80
forum
|

...Boris...

+16
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
32

Kyseessä siis pikku nakkikiska, joka on vielä toistaiseksi monialayhtiö. Muutama vuosi sitten alkoivat keskittyivät silmänpainemittareihin, joiden myynti onkin lähtenyt kivasti käyntiin. Muista firman osista ( kumiveneitä, ohjelmistoja ja contact center) on tarkoitus päästä eroon kunnes ostaja löytyy. Tämä Teknologia ja Palvelut - segmentti kattaa lähinnä omat kulunsa ja kaikki huomio on keskittynyt Terveysteknologia -segmenttiin. Viime vuonna Terveysteknologia kasvoi 22,2% josta saatiin hurja 39,4% liiketulos. Viime vuodelta epsiä kertyi 0,56e ja kasvun odotetaan jatkuvan kovana.

Eilen julkaistiin Q2, joka oli pettymys kasvun ja liiketuloksen osalta (kasvua Terveysteknologialle 10,6%, liikevoitto laski 17,2%!) Muut segmentit paikkasivat ja epsiä neljännekseltä kuitenkin 0,16e. Kasvun notkahdusta(odotukset ~20%) seliteltiin Obamacaren vaikutuksella jenkkimyyntiin (40% myynnistä jenkkilästä) ja liikevoiton laskua panostuksilla tulevaan kasvuun. Inderesin geelitukat nielivät selitykset ja toistivat 16,5e tavoitehintansa aamukatsauksessaan.

Tulevaisuuden kasvun ehkä tärkein ajuri on uusi Home-mittari, jolle haetaan FDA- lupaa (että saa myydä Ameriikassa). Lupa jätettiin jo kerran, ei mennyt läpi. Nyt tehdään kliinisiä testejä John Hopkinssissa ja mittaria paranneltu FDA:n toiveiden mukaisesti. Vuosi sitten lupailtiin, että lupa saadaan vetämään 2014 Q2, mutta testit viivästyneet ja TJ sanoi haastattelussa, että luvan läpimeno ajoittuu mahdollisesti vasta 2015-2016 vuosille.

Osake noussut viidessä vuodessa 393%. P/E- luku huitelee jo 23-26 tietämissä, mikä on toki kasvavalle terveysteknologiafirmalle ihan tyypillistä. Toki hintaan alkaa olla ladattuna hurjia kasvulukuja (~20%), mutta firma on tähän mennessä näin myös kasvanut. Itse ollut mukana alusta asti liian isolla painolla vähän vahingossa. Ammattisijoittajan elkein ostin halpoja optioita, joilla merkitsin osakkeita tarkotuksena "vaihtaa" vanhat omistetut osakkeet halvempiin. En vain viitsinyt heti myydä jo omistamiani osakkeita, joten reve-paino nousi liian suureksi juuri sopivasti kun osake sattui niinä päivinä nousemaan. Myöhemmin vähän keventelin ettei menisi ja nyt paino salkussa 65% tienoilla (hajautus? Njaah).

Nyt olen vähän huolissani kasvun sakkaamisesta, sillä osakkeen hinta ei kyllä 10% kasvua siedä. Toisaalta isoja juttuja mahdollisesti tulossa (fda-lupa, rönsyjen myynti, siirtyminen mid capiksi puhtaana terveysteknologia firmana, jopa firman myynti jollekin isolle toimijalle) niin houkutus katsoa tarina loppuun asti taitaa olla liian suuri.

 

Tässä joitain ajatuksia brainstorm tyyppisesti. Mitä mieltä muut firmasta?

 

TJ haastattelu Q2 2014 

https://dreambroker.com/channel/0k2sksio/q87074zq

0
0
5.8.2014 - 14:48 #541

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

Miulla on ollut tätä pitkään. Onneksi pääosin salkussa, jota en itse hoida, koska 100%-omani myin jo puoli kurssia sitten.

Tässä yhtiössä on hyvää, että pääomistaja on täysipäinen ja välittää pörssikurssista. Hyvin jännää on, saako nää jonain päivänä oikeasti myytyä jenkkien kuluttajatuotemarkkinoille silmäpainemittareitaan. Amerikka on vaikea ja protektionistinen markkina.

Mie myin, koska valuaatio oli silloinkin varsin korkea. Tosin tulos on sitten tosiaan kohentunut ja valuaatio pysynyt.

Keskustelimme joskus Reveniosta parnerini kanssa ja totesimme, että nykyhinnalla emme varmasti uskaltaisi ostaa, mutta kai sitä voi holdata ja katsoa, josko ihme oikeasti tapahtuisi.

Eli eipä oikeasti varsin ansiokkaaseen analyysiin lisää luita lihan ympärille ollut minulla tarjota.

0
0
6.8.2014 - 13:14 #575

...Boris...

OP
+16
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
32

Ulostin Revenioni. Uskon firmaan vielä 2-4v tähtäimellä, mutta isot uutiset siirtyivät 2015-2016 vuosille TJ:n mukaan ja riskit kasvun sakkaamisesta kasvoivat Q2 myötä.Lyhyen tähtäimen pudotusta on imo luvassa ainakin Q3 asti. Huomasin miettiväni viime yönä kahteen asti Reve riskejä. Jos sijoitukset alkavat häiritä yöunia, on parempi pienentää riskejä. Uskon palaavani vielä omistajaksi kunhan saan kasvatettua kiveksiäni.

0
0
13.3.2015 - 22:27 #3475

loveuall

+5
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
10

Mitäköhän Reveniolle nyt viime päivinä/viikkoina on tapahtunut?

Kenelläkään mitään tietoja? 

Firma itse ei ainakaan ole mitään kovin suurta julkistanut, mutta kurssi keulii todella lujaa. Itsellä ollut tätä jo jonkin aikaa, mutta nyt alkaa myyntinappi kutitella jos mitään järkevää syytä kurssin nousemiselle en löydä. 

 

0
0
14.3.2015 - 10:48 #3479

...Boris...

OP
+16
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
32

Siirtyminen mid cappiin, ulkit kiinnostunut, siirtyminen puhtaasti terveysteknologia firmaksi, $ ja hype. Kalliilta alkaa näyttämään, mutta niin ajattelin jo 18e kohdalla ja moni ajatteli jo aiemmin. Kasvun pitäisi kiihtyä notta tämä hintataso perusteltu, mutta paljon on mahdollisuuksia sen kiihtyä (home ja fda luvan saaminen, kiina, skincare ja oscare). Toisaalta jenkeissä vastaavat puljut hinnoteltu jopa p/e 100+, mikä tarkoittaisi Revelle ~50e+ hintoja ja jos esim fda lupa ilmoitus tulee niin se kyllä räjäyttää kasvun ihan eri lukemille.

Itse taas mukana ihan merkittävällä osuudella salkusta. Oli vielä isompi säkki juuri ennen viimeistä pyrähdystä, mutta piti irrottaa rahaa muualle ja ajattelin ettei tässä kummempia lähiaikoina tapahtuisi, meh. Kurssin kiipeäminen johtunut viimeaikoina yksinkertaisesti siitä ettei myyjiä ole ja ostajat ottavat suoraan ohuesta laidasta kun mukaan on päästävä (näinhän toki ne kurssit yleensäkin nousee :)). Pohjola esim otti rumasti 1000 kpl perjantaina suoraan laidasta ja kurssi pompsahti 12% ja puolet siitä jäi voimaan.

Kurssin puolesta lähiajan riskinä Inderesin poikien suosituksen lasku. Osarin jälkeenhän ilmoittivat, että tavoitehinta 20e, suositus lisää vaikka kurssi oli jo kivunnut yli kahteenkymppiin heh. Toisaalta voivat hyvin muklata tavotehintaansa ylöspäin kun osakkeesta kovasti tykkäävät tai vain pysyä hiljaa niinkuin tähän asti. Liiketoiminnassa en näe riskejä ennen osaria, mutta iloisia yllätyksiä sen sijaan voi tulla. Fda lupa on ollut vireillä nyt niin pitkään, että tämän vuoden aikana luulisi irtoavan. Se tosiaan räjäyttäisi luvut ihan eri leveleille jotenpakkohan se on roikkua vielä mukana.

Ps. Taala tekee gutaa myös Revelle, koska 40% liikevaihdoista tulee $ määräisenä ja viimevuodelta tienattuja dollareita ei ole vielä vaihdettu euroiksi osarin mukaan. 

 

 

 

 

 

0
0
14.3.2015 - 16:04 #3482

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546
...Boris... kirjoitti:

 Toisaalta voivat hyvin muklata tavotehintaansa ylöspäin kun osakkeesta kovasti tykkäävät tai vain pysyä hiljaa niinkuin tähän asti.

This. Anaalit vetävät tavoitehintoja ylöspäin sitten kun kurssi nousee.

Oman nappini takana olleet 30 senttiin ostetut Reveniot meni jo seiskan haminoissa. Sen sijaan yhteissalkussa, jossa mie vain katselen, näitä vielä löytyy. Myös seitsemän sentin hankintahinnallacheeky.

0
0
14.3.2015 - 19:08 #3483

loveuall

+5
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
10

Kiitos tästä vastauksesta Boris, pari juttua sun vastauksessa, jotka multa oli menneet ohi kokonaan (esim. tuo Pohjola).

Mä päätin muutama vuosi sitten kun sijoitusharrastusta aloittelin, että ostan joitain osakkeita "arvaksi" pienen selvittelyn jälkeen sen suuremmin kuitenkaan asiaan perehtymättä. Jotain gämboolia sitä pitää olla, ettei käy tylsäksi. Silloin arpa osui tähän firmaan ja pari kertaa olen sitten sen jälkeenkin tankannut ja nyt tämä "arpa" omassakin salkussa painaa jo hiukan yli 20%, niin aina välillä käy mielessä rahaksi muuttaminen. Hyvin kyllä arpa on osunut näin jälkikäteen ajateltuna, ei voi valittaa.

Spekulointi tosin on kivaa ja omilla rahoillahan ihminen onneksi saa touhuta melkein mitä vaan, joten voi hyvinkin olla, että päädyn holdaamaan tätä ikuisuuksiin asti. Saas nyt nähdä.

0
0
1.7.2015 - 11:19 #4338

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Revenio sai merkittävän jakelijadiilin jenkkeihin. Tätähän ollaan vissiin odotettu jo pidempään. Varmaa on, että glaukoomapotilaita riittää jatkossakin. Omat laput myin ikävä kyllä aikoinaan jossain 0,4€ paikkeilla, enkä ole takaisin hankkinut kun aina tuntuu olevan niin kalliin oloinen lappu. Mutta olisiko nyt tämän diilin myötä otollinen momentum? Olisiko joku seurannut tarkemmin?

0
0
1.7.2015 - 14:15 #4339

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546
Lucky Luke kirjoitti:

Revenio sai merkittävän jakelijadiilin jenkkeihin. Tätähän ollaan vissiin odotettu jo pidempään. Varmaa on, että glaukoomapotilaita riittää jatkossakin. Omat laput myin ikävä kyllä aikoinaan jossain 0,4€ paikkeilla, enkä ole takaisin hankkinut kun aina tuntuu olevan niin kalliin oloinen lappu. Mutta olisiko nyt tämän diilin myötä otollinen momentum? Olisiko joku seurannut tarkemmin?

Mie oon seurannut tarkemmin, mutta en osaa antaa suosituksia. Osake on hyvin hinnoiteltu, joskin näkymät hyvät. Tällainen "kallis" lappu voi kallistua pitkäänkin ja myös perustellusti. Toisaalta kun kurssiin on jo ladattu odotuksia, pienikin lässähdys iskee suonta 20 pinnaa helposti yhdessä rymäyksessä.

Joka tapauksessa Amerikassa on hirveä potentiaali, mutta ei sinne suomalaiset ole juuri läpi murtautuneet, protektionistia mulkkuja kun ovat.  Onko tämä diili riittävä askel lopulliseen Amerikan valloitukseen, en tosiaankaan osaa arvioida.

Minulla on siis Reveniota salkussa, jota en itse hoida. Parhaita sijoituspäätöksiäni so far oli jättää tämän salkun trading-vastuu partnerilleni.

0
0
4.7.2015 - 02:59 #4350

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Tulipahan vihdoin tutustuttua tarkemmin ja päivitettyä itselleni Revenion tilannetta. Vaikuttaa siltä, että kohtalaisen merkittävä diili on kyseessä. Laitanpa infot jakoon.

Ensinnäkin siis Revenion päätuote on silmänpainemittari. Icare mittareilla silmänpaineen mittaaminen käy vaivattomammin kuin olemassaolevilla tekniikoilla. Silmänpainesairaus eli glaukooma on todettavissa ja seurattavissa näillä Icare mittareilla. On arvioitu, että esimerkiksi Suomessa on n. 80.000 glaukoomaa sairastavaa ihmistä. Tauti on oireeton, muta vie lopulta näkökyvyn. Yli 40 vuotiaista 1-2% sairastaa glaukoomaa. Silmänpaineen arvot heittelevät samaan tyyliin vuorokauden sisällä kuin veren sokeritkin, joten todetun taudin seurantaan Firman HOME versio on oiva apuväline, koska yksittäinen jonkun optikon tai silmälääkärin tekemä mittaus ei kerro juuri kuinka tauti yksilöllä etenee..

Laitteiden käytössä tarvitaan myös jonkinmoisia kertakäyttöisiä antureita. Näiden hinta on 0,5 - 1€ kpl. Toisin sanoen mitä enemmän saadaan laitetta markkinoille sitä enemmän saadaan myös lisää ilmeisen kovakatteista anturikauppaa. Laitekauppakin on ilmeisen kovakatteista kauppaa vaikkakin tässä diilisssä jakelija varmaan nappaa katteesta tuntuvan siivun.

Sain käsityksen, että firmalla on kunnon patentit ja ne tuovat suojan vuoteen 2020 asti. Tämä tarkoittaa sitä, että Reveniolla on mahdollisuus tehdä tuotteensa alan yleiseksi standardiksi ennen patenttien umpeutumista mikäli Icare saadaan levitettyä tarpeeksi nopesti tarpeeksi laajalle.

Nyt julkistetussa jakeludiilissä päästään tällä tuotteella jenkkien maaperälle. Jakelijan Topconin kautta saavutetaan kymmenen suurta jenkkiläistä optikkoketjua ja mikäli optikot ottavat tuotteen käyttöön saadaan käsittääkseni iso osa maan glaukoomapotilaista  myynti- ja markkinointikoneiston ulottuville.

Esim. tässä Duodecimlehdessä hehkutetaan tuotetta kilpailijoita paremmaksi.

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/haku;jsessionid=06399437A7A6091DA…

Nyt sitten seuraavaksi pitäisi katella tarkemmin tilinpäätöksiä ja arvioida kuinka paljon tätä potentiaalia on jo leivottu kurssiin sisään. Se jää nyt toiseen päivään, mutta nappasinpa tänään kuitenkin Reveniota kyytipojaksi vähän reilu 20€ hintaan niin pysyy mielenkiintokin paremmin yllä. Sen verran  mielenkiintoinen kasvutarina joka tapauksessa.

0
0
11.8.2015 - 01:26 #4752

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Reveniolla on kyllä kasvutarina kunnossa. Liikevaihto kasvaa yli 30% ja liikevoitto% huimat 31%! Heinäkuussa solmittu jakelusopimus ei edes näy vielä näissä luvuissa. Lisäksi jokainen myyty laite generoi lisää hyväkatteista lisäkauppaa jatkossa kun kertakäyttöisiä antureita tarvitaan koko ajan. vrt. musteet printteriin. Revenio arvioi, että näistä voi jossain vaiheessa tulla yli neljännes liikevaihdosta.

Taalan vaikutus oli lähes 10% liikevaihdon kasvusta. Lisäksi tänä vuonna on saatu myyntiluvat sekä Kiinaan että Brasiliaan. Tällä tehdään kasvua ensi vuonna.

Onhan siinä toki hintalappukin kohtuu korkea kun PE tämän vuoden tuloksella ja nykykurssilla menee yli kolmenkymmenen. Voimakas ja kannattava kasvu jatkossakin tuntuu kyllä niin selvältä, ettei tätä kovin edullisesti voi hinnoitellakaan. 

Jos nyt jotain mahdollisia kipupisteitä miettii niin voisikohan laitteiden tuotanto muodostua jossain vaiheessa pullonkaulaksi? Siitä ei ovk paljon valaistusta antanut. Ainoa mitä sanottiin, oli että Jenkkimarkkinoille oli tehty laitevalmistussopimus, joka mahdollistaa kasvavat toimitukset jatkossa.

EPS 6kk 0,30€ (0,22€ 2014)

OPO 1,62€/osake

Strong hold!

0
0
11.8.2015 - 20:28 #4756

Pistooli

+2
Liittynyt:
24.3.2015
Viestejä:
5

Hienosti firma menee eteenpäin. Vertailukausi tosin oli ongelmallinen, niin prosentit erityisen näyttäviä. Miksi silmänpainemittarit ovat olleet niin loistava kasvutarina? Firma on "keksinyt" erinomaisen businesslogiikan optikoiden kautta toimiessaan. Samaan logiikkaan sopisi muitakin silmien seulontaan suuntaavia innovaatioita, ehkä jatkossa..

OsCarelle en näe merkittävää tulevaisuutta (kuka tätä seuloo vrt optikot silmänpaineessa), astmalaite on vain sairaalakäyttöön, MUTTA melanooman seulontakamera omaa kyllä rajua potentiaalia..

EDIT: yksi konkreettinen uhkakuva on näköpiirissä, eli icaren patenttien umpeutuminen.

0
0
12.8.2015 - 00:13 #4767

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Hyvä huomio! Inderes on arvioinut, että 2020 jälkeen liikevoittoprosentti alkaa putoamaan voimakkaasti johtuen patenttien umpeutumisesta. Itse suhtaudun tähän optimistisemmin. Näkisin, että Reveniolla on tarpeeksi aikaa luoda tuotteistaan laadukas ja arvostettu brandi. Se antaa parhaan suojan potentiaalisesti avautuvalle kilpailulle. 

Voi olla, että käy kuten Orionille kävi kun siltä meni tärkeät lääkepatentit umpeen. Eli ei kuinkaan. 

0
0
8.9.2015 - 13:33 #5075

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

"Revenio-konsernin tytäryhtiö Icare Finland Oy on jättänyt silmänpaineen kotimittauksiin tarkoitetulle HOME-silmänpainemittarille myyntilupahakemuksen Yhdysvaltojen lääkelupaviranomaiselle FDA:lle. Lupaprosessiin keskeisesti liittyvät kliiniset testit on nyt suoritettu ja tulokset analysoitu osana hakemusta. Yhtiö ei pysty tarkasti ennustamaan milloin päätös saadaan FDA:lta, mutta yhtiö varautuu myyntiluvan saamiseen vuoden 2016 aikana."

Jos Revenio saa tähän myyntiluvan, voi löytyä ihan napakkaa kasvua. Voisi kuvitella, että Jenkeissä kotimittareille olisi kivasti kysyntää. Jenkeissä lääkärillä käynti on raskasta puuhaa, kun joka kerta tehdään kaiken maailman testit punnituksineen ja pituuden mittauksineen syytteiden pelossa ja hinnat eivät ole mitenkään erityisen halpoja.

Mutta en siis budjetoisi tätä lupaa saaduksi, amerikkalaiset ovat törkeän protektionistisia, mutta paineita terveydenhuoltokulujen laskemiseen on kovasti ja jos ei ole amerikkalaista kilpailijaa vastaavalla tuotteella torppaamassa, voi tämä mennä läpikin.

Revenion tiedote

 

0
0
27.10.2015 - 15:25 #5655

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

Revenio teki taas hyvän osarin. Kiinaankin menee silmänpainemittaria. Kallistahan tämä on ja jatkuvasti kallistunut. 210 miljoonaa markkina-arvoa 20 miljoonaa vaihtavalle pitää sisällään paljon odotuksia. Onneksi minun kaikki Revenioni eivät olleet oman napin takana.

0
0
28.10.2015 - 00:40 #5661

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Salovaaran haastattelusta mielestäni merkittävimmät pointit:

- Anturimyynti kasvaa voimakkaasti

- Salovaara varoitti heti alkuun, että Q4 ei tule jatkumaan samalla kasvukertoimella, koska vertailukvartaali oli niin kova ja siinä oli jotain verohelpotuksia, mitä ei nyt ilmeisesti ole tarjolla. 2016 sen sijaan näyttää oikein hyvältä ja silloin saattaa tulla myös jotain uutta myytävää markkinoille.

- Jakelusopimus Topconin kanssa alkaa näkymään vasta 2016 alkaen liikevaihdossa. 

https://www.inderes.fi/videot/revenio-group-q315-olli-pekka-salovaara

 

0
0
15.2.2016 - 13:18 #7144

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

Pelin henki näkyy olevan se, että toteutunut ei ole kovin kiinnostava, mutta guidancet kyllä. Revenio jäi odotuksista, mutta antoi hyvät näkymät, ja kurssi nousi 2,5%. Mie oon aika old school siinä, että uskon useimmiten vasta kun näen. Reveniolla on nyt jo melko pitkä historia oikeansuuntaisista guidanceista, joten en pidä markkinareaktiota perusteettomana. Onhan tämä niin saatanan kallis, P/E2015 42, markkina-arvo 200M€ ja liikevaihto 2015 20M€, joten en kyllä uskalla tankata, sopii parempihermoisille.

Mutta toivotan menestystarinalle onnea ja menestystä, enkä ehdottele mitä omassa tai muiden omistuksessa oleville tulisi tehdä. 

0
0
18.2.2016 - 00:44 #7193

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Olet kyllä oikeassa, kallista on. Koitin vähän laskimella leikkiä millaisia vuosikasvuja tarvittaisiin, että tämä halvaksi muuttuisi. Enkä viitsi edes paperilla asiaa spekuloida.

Sen sijaan kannattaa katsoa toimarin haastattelu: https://www.inderes.fi/videot/revenio-q415-olli-pekka-salovaara

Klipistä saa paremmin perspektiiviä mikä siinä maksaa--> Laatu maksaa.

Icare Homen FDA lupa on se mikä eniten vaikuttaa tämän vuoden kasvuun. Jos ei lisäkysymyksiä kuulu 45 päivän kuluessa, niin guidancet saattaa nousta vielä nykyisistäkin ylöspäin.

Toivottavasti hieno menestystarina jatkuu. Niitä on niin mukava seurata. Varsinkin kun on oma lehmä ojassa.

0
0
19.2.2016 - 17:11 #7216

...Boris...

OP
+16
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
32
Aki kirjoitti:

Onhan tämä niin saatanan kallis, P/E2015 42, markkina-arvo 200M€ ja liikevaihto 2015 20M€, joten en kyllä uskalla tankata, sopii parempihermoisille.

Mutta toivotan menestystarinalle onnea ja menestystä, enkä ehdottele mitä omassa tai muiden omistuksessa oleville tulisi tehdä. 

Totta on, että kallista alkaa olemaan. Toki jos kasvetaan 30% vuodessa ja liikevoittokin hyvällä mallilla niin pitää P/E olla iso. Nythän tuli todella huono Q4 ja kurssi nousi. Hienosti tiedotettu tuntia ennen huonoa osaria fda-luvan jättäminen. Ilmeisesti 45 päivää fda:lla aikaa antaa joku vastaus. Pakko oli ostaa tänään puolet osarin jälkeen myydyistä takaisin, koska oma mutu on että fda-lupa tulee menemään läpi. Veikkaan että tästä pompataan kunnon nousuun kunnes  tajutaan ettei ollutkaan iin helppoa lyödä läpi täysin uutta hoitokäytäntöä. Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen kasvutarina, jossa ajattelin olla mukana välillä treidaten.

 

0
0
17.3.2016 - 10:17 #7693

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

Mie en ole varma saiko Bernie Sanders vai Donald Trump olemaan myöntämättä Reveniolle iCare Home -silmäpainemittarille myyntilupaa Jenkeissä, mutta syytän jompaa kumpaa. Populistit (Trump) ovat hyvin vaarallisia ja kalliita. Tavallisesti vielä pahempia ovat hyvää tarkoittavat hönöt (Sanders).

Pörssikurssi tulee olemaan hetken aikaa Herran hallussa. Mie en uskalla koskea suuntaan taikka toiseen.

Nyt odottelen jonkun tulemaan kertomaan, miten TTIP-sopimus sai tämän aikaan tai miten tullien alentaminen ei välttämättä lisää kauppaa. 

0
0
18.3.2016 - 15:04 #7723

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

Revenio pitää tulosohjeistuksensa ennallaan ja jättää uuden hakemuksen:

"Valmistelimme erittäin huolellisesti hakemuksen ja siihen liittyneet FDA:n vaatimusten mukaiset käytettävyystutkimukset. FDA kuitenkin muutti käytettävyystutkimuksiin liittyviä vaatimuksiaan hakemuksen käsittelyn aikana. Käynnistämme FDA:n hylkäyksen perusteena olleet uuden menetelmän mukaiset käytettävyystutkimukset ja tulemme jättämään uuden hakemuksen"

Jos FDA muutti vaatimuksiaan, miksi Revenio ei tiennyt siitä? Luulisi siellä seurattavan viranomaisvaatimusten muutoksia melko aktiivisesti. Toisaalta kyseessä saattoi olla ihan perusprotektionistinen liikku jenkeiltä, josta sai tietää vain amerikkalaiset yhtiöt.

Kurssi 10% ylös tiedotteesta.

Tiedotteista ei aina tiedä, nostaako ne kurssia vai laskeeko. Joten tiedotteen käsiin saaminen "etuajassa" ei välttämättä tee mitenkään autuaaksi. Mutta tässä olisin kyllä shortannut eilisestä ja ostanut tämänpäiväisestä ja ollut oikeassa.

0
0
18.3.2016 - 16:30 #7725

Lucky Luke

+96
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Edellinen hakemus jätettiin syyskuun alussa. Nyt pitää tehdä uudet käytettävyystutkimukset ja jättää uusi hakemus. Olisiko arviolta vuoden viivästys näillä tiedoilla? Tämän vuoden kasvulukuihin se ei vaikuta, mutta 2017 lukuihin kyllä. Syyskuussa kurssi oli samalla tasolla kuin nytkin. Tuntuu ettei luvan saaminen tästä ainakaan helpottunut. Kulujakin tulee lisää, mutta toisaalta firmalla pyyhkii ihan mainiosti ilmankin lupaa. Patenttisuojauksista palaa vuosi hukkaan. Mietin vaan, että olikohan mun eiliset myynnit kovinkin paistikas liike?

Onhan näitä kalliiksi tulleita FDA ongelmia ollut vissiin ainakin Orionilla ja Raisiolla. Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista.

0
0
20.4.2016 - 09:25 #8223

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

Revenio sai myyntiluvan Jenkkeihin Icare ic100:lle. Ennen kuin rämpäisette myyntilaidat puhki, kannattaa huomioida, että tämä ei ole normipöllöille tarkoitettu Home, vaan ammattikäyttöön tuleva ic100 ja myyntiluvan saaminen melko odotettua.

Mie muuten juuri keksin, mikä muu lobbausryhmä kuin silmäpainemittarivalmistajat voisi vastustaa Revenion myyntilupaa kotiin myytävälle silmäpainemittarille. Se on silmälääkärit. Näiltä taas saattaa olla hyvin edustettuna FDA:ssa eli U.S. Food & Drug Administrationissa. Ainakin niiltä otetaan lausuntoja. Ammattiliitot ovat protektionisteja ihan globaalisti ja erityisesti USA:ssa. 

0
0
20.4.2016 - 13:00 #8226

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546

Osake muuten sitten nousi sellaiset kymmenen pinnaa, joten lausuntoni "melko odotettu" voi sitten suhteuttaa siihen.

0
0
13.12.2016 - 12:06 #10595

Sijoitustieto

+1802
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1213

Haastattelussa Revenio Groupin talousjohtaja Robin Pulkkinen. Koko haastattelu luettavissa täältä.

"Tavoitteenamme on rooli maailman kärkiyhtiönä seulontateknologioissa. Terveysteknologia on tulevaisuuden liiketoimintaa, johon liittyy merkittäviä tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia. Revenio on myös suojannut nykyiset ja tulevat teknologiat ja tuotteet patenteilla. Olemme lisäksi viimeisten 10 vuoden aikana osoittaneet kykymme kasvaa ja tehdä tulosta." -Robin Pulkkinen

0
0
22.3.2017 - 09:52 #12234

Acumen

+218
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
488

Reveniolle FDA-myyntilupa Yhdysvaltoihin. Nythän viimeviikkojen teemana on ollut, että vähävaihtoisissa osakkeissa surutta hypätään ostonapin päälle miettimättä valuaatioita isommin. Treidareille tuossa toki pihviä pikatileille löytynee mutta kannattaa huomoida, että tuo oli varsin odotettu markkinan näkökulmasta.

 

 

Kirjoittaja: Acumen (24.2.2017 11:31:21) Sijoittaminen yleinen

Otsikko: Tuossa kannattaa myös huomioida

että tuota FDA lupaa on jo noin 5 € hinnoiteltu etukäteen kurssiin. Kuten Rautanen itsekin laajemmassa raportissa sanoi:

"Luvan saamisen pitäisi jo olla pitkälti markkinoiden odotuksissa, minkä
takia kurssireaktio positiivisessa skenaariossa ei todennäköisesti ole yhtä voimakas
kuin negatiivisessa skenaariossa." (Inderes)

 

22.3.2017 09:30:00 - Nasdaq GlobeNewswire, Finland
REG1V : Revenio Group Oyj: FDA-myyntilupa Icare HOME-silmänpainemittarille saatu Yhdysvalloissa
Revenio Group Oyj, Pörssitiedote 22.3.2017 kello 09:30

FDA-MYYNTILUPA ICARE HOME -SILMÄNPAINEMITTARILLE SAATU YHDYSVALLOISSA

Revenio-konsernin tytäryhtiö Icare Finland Oy on saanut myyntiluvan Icare HOME-
silmänpainemittarille Yhdysvalloissa. Yhtiö jätti marraskuun lopussa 2016
täydennetyn myyntilupahakemuksen Yhdysvaltojen lääkelupaviranomaiselle FDA:lle.
Nyt yhtiö on saanut tiedon myyntilupahakemuksen hyväksymisestä. Yhtiö käynnistää
tuotteen lanseeraustoimenpiteet Yhdysvalloissa viipymättä.

"Tärkeänä tavoitteenamme on luoda uusia hoitokäytäntöjä, joissa
silmänpainetautia sairastavaa tai siitä epäiltyä potilasta hoitava lääkäri voi
lainata Icare HOME -silmänpainemittarin potilaalle kotiin ympäri vuorokauden
tapahtuvia seurantamittauksia varten. Näin kerättävä silmänpaineen
vuorokautiseen vaihteluun perustuva tieto auttaa lääkäriä tekemään oikeita
hoitopäätöksiä. Kun potilaalla on diagnosoitu glaukooma, on silmänpaineen
jatkuva seuranta osana sairauden hoitoa tärkeää, jotta taudin eteneminen voidaan
pysäyttää ja lääkitys saadaan oikeaksi. Myyntiluvan saaminen avaa meille
merkittävän mahdollisuuden saada tuote markkinoille Yhdysvalloissa ja
tulevaisuudessa tärkeäksi osaksi glaukooman hoitoprosessia", kommentoi Revenio-
konsernin toimitusjohtaja Timo Hildén.

Icare HOME -silmänpainemittarilla on myyntilupa Yhdysvaltojen lisäksi kaikissa
Euroopan maissa sekä Australiassa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Brasiliassa,
Taiwanissa, Kanadassa ja Kiinassa.

Saadulla myyntiluvalla ei ole vaikutusta yhtiön vuoden 2017 tulosohjeistukseen.

Revenio Group Oyj

0
0
22.3.2017 - 10:11 #12235

Aki Pyysing

+11709
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6546
Acumen kirjoitti:

Reveniolle FDA-myyntilupa Yhdysvaltoihin. Nythän viimeviikkojen teemana on ollut, että vähävaihtoisissa osakkeissa surutta hypätään ostonapin päälle miettimättä valuaatioita isommin. Treidareille tuossa toki pihviä pikatileille löytynee mutta kannattaa huomoida, että tuo oli varsin odotettu markkinan näkökulmasta.

Markkinoista en tiedä, mutta tiedän muutaman hyvin kokeneen sijoittajan, jotka olivat eilen vielä hyvin peloissaan luvan tulemattomuudesta. Kyllä mie näen tämän hyvin positiivisena uutisena. Jos lupa olisi jäänyt tulematta, olisi kyykätty oikein kunnolla.

0
0