Olet täällä

Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 19.1.2019 11.02

Tän postauksen aiheet: management, information flow & analysis - Yhtiötyypit Lynchin mukaan - Lehto + AB InBev. Pohjalta löytyy Lehto analyysi, sen jälkeen pari sanaa AB InBevistä.

Kiitos palautteesta Lehtopöllö!

Markkinoilla on aina mielipiteitä joka suuntaan ja iso osa pitkän linjan sijoittamista mun mielestä on se, että kuuntelee, mitä mieltä muut ovat ja muodostaa oman mielipiteen faktojen ja erilaisten näkökulmien avulla. Tästä lisää yleisesti information flow:n alla. 

Management, info & analysis

Johto ja johdon kompetenssi on erittäin tärkeitä asioita yhtiön tulevaisuuden kannalta. Hyvä johto voi olla kullanarvoinen ja tehdä keskinkertaisesta yhtiöstä erinomaisen - samoin kuin paska johto voi tehdä hyvästä bisneksestä kehnon/surkean. Johdon kompetenssista puhutaan usein - miten sitä arvioidaan sen sijaan jää usein piiloon. Available info tyypillisesti on haastattelut, track record & mun favorite aktiviteetti n. yhdenksänvuotiaasta (sillon oli tosin tiedostamantonta), SCUTTLEBUTT: Informaation nuuhkiminen sieltä täältä, kirjallisuudessa muistaakseni P. Fisher kertonut enemmän aiheesta (Common Stocks & Uncommon Profits, vahva suositus!). Opin lapsena, että isän kaverit sai puhumaan tauotta, kun kysyi "miten bisnes sujuu". Sama toimi myös kavereiden vanhempien, perhejuhlissa ja kaikenmaailman kissanristiäisissä vanhempia herrasmiehiä ja joskus myös rouvia tavatessa. Kuljin 7v - 23v ikävuosina paljon junalla, ehkä yhteensä 1 000 - 1 300h. Juttelin aina vierustoverien & muiden ihmisten kanssa ja around 9-10v aloin kyselemään pukumiehiltä bisneksestä. Näillä matkoilla kuuntelin tarinoita erityisesti myyntimiehiltä, mutta myös useammalta C-tason johtajalta. Aikanaan kysyin tutulta Nokian johtajalta hänen mielipidettään Kallasvuosta, kun tämä tuli TJ:ksi, kertoi käyneensä päivällisellä hänen kanssaan kaksin ja olisi mielummin käynyt McDonaldsissa yksin. Muutaman lisäkysymyksen avulla selvisi, että kaveri on varsin epämieluisaa seuraa (ainakin yhden stepin alempana olevalle johdolle). Uutisista pystyi bongaamaan myöhemmin myös veroepäselvyydet muistaakseni vaateostoista Sveitsistä, olisiko hakenut takaisin Alvit ja jättänyt Suomessa ilmoittamatta. Integrity, suomeksi varmaankin rehellisyys & suoraselkeisyys on yksi tärkeimpiä asioita kaikessa bisneksessä - Kallasvuolla tätä ei selvästikään ollut. Ihan huippumesta tähän approachiin henkilökohtasesti on ollut BRK:n vuotuisat osakkeenomistajan kokoukset - löytää samanmielistä jengiä, jotka jakavat omaa infoaan ja näkemystään mieluusti. Nuuhkimisen lisäksi paljon infoa saa googlettamalla johdon haastatteluja vuosien varrelta, tsekkaamalla track recordia - missä firmassa ollut, mikä rooli, mitkä tulokset. Monesti huippujohtajat ei näy kovasti julkisuudessa, koska ovat eniten kiinnostuneita bisneksestä, eikä julkisuudesta. Kari Stadighia en ole itse ikinä nähnyt Teatterin Vipissä. Monesti huiput on myös jo valmiiksi rikkaita, jolloin raha ei välttämättä enää toimi motivaattorina, jolloin vapaus toteuttaa itseään & tehdä töitä intohimon parissa on usein kantavia voimia. Vapaus toteuttaa itseään / autonomia näkyy esim. BRK:n tytäryhtiöiden johdossa - yksikään ei ole lähtenyt 50v aikana kilpailijalle duuniin (vaikka varmasti parempia $-diilejä on ollut tarjolla). 

Nykyisiltä, entisiltä työntekijöiltä & kollegoilta voi usein kysellä yhtiön kulttuurista ja johdosta - tässäkin täytyy pitää filtteriä eritoten disgruntled employee varalta, toisaalta osa on todella rehellisiä ja suoria  niin negatiivisista kuin positiivisistakin asioista. Usein kysyn, jos saisit valita yhden kilpailijan jonka voisit tiputtaa täysin pelistä, kuka se olisi ja miksi? Monesti kysyn myös, miten yhtiössä suhtaudutaan virheisiin ja epäonnistumisiin - huudetaanko/raivotaanko, haluaako johto kuulla ikävät uutiset ylipäätään, tai haluaako johto kuulla neg. uutiset mahdollisimman nopeasti & ottavat ne vastaan valmiina korjaaviin toimenpiteisiin jne. Jatkuva parantaminen ja kehittyminen näkyy pitkässä juoksussa monen yhtiön kulttuurissa hyvien päätösten kumulaationa. Vahva luottamus yhtiön sisällä toisiin työntekijöihin ja across the border (mikä vaan se border on, tiimi, toimiala, maa) yhteistyöhalukkuus on hyviä merkkejä. Johto tekee isot päätökset ja voi vaikuttaa huomattavasti koko lafkassa vallitsevaan kulttuuriin. Suomessa, ikävä kyllä, monessa yhtiössä työntekijöiden ja johdon välillä on vahvaa vastakkainasettelua, tämä on lähtökohtaisesti huono merkki. Pienemmissä firmoissa harvinaisempaa, mutta niissäkin voivat työntekijät kokea johdon olevan kaukainen & välittävän vain fyrkasta. Todellisuudessahan johto ja työntekijät ovat samassa veneessä ja paras strategia olisi tehdä jatkuvaa yhteistyötä, koska kun firmalla menee hyvin, johto & työntekijät saavat kiitosta, pitää työpaikkansa sekä oman osansa tuloksen kehityksestä. Johto tottakai suuremman - johto kantaa vastuun usein myös taloudellisesti ison ownership staken kautta. Monessa nuoressa & ketterässä firmassa työntekijöitä sitoutetaan hyvin equity stakeilla, ohjelmistoyhtiöt tästä yleensä hyvä esimerkki. 

Peter Lynch & yhtiötyypit

Lynch veti aikanaan Magellan Fundia Fidelityn alla kovalla track recordilla. Kirjoitti One up on Wall  Street -kirjan, vahva suositus. Lynchin jako eri tyyppisiin sijoituksiin on erittäin käyttökelpoinen, sillä eri tyypit voivat kaikki olla hyviä sijoituksia, mutta käyttäytyvät usein eri lailla. Yhtiö usein elinaikanaan vaihtaa tyyppiä, ehkä useammankin kerran - nopeat kasvajat eivät yleensä kasva ikuisesti. Lynch jakaa yhtiöt yksinkertaisesti viiteen eri tyyppiin: 

Fast growers = Nopean kasvun yhtiöt, esimerkiksi Amazon - arvo perustuu monesti kovaan kasvuun, tulosta ei välttämättä vielä tule
Stalwarts = hitaan kasvun yhtiöt, esim. Wal-Mart - kassavirta on usein hyvällä tasolla, liiketoimintamalli todistettu ja toimiva
Cyclicals = sykliset yhtiöt, usein toimivat syklisillä toimialoilla - myytävä tuote on investointihyödyke & siten hyvin kallis ja myynnit tehdään nousukaudella ja huonoina aikoina asiakkaat ostavat vähän, harvoin tai pelkkää huoltopalvelua, toimiala saattaa vaatia huomattavia CapEx -panostuksia ja toimialalla on vaihdellen yli- ja alikapasiteettia johtaen tappiokierteisiin ja voittoputkiin. Esim. Micron, Finnair, kaivosyhtiöt
Asset plays = yhtiön arvo on taseessa, esim. maa-alueet, kiinteistöt. Kassavirrat usein olemattomat tai negatiiviset. Esim. Ovaro, monet fracking firmat, Stockmann voisi olla asset play jos Manskun kiinteistön arvo olisi vaikkapa 80 % yhtiön markkina-arvosta. 
Turnarounds = Yhtiö on ajautunut pahoihin ongelmiin ja usein tuodaan uusi johto tekemään täysikäännös. Stockmann tätä yrittänyt, niinkuin moni muukin retailer, esim. Sears. Steve Jobs aikoinaan käänsi Applen onnistuneesti, ja yhtiö hyppäs tästä luokasta nopean kasvun yhtiöksi. Turnaroundit on harvinaisia, ts. onnistuu harvoin. Payoff voi olla mieletön!
 

Next up, Lehto.

Lyhyt intro yhtiöön, jos se ei ole tuttu: Viimeiset 5v+ kovaa vauhtia kasvanut rakennusalan yritys, listautui huhtikuussa 2016 @ 5.1 € / osake. Konsolidoinut markkinaa ostamalla pikkuyhtiöitä pitkän ajan, liikevaihto 2013...2017 = 115.6m...595.6m. Profiloitunut talousohjatun rakentamisen parissa, hyödyntää omissa tehtaissa rakennettavia moduuleja rakentamisessa. Vuodet '15-'17 liikevoitto keskimäärin 10.4 % liikevaihdosta - erittäin kovaa tulosta rakennusalalla verrattuna kilpailijoihin. Koko ala on tällä hetkellä haastavassa tilanteessa, kannattavuusongelmia. YIT, Consti & SRV nopealla tilinpäätösanalyysillä heikossa kunnossa tuloksen suhteen ja Lehtokin varoitti kahteen kertaan viime vuonna. Lehdon ongelmat korjausrakentamisessa & hyvinvointitiloissa, molemmissa tappiollisia projekteja, jotka jatkuvat johdon mukaan '19 Q2:een asti. Lehdon kurssi syöksynyt pörssissä, 2018 helmikuussa kurssi oli lähes 14 €, joulukuussa kävi 4 €:ssä.  Yhtiö oli kiinnostava jo listautuessaan, mutta hinta silloin oli itselleni turhan korkea, kuten usein IPOissa. Yhtiö on siivottu IPO kuntoon, jotta saadaan hyvällä valuaatiolla rahat sisään syklin huipulla, klassikkotilanne. Johto omistaa huomattavan osan yhtiöstä, tj Hannu Lehto vaimonsa kanssa omistaa 37 %. 

Analyysiin, (seuraavat luvut on mun adjustoimia luettuani yhtiön tilinpäätökset,) yhtiö on selvästi syklinen. Ollut poikkeuksellisen kannattava 2015-2017 industry standardeihin verrattuna. 2013-2017 average EBIT 8.2% liikevaihdosta. Kannattavuusongelmat johtuu tappiollisista projekteista korjausrakentamisen ja hyvinvointitilojen segmenteissä - nämä tuovat alle kolmanneksen yhtiön liikevaihdosta. Nämä projektit on ekan tulosvaroituksen jälkeen kehittynyt heikosti & lisää tappioita tulossa. Korjausrakentamis-segmentin johtaja Pekka Lindeman laitettu pellolle marraskuussa, kaveri oli myynnin ammattilainen, ei kokemusta rakentamisen alalta. Arvioisin, että Lehdossa kasvuvauhti on ollut tosi kovaa, rekrytoity kova myyjä kasvattamaan segmenttiä ja projektit hinnoiteltu alas kovan kasvun aikaansaamiseksi. Monella alalla tapahtuu usein, kasvetaan kannattavuuden kustannuksella, kun tavoitellaan isoa kasvua. Osa syystä varmasti myös toimivalle johdolle, vauhti syklissä on ollut kovaa ja nyt sykli vaikuttaa hidastuvan/kääntyvän. Muilla toimijoilla alalla on kannattavuusongelmia ja top-line kasvukin on hidastunut paljon tai kääntynyt negatiiviseksi. 

Arvioisin kannattavuusongelmat osin yhtiön ongelmaksi, osin syklin heikkouden piikkiin. Lehdon liikevaihdon kasvu hidastuu varmasti, kun monta vuotta on jatkettu uskomattoman kovaa kasvua, vielä kannattavastikin. Hannu Lehdon track record on hyvä johdossa. Vuosien varrella M&A on ollut erittäin tuloksellista, ostettu paljon hyviä pieniä yhtiöitä pois markkinoilta (liikearvoa ei taseessa nimeksikään), ikävä kyllä osa equityllä (osakeomistukset laimenee, dilution). Käyttöpääomaa toiminta sitoo paljon, kassavirta kärsii siitä huomattavasti. Likviditeetti yhtiöllä on kunnossa, käyttöpääomaan sitoutuu älyttömästi rahaa, 2017 lopussa netto käteistä 30m+, '18Q3 nettovelkaa oli 74m, ja Q4:lla sovittu ylimääränen 50m limitti pankin kanssa. Korjausrakentamisen uudelleenjärjestelyt johtaa oletettavasti siihen, että Lehto ottaa etäisyyttä bisneksestä, segmentti ainakin lopetetaan & projektit sisällytetään muiden segmenttien sisälle samoin kuin henkilökunta. Sijoittaja tottakai toivoisi, ettei ongelmia olisi, mutta johdon tekemät toimet asian korjaamiseksi vaikuttaa asianmukaisilta ja kohtalaisen nopealta reagoinnilta. Lehdon moduulirakentaminen vaikuttaa todistetulta designiltä parantaa kannattavuutta leikkaamalla rakentamisen kustannuksia. Isot kilpailijat voivat seurata, pienet yhtiöt tuskin kykenee hyödyntämään skaalaa tällä tavalla. M&A voi tulevaisuudessakin tuoda kannattavaa kasvua, tosin prosessin täytyy olla entistä tarkempi syklin heikentyessä - toisaalta tämä voi tuoda mahdollisuuksia ostaa yhtiöitä halvemmalla. Jäädään innolla odottamaan, mitä Lehdon johto keksii ja mihin kyvyt riittävät. 

Valuoidessani yhtiöitä keskityn ensin aina downsideen: Mitä jos kaikki menee päin vittua? Onko mulla downside protectionia? Lehdon kohdalla taseessa ei ole arvokkaita assettejä, eikä nettokäteistä, likviditeettiä kyllä löytyy ja pankit ilmeisen mieluusti rahoittaa rakentamista ainakin toistaiseksi. Rakentaminen on syklinen ala ja sopimukset & projektit melko lyhyitä - tuskin yksikään tällä hetkellä sovittu diili ulottuu 2021 vuoden taakse. Lehdon narratiivi on ollut erittäin kannattava ja nopeasti kasvava yhtiö - kovin kasvu on uskoakseni takanapäin. Kannattavuus on ainakin tilapäisesti ongelmissa ja tarkastellessani downsidea oletan, että kannattavuus heikentyy pysyvästi EBIT 8% tasolta. Samoin oletan, että liikevaihdon kasvu pysähtyy täysin. Bear casen valuaatiorange 260-320 Meur Lehdon koko osakekannalle. Transloituu 4.45-5.45 € / osake. Pinnat tälle skenariolle sanoisin 45-60%.

Base casessä oletan kasvun hidastuvan huomattavasti ja kannattavuuden palavan 5 vuoden keskiarvotason lähistölle 8 % tietämille. On vaikea uskoa, että johto kykenisi ensi vuonna korjaamaan kannattavuusongelmat ja saavuttamaan huippuvuosien kannattavuustason. Tuskin 11 % EBITiä nähdään enää ikinä. Valuaatiorangeksi 380-440 Meur, 6.5-7.5 € / osake.  Pinnat luokkaa 30-45%.

Bull case olisi se, että sykli jatkuisikin kuumana, Suomen talous ehkä lähtisi parempaan kasvuun ja asuntojen hinnat jatkaisivat nousuaan. Asuntokauppa vilkastuu ja pankit lainoittaa iloisesti niin rakentajia kuin ostajiakin. Lehto kasvaa ja tuplaa liikevaihdon vuoden 2017 n. 600m:sta vuonna 2023. Kannattavuus palaa huippuvuosien 2015-2017 tasolle kulukuurien ja skaalaetujen myötä. YIT sekoilee Itä-Euroopassa / päätyy maksamaan törkeät sakot mokista teiden päällystyksessä & toimintaedellytykset Suomessa heikentyy tai SRV mokaa ison projektin ja tekee isot tappiot päätyen selvitystilaan. White Knight Hannu Lehto firmansa kanssa ilmestyy paikalle, korjaa parhaat osaajat omaan tiimiinsä ja markkinoiden konsolidoitumisen johdosta kykenee ylläpitämään kovaa kannattavuutta. Valuaatiorange 900-1100m, 15-19€/ osake. Pinnat ehkä 5%. (Tämä case on jo hiukan far fetched)

Nykytilassa Lehto vaikuttaa vähän aliarvostetulta, hyppäsin itse kyytiin kovassa alamäessä ennen pohjia, ostot around 4.8 €. Pieni positio, muutama % portfoliosta. Idea-wise ei mikään huippuplay, ehdottomasti portfolion heikoimpaan kolmannekseen. 

 

AB InBev / 3G

Luin tänään AB InBevin tilinpäätökset/tiedotteet 2013-tämä päivä. Aloin useampaan kertaan nauramaan, kun tajusin kuinka uskomattomia jätkiä 3G:n kaverit on. Brassien about rikkaimmat 3 ukkoa, lukusuositus Dream Big. Tän vuosikymmenen kovimmat LBO-artistit. Zero-based budgeting on 3G:n käsialaa. Erityisen hieno piirre mun mielestä, miten ne on rahottanut diilit ja viimeisimpänä SAB oston rahoitus. Neuvottelivat ensin 75 B USD lainat, peruivat suurimman osan näistä kun saivat pitkillä bondeilla naurettavan pienillä koroilla suurimman osan fyrkasta. Osakekin halventunut huomattavasti, en oo ehtinyt tekemään tarpeeksi kotiläksyjä, että ottaisin kantaa valuaatioon vielä. Pienen nosteen saanut Aasian toimintojen mahdollisesta IPOsta. Deleveraging käynnissä, velkaa about 5x EBITDA, tavoite 2x. Leikkasi osinkoja, mihin markkinat ei tahdo reagoida kovin hyvin. Jos omistajat on fiksuja ja leikkaavat tälläsessä paikassa osinkoa, en näe rationaaliseksi (institutiionaalisten) sijoittajien reaktiota dumpata kaikki positiot ja polkea hinta alas. Tottakai osingot ja kasvat sellaiset on iso signaali - varsinkin instikoille, mutta tässä tapauksessa johto kyllä tietää mitä tekee & ajattelee osakkeenomistajia. Mielenkiintoinen case, suosittelen tutustumaan! 

Tälläistä tällä kertaa. Palaute & kysymykset on tervetulleita, en ikinä töitä tehdessäni tehnyt AMA:a, mutta mielelläni keskustelen M&A ja IPO maailmasta! 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.7.2018 12.04

Kiitos Jens jälleen, kun jaat omia ajatuksia ja ideoita täällä. Blogia on ollut ilo seurata. 

 

US-China -trade keskustelu on ollut mielenkiintoista blogissa ja sen ulkopuolella - Navarron 30min oli hyvä feed tänne, huomattavasti parempaa matskua kun keskiverto artikkeli aiheesta. Olen itse asunut usassa + aasiassa, paljon amerikkalaisia ja kiinalaisia perheystäviä, seuraavassa omia keloja:

Imo Kiina toimii epäreilusti ja suojelee omia intressejään markkinoilla erittäin vahvasti, eritoten IP theft + piraatit. Having said that, to be fair, me länsimaat ollaan kohdeltu Kiinaa aikanaan vähintään yhtä ikävästi. Esim. Ooppiumisodat 1800-luvulla (perhaps iso syy death penaltyn yleisyyteen Aasiassa huumekaupasta?). Lee Kuan Yew aikoinaan sano, että Kiina haluaa oman seatin isojen poikien pöydässä, mitä länsimaat ei ole toistaiseksi sallinut.

USAssa kansa ja poliitikot on huolissaan siitä, että menettävät johtavan markkina-aseman as the world super power both economic & militarywise. Älytön kulutus on mahdollistanut valtavat kotimarkkinat, mutta samaan aikaan jenkit ei säästä (= sijoita) mitään average incomesta, kiinalaiset sen sijaan säästää ison erän. BALANCED trade on imo mahtava tavoite ja myös mahdoton saavuttaa medium term (10-20yrs). Jenkit haluaa kuluttaa, kiinalaiset säästää(=investoi). 

Demografisesti 

as of now jenkeillä parempi tilanne, one child policyn peruuttaminen parantaa kiinan tilannetta dynaamisemmaks, mutta vie aikaa 20+ vuotta. Kiinalaiset on innoissaan uudesta käytännöstä, mutta tuskin average perhe tulee hankkimaan yli kolmea lasta kustannusten (erityisesti koulutus) takia. Tänä päivänä moni suku pystyy lähettämään kakskymppiset Ivy Leagueen / jenkki&britti collegeihin, koska ainoilla lapsilla on vanhemmat, 2 isovanhemmat + älytön määrä tätejä ja setiä/enoja - tämä ryhmä maksaa collegen, tulevaisuudessa tilanne kääntyy vaikeammaksi (enemmän lapsia, vähemmän setiä&tätejä). Kiinan yliopistot kehittyy koko ajan, tää kehitys ei varmasti tuota isoa ongelmaa. Nuoret, erityisesti miehet jenkeissä tapattaa itseään opiaateilla, mikä ei toistaseks oo valtava ongelma, mutta tulee näkymään tulevaisuuden kehityksessä.

Healthcare 

Jenkit on antanu lobbaamisen ja laisses-faire politiikan avulla HC sektorin rakentaa käsittämättömän kalliin systeemin, mikä haittaa kasvua (Kiinassa ei ongelmaa tämän suhteen, kustannukset kylläkin nousevat, mutta hyvästä hoidosta halutaan maksaa ja toistaiseksi ei ongelma talouden kasvulle). Jenkit käytännössä rahoittaa koko muun maailman lääkekehityksen, suosittelen lukemaan minkä vaan biopharma -yhtiön 10-K:n - revenue tulee jenkeistä, muualta tulee hiluja (vaikka Gilead Sciences). Tässä jenkit subsidoi KOKO maailmaa, ilman niitä meillä ei olis näitä uusia, tehokkaita ja älyttömän tarkkoja lääkemolekyylejä. 

Military

Vietnam - tämä päivä, this must be obvious to every1, if not, see US military spending.

Historia

Suurvallat Rooma, Ranska, Britit, Kiina on aina romahtanut overreachingin takia ennemmin tai myöhemmin. Jenkit näyttää seuraavan edellisten playbookia.

 

Kiina näyttää nousevan uudelleen mahdiksi (taitaa olla ensimmäinen comeback to throne 300v aikana?) ja jenkit pikkuhiljaa hiipuu SUHTEESSA kiinaan, tulee olemaan merkittävä talous jatkossakin mutta valtapositio heikentyy.

Pahoittelut älyttömän pitkästä viestistä. Jens, keep up the good work.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.1.2017 01.07

Kiitos Jens mahtavasta blogista!

Koko blogi tuli luettua parissa päivässä, mielettömän hienoa nähdä tasainen (hullun kovan kulmakertoimen) kasvu muutaman vuoden ajalta sijoitusmaailmasta. Uskoakseni sulla on promising tulevaisuus edessä sijoitusmaailmassa muutamasta, harvinaisesta luonteenpiirteestä johtuen;

i) halu oppia (kuka jo taloudellisen riippumattomuuden saavuttanut menee kauppikseen?)
ii) nöyrä asenne (suhtautuminen muiden kommentteihin POIKKEUKSETTA nöyrästi, jatkuva oman tiedon/osaamisen puutteen tiedostaminen)
iii) kyky haudata omia ideoita (tämä on ehkä harvinaisin ja imo tärkein - omaan ideaan rakastuminen on helppoa&inhimillistä)

Takaisin blogiin - parhaita paloja ehdottomasti Suominen-analyysi & yrityskohtainen keskustelu/analyysi sekä päivitykset pokerin parista. Finaalivideo&bracelet oli mainio, Pärssinen samassa joukkueessa on (todistetusti?) äänekkäin, ellei jopa paras teammate Suomessa. Yliopisto & hedge fund keskusteluun - onnittelut offerista & odotellaan päivityksiä aiheeseen liittyen! Uskoakseni sun opportunity cost MBAlle Ivy league-tasolla on turhan iso (vaikka online kuolis, käteispelit elää & sulle huomattavasti valuee) & uskon että sulla on jo ticket to ride HF-maailmaan nykyisellään. Aiemmin linkitit Greenlightin deckin tänne - ootko pelannut David Einhornin kanssa? Näkisin siinä sulle mahdollisuuden avata keskustelu & high-% päästä katsomaan meininkiä & oppimaan paljon uutta. Miami-päivityksestä jäi kuva että US on lähellä sydäntä. 

Tulevaisuudessa toivoisin näkeväni enemmän analyysiä ei-suomalaisista firmoista, valuee löytyy isommistakin firmoista monesti down-&upsiden asymmetriasta (viim.12kk aikana esim deutsche bank ja glencore on tarjonneet imo asymmetrisiä tilanteita ollessaan lehtien myllytyksessä, mm. DB samaan tapaan kuin mainitsemasi Khan sai sovittua settlementin alas), Myös oma lehmä ojassa tän toiveen suhteen - itse liian monella insider listalla Suomessa kommentoidakseni näitä.

 

 

Näytä koko viesti