Olet täällä

Kommervenkki

Kommervenkki

  • Liittynyt 30.12.2015
  • 34 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.11.2017 6.50

Poistuin kokonaan Bitcoin positiosta eilen kun huomasin, että kuinka kallis väline se on siirtää. Tai siis no halvalla saa, mutta kolikot pyörii jossain bittiavaruudessa (joku mempool?) jopa vuorokauden ilman tietoa koska mahdollisesti kolikot siirtyy vai siirtyvätkö ollenkaan. Halusin siirtää varoja Bitfinexiin ja osaa IOTA:a ja mahdollisesti jotain muuta. Loin eka lompakon (päädyin Breadwallettiin IOS:lle) jonne kulut n. 7€ ja rahat tuli tunnissa Krakenista. Sitten samat kolikot Bitfinexiin ja menin tyhmänä laittamaan "economy pricing" jolla kulut jotain kymmeniä senttejä. Olisi varmaan suoraan voinut siirtää Kraken -> Bitfinex ja tuo lompakko on tuossa turha välikappale?

No valuutta pyöri yli 24h jossain ja koska olen newbie niin oli kyllä hämäävää, että mitä tapahtuu. Kukaan ei oikein osannut kertoa mitä varoille tapahtuu eli palautuuko ne jossain vaiheessa lompakkoon vai ei jso ei ala kohta siirtymään. Yritin käyttää jotain ilmaista tx acceleratoria joka ei toiminut. Ei vakuuttanut maailmanherruudesta tämä kokemus. Onneksi kaikki muutkin (pl. Bitcoin cash) dumppasi niin BTC/XXX vaihtokurssi nyt ei niin paljoa ottanut hittiä. Nyt on sitten (M)IOTA:aa pumpattu huolella n. 0,46 USD kurssiin ja jotain random AVT:ä ostettu kyytipojaksi. BTC en kyllä enää koske ja usko on loppunut sen tulevaisuuden teknologisesta ylivertaisuudesta. Pelkkänä spekulaatiivisena instrumenttina varmaan toimii, mutta jotenkin näen ettei sen nykyversiolla ole enää 10-100x kertaista nousupotentiaalia verratuna muihin tekniikoihin.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.11.2017 20.32

Hyvää läpändeerosta. En kyllä ymmärtänyt suurimmasta osasta mitään, mutta silti koen ettei voi olla ulkona tästä maniasta  Mielestäni cryptoista ei tarvitse tietää mitään vaan pitää mennä konsensuksen mukana. Vähän kuin baareissa frendien kanssa. Niin kauan kun kaikilla on hyvä meno päällä niin turhaan sitä jää kotiin tai lähtee liian aikaisin. Toki se viimeinen sankari ei myöskään kannata olla esim. Pataässässä sunnuntaina.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.11.2017 16.32

Nyt on Kraken ollut koko päivän niin jumissa, että on hukannut kaikki coinini (Data is not available). Balance näyttää tyhjää. Joko puhallus tapahtui... 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.11.2017 12.23

Ihme ettei Krakenissa näy missään yksiytäisen kryptoposition keskihintaa ja sen prosentuaalista markkinamuutosta nykyhetkellä. No manuaalisesti nyt sain selville että tällainen allokaatio saa maata hamaan tulevaisuuteen pitkävetolappuna:

Bitcoin 22,79 % ka. hinta 6122,50 €

Ether 18,91 % ka. hinta 261.26 €

Ether Classic 14,86 % ka. hinta 12,34 €

Bitcoin Cash 10,34 % ka. hinta 533,825 €

Dash 11,43 % ka hinta 257,00 €

Monero 7,57 % ka hinta 85,50 €

Ripple 7,62 % ka. hinta 0,176 €

Zcash 6,01 % ka. hinta 203,57 €

 

Päivitän tulokset vuoden päästä miltä näyttää silloin.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.11.2017 19.20

Voihan elämä kuinka pa*ka kokemus tämä Kraken oli tänään. Toimeksiannot ei mene läpi tai ilmoittaa jostain häiriöstä ja sitten niitä tupsahtelee parin minsan päästä toteutuneisiin useampi kappale vaikka niitä ei ikinä orderbookissa näkynyt ja herjasi virhettä/ylikuormitusta. Edes marketprice toimeksiannot ei menneet yleensä läpi usealla yrityksellä saati sitten jotkut limittiostot. Meni valehtelematta 2.5h että sain ostettua nyt jotain (pitää vielä katsoa mitä ja kuinka paljon). Mutta jos yksi "parhaista" treidausplatformi on tätä tasoa lagauksen suhteen niin aika huonossa jamassa ollaan. Eihän tuolla voi mitään treidata kun ei edes ostoja saa kuin 10 kerran ja minuutin yrittämisen jälkeen orderbookiin. Ei näin, ei todellakaan näin. Nyt siellä vajaa 2k on jossain random coineissa kun eihän noita lyhenteitä muista mitä siellä ostaa ja painotuksetkin nyt on jotain ihan muuta kuin ajattelin kun niitä toteutuneita kauppoja tupsahteli yhtäkkiä jostain bittiavaruudesta.

 

Na_ytto_kuva_2017_11_07_kello_19_13_59

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.11.2017 14.59

Kertokaapas millä allokaatiolla olisi teidän mielessä järkevää ottaa longterm gambling shotti (vuosi - useampivuosi) muutamilla kilolla nykyisillä Krakenin tarjoamilla cryptoilla?

Näistä loppupään valuutoista osa on siis  ilmeisesti dervioitu joko BTC:stä tai ETH:sta. Onko mitään marketcap painotuksella järkeä vai ostaa esim. kaikkia tasasummmilla ja unohtaa ne sinne. Rahan menetyksellä ei ole mitään väliä vaikka menisivät nollille. Lähinnä voisi vuonna 2025 avata chartit ja ihmetellä ostaako jotain kivaa tai huomata että olipahan taas tulppaanimania ja kärpäset lentelee. 

Lopuksi jos ja kun kyse on muutamasta kilosta (alkupääomaa) niin voinko säilyttää ne Krakenissa vai onko jotain multicurrencylompakkoa olemassa mikä kannattaisi avata. Mitään kauhen isoa ja monimutkaista en jaksa virittää.

 

 

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 23.3.2017 18.41

ASP-lainassa lisäkorkoa käsittääkseni maksetaan (ainakin nykyisin) vain viideltä ensimmäiseltä vuodelta. Käsitin, että olet avannut ASP-tilin 2009 eli onko silloin ollut pidemmät aikarajat lisäkorolle, kun kirjoituksesi mukaan saat lisäkorkoa 2017 loppuun asti? 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.2.2017 0.32

Jeans kirjoitti:

 

Kommervenkki wrote:

 

Olen mielenkiinnolla lukenut tätä blogia ja vaikuttaa siltä että Jeansi on harvinaisen oppimiskykyinen ja lahjakas tapaus kaikkeen mihin ryhtyy ja sisäistä motivaatiota riittää. Opiskelu on aina hyvä asia, koska eliniänodote on aika pitkä ja elämässä on hyvä olla tavotteita ja mielenkiintoista puuhastelua. Vierivä kivi ei sammaloidu! Hieman hämää muutamien oletus, että Jeansi on hankkinut jo ns. alkukassan ja on set for life eikä palkkatyötä kannata miettiä. Tämä on mielestäni hieman vääristynyt näkemys, koska samoihin tai suurempiin vuosiansioihin on mahdollista päästä rahoitusalalla kunhan sitä substanssia ja sitoutumista on. Miksi Jeans ei voisi hyvin tähdätä Lontoo/Wall Street isoihin investointipankkeihin tekemään isoa rahaa jossa megan+ ansiot on pätevillä kavereilla arkipäivää? Vaikka Jeans on varmasti saanut jo ihan hyvän alkukassan niin "isossa maailmassa" kyse on vielä nappikaupasta ja moneywise ilmanmuuta kannattaa yrittää päästä mahdollisimman pitkälle myös rahoitusmaailmassa. Hakee vaikka ns. kannuksensa 5-10v aikana GS/JPM etc lafkoista ja sen jälkeen perustaa omaa hedge fundia yms. Käytännön työ ja sen kautta saadut suhteet/kontaktit auttaa/opettaa enenemmänn kuin kirjojen luku tai omassa toimistossa (isossa kuvassa) pikkupelimerkkien pyörittely kantapäätaktiikalla. Kärjistetysti voisi sanoa, että 10M salkku rahamarkkinoilla vastaa että olet verrannollisesti PLO100 tason vakkari pokeriekosysteemissä ja siitä samalla fokuksella pitäisi sitten nosebleed tasoille nousta kuin pokerin alkuaikoina.

Rahoitusalalla keskiverron kaverin huipusta yleensä erottaa matemaattisista kyvyistä eli niihin kannattaa panostaa vaikka itsenäisesti/avoimen kautta reilusti enemmän kuin se mitä koulussa on välttämätön pakko. Otat vaikka yksityisopetusta ja lasket paljon eri harjoituksia, koska matematiikkaa oppii vain laskemalla ei lukemalla. 

Tämä siis vain Jeansille motivaattoriksi, että jos/kun päätät tutkinnon suorittaa niin heti focus fat cat -kerhoon ja painamaan internshippejä Lontoo/New York akselille jota kautta jalkaa isojen poikien piireihin. Siinä sivussa ihan hyvin voit pyörittää omaa salkkua ja kannukset hommattuna on helpompi sitten siirtyä eteenpäin. M.Sc:n voisit hyvin suorittaa LSE:ssä jossa on hyvin spesifejä ja mielenkiintoisia rahoituksen eri osa-aluieta tarjolla esim.

http://www.lse.ac.uk/study/graduate/taughtProgrammes2016/MScFinanceAndPr...

http://www.lse.ac.uk/study/graduate/taughtProgrammes2016/MScRiskandStoch...

http://www.lse.ac.uk/study/graduate/taughtProgrammes2016/MScFinance_(fulltime).aspx

http://www.lse.ac.uk/study/graduate/taughtProgrammes2016/MScFinanceAndEc...

 

Tässä vielä noista internshipohjelmista:

http://www.goldmansachs.com/careers/students-and-graduates/our-programs/...

http://careers.jpmorgan.com/careers/programs

http://www.vault.com/internship-rankings/best-investment-bank-internships/

Tsemppiä ensi vuodelle kaikilla osa-alueilla!

 

 

 

Kiitti kehuista ja vinkeistä!

Itseasiassa oon jonkin verran selvitellyt tuota maisterin tutkinnon suorittamista ulkomailla. Mun mielestä on selvää, että jos siihen ryhdyn, joko teen sen yhdessä maailman parhaimmista Business Schooleista tai en ollenkaan. Tällä hetkellä suurin mielenkiinto olisi Harvard Business Schoolia (HBS) kohtaan. Dharman puheista ja muutenkin siitä mitä olen kuullut olen saanut kuvan, että "rahalla pääsee". Oon nyt selvitellyt ja se on kaikkea muuta kuin totta. Rahaa tarvii myös, MBA on kaksivuotinen ja kaikki kulut yhteenlaskettuna maksaa noin 200k$ suorittaa. Sisäänpääsyprocessi on myös kuitenkin erittäin hankala, http://www.hbs.edu/mba/admissions/application-process/Pages/default.aspx saa lisätietoa jos kiinnostaa. Viimeisin ongelma jota en ole vielä saanut varmistettua on lasketaanko pokeriammattilaisuus tarvittavaksi "work experience"ksi. Mulla on itseasiassa yks tuttu joka on käynyt tuon HBS MBAn ja sanoi että ilman muuta lasketaan. Varsinkin koska olen harrastanut jonkin verran oheistoimintaa, bloggausta, 1 on 1 coachausta ja opetusvideoiden tekemistä. Tavallista työkokemustahan mulla ei ole joten jos pokeria ei lasketa niin MBAn voi unohtaa. Toinen haastava osa on tuo älyttömän korkea keskimääräinen keskiarvo joka oppilailla on jotka sinne hyväksytään. Jokainen hakija analysoidaan kokonaisuutena, eli pelkkä keskiarvo ei takaa mitään, ja huonommilla arvosanoilla voi myös päästä sisälle, jos muut osa-alueet ovat vahvoja, mutta kyllä se on tärkeää silti, eli opiskelumotivaatio pitäisi todella pysyä huipuissaan Hankenissa. Uskon että mulla olisi sellainen edge hakemisessa, että sinne halutaan mahdollisimman monipuolinen opiskelijapopulaatio. Mikä parempi sekoittamaan pakkaa kuin pokeriammattilainen Suomesta.

Tosta duunista jossain isossa Lontoon/Wall Streetin pankissa, niin en ainakaan tällä hetkellä usko, että se olisi mulle. Oon kuullut et siellä sit painetaan todella pitkiä stressaavia päiviä, eikä siellä moni sitä tee muun kuin rahan takia. Sinänsä tää mun saavuttamani "lähtörolli" on merkittävä, että sillä elää todella hyvin loppuelämän tekemättä mitään jo nyt. Eli en näe järkeä siinä, että tekisin jotain työtä josta en tykkää. Se on tietty eri asia jos vaan saisi niin hyvät kiksit tuollaisesta duunista, että stressi olisi sen arvoista.

Mikä tällä hetkellä vaikuttaa mielenkiintoisimmalta olisi aktivistisijoittaminen https://fi.wikipedia.org/wiki/Aktivistisijoittaja . Tämä saattaa vaatia hedgefundin perustamista jotta tarpeeksi suuria betsejä saisi aikaiseksi. Toinen siisti homma olisi tietysti jos keksisi vaan jonkun hyvän liikeidean ja lähtisi pyörittämään omaa yritystä.

Ajattelin nostaa tämän vuoden takaisen keskustelun esille, koska näköjään mun pienimuotoinen houkuttelu sai jonkun siemenen takaraivossa itämään ja nyt olet matkaamassa suorittamaan internshippiä ja kohti isojen poikien kerhoja. ;) Onnea vielä ja muista painaa tämäkin ura päätyyn asti!

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 16.1.2017 22.22

Avaisitko vähän laskelmaasi miten pääset näihin lukuihin? En suoraan usko, että palkka vs. osinko laskelma voi pitää paikkaansa (oli sitten kyseessä 28000, 19000, tai 14000€), koska ennen osinkoa on maksettava yritysvero 20% ja sitten pääomatulot osingon verotettavasta osasta. Oletko varmasti muistanut ottaa huomioon yritysveron osuuden laskelmissa?

Kolumni: Väärän velan pelko - 10.10.2016 21.39

Tuleeko Mandatumin tilasto lukea siten, että nimellismaksuistaaan saa 2000 syntynyt keskimäärin 0,8 kertoimella takaisin vai 0,8 kertoimella tuoton kanssa olevasta summasta?