Olet täällä

Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 1.9.2019 02.30

Pakko sanoa, että Dharman kirjoituksia tulee aina luettua. Jos blogi on jollain sivustolla jäähyllä, niin kahlaan kaikki muut missä on vaikuttanut ja toivon, että kirjoittelu jatkuu jossain toisella alustalla. Vaikka tyyli on suorasukainen, niin pakko on myöntää, että tiukkaa analyysia ja pohdintaa on (lähes) aina. Faktantarkistusneuvoksen tittelin ansaitsisi monesta syväluotaavasta analyysistä, kuten nyt esim. Amazon jne. Mielipiteet saattaa olla jollekkin liian epäortodoksisia tai ainakin sellaisia joita ei välttämättä normaalisti hyveliäisyydestä ääneen saisi sanoa. Kuitenkin hiljainen enemmistö ajattelee lukiessaan, että "just noin". Tällä kaverilla on oikeasti hyvää shittiä ja ajatuksenjuoksua sekä perusteluja, vaikka kaikki ei olisikaan 100%:sti omaa maailmankuvaa ja kuplaa tukevia. 

Kun on riittävän riippumaton, kuten Dharma ilmeisesti on, niin ei tarvitse suoltaa työnantajien tai muiden vastaavien narratiiveihin sopivia korulauseita.  Nopeaa ajatuksen juoksua ja kompleksien syyseuraussuhteiden järjestelmällistä perkaamista analyyttisesti. Joskus tosin ajattelen onko kyseessä nero vai hullu (vai hypomaanikko/maanikko), mutta nehän ovat lähes sama asia. Oletko Dharma muuten käynyt ikinä Mensan testeissä? Veikkaisin, että aika pitkälle Gaussin-käyrän itärinteelle valutaan ellei jopa K-pisteen yli - näin mäkihyppytermein. 

Keep up the good work ja anna blogin laulaa! Koirat haukkuu ja karavaani kulkee...

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.6.2019 01.16
Jeans kirjoitti:
Manialöytyy kirjoitti:

Sori pakko kysyä, mutta mites kryptot? Onko nousun myötä laidassa tai ootko nyt treidaillut niillä?

Oon edelleenkin bearish ja ainakin tähän mennessä ollut hyvin väärässä tällä kertaa. Mainitsin joskus aiemmin ja mulla on vielä samat 5 Bitcoinia ja 50 Etheriä, jotka oon lainannut yhteen treidausoperaatioon. Niiden arvo on melkein tuplaantunut tässä parin kuukauden aikana, joten siinä mielessä käynyt tsägä, mutta jos olisin oikeasti ollut kiinnostunut itse krytoista niin olisin laittanut paljon isomman betsin kiinni.

Onko BTC ja ETH treidaus tuottant ylituottoja nyt rallissa? Onko tarkoitus treidauksella lisätä BTC tai ETH absoluuttista määrää vai tuottaa USD/EUR voittoja? Käytetäänkö vipua? Onko sulla jokin exit strategia näille omistuksille vai ovatko lukittu tietyn ajan?

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.4.2019 08.39
Casteliero kirjoitti:

Steikkausketjuissa homma toimii niin, että esim. Ethereumin tapauksessa mikä on tulossa, niin panttaat 32 etheriä ja jos yrität tuottaa väärää dataa ketjuun, menetät ne 32 etheriä. Jos taas ylläpidät ketjua ja todennat siirtoja, niin saat n. 6% vuosittaista korkoa ethereinä palkkioksi. Tällöin ketjun ylläpitäjillä on aina insentiivit pitää data oikeana ja ylläpitää ketjua. Ja tietysti mitä enemmän ketjulla on ylläpitäjiä, niin sen turvallisempi se on, koska se on hajautetumpi.

Eli se arvotoken joko rankaisee tai palkitsee ja se on olennainen osa systeemiä, eikä sitä voi poistaa avoimista ketjuista, tai ainakaan sille ei ole löytynyt parempaa ratkaisua. Ja jokainen älysopimuksen ajaminen, omaisuusrekisterit, äänestysjärjestelmät on juuri sitä dataa, joka todennetaan siellä ketjussa, eli ne on niitä "siirtoja" ja niiden käytöstä maksetaan palkkio ketjun ylläpitäjille näillä arvotokeneille ja vastineeksi saadaan aina 100% validia, sensuroimatonta ja hakkeroimatonta dataa.

Mutta eikö tässä pidä ottaa huomioon sen roguen steikkaajan kokonaistaloudellinen insentiivi? Voi olla kannattavaa menettää 32 ETH jos syöttämällä väärää dataa saa vaikka laskennallisesti 100 ETH tai 100 000 ETH:n arvosta (rikollista?)hyötyä? 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.3.2019 06.43
Musashi kirjoitti:
Lehtopöllö kirjoitti:

Tätä ei ilmeisesti voi myöskään kiertää säätämällä eläkkeisiin todella kovaa veroprogressiota, koska se ei olisi yhdenvertaista muihin kansalaisiin nähden. Monissa muissa maissa on käytössä eläkekatot, mutta Suomessa ei voida kuin purra hammasta ja maksaa veroja ja eläkemaksuja. 

Kyllä voidaan ja määrittelystä riippuen on jo tehtykin. Lisävero yli 47 000 euron eläkkeestä on 5,85 prosenttia (oli 45 000 euroa ja 6 prosenttia aiemmin). Toki jos tarkoitat esim. 90% lisäveroa niin sellaista ei ole kokeiltu ja voisi muuttaa tilanteen toiseksi.

Ihan hyvä HS:n artikkeli aiheesta: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005797618.html .

Ilmeisesti EIT ei ole vielä lausunut asiasta mitään lopullista, ainakaan googlella ei löytynyt.

Lisäksi kai sekin voidaan laskea lisäveroksi, että jos/kun joudut vanhana, muistisaraana ja raihnaisena laitosasumiseen niin käytännössä sinun veroprosentti on 90% aina johonkin 10000 €+/kk eläkkeisiin asti. Ympärivuorokautinen palveluasuminen maksaa n. 5000€/kk +/- ja mikäli nettotilot ovat sen alle niin kaupunki vie sinulta kaikki muut rahat paitsi jättää sen 200-300€/kk käyttörahaa. Muistaakseni palveluseteli oli näissä myös todella sketsi eli Helsingissä joku 2200€/kk arvoltaan ja 3000+€ pitäisi itseltä tällöin löytyä/kk. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.1.2019 11.03

135 SD15 = 156 SD24:llä

https://www.stanfordbinet.net/AJFKLDSkkoo776JJDSHFHLDKLSKLFKLDFHH

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.1.2019 05.08

Tervetuloa seuraan! 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 31.10.2018 02.03

Coinmarketcapin keskiarvohinnasta suurin osa on krypto/USD pareja alle 2%ish volyymista on USD/USDT pareja jotka on Kraken, Bitfinex (vaikka siellä ei ole sitä listattuna??) ja Bitrex. Millä kaavalla se laskee BTC/USDT parin USDT arvon? Verrattunako BTC/USD arvoon ko hetkellä eli heittoa näiden kahden välillä ko. pörssissä? USDT:llä ei ole fiatjälkimarkkinaa juurikaan millään volyymillä ja pitää muistaa että USDT ei ole 1:1 alunperinkään vaan suoraan Tetheriltäkin ostettuna siinä on 10bps välityskulu jolloin lähtökohtaisestikin vaihtokurssi on 0,1% pienempi eli 1 USD on 0,999 USDT ja sama kotiutuksesta eli ostamalla ja myymällä 100 USD:llä USDT:tä saat ensin 99,90 USDT ja myymällä tuon 99,90 USDT saat 99,80USD takaisin tilille.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.10.2018 02.58

Tuossa toki tulee se transaktiokulu pörssissä joka vaihdosta vielä vastaan (paitsi jos on joku sisäpiirikuvio). Lisäksi todnäk. pitää ostaa BTC/USD eri pörssistä kuin myydä BTC/USDT. Kun siirtää BTC:tä toiseen pörssiin, jossa on USDT pari, niin se vie kymmeniä minutteja (riippuen monta konfirmaatiota halutaan sekä myös siirtokuluja) ja tämän kaiken lisäksi on otettava huomioon, että jos miljoonilla ostelee aluksi BTC:tä USD:llä pörssistä X ja sitten myy saman verran pörssissä Y niin näillä volyymeillä sillä on kyllä helposti useammankin prosenttiyksikön vaikutus kursseihin.  Eli jos arbitraasi ja ilmainen raha on USDT/USD treidissä n. 2-5% luokkaa niin saa olla kyllä kieli keskellä suuta ettei mene tappioksi säädön jälkeen. Ainakin isoilla volyymeillä.

Tuo Bitfinex-Tether kuvio on jännä. Bitfinexissä ei ole mitään USDT-pareja vaikka Tetheriä (USD ja EUR) voi depota ja withdrawata. Eli onko bitfinexin USD parit oikeasti kuitenkin UDST pareja vaikka niin ei ilmoiteta? 

Nostoihin jännä nyanssi bitfinexin tämän hetkisestä ilmoituksesta Tetherin withdraw-sivulla:

"Total tethers available in Bitfinex hot wallet (Omni): 12,557,850.08 USD
Total tethers available in Bitfinex hot wallet (Ethereum ERC20): 17,114,047.51 USD"

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.10.2018 09.45

Ainoa että käsittääkseni ainoa julkinen fiat pari USDT:lle on Krakenin USDT/USD. Kaikki muut on krypto/USDT parina ja siinä taas omat vola- ja arbitraasiriskinsä. 

Näytä koko viesti
Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 10.31

"Osinkojen verotus voidaan katsoa ansiotuloksi, mikäli yritys ei sijaitse EU/ETA-alueella eikä Suomella ole kyseisen maan kanssa voimassa olevaa verosopimusta. Tämä mahdollistaa esimerkiksi verosuunnittelumahdollisuuden kuolinpesissä, joissa osinkoja voidaan saada jakamattomaan kuolinpesään alhaisella veroasteella."

 

Avaatko tarkemmin miten tämä suunnittelu tapahtuu? Ja kuinka monen maan kanssa poislukien Pohjois-Korea ja vastaavat suomella ei ole verosopimusta?

Näytä koko viesti