Olet täällä

Kommervenkki

Kommervenkki

  • Liittynyt 30.12.2015
  • 63 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 31.10.2018 14.03

Coinmarketcapin keskiarvohinnasta suurin osa on krypto/USD pareja alle 2%ish volyymista on USD/USDT pareja jotka on Kraken, Bitfinex (vaikka siellä ei ole sitä listattuna??) ja Bitrex. Millä kaavalla se laskee BTC/USDT parin USDT arvon? Verrattunako BTC/USD arvoon ko hetkellä eli heittoa näiden kahden välillä ko. pörssissä? USDT:llä ei ole fiatjälkimarkkinaa juurikaan millään volyymillä ja pitää muistaa että USDT ei ole 1:1 alunperinkään vaan suoraan Tetheriltäkin ostettuna siinä on 10bps välityskulu jolloin lähtökohtaisestikin vaihtokurssi on 0,1% pienempi eli 1 USD on 0,999 USDT ja sama kotiutuksesta eli ostamalla ja myymällä 100 USD:llä USDT:tä saat ensin 99,90 USDT ja myymällä tuon 99,90 USDT saat 99,80USD takaisin tilille.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.10.2018 14.58

Tuossa toki tulee se transaktiokulu pörssissä joka vaihdosta vielä vastaan (paitsi jos on joku sisäpiirikuvio). Lisäksi todnäk. pitää ostaa BTC/USD eri pörssistä kuin myydä BTC/USDT. Kun siirtää BTC:tä toiseen pörssiin, jossa on USDT pari, niin se vie kymmeniä minutteja (riippuen monta konfirmaatiota halutaan sekä myös siirtokuluja) ja tämän kaiken lisäksi on otettava huomioon, että jos miljoonilla ostelee aluksi BTC:tä USD:llä pörssistä X ja sitten myy saman verran pörssissä Y niin näillä volyymeillä sillä on kyllä helposti useammankin prosenttiyksikön vaikutus kursseihin.  Eli jos arbitraasi ja ilmainen raha on USDT/USD treidissä n. 2-5% luokkaa niin saa olla kyllä kieli keskellä suuta ettei mene tappioksi säädön jälkeen. Ainakin isoilla volyymeillä.

Tuo Bitfinex-Tether kuvio on jännä. Bitfinexissä ei ole mitään USDT-pareja vaikka Tetheriä (USD ja EUR) voi depota ja withdrawata. Eli onko bitfinexin USD parit oikeasti kuitenkin UDST pareja vaikka niin ei ilmoiteta? 

Nostoihin jännä nyanssi bitfinexin tämän hetkisestä ilmoituksesta Tetherin withdraw-sivulla:

"Total tethers available in Bitfinex hot wallet (Omni): 12,557,850.08 USD
Total tethers available in Bitfinex hot wallet (Ethereum ERC20): 17,114,047.51 USD"

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.10.2018 9.45

Ainoa että käsittääkseni ainoa julkinen fiat pari USDT:lle on Krakenin USDT/USD. Kaikki muut on krypto/USDT parina ja siinä taas omat vola- ja arbitraasiriskinsä. 

Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 22.31

"Osinkojen verotus voidaan katsoa ansiotuloksi, mikäli yritys ei sijaitse EU/ETA-alueella eikä Suomella ole kyseisen maan kanssa voimassa olevaa verosopimusta. Tämä mahdollistaa esimerkiksi verosuunnittelumahdollisuuden kuolinpesissä, joissa osinkoja voidaan saada jakamattomaan kuolinpesään alhaisella veroasteella."

 

Avaatko tarkemmin miten tämä suunnittelu tapahtuu? Ja kuinka monen maan kanssa poislukien Pohjois-Korea ja vastaavat suomella ei ole verosopimusta?

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.10.2018 12.23

IOTA on tulossa lähiaikoina Ledgerin tukemaksi. Pienillä askeleilla eteenpäin ja selkeästi tiimissä on kovaa porukkaa sekä tulee koko ajan lisää tekijöitä IF:n leipiin. Yksi suurin mattimeikäläistä häirinnyt IOTA:n ominaisuus eli osoitteiden kertakäyttöisyys ollaan ehkä jollain tavalla ratkaisemassa, jolloin mainstream käyttö ja tahattomat turvallisuuspoikkeamat vähenee.

https://blog.iota.org/a-proposal-for-reusable-addresses-part1-bc6dbca84cbf

https://blog.iota.org/a-proposal-for-reusable-addresses-part-2-d83d328ff1b3

Cardano on myös toinen ns. tulevaisuuden krypto (ainakin sellaiseksi markkinoitu). Onko Castelierolla mitään tarkempaa mutuarvioita IOTA vs. Cardano tulevaisuuden teknisestä käyttöpotentiaalista. Cardanossa ilmeisesti sama lompakko-ongelma kuin IOTA:ssa eli vaihtoehtoja on vähän ja Daedaluksen kanssa ollut joillain haasteita.

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 25.9.2018 22.48

Kryptoissa taitaa olla osaavalle treidaajalle kyllä ihan hyvää päivätuottoa olemassa. Vipuakin saa hyvin hyödynnettyä. 

 

Voidaanko periä takaisin liikaa maksettu sijoitus? - 24.9.2018 18.03

Akilla taisi mennä puurot ja vellit sekaisin, koska yseessä ei ole ns. kuluttajasaatava.

"Yritysten kuluttajilta perimät velat, jotka perustuvat luoton myöntämiseen sekä tavaran tai palvelun hankintaan, ovat ns. kuluttajasaatavia. Kuluttajasaatavia ovat siis esimerkiksi lainat, osamaksuvelat ja tavaran tai palvelun hankintaan liittyvät laskut."

Rikoshyöty voidaan periä ilman vanhenemisaikaa (myös rikosoikeudellisen vastuun päätyttyä), joten 3v vanheneminen ei tule tässä tapauksessa ilmeisesti kyseeseen. 

Voidaanko periä takaisin liikaa maksettu sijoitus? - 22.9.2018 17.31

Voidaan. Vertaa tilanne että tilillesi tulee virheellinen tilisiirto, joka ei ole sinulle tarkoitettu. Mikäli tuhlaat rahat voidaan vielä lätkäistä syyte ja tuomio kavalluksesta.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.6.2018 18.36

EkeKeke kirjoitti:

Joo nostin tappiin smiley. Kyllä mullekkin kelpaa 5000e+ rakebackia valtiolta yhden paperin täyttämisestä. Kirjoitin joskus blogin alkuvaiheissa opintolainahyvityksestä, jota jokainen korkeakouluopiskelija kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Mun mielestä tätä systeemiä ei olla mietitty ihan loppuun asti vaikka tarkoitus on alun perin varmasti ollut jalo.

Muistaakseni tuon hyvityksen sai vielä kokonaisuudessaan vaikka maksaisit kerralla pois yhdessä erässä valmistumisen jälkeen. On toki hommat voineet muuttua 2010 vuoden jälkeen.

Opintolaina on halvinta vakuudetonta lainaa mitä suurin osa ihmisistä tulee saamaan elämäsnsä aikana. Ja kyllä opintolainahyvityksen saa itselleen jos on maksanut lainan takaisin valmistumisen jälkeen, mutta ettei mene liian helpoksi niin keväällä valmistuneet voivat maksaa takaisin vasta 1.8. alkaen ja syyslukukaudella valmistuneet seuraavan vuoden 1.1. jälkeen jos haluaa hyvityksen. Mikäli maksaa ennen tähä niin mitään hyvitystä ei saa. Ei opintolainaa muutenkaan ole järkevää maksaa takaisin ainakaan korkojen puolesta. Vakuudetonta lainaa vastaavaan korkoon ja takaisinmaksuehtoihin on aika hankala saada.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.6.2018 0.02

Hieno suoritus ja onnea valmistumisesta! Ihan mielenkiinnosta niin kai nostit max Kelan opintolainat opintojen aikana lisävivuksi?