21.1.2018 - 08:20

jacccc

+3
Liittynyt:
10.1.2018
Viestejä:
5
Proletaari kirjoitti:

Koska olen mielelläni samaa mieltä itseäni viisaampien kanssa tyydyn komppailemaan Daytraderia. Odotan mielenkiinnolla ja ehkä myös pienellä vahingonilolla sitä itkua mikä tästä laskusta seuraa, jos ei pian suunta muutu vaan lasku jatkuu tai jopa jyrkkenee.

Voi toki olla että vuoden päästä ollaan 100 000 eurossa ja noustaan loppuikäni, mutta turha sitä on itkeä. Toistaiseksi tämä täyttää mielestäni 100% kaikki hypen ja kuplan tunnusmerkit, ja olisin toiminut vastoin maalaisjärkeä ja sijoitussuunnitelmaani jos olisin siihen sijoittanut.

Arvelin jo että kun laskee kymppitonniin niin ostajalauma lähtee liikkelle ja kurssi pomppaa taas reilusti, mutta nyt mentiinkin jo alle kymppitonnin. Tätä kirjoittaessa 9958€.

Lähtökohtaisesti ei kannata sellaiseen sijoittaa sellaiseen mitä ei ymmärrä. Mutta jos ei perehdy aiheeseen, niin toisten kasvaneille sijoituksille on turha olla kateellinen tai tappioille vahingoniloinen. Sama pätee yhtä hyvin kryptojen lisäksi vaikkapa osakesalkkuun, viputuotteisiin ja pokerituottoihin. Kurssin ei tarvitse kauaa olla punaisella, niin nämä tulppaani-ilkkujat lähtevät rinta rottingilla liikkeelle. Asiaan on varmasti vaikuttanut, että päämedioiden uutisointi aiheesti on ollut jokseenkin luokatonta. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu...

 

0
0
21.1.2018 - 14:18

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Yllättävän moneen asiaan voi bitcoinkin kohta taipua
https://bittiraha.fi/content/bitcoinin-teknologinen-kehitys-vuonna-2018

Bitcoinilla näyttää olevan markkinointi ongelmana, kun aika harva näitäkään asioita tietää.
Eli mitä nämä uudistukset auttavat, jos muilla tarjota samankaltaista tuotetta paremmalla markkinoinnilla.

Pysyy toki kehityksen mukana..

0
0
21.1.2018 - 16:12

Casteliero

+5591
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2002

Bitcoinin päällehän on tulossa mm. SegWittiä, Lightning networkia, Tumblebittiä, Mimblewimbleä, Rootstockia jne. Segwitin ja lohkokokojen kanssa taisteltiin pari vuotta ja sen seurauksena tuli Bitcoin Cash ja jatkona kaikki muut Bitcoin forkit. Vieläkin niistä väännetään vaikka Segwit on jo mahdollistettu pääketjuun. Segwitin käyttöönotto on taas sitten toinen asia ja toistaiseksi sen on ottanut käyttöön vasta pieni osa. Tälle on odotettavissa muutos kun Core julkistaa uuden päivityksen. Eli kaikessa kestää Bitcoinin kanssa. Lähinnä sen takia, minkä he näkevät myös positiivisena asiana, eli siellä ei ole sitä varsinaista johtoa taustalla joka toimisi uudistusten veturina. Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa, että Satoshi on pysynyt tuntemattomana.

Segwit, Lightning, Tumblebit ja Mimblewimble on kaikki hyviä palikoita Bitcoiniin. Ne nopeuttaa siirtoja ja samalla tekee ne halvemmaksi, sekä myös parantaa salausta ja anonymiteettiä. Rootstock on myös hyvä lisä, pääasiassa siitä syystä, että se mahdollistaa reitin interoperabilityyn muiden ketjujen kanssa paremmin. Eli Bitcoin pystyy paremmin ja automaattisesti keskustelemaan esim. Ethereum-ketjun kanssa. Rootstockin päälle voi myös rakentaa esim. natiiveja Bitcoin maksupalveluita, eikä se olisi enää niin riippuvainen ulkopuolisista maksupalveluista. Isommin eri palveluiden kehittämiseen, Bitcoinin käytännössä keskitetyn sivuketju palvelun kanssa en hirveästi usko kasvavan. Niille löytyy parempia alustoja, joissa samat ominaisuudet on ajettu sisään protokolla tasolle. Eli Rootstock tuskin kilpailee alustojen, kuten Ethereum, NEO jne kanssa, mutta kasvattaa varmasti Bitcoinin käyttömahdollisuuksia.

0
0
21.1.2018 - 23:40

Casteliero

+5591
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2002

Alustoista Ethereum tietysti. Tezos voi tulla hyvin markkinoille, jos ne saa sisäiset sotkut kuntoon ja ketjun käyntiin helmikuussa. RChainillä on kova tiimi kasassa, mm. Vlad Ethereumista mukana ja Makerin porukkaa. NEO:lla on potentiaalia ja Cardanoa varmaan jossain vaiheessa seurailen tarkemmin. Tällä hetkellä ei Cardanolle ole kiinnostusta nykyhinnalla/kehityksellä.

Muista projekteista mielenkiintoisia on esim. ChainLink, Aion, 0x, Maker. Aragon tulee myös olemaan tärkeä työkalu eri projekteille. Factom on todella aliarvostettu projekti.

Bitcoinia tietysti pitää myös seurata yleisesti markkinoiden takia, muuten ei kauheasti innosta.

Eli aika pitkälti samoja projekteja. Disclaimerina voin sanoa, että en omista juuri näistä mitään itse, mutta nään ne tärkeäksi Ethereumin infran rakentamisen kannalta ja sitä kautta koko Ethereum ekosysteemin.

0
0
22.1.2018 - 00:46

Kasakka

+3
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
9

Onko esim. Castelierolla näkemystä Interbit-alustasta? Energiasektorilta ainakin BP on ollut yhteistyökumppanina kehityksessä ja finanssipuolelta Visa. Kilpaileeko suoraan Ethereumin kanssa samoista asiakkaista/markkinoista?

0
0
22.1.2018 - 01:27

Casteliero

+5591
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2002

Tavallaan kilpailee, mutta pääasiassa ei. Interbit on suljettu lohkoketju-alusta, eli sillä ei ole avointa ketjua jolle kaikki voi päälle rakentaa palveluita tai käyttää ketjua, eikä myöskään virtuaalivaluuttaa. Suljettuja ketjuja palveluina tarjoaa myös esim. IBM, JP Morganilla on Ethereumin pohjalle rakennettu Quorum, Microsoft tarjoaa Azure palveluissa lohkoketju-mahdollisuutta jne. Siinä mielessä ne kilpailee esim. Ethereumin kanssa, että jostain näistä teknologioista voi mahdollisesti tulla industry standard, mutta todennäköisesti niitä tulee kuitenkin olemaan useita.

Suljetut ketjut toimivat vähän intranetin tavoin, eli ne voi toimia esim. korporaation sisäisenä ketjuna, supply chain ketjuina, usean saman alan toimijan konsortioketjuina jne., kun taas avoimet ketjut toimivat internetin tavoin, eli jokainen voi sinne rakentaa mitä haluaa ja osallistua toimintaan. Ethereumilla on tässä etu suljettujen ketjujen puolella, koska sillä on ainoana myös avoin ketju ja näin ollen helpoin yhdistää näitä suljettuja ketjuja avoimeen ketjuun. Tulevaisuudessa kun skaalausongelmat ja yksityisyysongelmat on avoimissa ketjuissa ratkaistu, niin hyvin todennäköisesti myös suurin osa suljettujen ketjujen toiminnasta siirtyy avoimiin ketjuihin. Ja suljetuille Ethereum alustoille rakennetut palvelut siirtyvät suht saumattomasti avoimeenkin ketjuun.

Ethereumin osalta suljettujen ketjujen kehitystä pyöritetään pääasiassa Enterprise Ethereum Alliancen kautta, jossa on yli 200 jäsenyritystä, joilla on velvoite osallistua kehittämään omalla tahollaan Ethereum palveluita ja mahdollisesti myös auttamaan avointa ketjua näillä kehityksillä. Ne kun yleensä voidaan tarvittaessa siirtää suoraan avoimeen ketjuun ja toisinpäin.

Mutta periaatteessa ei siis kilpaile ja Interbit ei liity mitenkään virtuaalivaluuttoihin tai avoimiin ketjuihin.

0
0
22.1.2018 - 06:38

jacccc

+3
Liittynyt:
10.1.2018
Viestejä:
5

Uskon "3. sukupolven", eli lohkoketjujen yhteistoimintaa ratkovien projektien nousevan paljon esille tämän ja seuraavan vuoden aikana.

Erityisen lupaavalta vaikuttaa AION joka julkaisee testnettinsä aivan lähiaikoina ja mainnettinsä tämän vuoden aikana. Samaan kategoriaan kuuluu Polkadot (ethereumin perustajista Gavin Wood) ja Cosmos, joita olen vähemmän tutkinut.

Mitä tulee muihin projekteihin, niin ethereumin suuntaan on niin paljon network effectiä, että tahti tuskin kehitystyön suhteen hidastuu.

0
0
22.1.2018 - 21:56

CassieFin

+154
Liittynyt:
19.1.2018
Viestejä:
128

Nordea kieltää henkilökunnaltaan kryptovaluuttakaupan.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-22/nordea-bans-employee…

 

Ensikäden tietoa, viikonlopun aikana ja tänään, Nordea on estänyt yksityishenkilöiden lähtevän maksuliikenteen muutamiin suurimpiin

vaihtopörsseihin. Saapuvia maksuja ei voi blokata, mitä ilmeisemmin. Ainakin Ruotsissa ja Suomessa. Aika kova moovi. Mielestäni osin lainvastainen.

Käsittääkseni maksuliikenteeseen voidaan puuttua ainostaan poliisin ja ulosottomiehen toimesta.

0
0
22.1.2018 - 23:11

Jefe

Liittynyt:
20.1.2018
Viestejä:
2
CassieFin kirjoitti:

Nordea kieltää henkilökunnaltaan kryptovaluuttakaupan.

Ystäväni Nordealta kertoi tästä kiellosta jo viime kesänä eli linjaus on ollut voimassa jo ainakin puolen vuoden ajan.

0
0
23.1.2018 - 11:17

Kryptovaluutat

Liittynyt:
23.1.2018
Viestejä:
1

On aika eri asia kieltää henkilökunnalta kryptovaluuttojen ostaminen firman rahoilla - tai kieltää heitä käyttämästä omia rahojaan omalla vapaa-ajallaan kryptojen ostamiseen. Ensimmäisen ymmärrän hyvin - jälkimmäistä ei varmasti voida mitenkään "enforcata". Ja Ruotsissa on sen verran vahva liitto, että eiköhän tuommonen kielto kumota aika nopeasti...

0
0
23.1.2018 - 11:47

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Eiköhän tuossa Nordea casessa ole kyseessä se että ei saa ostaa/myydä kryptoja pankin rahoilla tai omalla rahalla työajalla. Ei yhtiö voi kieltää työntekijöitä olla tekemättä jotain omalla ajallaan.

Mitä tulee kryptojen hinnan kehitykseen niin nyt on ollut jo pari viikkoa että hinta on pyörinyt +-10%.

0
0
23.1.2018 - 13:40

node

+23
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
116

Joo, aika samansuuntaista on.

  • Miksi näet että Factom on todella aliarvostettu?
  • Onko mielessä jotain todella mielenkiintoista ICO:a/juuri pörssiin tullutta?
  • Mikä näistä mainitsemistasi on mielestäsi kaikista lupaavin teknisesti, sekä arvonnousupotentiaalina - poislukien ETH?
  • Miksi tähän ketjuun tuli melkein kaikilta AION? Miksi AION on niin lupaava?

 

0
0
23.1.2018 - 13:55

node

+23
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
116
jacccc kirjoitti:

Uskon "3. sukupolven", eli lohkoketjujen yhteistoimintaa ratkovien projektien nousevan paljon esille tämän ja seuraavan vuoden aikana.

Tajusin itse vasta vähän aikaa sitten että lohkoketjuissa on perustavaa laatua oleva ero dotcomiin. Dotcomissa oli thin protocol, fat apps ja tässä juuri päin vastoin. Olemme vasta ihan alussa ja nyt on alkamassa todellinen kilpailu protokollatasolla - näiden päälle tulee myöhemmin palvelut. Lohkoketjut ovat lähempänä Linuxia, joka toimii taustalla, mutta tällä kertaa vain on mahdollisuus tokenien ansiosta sijoittaa tulevaisuuden protokolliin. Tälläistä mahdollisuutta ei ollut dotcomissa.

Eli lohkoketjujen yhteistoimintaa parantavat protokolla, lohkoketjujen protokollat ja varsinkin protokollat, jotka liittyy smartcontracteihin on se minne olen itse menossa. Veikkaan että isompi katse alkaa siirtymään noin tämän vuoden aikana näihin isosti.

Voin olla myös täysin väärässä, mutta tässä oma näkemykseni. Joten haastan teidät kaikki heittämään lisää hyviä näkemyksiä näihin liittyvistä projekteista - vielä on vähän aikaa ennenkuin muut tulevat.

0
0
23.1.2018 - 14:40

Casteliero

+5591
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2002

node: 

Tuossa on hyvä artikkeli Factomista, joka käytännössä kattaa syyt miksi se on aliarvostettu: https://steemkr.com/cryptocurrency/@jasonjenkins/why-we-added-our-first…

Siinä ei käytännössä ole yhtään hypeä ympärillä, kun yhteistyökumppanit on nuo mitä on ja ne ei juuri julkistele mitään uutisia.

Tulevista projekteista seurailen Dfinityä, NuCypheriä ja DyDx pörssiä. En ole varma tuleeko näistä ICO:ja kuitenkaan ollenkaan. Dfinityllä oli aiemmin jo pre-sale ja ne pärjää varmaan niillä vielä pitkään, NuCypher keräsi myös perinteisen rahoituskierroksen, mutta varmaan ICO myös tulossa ja DyDx on myös vahvasti rahoitettu perinteisin keinoin. Trinitystä, joka on NEO ketjun päälle rakennettu Raiden/Lightning verkko, otin kopin pienellä panoksella, mutta ei se ainakaan vielä ole kummemmin lentoon lähtenyt.

Alustoista potentiaalisin poislukien Ethereum on minun mielestä RChain. Arvonnousu potentiaalia on enemmän varmaan NEO:lla ja Tezoksella, niillä on jo hyvä ja uskollinen seuraajaporukka kasassa ja ne saa varmaan markkinahypeä aikaiseksi. NEO:lla on hyvä brändäys ja alkaa pikkuhiljaa tulla projekteja päälle ja Tezoksella on kovat tekijät ja kovia rahoittajia takana, niin nostetta saa varmaan aikaiseksi markkinoille tullessa.

AION:n Matt Spoke oli aiemmin Deloittella Blockchain Specialistina ja nyt toimii mm. Ontario Securities Commissionissa Fintech Advisorina ja Enterprise Ethereum Alliancessa kuuluu Board of Directoriin ja on muutenkin todella kova tekijä. AION:lla on myös tulossa reilusti yhteistyökuvioita ja Nuco, joka on firma, joka kehittää AION:a, kuuluu EEA:han, eli siellä on heti se 200+ potentiaalista yhteistyökumppania. Kannattaa seurata youtubesta Aionin kanavaa, sieltä saa viikottain päivityksiä AION:n kehityksestä. Tuossa vielä linkki siihen: https://www.youtube.com/channel/UCu4u9tYEgUyNL9KMgrCZvXQ/videos

0
0
23.1.2018 - 14:52

node

+23
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
116

Laitan tähän vielä muistiin, että dotcom nousi noin 6 tiljoonaan ja osallistuminen tuli pääasiallisesti jenkeistä. Jenkkien nettovarallisuus (net worth) v. 1995 oli noin 30 triljoonaa. Nyt osallistuminen kryptoihin on kutakuinkin globaalia. Globaali nettovarallisuus (net worth) tällä hetkellä on noin 280 triljoona, eli noin pyöreästi 10 kertainen jenkkien vuoden -95 nettovarallisuuteen. Jos globaali kryptokupla saavuttaa samat mittasuhteet kuin dotcom, niin kryptojen marketcap pitäisi nousta 60 triljoonaan.

Kryptojen marketcap tällä hetkellä 0.5 triljoonaa. Jos kyrptojen marketcap tulee nousemaan yhtä suureksi globaalisti kuin dotcom, niin kryptojen markkinan pitäisi vielä x120! Kuinka korkealle kryptot vielä tuleekaan nousemaankaan? - mielenenkiintoista seurata. Tämäkään ei ole sitten mikään sijoitusneuvo, kunhan vain pyörittelen lukuja.

 

0
0
23.1.2018 - 15:03

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Viime aikoina on vaikuttanut silti että ei kryptot saa samaa nostetta kuin alkuvuodesta milloin oli nousu kovaa. Voi ehkä johtua siitä että huipusta 7.1 825 miljardia on tultu alas yli 300 miljardia niin moni sijoittaja on saanut näpeilleen jos noihin aikoihin kryptoja. Monella on varmasti huonoja kokemuksia niin ehkä on vähän laantunut tuo FOMO kryptojen osalta kun ei kaikki enään hehkuta.

0
0
23.1.2018 - 15:30

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Node: sun paras arviosi on siis, että kryptojen fair value olisi luokkaa 60 000 miljardia dollaria eli 60 biljoonaa?  Triljoonat taitaisivat olla sitten jo dotcomiakin hurjempi juttu.

Yritän tässä vain haarukoida odotuksia. Mielenkiintoista olisi nähdä tuo maailma. Voisi asua kryptomajoissa, vaurastua krypto-osingoilla, ajaa kryptoautoilla ja viljellä kryptopeltoja. No maailma muuttuu vinhaa vauhtia! Kaltaiseni kryptoshorttarit laitetaan varmaan kryptovankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. 

0
0
23.1.2018 - 15:49

Casteliero

+5591
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2002

Daytrader: 

Kryptojen market cappiinhän lasketaan myös ICO:t jne. Eli noista projekteista voi helposti tulla seuraavia Facebookeja tai Netflixejä. Montaa niitä ei tarvitse, että päästää biljooniin market capissä.

Kryptoista saa myös "osinkoja" steikkauspalkkioina, eli kun osallistut steikkaukseen ja pidät ketjua yllä, saat siitä palkkion kyseisinä kryptoina.

Autoihinkin tulee varmasti jossain vaiheessa sisäiset lompakot, joille voi ladata kryptovaluuttaa tai tokeneita, joilla maksaa automaattisesti esim. tiemaksut kilometrien mukaan, tai tietullit, sekä sähkön latausmaksut. Ne palvelut tulee todennäköisesti lohkoketjujen päälle automatisoidusti, jos ei parempia vaihtoehtoja keksitä, eli nekin on "kryptoautoja" tulevaisuudessa.

Mutta en kyllä allekirjoita noita noden valuaatioarvioita, laitoin vaan esimerkkejä lisää.

0
0
23.1.2018 - 15:56

node

+23
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
116

Daytrader:

Jep hyvä huomio - käänsin trillion sanan suoraan suomeksi. Biljoonakin on jo niin iso numero kun tulee harvemmin käytettyä, joten pitäydytään miljardeissa ja kirjoitetaan uudestaan. Meniköhän nyt oikein?

Laitan tähän vielä muistiin, että dotcom nousi noin 6 000 miljardin arvoiseksi ja osallistuminen tuli pääasiallisesti jenkeistä. Jenkkien nettovarallisuus (net worth) v. 1995 oli noin 30 000 miljardia. Nyt osallistuminen kryptoihin on kutakuinkin globaalia. Globaali nettovarallisuus (net worth) tällä hetkellä on noin 280 000 miljardia, eli noin pyöreästi 10 kertainen jenkkien vuoden -95 nettovarallisuuteen. Jos globaali kryptokupla saavuttaa samat mittasuhteet kuin dotcom, niin kryptojen marketcap pitäisi nousta 60 000 miljardiin.

Kryptojen marketcap tällä hetkellä 500 miljardia. Jos kyrptojen marketcap tulee nousemaan yhtä suureksi globaalisti kuin dotcom, niin kryptojen markkinan pitäisi vielä x120!

Mielenkiintoista tulee olemaan seurata kuinka korkealle kryptot tulevat lopulta nousemaan.

 

0
0
23.1.2018 - 16:57

node

+23
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
116

Kiitos Casteliero.

  • Trinity näyttää erittäin mielenkiintoiselta pelilapulta joka tulee saamaan nostetta vivulla jos/kun NEO kasvaa.
  • AION on todella mielenkiintoinen projekti - hyvä että hinta on tällä hetkellä menossa alaspäin kuin ylöspäin.
  • Bitcoinin rooli edelleen erittäin suuri markkinassa - koko markkina liikkuu bitcoinin laskun mukaan. Nyt on mielenkiintoista seurata, että tuleeko BTC bull ja altit pysyy suht vakaana? Näinhän kävi viimeksi.

 

0
0
23.1.2018 - 19:58

lapsikas

Liittynyt:
23.1.2018
Viestejä:
3

Itse en ole kryptoihin sijoittanut, mutta mielenkiinnolla seuraan kehittymistä.

Tuli vastaan tether, josta ei täällä ollut ollenkaan keskustelua.

Onko porukalla näkemystä miten tämän tilanne voi kehittyä, lyhyellä lukemalla hämmentää?

Tämähän toimii periaatteessa kuin keskuspankit jos ymmärrän oikein? 

Yksi tether vastaa yhtä jenkkidollaria.

Tethereitä on kiihtyvällä tahdilla lisätty kiertoon.

According to Tether Limited, each unit of Tether is backed by one United States dollar held in reserve by Tether Limited.

Tällä hetkellä tethereitä on jo 2 miljardia, eli nämä väittävät, että näillä on 2 miljardia dollaria varastossa? Itse kuvittelisin tämän olevan epätodennäköistä.

Muutenkin toiminta vaikuttaa erittäin laittomalta, jonka puolesta joku jenkkiviranomainen saattaisi olla valmis tekemään jotain. Tosin enpä ole tästäkään varma.

Anyway, kuulisin mielelläni jos joku osaa paremmin tiivistää idean ja onko tää scam vai oonko vaan pihalla? Näillä on ilmeisesti vahvat suhteet Bitfinexiin omistajatahon puolesta.

 

0
0
23.1.2018 - 21:52

CassieFin

+154
Liittynyt:
19.1.2018
Viestejä:
128

 

Huhtikuun alku 2013. Eräs Helsinkiläinen mies näki Coinissa potenttiaalia. Noin 50.000€ kultaa vaihtui "leikkirahaan", hieman alle 200$ kpl.

Paras ja varmin tapa voittaa kasinolla, on omistaa sellainen. Tämä on kyllä totta.

Vuonna 2013 smart money mietti, että jos perustais ihan oman kolikon. Pystyn tarvittaessa nimeämaan erään kryptovaluutan,'

joka on suomalaista alkuperää. 

Kyllä tämä on niin dotcom 2.0, ei puutu kuin keltainen ja sininen Lambo.

0
0
24.1.2018 - 10:39

node

+23
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
116
Daytrader kirjoitti:

Node: sun paras arviosi on siis, että kryptojen fair value olisi luokkaa 60 000 miljardia dollaria eli 60 biljoonaa?

Tämä on mielenkiintoinen aihe, joten palaan tähän vielä. Eli en hakenut noilla luvuilla fair valueta vaan yritän sovittaa kryptoja historialliseen kontekstiin, jossa paras vertailukohta mielestäni on dotcom. Ylipäätään kryptojen arvoittaminen on hankalaa, mutta kryptoissa on vielä ylimääräinen taso joka vaikeuttaa asioiden arvottamista. Kryptot ovat itsessään valuuttoja ja tokeneita, jotka arvotetaan tällä hetkellä Bitcoiniin. Jos joku alt-coin tai token maksaa tällä hetkellä 1032 satoshia, niin jos ei ole ollenkaan pelannut näiden krypto-hintojen kanssa, niin asioiden arvottaminen on vieläkin vaikeampaa.

Tärkeitä huomioitavia asioita dotcomiin verrattaessa on mielestäni:

  • Internetin takia informaatio liikkuu nopeammin, joten kupla voi muodostua nopeammin
  • Dotcom kasvoi 6 000 miljardiin. Dotcom oli enemmänkin jenkkien paikallinen kupla - kryptot ovat lähes globaali + dotcom kupla pitää inflaatiokorjata nykypäivään + FIAT-rahaa printataan valtavia määriä kautta läntisen maailman. Esim. Bitcoinin nykyinen marketcap on suuruudeltaan lähinnä vitsi verrattuna esim. siihen faktaan, että Jenkit printtaa Bitcoinin nykyisen marketcapin verran FIAT-dollareita - kolmessa kuukaudessa.

Näistä johtuen pidän itse tällä hetkellä konservatiivisenä arviona, että kryptot kasvavat 10 000 miljardiin, mikä tarkoittaisi x20 nykyisestä. Jos minun pitäisi nyt veikata itse kuinka korkealle mennään ja joutuisin käyttämään suht. kapeaa haarukaa, arvioin että tullaan menemään 15 000 - 20 000 miljardin väliin. Mutta jos tulemme kokemaan dotcomin kokoisen kuplan tälläkin kertaa globaalina, niin 60 000 miljardia ei ole yllättävä, vaan oletettava lopputulos.

Tämän kaiken sanottuani, olen aikaisemmin jo tutustunut Nassimin tuotoksiin ja toki jokin negatiivinen musta joutsen, äärimmäinen lainsäädäntö, talousjärjestelmän kaatuminen, meteoriitti jne. voi kaiken muuttaa - siihen asti kryptot ovat kuitenkin jo Musta Joutsen. Ääri positiivinen musta joutsen, joka on mieletön sijoitustilaisuus. Seuraavaa tälläistä joutuu odottamaan todennäköisesti kymmeniä vuosia. Lohkoketjut ovat tulleet jäädäkseen. Ne tulevat muuttamaan paljon maailmaa, mutta ennenkuin ne muuttavat paljon maailmaa, niin nautitaan tästä kuplasta ensin. Veikkaan että huippu tulee löytymään jostain 1-2 vuoden päästä, jonka jälkeen karhu teurastaa 97-99% kryptoista.

0
0
24.1.2018 - 16:18

node

+23
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
116
node kirjoitti:

QSP ZRX AION LINK REQ ICON ETH ja BTC

En painottanut näitä ollenkaan aikaisemmin, jotta saatiin mahdollisimman unbiased vastaus teiltä muilta. Harmi että useampi ei ole lähtenyt keskustelemaan. Omasta mielestä tässä joukossa on yksi projekti johon suosittelen teitä kaikkia tutustumaan todella tarkasti ja sen jälkeen teette omat johtopäätökset: ChainLink.

Ja oikeastaan irrallaan kaikesta edellä kirjoittamastani tässä voi olla mielenkiintoinen spekulaatiokohda, joka voi saada kovan hypen aikaiseksi lyhyeksi ja ehkä vähän pidemmäksikin ajaksi, eli Electroneum. Kolikko jota voi mainata puhelimella. Hassua sinänsä että kolikoiden mainaus ei edes tapahdu puhelimessa oikeasti vaan on enemmänkin emulaattori, eli ei kuluta akkua. Tämän lisäksi kännykkäsi on oma lompakko, jolla voit siirtää rahaa - electroneumeja - kaverin kännykkään oikeasti helposti. Mainaus ja rahojen siirto toiseen kännykkään on tehty todella helpoksi. Lompakkosovelluksen voi ladata helposti Play Storesta jne. jo nyt, mutta mainaus ei toimi vielä. Lompakkosovellus on betatestaus-vaiheessa ja sen julkistus kaikkien käytettäväksi pitäisi tulla lähiaikoina, joten kohta nähdään, että alkaako tuo sovellus leviämään kuin kulovalkea vai ei. Minusta tämän ajoitus on aika täydellinen juuri nyt, koska kryptoista puhutaan mediassakin jo aika paljon.

Laittakaapas muutkin tänne ideoita, jos on mielessä. Mielellään ICO-vaiheesta tai juuri ennen kuin tulee pörssiin - toki kaikki muutkin ideat tervetulleita. Nämä eivät siis olleet mitään sijoitusvinkkejä.

0
0
24.1.2018 - 16:46

Casteliero

+5591
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2002

Minähän otin jo ChainLinkkiä ICO:sta, eli tutustuminen on kyllä tehty jo huolella aikoja sitten. Tosin möin ne myös pois, mutta tarkoitus on ostella muutamaa potentiaalista kolikkoa tuossa myöhemmin, niin siinä vaiheessa todennäköisesti otan LINKiä takaisin. Sergey on kova tekijä ja tehnyt paljon hommia lohkoketjujen parissa vuosien saatossa ja oraakkelit on olennainen osa lohkoketjujen infraa, avoimien, sekä suljettujen. Keskitettyjä oraakkeli systeemeitä on muutamia, mutta keskittämättömyys on oraakkeleissa todella tärkeä, ettei ketjuun siirrettyä dataa pääse kukaan matkalla manipuloimaan. Hieno projekti.

ICO:ja ei ole itselle ainakaan mielenkiintoisia tällä hetkellä. Helmikuussa voi tulla esim. Dfinity ja NuCypher, joista varsinkin Dfinity kiinnostaa kovasti.

0
0