Betsson -

Ensi viikon julkkarissa tullaan luultavasti näkemään isohko hyppy uusasiakashankinnassa ja sportsbookin liikevaihdossa ylöspäin. Nordicbetillä ja Betssonilla molemmilla ollut tosi kovia promoja nimenomaan urheiluvedonlyönnin puolella viime aikoina. Huomattavasti parempia itseasiassa kuin vaikkapa Unibetillä. Näillä siis on takuuvarmasti naarattu sisään sekä asiakkaita, että rahaa, mutta liikevoittoprosentti saattaa jäädä kovin heikoksi tällä neljänneksellä isojen kulujen takia.

Vaikka tulos noiden osalta jäisikin hiukan laihaksi niin tulee muistaa, että Betsson tekee valtavasti rahaa casinopeleillä, joka saattaa jopa kompensoida katteen pudotuksen vedonlyönnissä, kun uudet asiakkaat ovat pari vetoa lyötyään käyneet pyöräyttämässä slottejakin.

Jännä nähdä, mitä osaripäivänä tapahtuu. Itse olen edelleen ostamassa lisää, jos kurssi painuu alle 80 kruunun ennen osaria.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Eilen tuli sellainen olo, että tämä laskuputki on kohta taittumassa. Gämpläyshengessä ensi viikkoa ajatellen sisään reiluhkosti Nokiaa 5.035€ ja Exeliä 5.99€ sekä jämäerä vielä 5.96€.

Pitkään salkkuun lisäksi Ameria 25.44€.

Näytä koko viesti
Cargotec -

http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/laivatilaukset-tyrehtyivat-helm…

Oiskohan tästä johtuvaa?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Myyty melkein kaikki viime viikolla hankitut Nokiat eilen 5,475€. Toivottavasti nousee silti vielä lisää. Nämä nyt myydyt meni vain riskin pienentämiseksi.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Ostettu Nokiaa kahdessa erässä lisää salkkuun. Ensin 5,18€ ja hiukan myöhemmin 5,075€. 

Salkun heiluntaa hiukan rajoittamaan myös muutama sata kpl Technopolista 3,35€

Näytä koko viesti
Nokia -

Mun mielestä yhtiön nykyinen johto on viime vuonna osoittanut pystyvänsä rakentamaan muutoksen keskelläkin vahvaa tulosta takovaa yritystä. Usko firmaan on nyt itselläni kova ja se, etteivät antaneet mitään tarkkaa näkymää tulevaisuudesta toimii minulle vain lisävahvistimena yrityksen ja sen johdon järkevyydestä. On turha luvata kuuta taivaalta, jos sitä ei varmuudella pysty toimittamaan. Markkinat tosin taitavat, kuten Aki jo sanoikin, olla sitä mieltä että mikä tahansa epävarmuustekijä on nyt pelkästään huono asia.

Näytä koko viesti
Salkkusi tuotto 2015 -

Meni kyllä vuosi melkein niin kivasti, kuin tällaisella amatöörillä vain voi mennä. 

Kokonaistuotto vuodelta 29,2%. Osakkeissa kiinni 76% salkusta ja indeksirahastoissa loput 24%. 

Suurimmat omistukset ja onnistumiset itsellä olivat Revenio group, jota ollut jo pidemmän aikaa (14% salkusta), Amer sportsin hankkiminen salkkuun kesällä (nyt 11% salkusta) ja Cargotec (myyntiin kaikki loppukeväällä 35,10€, keskihankintahintana 23,7€).

Floppeja omalta osalta liian pienellä taustatiedolla fiilispohjalta hankitut Statoil (osto 149nok, myynti 128nok) ja Olvi, jolla tein pikkumiinuksen. Nokia voitaneen myös laskea hiukan epäonnistuneeksi, kun keskiostohinta on 6,41€ ja ostoja on tehty vain vuonna 2015.

Eniten jäi vuodesta harmittamaan Bittium, jota hankin tuntuvasti keväällä neljän euron tuntumaan ja myin pois 5,7€ hintaan. Toki tämä on jossittelua jälkikäteen, mutta olisi silti pitänyt odottaa myyntien kanssa hiukan pidempään.

Ensi vuodelle tarkempaan seurantaan omalta osalta pääsevät Exel ja Konecranes, joita molempia salkussa jo pikkupositio hankittuna viime päiviltä. Exel on mielestäni onnistuessaan tulevaisuuden Kone ja Konecranes voi tarjota pikavoittoja, jos kaivossektori piristyy ja jos fuusio sujuu mallikkaasti, eikä Kiinan talous hyydy kokonaan. Muutamat jossit toki molemmissa.

Näytä koko viesti
Revenio Group -

Kiitos tästä vastauksesta Boris, pari juttua sun vastauksessa, jotka multa oli menneet ohi kokonaan (esim. tuo Pohjola).

Mä päätin muutama vuosi sitten kun sijoitusharrastusta aloittelin, että ostan joitain osakkeita "arvaksi" pienen selvittelyn jälkeen sen suuremmin kuitenkaan asiaan perehtymättä. Jotain gämboolia sitä pitää olla, ettei käy tylsäksi. Silloin arpa osui tähän firmaan ja pari kertaa olen sitten sen jälkeenkin tankannut ja nyt tämä "arpa" omassakin salkussa painaa jo hiukan yli 20%, niin aina välillä käy mielessä rahaksi muuttaminen. Hyvin kyllä arpa on osunut näin jälkikäteen ajateltuna, ei voi valittaa.

Spekulointi tosin on kivaa ja omilla rahoillahan ihminen onneksi saa touhuta melkein mitä vaan, joten voi hyvinkin olla, että päädyn holdaamaan tätä ikuisuuksiin asti. Saas nyt nähdä.

Näytä koko viesti
Revenio Group -

Mitäköhän Reveniolle nyt viime päivinä/viikkoina on tapahtunut?

Kenelläkään mitään tietoja? 

Firma itse ei ainakaan ole mitään kovin suurta julkistanut, mutta kurssi keulii todella lujaa. Itsellä ollut tätä jo jonkin aikaa, mutta nyt alkaa myyntinappi kutitella jos mitään järkevää syytä kurssin nousemiselle en löydä. 

 

Näytä koko viesti
Öljyn hintatason laskemisen vaikutus suomalaisyrityksiin -

Nokian renkaat on itselläkin ollut tämän osalta pohdinnassa. Öljyn hinnan alenemisellä tosin on myös selkeä miinusmerkkinen vaikutus Nokian renkaiden menestykseen Venäjän näytellessä kuitenkin kolmasosaa firman liikevaihdosta. Osaketta on tosin omasta (ja monen muunkin) mielestä lyöty jo hiukan turhan kovaa itänaapurin tilanteen johdosta.

Jos rinkulat kasvattavat myyntiään hyvin Euroopassa, pohjoismaissa ja Kanadassa, niin alentuneet valmistuskustannukset Venäjän isolla tehtaalla varmasti tekevät pitkässä juoksussa hyvää yhtiölle.

Aion itse olla varovaisella ostolinjalla tämän suhteen ainakin 5. helmikuuta asti, jolloin julkaisevat tilinpäätöksen viime vuodelta. 

 

Näytä koko viesti