Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Outotecit myyty. Kiva kun nousee, mutta syy tähän jäi minulle hämärän peittoon. Pientä positiivista virettä oli tilauskannassa, muttei ohjeistus tulevalle vuodellekaan kovin kummoinen ollut. Komeat prossat kertyi, erittäin ujolla panoksella tosin.

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax -

On tullut tätä Restamaxia haalittua tuhti positio. Mielestäni nyt on moni askelmerkki kohdillaan:

- Pikkujoulukausi on sujunut ilmeisesti vähän jokaisella alan toimijalla viimevuotista paremmin.

- Turistien määrä on kasvussa. Turvallinen Suomi on vetovoimatekijä

- Viro nostaa radikaalisti alkoholiverojaan. Uskon, että tuonti vähenee kun hintaero kapenee ja tästä kysynnästä osa kanavoituu myös ravintoloille.

- aukioloaikojen pitäisi vapautua

- Ulosmyynti tultaneen sallimaan ja alkoholimainontaan tulee vapauksia. mm. Happy Hour is back.

- Kuluttajien luottamusindeksit ovat nousseet voimakkaasti, mikä on ainakin aiemmin korreloinut ravintoloiden kysynnän kanssa. 

Tässä Maralta vielä kättä pidempää: http://mara.fi/matkailu-ja-ravintola-alan-suhdannekatsaus-20

Oon vuoden-pari aatellut holdailla, jos ei mitään ikävää ylläriä tule.

 

Näytä koko viesti
USA Vaalit 2016 -

Olen pitkälti samaa mieltä Trumpin tavoitteista. USA maksimoi etuaan muiden maiden kustannuksella. Siihen on syytä sopeutua. Suomessakin poliitikkojen olisi ollut syytä miettiä vähän tarkemmin, mitä twittereissään yhä jatkuvalta joululomaltaan kauhistelevat. Olisi varmaan parempi yrittää luoda suhteita USAn uuteen hallintoon anyway.  Omat SOTEt ja muut rakenteelliset ongelmatkin ovat kai vielä vähän vaiheessa.

USA tarvitsee EU:n markkina-aluetta ja olen jokseenkin vakuuttunut, että Britannia tulee olemaan tärkeä palanen Trumpin suunnitelmissa. Se halutaan nyt liittää USA:n etupiiriin. Samalla EU voi heittää hyvästit aiemmalle neuvotteluasemalle, joka varmaan tähtäsi Brittien uusien kauppaehtojen heikentämiseen ettei muut maat exitoisi perässä. Nyt käykin varmaan päinvastoin. Britit voivat jopa saada vetovoimatekijäkseen edullisemman pääsyn USA markkinoille kuin muut EU maat. Uskonkin, että punta tulee vahvistumaan ja skenaariosta syntyy myös muita sijoitusideoita.

Hollannissa vaalit on maaliskuussa. Wilders on selkeä suosikki ja heittelee yläfemmoja Trumpin kanssa. Italiaan puuhataan uusia vaaleja kesäksi ja populistien vaalimainoksia tulee kumiveneillä Lampedusalle ja muille saarille massiiviseen tahtiin. Le Pen Ranskassakin on otettava huomioon. En usko, että näin hajanainen EU pystyy esim. enää sopimaan Kreikan uusista vastuiden siirroista valtioilta ja pankeilta veronmaksajille.Tätä tölkkiä toki potkitaan ensi syksyn Saksan vaalien yli.

EU:n kasvava vastustus tulee nyt melko pian johtamaan siihen, että poliittinen vastuu laukeaa ja poliitikkojen on pakko myöntää ettei tämä ihan pelkkä menestystarina olekaan. Teoriassa liittovaltiomalli voisi ratkaista EU:n rakenteellisiä ongelmia, mutta se juna meni jo. Jäljelle jää integraation osittainen purkaminen ja keskittyminen siihen mikä EU:ssa on parasta, eli tavaroiden vapaa liikkuvuus. Trump twiittasi eilenkin kuinka EU on kaaostilassa ja varmasti Trump osaltaan antaa vauhtia jatkossakin EU:n poliittiselle alamäelle. 

Jos Trump purkaa Venäjä- pakotteet, Suomen kannattaa aika tarkkaan miettiä kenen kelkassa se on siinä tilanteessa,  Itse näkisin mieluiten Suomen markkinoivan iteään läntisenä terminaalina Venäjän markkinoille. Ikävin skenaariohan on, että kauppasuhteet on jäässä sekä itään, että länteen. Onko muuten kukaan Suomen poliitikoista ilmaissut haluaan neuvotella sujuvat kauppasuhteet Britteihin? syytä olisi. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen ainakin arvioi, että Brittien itsevarma sävy on vain neuvottelutaktiikkaa. Ei kuulosta hyvältä, vaikkei Suomi EU:n neuvottelupöydässä olekaan kuin kuunteluoppilaana.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Statoilit lihoiksi. Vuoden paras realisoitu onnistuminen +57%+kolmet osingot.

Näytä koko viesti
Nokia -

Ote pari päivää vanhasta uutisesta: 

Nokia-puhelimet tuodaan markkinoille kolmen yrityksen yhteistyönä.  Älypuhelimet ja tabletit valmistaa Taiwanilaisen Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile Limited.  Käyttöjärjestelmän toimittaa Google ja suomalaisen HMD:n rooli on määritellä miltä puhelimen pitää tuntua ja näyttää, ja mitä ominaisuuksia siinä on. Koko orkesteria johtaa HMD.

Brändinsä HMD:lle liisanneen Nokian roolina yhteistyössä on huolehtia laatumielikuvan säilymisestä. Nokia saa myös paikan HMD:n hallituksessa, missä se voi valvoa etujaan. Puhelinten suunnitteluun, valmistukseen, jakeluun tai markkinointiin Nokia ei osallistu.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nyt-se-varmistui-nokia-alypuhelimet-t…

Olisi kyllä erittäin mielenkiintoista tietää kuinka Suomalainen tämä hanke loppujen lopuksi on ja kuinka suuri taloudellinen merkitys Nokialle tällä voi olla?Toivottavasti ihan kaikki mahdolliset profitit ole menossa Foxconille ja Googlelle.

 

Näytä koko viesti
Sotkamo Silver -

Omistin SOSIa 2014 kun rahoituksen piti hoitua kyseisen vuoden loppuun mennessä. Sitten Talvivaara- konkan aikoihin oli hyvät saumat saada jotain hätäaluetukea tms. ihan työpaikkojenkin turvaamiseksi + vaalilupaukset paikallisilta poliitikoilta. Vaalit meni ja kyllästyin odottelemaan rahoituksen varmistumista ja laitoin laput pikku tappiolla kiertoon. Nyt se rahoitusneuvottelu näyttäisi vihdoin olevan loppusuoralla, ehkä. 

Hopean hinta on luisunut alamäkeen viimeaikoina ja se ei missään nimessä tule helpottamaan tehtävää. Sanoisin, ettei se loppurahoitus ihan satavarmaa ole vieläkään. Potentiaalia on, kun valtauksien suuruusluokkia lueskelee, mutta itse ainakin odotan siihen asti kun hakku iskeytyy maaperään. Jos rahoitus venyy ensi vuoden puolelle voi alkaa taas vaihteeksi laskeskelemaan burning ratea. 

Toivottavasti kuitenkin saavat kaivaukset käyntiin. 

Näytä koko viesti
SRV Group -

Kaivelin SRV:n viimeisimmästä kokonaisuudeltaan positiivisesta osarista esiin mahdollisia negatiivisia puolia.

1. Korkosuojaukset syö katteita. -7.8M€/9kk. Tästä ei käsittääkseni pääse oikein eroon, jos korot on nykytasolla, kun tuskin kuitenkaan suojauksista luovutaan.

2. Venäjän kauppakeskuksien vuokrausasteet eivät ole sellaisella tasolla, että ne voisivat olla kannattavia vielä vähään aikaan. Tässä ratkaisevaa on tietty Venäjän talouden toipuminen

3. Uusista isommista rakennusprojeteista ei ole kuulunut muutamaan kuukauteen mitään. Toistaiseksi ei ole ongelmaa kun tilauskirjat pullottelee lähes ennätystasoilla. Uusia aloituksia luvattiin, jäädään odottelemaan.

4. REDIn rakennustöissä on ollut kustannusten nousua. Toivottavasti niitä ei ole joka työmaalla.

5. Tärkein: Vuoden alussa luvattiin, että tulos tehdään q3:lla ja q4:llä. Q3:lla ei tulosta syntynyt. Koko vuoden ohjeistusta ei kuitenkaan muutettu, joten Q4:llä sitten pitää räpsähtää isosti. Tulos tehdään ensijaisesti kvartaalin aikana valmistuvasta uudisasunto tuotannosta. Jos rakennusprojektit ei viivästy enempää niin asuntojen pitäisi mennä tällä hetkellä erinomaisesti kaupaksi. Esim tämä on aika lupaava uutinen:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/uusien-asuntojen-kauppamaarat-vankass…

Täydellä painolla mennään kevään tulokseen asti, mutta kohdista 2-4 olisi hyvä kuulua positiivista viimeistään tulosjulkistuksessa. Maaliskuun postauksessani heitin 5€ tavoitehinnan. Sitä ollaan lähellä, mutta mielestäni kurssinousun jatkuminen vaatii lisää positiivisia ajureita

Näytä koko viesti
Inission -

Eli jos Aki on yli kvartaalin verran raportoimatta Inission kuulumisia, voi alkaa epäilemään, että on tankkaukset tai keventelyt käynnissä...

AlbertoKOOMA kirjoitti:

Tämä lieneen katalyyttinä nousupyrähdykselle http://inission.com/kallelse-till-extra-bolagsstamma-inission-ab-publ-to...

Tarkoitus jakaa Incapin osakkeita n.1,4 kpl kutakin Inissionin osaketta kohti, jolloin tuo piilossa ollut arvo aukeaa. 

Uutinen puolestaan kuulostaa siltä, että nousu voi nyt toden teolla alkaa kun mä hankkiuduin noista eroon.

Näytä koko viesti
Inission -

Kiitokset vinkistä! Sain vihdoin realisoitua osakkeet voitollisesti eiliseen nousupyrähdykseen. Varmaan kaikin puolin hyvä osake paitsi ihan toivottoman epälikvidi jopa kaltaiselleni tuulipukusijoittajalle.

Tähän liittyen kysymys: Millaisella taktiikalla tankkailet tai myyt näin epälikvidiä osaketta yleisesti ottaen kun esim nytkin laidat näyttävät tällaiselta? (Hinnat SEKkejä) -20% kurssirommaus vaatisi nyt n. 7000€ (210SEK) eilinen päätös.

72 193,5 209,5 69
120 193 210 260
30 184,5 230 200
100 171,5 NaN NaN
50 170 NaN NaN

Näytä koko viesti
Investors House -

Kieltämättä oli hiukan ikävä fiilis huudella täältä nimimerkin takaa. Huutelin kuitenkin, koska tämä tieto voi vaikuttaa sijoituspäätöksiin ja näin ollen mielestäni sopii tänne palstan täytteeksi.

Näytä koko viesti