Olet täällä

FED ja keskuspankit

16.9.2020, 10:33
#1
+21
Liittynyt:
21.2.2018, 21:51
Viestejä:
34

Sijoitustiedossa on hyviä artikkeleita aika ajoin keskuspankkien ja FED:n toiminnasta, mutta tälle aiheelle ei ole ollut omaa keskustelua. Mielestäni varsinkin nykyisessä maailmantilanteessa FED:n ja muiden keskuspankkien rooli on varsin merkittävä sijoittamisen kannalta, niin tästä olisi hyvä käydä keskustelua.
 

Tänään on erittäin merkittävä päivä, kun FED:n FOMC pressi on klo 2 pm itäistä aikaa (olisiko klo 21 suomen aikaa, jos katsoin oikein) ja kysymykset 2.30. USA:n hallituksen elvytyspaketti on jäänyt jumiin ilmeisesti vaalien ja demokraattien takia hallintoon, niin FED:n Powelille on tullut enemmän painetta tukea markkinoita. Eniten kiinnostaa markkinan reaktio, kuin mitä pressissä itseasiassa sanotaan. Kulta ja hopea ovat ainakin vakautuneet kovan nousun jälkeen, joten mielenkiintoista lähetäänkö ylös vai alas päin ja kuinka kovaa. Lisäksi odotan myös SP500 markkinareaktiota. Loppuviikosta on tulossa jokatapauksessa vähintäänkin mielenkiintoinen markkinoilla.

Miten paljon perussijoittajat sijoitustiedolla seuraa FED:n toimintaa Suomesta? Uskoisin ainakin ammattisijoittajien seuraavan erittäin tarkkaan keskuspankkien liikkeitä.

 

Livet ja tallenteet löytyy ainakin näistä:

https://www.federalreserve.gov/newsevents/2020-september.htm

https://www.youtube.com/c/federalreserve

 

3
+1
0
-1
3
0