. It's a great time to be alive! Italiassa kadut tyhjenee, tänään pääsee juhlimaan hyvään ravintolaan ilman pöytävarausta. 

Itsellä näyttää Atlantin ylitse menevät lennot olevan norskilla, saa nähdä mitä käy. Onneks 90% lennoista muilla yhtiöillä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Palstan yksi jalo ja hieno tarkoitus on esittää mielipiteitä ja faktoja muiden kritiikin alaiseksi - itse olen ainakin hyötynyt tästä paljon (eniten englanninkielisillä foorumeilla vuosien varrella, myös STssa). Jos heittää THL:n bussin alle ilman lääketieteellistä koulutusta, altistaa itsensä melko varmasti kohtalaisen voimakkaalle kritiikille. 
 

Miksi kritisoin muita seikkoja: vaikutat mielestäni järkevältä ja loogiselta kaverilta (kuten aikaisemminkin todettu), mutta täälllä maalaat hyvin yksipuolista kuvaa tilanteesta, tuot paljon faktoja pöytään, mikä on tärkeää, mutta ne poikkeuksetta tukevat sinun teesiäsi siitä, että coronariskit on aliarvioitu ja esim Suomessa mennään pää edellä kaivoon. Hengityskone-asiassa näyttäisi käyneen klassinen argumentointivirhe, missä termiä käytettiin liian laveasti toisaalla tukemassa argumenttia X ja toisaalla eri määritelmällä tukemassa argumenttia Y. Jos sijoitusfoorumilla puhuisi toisaalla nettotuloksesta, jossa ei huomioida korkomenoja ja toisaalla nettotuloksesta huomioiden korkomenot, olisi argumentaatiovirhe erittäin räikeä. 7 viikon coronaviruksen opiskelu ilman biologista/lääketieteellistä (eritoten virologia, epidemiologia sekä keuhkotaudit) ei tee kenestäkään asiantuntijaa, ei sinusta, eikä kenestäkään muusta. Tämä ei ole henkilökohtaista - 7 viikon opiskelu, vaikka kykenisit opiskelemaan 17h per vuorokausi, ei riitä.

Kriisiviestintä on tietysti erillinen asia, tässä harva hallitus on hyvin onnistunut ja tuskin kovin moni täällä on eri mieltä Suomen hallituksen heikosta menestyksestä kyseisessä asiassa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
petteri kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

... Suomessa, jos hengityskoneita on se reilu 200kpl ja 1kpl ECMO-laitteita, niin kusessa ollaan jos epidemia iskee lujaa tänne...

 

Kiinan teollisella kapasiteetilla rakentaa hyvin nopeasti aivan valtavan määrän hengityskoneita tai EMCO-laitteita. Maa on käytännössä poikkeustilassa ja jos Xi Jinping sanoo, että hengityskoneita, hengitysapulaitteita ja  EMCO-laitteita niin paljon kuin pystytte niin niitä tehdään.

En olisi yhtään yllättynyt jos Kiinan sairaaloissa ja Kiinan varmuusvarastoissa olisi nyt 10-100 kertaa enemmän hengityskoneita, hengitysapulaitteita ja EMCO-laitteita kuin kaksi kuukautta sitten. Tuskin siitä on huudeltu.

Kun katsotaan millä vauhdilla esimerkiksi USA sai lentokoneita taivaalle ja muutakin sotakalustoa tehtyä toisen maailmansodan sytyttyä, hengityskoneiden, hengitysapulaitteiden ja EMCO-laitteiden ja muun hoitoon tarvittavan tekniikan massatuotanto on siihen verrattuna nopeaa. 

 

Petteri sivulla 33 kyllä puhut varsin yksiselkoisesti hengityskoneista JA hengitysapulaitteista, etkä suinkaan korjaa Castellieron 200 hengityskonetta väitettä niin, että siinä olisi uuden epäspesifimmän määritelmän mukaiset hengitystukihoito-laitteet mukana. 
 

Mielestäni on melko erikoista, että 4 sivua sitten osasit eritellä käsitteet toisistaan, mutta nyt muutama päivä myöhemmin yhdistät ne hengityskone -termin alle, mistä mm opetit Tomi Haatajalle, käsittääkseni parin kk kuluttua 5. vsk lääketieteen kandidaatille, mitä hengityslaite tarkoittaa (kun Tomi puhui hengityskoneista).
 

Tomi sivistyneenä ja hyvät käytöstavat omaavana ei puuttunut tähän erikoiseen asiaan. Mielestäni toimintasi ei ole loogista ja kirjoittamistasi tuntuu ohjaavan self-serving bias (oletan, että sinulla on short positioita) sekä melko selvästi (lack of ) focus on disconfirming evidence, Darwinin peräänkuuluttama tiedettä tekeville tärkeä ilmiö, jossa keskitytään erityisesti todisteisiin omaa hypoteesia vastaan. Kommentointi lääketieteellisiin aiheisiin, josta tiedät vähemmän kuin keskustelukumppanisi (viittaan tässä T. Haatajaan), mutta pyrit tuomaan esiin uusia näkökulmia ja tietoa, viittaa mielestäni vahvasti "say something" -syndroomaan (Charlie Munger, Psychology of Human Misjudgement), tässä tapauksessa vaikuttaa siltä, että olet matemaattisesti oppinut&osaava kaveri, joka virheellisesti olettaa oman asiantuntemuksensa tällä alalla antavan eväät toimia expert opinionin antajana toisella, edelliseen alueeseen kohtalaisen irrelevantilla alueella (matematiikka vs lääketiede - matematiikka on varsin looginen ja lineaarinen tiede, kun taas lääketieteessä yhdistyvät mm biologia,fysiikka,kemia sekä psykologia, jolloin lääketiede on vähemmän lineaarinen ja paikoittain jopa valtavia 'hyppyjä' sisältävä tiede, e.g. lääkkeen annostus X aiheuttaa vasteen Y, annostus 10X aiheuttaa vasteen 2Y tai Z). 
 

Edit: typo 4 sivua, ei 5 sivua sitten korjattu

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Komppaan Akia, tosi monelta poliitikolta ja viranomaiselta tulee samankaltainen rimpsu argumentteja ja kyseenalaista logiikkaa asiasta keskustellessa. Varakkaiden omat intressit + ulkomaalaisten kasinojen salaliitto (mm Aleksi Valavuoren ja Aki Pyysingin kanssa, paikalliset kaksoisagentit värvätty!) nousevat tyypillisesti melko ensimmäisinä esiin. Mulle sinänsä OK, että pelikoneet on joka Siwassa ja Ärrällä, mutta miksei voida samalla myydä myös viinaa ja viivoja? Haittaverot valtion budjettiin, tai parempi vielä Hepoyhdistys, Kolayhdistys ja Mariyhdistys jakamaan rahaa erilaisille järjestöille. 
 

Ei kovin merkittävästi eroa alkoholismi, narkomania ja peliaddiktioilla - rahat ja luottotiedot menee, pahimmassa tapauksessa muidenkin rahat, kämppä ja parit vipit. Valehtelut perheelle ja läheisille, mutta yhteiskunnan konsensus tuntuu olevan, että tämä on täysin fine ja nämä typerykset ansaitsevat kohtalonsa. Itse olen eri mieltä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Kunpa joku meidän hallitus seuraavan 25v aikana ottaisi Singaporesta mallia. Ihan missä vaan asiassa. Saatais hyvinvointia nostettua, ei tunnu olevan hallituksella kiinnostusta kopioida muiden parhaita ideoita. Mielummin 30-40-vuotiaat toteuttavat omia visioitaan. Ei sinänsä historiallisesti mitään uutta, että ei tässä yllättynyttä voi esittää.

Näytä koko viesti