Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 21.10.2020 01.09

Aina väärässä kirjoitti:

 

joppi kirjoitti:

Voiko tämän tulkita niin, että et löisi Myllylän voiton puolesta 5km kohdalla kertoimella 1,6, kun hän johtaa kahdella minuutilla, koska kisa on vielä kesken?

En ajattele tällaisia asioita vedonlyönnin kannalta. Mika on nyt enkeleiden luona.

Kiitos. Tämä selvensikin asioita.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.10.2020 12.48

Aina väärässä kirjoitti:

 

Sama kuin torstaina ihmisiltä kysyttäisiin perjantai-illan hiihtokisasta: "Kuka johtaa 10km perinteistä ensimmäisen 5km jälkeen?" 51 % vastaa "Mika Myllylä 2min erolla". Sen jälkeen perjantai-aamun uutinen on: "Mika Myllylän johto 10km perinteisessä on lähes tavoittamaton".

 

Voiko tämän tulkita niin, että et löisi Myllylän voiton puolesta 5km kohdalla kertoimella 1,6, kun hän johtaa kahdella minuutilla, koska kisa on vielä kesken?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.10.2020 01.13

eke kirjoitti:

Jos samaan aikaan tulisi vielä Nate silverin uusimmat gallupit niin kaikki katsoisivat niitä, paitsi ne jotka katsois youtubea.

 

Viime vaaleissa, kun painoi Naten ennustuksilla Trumpia, niin jäi kivasti rahaa taskuun. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 8.10.2020 06.41

Mäkelä kirjoitti:

Ihan mielenkiinnosta kysyn että miten täällä ihmiset tekee arvionsa siitä kummalla on paremmat mahdollisuudet voittaa? Katsotaanko galluppeja ja ennusteita ja sen perusteelle teette päätöksen? Miten teidän mielestänne talous/työllisyys vaikuttaa ja seuraatteko osavaltio ja alakohtaisia työllisyystilastoja? Miten yleinen tila kuten viimeaikoina olleet mielenosoitukset jotka muuttuivat mellakoiksi vaikuttaa arvioihinne?

 

Yksinkertaisuudessaan: keräät kaikki ennustukset (sisältää gallupit ja mahdollista muuta dataa), annat niille painotuksen ja lyöt exceliin. Teet saman vaa'ankieliosavaltioille. Keräät niin pienet palaset, kun koet tarpeelliseksi.

Se, että itse rupeaisin miettimään miten työllisyys vaikuttaa vaalien lopputulokseen on vähän sama, kun rupeaisin itse miettimään miten FC Barcelonan uusi kärkipelaaja vaikuttaa tulevan pelin kertoimiin. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 1.10.2020 10.06

Aina väärässä kirjoitti:

Toisin sanoen, Bidenin suosio perustuu lähes 100 % doktriinille: vihaavatko ihmiset Trumpia tarpeeksi paljon, jotta viitsisivät lähteä äänestämään häntä vastaan?

Tämä on hyvin lähellä totuutta. Demokraatit olisivat voineet valita lähes kenet vain etelävaltioista tai keskilännestä joka on valkoihoinen mies, alle 65 vuotias, sujuvasanainen, charmikas, kristitty, eikä häneltä löydy lapsen kähmimis tai muitakaan luurankoja kaapista, ja he voittaisivat vaalit hyvin paljon todennäköisemmin. Sen sijaan päädyttiin Bideniin...

Kaiken kukkuraksi toiseksi lähimmäksi pääsi Bernie Sanders. Eivätkä ne muutkaan major candidatet nyt vakuuttaneet.Viime vaaleissa heillä oli pokkaa työntää sinne Hilary Clinton. Kaiken sen suhmuroinnin jälkeen... Ihan kun demokraatit väen väkisin tekisivät itselleen aina mahdollisimman vaikean paikan.

Toisaalta republikaanit valitsivat viime vaaleissa Trumpin pääehdokkaakseen. Pidin sitäkin aikamoisena ratkaisuna.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.8.2020 07.49

Mäkelä kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

Mäkelä kirjoitti:

Bidenin linjapuhe nyt ei oikein vakuuttanut, kyllä puhui eriarvoisuuden poistostosta ja kuinka rikkaiden ja yritysten pitää osallistua talkoisiin rahallisesti sekä että ilmastonmuutos luo työpaikkoja mutta mitään selviä keinoja ei sanonut. No ei tuo ollut yllätys koska koko kampanja perustuu siihen että ei ole Trump.

 

Minut vakuutti. Mutta Trumpin puheet aina vakuuttaa sut? Noh, ehkä ne voi vakuuttaa jos kymmenet suorat valheet tai ainakin älyttömät liioittelut lähes joka puheessa ottaa todesta 

 

Itse en kyllä usko juurikaan kenenkään puheisiin vaan tekoihin.

 

Tässähän sitä summattiin koko vaalit. 

Trumphan on selvinnytt presidentin tehtävistään. Ei ole sotinut. Ennen coronaa työllisyysluvut huipussaan. Pörssikurssit takoo ennätyksiä. 

Toisaalta aloitti kauppasodan Kiinan kanssa. Putin vei politiikan ulkopuolelta tullutta noviisia. Reagointi coronaan saattoi olla väärä.

Normaalisti käytäisiin keskustelua ja väittelyä suurelta osin näistä asioista. Noh, nyt ei käydä, koska Trumpin vastustajat ohjaavat keskustelun aina Trumpin henkilöön. 

 

Samaan aikaan Trump on täysin erilainen henkilö, jota on nähty länsimaissa presidenttinä. Trump tulee politiikan ulkopuolelta, on show mies ja öykkäri. Puhuu erittäin liioittelevasti ja joskus valehtelee, tietoisesti tai tiedostamatta. Ei ikinä myönnä virheitään, on äkkipikainen ja ennalta-arvaamaton.

Henkilöstä käytävä keskustelu on aivan yhtä laadutonta kuin muukin keskustelu näihin vaaleihin liittyen. En ole viime aikoina törmännyt laadukkaaseen keskusteluun esim, Onko tällainen käytös presidentille, ehkä maailman tunnetuimmalla henkilölle ja suurimmalle auktoriteetille sopivaa? Halutaanko tällaista käytöstä myös muille yhteiskunnan aloille, eikö presidentti ole eräänlainen idoli ja esimerkki?

Trumpin vastustajat vetävät aina keskustelun henkilöön, muulla ei ole heille väliä ja Trumpin puolella olevat vastaavat, että katso mitä hän on saanut aikaan (toki jotkut puolustelevat Trumpin persoonaakin). Ja keskustelun taso on luokatonta. Kukaan ei vastaa kysymykseen ja kaikki ymmärtävät tahallaan väärin. 

 

Teksti on ehkä vähän kärjistetty. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 6.7.2020 02.44

Ite jeesailin kaveria, joka on pokeriammattilainen asuntolainan hakemisessa. Tehtiin siisti exceli missä kaikki pokeri ja sijoitustulot sekä -menot. Pankkineiti soitti takaisin, että oon muilta pokeriammattilaista saanu semmosia graafeja, mistä näkee tulot, etkö säkin vois laittaa semmosta, kun en tuosta excelistä saa niin selvää. Lähetettiin ihan oikeat tiedot, mutta naureskeltiin siinä, että tähän piirtää kyllä ihan minkä graafin haluaa... Tämän graafin jälkeen lainalupaus napsahti. Tämä mikrohavainto viime kesältä.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.7.2020 03.02

Junas kirjoitti:

...

Suurin osa lukijoista varmaan tietääkin, että positiivinen GAAP-tulos tarkoittaa Teslan kohdalla S&P 500 indeksiin lisäystä.

...

 

Sellainenkin mahdollisuus on, että suuri osa hypettäjistä luulee, että ovat niitä harvoja, jotka ovat tämän tajunneet ja kurssiin puhaltuu liikaa ilmaa. Kun tämä kyseinen päivä sitten koittaa, voi kurssista tyhjentyäkin enemmän ilmaa, kun sinne puhalletaan. Meinaan viisas raha on tämän asian tiennyt - ja kauan. En sano, että näin käy. Muistutan vain mahdollisuudesta.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 1.7.2020 03.48

tomjar kirjoitti:

 

Sijoitustieto kirjoitti
​​​​​​..... 
​​​​​

harmittaa, kun ihmiset menevät oman asiantuntemuksensa ulkopuolelle, niin silloin tulee kirjoitettua esim. tällaista tuubaa (ja menee pohja pois koko tekstiltä ja alkaa miettiä, että ymmärtääköhän se noista muistakaan asioista):

 

 

Yllä mainittu kertoo, että valmistus, sekä sen tehokkuuden tai laaduntuoton mittaaminen (ml. sen kehittäminen) on hänelle aivan hepreaa, koska yllä mainittu aivan aivan käsittämätöntä huttua.  

 

Enempi harmittaa onelinerit, jossa alkuperäinen kirjoittaja lytätään ilman mitään perusteluita. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 24.6.2020 06.35

Fiilismies kirjoitti:

Siitä "Teslan PR-tiimistä". Tarvitseeko muistuttaa monta miljardia kilpailijat käyttää mainostukseen, siinä missä Tesla keskittyy paremman tuotteen kehittämiseen. 

 

Tässä asiassa Teslalla on iso kilpailuetu ja se on Elon Musk. Yksi aikamme merkkihenkilö ja nero. Etelä-Afrikkalaisena "imigranttina" amerikan unelman ruummillistuma. Hän saa, syystäkin, niin valtavasti mediahuomiota ja pelaa tätä peliä erittäin hyvin.

Yksi ensimmäisiä asioita, mitä Teslalla tapahtuisi, jos Elon Musk jäisi bussin alle, olisi markkinointibudjetin räjähtäminen. 

Näytä koko viesti