Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Elinkeinoverotus/Osinkotulojen_verotus(34928)

"Elinkeinotulon verottamisesta annetun lain osinkoa koskevia säännöksiä on muutettu. Yhteisön saama osinko on verovapaata, jos jakajana on kotimainen yhtiö tai emotytäryhtiödirektiivissä tarkoitettu yhteisö. Poikkeuksena on tilanne, jossa osinkoa jakava yhteisö on julkisesti noteerattu ja osingonsaaja on muu kuin julkisesti noteerattu yhtiö, joka omistaa osinkoa jaettaessa välittömästi alle 10 prosenttia osinkoa jakavan yhtiön pääomasta. Osinko on myös verovapaata, jos sen jakaja on muu kuin edellä mainittu EU/ETA -alueella asuva yhtiö, joka on velvollinen suorittamaan tulostaan veroa vähintään 10 prosenttia. Muista kuin EU/ETA -alueen yhtiöistä saatu osinko on kokonaan yhteisön veronalaista tuloa."

Eli osinko listaamaton yhtiö -> listaamaton yhtiö on verovapaata. Yksi ongelma kohta saattaa aiemmassa kuviossa olla listaamattoman osakkeen kaupankäyntikulut, meneekö varainsiirtovero?

-Pistooli

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

 

Hypoteettinen tilanne:

 

sijoitusyhtiö ostaa listaamattoman yhtiön osakkeita ennen osingon jakoa. Osingon jaon jälkeen sijoitusyhtiö myy listaamattoman yhtiön osakkeet oletuksella, että kurssi on laskenut osingon verran. Listaamattoman yhtiön sijoitusyhtiölle jakama osinko on verovapaata ja osakkeiden myynnistä kirjataan myyntitappio. Kun myyntitappion vähentää muun osakkeen myyntivoitosta(meneekö saman tulolajin alle?), niin toimenpiteellä on muun osakkeen myyntivoitto verotonta. 

Toimiiko?

 

 

Näytä koko viesti
Revenio Group -

Hienosti firma menee eteenpäin. Vertailukausi tosin oli ongelmallinen, niin prosentit erityisen näyttäviä. Miksi silmänpainemittarit ovat olleet niin loistava kasvutarina? Firma on "keksinyt" erinomaisen businesslogiikan optikoiden kautta toimiessaan. Samaan logiikkaan sopisi muitakin silmien seulontaan suuntaavia innovaatioita, ehkä jatkossa..

OsCarelle en näe merkittävää tulevaisuutta (kuka tätä seuloo vrt optikot silmänpaineessa), astmalaite on vain sairaalakäyttöön, MUTTA melanooman seulontakamera omaa kyllä rajua potentiaalia..

EDIT: yksi konkreettinen uhkakuva on näköpiirissä, eli icaren patenttien umpeutuminen.

Näytä koko viesti
Sijoittaisiko EQ-Kiinteistörahastoon (hoiva- ja liikekiinteistöt)? -

 "yhteiskunnallinen rakentaminen" konsernissa tuottaa tytäryhtiölle (esim hoivapalvelut) vuokrakiinteistön. Googlaamalla löytynee tietoa toimijoista. Varmasti yhteistyötä tehdään pääomasijoittajien kanssa edelleen ja hoivapalveluiden huono kysyntä (alueellista vaihtelua) hidastaa yllä olevaa kehitystä. En kuitenkaan omia rahoja sijoittaisi ajatuksella, että kiinteistöissä olisi arvonnousua tiedossa. 

Näytä koko viesti
Sijoittaisiko EQ-Kiinteistörahastoon (hoiva- ja liikekiinteistöt)? -

Huomioisin myös hoivakiinteistöissä nykytrendin. Isot hoivapalveluyritykset rakennuttavat uudet kiinteistöt tytäryhtiöillään valtion tukemana ja vuokraavat nämä oman konsernin käyttöön edullisesti. Ja hoivapalveluissa palvelut keskittyvät kovaa vauhtia näiden isojen toimijoiden alle. Herääkin kysymys, että mitä ihmettä näillä vanhoilla pääomasijoittajien hoivakiinteistöillä tulevaisuudessa tehdään? Arvonnousua en lähtisi odottamaan..

Näytä koko viesti