11.5.2020 - 11:11 #39377

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Yes,

Lumisateinen toukokuun maanantai on aina mukava aloittaa säästämällä xxxx euroa. Hommasin siis Kruunutilit sekä Nordnet että Ålandsbanken ja nyt selvisi, miten voin siirtää suoraan Åb kuunutililtä Nordnetin jonnekin tilille. Siinä meni jonkin aikaa backofficessa puhelintyypiltä selvittää mutta nyt pitäisi siirtyä ilman merkittäviä kuluja...siirtyykö Åb SEK to NN SEK vai EUR on mulle aika sama kunhan ei mene sitä 2,5% valuutanvaihtopalkkiota jonka Åb ottaa jos sen sisällä siirrän omalta SEK -> EUR.

Pokerista tuttuna käsitteenä säästetty raha on voitettua rahaa. Hopefully no more:

https://www.youtube.com/watch?v=9Ep_h8vxgEU

https://www.youtube.com/watch?v=P0z8E-LBTcc

ps. viime viikolla 13 kertaistin alkudepon nettipokerissa. Valitettavasti se ei ollut HIRVIömäinen depo mutta hyvä fiilis kuitenkin.

https://www.youtube.com/watch?v=honzPhGqcE4

0
0
17.5.2020 - 11:34 #39742

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Back to hole.

Tziisus, I did it again. surprisecool

Niin siis likvidit ei näköjään miunkaan hyppysissä vanhene. En paina Ferrareihin tms. mutta näköjään on taipumusta kiinnittää "ylimääräiset" likvidit projekteihin. Nyt oon näköjään ruvennut pankiksi.

Kerron jotain enemmän itseäni koskevaa mutta toisten yksityisyyden suojan takia en kerro kaikkea kuvioista. Likviditilanne alkoi lokakuusta lähtien selkeästi leppoistua ja sama kehitys jatkui toukokuun alkuun - tein resultwise onnistuneita liikkuja. Oon ollut aktiivisen onnellinen leppoistumisesta mutta samalla näköjään toimillani en halua jatkaa sitä. Muutama case:

1. Likvidit leppoistui ja ystäväni kysyi eka oluita tilatessamme marraskuussa (?) baarissa "mitä kuuluu" tms. johon vastasin "Hyvää! Oon rikas!" johon hän vuorostaan kommentoi "kiva, sit voit lainata mulle" ja ennen kuin ekat oluet oli juotu, olin lainannut 75ke. Tavallaan niitä rahoja ei siinä vaiheessa ollut helposti edes saatavilla mutta ei näköjään häirinnyt. En kommentoi muuten, kuin että vaikka saan kiksit siitä, että "isoja" asioita päätetään "muka läpällä" niin kyllä mä sitä siinä harkitsin ja aika selkeä tilanne imo. Käytännön snap enkä ole katunut.

2. Likvidit leppoistuivat taas koska kaikkialla nabsui. Tuli sitten ideaa, että KH pitäisi hoitaa omistusasuntoon vielä kun saa ensiasunnon varainsiirto-verottomasti. Now or never ja ajatteluni oli jälkiviisaudellakin imo perusteltua. Sitten tuli HITAS-osuma ja sitten tuli korona eikä pankit enää myönnä varmaankaan helposti lainaa. "Osta se, mä lainaan jos pankit ei" ja nyt sitten lainaan. Koska kun pitää liikkua niin pitää liikkua.

3. Likvidit leppoistuivat kai vieläkin (en nyt tarkkaan muista milloin tuli ja mitä) ja kattelin randomina KH:n uutta talo-yhtiötä. Huomasin, että HITAS:sia oli vapautunut myyntiin koska korona eli ihmiset ei lunasta aiemmin varaamiaan. Tuli sitten idea, että lapsetkin pitää saada omistusasuntoon MUTTA jo omistettavaa vanhaa HITAS:ta ei nyt kannata laittaa lihoiksi. What to do? No, "jos pankki ei lainaa niin mä rahoitan". Ja nyt sitten rahoitan. Ideasta meni alle 24h ostoon. Boom boom Vamos!

...Ja niin ollaan iloisesti taas likviveistä Jännemmän edessä. Ei toki lainkaan niin tiukoissa kuin puoli vuotta sitten mutta joudun varmaan likvidoimaan salkkua merkittävästi.

And love it, nää on projekteja joissa haluan olla mukana - kahdessa vikassa olin siis itse aloitteellinen ja jopa kevyesti painostin. Ja tavallaan kai mun luonne on sitten sellainen, että loputtomasti en saa kiksejä "liian" leppoisasta likviditilanteesta. En kaipaa loputonta rauhaa, haudassa ehtii levätä. Tää ei nimittäin ole eka kerta eli ennen on mm. ostettu heräteostona 96m2 HITAS Helsingistä (koska oli likvidejä ja se oli niin ihana kämppä - toki oltiin juuri muuuttamassa pois maasta ja koskaan ei ole asuttu päivääkään siinä...mutta on nätti, nätti! cool) ja 700ke "mökki" joka on toki selvempää rahanpolttoa tai niinkuin itse ajattelen - sijoittamista elämän laatuun....mikä näin koronan aikaan korostuu, kohtuu miellyttävä eristäytymishoodi täyshoidolla eli ruuatkin tulee eteen by KH. Ok, iltapalan joudun ite väsäämään.

Mutta niin, vähän jännittää miten nää pankkihommelit tästä sutviintuu 2020-2022. Sellaista elämän trapetsointia and I love it. Jänniä prosesseja joissa on kiva olla mukana ja saan kiksejä out-of-box ulottuvuuksista. Kuten siitä, että - ja tää on jo läppä - täysin sattumalta lapset ja KH tulee olemaan tulevaisuudessa seinänaapureita. Siis tää ei ollut suunniteltua, kevyt Small World läppä. Sit toki saan myös isot kiksit siitä, että rahoitan kahta asuntoa ja itse aion jatkaa toistaiseksi asunnottomana.

Se on joku aivokemiallinen juttu, että aina oon saanut kiksit out-of-box lineistä ja tässä vaiheessa elämää on aika turha yrittää "korjata" itseään vaan enjoy the ride. Ei ehkä "helpoin" tapa elää mutta nobody said it will be easy.

ps. tosiaan mahdollisiin tarkentaviin kysymyksiiin en tule välttämättä ottamaan kantaa enkä esim. tule kommentoimaan korkopuolta.

pps. likvidien sitomisen jälkeen toki onnistuin kääntämään kelkkaa eli la kuoppaa 4ke pokerissa (5-10-20 blinds) ja kilo vedoissakin. Mut whatever, oli aikakin.

ppps. nyt on taas motivaat...eiku nyt kuuluukin sanoa "motia"...yrittää kikkailla likvidejä ja automaattinen energisoiva kutina kropassa lähivuodet miten nää surffautuu silleen, että ei lipsahda likvidistressin puolelle. Kiva olla mukana motittavissa (vai miten toi taipuu) prosesseissa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=y1T1dS-bh4s

0
0
19.5.2020 - 10:10 #39812

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Nyt kun päivän alkutoimarit ovat sisällä, jatkan teemasta jota aiemmin jo sivusin. Tästä teemasta musta puhutaan/kirjoitetaan yllättävän vähän. Let's go:

Normaalistihan myyntitappiot yksityishenkilöillä ovat 100% (+kulut) ja myyntivoitot ovat myyntivoittoveron takia 70% tai 67% (-kulut). Tämän yhtälö tekee lähtötilanteessa ei-nerolle (oletusarvo tässä on, että markkinat EIVÄT ole täydelliset) aika nihkeäksi aktiivisen ostelun ja myymisen. Verot syövät tehokkaasti mahdollista etua ja pahimmillaan päätyy nousukaudella ensin maksamaan joka vuosi tuotoista yli 30% veroa ja sitten tulee se kunnon lama ja syöksytään koko vuosi like it's 2008. Pahimmillaan ollaan menty velkavivulla ja aktiivinen kaupankäynti loppuu 2008 päättyessä kokonaan ja ollaan ihan pahimmillaan maksettu veroja yli 100% tuotoista.

Mutta on erikoistilanteita jossa itsekin nyt olen. Eli tältä vuodelta on hyvin jo myyntivoittoja ja kaikki osakkeet hyvin voitolla salkussa. Tulossa on siis veroja 30/33%. Jos tässä tilanteessa käyn aktiivista kauppaa ja häviän tyhmyyttäni niin verotkin vähenevät eli nettotappiot ovat vain 70/67% bruttotappioistani. Jos oon onnekas ja aktiivinen kaupankäynti tuo lisätuottoja niin niistä toki menee verot 30/33% ELI veromielessä tänä vuonna aktiivinen kaupankäyntini on de facto verovapaata tai siis verovaikutus on tappioissa/voitoissa käytännön sama (välityspalkkiot toki mutta 2020 ne ovat aika marginaalisia) joten edellisen kappaleen veronihkeyttä ei nyt kohdistu aktiiviseen kaupankäyntiin.

Comments? Erityisesti tällä kertaa toivoisin Akilta kommenttia jos jaksat, thanks.

Yllämainituista syistä tänä vuonna aion harrastaa poikkeuksellisen aktiivista kaupankäyntiä. Logiikka menee jotenkin niin, että JOS jotenkin EV biittaan markkinat niin erittäin EV kannattavaa puuhastelua mutta jos en, niin aika halpaa puuhastelua nyt kun välityspalkkiot oon saanut pohjiin. Lisäksi niin kauan, kuin livepelit on holdissa, mulla on enemmän aikaa ja helppo pysytellä "pörssirytmissä".

 

0
0
19.5.2020 - 10:39 #39815

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Oletko siis jo tehnyt myyntejä voitoista? Mikäli et niin mitään veroa ei realisoidu voitoista eli siinä mielessä on vielä yksi huomioon otettava asia. Jos myyt niin sulla lähtökohtaisesti tulisi olla lyhyellä/keskipitkällä aikavälillä kutina että sulla on ko. 1) osakkeessa on kohta mahdollisuus ostaa halvemmalla ja sitten se jatkaa taas nousuaan, 2) myyt voitolla olevan osakkeet X ja ostat osaketta Y, koska näet sillä paremman tuottopotentiaalin tai Z siirrät voitolla olevien osakkeidebn myynnistä saadut varat käteiseen/"pääoma/inflaatiosuojattuun" assettiin. Toki vaihtoehto on että näet myös selvän laskupaineen jossain osakkeessa/indeksissä ja menet shortiksi.

0
0
19.5.2020 - 10:48 #39816

Turmiolan Tommi

+1532
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

Myyntitappiot saa vähentää verotuksessa viiden vuoden ajan, joten käytännössä päätökseesi ei pitäisi vaikuttaa onko tältä vuodelta voittoja sisässä vai ei.

0
0
19.5.2020 - 10:58 #39818

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Turmiolan Tommi kirjoitti:

Myyntitappiot saa vähentää verotuksessa viiden vuoden ajan, joten käytännössä päätökseesi ei pitäisi vaikuttaa onko tältä vuodelta voittoja sisässä vai ei.

Niin saa, jopa tiesin sen etukäteen (ei vittuilua vaan olisi varmaan ollut nollasta poikkeava riski, että en olisi tiennyt). Silti nään nollasta ihan merkittävästi poikkeavan riskin, että ensin maksaa veroja ja sitten tulee joku musta joutsen jolloin oot maksanut 33/30% veroja ja sulla on kunnolla kuralla oleva salkku.

Toki mulla tämä vielä normia suurempi riski kahdesta syystä: 1) teen %:sti naurettavan rajuja ja suuria liikkuja eli välillä on tyyliin 100% salkusta yhdessä lapussa ja 2) elämäni on sellasta, että teen samantyyppisiä rajuja liikkuja myös muualla eli välillä täytyy kuivattaa salkku muiden tarpeiden takia. Ei-jatkuvuus toki lisää "yliveroriskiä".

0
0
19.5.2020 - 11:04 #39820

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99
PikkuPro kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Myyntitappiot saa vähentää verotuksessa viiden vuoden ajan, joten käytännössä päätökseesi ei pitäisi vaikuttaa onko tältä vuodelta voittoja sisässä vai ei.

 

Niin saa, jopa tiesin sen etukäteen (ei vittuilua vaan olisi varmaan ollut nollasta poikkeava riski, että en olisi tiennyt). Silti nään nollasta ihan merkittävästi poikkeavan riskin, että ensin maksaa veroja ja sitten tulee joku musta joutsen jolloin oot maksanut 33/30% veroja ja sulla on kunnolla kuralla oleva salkku.

Toki mulla tämä vielä normia suurempi riski kahdesta syystä: 1) teen %:sti naurettavan rajuja ja suuria liikkuja eli välillä on tyyliin 100% salkusta yhdessä lapussa ja 2) elämäni on sellasta, että teen samantyyppisiä rajuja liikkuja myös muualla eli välillä täytyy kuivattaa salkku muiden tarpeiden takia. Ei-jatkuvuus toki lisää "yliveroriskiä".

Rakenna/osta kapitalisaatiosopimus jossa verot maksetaan vasta nostohetkellä ja mahdollisista tappioistakin nostohetkellä saa vahvistettua tappiota. Kuoren sisällä tehdyissä liikuissa ei makseta veroja. Toki tulevaisuuden verokohtelun muutokset ovat pienehkö musta joutsen tässäkin.

0
0
19.5.2020 - 11:11 #39821

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Oon kelannu samaa ja ja (tosi)piensijoittaja voi tehdä tosta tavallaan free rollin seuraavalla "kikalla":

Nyt kun sulla on jo myyntivoittoja sisällä tältä vuodelta, loppuvuoden kaupankäynnin nettotappiot realisoituu vain 70% verotuksen takia kuten totesit. Toisaalta voitot pystyt ottamaan 100% 1000 euron myyntisummaan asti jos myyt ensi vuonna max 1000 eurolla osakkeita. Eli hyvin pienillä summilla sijoittavan kannattaa ilman muuta ottaa vaikka jonkinlainen coinflippi loppuvuonna, jos on myyntivoittoja sisällä ja pitkäjänteinen sijoitussuunnitelma, johon sopii hyvin se, että joinain vuosina myy max 1000 eurolla osakkeita verovapaasti. 

Tää nyt vain kuriositeettina, tietty sulla ja useimmilla muillakaan toi 1000e verovapaa myynti ei kovin kiinnostava. Itse oon nyt joinain vuosina tehny niin, että pidän myynnit alle 1000e ja myyn prosentuaalisesti eniten voitolla olevia pois, jolloin saan hieman pienennettyä myynteihin kohdistuvaa kokonaisverorasitustani. 

Mutta yleisesti just noin se menee, eli jos myyntivoittoja on kuluvalta vuodelta sisällä, sijoittamisen riski on normaalia pienempi koska loppuvuoden ajan tappiot ei realisoidu 100%.

Tietty tappiot säilyy sen 5 vuotta eli puhtaalta pöydältä sijoittaessakaan tappiot ei realisoidu ihan 100%, jos olettaa kohtalaisen odotusarvon et saat 5v sisällä voittoja. Mut tän voi ajatella myös niin, että jos voittoja on jo sisällä, niin joudut maksamaan niistä täyden veron mikäli et saa tappioita aikaseks saman vuoden aikana. Sitä maksettua veroa et saa enää takasin vaikka seuraavina vuosina tuliskin takkiin.  Eli periaatteessa kannattaa yrittää hankkia tappioita sijottamalla vaikka pariin riskiseen ja myydä sitten punaselle menneet ja säästää vihreet. 

0
0
19.5.2020 - 11:21 #39822

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Kommervenkki kirjoitti:

Rakenna/osta kapitalisaatiosopimus jossa verot maksetaan vasta nostohetkellä ja mahdollisista tappioistakin nostohetkellä saa vahvistettua tappiota. Kuoren sisällä tehdyissä liikuissa ei makseta veroja. Toki tulevaisuuden verokohtelun muutokset ovat pienehkö musta joutsen tässäkin.

Eikös kapitalisaatiosopimuksiin tullut joitain heikennyksiä 1.1.2020 esim. noiden tappioiden vähennyksen osalta? Ne ketkä miettivät sopimusta, lukekoon uuden ohjeen:

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48548/kapitali…

" Ohjetta on päivitetty 1.1.2020 voimaan tulevien lainsäädäntömuutosten sekä korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen KHO 2019:79 johdosta. Tätä ohjetta sovelletaan tuloverolain mukaan verotettaviin verovelvollisiin 1.1.2020 alkaen eli vuodelta 2020 toimitettavasta verotuksesta eteenpäin. "

0
0
19.5.2020 - 11:21 #39823

Turmiolan Tommi

+1532
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

Oma ja varmasti vajavainen kela aiheesta:
- Sulla täytyy varmasti olla positiivinen odotusarvo aktiiviselle kaupankäynnille. Muuten et sitä tekisi. 
- Olet kuitenkin voinut arvioida väärin odotusarvosi (ja se onkin oikeasti negatiivinen) tai varianssi painaa toteuman miinukselle.
- Näissä yllä mainituissa tilanteissa sisässä olevat voitot pienentävät tappioitasi 30/33%.
- Toisaalta tämä 'hyöty' realisoituu ainoastaan niissä x% tapauksista, jolloin musta joutsen estää sulta voitolliset pördeilyt seuraavan viiden vuoden ajalta.  

Yllä olevaan perustuen mutuilisin, että x pitää olla melko suuri, jotta sisässä olevilla voitoilla olisi isompaa painoarvoa päätöksenteossa. Huomattavasti suurempi merkitys on aktiivisen kaupankäynnin odotusarvolla.  

0
0
19.5.2020 - 11:26 #39825

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99
Tinggeli kirjoitti:

 

Kommervenkki kirjoitti:

Rakenna/osta kapitalisaatiosopimus jossa verot maksetaan vasta nostohetkellä ja mahdollisista tappioistakin nostohetkellä saa vahvistettua tappiota. Kuoren sisällä tehdyissä liikuissa ei makseta veroja. Toki tulevaisuuden verokohtelun muutokset ovat pienehkö musta joutsen tässäkin.

 

Eikös kapitalisaatiosopimuksiin tullut joitain heikennyksiä 1.1.2020 esim. noiden tappioiden vähennyksen osalta? Ne ketkä miettivät sopimusta, lukekoon uuden ohjeen:

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48548/kapitalis...

" Ohjetta on päivitetty 1.1.2020 voimaan tulevien lainsäädäntömuutosten sekä korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen KHO 2019:79 johdosta. Tätä ohjetta sovelletaan tuloverolain mukaan verotettaviin verovelvollisiin 1.1.2020 alkaen eli vuodelta 2020 toimitettavasta verotuksesta eteenpäin. "

Muutos siis 1.1.2020 alkaen oli se (kuten totesinkin), että nostoista maksetaan veroa samassa suhteessa kuin salkussa on nostohetkellä voittoa sisässä. Vastaavasti tappiollisesta sopimuksesta nostettavalle rahalle saa samassa suhteessa luovutustappiota. Aikaisemmin sai nostaa ensin pääomaa kuoresta ja jättää voitot sisälle. Myöskään aikaisemmin ei saanut tappiollisesta salkusta luovutustappiota jos vaikka lopetti salkun kokonaan.

0
0
19.5.2020 - 13:35 #39829

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Ymmärrän varsin hyvin PP:n huolen jos nyt maksaa isot verot ja tulee musta joutse -> Ei ehkä pysty edes 5v aikana vähentämään tappioita jos ei ole pääomatuloja. Itse olen ratkaissut ongelman niin että pidän huolen että on myös muita pääomatuloja jotka tuskin lähtevät mihinkään. Eli vuokratuloja kivasti, ja jos osakkeet sukeltaa niin eipä tarvitse maksaa veroja vuokratuloista. Win/win.. tavallaan cool Nyt just salkku vihertää tältä vuodelta ja olen miettinyt samaa mitä PP tässä, ja koska nyt on niin erikoinen tilanne päällä taidan ottaa isohkolla riskillä ennen vuodenvaihdetta osakkeita ja/tai shortteja päälle. Loppuvuodesta voi sitten katsella mitä liikkeitä tekee. 

Jos ajattelee vain vuositasolla niin niinhän se menee että hyvä alkuvuosi tekee loppuvuoden gämbläämisestä tietyssä mielessä halvempaa ja melko houkuttelevaa :P

0
0
19.5.2020 - 14:50 #39834

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Artsipappa kirjoitti:

Ymmärrän varsin hyvin PP:n huolen jos nyt maksaa isot verot ja tulee musta joutse -> Ei ehkä pysty edes 5v aikana vähentämään tappioita jos ei ole pääomatuloja. Itse olen ratkaissut ongelman niin että pidän huolen että on myös muita pääomatuloja jotka tuskin lähtevät mihinkään. Eli vuokratuloja kivasti, ja jos osakkeet sukeltaa niin eipä tarvitse maksaa veroja vuokratuloista. Win/win.. tavallaan cool 

Jaha, jos näin niin tavallaan oli aika tietää, lol, thanks. En siis sano, että on näin mutta jos on näin. Jaksa selvitellä, selvittelen need to know basis asioita enkä nää vielä sitä need. Mutuilu on kivampaakin.

Mulla nimittäin viime vuodelta osaketappioita vähän ja sitten vuokratuloja enemmän...ja tosiaan ihmettelinkin kun tuli vetopäätös 2019 jossa kaikki ennakkoverot tulee bäck veronpalautuksena heinäkuussa tms. Tätä vähän ihmettelin mutta jos noin kuin Artsipappa sanot niin figures...en tosiaan lähtenyt sen enempää selvittelemään totakaan, kelasin vaan että jos kaikki verot tulee back niin no need enää tarkastella.

Tosiaan olin tuonkin unohtanut, päivän piristys....tosin KH saa reippaammin, 8,5ke palautusta...tavallaan on enemmän kuin kyseenalaista näistä huudella, toisen asioita, mut kertoo vaan kuinka kova on. Ihan joka siivooja ei saa 8,5ke palautuksia kun ei edes maksa niin paljon veroja vuodessa. 

Mullehan toikin raha pian tulee - tarvii lainata sen verran vähemmän...laughwink

0
0
19.5.2020 - 15:12 #39835

jpkl

+116
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
220
PikkuPro kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Ymmärrän varsin hyvin PP:n huolen jos nyt maksaa isot verot ja tulee musta joutse -> Ei ehkä pysty edes 5v aikana vähentämään tappioita jos ei ole pääomatuloja. Itse olen ratkaissut ongelman niin että pidän huolen että on myös muita pääomatuloja jotka tuskin lähtevät mihinkään. Eli vuokratuloja kivasti, ja jos osakkeet sukeltaa niin eipä tarvitse maksaa veroja vuokratuloista. Win/win.. tavallaan cool 

 

Jaha, jos näin niin tavallaan oli aika tietää, lol, thanks. En siis sano, että on näin mutta jos on näin. Jaksa selvitellä, selvittelen need to know basis asioita enkä nää vielä sitä need. Mutuilu on kivampaakin.

 

Silläkin uhalla että pilaan mutuilun ihanuuden, kyllä se näin on. 2016 ja eteenpäin tappiot voi vähentää myös muista pääomatuloista.

0
0
19.5.2020 - 15:20 #39837

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Näin se on ja mielestäni todella tervetullut muutos että nämä pääomatulot köntätään yhteen ja katsotaan kokonaisuutta. Näin tulee paremmin paikkoja tehdä liikkeitä ja gämblätä niillä vuokratuloilla, saa tavallaan alennusta gämbläämisestä :p

0
0
19.5.2020 - 15:37 #39840

Aki Pyysing

+11703
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544
Turmiolan Tommi kirjoitti:

Oma ja varmasti vajavainen kela aiheesta:
- Sulla täytyy varmasti olla positiivinen odotusarvo aktiiviselle kaupankäynnille. Muuten et sitä tekisi. 
- Olet kuitenkin voinut arvioida väärin odotusarvosi (ja se onkin oikeasti negatiivinen) tai varianssi painaa toteuman miinukselle.
- Näissä yllä mainituissa tilanteissa sisässä olevat voitot pienentävät tappioitasi 30/33%.
- Toisaalta tämä 'hyöty' realisoituu ainoastaan niissä x% tapauksista, jolloin musta joutsen estää sulta voitolliset pördeilyt seuraavan viiden vuoden ajalta.  

Yllä olevaan perustuen mutuilisin, että x pitää olla melko suuri, jotta sisässä olevilla voitoilla olisi isompaa painoarvoa päätöksenteossa. Huomattavasti suurempi merkitys on aktiivisen kaupankäynnin odotusarvolla.  

PikkuPro pyysi Akin näkemystä, jonka muuten sai suurinpiirtein tässä muodossa jo Pokerititiedon sijoitusketjussa kymmenkunta vuotta sitten😎. Ei kyllä näin matemaattisesti muotoiltuna.

Päivitän edellisestä, että Sipilän hallitus - kuten ketjusssa jo tuli selville - tosiaan teki kuin tekikin kapitalisteille paljon hyvää säätämällä myyntitappiot vähennettäväksi myös muista pääomatuloista. Meni läpi aika pienellä opposition huudolla, koska eivät ymmärtäneet, mitä tapahtui. En oikein usko, että vasemmistomme vaimensi se, että on maalaisjärjen mukaista katsoa pääomatuloja kokonaisuutena.  

En ole paljon hehkuttanut asialla, koska tämän järjestelyn Lauri Finer ja Timo Harakka mielellään poistaisivat. Nyt on vasemmisto vallassa ja keskustalainen valtiovarainmisterikään ei vaikuta ymmärtävän pörssiyhtiön ja valtion 100 prosenttisesti omistaman yhtiön eroa. Verolakeja voidaan siis aina muuttaa.

0
0
19.5.2020 - 16:36 #39846

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Kiitos Akille ja kaikille muillekin infon tuojille. Ehkä joku muukin tästä jotain oppi kuin mie.

Tämä kyllä ihan saattaa vaikuttaa tulevaisuudessa. Esimerkiksi nään ihan realistisena linenä itselleni, että jossain vaiheessa kaikki "ylimääräiset" likvidit kiinnittyvät johonkin seiniin tms. ja tulee vuokratuloja tms. Tällöin on toki paljon helpompi ottaa pikku gämblejä takaisin pörssiin nollistakin nykyoloissa koska jos tulee pataan niin vuokratulojen verot vähenevät eli veromielessä paljon EV kannattavampaa tuollaiset syrjähypyt ko. lakimuutoksen jälkeen.

0
0
20.5.2020 - 11:55 #39901

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Myyty lopuista Net Ent puolet @ 38 kruunua. Nää ostettu 20.3.2020 ja tälle erälle tuli ylisuurien valuutanvaihtokulujen jälkeen 126% tuotto. Myyntiin ihan oleellinen lisäsyy eilinen infonsaanti Sijoitustiedosta siitä, että vuokratuloista voi vähentää osaketappioita. -> tarve pitää hyvin voitolla olevia lappuja salkussa mahdollisia tulevia tappioita paikkaamaan väheni. Nään Aspiren huomattavasti parempana heppana päivän hinnalla ja alaan yhä niin paljon sijoitettuna likvideistä, että aika kevyesti menee myyntinapille. 

Ostettu Akin Cibus:ta 130.60 kruunua. Kattelin läpi ja vakuutti. Erikoistilanteena se, että Net Ent myynnit meni Ålandsbankenin kruunutilille joilta ei voi siirrellä kuluitta helposti muualle (*) joten lähinnä etsin jotain Tukholmasta (sijoitusaste niin pieni, että mieluusti laitan kiinni ja lisäsyy halu gambool nyt kun verosyyt tukee sitä...vaikka ei Cibus toki mikään gambool-lappu ole). Tää osto 80% Akin näkemyksellä ja ehkä 20% sitä, että kaikki Akin ideat ei innosta eli en ihan silmät kiinni kopsaile. Cibus ihan pikaluvulla kiinnostaa.

EDIT: myyty vikatkin Net Ent @38,25 eli tälle jo siis vähän parempi tuotto. Verottaja kiittää loppuvuodesta 2021. Ostettu lisää Cibus @131.40 sek.

(*) Lähinnä tulee mieleen 1) osakkeiden siirto Åb -> Nordnet ja/tai 2) kruunujen nosto Tukholmassa kuluitta Åb sek tililtä jos/kun menee Tukholman livepeleille.

EDIT II: mietiskelin aika aktiivisesti tätä liikkua kaksi päivää. Välillä miettii, että tekeekö sitä mitään jos kelailee pörssi-asioita mutta ei saa mitään "aikaiseksi". Lopulta paine myydä Net Ent kasvoi liian isoksi kun tein perinteisen testini eli "vituttaako enemmän jos myyn ja nousee vai jos pidän ja laskee". Net Ent ei vaan musta ole enää halpa, simple as that. Lisäsyynä se, että alan syvällisesti tunteva ystäväni ei ole innostunut Net Ent:stä long run mielessä. Net Ent seikkailu toi lopulta yli 110% tuoton koko sijoitussummalle kulujen jälkeen tasan kahdessa kuukaudessa. Verot toki menee.

EDIT III: kevennetty näköjään Aspirea 2,7% totaalimäärästä @ 23.4 sek. Tälle alle sadan prosentin tuotto mutta kokonaisuudessaan Ruotsiseikkailu kyllä mennee tavoitteeseen koska yksi ja ainut Net Ent -> Aspire siirto oli resultwise onnistunut eli lisää kokonaistuottoja. Aspiressa myös jokunen Akin tyylinen välikikkailutreidi jotka ovat olleet onnistuneita. (EDIT xy: menikin lopulta totaalina 5% 23.4kr. Saa nousta).

Aspiresta en ole näillä spekseillä luopumassa, VäliKikkailu piristää.

https://www.youtube.com/watch?v=S-2aGSJVmss

 

0
0
20.5.2020 - 17:32 #39939

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Vielä yksi nahkapäätös - ostin lopulta aloitusmällin Citycon 5,73e. Yritin laittaa AI alempaa ja yritin olla laittamatta mitään mut hermot petti. Ei mitenkään alennuslöytö päivän sisäisesti mutta toisaalta ei aamulla ollut vielä millä ostaa ja on sentään laskenut tänään kun muut noussu...niin, kun on näin älyvakaasta kyse eikä yhtiökohtaista uutista niin kyl mä sitäkin katon. Ei tää nyt kallis musta oo, ostan lisää jos laskee mut taas enempi pelottaa, jos ei nyt tuukkaan kesäkorjausta ja järkilaskua pördeen vaan jää kokonaan ulos tästä imo halvasta lapusta.

Lähinnä vaan nään, että korot on piiiiitkään alhaalla, Citycon saa rahaa vaikka EKP:lta ja keskustakeskuksille jotain käyttöä löytyy jos maailmanloppu ei tuu. Ei mikään kovin innostava osto ja näissä on aiemminkin kylmät käynyt kun ostaa sitä tyyliin viimeistä, mikä "ei vielä lähtenyt asemalta". Rautaruukki esimerkiksi 2011 syksyllä lähes katkoi mut, painoin isolla sitä - ja velkavivulla.

Mut ei täs nyt voi pitää masseja tililläkään kun saa verovapaasti flippailla. Tykkään flippailla.

Eiköhän tässä ollu riittävät faktat. Niin ja toki noin tärkein: Akillakin on.

EDIT: ai niin, nousi noi Ruotsilaput enemmän 20.3. -20.5. kuin tajusinkaan eli esim. noi tänään myydyt Net Entit tuotti euromääräisesti enemmän kuin 126%. Kurssien nousun lisäksi samaan aikaan myös Kruunu on vahvistunut vs. euro.

0
0
21.5.2020 - 09:16 #39979

Merta

+300
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
214

PikkuPron kirjoitukset kyllä parasta antia tavallaan tällä forumilla. Meno on ku Miami Vicessä, kun välillä viedään vikat taalat Tavexille ja välillä toimitaan itse pankkina. Välillä kaikki kii Nordeassa ja välillä muille rahoitettavissa kämpissä, välillä mökkikompleksissa ja välillä Ruotsalaisissa pelifirmoissa. Välillä ollaan ostamassa 300t eur sijoitusasuntoa lainalla, välillä vuokrataan penthousea perheille. 

 

Vaikuttaa ison maailman menolta tämä. yes Keep up good work, bulilla swingillä! 

0
0
22.5.2020 - 08:54 #40052

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Lämmin kiitos. Toki toi "ison maailman meininki" särähti korvaan enkä sitä tavoittele tai ole koskaan tavoitellut - viime aikoina on vaan näköjään ollut käänteitä. Kunhan rahat riittää ja saa leikkiä niillä niin <3. Mulla on pienestä pitäen (n. 7v) ollut kova kiinnostus talouteen ja rahaan...ei niin, että sillä rahalla olisi haaveita mitä ostaa vaan raha on aina ollut mulle vapautta elää oman näköistä elämää. Ilman rahaa oon muiden armoilla ja ohjailtavissa ja siitä oon halunnut taistella avarammille vesille.

Jos mulla joku vahvuus ja samalla ehkä heikkous on, niin oon nyt melko peloton ja siksi nään ihan mahdollisena, että katkean jossain vaiheessa. Mulla ei ole oikein pelkoja koska koen freerollaavani jo elämää. Mun piti kuolla 26v ja sen jälkeen on saanut elää niin ihanan omannäköistä elämää jo 20v että oon rajattoman kiitollinen ja mitä tässä enää pelkäisi. No, vahvasti tuskaisaa kuolemaa sikäli että en sitä haluaisi enkä varsinkaan vielä mutta ei sitäkään enää niin pelkää kuin joskus 30 kymppisenä. On saanut elää jo niin paljon. Oon aika monessa kohtaa elämää miettinyt, että uskaltaako jotain ja sitten kun uskaltaa ja se toimii niin rima nousee vain ylemmäksi enkä vaan hirveesti pelkää enää mitään elämässä huonosti käymistä kun tää koko homma on jo frolli.

Hyvä faija tai omannäköisesti ok faija haluaisin olla eli sikäli toki olisi hyvä olla täysin katkeamatta ja pian kuolematta mut kattellaan. En mä kuitenkaan voi olla hyvä faija jos oon onneton ja pää vain liian kova elämään "normipaatin" elämää.

Jotenkin oon niin pitkän matkan tullut siten, että oon seurannut omaa päätöksentekoa että ei siitä ole enää paluuta. Se on served too well enkä tarkoita nyt rahaa vaan muutenkin. Tää reissu nyt tehdään näin - Drive elää oman näköistä elämää on vain liian voimakas, seuraukset on sitten mitä on. Jos ajattelee, että olisi vaikka 22v tyytynyt hiihtämään kauppakorkean valmiiksi tehtyjä latuja kun meni maksipisteillä sisään, Nokia rekrysi (irtisanouduin nopsaan), KPMG kiinnostui rekrytilaisuudessaan ja pukumies tuli kuiskaamaan korvaan "sä vedit tänään tosi hyvin" niin huhhuh. Hirvittää ajatuskin, ajatus siitä, että niiden pukumiesten kanssa golfaisi 70-kymppisenä Costa de Solilla. 

En tykkää Golfista. Enkä pukumiehistä (on toki poikkeuksia mut noin niinkuin kategoriana).

Niinpä hain friikimpään paikkaan vaihtoon mitä keksin ja löysin itseni Pakistanin Lahoresta (1996) tuntematta ketään tai mitään kulttuurista, nettiä ei toki tuolloin juuri ollut saati älypuhelimia. Ei sen kevään jälkeen ollut oikeen enää paluuta vanhaan, marssin Valtsikaan ja käänsin elämäni suunnan kohti sitä mitä sydän sanoi. Tällä polulla me mennään ja jos kaadutaan niin sitten kaadutaan...oikeestaan en voi käsittää, että ei ole jo kaaduttu, on tässä useita läheltä-piti tilanteita ollut.

Sellainen avautuminen. Hesarissa oli peruskiva juttu tänään asuntomarkkinoista ja pitkälti noin oon kelannut. Oon myös kelannut niin, että asuntomarkkina suojaa itseäni koronassa eli jos ei tule toista aaltoa niin pörssi varmaan menee semifine ja jos tulee niin saan kämpän tai kämppiä halvalla. Se mikä jutussa oli huonoa niin "Airbnb-kupla" ei imo ole mitenkään puhjennut. Tuote on loistava ja se toki pysähtyi koronan takia kuin seinään mutta 0-korko aikana moni toimija varmaan selviääkin (riippuu tuleeko uusia aaltoja) ja jos ei niin tulee uusia toimijoita. Kuten mie.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006514920.html

0
0
22.5.2020 - 15:41 #40090

alosuutos

+43
Liittynyt:
23.12.2017
Viestejä:
160
PikkuPro kirjoitti:

Se mikä jutussa oli huonoa niin "Airbnb-kupla" ei imo ole mitenkään puhjennut. Tuote on loistava ja se toki pysähtyi koronan takia kuin seinään mutta 0-korko aikana moni toimija varmaan selviääkin (riippuu tuleeko uusia aaltoja) ja jos ei niin tulee uusia toimijoita. Kuten mie.

En lukenut juttua. Arvelen, että Airbnb on kova sana jahka matkustus alkaa. Koronavapaa alue toisin kuin hotelli.

0
0
22.5.2020 - 18:18 #40095

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Net Ent +11,29% allin myyntejäni seuraavana päivänä. surprise

Aina ei voi voittaa - tosin ostin noilla rahoilla Citycon:a joka sekin up päivästä. 0,17%. cool

Tosin ostin noilla rahoilla myös Cibus:ta - se sitten jo iloisesti tappiolla tänään.

Ei tosiaan jaksa vituttaa, teet päätöksiä parhaasi mukaan ja tulokset vaihtelee. Silti, 11,27%...

0
0
23.5.2020 - 08:00 #40112

Arto

+1057
Liittynyt:
31.3.2020
Viestejä:
287

Airbnb-kupla-ajatuksessa yhdistyvät matala korkotaso nopean liikkuvuuden lisääntyminen useissa maissa, joka loi pullonkauloja hotellituotannolle. No nyt 60 % suomalaisista on etätöissä ja samaa kokeillaan laajasti muuallakin. Työmatkailu suurella todennäköisyydellä radikaalisti vähenee, mikä romahduttaa hotellien kysynnän suurissa kaupungeissa. Tämä väistämättä laskee lyhyaikaisen majoituksen hintatasoa ja pitkäaikaisesti, koska ei niitä hotelleja niin vain muuhun tarkoitukseen nopeasti muuteta.

Korkotaso pysyy nollassa, mutta mielestäni korona ei tätä oletusta suuresti muuttanut.

Venetsia reboundaa varmasti nopeasti ja vastaavat primekohteet, mutta minun on vaikea nähdä, että Helsinkiin saataisin kovin nopeasti takaisin lyhytaikaisen majoituksen ylikysyntää. Massaturismi ei Suomeen palaa vuosiin, työmatkailussa tapahtuu pysyvä aleneminen, maahanmuuttomäärät romahtavat laman ja etätyön takia ja markkinoille tulvii sijoitusasuntoja näistä syistä.

En usko (enää) asuntojen hintojen valtavasti laskevan tai vuokrien, mutta hotellitoimintaan verrattavien hintojen kyllä.

 Ilman rahaa oon muiden armoilla ja ohjailtavissa ja siitä oon halunnut taistella avarammille vesille.

Tämä. Lopetin itse palkkatyöt yli 10 vuotta sitten ja siirryin yksityiseksi, koska halusin olla oma herrani ja tiesin, että vain rahan kautta se onnistuu. Olen lapsillenikin opettanut, että mitä tahansa tarpeita sinulla on, vain rahalla voit varmistaa, että saat ne. Siinä sitten humanistit saa tehdä elämänsä töitä rahan takia, jota eivät sano arvostavansa.

Golf on peli, josta ei tykkää, jos ei osaa. Pukumiehen näin viimeksi McDonaldsin drive-inissä naapuriautossa. Kovasen palveluksessa näytti olevan pikkubusissaan.

0
0
23.5.2020 - 12:24 #40125

PikkuPro

OP
+5674
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Itse uskon, että Airbnb tai vastaava kilpailija on here to stay. Todella toimiva konsepti jossa kuitenkin on aloituskynnystä ensimmäisen buukkauksen suhteen. Se aloituskynnys kun on nyt jo ylitetty niin airbnb-toiminta palaa kyllä markkinatalouden lakien mukaan. Too functional to die.

Airbnb - kuten hyvin monilla nousevilla aloilla - on ollut tarjolla ylituottoja ja ne nyt korona katkaisi ja ne tuskin palaavat. Ylituotot edellyttivät nopeasti ja voimakkaasti kasvavaa markkinaa jolloin aikaiset ja vivulla toimivat näppärät pojat ja tytöt kykenivät hyödyntämään oppimiskäyräänsä ja vivussa 0-korkoja. Nyt tuli musta joutsen ja heikommat toimijat ja sellaiset, jotka tekivät vain rahan takia varmaan pikkuhiljaa poistuvat. Paljon analogiaa nettipokeriinkin buumissa ja sen jälkeen.

Nykyiset Airbnb toimijat imo semipelastaa kaksi asiaa joiden takia puhe "Airbnb:n tuhosta" on täysin ylimitoitettua: 1) jo mainitut nollakorot ja 2) se, että Airbnb on tarjonnaltaan joustavaa eli jos tuotot heikkenevät liikaa suhteessa normivuokrien tasoon niin tarjontaa yksinkertaisesti siirtyy sinne. Markkinatalous on tässä spotissa tehokas ja niin kauan, kun vuokrataso ei romahda niin vivulla pyörittävien superhostien laivat pysynee pumppujan avulla pinnalla ja kun markkinatilanne parenee niin tarjontaa palailee vuokramarkkinoilta airbnb:n

Itse aion ryhtyä tulevaisuudessa Airbnb hostiksi ja sanon sen tässä koska musta mulla on niin toimiva kuvio, että ei haittaa sanoa ääneen. Imo kilpailuetua on vaikea pölliä. Mulla on siis kaksi motivaattoria/kilpailuetua tähän: 1) oon reissailujen seurauksena haaveillut vuosikymmeniä jostain "reissarihostellista". En sitä varmaan kuitenkaan koskaan tee koska sitoisi liikaa, airbnb on next best thing eli samoja ulottuvuuksia puuhastelussa mutta ei sido liikaa. Luulen, että tunnen Airbnb toimintaa sen verran, että uskon, että se on mulle mukavaa puuhastelua kunhan en tee liian suurta kuviota eli pointti yksi miksi lähden on se, että oon "SWOT anallyysini" perusteella tullut siihen tulokseen, että sopii elämäntapaani ja tykkään airbnb toimintaan liittyvästä puuhastelusta ja kommunikoinnista lähtökohtaisesti. Syy kaksi (2) sitten se, että mulla on KH joka on se kopioimaton kilpailuetu. Hän on syy, miksi airbnb toiminta ei sido mua liikaa. Luotan, että pystyn tyyliin reissaamaan talvisin aika vapaasti airbnb puolesta koska KH kykenee hoitamaan kaiken kokonaisvaltaisesti. Näppärä tyttö jonka kanssa varmasti saadaan joku win-win kuvio tästä, aina on saatu. Oon kuullut, että nimenomaan osaavan aputyövoiman hankkiminen on airbnb toiminnan suurin haaste...on niin epätyypillistä touhua mm. työajoiltaan. KH on rajattoman joustava ja kokee varmaan "kiitollisuuden velkaa" vaikka ei tarvitsisi eli 100% luotto että hoitaa kaiken prime.

Kilpailuetu, joka ei perustu rahaan vaan siihen, että tykkää itse prosessista on vaikea kopsailla.

Pokeria ja rahalla muutenkaan leikkimistä en tule lopettamaan, tosta tulee ikäänkuin neljäs taloudellisen puuhastelun ulottuvuus pokerin, pörssin ja vetojen lisäksi.

0
0
23.5.2020 - 13:32 #40128

Arto

+1057
Liittynyt:
31.3.2020
Viestejä:
287

Tarkennan: kyllä airbnb konsepti säilyy, mutta toimiala ottaa pahasti pataan, ehkä pahiten. Helsingissä on massiiviset hotelli-investoinnit menossa ja luvassa sellainen ylikapaisteetti vuosiksi, ettei airbnb voi kilpailla asuntojen nykyhinnalla. Jokaisen airbnb-asunnon kun voi vuokrata asumistukea saaville ja tämä muodostaa pohjan vuokratasolle.

Kuka nyt mistäkin nauttii, mutta itse aloin nauttia golfista sen jälkeen kun pystyin realistisesti tavoittelemaan paria joka väylällä 

0
0
23.5.2020 - 14:53 #40133

starsailor

-154
Liittynyt:
26.5.2017
Viestejä:
220

Useampi AirBnb ja niihin asumaan naisia kaukoidästä, sekä itäblokin maista, niin voit saada aikamoista vuokratuottoa. Riski tietenkin laitetaan välittäjän kautta, joka toimii välivuokraajana ja antaa osan lisävuokrasta sinulle käteisenä. Sinä vuokraat asunnon 1500 euroa kuussa. Välivuokraaja ottaa tytöiltä 100 euroa päivältä. 80% käyttöaste = 500 euroa käteisenä.

0
0
24.5.2020 - 22:17 #40183

Merta

+300
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
214

Onko KH vähän kuin vaimo vai työntekijä? 

 

Kyllä meidän ilmasto alkaa olla todella houkutteleva, kun talvella (lapissa) lunta ja kesällä inhimilliset lämmöt. Mailma on auennut tänne meidän perähikoän suuntaan ja intialaiaet, arabit ja kinkit tulee ja maksaa ja tulee uudelleen, koska ne rakastaa tätä säätä, rauhaa tilantuntua ja turvallisuutta.

0
0