21.3.2023 - 18:29

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619
Vulpes Capital kirjoitti:

On melko hajautettu salkku, ei otettu kovin paljoa näkemystä.

Näkemys onkin sidottu eniten yksittäisten firmojen sijasta sijoitusasteeseen. Fondia varmasti selvin näkemyksen otto yksittäisissä firmoissa, velattomasta salkun arvosta 20% nakkikioskissa.

 

0
0
22.3.2023 - 20:58

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Hepat ei pankkien ulkopuolella ole oikein päässeet nousulähtöön mukaan, mutta ihan hyvä tuo ajoitus oli näin kokonaisen kolmen päivän otannalla. Pankkikriisin pohja oli viikonloppuna kuten arvelin, mutta seuraava kriisi varmasti odottaa jo oven takana ja pitää olla valmiina jos cacca iskee tuulettimeen.

Ehkä huomenna ravataan ylöspäin kun jenkeissä korkojen nostotahti alkaa hidastumaan ja varmaan myös Euroopassa myöhemmin.

Muutama uusi osake on seurantalistalla, mutta ei tarvitse miettiä ostoa kun ei ole rahaa.

0
0
23.3.2023 - 01:06

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Mulla on kurssihälytykset kaikissa ja alustava pohjasuunnitelma, mutta se toki muuttuu jos tulee uutisia. Välillä tulee tehtyä kauppoja vaikka ei menisi ihan hälyyn asti.

0
0
24.3.2023 - 13:47

Ylakerranykkosukko

-6
Liittynyt:
24.3.2023
Viestejä:
14

Painavaa sanaa kaikille ketkä on vitun rahois, ennen kaikkea blogin herolle.

 

Kertokaas nyt jos oon ymmärtänyt jotain väärin. Eli jengi sanoo et indeksi on kikkailulla vaikeeta biitata. Minkä ihmeen takia siis ottaa ylimääräistä ressiä sisään ihan vaan (jos hyvä tuuri käy) pinnan parin hyödyn takia? Ok ymmärrän jos sulla on seittemän nollaa tilillä mut jos varallisuus pyörii puolen megan kieppeillä niin eihän se voi maksaa vaivaa. "Ei mul mee paljoo paskaakaan aikaa osakkeiden hoitamiseen". Ok mites sit se kaikille elämän osa-alueille hiipivä ressi? Oon siis lukenu erolan opuksen ja ottanu pyysäriltä poskeen eli en voi sanoa tietäväni osakesijoittamisesta yhtään mitään. 

 

Jos oon ymmärtäny oikein jäbän omaisuus pyörii siellä 500k tietämillä. Joo eihän tolla kuuhun matkusteta mut halutessas voisit nitkutella sillä koko loppuelämän. Puhumattakaan siitä et otat 5v omaa aikaa ja pistät kropan, mielen ja elämän olennaisimmat puitteet kuntoon. Ei tuu varmaan yllätyksenä et pokeri ja uhkapelit on haitallisia terveydelle. "Viittu mä biittaan pelit ei koske mua". Väärin. Kato ny pyysäriä ja pikkuprotakin vuosikausia notkunu yöt kassuilla viinan ja ties minkä voimalla. Eskapismia parhaimmillaan (No pun intended en tunne kavereita henkilökohtaisesti, toivottavasti kumpikaan ei närkästy). Varianssi ja valvominen todellakin ottaa mielen päälle. Tän näkee kerran kerrasta kun on tekemisissä aktiivisesti pokeria pelaavien ihmisten kanssa. Löytyy läskiä, nistiä, alkkista, streittaria ihan mitä vaan ongelmakäyttäytymistä you name it. Nimimerkillä tullu vittu pelattuu pokeria. Voitollista sellasta jos sillä nyt on mitään merkitystä.

 

Ollaan aika samantyyppisessä elämäntilanteessa ja näin homo sapiensseina tulevaisuuden tavotteiden pitäis olla pääpiirteittäin suht samanlaiset. Terve keho, pilluu, sosiaalisia suhteita, merkityksellistä tekemistä mitä näitä nyt on. Mitä meijän naftisti varakkaiden pitäis siis vallitsevassa markkinatilanteessa pesämunalleen tehdä? Olettaen ettei haluta pistää tikkuakaan ristiin ja vaivata päätä epäolennaisuuksilla. Henk koht iso osa varallisuudesta kiinni sp500 ja otsikot nurkan takana siintävästä megamontusta kuumottaa pikkasen. Himottais pistää kaikki lihoiks ja ostaa takas tasasina erinä tulevan parin vuoden aikana. Vituttais jättää rahaa pöydälle mut toisaalta ei millään viittis riskeerata tätä oi niin ihanaa vapaaherran elämää.

 

Jotta tässä mun viestissä ois jotain muutakin ku huumoriarvoa ja painavaa sanomaa heitetään alle konkreettisena apuna finelin suositusten mukaan tasapainotettu 3000kcal safkasetti yhelle päivälle (vitamiineista ja hivenaineista lähtien, kaikki al natural ilman mitään pulvereita tai pillereitä). En väitä tietäväni ravitsemuksesta paljoakaan ja osaltaan tää on vähän rujo ja vasurilla pikaseen väännetty mut mul on 8-pack ja hymy ku hangon keksillä ihan vaan seuraamalla rakkaan hyvinvointivaltiomme suosituksia nii kai mä jotain oikein teen.

 

Banaanilätyt:

4kpl muna

2kpl banaani

4dl kaurahiutale

2rkl maapähkinälevite

1dl 10% jogurtti

2dl mansikoita

1tl oliiviöljy

 

Muut sisään työnnettävät:

120g lohi

25g feta

1 siivu pekonia

1rkl pesto

1kpl appelsiini

115g valkonen riisi

90g riisinuudeli

14kpl oliivi

50g rucola

1kpl porkkana

1kpl tomaatti

6rkl punanen maito

8kpl xylitolpurkka

 

Kyllä luit oikein setti on laskettu xylitolpurukumin tarkkuudella. Oonhan itekki kussu mun aivot uhkapeleillä ja perfektionismin puuskassa tein suunnitelman paperille tarkaks. Toteutuksessa voi tietenkin käyttää maalaisjärkeä. Toisaalta hyvin monelle maalaisjärki ja terve kotiruoka meinaa sitä että vedetään läjäpäin sokeria, kovaa rasvaa ja suolaa niin sooloilun välttäminen ja pieni tottumusten kalibraatio vois olla paikallaan.

 

Susta ei nyt valitettavasti tullut jens kyllösen tasoista massipäällikköä mut hei aika hyvään tilanteeseen oot saanu ittes kammettua. Nyt unohdetaan raha hetkeks ja keskitytään olennaiseen.

 

Siinäpä teille asioita mietittäväks. Nyt niitä yläpeukkuja tiskiin tää on koko foorumin asiapitosin viesti vähään aikaan. Tietäjät kato tietää ja osaa keskittyä olennaiseen. Meitsi lähtee ottaa pientä sporttii ja arskaa sisään. Laittakaa mun sihteerille viestii nii tuun jatkamaan keskustelua. 

 

Ystävällisin terveisin

Jumala

 

 

 

0
0
24.3.2023 - 14:05

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
jpkl kirjoitti:

Kova resepti kyllä Jumalalta mut tuleeko tosta 3.000 kcal surprise... voiko punasen maidon vaihtaa johonkin.

Ei varmasti tule, mutta eipä lähellekään kolmeatonnia noilla liikuntamäärillä tarvitsekaan. Joku 2500 olisi se jota herona itse kokeilisin ja katsoisin sitten vaa'asta mitä se näyttää viikon jaksolla.

0
0
24.3.2023 - 14:20

Artsipappa

+2059
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1915
Ylakerranykkosukko kirjoitti:

Jos oon ymmärtäny oikein jäbän omaisuus pyörii siellä 500k tietämillä. Joo eihän tolla kuuhun matkusteta mut halutessas voisit nitkutella sillä koko loppuelämän. Puhumattakaan siitä et otat 5v omaa aikaa ja pistät kropan, mielen ja elämän olennaisimmat puitteet kuntoon.

Nitkutella loppuelämä. Kuulostaapa houkuttelevalta indecision Väitän että hyvin harvan mielenterveydelle tekee hyvää vain olla olemassa, nitkutella, elää elämää helvetin sniidusti jotta pärjää tekemättä mitään. Tämä myös jossain määrin ristiriidassa muun tekstin kanssa.

 

Ylakerranykkosukko kirjoitti:

Terve keho, pilluu, sosiaalisia suhteita, merkityksellistä tekemistä mitä näitä nyt on. Mitä meijän naftisti varakkaiden pitäis siis vallitsevassa markkinatilanteessa pesämunalleen tehdä? Olettaen ettei haluta pistää tikkuakaan ristiin ja vaivata päätä epäolennaisuuksilla. 

Näinhän se on. "Merkityksellinen tekeminen" toki ei osu yksiin nitkuttelun kanssa. Jokaisella on omat tavoitteet ja unelmat. Mutta väitän taas, että eläköityminen varhain, FIREtys, on paska unelma. Ei ihminen aina tiedä mikä sille on parhaaksi. Moni luulee että taloudellinen riippumattomuus ja eläköityminen on ultimaattinen unelma. Osalle varmaan on, mutta vähintään yhtä monella alkaa mielenterveys prakaamaan. Aki, PP, tai vaikka Jens joka tässä mainittiin eivät ole eläköityneet mihinkään vaikka olisivat voineet.

Toki riippuu myös miten eläköitymisen määrittelee.

 

Ylakerranykkosukko kirjoitti:

Laittakaa mun sihteerille viestii nii tuun jatkamaan keskustelua. 

Ystävällisin terveisin

Jumala

Onko sihteeri poikasi? Vai mihin koodaan?

Mielenkiintoisesti esitetty, mutta ihan asiaahan viestissä oli paljon. Peukku tuli.

0
0
24.3.2023 - 15:57

joppi

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
40
jpkl kirjoitti:

Kova resepti kyllä Jumalalta mut tuleeko tosta 3.000 kcal surprise... voiko punasen maidon vaihtaa johonkin.

Tulee siitä. Toi nyt on noin desi punaista maitoa. Voit vaihtaa mihin haluat ei ole isossa kuvassa merkitystä.

0
0
24.3.2023 - 16:06

jpkl

+116
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
220

En tiedä millä levelillä tässä mennään, mutta en itse tuota Jumalan sanaa ottanut "ihan" kirjaimellisesti... olihan siinä varmaan paljon asiaakin ja hymyn se toi huulille laugh.

0
0
24.3.2023 - 16:36

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Heräsin vasta teurastukseen ja toimintaa kun ei ole rahaa:

Kevennys Stockmann 3000 kpl á 1,916 (jäljellä 7000 kpl)

Lisäys sillä rahalla Deutsche Bank 800 kpl á 8,394 (nyt 4700 kpl).

Oxenstiernan sanat kuvaavat tänään sekoilevia pankkeja ja sijoittajia.

0
0
27.3.2023 - 01:20

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Pelaaminen on kivaa!

EU4 grindaus menossa Tanskalla. Tuossa tilanne 1502 (peli alkaa 1444). Huomaa alueet Britanniassa ja Venäjällä (Moskova laajeni tosi nopeasti, joten piti käydä antamassa vähän turpiin ja ajaa pois Itämereltä sekä Novgorodista mikä estää Venäjän muodostamisen). Norja ja Ruotsi on personaaliunionissa, liittolaisina Ranska ja Puola-Liettua (joka saa selkäänsä Ottomaaneilta, otin valkoisen erillisrauhan juuri) sekä Pommeri. Velkaa 5000 dukaattia Britannian-kampanjan jäljiltä, mutta kassavirta positiivista eli ihan hyvissä.

Isoin haaste on Ottomaanit, joka on tällä hetkellä vahvin valtio. Onneksi kaukana minusta.

0
0
28.3.2023 - 09:59

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Lisää pelaamista: kahdessa yössä 30 vuotta ja homma etenee.

Skandinavia on kohta kasassa kun Ruotsikin on syöty. Pitää tosin uudet provinssit pitää toistaiseksi territorioina kun ei ole hallinto kykenevä hallitsemaan näin suurta valtakuntaa nopeasti.

Kohtapuoliin Espanjan kimppuun joka on #1 maailmassa Ranskan avulla. Yaroslav on uusi vasalli idässä, Danzig on myös vasalli, yksi vasalli Pohjois-Saksassa ja liittolaisina nyt Puola-Liettua, Ranska, Itävalta ja Kirkkovaltio.

Sijoittaminen menee puluille, joten tässä dieetin ohessa annan itselleni luvan pelata pitkästä aikaa kunnolla. 

0
0
1.4.2023 - 11:55

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Q1 2023

Tuollainen kvartaalitulos pörssissä. Roviosta irtaantuminen ja vuodenvaihdeveivi meni hyvin, rytinän lopputulos on vielä avoimena maksimilainoituksella kun taas mennään.

Pelien osalta päivittelen pokeriblogiin Q1 vaalien jälkeen, koska vaalivedonlyöntejä on menossa. Saattaa vielä tulla lisääkin betsejä. Plussaa peleistä on tullut kohtuullisesti, vaikka lähes 10 kiloa on jäissä kusetuskasinoilla eikä merkitä voittoihin ennen kuin ovat pankkitileille.

Sen sijaan alkaa olla vetojen ja kasinopromojen osalta nykyiset kasinot lypsetty loppuun joten pitäisi alkaa keksiä jotain muuta (tuottavaa) tekemistä, kun ei tällä osakesalkulla vielä aktiiviselle eläkkeelle pääse. Liiketalouden tutkinto toki vielä hieman työllistää, se ei ole edennyt alkuvuonna. Painoa on myös tavoite pudottaa radikaalisti tänä vuonna ja se vie merkittävästi voimavaroja ja aikaa. 4 kiloa lähtenyt, 18 to go.

0
0
1.4.2023 - 12:47

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821
Farseer kirjoitti:

Lyhyesti: äänestä Keskustaa, Liberaaleja tai Wille Rydmania. 

Rydmanin aanestamista miettivien kannattaa katsoa tama:

https://www.youtube.com/watch?v=ZcE781i7Fws

Vahemman tiedettyja puolia miehesta:

1) ei edusta klassista oikeistoa esim siina etta olisi selvasti pienentamassa valtiota

2) on jollain tasolla uskonnollinen (ei itse halua maaritella tarkemmin)

On kylla jannaa etta Wille herattaa niin yhdenmukaista fanitusta kommettikentissa yms sosiaalisessa mediassa. Huomenna nahdaan, onko kannatus todellista vai masinoitua.

0
0
1.4.2023 - 14:37

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Kannattaa huomata että monet Pokeriyhdistyksen aktiivit (esimerkiksi minä ja Aki) tuntevat Rydmanin henkilökohtaisesti jo yli 10 vuoden ajalta, eikä tässä tukea anneta minkään nettifanituksen perusteella. Tunnen myös yhtä lukuun ottamatta nuo suosittelemani ihmiset henkilökohtaisesti ja monet vuosien tuttavuuden kautta.

0
0
3.4.2023 - 17:12

Aki Pyysing

+12343
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6731
Pörssimörssäri kirjoitti:

 

Rydmanin aanestamista miettivien kannattaa katsoa tama:

https://www.youtube.com/watch?v=ZcE781i7Fws

Vahemman tiedettyja puolia miehesta:1) ei edusta klassista oikeistoa esim siina etta olisi selvasti pienentamassa valtiota2) on jollain tasolla uskonnollinen (ei itse halua maaritella tarkemmin)

On kylla jannaa etta Wille herattaa niin yhdenmukaista fanitusta kommettikentissa yms sosiaalisessa mediassa. Huomenna nahdaan, onko kannatus todellista vai masinoitua.

Näkemättä Puopoloa:

1.) Edustaa niin klassista oikeistoa ja niin pientä valtiota haluavia kuin eduskunnassa istuu. Radikaalisti valtion pienentäminen on poliittisesti epärealistista. Käyn sellaista vaativien kanssa aina välillä siiderillä, mutta he eivät ole valintakelpoisia. 

2.) Potentiaalisessa äänestäjäkunnassaan on paljon uskovaisia vanhoja setiä. Tai ainakin oli kokoomuksen aikaan. Joten määrittelemätön uskonnollisuus on pragmaattinen linja. Tosin Willen oikeasta uskonnollisuudesta en oikeasti tiedä.

Kenen epäilit masinoineen kannatuksen?

0
0
3.4.2023 - 17:21

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821
Aki Pyysing]Kenen epäilit masinoineen kannatuksen?[/quote kirjoitti:

En varsinaisesti kenenkaan, vaan ajatus tuli mieleen lahinna siita, etta persuehdokkaiden ymparilla pyori vahan oudon paljon positiivista pohinaa. Mutta kun puolueen nuorisomarssia eduskuntaan nyt kattoo niin asialla oli todellinen pohja.

Toivotan menestysta Rydmanille. 

0
0
3.4.2023 - 18:55

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

+15,5k€ peleistä Q1. Hyvä kvartaali, tuossa ei siis mukana aiemmin mainittua kymmenen kilon ryöväystä. http://pokeriblog.blogspot.com/2023/04/2023-q1-pelitulokset.html

Nyt nukkumaan, viime yö jäi lyhyeksi. Striimailin höpötellen eilen vaalituloksia yli 7 tuntia, ja katsojia oli ihan mukavasti: keskimäärin 30 ja koko lähetyksen aikana lähes 300 eri katsojaa kävi vilkaisemassa menoa.

0
0
4.4.2023 - 11:40

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Tulevaisuus arveluttaa tosiaan, koska promot ovat maaliskuussa kuivuneet kokonaan kasaan myös muualla. Mutta nyt keskitytään viikko vielä dieettiin ja sen jälkeen pieni puristus varmaan opintoja jotta saadaan ne siihen malliin että syksyllä toinen tutkinto päätyyn. Muuten hommat ovat helmikuun syvänteestä kehittyneet hitaasti positiiviseen suuntaan ja koitetaan pitää tätä trendiä yllä. Suhteellisen nopeasti muuten, mutta tuo aiemmin blogissa käsitelty kasinocase on aika iso kivi kengässä.

Kuriositeettina mainittakoon että löin vaalisunnuntaina 15k edestä betsejä mm. Sanna Marinin, Riikka Purran ja Jussi Halla-ahon valinnan vuoksi 1,01 kertoimilla. Prosentin päiväkorko kelpaa, eikä saitit sen takia vielä blokanneet. Samalla siirtyi sen verran nyt luottokorteilta kuukauden nollakorolla Nordnetin tilille missä maksetaan sen aikaa hieman vähemmän korkoja.

Vipu on ennallaan ja salkku myös, mutta pienen elpymisen myötä salkun sijoitusaste on nyt 186%. Ensi viikolla jos nousu jatkuu niin päästään keventelemään, mutta pääsiäinen on long and full of terrors.

0
0
5.4.2023 - 16:01

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Alustava veroehdotus tuli. 3200€ mätkyjä tarjoaisi ennen vähennyksiä, ja tuohon tulonhankkimisvähennykset sekä kotitalousvähennykset niin 2000 euron mätkyillä varmaan selvitään. Halpaa lainaa, mutta olisi kurapositioita voinut realisoida enemmän.

Hetkellisesti ollaan aika lähellä hopeavipua kun olen luottokorttilimiittien tyhjentelyn ohella kotiutellut pelitileiltä ja hieman velkoja saanut takaisin (toki turhauttavan vähän). Mutta silti 6000 euroa matkaa rajaan joka lipuu kauemmaksi miinuspäivänä. Myynnit ei näiltä tasoilta hirveästi innosta. 

Toki vähän säätöä tämä, mutta pidemmällä tähtäimellä olisi hyvä päästä lopultakin lainoista eroon. Olen nyt ollut aika tiukkana, mutta parilla hyvällä ystävällä on ollut rahaongelmia ja he ovat tukeneet tarvittaessa minua (ei tosin rahallisesti) joten mieluusti autan. Sen sijaan yksi 500€ laina meni alkuvuonna peruuttamattomasti taas luottotappioihin, kun sen nostaja poistui maailmastamme. Noita ei haluaisi lisää, etenkin kun omasta rahasta menee ihan relevattia korkoa. Eikä jaksaisi soitella perään, kun eivät maksa sovitusti ja sitten on hiljaiseloa.

Pistin myös hakemusta 300k€ luottorajalle Nordnetiin. Tarkoituksena ei aktiivisesti käyttää yli 200k rajaa, mutta erikoistilanteissa varaa liikuttaa rahaa olisi hyvä olla (kuten Biden-betsit aikoinaan). Katsotaan miten käy.

0
0
5.4.2023 - 23:02

Artsipappa

+2059
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1915
Farseer kirjoitti:
Sen sijaan yksi 500€ laina meni alkuvuonna peruuttamattomasti taas luottotappioihin, kun sen nostaja poistui maailmastamme. Noita ei haluaisi lisää, etenkin kun omasta rahasta menee ihan relevattia korkoa.

Siis noita et halua lisää koska omasta rahasta menee korkoa? Nyt on empatiat tikissä. Oletuksena kuitenkin että jossain määrin läheinen ihminen jos olet rahaa lainannut, ja onglema on se raha, ei se että läheinen kuoli? 😧

0
0
7.4.2023 - 16:37

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Kai tuon voi noinkin lukea. 

Ei ollut kyllä mikään läheinen ystävä, lähinnä nettituttu jonka kanssa höpötelty pokerista vuosia ja luotin kun on yhteisiä tuttujakin ja affibisneksessä mukana, mutta käteen jäi tyhjä arpa. Kai se saa harmittaa, kun kyse on vielä ihan tahallisesta maksamatta jättämisestä (lainasi kesällä, ei laitellut viestiä koska aikoo maksailla / vastaillut viesteihin ja kuulin poistui tästä elämästä helmikuussa). Heikkona hetkenä lainasin kun kaverilla oli tylsää. En nyt sen enempää ranteintani revi auki, virheitä tulee tehtyä ja rahaa saa aina lisää.

Ihmisillä on pääsääntöisesti kaksi tapaa suhtautua velkoihin. Tänään velan maksoi kaveri joka on joko tehnyt sen aina sovitulla ajalla tai sitten selkeästi ilmoittanut jos maksu on ollut myöhässä ja pahoitellut suuresti kaikkia viiveitä aloitteellisesti. Itse kuvittelen kuulevani tähän joukkoon ja en käytännössä ota juuri lainaa kun stressaan sen maksusta (ja nykyään luottokorteilta / muualta saa rahaa heti tai parissa päivässä).

Sitten on tämä toinen joukko, joka tuntuu yleisemmältä: vaikka olisi sovittu päivän niin velka maksetaan, eikä yleensä koskaan silloinkään vaikka olisi rahaa koska on muita rahareikiä. Koskaan ei viestitellä, hyvällä tuurilla vastaillaan viesteihin (usein päiviä myöhemmin). Nämä ovat mielestäni aivan helvetin rasittavia tapauksia ja valitettavan yleistä. Noiden fiilisten ja kokemusten takia jo pitäisi jättää lainaamatta.

Ja sitten on ammattikusettajat. Yhteen tällaiseen pokeriskenessä törmännyt ja se kävi kalliiksi, mutta monilta oli saanut jopa kymmeniä tuhansia euroja ja yhteensä satoja tuhansia euroja. Tyyppi esiintyi pro-pelaajana ja oli jostain syystä saanut kavereiden pankki- ja pelitilejä käyttöönsä. Stoori päättyi hieman hämärästi Thaimaan pimeille kaduilla kahdeksan vuotta sitten ja rehellisesti voin sanoa että häntä en kyllä jäänyt kaipaamaan.

Kokonaisuutena luottotappioita on tullut parikymmentä tuhatta euroa, ja sellaisena aikana jolloin raha ei todellakaan kasvanut puussa. 

Hyville ystäville joita on muutama lainaan kyllä jos tarvetta on, ja heillä on itse asiassa nytkin rahaa lainassa. Äidille olen suoraan sanonut että lopeta se lainanotosta höpiseminen kun et kuitenkaan koskaan (pysty) maksamaan takaisin ja kerro mihin rahaa tarvitset niin lahjoitan sitten jos on niin olennaista. Veljesten kesken ollaan ostettu sitten porukoille kämppään esimerkiksi öljylasti ja yleensä jos olen käymässä niin käydään shoppailemassa kauppa täyteen ruokaa. Äidillä on ollut melkoinen peliongelma ja vaikka se nyt ilmeisesti on kurissa niin pelikoneisiin ja Veikkauksen pahan tahdon peleihin on elämän aikana hassattu omaisuus.

0
0
7.4.2023 - 16:40

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Kirjoitin tämän joskus Inderesin foorumin kahvihuoneeseen, mutta liittyy asiaan. Kantapään kautta ja itse oppimalla on pitänyt oppia näistä pois:

Talousoppeja omasta perheestäni:

  • Lainaaminen pankista on aina pahasta - ainakin jos se ei ole asuntolaina

  • Sukulaisille / hädänalaisille pitää aina lainata rahaa - etenkin sukulaisille

  • Tienaaminen ja rahan kerääminen on pahasta - jaa siis voittosi laiskoille sukulaisille

  • Sukulaiset puhuvat aina totta raha-asioistaan, yhtään ei käytetä värikynää

  • Menoja ei kannata karsia, koska kaikki menot ovat tärkeitä - etenkin ne pelikoneiden pelaamiset, lotto ja järjetön velaksi eläminen

  • Sossusta ja kelasta ei haeta rahaa, jos on rikkaita sukulaisia joilta ottaa rahaa - tämä on kunniakysymys

  • Älä missään tapauksessa ala hoitaa pieleen meneviä asioita ajoissa - kun paska on tuulettimessa, pyydä loputtomasti lainaa vaikka et koskaan pysty maksamaan takaisin

  • Kysy neuvoa, ja kun kaikki sanovat että älä nyt ainakaan tuollaista mene tekemään niin tee juuri niin ja ihmettele miksi kaikki menee päin persettä (ja pyydä rahaa)

On kantapään kautta opittu pois noista hölmöjen opeista.

0
0
7.4.2023 - 17:08

Saapasmono

+62
Liittynyt:
9.7.2014
Viestejä:
71
Farseer kirjoitti:

Kai se saa harmittaa, kun kyse on vielä ihan tahallisesta maksamatta jättämisestä (lainasi kesällä, ei laitellut viestiä koska aikoo maksailla / vastaillut viesteihin ja kuulin poistui tästä elämästä helmikuussa). Heikkona hetkenä lainasin kun kaverilla oli tylsää. 

Ilmeisesti et tiedä, mitä herra kävi läpi viimeiset kuukaudet? Toki jos tiedät, sitten olet vain totaalinen kusipää. 

0
0
7.4.2023 - 21:19

Farseer

OP
+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619
Saapasmono kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Kai se saa harmittaa, kun kyse on vielä ihan tahallisesta maksamatta jättämisestä (lainasi kesällä, ei laitellut viestiä koska aikoo maksailla / vastaillut viesteihin ja kuulin poistui tästä elämästä helmikuussa). Heikkona hetkenä lainasin kun kaverilla oli tylsää. 

 

Ilmeisesti et tiedä, mitä herra kävi läpi viimeiset kuukaudet? Toki jos tiedät, sitten olet vain totaalinen kusipää. 

En tiedä. Kusipääksi haukkumiset voit jättää muualle tai painua blogista pysyvästi vittuun.

0
0