Olet täällä

Ukrainan tilanne - 2.8.2022 11.49

Mainitkaa maailmanlaajuisesti tunnettu venäläinen tuote tai kuluttajabrändi. Niitä ei montaa ole. Ei edes vodkamerkkiä. Voin aloittaa ja mainita Kalashnikovin ja AK-47. Innovaatio vuodelta 1949. LobotomianKokenutMies voi jatkaa.

Venäjällä, jos yritys alkaa menestymään, sen ottaa haltuun mafia. Mafia hoitaa kirstun päälle sitten istumaan niin pätevät kaverit, ettei yritys varmasti valloita maailmanmarkkinoita. Tämä laajamittainen toiminta vaatii tietysti valtiovallan ja diktaattorin hyväksynnän. 

Venäjä on tähän päivään asti toiminut vain maailman raaka-aine-aittana. Tähän vaativaan puiden kaatamiseen, öljyn pumppaamiseen ja kivihiilen louhintaan mafiankin miehet pystyvät. Nyt he voivatkin jatkaa tätä menestystarinaa Kiinan ja Intian kanssa seuraavat pari vuosikymmentä. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 6.7.2022 03.12

Voin kokemuksesta suositella etsimään jonkun ulkopuolisen henkilön, jonka kanssa kävisit vähän asioita läpi. Auttaa oikeasti selvittämään omia ajatuksia ja avaamaan lukkoja omassa ajattelussa. Jos koet, että ammatillisessa suorittamisessa on ne suurimmat lukot, niin urheilupsykologi voisi tulla kyseeseen. Jos taas muut elämänhallinnan osa-alueet ovat prioriteetteja, niin psykiatri tai psykologi voisi olla hyvä vaihtoehto. Tärkeintä on, että löytyisi henkilö, jolle on helppo puhua ja josta tulee sellainen olo, että oikeasti ymmärtää sinua ja tilannettasi. Jos ensimmäinen henkilö ei ole tällainen kannattaa koittaa toista. Muutaman käynnin jälkeen voi tarvittaessa miettiä pidempi aikaista terapiaakin, mutta se on jo pidempi tie ja sieltä tuskin kannattaa aloittaa. 

Ulkopuolisen silmiin näyttää surulliselta, että olet käyttänyt noin paljon aikaasi vaurastumiseen, onnistunut monilla mittareilla siinä, etkä pysty olemaan itsellesi armollisempi ja olemaan ylpeä saavutuksistasi.

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 16.4.2022 02.38

https://youtu.be/IZZ4y5GfdOU

Täällä kun on muitakin pokeriharrastelijoita, niin jaetaan tämmöinen.

Vierailevana MIT luennoitsijana hedgefund analyytikko, kirjailija ja entinen pokeriammattilainen Aaron Brown. Hän käy kevyesti kertoen läpi pokerin historiaa, ja sitä miten se hänen mielestään nivoutuu yhteen Yhdysvaltojen talouden kanssa. Sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita pokerin ja Yhdysvaltojen talouden historiasta. Ei sisällä pokerianalyysiä.

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 28.2.2022 09.44

Ukrainalaisten taistelutahto on valtava. Näin tuttua urakoitsijaa. Kysyin mitä hänen ukranalaisille duunareille kuuluu. Kertoi, että he palauttivat eilen työkalut ja ilmoittivat lähtevänsä Ukrainaan auttamaan ja sotimaan!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2022 05.34

Paljonko Bitcoinin pitää huomenna olla, että A myy ne kaikki salkusta? Eikä uusia osteta, jos mikään ei muutu.

Näytä koko viesti
Mitä raha on? - 3.1.2022 11.19

A kirjoitti:

Voidaan kukin sijoittaa näkemyksiemme mukaan, siinä sitten näemme tuottavatko valintamme ja sijoituksemme asettamiemme tavoitteiden mukaisia lopputuloksia. :)

 

Näetkö rahan sijoituksena ja haluaisit nimenomaan sellaisen rahan, jonka arvo verrattuna muihin omaisuuslajeihin kasvaa?

Näytä koko viesti
Mitä raha on? - 3.1.2022 09.06

A kirjoitti:
von Fyrckendahl kirjoitti:

Sillä on nimi: ansioton arvonnousu.

 

Mistä lähtien onnistuneita sijoituksia on kutsuttu sijoittajien parissa ansiottomiksi? 

1800-luvun lopulta. 

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ansioton_arvonnousu

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 15.12.2021 06.24

Oothan kanssa tietoinen, että Nordnetissä Superluotto myönnetään arvo-osuustili kohtaisesti.  Kannattaa miettiä olisko viisasta avata toinen AOT ja siirtää sinne osa ylipainossa olevista osakkeista. Uuden AOT:n avaaminen on ilmaista ja siirrot tilien välillä maksavat 30€/ osakesarja. Itse pääsin tällä kikkailulla halvempaan lopputulokseen.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 30.6.2021 03.03

big bad bear kirjoitti:

 

Tällaisia satavuotiaita erkkisinkkoja löytyy myös vielä korkeammilla profiileilla, esim. Soros, Buffet, Bogle, Icahn jne. Kyllä, fyrkkaa löytyy ja hyvin on mennyt. Kuten jokaisella muullakin, joka on ollut long only osakkeissa viimeiset 30-50 vuotta riippumatta siitä, mitä siellä salkussa on ollut. Omissa kirjoissa nämä kaverit nauttivat noin nolla arvostusta, ja luen taloustabloidien kirjoituksia heistä lähinnä naurujen vuoksi.

Itseasiassa nyt kun mietin asiaa - on huomattavasti mielenkiintoisempaa lukea omilla aivoillaan ajattelevien sijoitustietolaisten hyviä ja huonoja kirjoituksia, sillä niissä on aika usein joku angle, mitä itse ei ole tullut ajatelleeksi. On täälläkin tietysti niitä, jotka toistelevat -han ja -hän -päätteisillä sanoilla sitä, mitä ovat kauppalehdestä ja FT:stä lukeneet, mutta nettona täältä saa parempaa inputia kuin näiltä yllämainituilta fossiileilta.

 

Voisin väittää, että kukaan tämän päivän omilla aivoilla ajatteleva sijoittaja, ei ole voinut olla saamatta vaikutteita pätelmiinsä yllämainituilta herroilta. Soros on tehnyt merkittävän osan varallisuudestaan valuuttakaupoilla. Usein shorttaamalla. Buffet on aivan omana itsenään tehostanut koko maailman osakemarkkinoita. Osoittanut, että fundilla on merkitystä. Bogle taisi olla ensimmäinen, joka toi indeksirahastot tarjolle. Icahniin en ole tutustunut. Hänestä on vaikutelma opportunistisena gämblerinä, joka ei historiaan ole jättänyt niin suurta jalanjälkeä.

Herrojen nollana pitäminen on aika irvokasta. Sijoitusneuvoja en itsekään näiltä herroilta tänä päivänä ottaisi. Kuitenkin sijoitusfilosofiasta ja -historiasta luen ja kuuntelen heidän mietteitään hyvinkin mielelläni. Kaikkien näiden herrojen hehkulamppu palaa hyvin kirkkaana 90-vuotiaiksi. Samaan aikaan pitäisin hyvin kummallisena, jos nykypäivän alansa huiput eivät pärjäisi 90-vuotiaille fossiileille ja tekisi parempia päätöksiä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.3.2021 03.12

Aspire Global Hires Aditya Bhushan from NetEnt as CTO

Mitä mieltä? Saadaanko Corea tällä rekryllä eteenpäin? NetEnt omasta mielestä hyvä pulju ja kilpailukykyisiä tuotteita tullut. Nyt vaa pitäs vähä eri asioita tehä tuon Coren kanssa, kun aikaisemmin NetEntillä. Itellä ei tekninen osaaminen riitä tämän pohtimiseen. PariPlayn kanssa varmasti pärjää.

Näytä koko viesti