3.9.2017 - 22:17

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Onpa ollut nättiä Suomessa tää viikko!

On ollut tarkotus mainita yhdestä käsianalyysista, jonka tein SIGille. Istuin suurimman osan deskiajasta meidän podin kokeneimman treiderin vieressä, joka oli ollut SIGillä treidaajana 18 vuotta. Super-ekstrovertti ja porukan naurattaja, jolla riitti mielenkiintoisia tarinoita ajasta ennen electronic tradingia. Hänet laitettiin aina puhelimeen, kun joku podin treidaajista joutui konfliktitilanteeseen brokerin kanssa. Nää tilanteet oli lähes aina brokerin vikoja, kun ne ei aina ymmärtäneet, et niiden toiminta asetti meidät freerollattavaks, tai muuten vaan huonoon spottiin. Välillä johtui myös vaan siitä, että kokeneemmat brokerit yrittivät painostaa alottelevampia treidaajiamme saadakseen tiukempia marketeja. Meillä oli sellanen puhelinsysteemi, jossa pystyi "listen-in" muiden puheluihin ja näitä kinasteluita oli aina mielenkiintoista kuunnella. Tunteet kuumentuivat välillä ihan kunnolla. Yks brokerin "Look, I've been doing this for 10 years"-perustelu ei toiminut kun sai vastaukseksi "well I've been doing this for 18". Ystävystyin parhaiten just tän treiderin kanssa ja sovittiin, että hänen pitää joskus vielä eksyä Helsinkiin moikkaamaan. Hän pelasin jonkin verran pokeria ennen treideriuraansa ja olin maininnut hänelle, että SIG pyysi mua kirjoittamaan pokerista gaming blogiinsa, ja funtsin et mistäköhän kirjoittaisin. Yks päivä oltiin jotenkin päädytty tsekkaamaan mun suurimpia Highstakesdb-jakoja läpi ja kerroin vähän ajatusjuoksuani läpi niistä kun hän sanoi ehdottamana, että toi käsi, tostahan sun pitäis kirjoittaa se postaus. Uskoi, että varmasti kiinnostaisi firman jengiä, kun monella on pelitaustaa. Mikä ettei ja siitä se lähti. Urani toiseksi suurin (käteispeli)potti:

https://www.raiseyourgame.com/2017/08/24/high-stakes-poker-player-sig-t…

Jytky kirjoitti:

Onnittelut osumasta ja vielä kiitokset tästä vedonlyöntikeskustelusta täällä blogissa, ei varmasti olisi itsekään tullut painettua näin isosti sisään ellei tämän blogin keskustelun ansiosta olisi tullut pysähdyttyä enemmän funtsimaan miten ainutlaatuinen paikka tämä on painaa.

Jossain vaiheessa paremmalla ajalla heittänet jonkun yhteenvedon reissusta, kunhan olet nyt ehtinyt kunnolla asettautua takaisin Suomeen. Mitä kaikkea jäi käteen, mitä olisi kaivannut enemmän ja oliko joku asia jopa pettymyskin. Sekä tietty kiinnostaa tulikos siitä pokerimatsista nyt mitään?

Joo, reissusta on tarkoitus vielä kirjoittaa lisää kunhan kerkeen.

Sain viime lukuvuonna kaikki paitsi yhden kanditason rahoituskurssit suoritettua ja siihen vielä muutaman maisteritason kurssin päälle, joten tästä lukuvuodesta on tulossa erittäin Taloustiede-painotteinen. Ensivaikutelma on, että kovasti duunia tääkin aine tulee vaatimaan. Ja yllättävän paljon matematiikkaa. Oon kyl tehnyt koulunkäynnistäni mahdollisimman työlään, mutta nää on ne asiat, joista kiinnostaa oppia.

0
0
4.9.2017 - 15:03

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Vaikea sanoa, kun en ole katsonut pitkään aikaan, mitä "taloustieteeseen" kuuluu yliopistossa, mutta veikkaisin, että "paljolla matematiikalla" tarkoitat luultavasti dynaamista optimointia, jota makromallit käytännössä ovat. Kukaan ei oleta, että pystyisit soveltamaan diffenrentiaalilaskentaa maisteriopinnoissa, ainoastaan että ymmärrät, mistä on kyse. Siten koko homma on melko turhaa, koska joko osaat, mikä vaatii erittäin hyvät differentiaalilaskennan rutiinit, tai sitten olet sivustakatsoja, joka ei voi koskaan itse soveltaa asiaa. Kaikki muu matikka on simppeliä osittaisderivointia, fysikaan mekaniikan alkeisjuttuja, jotka taatusti opit viikossa.

0
0
10.9.2017 - 14:17

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19
Jeans kirjoitti:
anssimu kirjoitti:

Samaa mieltä pellesnuslosin kanssa tosta pelistä,

Et siis usko, että smart moneylla riittää rahaa lyödä Mayweatheria pitääkseen kertoimen alhaisena vai miksi? Kuten mainitisin esim Betfairilla vaihto vaan 7 miljoonaa. 

anssimu kirjoitti:

lisäisin vielä sen, että vedonlyönnin smart money odottaa lähemmäs matsia ennenku lyö isot rahat kiinni mayweatherille, koska ei haluu sitoa rahaa pitkäksi aikaa siihen ja toiseksi koska tuularit painaa gregoria niin mayweatherin kerroin todennäköisesti vielä nousee tai pysyy samassa (ennenkuin smartmoney liikahtaa isosti).

Tää on huonoa logiikkaa, jota mun on vaikea uskoa. Matsiin on vaan puolitoista kuukautta eikä smart moneylla oo mitään takeita, että kertoimet pysyy yhtä hyvinä lähemmäs matsia. Mä en näe syytä miksei nyt jo kerättäis edget pois jos niitä on tarjolla. Tämä pitäisi mahdollisesti paikkansa maailmassa, jossa smart money olisi yksi taho, joka kilpailisi kaiken dumb moneyn kanssa. Todellisuudessa smart money koostuu tuhansista (tai useammista) yksittäisistä ammattimaisista vedonlyöjistä, jotka kilpailevat myös toisiaan vastaan. Nopeammat syövät edgen pois hitaammilta. Aivan kuten osakemarkkinoilla tai millä vaan muilla markkinoilla. Toki jos näin uskot niin se selittää myös edellisen pointtisi.

...

 

Mietin vähän aikaa kumpaan ketjuun tän laitan, mutta tulin siihen tulokseen, että tää liittyy enemmän Jenssin metaan kun ite matsiin.

Ymmärrän, että osakkeiden puolella informaatio treidataan nopeasti pois ja edget kestää millisekunneista muutamaan päivään. Mutta jos matsin kaikki faktat on ollu tiedossa jo vaikka kaks kuukautta ja ylikerroin on vielä olemassa, eikö se ole itessään todiste että se markkina ei oo tehokas ja ne samat voimat voi pitää sen ylikertoimen yllä loppuun asti?

Mistä tää markkinoiden tehottomuus vois sitten johtua? Mun näkemyksen mukaan juuri oddsien epätasasesta jakautumisesta. Niinkun aikasemmin täällä puhuttiin, on hupipelaajalle huomattavasti houkuttelevampaa betsata isoa underdogia, kun jotain 1,15 kerrointa. 

Tää johtaa siihen että hupipelaajien raha kallistuu selvästi toiselle puolelle. 

Lähdetään sit viemään tätä loppuun vedonlyöntisaitin näkökulmasta, joka kuitenkin lähtökohtasesti yrittää olla ottamatta ite riskiä ja balansoida vedot niin että ne jakautuu tasasesti molemmille lopputuloksille ja välistä korjataan vaan vigi.

Tehdään tää ajatustyö ilman vigiä selkeyden vuoksi: (sanokaa jos tässä menee laskut pieleen, en oo näitä hirveesti tehny)

Sanotaan, että Mayweatherin todellinen voittotodennäkösyys on 97%. Saadaan Mayweatherille kerroin 1/0,97 = 1,0309. Ja McGregorille 1/0,03 = 33,3333.

Jos vedonlyöntisaittina annetaan McGregorille kerroin päälle 33, on ihan mahollista että hupibetsaajat lyö siihen 10 miljoonaa. Mitä veikkaatte, lyökö siihen vastaavasti smart money 33,3333/1,0309 * 10 miljoonaa = 323 miljoonaa Mayweatheriä kertoimella 1.0309?

Eli sillon kun lähdetään antamaan jo ihan ensimmäistä kerrointa tähän matsiin ja vaikka siihen lisättäis isokin vigi päälle, meiän on pakko ottaa tää valmiiks huomioon tai meille tulee hyvin nopeesti todella iso liability McGregorin voitolle.

Tässä on vielä sekin, että smart money kilpailuttaa kertoimensa varmasti ja löisi tähän päälle vielä arbitraasivedot McGregorille meidän saitilta ja Mayweatherille toiselta, joka on arvioinut paremmin tän smart vs. hupirahan todellisen suhteen.

Tän saman logiikan pitäisi päteä kaikessa vedonlyönnissä, mutta kamppailulajeissa näitä spotteja vois kuvitella tulevan useammin ku muissa lajeissa. Loppujen lopuks tähän efektiin vaaditaan vaan tarpeeks suuri mismatchi ja tarpeeks suuri porukka joka on valmis betsaamaan sitä isoa underdogia.

Keskivertoa kovemmallakin Huuhkaja-fanilla on kuitenkin aika realistinen käsitys siitä, kuinka Saksaa vastaan käy kun ruvetaan nahkakuulaa potkimaan. Sama ei kuitenkaan tunnu pätevän, kun otetaan miehestä mittaa nyrkit pystyssä. Varsinkin MMA:ssa on niin paljon muuttujia, että on paljon helpompi uskotella itelleen (ja organisaation puolesta faneilleen), että tässä vois käydä vaikka miten. Ja on siinä tietysti joku totuuskin, mutta ei se varsinaisesti estä näiden todennäkösyyksien melko tarkkaa arvioimista.

Joka tapauksessa nää on varmasti semmosia spotteja, joita kannattaa jäädä tarkkailemaan. Pidän erittäin todennäkösenä, että näitä vastaavia matseja tullaan näkemään tulevaisuudessa ja luultavasti vielä kasvavalla tahdilla tän Money Fightin taloudellisen menestyksen takia. Kamppailulajeissa mestaruustasolle pääseminen tuntuu vaativan ihan poskettoman uskon omiin kykyihinsä ja sen rinnalla kulkee usein aika suuri ego. Kuinka kauan suuret egot jaksaa katella julkista länkyttämistä, vielä jos tilaisuuteen tarttumisesta maksetaan moninkertaisesti normimatsiin verrattuna?

Tässä nyt viimesin esimerkki siitä provosoinnista mikä on meneillään: https://www.thesun.co.uk/sport/4427188/anthony-joshua-ufc-heavyweights-watch-who-call-out/

Palaan vielä tohon ajoituskysymykseen eli onko jotain perää, että smart money löisi myöhään tai että edgeen kannattaa tarttua heti kun sen näkee: 

Mun mielestä kuulostaa hyvinkin loogiselta, että suurin osa hupivedonlyöjien vaihdosta tapahtuu lähellä matsipäivää. Sillon tehdään se päätös että ostetaan PPV ja katotaan porukassa ja promoominen huipentuu yms. Eikö tämä taas loisi painetta smart moneylle jäädä odottelemaan sitä, ennen kuin lyö omansa sisään?

Keskustelusta jäi myös uupumaan yks pointti. Näillä matseilla on kohtalaisen iso mahollisuus tulla perutuksi tai merkittävästi lykätyksi. Varsinkin MMA:n puolella tapahtuu ihan jatkuvasti, että main eventtejä jää ottelematta, kun toinen tai molemmat paskoo ittensä treeneissä, testaa plussat ylläriverikokeessa tai epäonnistuu painonvedossa. Tämmönenkin biitti tekis varmasti aika pahaa ammattivedonlyöjälle, kun on rolli ollu puol vuotta kiinni varmassa Floydissa.

Voi olla että on nähty myös riskiä siinä, että mitä pidemmällä ottelusta lyöt vedon sisään, sitä enemmän aikaa on Floydilla murtaa lasikätensä säkkiä lyödessä tms. ja päättää otella silti, koska niin isot fyrkat kyseessä.

Toisaalta jos ei usko omiin mahdollisuuksiinsa ennustaa oddsien tulevaisuutta, en oikeen näe syytä lyödä vetoa sisään päivääkään ennen matsipäivää. Jos on coinflippi päätyykö oddsit ylös vai alas nykyisestä matsipäivänä, eikö aina kannattaisi ottaa pienemmän varianssin vaihtoehto ja lyödä tai jättää lyömättä vasta viime hetkellä?
 

Laitan vielä pari esimerkkiä historiallisista, lajiloikkauksen aiheuttamista mismatcheistä, jos joku haluaa ruveta rakentamaan omaa ennustustaan noista rahavirtojen liikkeistä. (Nää siis UFC:stä)

Showpainija CM punk vs. MMA-ottelija Mickey Gall

Tästä voi kattoa koko matsin huonolaatusena youtubevideona.

Lähtökerroin Mickey Gallille 1,33 ja paras vedonlyöntisaittien tarjoama kerroin ennen matsin alkua 1,27.

Lähde kertoimille, josta näkee myös käyränä saittien tarjoaman keskikertoimen kehityksen.

Nyrkkeilijä James Toney vs. MMA-ottelija Randy Couture

Tästä matsi vähän pätkittynä youtubesta.

Lähtökerroin Randy Couturelle 1,17 ja paras ennen matsin alkua 1,18.

Lähde siihenkin.

 

Showpainija Brock Lesnar vs. MMA-ottelija Frank Mir

Lähtökerroin Frank Mirille 2,60 ja paras ennen matsin alkua 2,55.

Ja lähde.

0
0
10.9.2017 - 15:33

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Kiitti viestistä RVP. Mun mielestä iso osa sun pointeista oli jo mainittu täällä mutta vastaan joihinkin kysymyksiin.

RVP kirjoitti:

Palaan vielä tohon ajoituskysymykseen eli onko jotain perää, että smart money löisi myöhään tai että edgeen kannattaa tarttua heti kun sen näkee: 

Mun mielestä kuulostaa hyvinkin loogiselta, että suurin osa hupivedonlyöjien vaihdosta tapahtuu lähellä matsipäivää. Sillon tehdään se päätös että ostetaan PPV ja katotaan porukassa ja promoominen huipentuu yms. Eikö tämä taas loisi painetta smart moneylle jäädä odottelemaan sitä, ennen kuin lyö omansa sisään?

Toki. Samalla logiikalla on kuitenkin riski, että liian paljon smart moneytä jää venaamaan matsipäivää ja sit Mayweatherin kerroin tipahtaakin rajusti. Tai että osa smart moneystä (kuten esimerkiksi minä) kuulee matsista myöhemmin ja aktivoituu, jolloin se hyvä kerroin saattaa korjaantua ja on liian myöhäistä betsata. Aika vaikea tietää, kun tällaisista matseista ei ole olemassa mitään isoa historiallista samplea. Tällä kertaa kerroin lähti siitä mun ekasta 1.18 betsistä nousemaan vielä reippaasti, mut yhtä hyvin olisin voinut nähdä sen laskevan johonkin alle 1.1 just ennen matsia. Kuten oon aiemmin maininnut en oikein usko noihin kertoimien ennustajiin, koska olisi liian helppoa arbitraasia tarjolla. Muutama yritti tässäkin blogissa niitä ennustaa huonolla menestyksellä.

RVP kirjoitti:

Keskustelusta jäi myös uupumaan yks pointti. Näillä matseilla on kohtalaisen iso mahollisuus tulla perutuksi tai merkittävästi lykätyksi. Varsinkin MMA:n puolella tapahtuu ihan jatkuvasti, että main eventtejä jää ottelematta, kun toinen tai molemmat paskoo ittensä treeneissä, testaa plussat ylläriverikokeessa tai epäonnistuu painonvedossa. Tämmönenkin biitti tekis varmasti aika pahaa ammattivedonlyöjälle, kun on rolli ollu puol vuotta kiinni varmassa Floydissa.

Voi olla että on nähty myös riskiä siinä, että mitä pidemmällä ottelusta lyöt vedon sisään, sitä enemmän aikaa on Floydilla murtaa lasikätensä säkkiä lyödessä tms. ja päättää otella silti, koska niin isot fyrkat kyseessä.

Toisaalta jos ei usko omiin mahdollisuuksiinsa ennustaa oddsien tulevaisuutta, en oikeen näe syytä lyödä vetoa sisään päivääkään ennen matsipäivää. Jos on coinflippi päätyykö oddsit ylös vai alas nykyisestä matsipäivänä, eikö aina kannattaisi ottaa pienemmän varianssin vaihtoehto ja lyödä tai jättää lyömättä vasta viime hetkellä?

Tämä on just syy miks halusin lyödä aikaisin. Ammattibetsaajat ottaa nää riskit huomioon ja vaatii siksi isompaa riskipreemiota sitä kauemmin matsiin on aikaa. Niillä on luultavasti korkeampi tuottovaade kassalleen kun mulla, jolloin pääsen keräämään hyvää "korkoa" matsin alkuun lyömällä ammattibetsaajien valitsemilla kertoimilla.

RVP kirjoitti:

Laitan vielä pari esimerkkiä historiallisista, lajiloikkauksen aiheuttamista mismatcheistä, jos joku haluaa ruveta rakentamaan omaa ennustustaan noista rahavirtojen liikkeistä. (Nää siis UFC:stä)

Showpainija CM punk vs. MMA-ottelija Mickey Gall

Tästä voi kattoa koko matsin huonolaatusena youtubevideona.

Lähtökerroin Mickey Gallille 1,33 ja paras vedonlyöntisaittien tarjoama kerroin ennen matsin alkua 1,27.

Lähde kertoimille, josta näkee myös käyränä saittien tarjoaman keskikertoimen kehityksen.

Nyrkkeilijä James Toney vs. MMA-ottelija Randy Couture

Tästä matsi vähän pätkittynä youtubesta.

Lähtökerroin Randy Couturelle 1,17 ja paras ennen matsin alkua 1,18.

Lähde siihenkin.

 

Showpainija Brock Lesnar vs. MMA-ottelija Frank Mir

Lähtökerroin Frank Mirille 2,60 ja paras ennen matsin alkua 2,55.

Ja lähde.

Kiitti, näistä saa kyl kuvan, ettei kertoimien pitäisi niin paljoa elää, kuin tällä kertaa kävi Mayweather-Mcgregorissa. Tosin näytti hyvinkin paljon siltä, ettei markkina pysynyt tarpeeksi tehokkaana, kun hupipelaajien rahapaine Mcgregorille oli yksinkertaisesti liian kova.

Dharma kirjoitti:

Vaikea sanoa, kun en ole katsonut pitkään aikaan, mitä "taloustieteeseen" kuuluu yliopistossa, mutta veikkaisin, että "paljolla matematiikalla" tarkoitat luultavasti dynaamista optimointia, jota makromallit käytännössä ovat. Kukaan ei oleta, että pystyisit soveltamaan diffenrentiaalilaskentaa maisteriopinnoissa, ainoastaan että ymmärrät, mistä on kyse. Siten koko homma on melko turhaa, koska joko osaat, mikä vaatii erittäin hyvät differentiaalilaskennan rutiinit, tai sitten olet sivustakatsoja, joka ei voi koskaan itse soveltaa asiaa. Kaikki muu matikka on simppeliä osittaisderivointia, fysikaan mekaniikan alkeisjuttuja, jotka taatusti opit viikossa.

Joo ei oo mitään hirveen vaikeeta ollut tähän mennessä. Syventävään mikrotaloustieteen kurssiin oli ekan viikon aikana pakolliset laskutehtävät, jotta saa osallistua kurssille, jotka näytti tältä:

Näytti työläältä kun oon semisti ruosteessa näiden kanssa, mutta loppujen lopuks aika helppoja. Tehtävien tarkoitus on varmaan se, että ne joita matematiikka ei nappaa ollenkaan tajuaa vaihtaa ainetta samantien eikä tuhlaa aikaansa. Mun mielestä rahoituksessa pitäis olla laskutestit heti ekan syventävän kurssin alussa. Nyt moni Hankenilla tuhlaa vuoden rahiksen parissa kunnes luovuttaa ja vaihtaa pääainetta. Aallon Kauppiksen puolella on fiksumpi systeemi kun on rajallinen määrä paikkoja (60?) rahikselle ja ne jaetaan halukkaille ensimmäisen vuoden keskiarvon perusteella.

 

Tarkoituksena on vielä kirjoittaa työharjoittelusta lisää juttua kunhan saan aikaa. Nyt on WCOOPin aikana pyörinyt hyviä käteispelejä ja liikaa aikaa uponnut niihin, että alkaa vähän kouluhommat stressaamaan. Periaatteessa kannattais varmaan vaan pelata ja suorittaa vaikka pari kurssia sit ens vuoden puolella, mut katotaan nyt.

0
0
10.9.2017 - 15:50

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

^^Taitavat kaikki olla osittaisderivaattoja. Se onkin sitten koko juttu eli derivoidaan halutun muuttujan suhteen, jotta voidaan ratkaista sen optimi. Tai siis yhtälöryhmä, joka määrää optimin eri muuttujien funktiona. Tasan näin vaikeaa taloustieteen matematiikka on. Ei sen enempää. Näyttää täsmälliseltä, mutta on todella simppeliä. 

Itse tankkasin differentiaalilaskentaa, jonka laskusäännöt ovat monimutkaisia ja sitten opiskelin "abstraktia matematiikkaa", tai pitäisinkö sanoa: yleistä matematiikkaa (kaikki koulussa opiskeltava matematiikka on erityistapauksia), eli Algebran perusteita, joissa käsityskyky tuli nopeasti vastaan. Turhaa kaikki tyyni taloustieteen kannalta. Sen sijaan todennäköisyyslaskennan ja tilastollisen päättelyn grindaus vaikuttivat ajatteluun ja olivat erityisen hyödyllisiä. Tosin niihin menee sitten helposti ainakin vuosi.

0
0
10.9.2017 - 16:54

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19
Jeans kirjoitti:

...

RVP kirjoitti:

Keskustelusta jäi myös uupumaan yks pointti. Näillä matseilla on kohtalaisen iso mahollisuus tulla perutuksi tai merkittävästi lykätyksi. Varsinkin MMA:n puolella tapahtuu ihan jatkuvasti, että main eventtejä jää ottelematta, kun toinen tai molemmat paskoo ittensä treeneissä, testaa plussat ylläriverikokeessa tai epäonnistuu painonvedossa. Tämmönenkin biitti tekis varmasti aika pahaa ammattivedonlyöjälle, kun on rolli ollu puol vuotta kiinni varmassa Floydissa.

Voi olla että on nähty myös riskiä siinä, että mitä pidemmällä ottelusta lyöt vedon sisään, sitä enemmän aikaa on Floydilla murtaa lasikätensä säkkiä lyödessä tms. ja päättää otella silti, koska niin isot fyrkat kyseessä.

Toisaalta jos ei usko omiin mahdollisuuksiinsa ennustaa oddsien tulevaisuutta, en oikeen näe syytä lyödä vetoa sisään päivääkään ennen matsipäivää. Jos on coinflippi päätyykö oddsit ylös vai alas nykyisestä matsipäivänä, eikö aina kannattaisi ottaa pienemmän varianssin vaihtoehto ja lyödä tai jättää lyömättä vasta viime hetkellä?

Tämä on just syy miks halusin lyödä aikaisin. Ammattibetsaajat ottaa nää riskit huomioon ja vaatii siksi isompaa riskipreemiota sitä kauemmin matsiin on aikaa. Niillä on luultavasti korkeampi tuottovaade kassalleen kun mulla, jolloin pääsen keräämään hyvää "korkoa" matsin alkuun lyömällä ammattibetsaajien valitsemilla kertoimilla.

...

En oo ihan varma saanko tästä kunnolla kiinni. Yritän vähän avata miten ymmärrän tän niin voit osottaa, missä menee pieleen. Tarkotus ei oo vängätä vastaan, vaan uskon että multa puuttuu nyt joku palanen tästä.

Oletanko oikein, että tässä allekirjotetaan se, että vedonlyöntisaitit joutuu tarjoamaan korkeampaa kerrointa sille smart moneyn suosikille vastaamaan sitä tahtia, millä hupibetsaajat lyö underdogia? Ja siinä mielessä ammattivedonlyöjät "valitsee" kertoimen, että se on se kerroin, millä tarpeeksi rahaa valuu ammattilaisilta suosikille, että vedonlyöntisaitille ei jää suurta liabilityä underdogin voitolle? 

Ja mitä lähemmäs matsia tullaan ja tuo vaadittu riskipreemio laskee, niin eikö silloin ammattibetsaajat lyö joko enemmän rahaa sillä samalla kertoimella tai saman verran rahaa tyytymällä pienempään kertoimeen? Sillon ammattilaiset "valitsis" pienemmän kertoimen mikä se alunperin oli ja näiden kahden kertoimen väliä tarkoitat tuolla "korolla"?

Mutta eikö tää sillon oo ihan suora ennustus, että kerroin tulee laskemaan, mitä lähempänä ottelua ollaan? Vai onko siinä muu smart money kun ammattivedonlyöjät tai se hupibetsaajien puoli joka negatoi tän efektin odotusarvollisesti? Jos taas se efekti negatoituu noiden muiden vaikutuksien takia, niin mistä se korko sillon syntyy?

P.S. Kokeilitko koskaan sitä Sprtiz-teknologiaa lukemiseen? Olis mielenkiintosta kuulla sun ajatukset siitä.

0
0
10.9.2017 - 18:25

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
RVP kirjoitti:

Oletanko oikein, että tässä allekirjotetaan se, että vedonlyöntisaitit joutuu tarjoamaan korkeampaa kerrointa sille smart moneyn suosikille vastaamaan sitä tahtia, millä hupibetsaajat lyö underdogia? Ja siinä mielessä ammattivedonlyöjät "valitsee" kertoimen, että se on se kerroin, millä tarpeeksi rahaa valuu ammattilaisilta suosikille, että vedonlyöntisaitille ei jää suurta liabilityä underdogin voitolle? 

Puhun tässä siis vapaasta markkinasta, Betfairin vedonlyöntipörssistä, jossa kerroin määräytyy tasolle, jossa kysyntä ja tarjonta kohtaavat. En tiedä tarpeeksi sportsbookkien toiminnasta, jotta voisin sanoa miten asia siellä menee, mutta niiden on pakko tarjota aika lähelle samoja kertoimia mitä Betfairin pörssi tarjoaa. Mitä tarkoitan sillä, että ammattivedonlyöjät valitsee kertoimen, että se johtuu hupibetsaajien halusta lyödä Mcgregoria mikä nostaa Mayweatherin kerrointa. Kun Mayweatherin kerroin on noussut tarpeeksi, ammattivedonlyöjät aktivoituvat lyömään sitä, koska EVtä on tarjolla. Ammattipelaajat betsaavat Mayweatherin kertoimen alas sille tasolle, jossa olettavat silti saavansa juuri ja juuri tarpeeksi EVtä suhteessa riskiin, mutta eivät siitä enää alemmas. Siksi ne siis päättävät millä kertoimellä tämä toteutuu.

RVP kirjoitti:

Ja mitä lähemmäs matsia tullaan ja tuo vaadittu riskipreemio laskee, niin eikö silloin ammattibetsaajat lyö joko enemmän rahaa sillä samalla kertoimella tai saman verran rahaa tyytymällä pienempään kertoimeen? Sillon ammattilaiset "valitsis" pienemmän kertoimen mikä se alunperin oli ja näiden kahden kertoimen väliä tarkoitat tuolla "korolla"?

Joo ceteris paribus, eli olettaen, ettei tule uutta informaatiota, joka muuttaa kertoimia, niin kertoimen kuuluisi pikkuhiljaa pienesti laskea mitä lähemmäs matsia tullaan. Eli ammattibetsaajat tyytyy pienempään kertoimeen koska riskit, jotka mainitsit pienenevät ja aika miten pitkään rahat ovat kiinni kohteessa lyhenee.

RVP kirjoitti:

Mutta eikö tää sillon oo ihan suora ennustus, että kerroin tulee laskemaan, mitä lähempänä ottelua ollaan? Vai onko siinä muu smart money kun ammattivedonlyöjät tai se hupibetsaajien puoli joka negatoi tän efektin odotusarvollisesti? Jos taas se efekti negatoituu noiden muiden vaikutuksien takia, niin mistä se korko sillon syntyy?

Joo eli tehokkaassa markkinassa, jossa ei tule muuta kerrointa muuttavaa informaatiota, niin kertoimen kuuluisi (tässä matsissa, jossa lähes kaikki smart money on yhdellä puolella ja dumb money toisella) laskea mitä lähemmäs ottelua lähestytään. Eli sillä tavalla olen toki tehnyt ennustuksen. Mutta tämä on ennustus, jota ei pääse arbitroimaan millään tavalla. Mitä mä tarkotin sillä kun sanoin, etten usko ennustamiseen oli esimerkiksi sitä, että jos kerroin on viikkoa ennen matsia 1.25, niin ennustetaan sen tipahtavan 1.15 matsin alkuun "koska silloin iso smart money aktivoituu", tai muita tän tyylisiä syitä mitä kuultiin tässä blogissa.

RVP kirjoitti:

P.S. Kokeilitko koskaan sitä Sprtiz-teknologiaa lukemiseen? Olis mielenkiintosta kuulla sun ajatukset siitä.

En oo kokeillut ja tässä jaksossa mulla on pelkkiä fyysisiä kirjoja, mutta pitää kyl jossain vaiheessa! Onko siitä ollut selvää hyötyä itselles?

0
0
10.9.2017 - 21:02

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Hyvin selkeä ja käytännöllinen kirja, oli aikanani tutkintovaatimuksissa. Laskentoa, ei matematiikkaa, mutta tällä selviät kyllä kaikista eteen tulevista taloustieteen opintojen käytännön tehtävistä. 

0
0
10.9.2017 - 21:56

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19

Jees, kiitos selvennyksestä! Luulen päässeni paremmin perille.

Jeans kirjoitti:
RVP kirjoitti:

P.S. Kokeilitko koskaan sitä Sprtiz-teknologiaa lukemiseen? Olis mielenkiintosta kuulla sun ajatukset siitä.

En oo kokeillut ja tässä jaksossa mulla on pelkkiä fyysisiä kirjoja, mutta pitää kyl jossain vaiheessa! Onko siitä ollut selvää hyötyä itselles?

Olin taas itseasiassa unohtanut pidemmäksi aikaa koko systeemin, koska sille on sen verran harvoin löytynyt just sopivaa käyttöä. Nyt kun se tuli mieleen, niin kävin kattomassa App Storesta, löytyiskö jo vihdoin kunnollista e-readeriä ja kyllähän sieltä löytyi.

Appin nimi on ReadMe! ja äsken testasin sitä muutaman minuutin ja se näyttää todella hyvältä. Ilmanen appi joka löytyy sekä App Storesta, että Google Playsta ja siihen voi ostaa subscriptionin 0,99e per kuukausi tai 4,99e per vuosi, joka mahdollistaa synkkauksen kaikkien laitteiden välillä. Eli voit lukea kirjaa nyt Android-puhelimella ja jatkaa illalla samasta kohdasta iPadillä. Tää vaatii rekisteröitymisen ja sähköpostin varmennuksen, mutta älkää antako sen haitata.

Tää on jokaisen kokeiltava. Sen verran suuri value jos pystyt potentiaalisesti lukemaan moninkertasella lukunopeudella, paremmalla keskittymisellä ja käytännössä missä tahansa. Vaikka dösässä voi lukea mukavasti pelkästään tuijottamalla kännykän pientä screeniä, koska fontti on silti tarpeeksi suuri, kun ruudulle ei tarvii mahtua kuin maksimissaan joku neljä sanaa kerrallaan.

Ne on myös parantanu tätä teknologiaa ja nyt on hyvin intuitiivinen systeemi tehty selaamiselle taakse- tai eteenpäin, jos vaikka meni jotain ohi tai haluat lukea lauseen uudelleen.

Itse sovelluksen käytettävyys tuntuu olevan hyvin tehty ja uuden kirjan lisääminen käy helposti. Oli monta eri vaihtoehtoa, sähköpostista, dropboxista  tai selaimesta yms. Ja osaa lukea .epub-kirjoja ja .pdf-tiedostoja.

Latasin ite nopeesti Project Gutenbergistä kokeeksi Huckleberry Finnin, ja sen 366 sivua appi näyttää menevän 7 tunnissa ja 39 minuutissa tolla perusnopeudella eli 250 sanaa minuutissa. Tosta hyvin nopeesti totuttelemalla pitäis pystyä siirtymään ainakin 300 sanaan minuutissa, mikä laskisi ton ajan jo 6 tuntiin ja 23 minuuttiin. Tääkin on ihan kätevä toiminto, että kertoo kauan menee vielä lukea tää kappale ja koko kirja loppuun.

Onkin tullut luettua todella vähän viime aikoina. Mulla on ollut erittäin pitkään kesken tuo "How not to be wrong: the power of mathematical thinking", minkä mainitsit teilläkin olleen kotiläksynä. Se on loistava kirja, mutta ei se juuri etene jos lukee silloin tällöin sängyssä sen kaks sivua ennenku nukahtaa. Taidanpa painaa sen loppuun Spritzillä vähän nopeemmin.

Jos joku ei muuten tiedä Project Gutenbergiä, niin se on saitti mistä saa ilmaseks ladata e-kirjoina kutakuinkin kaikki teokset, joiden tekijänoikeudet on vanhentuneet tai on muuten vaan public domainissa. Kaikkiaan yli 55 000 kirjaa. Mun henkilökohtanen suosikki, minkä oon sieltä lukenu on Benjamin Franklinin omaelämäkerta. Lämmin suositus sille ja kokeilkaa vaikka sillä tuota Spritziä. Ei maksa mitään.

 

0
0
10.9.2017 - 22:15

Oliver

+39
Liittynyt:
26.11.2015
Viestejä:
53
Jeans kirjoitti:

 

Dharma kirjoitti:

Vaikea sanoa, kun en ole katsonut pitkään aikaan, mitä "taloustieteeseen" kuuluu yliopistossa, mutta veikkaisin, että "paljolla matematiikalla" tarkoitat luultavasti dynaamista optimointia, jota makromallit käytännössä ovat. Kukaan ei oleta, että pystyisit soveltamaan diffenrentiaalilaskentaa maisteriopinnoissa, ainoastaan että ymmärrät, mistä on kyse. Siten koko homma on melko turhaa, koska joko osaat, mikä vaatii erittäin hyvät differentiaalilaskennan rutiinit, tai sitten olet sivustakatsoja, joka ei voi koskaan itse soveltaa asiaa. Kaikki muu matikka on simppeliä osittaisderivointia, fysikaan mekaniikan alkeisjuttuja, jotka taatusti opit viikossa.

Joo ei oo mitään hirveen vaikeeta ollut tähän mennessä. Syventävään mikrotaloustieteen kurssiin oli ekan viikon aikana pakolliset laskutehtävät, jotta saa osallistua kurssille, jotka näytti tältä:

Tää on nyt vähän pilkun nussimista, mutta kyseessä lienee aineopintotasoinen mikrotalousteorian kurssi. Syventäviä opintoja sitten maisterivaiheessa, Helsingissä yhteiset Aallon ja HY:n kanssa. Aineopintojen mikrossa ei kovin paljon lukiomatematiikkaa monimutkaisempaa ole tiedossa, lähinnä melko yksinkertaista optimointia jollakin rajoitteella. KTTO:n ( HY:n ainejärjestö) sivuilta löytyy erinomainen materiaali, jossa on esimerkkejä ja tekniikoita joilla iso ongelmista ratkeaa.  Lisäksi Yliopiston matematiikan laitokselta löytyy kurssi "Johdanto Yliopistomatematiikkaan", kattava kertauspaketti (ja ylikin!) lukiomatematiikasta. Luentomateriaali saatavilla netistä. Edellä mainittu kirja on kuitenkin erinomainen perusteos aiheesta.

Nyt kun tähän tulin pätemään, niin kysyn samalla, että oletko jo valinnut kandidaatin tutkielman aiheen? :) 

 

0
0
11.9.2017 - 08:39

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Oliver kirjoitti:

Tää on nyt vähän pilkun nussimista, mutta kyseessä lienee aineopintotasoinen mikrotalousteorian kurssi. Syventäviä opintoja sitten maisterivaiheessa, Helsingissä yhteiset Aallon ja HY:n kanssa.

Vähän joo, keksin siis vaan ton "syventävä"-sanan tohon kun ei oo enää pakollinen tai peruskurssi, mut kiitti tiedosta. smiley

Oliver kirjoitti:

Nyt kun tähän tulin pätemään, niin kysyn samalla, että oletko jo valinnut kandidaatin tutkielman aiheen? :)

Kirjoitan kandin keväällä niin en oo vielä! Itseasiassa kelasin sit lähempänä kysellä ehdotuksia täällä blogissa, mutta toki saa nytkin ehdottaa jos on jotain ideoita. Pitäis olla aihe, josta saa helposti kaivettua analysoitavat datat, ettei siihen mee liikaa aikaa, kun kuitenkin vaan 10op kyseessä.

0
0
11.9.2017 - 10:23

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Jeans kirjoitti:

Kirjoitan kandin keväällä niin en oo vielä! Itseasiassa kelasin sit lähempänä kysellä ehdotuksia täällä blogissa, mutta toki saa nytkin ehdottaa jos on jotain ideoita. Pitäis olla aihe, josta saa helposti kaivettua analysoitavat datat, ettei siihen mee liikaa aikaa, kun kuitenkin vaan 10op kyseessä.

VIX-indeksin ja jonkun ison osakeindeksifutuurin implisittisen volatiliteetin korrelaatio 2-4 viikon periodina tietylle target-päivälle. 

0
0
11.9.2017 - 16:57

omppuharja

+10
Liittynyt:
1.10.2014
Viestejä:
14
RVP kirjoitti:
Jeans kirjoitti:
RVP kirjoitti:

P.S. Kokeilitko koskaan sitä Sprtiz-teknologiaa lukemiseen? Olis mielenkiintosta kuulla sun ajatukset siitä.

En oo kokeillut ja tässä jaksossa mulla on pelkkiä fyysisiä kirjoja, mutta pitää kyl jossain vaiheessa! Onko siitä ollut selvää hyötyä itselles?

...

Tää on jokaisen kokeiltava. Sen verran suuri value jos pystyt potentiaalisesti lukemaan moninkertasella lukunopeudella, paremmalla keskittymisellä ja käytännössä missä tahansa. Vaikka dösässä voi lukea mukavasti pelkästään tuijottamalla kännykän pientä screeniä, koska fontti on silti tarpeeksi suuri, kun ruudulle ei tarvii mahtua kuin maksimissaan joku neljä sanaa kerrallaan.

"Pikalukemista tutkiva psykologi Elizabeth Schotter Kalifornian yliopistosta kertoo, ettei Spritz auta meitä lukemaan nopeammin. Pikalukeminen pohjautuu pääasiassa näennäistieteelle.

Schotterin tekemän tutkimuksen mukaan lukija liikuttaa aina vaistomaisesti katsettaan edestakaisin ja palaa usein jo aiemmin luettuihin sanoihin. Tämä helpottaa tekstin ymmärtämistä. Kun palaaminen taaksepäin estetään, kuten Spritz tekee, omaksumiskyky heikkenee.

Korkean lukuvauhdin on myös huomattu suoraan heikentävän ymmärtämistä, tapahtuipa se pikalukijan avulla tai ei. Vaikka silmää miten avitettaisiin, emme pysty ylittämään aivojen muita rajoitteita."

Lähde: http://www.hs.fi/teknologia/art-2000002747916.html

En ole itse kokeillut.

0
0
11.9.2017 - 21:27

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19
omppuharja kirjoitti:
RVP kirjoitti:
Jeans kirjoitti:
RVP kirjoitti:

P.S. Kokeilitko koskaan sitä Sprtiz-teknologiaa lukemiseen? Olis mielenkiintosta kuulla sun ajatukset siitä.

En oo kokeillut ja tässä jaksossa mulla on pelkkiä fyysisiä kirjoja, mutta pitää kyl jossain vaiheessa! Onko siitä ollut selvää hyötyä itselles?

...

Tää on jokaisen kokeiltava. Sen verran suuri value jos pystyt potentiaalisesti lukemaan moninkertasella lukunopeudella, paremmalla keskittymisellä ja käytännössä missä tahansa. Vaikka dösässä voi lukea mukavasti pelkästään tuijottamalla kännykän pientä screeniä, koska fontti on silti tarpeeksi suuri, kun ruudulle ei tarvii mahtua kuin maksimissaan joku neljä sanaa kerrallaan.

"Pikalukemista tutkiva psykologi Elizabeth Schotter Kalifornian yliopistosta kertoo, ettei Spritz auta meitä lukemaan nopeammin. Pikalukeminen pohjautuu pääasiassa näennäistieteelle.

Schotterin tekemän tutkimuksen mukaan lukija liikuttaa aina vaistomaisesti katsettaan edestakaisin ja palaa usein jo aiemmin luettuihin sanoihin. Tämä helpottaa tekstin ymmärtämistä. Kun palaaminen taaksepäin estetään, kuten Spritz tekee, omaksumiskyky heikkenee.

Korkean lukuvauhdin on myös huomattu suoraan heikentävän ymmärtämistä, tapahtuipa se pikalukijan avulla tai ei. Vaikka silmää miten avitettaisiin, emme pysty ylittämään aivojen muita rajoitteita."

Lähde: http://www.hs.fi/teknologia/art-2000002747916.html

En ole itse kokeillut.

Hmmm, ihan mielenkiintoinen näkökulma ja tulipahan taas sukellettua syvemmälle tutkimukseen. Tässä taas huomaa kuinka click-bait-bullshittiä hesarinkin tiedeuutiset usein on. (Paywallin takana joten jäi lukematta tota sun pasteemaa pidemmälle)

Tää artikkeli on vuodelta 2014 ja pohjautuu ilmeisesti tähän tutkimukseen

Recent Web apps have spurred excitement around the prospect of achieving speed reading by eliminating eye movements (i.e., with rapid serial visual presentation, or RSVP, in which words are presented briefly one at a time and sequentially). Our experiment using a novel trailing-mask paradigm contradicts these claims. Subjects read normally or while the display of text was manipulated such that each word was masked once the reader’s eyes moved past it. This manipulation created a scenario similar to RSVP: The reader could read each word only once...

Eli tässä on rinnastettu RSVP:tä, joka ei itsessään ole sama kuin Sprtizin teknologia, johkin omaan viritykseen missä peitetään sanoja sen jälkeen kun ne on luettu.

Väite, että Spritz ei auta lukemaan nopeammin on tietenkin ihan täysin perätön. Toki luetun ymmärtämisessä tulee varmasti tradeoffia jonkun tietyn nopeuden jälkeen, mutta kyllä se aivan varmasti auttaa nopeammin lukemaan.

Vuoden 2016 tutkimuksessa sama tutkijaryhmä sanookin jo näin: (lähde)

The research shows that there is a trade-off between speed and accuracy. It is unlikely that readers will be able to double or triple their reading speeds (e.g., from around 250 to 500–750 words per minute) while still being able to understand the text as well as if they read at normal speed.

Tässä puhutaan jo aika hurjista lukemista, normaalina 250 wpm, joka ainakin mulle tuntuu jo huomattavasti nopeammalta kun mun tavallinen lukutahti. Ja jos sen nostaa vielä 500-750 wpm:ään, niin en yhtään ihmettelisikään jos vähän huonommin jää mieleen.

Voisin myös kuvitella että tässä on valtavia yksilöllisiä eroja ja osa voi hyötyä keskittymisessä vaikka lukemalla samalla nopeudella kuin normaalisti vetäisi. Tai normaalia hitaammat lukijat voi nostaa tahtia tavallisien nopeuksien ylärangelle ilman sivuvaikutuksia. Jne.

Olisi kyllä kiva nähdä jotain tutkimusta tuosta luetun ymmärtämisestä joltain muultakin taholta kun Spritziltä iteltään, missä kuitenkin oikeesti testattais Spritziä ja jonkun tietyn harjottelujakson jälkeen jne.

0
0
13.9.2017 - 19:03

W.Singer

Liittynyt:
5.9.2017
Viestejä:
1

Hej Jeans, 

Vet inte om du redogör för dina innehav, men skulle vara intressant att veta 
vilka bolag du följer noga med för tillfället/ har i portföljen som är listade i finland.

/Singer

0
0
13.9.2017 - 20:31

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
W.Singer kirjoitti:

Hej Jeans, 

Vet inte om du redogör för dina innehav, men skulle vara intressant att veta 
vilka bolag du följer noga med för tillfället/ har i portföljen som är listade i finland.

/Singer

Vastaan suomeksi, jotta kaikki ymmärtävät. smiley En aio avata salkkuni tarkkaa sisältöä täällä blogissa, vaikka välillä voi tulla fiilis heittää juttua jostain yksittäisestä osakkeesta. Oon juuri ja juuri ehtinyt seurailla nykyisiä omistuksia enkä oo perehtynyt uusiin yhtiöhin. Muutamaa uutta oon melko sokkona ostanut arvostamani frendien vinkeistä, mutta en osaisi kertoa niistä juuri mitään. Suomista oon itseasiassa päätynyt keventämään reippaasti yli 4,7e hintaan. Vaikea arvioida Bethunen tehtaan vaikutuksia. Jos käynnistyy hyvin niin on vieläkin halpahko, mutta päätin pelata varman päälle. Nyt ollaan päinvastaisessa tilanteessa verrattuna siihen kun joskus suosittelin ostoa. Taala sen kuin heikentyy ja Trumpin suunnitelmat veroalennuksista ovat menettäneet potkunsa. Puolen vuoden takaiseen oon pelkästään näistä syistä tiputtanut laskelmissani EPS odotusarvoa melkein 10%.

0
0
16.9.2017 - 18:48

Da Pan

+1
Liittynyt:
3.2.2017
Viestejä:
13
Dharma kirjoitti:

Jeans kirjoitti:

Kirjoitan kandin keväällä niin en oo vielä! Itseasiassa kelasin sit lähempänä kysellä ehdotuksia täällä blogissa, mutta toki saa nytkin ehdottaa jos on jotain ideoita. Pitäis olla aihe, josta saa helposti kaivettua analysoitavat datat, ettei siihen mee liikaa aikaa, kun kuitenkin vaan 10op kyseessä.

VIX-indeksin ja jonkun ison osakeindeksifutuurin implisittisen volatiliteetin korrelaatio 2-4 viikon periodina tietylle target-päivälle. 

Ainakaan Kauppiksella ei tälläisellä aiheella pääsisi tuskin edes läpi. Paljon hyödyllisempää olisi vaikka tutkia optioiden informaation selitysvoimaa indeksituotoille (esim. S&P500).

Itsellä olisi sama urakka edessä keväällä ja aiheenvalinta toki aiheuttaa päänsärkyä jo nyt ;p IMO kandityö on ehkä mielenkiintoisin kurssi koko tutkinnossa kun saa oikeasti opiskella sitä mitä haluaa, olettaen että kykenee keksimään useita aiheita, joista valitsee sitten sen mielenkiintoisimman.

0
0
27.9.2017 - 20:29

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Grinding

WCOOP alkoi melkein heti tultuani takaisin ja vaikka turnaussarjan turnaukset ei niinkään kiinnosta niin käteispelit ovat elävoityneet ihan hemmetisti. Oon juuri ja juuri ehtinyt luennoille vaikka muutaman tärkeämmänkin joutunut jättämään väliin. Pelit ollut sellaiset, että tuntuu kuin ois mennyt ajassa 5v+ vuotta taaksepäin.

Mainitsin joskus aiemmin, että olin käteispelimontussa mutta sen 70k$ turnausrahastuksen avulla pääsin omilleni. Siitä käteispelimontutus jatkui -100k$ asti, ennen kuin oli aika lähteä alkukesästä Jenkkeihin. Tuntui, ettei vaan mikään toiminut ja olin jatkuvasti coolereiden väärässä päässä. Nyt tilanne on sit kääntynyt ihan täysin. Voittanut yli 200k$ alle kuukauteen. 40 ei näy kun on tullut viiden kortin ompusta.

Kokoajan kunnon zonessa ja tuntuu et oon päässyt täysin muutaman vakkarin pään sisälle. Aika iso osa myös tullut ihan 10/20 peleistä, että buy-ineissäkin hyvät nousut, noin 40 biniä. EVbb/100 on 12. Nousu on taas muistuttanut miten huikeita fiiliksiä pokeri pystyy tarjoamaan kun peli kulkee.

Yks todella räväkkä kaveri kävi useamman kerran huitomassa. Tällaiset ovat olleet harvassa tällä vuosikymmenellä:

http://www.pokerhand.org/?6836562

http://www.pokerhand.org/?6836563

http://www.pokerhand.org/?6836564

Vedin taas myös muutaman valikoidun turnauksen, 25k$ PLOn ja 5k$ Mainin. 25k$ PLOhon pelasin yhden 2k$ satelliitin, josta neljä sai lipun ja onnistuin bubblettamaan sen kun bustasin viidentenä. Heti perään 25k$ PLOssa napsui ja pääsin kakkospäivälle mutta sekin päättyi samalla tavalla.

Lähellä oli taas iso napsutus, mutta ehkä ihan reilua, että tällä kertaa näin. Mainissa ei onneksi laitettu kärsimään vaan late regin vikoilla minuuteilla sisälle ja puolessa tunnissa ulos. Turnauksista siis -33k$ish ja ne taitaa olla tältä vuodelta enää joku 15-20k$ ylhäällä. Muutaman kerran tänä vuonna myös käynyt painamassa vauhdikkaita livepelejä, joista jäänyt useita kymppejä voitolle joten kyllä tää vuosi ihan hyvältä alkaa näyttämään. Kaiken kaikkiaan vuosi on ~+170k$. Tavoitteena onkin ollut opintojen ohella kerätä se 100-200ke/vuosi helppoa, mutta tuli osuttua aika paljon odotuksia onnekkaammin 2015 ja 2016.

WCOOP loppui viime sunnuntaina ja nyt melkein toivon, että pelit rauhoittuisivat, koska tiedän etten osaa pysyä poissa niistä ja koulu kusee. Alkaa olla melkoinen stressi kurssien kanssa, kun opintotahti on kova, että sais kandin pakettiin tänä lukuvuonna.

Kuten oon maininnut niin kesän työharjoittelusta on tarkoitus vielä kirjoittaa kunhan jää aikaa. Funtsin vielä riittäisikö juttua ihan etusivun kolumniin, johon tulis myös hieman toistoa näistä blogin lyhyemmistä postauksista, vai jääkö vaan blogiviestiksi. Sen verran paljastan, että mulle tarjottiin täysipäiväistä duunia sieltä, mutta päädyin kieltäytymään.

 

0
0
18.10.2017 - 15:13

Basti

Liittynyt:
3.2.2016
Viestejä:
4

Morjes,

Milenkiintoinen blogi jota olen seurannut säännöllisen epäsäännöllisesti sillä sekä sijoittaminen että pokeri kiinnostavat. 

Olisi mielenkiintoista kuulla sun (ja muidenkin lukijoiden) näkemyksiä Bitcoineista, tuntuvat olevan kovassa hypessä tällä hetkellä ja puhujia löytyy niin puolesta kuin vastaan. Olin harkinnut muutaman Bitcoinin ostamista ihan milenkiinnosta. Aloin kuitenkin suhtautumaan Bitcoiniin hieman kriittisesti ja päätin olla osallistumatta tähän Bitcoin "hypeen" on kun minua viisaammat ovat alkaneet puhua kuplasta yms. 

Kun etin tietoa Bitcoineista niin huomasin että Pokerstarsillekkin voi tallettaa rahaa bitcoineilla Netellerin kautta :D

 

0
0
30.10.2017 - 13:29

Sijoitustieto

+1890
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1233

Artikkeli: Jens Kyllönen huipputradingfirmassa harjoittelijana - 30.10.2017

"Kuulin sattumoisin Susquehanna International Groupin (SIG) trading intern -hausta tuttavaltani viime vuoden loppupuolella. Valmistuakseni kauppatieteiden kandidaatiksi vaaditaan pakollinen ulkomaanjakso joko vaihdossa tai työharjoittelussa. Pokeriaikoina on tullut sen verran nähtyä maailmaa, ettei opiskelu vaihdossa kokemuksen takia kiinnostanut eikä vaihtoyliopistoista löytynyt mitään maailman huippua, joka olisi kiinnostanut haastavuuden takia. Treidaus on kuitenkin kiinnostanut pitkään ja mikä parempi tapa oppia siitä enemmän kuin työharjoittelu yhdessä maailman kovimmista tradingfirmoista. Näin tilaisuuden lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja laitoin hakemuksen sisään."

0
0
31.10.2017 - 09:52

fausto

+18
Liittynyt:
15.11.2014
Viestejä:
26

Todella mielenkiintoista luettavaa tuo sun kokemus Trumpinmaalla. Suuri kiitos myös tietoisuuden lisääminen pokerista ja sen linkeistä ja hyödyistä rahoitusalaan. Itsellänikin pokeriammattilaisuus CV:stä löytyy ja kerta toisensa jälkeen työhaastattelut ovat menneet pokerin selittämiseen. Aihe tuntuu olevan kiinnostava työnantajan näkökulmasta, mutta sillä vaikuttaisi olevan tosi digitaalinen vaikutus lopputulemaan ja haastattelijan näkemykseen. Osa pitää mielenkiintoisena ja näkee sen vaatimat taidot, osa tuomitsee suoraan kuuntelematta koko tarinaa.

Itse uskon päässeeni nykyiseen työpaikkaani juuri pokerin ansiosta, mutta moni tilaisuus jäi ennen tätä myös vaille mahdollisuutta sen takia. Uskon, että asenne pokeria kohtaan muuttuu (tai on osittain muuttunut jo), mutta tällaiset jutut ehdottomasti lisäävät ihmisten tietoisuutta ja vähentävät negatiivisia ennakkoluuloja. Tsemppiä jatkoon!

0
0
1.11.2017 - 00:06

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Sain viimein kolumnin kirjoitettua. Jenkeistä palattuani on ollut paljon koulua ja sen lisäksi pelannut ihan hemmetisti. Nyt on useampaan kertaan tullut fiilis,  ettei tässä oo mitään järkeä ja tahdin on pakko rauhoittua. Erityisesti Partypokerin plo10k ja plo20k pelit ovat olleet älyttömän hyvät, mutta juuri niihin oon onnistunut häviämään sukkana nyt 100 tonnia. Toki ei ole iso summa buyineissä, mutta kuten pokeria ammatikseen pelaavat tietävät, niin se on raskasta grindata pienistä peleistä vaan nähdäkseen kun ne uppoo muutamaan setuppiin isoissa. Tiedostan kuitenkin, että oon onnistunut laittamaan itseni todella +ev tilanteisiin tänä vuonna ja jos kortit olisivat menneet eri tavalla, voisi tänä vuonna helposti olla useita satoja tuhansia enemmän voittoa. Sellaista se pokeri kuitenkin on, eikä tähän tunnevuoristorataan koskaan täysin totu.

Kuten aiemmin mainitsin niin tän syksyn koulutahti on todella kova, mutta oon onnistunut roikkumaan messissä. Tavallaan kävi vähän biitti, koska makrotaloustieteen proffa vaihtui tälle vuodelle ja on paljon vaativampi kuin mitä edellisinä vuosina on ollut. Meinasin jo vaihtaa International Economics kurssin helpompaan taloustieteen kurssiin kun muutama tuttava teki niin tän proffan takia, kunnes muistin, että oppimaanhan tänne on tultu. Tolla kurssilla on kurssikirjana Nobelin taloustieteen palkinnon voittanut Paul Krugmanin International Economics: Theory and Policy, joka on kuulemma helvetin hyvä kirja. Diggasin edellisestä makrotaloustieteenkurssista ja ehdin jo lukea pari lukua tosta kirjasta ja erittäin mielenkiintoista juttua. Kelasin, että panostan tohon kurssiin erikseen ja luen kirjan joululoman aikana ja meen vasta uusintatenttiin ens vuoden puolella. Vähän toki nihkeetä, kun ei kesälomaakaan kerennyt viettää. Keväällä on onneks vaan 24 opintopistettä jäljellä, mukaan lukien 10op kandi ja sen jälkeen alkaa välivuosi, joten kai siihen asti jaksaa painaa.

Basti kirjoitti:

Morjes,

Milenkiintoinen blogi jota olen seurannut säännöllisen epäsäännöllisesti sillä sekä sijoittaminen että pokeri kiinnostavat. 

Olisi mielenkiintoista kuulla sun (ja muidenkin lukijoiden) näkemyksiä Bitcoineista, tuntuvat olevan kovassa hypessä tällä hetkellä ja puhujia löytyy niin puolesta kuin vastaan. Olin harkinnut muutaman Bitcoinin ostamista ihan milenkiinnosta. Aloin kuitenkin suhtautumaan Bitcoiniin hieman kriittisesti ja päätin olla osallistumatta tähän Bitcoin "hypeen" on kun minua viisaammat ovat alkaneet puhua kuplasta yms. 

Kun etin tietoa Bitcoineista niin huomasin että Pokerstarsillekkin voi tallettaa rahaa bitcoineilla Netellerin kautta :D

 

Kiitti! Kuten oon aiemmin maininnut niin en oo tarpeeksi selvittellyt asiaa, jotta mulla olisi erityistä näkemystä. En oo ikinä omistanut enkä vieläkään mutta imo sekä puolesta ja vastaan löytyy hyviä argumentteja.

fausto kirjoitti:

Todella mielenkiintoista luettavaa tuo sun kokemus Trumpinmaalla. Suuri kiitos myös tietoisuuden lisääminen pokerista ja sen linkeistä ja hyödyistä rahoitusalaan. Itsellänikin pokeriammattilaisuus CV:stä löytyy ja kerta toisensa jälkeen työhaastattelut ovat menneet pokerin selittämiseen. Aihe tuntuu olevan kiinnostava työnantajan näkökulmasta, mutta sillä vaikuttaisi olevan tosi digitaalinen vaikutus lopputulemaan ja haastattelijan näkemykseen. Osa pitää mielenkiintoisena ja näkee sen vaatimat taidot, osa tuomitsee suoraan kuuntelematta koko tarinaa.

Itse uskon päässeeni nykyiseen työpaikkaani juuri pokerin ansiosta, mutta moni tilaisuus jäi ennen tätä myös vaille mahdollisuutta sen takia. Uskon, että asenne pokeria kohtaan muuttuu (tai on osittain muuttunut jo), mutta tällaiset jutut ehdottomasti lisäävät ihmisten tietoisuutta ja vähentävät negatiivisia ennakkoluuloja. Tsemppiä jatkoon!

Kiitti, en sinänsä ollut ajatellut sitä tuolta kantilta, mutta nyt kun sanot niin kyllähän tällainen kirjoitus tekee hyvää kaikille pokeriammattilaisille, joilla on duunin haku vielä edessä. Sinänsä ymmärrän ongelman työnantajan näkökulmasta, koska löytyy niin paljon niitä ei-niin-menestyneitä "pokeriammattilaisia", jotka joskus ennen 2010-lukua saattoivat pärjätä pienissä peleissä ja vetävät vieläkin samalla tittelillä jos kysytään mitä tekevät työkseen. Keskimääräisen työnantajan on varmasti vaikea arvioida kompetenssia jos CVstä löytyy pelkkä pokeriammattilaisuus ilman kunnon konkreettisia meriittejä.

0
0
1.11.2017 - 12:28

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160

Tama varmaan sopii tahan ketjuun: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-30/sports-gambling-is-quant-trading-firm-s-way-to-beat-market-odds

Susquehanna International Group has always embraced game theory, taking employees to baseball games and using poker as a tool for teaching its traders. Now the U.S. firm is betting that gambling on sports could be its next winning investment strategy.

Susquehanna has set up a unit at its Dublin office to wager on sports including basketball, American football, soccer and tennis. The business, called Nellie Analytics, has advertised to hire quantitative analysts and computer technicians. The team already includes an ex-Goldman Sachs Group Inc. convertible-bond trader as well as a former wine trader who’s also played professional poker.

0
0
1.11.2017 - 14:41

jules

+8
Liittynyt:
31.5.2017
Viestejä:
10

Minulla olisi ”veropäivän” teemaan liittyvä kysymys. Koska olet melko avoimesti asioita tälläkin foorumilla tuonut julki niin uskallan kysymyksen esittää, mutta ymmärrän täysin, jos et halua lähteä asiaa tarkemmin avaamaan. Kysymys on: miten hoidat/minimoit sijoitustoiminnastasi aiheutuvat verot? Olettaisin, että osakepääomasi on kohtuullisen kokoinen ja käsittääkseni käyt suht aktiivista kauppaa, joten väkisinkin niistä luulisi kertyvän verotettavaa luovutusvoittoa ja osinkoja. Onko sijoituksesi ns. kuoressa tai oletko perustanut yhtiön sijoitusten hallinnointiin tjms? 

Ps. Timanttista settiä tuo jenkkilän seikkailu!

0
0
1.11.2017 - 17:22

big bad bear

+535
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
292
jules kirjoitti:

Minulla olisi ”veropäivän” teemaan liittyvä kysymys. Koska olet melko avoimesti asioita tälläkin foorumilla tuonut julki niin uskallan kysymyksen esittää, mutta ymmärrän täysin, jos et halua lähteä asiaa tarkemmin avaamaan. Kysymys on: miten hoidat/minimoit sijoitustoiminnastasi aiheutuvat verot? Olettaisin, että osakepääomasi on kohtuullisen kokoinen ja käsittääkseni käyt suht aktiivista kauppaa, joten väkisinkin niistä luulisi kertyvän verotettavaa luovutusvoittoa ja osinkoja. Onko sijoituksesi ns. kuoressa tai oletko perustanut yhtiön sijoitusten hallinnointiin tjms? 

Ps. Timanttista settiä tuo jenkkilän seikkailu!

Nyt varovasti..

Mitä bitcoineihin tulee, CME laittoi eilen press releasen, että ovat launchaamassa XBT futuurit parin kuukauden sisällä. Jos menee regulaattoreilla läpi, ei ole enää mun nähdäkseni mitään estettä väkivaltaiselle loppurallille. Nimittäin enää ei edes tarvitse osata ostaa niitä tai hoitaa säilytyksiä varkauksien pelossa walleteissa. Pienempien hedge fundien veikkaan sekaantuvan coineihin heti jos keskusclearattava treidaustapa mahdollistuu. Pitää varmaan itsekin osallistua tähän kuplaan mahdollisimman pian ennen tuota mahdollista lanseerausta. Mitään pitkän aikavälin näkymiä en uskalla bitcoinille arvailla, mutta vaikka futskut mahdollistaakin myös shorttaamisen, olen kohtalaisen varma että jonkinlainen piikki on vielä tiedossa. Jännä myös nähdä, että jos futuurit sallitaan, onko tiedossa bitcoin-rahastoja vaikka niiden toimiluvat on hylätty kerta toisensa jälkeen?

 

0
0
1.11.2017 - 19:05

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Tama varmaan sopii tahan ketjuun: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-30/sports-gambling-is-quant-trading-firm-s-way-to-beat-market-odds

Susquehanna International Group has always embraced game theory, taking employees to baseball games and using poker as a tool for teaching its traders. Now the U.S. firm is betting that gambling on sports could be its next winning investment strategy.

Susquehanna has set up a unit at its Dublin office to wager on sports including basketball, American football, soccer and tennis. The business, called Nellie Analytics, has advertised to hire quantitative analysts and computer technicians. The team already includes an ex-Goldman Sachs Group Inc. convertible-bond trader as well as a former wine trader who’s also played professional poker.

Mielenkiintoinen artikkeli. Taisinkin mainita täällä blogissa aiemmin, että niillä on urheiluvedonlyöntiprojekti meneillään. Harjoittelun loppuvaiheessa piti pariin kertaan pelata firman perustaja Jeff Yassin kanssa pokeria, mutta ei sit loppujen lopuksi natsannut. Olisi siis vaan ollut jotain pientä peliä ihan hengailumielessä. Saatiin kuitenkin pienen porukan kanssa yksi ilta pelit aikaiseksi, jossa mukana oli muun muassa yksi urheiluvedonlyöntiprojektin vetäjistä. Käytinkin mahdollisuuden hyväkseen ja kyselin kaikennäköstä, erityisesti Mayweather matsiin liittyvää. Hän kertoi, että heillä oli positio matsiin, mutta ei tietenkään voinut olla tarkempi. Oli kuitenkin illan loppua kohden tarpeeksi rento, että vihjailun kautta tajusin, että ollaan samalla puolella vetoa. Se toi viimeisen varmuuden siihen, että painoin vielä vikan sadan tonnin laukauksen kiinni matsiin. En viitsinyt tästä mainita tuolloin, ettei tuo vahingossakaan vaikuttaisi kertoimiin ja SIGin tulevaan actioniin matsissa.

big bad bear kirjoitti:
jules kirjoitti:

Minulla olisi ”veropäivän” teemaan liittyvä kysymys. Koska olet melko avoimesti asioita tälläkin foorumilla tuonut julki niin uskallan kysymyksen esittää, mutta ymmärrän täysin, jos et halua lähteä asiaa tarkemmin avaamaan. Kysymys on: miten hoidat/minimoit sijoitustoiminnastasi aiheutuvat verot? Olettaisin, että osakepääomasi on kohtuullisen kokoinen ja käsittääkseni käyt suht aktiivista kauppaa, joten väkisinkin niistä luulisi kertyvän verotettavaa luovutusvoittoa ja osinkoja. Onko sijoituksesi ns. kuoressa tai oletko perustanut yhtiön sijoitusten hallinnointiin tjms? 

Ps. Timanttista settiä tuo jenkkilän seikkailu!

Nyt varovasti..

Mitä bitcoineihin tulee, CME laittoi eilen press releasen, että ovat launchaamassa XBT futuurit parin kuukauden sisällä. Jos menee regulaattoreilla läpi, ei ole enää mun nähdäkseni mitään estettä väkivaltaiselle loppurallille. Nimittäin enää ei edes tarvitse osata ostaa niitä tai hoitaa säilytyksiä varkauksien pelossa walleteissa. Pienempien hedge fundien veikkaan sekaantuvan coineihin heti jos keskusclearattava treidaustapa mahdollistuu. Pitää varmaan itsekin osallistua tähän kuplaan mahdollisimman pian ennen tuota mahdollista lanseerausta. Mitään pitkän aikavälin näkymiä en uskalla bitcoinille arvailla, mutta vaikka futskut mahdollistaakin myös shorttaamisen, olen kohtalaisen varma että jonkinlainen piikki on vielä tiedossa. Jännä myös nähdä, että jos futuurit sallitaan, onko tiedossa bitcoin-rahastoja vaikka niiden toimiluvat on hylätty kerta toisensa jälkeen?

Mun mielestä ihan asiallinen kysymys. Osakesijoitukseni on kuoressa ja oon muistaakseni sellaista vähän analysoinut joskus aiemmin blogissa. Tässä tulee muuten kohta kaksi vuotta täyteen blogin perustamisesta, niin ei enää kaikkea tuu muistettua.

Vaikka ei pääomaveroja juurikaan tullut maksettua viime vuodesta, niin ansiotuloverojen muodossa pääsin tukemaan valtiota melkein 450 000 eurolla. frown

0
0
2.11.2017 - 02:18

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Ray Kurzeweil ja Peter Diamandis keskustelee aiheina: radical life extension, artificial intelligence, space ja uplifting the developed world with internet and other tools

Googlen Director of Engineering Rayta on aina inspiroivaa kuunnella, eikä tää Peter mikään turha jätkä näytä olevan. Suosittelen jos diggaa pohtia ja unelmoida siitä miltä tulevaisuus voisi näyttää. Rayn ennustus on, että saavutetaan Longevity escape velocity 10-12 vuoden päästä. Tarkoittaa sitä, että tuon ajankohdan jälkeen meidän elinajanodote ei enää lyhene päivä päivältä, vaan itseasiassa pitenee kehittyvän life extension tutkimuksen ansiosta. Toisin sanoen hän siis arvioi, että emme enää kuole vanhuuteen vuosikymmenen kuluttua. Kuulostaa aika mahdottomalta, mutta siistiä nähdä, että jotkut ovat oikeasti noin optimistisia. Varmasti on olemassa jokin mahdollisuus, että tuo saavutetaan vielä mun elinaikana.

0
0
2.11.2017 - 02:59

Jääkarhu

+73
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
65

Olisi pari aika deeppiä kysymystä rahaan ja elämään liittyen yleensäkin. Uskosin että olet näitä pohtinutkin kun selkeästi olet erittäin fiksu. Sun rollit on atm varmaan jo kivasti yli 10milj € ,jopa 20milj € (ei sillä niin väliä)  ja kasvatat pottia todennäköisesti selvästi markkinatuottoa nopeammin myös tulevina vuosina. Käytät myös hereillä ollessasi huomattavan osan potentiaalistasi omaisuutesi kasvattamiseen (pokeri, sijoittaminen, kauppis joka liittyy myös omaisuuden kasvattamiseen), missä ei tietenkään ole sinänsä mitään väärää. Olet varmaan kauppiksessa nähnyt hyötyfunktion, että jonkun tietyn pisteen jälkeen saavutetusta rahasta on entistä vähemmän hyötyä. Sulla se piste tuntuu ainakin olevan todella iso :) Kysyisinkin mitä aiot tehdä kaikilla rahoillasi, kun pystyisit jo nyt varmaan ostamaan vaikkapa tuon Hernesaaren kattohuoneiston, käymään avaruusmatkalla ja lähes kaiken muunkin mitä kuvitella saattaa ja silti elellä leppoisasti muita aktiviteetteja tehden? Mistä löydät motivaation takoa niin julmetusti rahaa kun esimerkiksi indeksisijotuksilla saisit myös mukavan tuoton ja jäisi aikaa muuhun touhuiluun enemmän? Eikö olisi fiksumpaa käyttää terveitä nuoruusvuosia (en laskisi sen varaan että nuo visiot superpitkästä elämästä toteutuvat) enemmän muihinkin aktiviteettehin, kun siinä vaiheessa jos vaikkapa sairastuu niin rahoilla tekee vielä vähemmän? Ymmärrän kyllä että nautit rahan ympärillä kikkailusta, mutta silti. Näetkö rahalla jotain muuta arvoa kuin käyttöarvon, esim status, valta(politiikka)? Itse en näe, ja suurin motivaatio rahan takomiseen, kun sitä on aivan mukavasti päässyt kertymään on kadonnut. Toki mahdollisille jälkeläisille kannattaa jotain jättää mutta imo ei ehkä tee hyvää semmoinen miljoonaomaisuus lapsille, tulee niitä niin sanottuja kultalusikka perseessä syntyneitä kakaroita. Onko sulla jotain isompia tulevaisuuden visioita mihin laittaa rahaa siis haisemaan kunnolla? Erittäin mielenkiintoinen blogi, kiitos siitä.

0
0
2.11.2017 - 12:02

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Vähän yläkanttiin meni arvio, mutta joo täällä blogissakin on välillä tullut asiasta mainittua. Pitää ensiksi korjata, että vaikka toki menin juuri kauppikseen opiskelemaan niin syy ei ollut omaisuuden mahdollisimman nopea kasvattaminen. Jos se olisi ollut tavoitteena niin olisi vaan kannattanut jatkaa pokerin pelaamista täyspäiväisenä ainakin seuraavat viisi vuotta. Siinä ei vaan tuntunut olevan järkeä enää juuri mainitsemasi syyn takia, että kun rahaa ei enää ole pakko tienata. Iso osa kursseista mitä oon suorittanut kauppiksessa on aidosti kiinnostanut ja on ollut siistiä huomata, miten koko ajan ymmärtää enemmän ja enemmän asioista. Sama esimerkiksi tuon jenkkitradingharjoittelun kanssa. Siellä oli suuremmat menot kuin tulot, eikä varmasti olisi kannattanut puhtaasti tienestimielessä tehdä, mutta se oli asia, jonka olin aina halunnut kokea.

Siitä oon samaa mieltä, että opiskelutahti on ollut vähän turhan kova. Syy siihen on, etten osannut odottaa pokeripelien jatkuvan näin hyvinä ja että jatkaisin vielä näin aktiivista pelaamista. Tänä vuonna pokeri on itseasiassa usein tuntunut rentoutumisen muodolta ja on usein ollut fiilis, että just sitä haluaa erityisesti tehdä kun kouluhommilta jää aikaa. Tämä liittyy luultavasti myös siihen, että pelit kulkivat niin hyvin ennen viimeisintä downswingia ja onhan se niin, että silloin pokeri ei tunnu duunilta. Mutta jos olisin tiennyt, että pokerinpeluu kiinnostaa vielä näin paljon, olisi ehdottomasti pitänyt lisätä yksi vuosi kandiopintoihin, kun ei minnekkään ole kiire. Tätä harkitsin vielä tän lukuvuoden alussa, mutta siinä oli sekin, että on pari koulukaveria suorittamassa kurssit nyt samaan aikaan, jolloin kurssit on paljon mielekkäämpi käydä ja ryhmätyöt sujuu näppärästi, sen sijaan että ensi vuonna kävisi sitten kurssit tuntematta ketään.

Se vaihtoehto, joka mun tietenkin pitäisi tässä tilanteessa valita, on pokeripelaamisen vähentäminen. Se on vanhasta tottumuksesta vaan ollut vaikeeta, kun näkee miten hyvät pelit pyörii ja jengi yrittää lahjoittaa rahojaan pois. Mutta mun tavoitteena on nyt ehdottomasti saada tämä aikaseksi.

0
0
3.11.2017 - 02:16

Jääkarhu

+73
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
65

Oli kyl vähän pettymys kun jätit suurimman osan kysymyksistä vastaamatta, mutta eipä siinä, saat toki omassa blogissasi vastata niihin kysymyksiin kuin haluat ja sulla on varmaan omat syysi miksi et kaikkea halua avata. Ei kannata tommosia ehkä liikaa atm kelaillakaan, jää vielä kauppiksesta tutkinnot saamatta :D Sulla ois vaan potentiaalia julmetusti vaikka mihin, esimerkiksi kehitellä jotain nuita ikääntymisen hidastamiseen liittyviä juttuja, avaruuteen liittyviä hommia tai tekoälyjä. Saattas antaa aika hyvää tyydytystäkin tuommoset rahamaailmaa epäitsekkäämmät (ura)valinnat jos sattuisi vielä keksimään jotain uusia innovaatioita. Toki esimerkiksi nuita edellä edellä mainittuja juttuja voi tukea taloudellisestikin (ja hyötyä jopa itse taloudellisesti :D ). GL vaikka luckia on kyllä ollutkin hyvin matkassa mukana tähän asti!

0
0