Olet täällä

Omaisuuden turmelua

48
39586
Sivu:

Sivut

4.9.2021, 13:36
Käyttäjän onC kuva
+140
Liittynyt:
13.12.2019, 14:24
Viestejä:
64

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Itse kiinnostuin uraanista juurikin houkuttelevan makron vuoksi. Kysyntä on kasvussa ja ilmastomuutoksen torjunta todennäköisesti vain kiihdyttää tätä. Samaan aikaan tuotantokapasiteetti on pienempi kuin nykyinen kysyntä. Viimeistään kun vanhat varastot on käytetty loppuun, hintojen on pakko lähteä kovaan nousuun. Tähän päälle Sprottin kaltainen markkinahäirikkö, joka imee kolmanneksen tuotannosta pois markkinoilta. Onhan tuo älytöntä. Pelkästään eilen ostivat 800 000 paunaa, kun globaali vuotuinen tuotanto on noin 154 miljoonaa paunaa. Kahdessa viikossa rahasto on hankkinut jo yli 13% koko tämän vuoden ennustetusta tuotannosta. On vaikea nähdä, miten tämä ei voisi olla heijastumatta hintoihin. 

Itse spekuloin lähinnä nopealla ylikorjauksella hintoihin. Tosin suotuisan makron vuoksi uraanin päällä voi huoletta istua pitempäänkin.

 

onC kirjoitti:

Oman uraanisalkkuni suurimmat omistukset ovat Global Atomic, UEX Corporation, Energy Fuels, Standard Uranium, Isoenergy. 

 

Avasin oman rivin melko varovaisesti, mutta tarkoituksena on kasvattaa positiota. Mikä kohde näkemyksesi mukaan tarjoaa parhaan riski/tuotto -suhteen uraanin hinnan kallistuessa? Tutkin paria etf:ää. Niissä näytti olevan mukana myös kaivosten tarviketoimittajia, mikä ehkä syö parhaan upsiden. Perehdyin pintapuolisesti myös NexGen Energyyn. Onko tämä tuttu yhtiö?

 

 

Olen väärä ihminen vastaamaan tuohon. Kuten muissakin sijoituksissani, kuuntelen ja luen fiksumpien ihmisten analyyseja, ja sen pohjalta muodostan oman sijoituspäätökseni. Twitterin puolella vaikuttava Mikko Leivo on vaikuttanut päätökseeni sijoittaa Global Atomiciin. Mikko taisi kirjoittaa yhtiöistä aikaisemminkin, mutta sivuaa tässä tuoreimmassa kirjoituksessaan (alkuvuodesta) jossa hän antaa oman näkemyksensä uraanin bull-skenaariosta:

https://kontraaja.wordpress.com/2021/05/09/uraanin-hinta-tulee-ylittamaa...

Nexgeniä ei omasta salkustani löydy, kuten ei myöskään noita kahta vielä suurempaa (Cameco, Kazatomprom). Haen moonshotteja, ja arvelen että tuulipuvut tulevat viemään nimenomaan pienempiä yhtiöitä (varsinkin exploration-junioreja jotka sattuvat löytämään oikeaan aikaan uraania) sinne kuuhun. Lisäksi ostin tuota Sprottia. 

3
+1
0
-1
3
0
8.9.2021, 18:21
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Päädyin ottamaan OST:lle spekulatiivisen siivun TietoEvryä @28.76. Isosta blokkikaupasta koituva dippi yhdistettynä halpaan fundaan tarjoaa mielestäni riskiin suhteutettuna hyvän ostopaikan. En kuitenkaan laske yhtiötä pidemmän jakson voittajiin it-sektorilla. Nyt haetaan lähinnä pikkutiliä muutaman viikon holdilla. 

Meanwhile viime viikon uraaniostos vaikuttaa aivan lupaavalta. Toistaiseksi joka päivä on saatu 3-4 pinnan nykäys ylöspäin. Toki myöhästyin ärhäkimmästä seisokista, mutta reilut kymmenen pinnaa kolmessa kaupankäyntipäivässä on aivan hyväksyttävä saldo. Tarkoitus on olla kyydissä hieman pidempään, sillä näen tässä squeezen potentiaalia ja sitä kautta hetkellisen ylilyönnin. Toisaalta pieni positio takaa hyvät yöunet, vaikka korttitalo ehtisi romahtaa ennen kuin hillotolpan saa kotiutettua.

 

0
+1
0
-1
0
0
18.9.2021, 10:07
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Luovuin Tiedosta pienellä 5% miinuksella. Tärkein syy myyntiin oli lisätä uraanipanostusta säilyttäen samalla käteisvarat ennallaan. Arvioin salkun muiden omistusten keskipitkän ajan näkymät Tietoa paremmaksi, joten se sai lähteä. Kyseessä oli muutenkin heräteostos pikisten toivossa. Vapautuvilla varoilla tuplasin Sprott positioni. Ensimmäinen erä ehti juoksemaan +25% ja pieni dippi oli hyvä tilaisuus ostaa lisää. Nyt Sprottia on reilu 5 pinnaa salkusta, mikä tulee olemaan maksimipanostus. GameStop-jengin havahtumista odotellessa.

1
+1
0
-1
1
0
4.10.2021, 18:15
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Salkkuyhteenvetoa katsoessa voisi kuvitella osingon irronneen muistakin kuin Nordeasta. Myös Aspiren loistavat uutiset unohtuivat saman tien kanssasijoittajien mielistä. Teurastuksen keskellä lisäsin vielä pienen siivun Embraceria @77.50. Naivisti uskon, että suurin osa jyrkästä pulkkamäestä johtuu yhtiön ulkopuolisista asioista. Tätä tahtia myös Smart Eye pääsee kohta osaksi keskihinnanalennusohjelmaa. 

1
+1
0
-1
1
0
11.10.2021, 10:08
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Inderesistä 1,5k pikikset taskuun @53,20. Kohtuullinen tuntipalkka kymmenen minuutin kliksuttelusta. Hyvä yhtiö, mutta eihän hinnoittelussa ole mitään järkeä.

1
+1
0
-1
1
0
27.10.2021, 08:39
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Aamu lähtee kivasti käyntiin, kun herätessä huomaa Pax Globalin syöksyneen yli 40%. Nähtävästi FBI on ratsannut yhtiön varaston Floridassa. Tällä hetkellä ei ole tietoa onko kyseessä PAX:iin liittyvä asia vai onko se tässä sijaiskärsijänä. Äkkiseltään reaktio tuntuu ylimitoitetulta. No, ainakin Tommin salkku on yksi hittiä ottaneista. Eilen Paxin osuus oli vielä 8%, nyt se on kivasti puolittunut. Toimikoon tämä hyvänä muistutuksena hajautuksen hyödyistä.

Muuten tuloskauden alku on ollut sangen positiivinen. Nordea löi vahvat luvut pöytään. Tosin ensimmäinen markkinareaktio oli käsittämätön niiaus, mikä korjaantui nopeasti. Nopea longi kävi mielessä, mutta saamattomuus iski jälleen. Eilen tuli sitten uusi pudotus Sammon myyntien seurauksena. Osake ei ole enää alelaarissa, mutta uskon massiivisten omien ostojen ja osinkokiiman tuovan nostetta vielä jonkin aikaa. Lähestytään kuitenkin hintoja, missä alkaa rivakat kevennykset.

Smart Eyen osari ei tarjoillut mitään uutta lukujen valossa. Toimarin teksitiosa oli aiempaan verrattuna kuitenkin härkämäinen. Tällä hetkellä tuotannossa on kolme automallia ja vuodenvaihteessa tulee kaksi lisää. Suurin osa tähän astisista design winneistä pääsee linjalle 2023 loppuun mennessä. Seuraavan 18 kuukauden aikana on jaossa yli miljardin euron edestä uusia design winnejä, joissa tj uskoo yhtiön olevan vahvoilla. Lisäksi eilen julkistettiin uusi yritysosto, joka vahvistaa yhtiön tarjoomaa DMS:ää huomattavasti laajemmassa interior sensing-kategoriassa. Hieman hirvittää olla eri veneessä Akin ja Jensin kanssa, mutta laput pysyvät tiukasti holdissa. Tarkoitus on kasvattaa positiota, mikäli kurssi valuu vielä isommin.

Loppuviikko onkin sitten mielenkiintoinen. Kohta tulee ulos Kambin luvut sekä huomenna raportoivat Evo ja Citycon. Varsinkin Evon suhteen on kovat odotukset. 

 

6
+1
0
-1
6
0
27.10.2021, 13:55
+268
Liittynyt:
8.3.2017, 08:40
Viestejä:
244

Akihan hieman avasi omia syitään heivata Smart Eye mäkeen mutta olisi kyllä kiva kuulla Jensin ajatukset.

Minä myin omani jo joskus kesällä. Kelani oli vain yksinkertaisesti se, että todennäköisyys pörssien merkittävälle korjausliikkeelle oli (on?) erittäin suuri enkä toisaalta uskonut kurssin silloisista n. 250 SEK hinnoista raketoivan ihan heti minnekään koska lähitulevaisuudessa oli (on) edelleen odotettavissa lähinnä design winsejä hyvien tulosten sijaan. Pitkällä tähtäimellä Smart Eye vaikuttaa edelleen lähes käsittämättömän hyvältä ollakseen totta, mutta ajatus mahdollisuudesta ostaa tätä jostakin hieman kamalaa hirveämmästä markkinarytinästä kiehtoo enemmän kuin lapun holdaaminen.  

Evosta on minullakin kovat odotukset. Silti on vaikeuksia olla keventämättä tänään mutta yritän parhaani. Kevennysajatukset lähinnä siksi että Evo on aivan järkyttävässä ylipainossa.

2
+1
0
-1
2
0
27.10.2021, 18:37
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Olisipa ollut yhtä hyvä visio. Itse olen huono ajoittamaan tai ennustamaan kurssien lyhyen aikavälin liikkeitä. Kaikki yritykset ovat toistaiseksi päättyneet katastrofeihin. Omissa silmissä iso kuva ei ole muuttunut mihinkään. Näen edelleen Smartin takovan isot hillot muutaman vuoden päästä. Missä vaiheessa tämä alkaa heijastumaan kurssiin onkin sitten korkeampaa matematiikkaa. Mikäli osake laskee pulkkamäkeä jossain kohtaa, tarkoituksena on kasvattaa positiota.

Ensi vuonna pitäisi kuitenkin näkyä jo pieni nykäys liikevaihdossa. Samoin merkittävä kasa design winnejä on odotettavissa jo tulevalla tilikaudella. Vuonna 2023 kasvun kulmakerroin alkaa  sitten kiihtymään. 

Itse seilasin viime vuoden Aspiren kanssa järkyttävässä ylipainossa. Sillä seikkailulla oli lopulta onnellinen loppu, mutta näin jälkikäteen ajateltuna tuuria oli kosolti matkassa. Tämän aamun Pax-uutisointi oli hyvä muistutus yhtiökohtaisesta riskistä.

 

4
+1
0
-1
4
0
31.10.2021, 15:42
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Tuloskausi jatkui skitsofrenisissa merkeissä. Tähän saakka kaikki rapsat ovat olleet mielestäni hyviä tai vähintään neutraaleja, mutta Mr Marketilla oli täysin päinvastainen odotus Nordeasta ja varsinkin Evosta.

Jälkimmäinen tuplasi liikevaihdon vuoden takaisesta ja myös orgaaninen kasvu oli 40%. Lisäksi suhteellinen kannattavuus jatkoi nousuaan Ebitda-marginaalin kivutessa 65 -> 70%. Käteistä on lähes 400 miljoonaa ja summa kasvaa 200 miljoonalla joka kvartaali. Omissa silmissä Evo on alan ylivoimainen gorilla, jonka taloudelliset muskelit mahdollistavat koko ajan suuremman kilpailuedun rakentamisen. Tämän vuoden ennusteilla p/e tulee olemaan reilut 40 ja ensi vuoden osalta noin 30. Omasta mielestä näin ylivertainen yhtiö ansaitsee selkeästi korkeammat kertoimet.  

Cityconin varsinaisissa luvuissa ei ollut mitään yllättävää, mutta ilmoitus Columbuksen myynnistä saatujen varojen käytöstä omien osakkeiden ostoon oli äärimmäisen positiivinen signaali. Tarkoitus on lähiviikkoina kevennellä jotain (todnäk Aspire) ja siirtää nämä hilut Cityconiin. Onneksi yhtiön pörssikurssi on sen verran hidasliikkeinen, että mukaan ehtii verkkaisemmallakin aikataululla. Lisäystä ilman myyntejä ei oikein viitsi tehdä, sillä käteisen osuus on painunut viiteen pinnaan, mikä on hieman hintsusti tässä markkinatilanteessa.

Viikon aikana on tihkunut lisää tietoa Pax Globalin tilanteesta. Ratsia sai alkunsa, kun yksi Paxin asiakkaista ei saanut yhtiöltä mielestään riittävän hyviä vastauksia maksupäätelaitteisiin liittyviin tietoturvaepäilyksiin. Tämän johdosta asiakas irtisanoi sopimuksensa ja teki ilmiannon FBI:lle. Viranomaiset ratsasivat yhden Paxin varastoista, mutta aukaisivat sen nopeasti eivätkä ole ainakaan vielä nostaneet syytteitä. Yhtiö kiistää tiukasti kaikki tietoturvaongelmat ja sanoo toiminnan palautuneen normaaliksi. Valitettavasti pelkkä epäilyskin aiheuttaa hallaa bisnekselle ja painaa alas kursseja. Mielenkiintoista nähdä kurssireaktio huomenna kaupankäynnin jatkuessa. Päätän omat liikkuni vasta kun tilanteeseen saadaan lisää valaistusta.

 

2
+1
0
-1
2
0
14.11.2021, 17:21
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Viime viikolla saatiin tulosjulkistukset Golarilta ja Kamuxilta. Mielestäni molempien rapsat olivat aivan kohtuulliset. Markkina näki tilanteen hieman toisin. Kamux roikahti lähes 10 pinnaa ja Golar yli 6 pinnaa. Tosin jälkimmäinen pulkkamäki tuli vasta päivän viiveellä.

Kamux löi pöytään hyvät kasvuluvut, mutta marginaalien pehmeys säikäytti kanssasijoittajat. Hieman ihmettelen rajua reaktiota, sillä a) yhtiö on itse linjannut panostavansa kasvuun kannattavuuden kustannuksella b) kasvun arvoa korostaa kokonaismarkkinan supistuminen Q3 aikana c) kannattavuuden verrokkina oli täysin poikkeuksellinen koronan paisuttama Q3/20 d) kannattavuus oli kuitenkin yli pitkän tähtäimen tavoitteiden. Itse näen yhtiöllä realistiset mahdollisuudet kasvaa merkittäväksi Euroopan laajuiseksi toimijaksi erittäin pirstaleisella toimialalla. Näin ollen laput pysyvät holdissa niin kauan kuin kasvutarina jatkuu eikä kannattavuus romahda.

Golarin Q3 ei ollut kovin kiinnostava toteutuneiden lukujen valossa. Ebitdaa kertyi 74 miljoonaa, mutta NFE:n osakepotin arvonlasku painoi tuloksen pakkaselle. Suurin huomio kiinnittyi webcastissa maalailtuihin tulevaisuuden odotuksiin. Tämän päivän öljyn ja maakaasun hintatasolla yhtiön nykybisneksellä on potentiaalia tuottaa 2024 alkaen jopa 650M vuotuista ebitdaa. Laskelmissa ei ole mukana uudet FLNG-projektit, joista toimari käytännössä lupasi jukistuksia viimeistään Q1. Kun edellisen suhteuttaa 1,4 Mrd markkina-arvoon (ja 1,4 Mrd velkalastiin), markkina ei selvästikään luota johdon puheisiin. Jollei Karl Staubo osoittaudu ylioptimistiseksi promotoijaksi, Golarissa on loistava tuotto-odotus muutaman vuoden horisontilla. 

Vaikka salkun rapsaajat ottivat rumasti kuokkaan, viikko päätyi kuitenkin positiivisesti ATH. Komeita nousulukemia löivät pöytään Smart Eye 14%, PAX 10%, SPUT 9% ja Embracer 7%. Lisäksi Aspire tiedotti uudesta jenkkidiilistä, mikä sai kurssin kipuamaan uuteen ennätykseen. Viimeisin aiheuttaa myös pientä dilemmaa. Hyvän suorituksen myötä yhtiön painoarvo salkussa on noussut 20 -> 27,5%. Lukema alkaa olemaan melkoisen hapokas riskien hallinnan näkövinkkelistä. Toisaalta Aspire on osoittanut neljännes neljännekseltä olevansa entistä laadukkaampi bisnes. Tämä yhdistettynä edelleen maltilliseen arvostukseen tekee keventämisestä sangen vastenmielisen ajatuksen. Toisaalta melkein kolmannes salkusta pienen vaihdon osakkeessa mahdollisen rytinän koittaessa ei sekään varsinaisesti houkuttele.

5
+1
0
-1
5
0
15.11.2021, 15:49
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Oheisessa ketjussa Gabriel Castro huomattavasti omia raapustuksia paremmin Golariin liittyvää potentiaalia: https://twitter.com/gabcasla/status/1460214531972554759

Lisäksi ao webcastin pätkästä tulkitsisin uuden FLNG-projektin julkistamisen tapahtuvan todennäköisemmin kolmen kuin yhdeksän kuukauden sisällä. Mikä periaatteessa tarkoittaa noin viiden taalan lisäystä yhtiön osakekohtaiseen fair valueen. Eli lähes 40% nykyhinnasta.

In July we said we think that there will be material FLNG news within six to 12 months. At that time we said more likely six than 12. And I think we would stand by that guiding, and that was in August. So, that gives you some perspective on where we see timing. 

 

e. Salkun svedurivi on tänään hyvässä asennossa heart

2
+1
0
-1
2
0
20.11.2021, 16:17
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Embracerin Q2 osui melko hyvin ennakko-odotuksiin. Liikevaihto niukasti yli ja ebitda hieman alle. Pieni pehmeys kannattavuudessa sekä ilmoitus kahden AAA-pelin julkaisun siirtämisestä sai kanssasijoittajat näkemään punaista ja kurssin parhaimmillaan yli 12% syöksyyn. Samalla johto kuitenkin nosti lähivuosien tulosennusteita. Tähän asti Lars Wingefors on osoittautunut sanojensa mittaiseksi mieheksi, joten en harkinnut lapuista luopumista. Lupausten pitäessä tuloskunto ottaa ison loikan ensi tilikaudesta alkaen. 

Myös Evon kelkka on kulkenut vuoristorataa. Keskiviikkona tuli tietoon, että yhtiötä vastaan on nostettu kanne pelien tarjoamisesta kielletyille markkinoille. Tästäkin oli seurauksena kiva kymmenen pinnan niiaus. En voi millään uskoa tämän kokoluokan yhtiön ryhtyvän näin järjettömiin riskeihin muutaman lisäeuron toivossa. Mieli teki ostaa lisää dipistä, mutta sekin hyvä aie jäi lussutukseksi. 

1
+1
0
-1
1
0
25.11.2021, 11:00
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Nappasin lisää Evon vapaapudotuksessa olevaa puukkoa @1150. Valitettavasti patruunat ovat vähissä, joten panos jäi pieneksi. En yksinkertaisesti pysty ymmärtämään kurssireaktiota. Lasku vain kiihtyi eilisestä tiedotteesta. Kyseessä on pelialan laadukkain yritys, jonka vuosikasvu on kymmeniä prosentteja ja kannattavuus huikea.

3
+1
0
-1
3
0
25.11.2021, 13:06
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Osuipa jalka hyvin lankulle. Nopeat -10% taululle. Viimeiset ammukset lähtee @1000. 

1
+1
0
-1
1
0
25.11.2021, 14:22
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Olisi lähtenyt, jos olisi tajunnut laittaa toimeksiannon. No, nyt on pilkki odottamassa.

En voi millään käsittää, mitä tällä hetkellä tapahtuu.  Näihin hintoihin on leivottu sisään useampikin luuranko.

 

2
+1
0
-1
2
0
26.11.2021, 19:17
+973
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
436

Teurastus. Ei kai tälle muutakaan termiä keksi. Tänään -4,8%, viikossa -11%. Ammusvarasto oli alunperinkin yhtä hyvällä tolalla kuin HVK:n maskireservit koronakriisin alkaessa. Lisäksi tuhlasin vähäisetkin paukut aivan liian aikaisiin Evoon 1150 ja 990 tasoilla. Nyt käteisvarat on käytetty ja ensi viikolla voisi ostosormea syyhyttää.

Iltapäivän synkkinä hetkinä mielessä on pyörinyt foorumin konsensuksen vastainen suorastaan kerettiläinen ajatus. Lisää paukkuja voisi saada lahtaamalla citykanit. Jos uusi variantti osoittautuu deltaakin pahemmaksi, se voi saada sijoittajat taas pelkäämään kauppakeskusten kuolemaa. Tämä voi painaa kurssia muutaman kuukauden tähtäimellä. Eikä epidemian pitkittyminen varsinaisesti auta yhtiön bisnestäkään. Joka tapauksessa vaikea nähdä mikä saisi kanit ottamaan ainakaan ärhäköitä nousuja vuoden sisällä.

Sen sijaan monille teknologia- ja varsinkin peliyhtiöille koronan uusi aalto olisi mannaa. Näiden kasvua mitataan usein normiolosuhteissakin kymmenissä prosenteissa. Jos tähän saadaan päälle vielä pientä koronabuustia, voi ensi vuoden Q1 ja Q2 rapsat näyttää sangen hyviltä. Usean hyvänkin teknon arvostus on viime aikoina poljettu hieman maltillisempiin lukemiin. Jos ne vielä jatkavat syöksyään, edessä voi olla harvinaisen hyviä ostopaikkoja.

Pitää harkita tätä viikonlopun yli. Jos maanantaina tulee nopea rekyyli ylöspäin, tuskin tarvitsee tehdä mitään. Vapaapudotuksen jatkuessa lienee pakko harkita plan B:n toteutusta.

5
+1
0
-1
5
0
26.11.2021, 20:47
+767
Liittynyt:
28.3.2020, 01:56
Viestejä:
644

Turmiolan Tommi kirjoitti:
Iltapäivän synkkinä hetkinä mielessä on pyörinyt foorumin konsensuksen vastainen suorastaan kerettiläinen ajatus. Lisää paukkuja voisi saada lahtaamalla citykanit. Jos uusi variantti osoittautuu deltaakin pahemmaksi, se voi saada sijoittajat taas pelkäämään kauppakeskusten kuolemaa. Tämä voi painaa kurssia muutaman kuukauden tähtäimellä. Eikä epidemian pitkittyminen varsinaisesti auta yhtiön bisnestäkään. Joka tapauksessa vaikea nähdä mikä saisi kanit ottamaan ainakaan ärhäköitä nousuja vuoden sisällä.

Samanlaisia fantasioita. Hienoa etta arvon palstaveli uskalsi tulla ulos kaapista taman kanssa. Vaikka uskon etta citykanibullit on lopulta oikeassa, en pida myoskaan aivan mahdottomana ajatusta etta osa sijoitustiedosta on taman suhteen massahurmoksessa. Ehka viimeinen juna on viela asemalla koska se on rikki.  

3
+1
0
-1
3
0
27.11.2021, 06:41
+44
Liittynyt:
27.3.2020, 15:41
Viestejä:
15

Itse tuon liikkeen jo tein. Samoin norrhydron annista vapautetut rahat pistin jo evoon. Tosin mua ei kannata kopioida, mutta kiva huomata että muutkin miettii ramaamista evoon nyt tosissaan. Olisi pitänyt tajuta odottaa ja malttaa varsinkin viimeisten ammusten kanssa. En vain nähnyt sen tulevan näin alas, varsinkin kun q4 on ollut loistava pelaajamäärien osalta. Tietty jos perjantaina olisi lähtenyt kapuamaan ylös niin oisin pitänyt itseäni kovinkin fiksuna. Nyt on evossa joku 80-85 % sijoitusvarallisuudesta ja ammuksia ei saa enää mistään. Ja tuossa kyllä alkaa olee jo ihan nokko riskiä omaan makuun. Nyt sitten katsellaan ja odotellaan. Oon ajatellut niin että jos menee kuin elokuvissa niin Evon kurssi ehtisi toipua ja sitten ehdin kanien kyytiin. Toki voihan se olla että Evon raketista meni moottori lopullisesti rikki ja kanijuna on muuten vaan ollut paskana asemalla jo tovin 😄 Itse oon kuitenkin euroillani valintani tehnyt mihin uskon.

1
+1
0
-1
1
0

Sivut