Olet täällä

Kommervenkki

Kommervenkki

  • Liittynyt 30.12.2015
  • 55 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.6.2018 18.36

EkeKeke kirjoitti:

Joo nostin tappiin smiley. Kyllä mullekkin kelpaa 5000e+ rakebackia valtiolta yhden paperin täyttämisestä. Kirjoitin joskus blogin alkuvaiheissa opintolainahyvityksestä, jota jokainen korkeakouluopiskelija kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Mun mielestä tätä systeemiä ei olla mietitty ihan loppuun asti vaikka tarkoitus on alun perin varmasti ollut jalo.

Muistaakseni tuon hyvityksen sai vielä kokonaisuudessaan vaikka maksaisit kerralla pois yhdessä erässä valmistumisen jälkeen. On toki hommat voineet muuttua 2010 vuoden jälkeen.

Opintolaina on halvinta vakuudetonta lainaa mitä suurin osa ihmisistä tulee saamaan elämäsnsä aikana. Ja kyllä opintolainahyvityksen saa itselleen jos on maksanut lainan takaisin valmistumisen jälkeen, mutta ettei mene liian helpoksi niin keväällä valmistuneet voivat maksaa takaisin vasta 1.8. alkaen ja syyslukukaudella valmistuneet seuraavan vuoden 1.1. jälkeen jos haluaa hyvityksen. Mikäli maksaa ennen tähä niin mitään hyvitystä ei saa. Ei opintolainaa muutenkaan ole järkevää maksaa takaisin ainakaan korkojen puolesta. Vakuudetonta lainaa vastaavaan korkoon ja takaisinmaksuehtoihin on aika hankala saada.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.6.2018 0.02

Hieno suoritus ja onnea valmistumisesta! Ihan mielenkiinnosta niin kai nostit max Kelan opintolainat opintojen aikana lisävivuksi? 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.4.2018 23.25

Olen myymässä yhtä tuotetta mid 4figs summalla ulkomaisen ostajan kanssa. Kummallakaan ei ole historiaa toisesta, mutta kokonaisasetelma huomioonottaen homma pitöisi olla ostajan osalta ihan validi. Maksu jollain main cryptolla olisi paras scammayksien ja feikkirahojen yms. säätöjen poissulkemiseksi. Kaupat voidaan tehdä f2f ja transaktio samalla, mutta molempien turvaksi joku escrow olisi kuitenkin paras. Onko jotain suosituksia/ehdotuksia?

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.1.2018 19.19

Krakenilla on nyt jotain tosi isoa häikkää menossa depojen suhteen. Jengin cryptodepot on jäädytetty (ei näy kolikot saldossa) vaikka depo on onnistunut ja näkyy omilla sivuilla statuksella "successful".  Ilmeisesti jonkin supportin laittaman sähköpostin mukaan saattaa olla edessä jopa 30pv karenssi esim. toisesta pörssistä suoraan tallettamalla eli kolikot jumissa ja ei pysty tekemään mitään. Koskee ainakin Rippleä ja ilmeisesti myös muitakin kolikoita. Twitter @krakensupport ja @krakenfx alkaa pikkuhiljaa täyttymään aika vihaisista viesteistä. Ja luonnollisesti mitään ennakkoinfoa/-varoitusta näistä uusista "säännöistä" (eli ettei kannata toisesta pörssistä suoraan depota vaan oman privalompakon kautta pitäisi mennä, mutta silloinkin saattaa olla viivästystä) ei Krakenin sivuilla löydy.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.12.2017 16.53

sharkie kirjoitti:
Soisansabai kirjoitti:

Vihdoin sain aikaiseksi tilit Coinmotioniin ja Binanceen, siis pystyykös Coinmotionista siirtää Bitcoineja Binanceen? Ja kannattasko eka siirtää pienellä määrällä vaan ja testata miten juttu menee, vai pystyykö näissä kämmäillä helposti. 

Ite käytin siirtoihin juuri OP-> Coinmotion->Binance. Nordealla menis vissiin nopeemmin, OP talletus kesti hemmetin kauan joku 4pv että perillä. Sit Coinmotion osti vaan bitcoineja ja sendi ne Binanceen,toi hoitu alle päivässä ja menee aika instana vissiin kun on ollut coinmotion asiakas joku 3vk tms. Jotain kopioita joita lähettää tos välis ajokortista coinmotioniin,niillä joilla on nordean tili on vissiin joku pankkitunnistautuminen. Kuluthan oli aika kovat kun sendi rahaa coinmotion ja vaihtoi ne bitcoineiksi (3k meni muistaakseni 60e). Coinmotion aivan jäissä lisääntyneiden asiakkaiden takia ja kun kulut on tota luokkaa niin toi Prasoksen osake vois olla parempi sijoitus..

Toinen varteenotettava vaihtoehto ja halvempi on luoda tili Krakeniin johon EUR depo ilmainen ja tier 2 verifioonti on käytännön instana, jolla 1750€ saa per päivä talletettua. Tier 3 meni itsellä päivässä (passi ja osoitteen verifioonti esim. tiliotteella). Rahat IBAN-siirrolla päivässä tai aamulla tehtynä jopa samana päivänä. Siellä jo ihan ok valikoima isoimpia kolikoita tai sieltä ostaa esim. Rippleä (XRP) jolla halvat ja nopeat siirrot (kurssivaihtelua ei juuri ehdi tulla), jotka taas siirtää minne pörssiin itse haluaa (Binance, Bitfinex, Poloniex yms). Kotiutus käänteisessä järjestyksessä ja Krakenista rahat kiinteällä 0,09€ kululla jopa samana päivänä (aamulla tehty kotiitus) suomalaiselle tilille.

Näin välttyy BTC:n pitkähköiltä siirtoajoilta ja isoilta kuluilta. Tosin transaktiomaksuja menee mutta taker feet on luokkaa 0,26% kalleimmillaan, joten taitaa silti säästää vaikka muutama ylimääräinen transaktio olisikin välissä. 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.12.2017 16.03

node kirjoitti:

20$ nyt sitten rikottu - en ole mitenkään kauhean yllättynyt (2% kuljettu)

Yksi hyvä pointti daytraderilla, jota olen itsekkin miettinyt, eli tämä on maailmanhistorian ensimmäinen assetti johon lähes koko maailma osallistuu koko ajan kasvavasti.

päiväkohtainen USD volyymikin on 2x 10pv aikana ja 3x 1kk aikana. Nyt siis 12-14G USD päivätasolla vaihtuu kuin 1kk sitten oli 3-4G USD. 

https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/historical-data/

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.12.2017 18.52

Daytrader kirjoitti:

Eli mä itseasissa asetin stop lossin alle 18k (futuurissa vähän korkeammalle koska 500-600 preemiolla). Jos bitcoinia shorttaa, kaikkein tärkeintä on ettei siihen jää jumiin. 

Joko stop loss aktualisoitui?

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.12.2017 22.36

Sitten kun BTC on taputeltu ja tuhkattu niin mikä krypto/asset class voisi tulla tilalle? Voisiko olla puhdas vesi? Suomen valtio voisi laittaa  nyt kryptokiimassa pystyyn trendikään ICO:n, jolla myytäisiin käyttöoikeuksia tms. meidän pohjavesiin (liikkeellelaskijalle perinteisesti 50% coineista). Puhdas juomakelpoinen vesi voisi olla aika kova juttu ei_niin_kaukaisessa tulevaisuudessa. Ei tarvitsi suhmuroida Nestlen ja muiden kanssa kabineteissa vaan ostakoot ICO:sta tai Binancesta smartcontracteja vesiimme. Pre ICO bonukset ja bounty kampanjat ja suomen kansalaisille kiva airdroppi. Joku kiva haavoittovuus vielä myrkkypilleriksi jos tulee tukalat paikat. Voisi marketcap mennä heittämällä ykköseksi ja valtionvelat muuttua nopeasti saataviksi. ;)

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.12.2017 0.22

Mitäs mieltä Cardanosta eli ADA coinista https://whycardano.com/ ? Tässä on ainakin yritystä eikä ilmeisesti ole kaikenkarvaiset bensalenkkarit ja kauppaopiston merkantit rakentamassa tätä. Ainakin luetun perusteella vaikuttaisi olevan pätevää tieteellistä funtsimista taustalla. Toki tämän löysin, kun on keulinut tänään 65%:ish eli pääsee taas perinteisesti ostamaan kallilla, jos tähän tuuppaan. cool

Daytraderille toivon vilpittömästi onnea shorttauksessa, koska uskon, että BTC:n jyrkkä lasku tekisi tilaa "paremmille" kryptoille tulla markkinajohtajaksi ja ottaa markkinaosuutta. Vaikka BTC kuolisi ei koko markkina kuole vaan joku tulee ottamaan kalifin paikan ja nyt pitää haistella näitä potentiaalisia vaihtoehtoja. Eli käytännössä itsekin olen "henkisenä shorttina" BTC ja betsaan sen puolesta, että varat allokoituu  parempiin heppoihin BTC:n romahtamisen realisoituessa.

Kelailin tässä vielä sitä, että BTC:n alamäki saattaisi jyrkentyä, kun lähdetään nopeasti -15% alapuolelle päivätasolla menemään. Tällöin monella longina vivuttaneelle alkaa margincaalit huutamaan ja tunnetusti stoplossit ei näin volatileillä markkinoilla ja raakilepörssisoftilla toimi kunnolla. Tästä siis alkaisi massiivinen longipositioiden pakkosulku joka lisää romahduttaisi markkinaa ja tottakai tuulipuvut tulee kahisemalla perässä myymään. 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.12.2017 22.30

Bitcoinit on sen verran outolintu tässä futuurigeimissä että saattaa käydä niin että futuurikaupat elää omaa elämää ja pitkopörssit elää omaa elämää. Jos kerran fyysistä toimitusta ei näistä vaadita ja kauppapaikat joista hinta määrittyy on täysin irrallaan tavallisesta pörssistä (osapuolet näissä lähes kahdessa kokonaan eri) niin futuureitahan tulee ihan oma "altcoini" jonka hinnanmuodostuksella ei välttämättä ole mitään väliä itse bitcoinin hintaan. Tosin vastapuolen jollain suojauduttava riskiltä ja näin nopeasti ajateltuna jossain ketjun päässä pitää olla kosketusrajapinta itse bitcoiniin.