90
forum
|

TEP1S

+93
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
149

Voi veljet, mikä vempautus tuo Restamax on.

Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa itse liiketoiminnasta, enkä edes tiedä ravintola-alasta paljon. Todennäköisesti itse liiketoiminta on ok, mutta nuo sen ympärillä tehtävät järjestelyt saavat niskakarvat pystyyn.

Ensin itse anti saatiin läpi vain Evlin rahastojen avustuksella, kun se ei mennyt muuten kaupaksi. No, sellaista sattuu ja tuulipuvut maksavat.

Tänään sitten toteutui kauppa, jossa konserniin ostettiin sisään henkilöstönvuokrausbisnestä. Bisnes ostettiin käteisellä (lähes 8 MEUR), kun kerran annista kirstun pohjalle kertynyt käteinen poltteli ja pörssissä oleva firma saa pankista lainaa. Myyjinä kaupassa oli Restamaxin perustajat/hallitus/pääomistajat, eli irtonaiset rahat saatiin kotiin ;-) ;-) ;-)

Kaupasta tiedotettiin kesken lomakautta 8.7. Kaupasta kertovassa tiedotteessa mainittiin sen olevan lähipiirin kanssa tehtävä järjestely, mutta tuosta seikasta ei hiiskuttu sanallakaan ylimääräisen yhtiökokouksen kutsussa. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa muutettiin myös yhtiöjärjesteyksessä olevaa toimialaa, jotta kaupan kohde mahtuu mukaan konserniin. Kokous järjestettiin 29.7. eli tasan kolmen viikon kuluttua kutsusta. Tuo on määräysten mukainen minimiaika...

Kun kauppa kerran tehdään ystävällismielisen lähipiirin kanssa, niin miksi se piti runnoa läpi heinäkuussa sijoittajien ja toimittajien ollessa lomalla? Vai juuri siitä syystäkö?

Vaikutelmani, että firmaan kertyvät rahat kanavoidaan tyylipisteistä välittämättä jonnekin muualle kuin pienomistajille, vahvistui.

Suositukseni firmasta on "Strong avoid".

0
0
1.8.2014 - 13:15 #486

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Mie päädyin strong avoid suositukseen jo listautumisesitettä lukiessa.

Ja olin missannut tämän, kun en ollut laittanut seurantaan. Nämä ovat hyviä havaintoja, jotka taloustoimittajat missaavat lähes kerran kerrasta.

0
0
1.8.2014 - 21:32 #497

I. Sulasalmi

+49
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
106

Tässä http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/08/01/restamax-osti-paaosan-hen… uutisessa löytyy maininta tästä kytköksestä. Ei tosin mainintaa ylimääräisestä yk:sta. KL:n uutisessa http://www.kauppalehti.fi/etusivu/restamax+osti+henkilostovuokrausta+7,… ei mainita kytköstä tai muutakaan mitä TEP1S tuo esiin.

Restamax vaikuttaa kunnioitettavasti suoritettavalta puliveivaukselta. Play on players!

0
0
6.8.2014 - 23:31 #595

TEP1S

OP
+93
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
149

Näinhän se on. Toimittajat sivuuttavat tylsät yksityiskohdat ja ottavat juttuun vain mielestään tärkeät asiat.

R kertoi tiedotteessaan hyvin yksityiskohtaisesti, miten ostettu firma on täysin lähipiirin kontrollissa.

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclos…

Staff Invest Oy:n osakkeenomistajista suuri osa kuuluu Restamax Oyj:n lähipiiriin, jonka perusteella Yrityskauppa on luonteeltaan lähipiirikauppa. Staff Invest Oy:n omistus jakautuu seuraavasti: Wawe Capital Oy 45 %, Avemari Oy 27,5 %, Eiran Ravintolatoimi Oy 11,25 %, JV-Staff Oy 11,25 % ja Mr Max Oy 5 %. Osakkeenomistajista Wawe Capital Oy on Restamax Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Timo Laineen puolison määräysvaltayhteisö, Mr Max Oy:n omistavat Timo Laine ja Restamax Oyj:n hallituksen jäsen Mikko Aartio yhdessä, Eiran Ravintolatoimi Oy:n pääomistaja on Mikko Aartio ja Avemari Oy:stä Timo Laine omistaa puolet määräysvaltayhteisönsä Almalex Capital Oy:n kautta.

Kuten Ilari S. totei edellä, puliveivaus tehdään hienosti. Kaikki oleellinen tieto on tiedotettu pörssitiedotteella. Tiedottamisen laillisuudesta ei löydy moitittavaa. On ihan sijoittajien (ja toimittajien) laiskuutta, jos ei eroteta metsää puilta.

Geosentric on edelleen lyömätön merkkipaalu puliveivauksessa, mutta jos vastaavia transaktioita tulee lisää, niin R:stä voi muodostua haastaja.

0
0
26.11.2015 - 12:21 #5938

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Inderes nosti Restamaxin TOP3:een ja osake ylös 6%. Tämä kertoo mm. siitä, että markkinoilla on rauhatonta rahaa etsimässä kotia melko paljon. Tosin Restamaxin päivän 165K vaihto€ ei ole nyt niin kovin paljon rahaa. Tunnuslukujen valossa ei ole pahanhintainen (lähteenä Inderes), mutta mie jätän yllä mainituista syistä perehtymättä enempää, enkä ota. Jos olisin lukenut suositusnoston ennen markkinoiden avausta, olisin tosin saattanut ottaa heti avauksessa ja nyt jo myynyt. Ohuissa lapuissa on Inderesin TOP3:een pääsystä tullut liki kerran kerrasta päivänousu. Tämä niille onnettomille tiedoksi, joiden täytyy olla hereillä ennen kymmentäcool.

0
0
24.1.2016 - 00:03 #6775

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Restamax Oyj, mansen lahja Suomen pörssilistalle. Olisiko tästä alkuhämmennyksien jälkeen kuoriutumassa kuitenkin ihan kelpo pörssiyhtiö?

Yhtiöllä on nykyään jo noin sata ravintolaa, jokaiselle varmaan jotain tuttuja paikkoja löytyy, vaikkei Helsingissä kovin vahvaa jalansijaa olekaan. http://www.ravintola.fi/

Ravintola-alallahan kateajattelu menee karkeasti ottaen seuraavasti: 1/3 menee raaka-aineisiin, 1/3 - osa menee henkilöstökuluihin ja viimeisestä kolmanneksestä sitten pitää löytyä vuokrat, kaluston ylläpito, sähköt ja mm. markkinointi. Jos tämän jälkeen vielä jotain jää viivan alle niin onneksi olkoon. Kovin korkeista liikevoittoprosenteista on monesti turha haaveilla. 

Restamax on mielestäni saanut rakennettua kunnon liikevoiton tekemiseen jo riittävän suuren mittakaavan. Ensinnäkin ruoan ravintolatoimittajat (Kesko, Metro-tukku, Heinon tukku) + muutama pienempi pystytään varmasti kilpailuttamaan vereslihalle. Onhan kyseessä Suomen oloisssa harvinainen yli 20M€ vuotuinen ruokaostospotti. Olen täysin vakuuttunut, että tolla volyymilla saadaan raaka-aineiden hinnoista revittyä useita prosentteja hinnasta pois verrattuna johonkin yksityisen yrittäjän pyörittämään ravintolaan.

Toinen mittakaavaetu saadaan kun  esim. kastikkeita yms. keittopohjia tehdään isoissa erissä versus, että jokainen ravintola tekisi alusta alkaen omansa. Restamax on nyt saavuttanut koon, jossa se voi käyttää keskuskeittiöitä ja kilpailla tasapäisesti Restelin ja HOKin kaltaisten toimijoiden kanssa. Tämä ei tietenkään ole kuluttajan makunystyröiden kannalta optimaalisin ratkaisu, mutta tehokkuutta se tuo. Samalla myös rahaa viivan alle.

Sitten henkilöstökulut: Tuon siihen myös hieman toisenlaista näkökulmaa. Henkilöstökulujen hallinta ravintoloissa on hankalaa saada pyörimään kustannustehokkaasti. On paljon erilaisia sesonkeja, terassikausi, pikkujoulukausi, juhlapyhät, epäsäännölliset tulevat isot ryhmät, tipattomat tammikuut jne. Vaikka näitä voidaankin ennakoida, niin Suomessa jos olet vakiduunissa ravintolassa, niin sitten pitää olla myös etukäteen tiedossa työvuorot tai saat terveisiä PAM:lta.

Luulisin, että toi henkilöstövuokrausfirma on mukana yksinkertaisesti siitä syystä, että sinne saadaan kirjoitettua ns. 0-tuntisopparit eli työntekijä kutsutaan tarvittaessa töihin ja kun ravintoloita on tarpeeksi paljon, saadaan työvoimaa kierrätettyä tehokkaasti paikasta toiseen tarpeen mukaan ja saadaan merkittävää säästöä palkkakustannuksissa. Jos nyt samoilla omistajilla olisi erillinen henkilöstövuokrausfirma niin työn hinnoittelu olisi tosi vaikeata ja voisi loppujen lopuksi johtaa vielä epäselvempiin tilanteisiin kun nyt nähty henkilöstöfirman ostaminen, jossa pääomistajat pääsivät rahastamaan. Ei sekään hyvältä näyttäisi, jos henkilöstöfirma tekisi tukevaa voittoa ja raha valuisi kuitenkin samojen omistajien taskuun Restamaxin ulkopuolella. Nyt se näyttää pyörivän omakustannushinnoilla ja hyöty jää Restamaxiin.

Seuraavaksi julkaistava kvartaali, ns.pikkujoulukvartaali, on paras ravintola-alalla. Kasvua tulee vuoden takaisiin vertailulukuihin nähden luokkaa 30% johtuen suurimmaksi osaksi yritysostoista. PE painunee nykykurssilla 4,5€ ehkä 13-14 hujakoille Samalla tullaan näkemään liikevoittoprosentti, jota ei enää helposti pystytä parantamaan. Mittakaavaedut on jo tuloksessa. Varmasti yritysostojen kautta saadaan vielä kasvua jatkossakin ja on paljon mahdollista, että kauppahinnatkin pysyy järkevinä. 

Helsingissä olisi hyvin tilaa kasvulle, mutta sieltä voi olla vaikeata löytyy järkevää ostettavaa, markkina on jo jaettu. Yhtiö on varmaan huomannut itsekin, että Suomessa on vaikeaa enää kasvaa kovinkaan voimakkaasti. Niinpä se hiljattain julkaisikin strategiseksi tavoitteeksi kasvaa ulkomaille. Tämä on mahdollisuus, mutta ehdottomasti myös riski. Luulisin, että Tukholmassa kilpailu on vielä tiukempaa ja Tallinnassa aika vähän rahaa, ellei sitten turisteja ala palvelemaan. Siellä voisi rahalla saada jotain rakennettuakin, mutta haluaako Suomalaiset syödä siellä Suomalaisessa ravintolassa? 

Poliittiset linjaukset voi vaikuttaa paljonkin. Tällä hetkellä ilmoilla on enemmän positiivisia kuin negatiivisia linjauksia. Tärkein niistä olisi palkoista sunnuntailisien poistaminen. Ehdottomasti jättipotti Restamaxille. Myös alkoholilakiin voi tulla helpotuksia kun nykyhallitus ainakin mainostaa purkavansa normeja. Ehkäpä pääsemme vielä tällä hallituskaudella kilistelemään tuplaviskillä!

0
0
10.4.2016 - 14:45 #8120

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Restamax julkisti perjantaina mielenkiintoisen kaupan. Liikevaihtoon ostettu yhtiö vaikuttaa parin prosentin verran, mutta pihvi tässä onkin se, että laajennus tapahtuukin henkilöstövuokrauksen eikä ravintola-alan puolella, kuten ainakin minä olen olettanut. Tämähän avaakin aika paljon uusia kasvumahdollisuuksia kun pätkätyösopimukset ja vuokratyövoiman käyttö taitaa olla yleistymään päin. Ostettu henkilöstövuokrausyhtiö tarjoaa henkilökuntaa mm. terveydenhuoltoalan käyttöön. Sehän onkin sitten erittäin potentiaalinen kasvuala. Kaikenlaista hoivayhtiötähän syntyy liukuhihnalta nyt ja vielä pitkään. Väestödemokgrafiamme tukee tätä vahvasti. Hyvä ostos vaikken hintaa tiedäkään.

http://smilehoreca.fi/smile-henkilostopalvelut-oy-ostaa-osake-enemmisto… 

EDIT: Olisikohan ideaa yhdenmukaistaa otsikkoa muiden yhtiöiden mukaisiksi?

0
0
4.10.2016 - 16:54 #9942

hautakumpu

+9
Liittynyt:
9.11.2015
Viestejä:
48

Acumenin tweeteistä huomasin että firman pääomistaja pistänyt taas reilun miljoona euroa omaa rahaa kiinni osakkeisiin. Ostin, kun pääomistajat ostavat. 

0
0
4.10.2016 - 18:06 #9946

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533
Lucky Luke kirjoitti:

EDIT: Olisikohan ideaa yhdenmukaistaa otsikkoa muiden yhtiöiden mukaisiksi?

Kai se on ihan asiallista. Muutin.

0
0
11.10.2016 - 10:43 #10003

hautakumpu

+9
Liittynyt:
9.11.2015
Viestejä:
48

Restamaxissa myyntipuoli ollut pitkiä aikojakin todella tyhjänä. Eilen jopa ihan kokonaan tyhjänä lähes puolen tunnin ajan. Tämä tullee vielä vuoden 2016 aikana ylittämään 7 euroa.

0
0
17.10.2016 - 15:12 #10062

hautakumpu

+9
Liittynyt:
9.11.2015
Viestejä:
48

Inderes 10.8: "Henkilöstövuokrauksessa kasvuvauhti (50 %) ylitti jälleen selvästi ennusteemme (33 %) ja segmentti oli jälleen konsernin tähti. Vaikka kovasta kasvusta osa selittyy Restamaxin kasvaneilla ostoilla, on kasvuvauhti tästäkin oikaistuna erinomainen."

 

Tuolta voi hyvinkin olla tulossa varsin positiivisia yllätyksiä.

0
0
19.10.2016 - 11:47 #10080

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Se positiivinen yllätys voi olla sama kuin Kotipizzallakin, ohjeistuksen nosto H2:sen aikana:

 

"Vahva tuloskasvu jatkuu
 
Restamax toisti odotetusti ohjeistuksensa, jossa se odottaa liikevaihdon kasvavan ja kannattavuuden pysyvän hyvällä tasolla. Yhtiön liikevaihto kasvoi H1:llä 16 %:lla ja ennustamme koko vuoden kasvun olevan noin 19 % (2016e: 136 MEUR). Näin ollen liikevaihto-ohjeistuksen nosto on mielestämme käytännössä varmaa ja uskomme yhtiön tarkistavan sitä ylöspäin, kun sillä on parempi näkyvyys joulun ajan myyntiin. " (Inderes)

0
0
8.11.2016 - 12:55 #10232

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Restamaxin Q3 tulos ulkona.

 

RESTAMAX OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS AJALTA 1.1.-30.9.2016

Liikevaihto kasvoi 16,5 prosenttia ja kannattavuus parani tammi-syyskuussa 2016

LIIKEVAIHTO JA TULOS

Konsernin heinä-syyskuun 2016 tulos

Koko konserni:
Konsernin liikevaihto oli 36,6 miljoonaa euroa (31,3 miljoonaa euroa), kasvua
16,9 prosenttia. Käyttökate oli 6,4 miljoonaa euroa (5,4 miljoonaa euroa),
kasvua 19,5 prosenttia. Liikevoitto oli 3,8 miljoonaa euroa (3,0 miljoonaa
euroa), kasvua 26,8 prosenttia.

Ravintolaliiketoiminta:
Ravintolaliiketoimintasegmentin liikevaihto oli 29,4 miljoonaa euroa (26,6
miljoonaa euroa), kasvua 10,4 prosenttia. Käyttökate oli 5,5 miljoonaa euroa
(4,7 miljoonaa euroa), kasvua 17,5 prosenttia. Liikevoitto oli 3,1 miljoonaa
euroa (2,5 miljoonaa euroa), kasvua 20,1 prosenttia.

Henkilöstövuokrausliiketoiminta:
Henkilöstövuokraustoimintasegmentin liikevaihto oli 10,5 miljoonaa euroa (7,8
miljoonaa euroa), kasvua 34,6 prosenttia. Käyttökate oli 1,1 miljoonaa euroa
(0,8 miljoonaa euroa), kasvua 31,4 prosenttia. Liikevoitto oli 0,7 miljoonaa
euroa (0,4 miljoonaa euroa), kasvua 64,9 prosenttia.

Konsernin tammi-syyskuun 2016 tulos

Koko konserni:
Konsernin liikevaihto oli 95,7 miljoonaa euroa (82,1 miljoonaa euroa), kasvua
16,5 prosenttia. Käyttökate oli 13,5 miljoonaa euroa (11,0 miljoonaa euroa),
kasvua 22,5 prosenttia. Liikevoitto oli 5,5 miljoonaa euroa (4,3 miljoonaa
euroa), kasvua 27,6 prosenttia.

Ravintolaliiketoiminta:
Ravintolaliiketoimintasegmentin liikevaihto oli 79,1 miljoonaa euroa (72,8
miljoonaa euroa), kasvua 8,6 prosenttia. Käyttökate oli 11,3 miljoonaa euroa
(9,5 miljoonaa euroa), kasvua 19,5 prosenttia. Liikevoitto oli 4,4 miljoonaa
euroa (3,5 miljoonaa euroa), kasvua 25,2 prosenttia.

Henkilöstövuokrausliiketoiminta:
Henkilöstövuokraustoimintasegmentin liikevaihto oli 25,5 miljoonaa euroa (17,5
miljoonaa euroa), kasvua 45,8 prosenttia. Käyttökate oli 2,5 miljoonaa euroa
(1,8 miljoonaa euroa), kasvua 34,9 prosenttia. Liikevoitto oli 1,1 miljoonaa
euroa (0,8 miljoonaa euroa), kasvua 38,6 prosenttia.
 

Evlin odotukset ylittyivät:

Restamax – Q3 tulos hiukan odotuksiamme parempi

Restamaxin Q3 tulos piti hyvin pintansa loppukesän epävakaisesta säästä huolimatta. Liikevaihto ja liiketulos ovat sekä ravintolaliiketoiminnassa että henkilöstövuokraus-liiketoiminnassa hiukan ennusteitamme edellä. (Evli aamukatsaus)

Inderesin odotuksista taasen jäätiin:

Restamax Q3 - tulos hieman alle odotusten, näkymät jatkavat parantumistaan

Restamaxin aamulla julkaisema Q3-tulos oli hyvä, mutta jäi lievästi odotuksistamme. Yhtiön näkymät ovat odotuksiemme mukaisesti piristyneet katsauskaudella ja hyvien pikkujoulunäkymien ansiosta ohjeistuksen nosto Q4:llä on käytännössä varmaa. Emme alustavasti näe raportin aiheuttavan oleellisia muutoksia ennusteisiimme ja odotamme vain lievästi negatiivista kurssireaktiota tälle päivälle. (Inderes aamukatsaus)

Yhtiö itse kertoo aiempaa valoisimmista suhdannenäkymistä:

"

Aiempaa valoisampia suhdannenäkymiä

Vuosia synkkinä esittäytyneet matkailu- ja ravintola-alan suhdannenäkymät
näyttävät valoisimmilta aikoihin. MaRa ry:n ennusteiden mukaan vuoden 2016
kolmannella neljänneksellä ravintoloiden liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia ja
koko mara-alan 5,9 prosenttia. Viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla
ravintoloiden liikevaihdon kasvu oli neljän prosentin luokkaa. Ruokamyynti on
edelleen nousussa, kun taas anniskelumyynti laahaa.

Ravintola-alan kasvunäkymät keskittyvät erityisesti kasvu- ja kauppakeskuksiin,
ja pääkaupunkiseudun nopean ruokailun ravintoloiden povataan synnyttävän
tulevina vuosina tuhansia työpaikkoja. Tulemme huomioimaan nämä näkymät myös
strategiamme mukaisessa kasvussa.

Matkailu- ja ravintola-alan yritykset kuvaavat suhdannetilanteensa hieman
kohentuneen. MaRa:n sesonkiennusteen mukaan lähes 70 prosenttia alan yrityksistä
kertoo kesämyynnin kasvaneen, suurimmalla osalla 2-4 prosenttia. Alan yritykset
kokevat suhdannetilanteen loivasti parantuneen, mutta se on silti alle
keskimääräisen. Loppuvuonna 2016 suhdanteiden ennustetaan hieman vahvistuvan.
MaRa:n sesonkikyselyyn vastanneista yrityksistä 60 prosenttia arvioi
pikkujoulumyynnin kasvavan edellisvuoteen verrattuna. Elinkeinoelämän
tutkimuslaitos ETLA:n suhdannekatsauksen mukaan Suomen BKT kasvaa noin prosentin
tänä vuonna ja seuraavina vuosina kasvun ennustetaan vahvistuvan.

Yleisen taloustilanteen lievän kehityksen lisäksi positiivisia näkymiä voidaan
nähdä ensi vuoden alusta voimaan tulevan alkoholilainsäädännön uudistuksen
myötä. Kaavailtu elintarvikelainsäädännön uudistus, joka koskee EU-asetuksia
tiukempaa kotimaista lainsäädäntöä ja sen purkamista, tuonee alalle helpotteita
ja vaikuttaa näin ollen positiivisesti ruokaravintoloiden liiketoimintaan. Olen
edelleen vahvasti sitä mieltä, että ravintola-alan kehittymisen, talouskasvun,
ostovoiman ja työllisyyden parantumisen kannalta kilpailukykysopimuksen
mahdollistamat veronalennukset ovat ensi vuonna välttämättömiä."

"Ravintola- ja henkilöstövuokrausalalle on tyypillistä, että tuloksen syntyminen
painottuu loppuvuodelle. Yleisen markkinakehityksen, kulutuskäyttäytymisen sekä
toimintamme kasvun ja monipuolistumisen myötä odotukset loppuvuodelle ja
pikkujoulukaudelle ovat suotuisia."

Suurimmat omistajat ovat jatkaneet ostojaan:

http://www.restamax.fi/sijoittajille/osakkeenomistajat/

 

 

0
0
9.11.2016 - 11:20 #10247

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Inderes nosti hivenen tavotehintaansa. 

"Tarkistamme Restamaxin tavoitehintamme 6,5 euroon (6,0 euroa) ja toistamme lisää- suosituksemme. Ensi vuoden ennusteilla osake on edelleen houkuttelevasti hinnoiteltu ja kasvava noin 5 %:n osinkotuotto pitää osakkeen tuotto-odotuksen hyvänä. Osakkeen räikein aliarvostus on kuitenkin purkautunut ja jatkossa kurssinousu nojaa yhä kannattavan kasvun jatkumiseen ja osakekohtaisen tuloksen parantumiseen." (Inderes aamukatsaus)

0
0
21.11.2016 - 10:58 #10342

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Restamaxille tärkeästä pikkujoulusesongista aamun uutisvirrasta poimittua:

Taksiyrittäjä Kovanen: pikkujouluihin ajetaan nyt renkaat punaisina – Uber herätti alan horroksesta

"Toimitusjohtaja Heikki Kovasen mukaan taksiyritysten näkökulmasta nyt on selvästi positiivinen vire päällä. Euromääräisesti laskettuna ajomäärät ovat kasvaneet kymmenisen prosenttia tämän vuoden marraskuun aikana.

– Se on paljon. Ravintoloiden mukaan pikkujouluvarauksia on enemmän. Osittain paikat on myyty jopa täyteen. Mikä parasta: yritykset käyttävät näihin tilaisuuksiin enemmän rahaa kuin viime vuonna, Kovanen Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kovanen kertoo."

...
http://yle.fi/uutiset/3-9298646

0
0
30.1.2017 - 01:36 #11147

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

On tullut tätä Restamaxia haalittua tuhti positio. Mielestäni nyt on moni askelmerkki kohdillaan:

- Pikkujoulukausi on sujunut ilmeisesti vähän jokaisella alan toimijalla viimevuotista paremmin.

- Turistien määrä on kasvussa. Turvallinen Suomi on vetovoimatekijä

- Viro nostaa radikaalisti alkoholiverojaan. Uskon, että tuonti vähenee kun hintaero kapenee ja tästä kysynnästä osa kanavoituu myös ravintoloille.

- aukioloaikojen pitäisi vapautua

- Ulosmyynti tultaneen sallimaan ja alkoholimainontaan tulee vapauksia. mm. Happy Hour is back.

- Kuluttajien luottamusindeksit ovat nousseet voimakkaasti, mikä on ainakin aiemmin korreloinut ravintoloiden kysynnän kanssa. 

Tässä Maralta vielä kättä pidempää: http://mara.fi/matkailu-ja-ravintola-alan-suhdannekatsaus-20

Oon vuoden-pari aatellut holdailla, jos ei mitään ikävää ylläriä tule.

 

0
0
20.10.2017 - 17:09 #15451

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Tuossa on ainakin tuoretta infoa tullut tänään henkilöstöpalveluiden kasvuvauhdista. Inderesiltähän tuli myös viime kuussa päivitys Restamax keissiin juuri tuon henkilöstövuokrauspalvelun (Smile) kasvaneen valuaation myötä. 

Henkilöstön vuokraus kasvaa ennätysvauhtia (TAL)

Julkaistu: 20.10. 15:19
"Henkilöstöä vuokraavien yritysten kasvu on nyt ennätyskorkealla, kertoo alan yrityksiä edustava liitto HPL.

Henkilöstöpalveluissa kasvu on ollut kuluvana vuonna nopeaa. Elokuun liikevaihtolukema oli henkilöstöpalveluissa kuluvan vuoden korkein, kertoo Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL tiedotteessaan.

 

HPL:n 20 suurimmalle alan yritykselle tehdyn liikevaihtotiedustelun mukaan henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli vuoden 2017 heinäkuussa 108,2 miljoonaa euroa ja elokuussa 117,8 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna liikevaihto kasvoi 17 prosenttia ja elokuun liikevaihto 16 prosenttia. Tammi–elokuussa kasvua oli edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta 16 prosenttia. 

HPL kertoo tiedotteessaan, että liikevaihdosta noin 80 prosenttia syntyy henkilöstövuokrauspalveluista. Kasvua siinä oli tapahtunut edellisen vuoden elo- ja heinäkuuhun verrattuna 22 prosenttia."

...

https://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000005416780.html?ref=rss

"Smilen arvo selvästi aiempia arvioita korkeampi

Tarkistamme Restamaxin tavoitehintamme 9,0 euroon (aik. 8,0 euroa) ja nostamme
suosituksemme tasolle lisää (aik. vähennä). Näkemyksemme Restamaxin omistaman
Smile henkilöstövuokrauksen arvosta on noussut merkittävästi tavattuamme yhtiön
johtoa. Nykyinen kurssitaso ei huomioi täysimääräisesti Smilen täyttä arvoa ja Smilen
päivitetystä arvosta oikaistuna Ravintolat-segmentin markkina-arvo jää liian alhaiseksi." (Restamax yhtiöpäivitys 22.9.2017)
 

0
0
3.11.2017 - 09:55 #15618

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Päivän Kauppalehdestä ravintoloiden taloustilanteesta ja lähestyvästä pikkujoulukaudesta:

 

Ravintoloiden talous kohenee – "Pitää olla entistä aktiivisempi, että pääsee hyötymään nousukaudesta" (KL)

"Ravintoloiden pikkujoulukausi näyttää hyvältä. Varauksia on vähintään viime vuoden tapaan, ja lisää myyntiä tulee itsenäisyyspäivänä, jolloin moni ravintola tarjoaa erityistä Suomi 100 -ruokalistaa.

”Pikkujoulukauden varaustilanne ja näkymät ovat hyvät. Odotamme kasvua edelliseen vuoteen verrattuna”, sanoo HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Jouko Heinonen.

”Jos pikkujoulu menee odotusten mukaan, arvioin myynnin kasvavan tänä vuonna neljän, viiden prosentin verran.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ravintoloiden-talous-kohenee--pitaa-…

0
0
7.11.2017 - 09:38 #15703

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Ravintolaliiketoiminnan tulos pettymys, henkilöstövuokraus vahvassa vedossa. 

 

"Ravintolaliiketoiminta:
Ravintolaliiketoimintasegmentin liikevaihto oli 33,2 miljoonaa euroa (29,4
miljoonaa euroa), kasvua 12,8 prosenttia. Käyttökate oli 4,9 miljoonaa euroa
(5,5 miljoonaa euroa), laskua 9,5 prosenttia. Liikevoitto oli 2,6 miljoonaa
euroa (3,1 miljoonaa euroa), laskua 14,7 prosenttia.

Henkilöstövuokrausliiketoiminta:
Henkilöstövuokraustoimintasegmentin liikevaihto oli 26,1 miljoonaa euroa (10,5
miljoonaa euroa), kasvua 149,5 prosenttia. Käyttökate oli 2,7 miljoonaa euroa
(1,1 miljoonaa euroa), kasvua 148,5 prosenttia. Liikevoitto oli 1,8 miljoonaa
euroa (0,7 miljoonaa euroa), kasvua 147,0 prosenttia."

Inderes‏ @Inderes  1 t1 tunti sitten

Restamaxin kasvu oli odotetun vahvaa mutta kannattavuus jäi selvästi odotuksista. Heikko sää ja korkeat poistot tulospettymyksen taustalla.

https://twitter.com/Inderes/status/927781590725545984

 

Restamaxin tulos parani - "Henkilöstövuokrauksessa voimakkaan kasvun aikaa (KL)

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/rhSBp3UK

0
0
7.8.2018 - 12:24 #20794

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Mie luin Restamaxin osaria, ja totesin, että hyvin menee. Sitten katsoin kurssireaktion -4,0 % @12,00. Odotettiin siis paljon kovempaa ja niin Sauli Vilen sitten kertoikin. Hupaisaa on, että pelkästään osavuosikatsausta lukemalla ei ole yleensä mitään palaa tietää, onko osari odotuksia parempi vai huonompi.

Mie en mikrotason havaintojen pohjaltakaan seuraa Restamaxia sillä  silmällä. Käyn Royalin kasinoravintolassa monta kertaa viikossa ja ihmettelen miten Royal yrittää siellä polttaa brändiään. Jos yhdessä yksikössä mättää, on se yleensä indikaatio organisaation vakavammista ongelmista. Restamax siis osti Royalin kesäkuussa.

226M hintaa 300M vaihtavasta ravintola- ja henkilöstövuokrausbisneksestä ei ole kovin paljon eikä kovin vähän. Mie en kuitenkaan lämpene, tosin olenkin jäänyt paitsi kaikista Restamax-tileistä.

0
0
7.8.2018 - 12:48 #20796

Saapasmono

+62
Liittynyt:
9.7.2014
Viestejä:
71
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos yhdessä yksikössä mättää, on se yleensä indikaatio organiosaation vakavammista ongelmista. Restamax siis osti Royalin kesäkuussa.

Tuosta tuli itsekin blogissa kirjoiteltua. 220 ravintolan vahvuus ei voi mitenkää nykyisellä menolla pysyä hanskassa. Ravintolapääliköt vaihtuu osassa paikassa useammin kuin javakoodari vaihtaa boksereita. Kovaa on kasvu, mutta jotain on tapahduttava ettei tuote lävähdä tuulettimeen. Tänä kesänä nähnyt sellaista peliälyn puuttumista pikkumanagementilta, ettei uskoisi tuloksen olevan tuota luokkaa.

0
0
7.8.2018 - 16:48 #20804

Harri Holderi

+216
Liittynyt:
7.1.2018
Viestejä:
141

Restamaxin kurssireaktio on tosin liioiteltu maanantain kauppojen ansiosta. Tiistain avaus @ 11,7€ on samoissa kuin perjantain loppuhuutarit.

Maanantaina löytyi pari ostajaa jotka kaapivat pienen volyymin osaketta välittämättä suuremmin hinnasta ja kurssi kiitti reilulla 7% nousulla osaria edeltävänä päivänä.

0
0
9.8.2018 - 09:04 #20840

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Restamax listaa henkilöstövuokrauspalvelunsa, eli Smilen. Tämä oli ennakoitu tapahtuma, kun miekin luin tästä Inderesistä jo eilen. Yleensä nämä ovat fiksuja liikkuja, mutta tässä vähän alustavasti arveluttaa sekä Restamaxin rimppa että divestoitavan osan pienuus. Varmaan selailen listautumisesiteen läpi, mutta veikkaan, että jään ilman sekä Smileä että Restamaxia jatkossakin.

0
0
20.8.2018 - 16:54 #21066

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Restamaxin hallituksen jäsen Mikko Aartio tai tarkemmin Eiramax Oy möi melkein koko hivakkansa eli 50.000 kappaletta selvästi alle viime kuukaisein kurssitason eli @10.00. Tämä ei ole varsinaisesti positiivinen indikaattori.

Restamaxia ei ole yhtään, eikä ole ollutkaan.

0
0
20.8.2018 - 18:59 #21074

AMG

+5
Liittynyt:
20.8.2018
Viestejä:
14

 

Moi Aki, eka viesti palstalle, aivan loistava sivusto, kiitos aktiiveille ja ylläpitäjille!

Aki Pyysing kirjoitti:

Restamaxin hallituksen jäsen Mikko Aartio tai tarkemmin Eiramax Oy möi melkein koko hivakkansa eli 50.000 kappaletta selvästi alle viime kuukaisein kurssitason eli @10.00. Tämä ei ole varsinaisesti positiivinen indikaattori. 

Pieni huomio aiheesta:

RESTAMAX OYJ

Suurimmat osakkeenomistajat

1

Laine Capital Oy     4738 844kpl 25,08%

   
2 Pimu Capital Oy     3500 000kpl 18,53%

 

Pimu Capital on ymmärtääkseni Aartion yksin omistama yhtiö, joten oletettavasti muutama osake jäi vielä laarin pohjalle. Listaus päivätty 31.07.2018

http://www.restamax.fi/sijoittajille/osakkeenomistajat/

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Restamaxia ei ole yhtään, eikä ole ollutkaan.

Sama täällä, aina tuntunut kalliille joten tällä viestillä vedätyskerroin nolla angel

 

 

Edit: Tässä vielä yli vuoden vanha uutinen, kuvaa asetelmaa:https://www.kauppalehti.fi/uutiset/restamaxin-perustajien-omistusosuuks…

 

 

0
0
6.11.2018 - 10:44 #22380

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Casinon alakerran Sports Bar toimi Antikristuksena ja vaihtoi hiljan viininsä veteen. Tämän osaamisnäytteen lisäksi kun näköjään firma tekee nousuhdanteen huipun läheisyydessä kuraa ja sen markkina-arvo on 163M eli kuitenkin liki puolet liikevaihdosta, päädyn analyysissäni tulokseen, että Restamaxin osari ei aiheuta toimenpiteitä.

Ei ole ollut eikä ihan helpolla tule.

0
0
7.11.2018 - 14:43 #22414

Aki Pyysing

+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533
Aki Pyysing kirjoitti:

Casinon alakerran Sports Bar toimi Antikristuksena ja vaihtoi hiljan viininsä veteen. Tämän osaamisnäytteen lisäksi kun näköjään firma tekee nousuhdanteen huipun läheisyydessä kuraa ja sen markkina-arvo on 163M eli kuitenkin liki puolet liikevaihdosta, päädyn analyysissäni tulokseen, että Restamaxin osari ei aiheuta toimenpiteitä.

Ei ole ollut eikä ihan helpolla tule.

Sporttibaarin vuoropäällikkö viestitteli, ja kertoi punaviinivalikoimaan lisätyn Tomero Malbecin, mikä onkin oikein hyvää. The Power of Social Media, twiittasin aiheesta nimittäin ja tägäsin Restamaxin.

Vähempimerkityksisenä kurssiin vaikuttavana asiana Inderes nosti Restamaxin TOP3:een, ja Restamax jatkoi eilistä nousuaan neljä pinnaa lisää -> 9,12.

0
0
18.7.2019 - 18:49 #26775

Lyyrikko

+247
Liittynyt:
23.8.2018
Viestejä:
254

Avauspositio Smilen myyntiin @8,52. Heti perään tänään lisäys oletetun fatfingerin myyntiin @8,16. Eikai tämä voi hirveän metsään näillä hinnoilla mennä, kun Itämerenkadulla huudetaan kympin targettia ja Smilemyynnin erinomaisuutta. Tai jos menee niin ryypätään firman ravintoloissa tulos paremmaksi.

0
0