Aki Pyysing

+11754
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6563

Siellä, missä ei joskus aurinko koskaan laskenut, on hassu systeemi, jossa pääministeripuolue saa päättää milloin vaalit (kuitenkin viiden vuoden kuluessa) pidetään.

Työväenpuolue (Labour) voittaa vaalit, ellei Argentiina taas hyökkää rivakasti Falklandin saarille ja konservatiivien (vanh. Tories) PM Rishi Sunak lähetä paikalle rivakasti Royal Navya hoitamaan homman. Eikä tämäkään vältämättä riitä.

Eikä sekään, jos Labourin Keith Starmerin pystyttäisiin todistamaan - brittipääministerille täysin epäsopimattomasti - olleen uskollinen vaimolleen koko avioliiton ajan.

Vaalit ja "varma" voitto on poliittisen vedonlyöntini leipä ja voi. Joten tarkkailen tilannetta. Löisin mielelläni Labour Most Seats @1,14, mutta kun niihin vaaleihin voi olla melkein vuosi. Joku lehtineekeri väitti Pravdassa jotain brittiläpyskää lainaten, että toryt voittaisi helpommin loka- tai marraskuussa. Joten vaalit olisivat silloin. 

Väittäisin, että bullshit, edes Rishi Sunak ei vielä tiedä, milloin se ne vaalit pitää. Tosin voivat siis hyvin olla loppusyksystäkin. Ei pidetä joulukuussa (9,4), ettei jengi hermostu, kun jää black puddingit tekemättä ja kosta äänestämällä oppositiota. Ja vedonlyöntimarkkinat tosiaan ennustavat ylivoimaisesti todennäköisimmiksi vaalikuukausiksi loka- (kerroin 3,3) tai marraskuuta (2,38). Löisin ison vedon sen puolesta, että brittitoimittaja katsoi kertoimet, ennen kuin kirjoitti oman juttunsa. Ja suomalaistoimittaja ei osaisi niitä tulkita, vaikka joku kertoisi mistä ne löytää. Jos olisi pakko lyödä kuukaudesta vetoa, löisin viimeistä mahdollista kuuta eli tammikuuta @13. Mutta tässä on varmasti jotain, mitä mie en ymmärrä tai tiedä. Suomessa ainakin pataan ottamassa oleva hallitus istuisi ministeriauton kyydissä ja nostaisi ministeripalkkaa viimeiseen mahdolliseen minuuttiin asti. 

Pubitietovisa: 1p: Kuka oli presidentti, kun Suomessa järjestettiin eduskuntavaalit muuten kuin vaalikauden lopuksi? 2p: Kenestä tuli vaalien jälkeen pääministeri? 3p. Minä vuonna tämä oli?

Neljäntoista prosentin epävarma tuotto vajaan vuoden sijoitukselle tuntuu vain kovin nihkeältä. Lisäksi olisi USA:n vaalit samaan aikaan betsattavana, mutta siellä ollaan niin epävarman äärellä, että AkiBet ei ainakaan vielä usko pystyvänsä arpomaan markkinat biittaavia todennäköisyyksiä.

Saatan kirjoitella vedonlyönnin lisäksi muutakin brittipolitiikkaa, koska luen siitä Economistista viikottain. Tosin enimmäkseen viikon parin takaisia uutisia. Jos hyvin menee, paperilehti tulee kotiin ennen kuin seuraava liberaalin demokratian ja markkinatalouden vahvin linnake ilmestyy. 

Vanhaan hyvään aikaan Hesarin toimittajat muuten varastivat surutta The Economistista juttuja. Vaikuttaa siltä, että ne eivät nykyisin enää, Marko Junkkaria lukuun ottamatta, edes lue lehteä, sniif. Noh, toki twitteriä seuraamalla ja/tai kolmea tuttua vihervassaria haastattelemalla tulee tampereempaa sisältöä.

Brittivaaleissa olen muuten vaihtanut puoluesuosikkiani useammin kuin missään muussa maassa. Ensin en tykännyt ja sitten aikuistuttuani tykkäsin Thatcheristä. Eli ensimmäinen vaihto työväenpuoleesta konservatiiveihin joskus 1986ish. Aina olen eniten tykännyt toki liberaaleista, mutta Brittien first past the post -systeemissä ne voivat päästä aina välillä apupuolueeksi hallitukseen, mutta se on maksimi. John Major vaikutti Harri Holkerilta ja Tony Blair Lasse Lehtiseltä ja miuta vitutti Maggie McGillin syrjäyttäminen, joten 1997 vaaleissa olin (uuden) Labourin band wagonissa ja siellä pysyinkin koko Blairin matkan. 

Olen talousoikeistolaistunut vuosikymmenestä toiseen ja pidin Gordon Brownia Antti Kalliomäkenä tosin seiväs perseessä eikä kädessä, joten 2010 toivoin toryjen David Cameronia. Be careful what u wish for. Cameron oli ovelien vaalikikkojen erikoismies ja johti maansa Brexitiin, jota ei edes itse halunnut. Hiljan muuten Sunak taivutteli Cameronin vaihtamaan vanhan pedofiilirenkaansa ylähuoneeseen ja tulemaan ulkoministeriksi. 

Kaikenlaista, tosin Heikki Haavisto ulkoministeriksi 1993 oli kyllä Esko Aholta yllättävämpi (ja käytännön varmasti menestyksekkäämpi) veto.

Työväenpuoulueen Jeremy Corbyn oli niin kommunisti, että se ei pystynyt demokratiassa voittamaan vaaleja. Silti se oli oppositiojohtajana 2015-2020. Labour olisi voittanut Brexit-äänestyksen jälkeiset 2017 parlamenttivaalit, jos niillä olisi ollut pääministeriehdokkaana magnetofoni. Mutta ei, niillä oli demokraatiksi itseään väittävä sosialisti & antisemiitti Corbyn. Vassarikaadereiden typeryyttä ei pidäkään koskaan aliarvioida. 

Konservatiivit ovat niin sekaisin, että valitsivat pääministereikseen sekä Bonking Boriksen että Liz Trussin. Sunak on ihan tolkun immeinen (ainakin tähän kauhukaksikkoon verrattuna). Mutta silti puolestani Labour voi taas 2024 voittaa vaalit. Olen näköjään vaihtanut toivettani pääministeripuolueesta noin kerran vuosikymmenessä. Tosin tällä kertaa kannatukseni tulee enemmän mahdollisesti tulevasta betsistä kuin aidosta tunteesta. Jos toryillä olisi Boris tai Liz, olisi Starmerin kannattaminen melko automaattinen valinta.

Keith Starmer vs Jeremy Corbyn ovat poliittiselta välimatkaltaan vähän kuin demareissa Antti Lindtman (=tolkuhko demari) vs Matias Mäkynen (=täysin tolkuton). Paitsi että Starmer ja Corbyn ovat paljon kauempana toisistaan. Ja Corbyn saanut vierasta enemmän kuin Mäkynen.

Liberaaleille toki toivon aina sisukkaasti paikkoja, mutta siellä missä sisäoppilaitoksissa tehdään pojista pedofiileja, liberaalien valtaantulo miun elinaikanani tuskin tapahtuu. 

 

4
-1
18.4.2024 - 12:38

Aki Pyysing

OP
+11754
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6563

Lämpenin lyömään 16,5K Labourin "Most Seats" @1,09 BetFuckilla luettuani https://www.economist.com/britain/2024/04/15/explore-our-prediction-model-for-britains-looming-election ja tajuttuani kertoimen menevän korkotuottoiseksi heti kun vaalien ajankohta julkistetaan. imo 9% huhti- marraskuu eli reiluun puoleen vuoteen on ihan ok tuotto. Ja vaikuttaa epätodennäköiseltä, että löydän jenkkivaaleista jotain lyötävää ennen vaalipäivää 5.11. Jolloin brittivaalit on toivottavasti pidetty. Tosin tämän kirjoitettuani tajusin, ettei Rishi Sunak pidä vaalejaan samaan aikaan jenkkien kanssa. Ja on ottamassa pataan. Joten pitää vaalit marraskuun loppupuolella, eli jenkkivaalien jälkeen. Noh, vedonlyöntiyhtiöön saa siirtää myös lisää rahaa. Ja on miulla vielä 9K irtorahaa lyödä. Tästä pääsemmekin näppärästi siihen, että olen erilaisilla vaaleilla ja euroviisuilla kikkaillut 5,5K hyvää neljässä vuodessa. Jätin nimittäin 20K muhimaan BetFuckille sen jälkeen kun ne lopulta SleepyJoe-voitot maksoivat. Ei ihan veret seisauttava voitto, mutta apu se on pienikin apu.  

En lyönyt Labourin kokonaisenemmistöä @1,13, vaikka tämäkin vaikuttaa aika kiveen hakatulta. First past the post on niin pervo systeemi, että sieltä tulee pervoja tuloksia. Joten briteillä on luonnollisesti sellainen käytössään.

Esitin viimeksi kysymyksen ja olin pettynyt, kun kukaan ei ollut viitsinyt googlata vastausta😭. Alakerran uskoontullutta teeskentelevä naapurini ja Robert Sundman tietäisivät googlaamatta. 

Pubitietovisa: 1p: Kuka oli presidentti, kun Suomessa järjestettiin viimeksi eduskuntavaalit muuten kuin vaalikauden lopuksi? 2p: Kenestä tuli vaalien jälkeen pääministeri? 3p. Minä vuonna tämä oli?

1
0
18.4.2024 - 13:36

Aki Pyysing

OP
+11754
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6563

hauturi wrote:

Pubitietovisa menisi kyllä ihan arvaukseksi osaltani. Veikkaisin jotain Kekkonen/Sorsa/1978 -tyylistä

Laatuarvaus. Kekkonen Sorsa 1975 on oikein. Siitä lähtien on eduskuntavaalit pidetty neljän vuoden välein. Vuonna 1978 valittiin Kekkonen viimeisen kerran. Pokerijumalat varjelkoon muuten olemaan huomaamatta omaa seniiliyttään. Kekkonen olisi voinut 1978 vetäytyä Tamminiemeen tissuttelemaan ja naurattamaan nuoria naistoimittajia kaikessa rauhassa, mutta ei, vielä piti lähteä Reykjavikiin kalastusmatkalle liukastelemaan niin että lapsiaan varmasti hävetti.   

0
0
18.4.2024 - 14:08

hauturi

+3089
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2270

Aki Pyysing wrote:

hauturi wrote:

Pubitietovisa menisi kyllä ihan arvaukseksi osaltani. Veikkaisin jotain Kekkonen/Sorsa/1978 -tyylistä

Laatuarvaus. Kekkonen Sorsa 1975 on oikein. 

Internetin mukaan oikein on Kekkonen Liinamaa 1975. Ja Liinamaan lyhyen virkamieshallituksen jälkeen Miettunen. Sorsa oli ennen vaaleja.

1
0
18.4.2024 - 16:23

Aki Pyysing

OP
+11754
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6563

hauturi wrote:

Aki Pyysing wrote:

hauturi wrote:

Pubitietovisa menisi kyllä ihan arvaukseksi osaltani. Veikkaisin jotain Kekkonen/Sorsa/1978 -tyylistä

Laatuarvaus. Kekkonen Sorsa 1975 on oikein. 

Internetin mukaan oikein on Kekkonen Liinamaa 1975. Ja Liinamaan lyhyen virkamieshallituksen jälkeen Miettunen. Sorsa oli ennen vaaleja.

Ei pitäisi heitellä kysymyksiä muistinvaraisesti. Näinpä. Olin tosin varmaan ajatellut kysyä kuka oli pääministerinä, kun presidentti viimeisen kerran hajoitti hallituksen. Muistan Miettusen hallituksen ja kampauksensa oikein hyvin. Ja Pirkon miehenkin. 

0
0
19.4.2024 - 16:42

Aki Pyysing

OP
+11754
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6563

Ei ole BetFuckilla botteja Iso-Britannian vaaleja spottaamassa. Päätin painaa loput hilut @1,09 Sir Keir Rodney Starmerille.

Vanha meklari painoi väärälle puolelle🐟. Huomaan kuitenkin, kun markkina muuttuu 1,08/1,09 to 1,09/1,10, mitä ei pitäisi käydä, koska siellä oli 1,97 euroa 1,09:ssä edelläni. Paniikissa etsin hätäkatkaisijaa (en ole ennen käyttänyt), jonka itselleni yllätykseksi löydän. Tosin olen kesäleskenä, joten oli pakko hiihtäjän aukaista latu ihan itsekseen.En ole tosiaankaan mikään Simo Häyhä, joka paineen alla ampuu silmien vällii ryssää. Mutta jotain painetta vielä siedän. 

Sohlaamiseeni meni sen verran aikaa, että koko hivakan olisi ollut hyvin aikaa ottaa ja todennäköisesti tehdä jonkun arbitraasin. Mutta ei, myin Työväenpuoletta sillä 1,97 eurolla.

Olenkohan muuten jotenkin erikoispervo, kun seurailen tyyliin kaikkien tolkun maiden vaaleja? Olen lyönyt Ranskan presidentinvaaleihin yleensä väistelemäni pitkän vedon. Olikohan satasesta🤔? Mutta joka tapauksessa miulla on laita "ei kommari eikä natsi". Pidän fifty fifty vetoa edelleen ylikertoimena. 

3
0
19.4.2024 - 19:10

hauturi

+3089
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2270

Aki Pyysing wrote:

Olenkohan muuten jotenkin erikoispervo, kun seurailen tyyliin kaikkien tolkun maiden vaaleja? 

Melkein uskallan väittää, että Luxemburgin vaaleja et seurannut. Toki on hyvin mahdollista ettet pidä tolkun maana, tai sitten vähän liioittelit yllä.

0
0
20.4.2024 - 14:26

Aki Pyysing

OP
+11754
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6563

hauturi wrote:

Aki Pyysing wrote:

Olenkohan muuten jotenkin erikoispervo, kun seurailen tyyliin kaikkien tolkun maiden vaaleja? 

Melkein uskallan väittää, että Luxemburgin vaaleja et seurannut. Toki on hyvin mahdollista ettet pidä tolkun maana, tai sitten vähän liioittelit yllä.

Totta, en kyllä seurannut. Termini tolkun maa oli tulkittavissa niin laveasti, että väitteeni muodostui.epätodeksi. 

Sama homma muuten Liechtensteinin vaalien kanssa. Olen kuitenkin seuraavinani ainakin niitä vaaleja, joista The Economist kirjoittaa. Ja Liectensteinissa ollessani luin niiden edellisistä vaaleista.

0
0
23.4.2024 - 12:52

Aki Pyysing

OP
+11754
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6563
 
Operaationi "Osta Työväenpuoluetta kaikilla BetFuck-rahoilla" on päässyt maaliin. Sijoitettu €25,659.00, voitto kertoimella 1,09 €2,309.31, jos Labour saa eniten paikkoja seuraavissa Iso-Britannian parlamenttivaaleissa. Olen varsin luottavainen, että saa.
 

Rishi Sunakin pitäisi voittaa joku sota ennen vaaleja, että olisi mitään eväitä konservatiiveilla saada enemmän paikkoja. Todennäköisin tulema on Labourin veret seisauttava vaalivoitto, koska näillä kannatusluvuilla siellä kaatuu vaalipiiri toisensa jälkeen. Sitä en uskaltanut betsata, vaan tein hyvin tyypillisen AkiBetin, eli tn hyvin lähellä 100% onnistua, ja gamblerit painaa isolla kertoimella, koska "voeha siinä käyä niinnii" ja Aki pienellä poimii mustikoita metsästä. Eivät nämä tietysti varmoja mustikoita ole, voi kotimatkalla tulla karhu vastaan. Jos vielä kesäkuussa saa 1,09 ja gallupit melko samoissa tai vähän kaventuneetkin, depoan lisää rahaa ja painan lisää.

Konservatiivien paikkavoiton kerroin 15 ja Labourin voiton 1,09 eivät ole linjassa. Siellä on nimittäin Reform UK 70-kertoimella kisassa mukana. Mutta sitä nyt betsaavat ne reformistihönöt itse. Joko hönöyttään tai väittääkseen äänestäjille, että voihan vaaleissa käydä vaikka miten. Imo voi yhtä hyvin betsata Labourin voittoa tai shortata konservatiiveja, Reform UK voittaa yhtä monta kertaa tuhannesta kuin Kojo sai pisteitä Euroviisuissa.

1
0