Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Uskon "3. sukupolven", eli lohkoketjujen yhteistoimintaa ratkovien projektien nousevan paljon esille tämän ja seuraavan vuoden aikana.

Erityisen lupaavalta vaikuttaa AION joka julkaisee testnettinsä aivan lähiaikoina ja mainnettinsä tämän vuoden aikana. Samaan kategoriaan kuuluu Polkadot (ethereumin perustajista Gavin Wood) ja Cosmos, joita olen vähemmän tutkinut.

Mitä tulee muihin projekteihin, niin ethereumin suuntaan on niin paljon network effectiä, että tahti tuskin kehitystyön suhteen hidastuu.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Proletaari kirjoitti:

Koska olen mielelläni samaa mieltä itseäni viisaampien kanssa tyydyn komppailemaan Daytraderia. Odotan mielenkiinnolla ja ehkä myös pienellä vahingonilolla sitä itkua mikä tästä laskusta seuraa, jos ei pian suunta muutu vaan lasku jatkuu tai jopa jyrkkenee.

Voi toki olla että vuoden päästä ollaan 100 000 eurossa ja noustaan loppuikäni, mutta turha sitä on itkeä. Toistaiseksi tämä täyttää mielestäni 100% kaikki hypen ja kuplan tunnusmerkit, ja olisin toiminut vastoin maalaisjärkeä ja sijoitussuunnitelmaani jos olisin siihen sijoittanut.

Arvelin jo että kun laskee kymppitonniin niin ostajalauma lähtee liikkelle ja kurssi pomppaa taas reilusti, mutta nyt mentiinkin jo alle kymppitonnin. Tätä kirjoittaessa 9958€.

Lähtökohtaisesti ei kannata sellaiseen sijoittaa sellaiseen mitä ei ymmärrä. Mutta jos ei perehdy aiheeseen, niin toisten kasvaneille sijoituksille on turha olla kateellinen tai tappioille vahingoniloinen. Sama pätee yhtä hyvin kryptojen lisäksi vaikkapa osakesalkkuun, viputuotteisiin ja pokerituottoihin. Kurssin ei tarvitse kauaa olla punaisella, niin nämä tulppaani-ilkkujat lähtevät rinta rottingilla liikkeelle. Asiaan on varmasti vaikuttanut, että päämedioiden uutisointi aiheesti on ollut jokseenkin luokatonta. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu...

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Onko kukaan treidannut toiminimen kautta ja mitä vaikutusta tällä on verotukseen?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tänä vuonna myyn kryptosijoituksiani euroiksi. Miten vero-prosessinne ovat sujuneet? 

Onko veroasiantuntijan konsultointi ollut tarpeellista (saa vinkata pätevän), vai verottajan kanssa asiat sujuneet ongelmitta. Tarvitaanko veroilmoituksen täytön lisäksi muita käytännön toimenpiteitä (muuta kuin maksaa koituvat verot 34%)?

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Törmäsin Pyysingin kolumniin ja täällähän vaikuttaa olevan asiallista keskustelua kryptoista. Kun vuosia sitten aloin perehtyä lohkoketjuihin ymmärsin teknisen potentiaalin, mutta puhuessani muille aiheesta menivät konseptit heiltä täysin yli hilseen. En ole kuitenkaan lähtenyt ikinä mainostamaan lohkoketjuja sijoituskohteina.  Nyt kun aihe on saanut julkisuutta viime aikoina, pienellä myötähäpeällä seuraan nykyistä foorumi/youtube-virtaa, jossa keskustelu keskittyy lähinnä nelinumeroisten voittoprosenttien tavoitteluun kolikolla XX.

Jos en itse tekniikasta ymmärtäisi, kiertäisin myöskin asian kaukaa jos uhkapeliongelmainen kehuskelisi pokeripöydässä tehneensä voittoja sijoituskohteella X. Yhtä lailla kun pokerissa voi voittaa turnauksen tuurilla, niin jonkun kryptosijoituksen voivat onnistua tuurilla. Nämä eivät tarkoita sitä, että pokeri tai kryptosijoittaminen olisivat täysin tuuripeliä. Toiset lohkojetjut ovat hyvinkin erilaisia kuin toiset, ja ihan puhtaita huijauksiakin löytyy, eikä kurssia tuijottamalla näitä eroja voi selvittää. 

Mutta jännät ajat ja saa nähdä kääntyykö Pyysinginkin penseä suhtautuminen tulevaisuudessa. Onhan hyvä muistaa, että sieltä dotcom-buumista ne amazonit ja googletkin ponnisti. 

Näytä koko viesti