Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 30.6.2021 03.03

big bad bear kirjoitti:

 

Tällaisia satavuotiaita erkkisinkkoja löytyy myös vielä korkeammilla profiileilla, esim. Soros, Buffet, Bogle, Icahn jne. Kyllä, fyrkkaa löytyy ja hyvin on mennyt. Kuten jokaisella muullakin, joka on ollut long only osakkeissa viimeiset 30-50 vuotta riippumatta siitä, mitä siellä salkussa on ollut. Omissa kirjoissa nämä kaverit nauttivat noin nolla arvostusta, ja luen taloustabloidien kirjoituksia heistä lähinnä naurujen vuoksi.

Itseasiassa nyt kun mietin asiaa - on huomattavasti mielenkiintoisempaa lukea omilla aivoillaan ajattelevien sijoitustietolaisten hyviä ja huonoja kirjoituksia, sillä niissä on aika usein joku angle, mitä itse ei ole tullut ajatelleeksi. On täälläkin tietysti niitä, jotka toistelevat -han ja -hän -päätteisillä sanoilla sitä, mitä ovat kauppalehdestä ja FT:stä lukeneet, mutta nettona täältä saa parempaa inputia kuin näiltä yllämainituilta fossiileilta.

 

Voisin väittää, että kukaan tämän päivän omilla aivoilla ajatteleva sijoittaja, ei ole voinut olla saamatta vaikutteita pätelmiinsä yllämainituilta herroilta. Soros on tehnyt merkittävän osan varallisuudestaan valuuttakaupoilla. Usein shorttaamalla. Buffet on aivan omana itsenään tehostanut koko maailman osakemarkkinoita. Osoittanut, että fundilla on merkitystä. Bogle taisi olla ensimmäinen, joka toi indeksirahastot tarjolle. Icahniin en ole tutustunut. Hänestä on vaikutelma opportunistisena gämblerinä, joka ei historiaan ole jättänyt niin suurta jalanjälkeä.

Herrojen nollana pitäminen on aika irvokasta. Sijoitusneuvoja en itsekään näiltä herroilta tänä päivänä ottaisi. Kuitenkin sijoitusfilosofiasta ja -historiasta luen ja kuuntelen heidän mietteitään hyvinkin mielelläni. Kaikkien näiden herrojen hehkulamppu palaa hyvin kirkkaana 90-vuotiaiksi. Samaan aikaan pitäisin hyvin kummallisena, jos nykypäivän alansa huiput eivät pärjäisi 90-vuotiaille fossiileille ja tekisi parempia päätöksiä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.3.2021 03.12

Aspire Global Hires Aditya Bhushan from NetEnt as CTO

Mitä mieltä? Saadaanko Corea tällä rekryllä eteenpäin? NetEnt omasta mielestä hyvä pulju ja kilpailukykyisiä tuotteita tullut. Nyt vaa pitäs vähä eri asioita tehä tuon Coren kanssa, kun aikaisemmin NetEntillä. Itellä ei tekninen osaaminen riitä tämän pohtimiseen. PariPlayn kanssa varmasti pärjää.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 23.3.2021 11.29

Onhan Aki Aspiren postituslistalla? Aspire lähetti asiasta tiedotteen tänään aamulla kello 10 sähköpostiin. Ei tarvitse pelkästään lehdistöä kyttäillä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 5.1.2021 02.52

Arvaan, että Aki on avannut Betfairilta tällaisen kohteen kuin Senate - Georgia (Special) Katsonut kertoimet Rep 2,7  Dem 1,55. Päätellyt, että demokraatit ovat suosikki voittamaan vaalit.

Kuitenkin jos avaa vedon säännöt huomaakin, että: " Which candidate will win the popular vote in the Georgia Senate special election 2020? This election will decide who wins the seat held by Johnny Isakson until his resignation in 2019 " Kyseessä on siis veto tästä toisesta paikasta senaattin jossa vastakkain ovat Kelly Loeffler ja Raphael Warnock.

Jos aikoo Betfairin surkeaa ja epäselvää vetopörssiä poliittiseen tai muihin erikoiskohteisiin käyttää. Kannattaa aina vilkaista ensin vedon säännöt, ennen kuin rupeaa painamaan rahaa sisään.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 5.1.2021 02.22

Mikä on tämä vedonlyöntimarkkina, joka antaa yli 60% demokraattien voitolle? Betfairilla tällä hetkellä kertoimet Republican majority 1,79 ja No majority (demokraattien voitto) 2,22. Laidat tällä hetkellä ohuet, mutta kyllä sinne on saanut suunnilleen näillä kertoimilla ihan rahaakin sisään viimeisen parin päivän aikana.

Tuo heitto, että 1-1 tuloksen todenäköisyys on alle 1% on myös aika rohkea. Näissä kohteissa Betfairilla laidat vielä ohuemmat, mutta tällä hetkellä back laidat ovat noin 4 ja lay laidat hieman alle 5. Paperirahaa sinne tuskin enää tänään saa sisään.

Itse olen ~500€ lyönyt Republican majoritylle noin keskikertoimella 1,8.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 23.11.2020 11.50

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

von Fyrckendahl kirjoitti:

Tämä osa jukka71:n kirjoituksesta jäi käsittelemättä:

JOS ne menis tasearvolla kaupaksi niin rahaa jäisi jaettavaksi osakkeenomistajille. Mutta:
-eivät mene

 

Insiderina en käsittääkseni voi spekuloida tulevilla tapahtumilla virallisia tiedotteita enemmän.

 

Et, mutta asiaan pitäisi silti saada valoa. Ovaro voisi julkistaa enemmän tietoa ydinsalkun kaupoista. 22 ydinasuntoa myyty tänä vuonna. Kai niistä jotain pystyisi sanomaan, esim. mistä kohteista myyty, mitä kaupunkeja tai minkä ikäisiä, menikö nipussa vai yksitellen jne. Suurin epäluulo kohdistuu tähän osaan salkkua.

Tämän kokoisella yrityksellä, jolla on näin yksinkertainen liikeidea olisi varaa olla paljon avoimempi. Kaikista kaupoista olisi mahdollista julkaista paljon tarkempaa tietoa. Sijoittajan olisi paljon helpompi arvioida tätä keissiä. Kun yrityksen historiakin on mitä on ja mainehaitat vielä painavat repussa, olisi avoimuudella tätä mahdollista korjata. 

Tässä tapauksessahan on helppo ymmärtää, miten tästä olisi mahdollista saada kannattava keissi. Mutta sijoittajana pelkästään johdon sanoihin ja hieman vajavaiseen tiedottamiseen luottaminen ei tällä hetkellä mielestäni kannata. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 2.11.2020 05.29

Aina väärässä kirjoitti:

Miten ihmeessä olet valmis sijoittamaan tuhansia euroja asiaan, josta et edes tiedä mitään? Eikö jo alkeellisin vedonlyönnin/sijoittamisen sääntö ole, että imuroit kaiken tiedon asiasta, johon aiot sijoittaa?

 

Ei se ihan näin mene. Tarpeeksi oleellista informaatiota ja taskulaskin riittää. Ei siitä ole jalkapallosta vetoa lyövälle mitään hyötyä tietää, miten se Manchester Unitedin paitsioansa Leedsiä vastaan oikein toimii. Sen sijaan 1,4 ja 1,6 kertoimen erottaminen ja mitä se tarkoittaa on oleellista.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.10.2020 04.34

LAK kirjoitti:

Outoa, että Trumpin/republikaanien kerroin tippui floridassa 1,90->1,66 muutamassa päivässä ilman mitään merkittäviä siirtymäuutisia. Kirjojen balansointia varmaankin?

 

 

 

Bideniä lyöneet luultavasti suojaavat vetojaan painamalla Trumppia voittamaan Floridan. Trumpin voiton todennäköisyys ilman Floridan voittamista on todella pieni, mutta Biden presidentiksi voi vielä tullakin, vaikka Trump voittaisi Floridan.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.10.2020 03.34

 

Kertoimet näyttää olevan aika linjassa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 28.10.2020 10.31

Aina väärässä kirjoitti:

Jos unohdetaan pollit hetkeksi, niin mitkä ne parhaat argumetit Bidenin voiton puolesta sitten ovat? 

Minulla ei ainakaan ole mitään argumentteja. Edelleen olen aivan puulla päähän lyöty, miten on mahdollista, että Joe Biden on demokraattien presidenttiehdokas.

Mutta en mitenkään pysty kyllä polleja unohtamaan. Numeroista kun pidän. Tämä näyttääkin itselleni vedonlyönnin kannalta oikein ratkiriemukkaalta tapahtumalta. Ihmiset tappelee politiikasta, josta itse en niin paljoa tiedä. Samaan aikaan taustalla on mukava pollstereiden epäonnistuminen viime vaaleissa. Trumpin vastaehdokkaana on heikko Joe Biden, josta saa tragikomediaa väännettyä joka päivälle. Ja pollsterit huutaa Biden 88% suosikki voittamaan vaalit, ja ihmiset vastaa "Mutta kuten viime vaaleissa, kyllä se Trump vielä näyttää". Itse olen siis ainoastaan katsonut, että Biden 88%, kerroin 1,5 ja viime vaalien toteutunut virhe pollien suhteessa lopputulokseen ei vielä riitä Trumpille näissä vaaleissa. Jos betsi kuitenkin menee väärin, niin hetki mökötellään, sitten ihmetellään missä mentiin metsään ja jatketaan elämää.

Niin ja viime vaaleissa se ylikerroin oli Trumpilla. Tälläkin kertaa, jos tilanne olisi toisin päin, löisin Trumpin puolesta vetoa.

 

Näytä koko viesti