Jeans kirjoitti:Pointtisi menee kuitenkin ohi siitä mitä se mun/akin alkuperäisessä postauksessa oli. Jos oletetaan näiden laskelmien pitävän kutakuinkin paikkansa:
I. Sulasalmi kirjoitti:Edellä mainitulla tavalla laskien Fortumin markkina-arvo on tullut alas noin 10,6 jaardia (huippu osuu aika hyvin 2007 lokakuun yleisindeksin huipun aikoihin). Joten nyt ollaan siis tilanteessa, että OMXH_PI (-77 jaardia) exc. Nokia (-80 jaardia), Kone (+13 jaardia) ja Fortum (-10,6 jaardia), että muut ovat nousseet n. 600 miljoonaa*.
Jeans kirjoitti:Ei koneen nousulla ole hirveän suurta merkitystä indexiin verrattuna Nokian romahtamiseen huipuilta. Itseasiassa Fortumin lasku lähes neutralisoi Koneen nousun, joten mun mielestä aika oleellista ottaa nokia pois laskuista kuin on/oli niin massiivinen verrattuna kaikkeen muuhun jos halutaan tietää miten hyvin yleisesti osakekurssit ovat palautuneet 2007 romahduksesta. Ollaan siis ilman nokiaa aikalailla samoilla tasoilla 2007 huipun kanssa, mikä on hyvin kaukana Akin vastauksesta:
Aki kirjoitti:Täsmennys: Osakekurssit USA:ssa lähestyy ATH. Suomessa ei olla siellä päinkään
Kun unohdetaan vuoden 2000 huippu ja otetaan indeksistä pois markkina-arvoaan eniten menettänyt osake ollaan lähellä 2007 tasoa. En kyllä varsinaissti näe syytä unohtaa teknokuplaakaan. Olen törmännyt aika paljon salkkuihin, joissa on menty sisään 2000 paikkeilla ja sen jälkeen ei tehty mitään. Eivät varsinaisesti ole plussalla.
Kuten TEP1s ansiokkaasti selitti, ovat toiset toimialat menestyneet paremmin kuin toiset. Ei niin yllättäen paremmin pärjänneet toimialat ja yritykset ovat performoineet paremmin.
Ennen tätä keskustelua tarkastelin mitään indeksejä yhtään pitempään muuten 90-luvulla. Mutta hyvin vahva intuitiivinen käsitys oli, että huipuissa ei olla. Tämä taas pohjautui siihen, mitä ne osakkeet, joita nämä vuodet olen seurannut, maksavat. Tätä TEP1S yritti selittää, eli käsityksemme markkinoiden kehityksestä pohjjautuu siihen, mitä seuraamme. Indeksien vilkaisu imo vahvisti tämän.