19.4.2024 - 11:04

Bingo53

+3007
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108

Sijoittajat löysivät syyn ottaa rahat markkinoilta ja antaa sen puuskuttaa pitkän juoksun jälkeen

Markkinan käännös alaspäin on tullut heti huhtikuun alussa Sepen tehtyä ennätyksen eli noustua vuoden ensimmäisen kuukauden aikana 10,2% mikä oli indeksin paras ensimmäinen vuosineljännes sitten vuoden 2019. Dow ja Nasdaq nyppäsivät 5,6% ja 9,1% nousut samaan aikaan.

DJI_index_2024_04_18

Vääntö on hiipunut eikä taida hetkeen käynnistyä. Sentimentti on pelon puolella.

CNN_market_momentum

Bondien tuotot ovat nousseet viikolla. Ne ovat palanneet aiempien huippujensa tuntumaan Tradewebin mukaan samanaikaisesti kun odotukset koronlaskusta ovat siirtyneet kauemmaksi.

Jenkkiläiset terveydenhuollon vakuutusyhtiöt ottivat osumaa Bidenin hallinnon kerrottua lopulliset maksujen tukiosuudet Medicaren ohjelmiin vuodelle 2025. Liittovaltio nostaa maksuosuuttaan keskimäärin 3,7% tai vaihtoehtoisesti 16 miljardiin. Asia vaikutti osakkeisiin: Humana shares slid 13.4%, CVS Health shares declined 7.2% and UnitedHealth Group shares lost 6.4%.

Linkki CNN: https://edition.cnn.com/2024/04/02/investing/dow-falls-q2/index.html

World_market

Olen myynyt Xtrackers-osakeindeksiä (tikkeri D5BM) ja ostanut Vanguard-maailmahajautusta (tikkeri VWCE) sekä Vanguard LifeStrategy 80/20-yhdistelmähajautusta (tikkeri V80A). Bondipaino lisääntyy hieman.

Kulta on kumppanin mukaan liian kallista nyt - kehottaa nyt huru-ukkoja istahtamaan ja puuskuttamaan välillä. Voi olla hyväkin neuvo kun länsinaapurissa näyttäisi olevan botox-buumi ja Bravida jäi kiinni suolatuista laskuista.

Linkki Dagens Industri: https://www.di.se/live/bravida-bekraftar-saltade-fakturor-i-egen-utredning-oacceptabelt/

Mikään ei ole sitä miltä se näyttää.

2
0
20.4.2024 - 00:18

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

Tänään nähtiin iso korjausliike tekoäly-osakkeille: Nvidia -10%, SMCI -23% ja ARM -17%.

pic

Näiden lisäksi Netflix -9%.

Intel laski suhteessa vähän, mutta sen markkina-arvosta on sulanut -23% kuukauden huipusta. AMD tuli alas -5.5%, mutta sen markkina-arvo on myös laskenut viidenneksen.

amdint

3
0
29.4.2024 - 19:46

Indrid Cold

+492
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
652

Aika hurjaksi meni tuo Alecta/Heimstaden-saaga, siitä saanee elokuvankin aikaan. Saas nähdä heiluuko häkki, on kyllä niin isot rahat kyseessä että asiat tutkitaan perinpohjin ja päänsilittelyt ei riitä 

Mistenkes for bestikkelser | Finansavisen (www-finansavisen-no.translate.goog)

käännös ei ole ihan oikea, Heimstaden on siis lahjojana ja Alectan työntekijät lahjonnan kohteena, Alectasta siirtyi muutama henkilö Heimstadeniin töihinkin

2
0
15.5.2024 - 13:56

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

Tänään on Nordean Suomi-osakesäästöpäivä. Jos haluaa vaikka tankata Nestettä niin nyt onnistuu 1€ kuluilla.

Itse en ole osakesäästäjien liiton jäsen, joten 1€ osto + 8€ myyntikulu tulisivat halvemmaksi kuin nyt Mandatum Traderin tarjoama 1€ kulu + 10€  tarjouksen päätyttyä.

Tänään julkaistaan myös tärkeä jenkkien CPI-luku 15:30 Suomen aikaa.

https://tradingeconomics.com/calendar

1
0
21.5.2024 - 09:26

Bingo53

+3007
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108

Markkina vaikuttaa sellaiselta, että sijoittajat voittavat kultamitaleita melkein missä tahansa sarjassa

WSJ_DJI_indeksi

Dow Jones Industrial Average indeksikin rikkoi ensimmäistä kertaa 40000 pisteen haamurajansa viime torstaina, keskellä aivan erinomaista sijoitusympäristöä, jossa yhtiöiden voitot ovat mainioita, työttömyys alhainen ja inflaatio helpottaa.

Lähes kaikki mahdollinen nousee - perinteiset Dow-teollisuusosakkeet, tekno-kasvuosakkeet, lohkoketjutuotteet ja jopa kulta sekä muut erikoismetallit. Samaan aikaan riskiä karttaneet sijoittajat tekevät hyvää tiliä myös korko- ja rahamarkkinatuotteiden kanssa. Aurinko paistaa ja päivä pitenee.

WSJ_copper_surges

Ben Inker, co-head of asset allocation at Boston-based investment firm GMO, says the overall investing environment, with its many reasonable choices, has rarely been this attractive in 24 years.

Kuluttajat ostavat edelleen tuotteita ja palveluja tasaista tahtia vaikka saattavatkin valitella hinnoista. Jenkkitaloudessa on vähitellen havaittavissa perustavaa latua oleva suunnan muutos: “Companies are investing more in the United States than they have in a long period.”

Tämä tuntuu myös jenkkien työllisyyden luvuissa:

WSJ_unemployment_rate

Moni asia on kääntynyt parempaan suuntaan, joskin ei ilmaiseksi. Jenkkihallinnon lasketaan joutuvan maksamaan 1.1 biljoonaa dollaria ylimääräistä korkokulua tulevana vuosikymmenenä. Silti suurin osa sijoittajista on optimistisia tulevan suhteen.

S&P500 indeksi on noussut melkein 50% lokakuun 2022 karhumarkkinan pohjasta, joten lähes kaikki ovat härkä-moodissa, sanoo Ed Yardeni, joka on itsekin ollut muita optimistisempi. Hän kuitenkin arvelee muutoksen piilevän jossakin edessä.

Linkki WSJ: https://www.wsj.com/finance/investing/stock-market-dow-record-economy-6b77dac7

CNN:n mielialaindeksi on selkeästi ahneuden puolella, luvussa 64.

CNN_market_momentum

S&P 500 indeksi on kevään alun kuopastaan ponkaissut menoon ja on tukevasti 125-päiväisen rullaavan keskiarvonsa yläpuolella.

CNN_put_and_call_ratio

Kun myynti- ja osto-optoiden välinen suhde nousee, sijoittajat ovat käymässä hermostuneiksi ja suhteen yhden ylittävä arvo viittaa karhumarkkinaan. Nyt suhde on laskenut voimakkaasti 0,7 tienoille ja kertoo ahneuden leimaavan markkinaa.

Linkki CNN Business: https://edition.cnn.com/markets/fear-and-greed

VIX on arvossa 12,15 ja sen 50 päivän keskiarvo on sitä korkeampi eli 14,61 joten sentimentti on pelkojen osalta melko neutraali ja huolet hälvenevässä suunnassa.

Tanskalainen Saxo-pankki pitää kuluvaa vuotta metallien vuotena:

The new year could become the year of metals with a focus on gold, silver, platinum, copper, and aluminium. In precious metals we believe the prospect for lower real yields and a reduction in the cost of holding a non-interest paying position will support demand, especially through exchange-traded products where investors have been net sellers for the past seven quarters.

Kulta ja hopea hyötyvät alhaisista reaalikoroista ja rahoituskustannuksista.

Saxo_Fed_funds_gold_rallies

Kupari ja alumiini saavat hinnoilleen tukea tuotantokatkoksista ja vihreästä siirtymästä.

Linkki: https://www.home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/year-of-the-metals-09012024

Linkki CNBC: https://www.cnbc.com/2024/05/16/gold-silver-and-platinum-prices-could-push-even-higher-strategists.html

FT_Copper_price_vs_Rio_Tinto

Linkki FT: https://markets.ft.com/data/commodities/tearsheet/summary?c=Copper

Brittipörssikin on raaka-ainekaupan piristyttyä reipastunut menoon ja sen teollisuusindeksi (alla GBDOW) on kivasti nousussa.

Nordnet_Rio_Tinto_vs_GBDow

Salkkujen parhaat ostot on perinteisesti tehty heinäkuun puolenvälin ja elokuun puolenvälin tienoilla, kun loppuun palaneet traderit ovat ahvenia onkimassa.

Liika aurinko ja lämpö herkistää metsän syttymiselle ja käryä on jo nyt ilmassa. Niinpä kytätään sopivaa hetkeä kotiuttaa toukomyynnissä voittoja. Itse pohdin 14% noussutta Rio Tinto-position vähentämistä - jos saisi siitä vaikka kuparisen mitalin.

8
0
23.5.2024 - 23:27

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

Hyvät uutiset ovat huonoja uutisia?

Työttömyysdata oli odotettua parempaa. "Jobless Claims Fall in Biggest Back-to-Back Drop Since September"

https://www.youtube.com/watch?v=tLPHi_UUM9s

10 vuoden laina hyppäsi.

us10

Ja jenkkilässä laskupäivä. Nvidia veti vahvaan avaukseen mutta alas tultiin n. 1.5% avauksesta. Euroopassa nähtiin pieni lasku samaan aikaan kun data tuli julki.

sp

2
0
24.5.2024 - 10:34

Bingo53

+3007
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108

Swing trading perusteiden preppausta kuparilla ja Rio Tintolla

Luettavana on ollut jälkipolven hankkima Brian Pezimin opus 'How to swing trade'. Kirja keskittyy suurelta osin teknisen analyysin käyttöön osto- ja myyntipäätöksien tekemisessä. Siinä on muutama hyvä vinkki ilmaisista analyysisivustoista. Hyvä huomautus on, että yksityinen sijoittaja saa etua instikkasijoittajaan nähden siitä, että hän voi odottaa sopivaa tilaisuutta.

Sattumalta tuli nyt keväällä kiinnostus brittipörssiin ja olosuhteiden muuttuessa tehtyä osto ja myynti. Yksikköhinnat:

11. maaliskuuta, osto Rio Tinto (RIOI), 4.919 GBX, Lontoon pörssi
20. toukokuuta, myynti Rio Tinto (RIOI), 5.680 GBX plussaa 15,5%

RIOI_myynti

Kupari oli ollut maaliskuusta asti kovassa nosteessa.

FT_Copper_price_2024_05_6kk

Tällä viikolla tilanne muuttui: "Copper just had its worst 2-day decline in 13 years. A much-needed shake out to reset the sentiment."

Tekninen tarkastelu viittasi myös myyntiajankohdan todennäköisyyden kasvaneen selvästi.

Finviz_Rio_Tinto

Samaan viittasi myös Citigroupin suosituksen muutos 20. toukokuuta.

Linkki: https://finviz.com/quote.ashx?t=RIO&p=d

Nyt sitten jäädään odottelemaan, että suhdanne ja kuparin hinta ajavat kurssia taas alas ja voin tehdä uuden oston. Yhtiön numeroissa ei ole mitään vikaa, mutta kurssi ei perustu niihin vaan Kiinan, Japanin, Intian, Etelä-Korean ja Saksan kuparikysyntään ja varastoihin.

Import demand in China, the world's top copper consumer, remained at low levels despite tight ore supply and low treatment volumes in the country's huge refining industry. This lifted inventories and drove the price for delivery intakes from bonded warehouses to a discount to LME prices for the first time since data started in 2017, indicating low physical demand.

Linkki: https://tradingeconomics.com/commodity/copper

Spekulantit pitävät kuparin hintaa vielä neljänneksen perustasosta nousseena, mutta saapi nähdä kuinka kestää puhti kesän yli.

Ruotsissa laskettiin vuosina 1715-1718 liikkeeseen rahamerkkejä eli hätärahoja. Näihin kolikoihin oli merkitty arvomerkinnäksi yksi taalari hopearahaa. Kolikot olivat kuitenkin kuparia - aivan kuten meidän vanha viiden pennin raha viime vuosisadalla. Joten tarkkana saa olla naapuriarvojen kanssa.

4
0
30.5.2024 - 12:18

Heikin Ashi

+2488
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
857

Pitkällä aikavälillä osakemarkkina USA:ssa näyttää pääindeksien osalta erittäin vahvalta.

Lyhyellä aikavälillä (2-3 kk) voi sen sijaan olla heikkoutta. Uutta vauhtia voidaan hakea esim. tasolta MA 50.

Itse odottelen sopivia lisäyspaikkoja, kunhan on ensin vähän lasketeltu.

1
0
30.5.2024 - 14:03

Heikin Ashi

+2488
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
857

Almanakka wrote:

Kysymys teknisen analyysin ummikolta: Mikä tuossa käyrässä saa uskomaan, että indeksi reagoisi tuon MA50-tason kanssa?

Elämänkokemus  ja sen massakäyttö ympäri maailman ;-D.

50-, 100- ja 200-päivän liukuvat keskiarvot ovat  tavallisimpia viivoja minkä tahansa  analyytikon kaavioissa. Kaikkia kolmea pidetään  merkittävinä liukuvina keskiarvoina ja ne edustavat tuen tai vastustuksen vankempaa tasoa markkinoilla.
50 päivän liukuva keskiarvo on kolmen yleisimmin käytetyn keskiarvon johtava keskiarvo, koska se on lyhyempi kuin 100 ja 200 päivän keskiarvot, se on  ensimmäinen vastustaso nousevassa trendissä ja  ensimmäinen tukitaso  laskutrendissä.

Tekn.tri, Sifter-rahaston perustaja Hannes Kulvik: "Tekninen analyysi on hölynpölyä". Aamen.

Ehkä myös  kurssikäyrää - oli kyseessä indeksi tai osake -  pidempää ja lyhyempää, kannattaa kuitenkin hiukan silmäillä ennen sijoituspäätösten tekoa, jotta näkee ja on kartalla, missä markkinapsykologia kulloinkin  menee.

"The psychological realization behind this is that the market is here to serve us. As investors, we aren’t forced to buy or sell at any point. It’s always up to us to use the liquidity and unstable nature of the market to our advantage." Benjamin Graham

4
0
31.5.2024 - 22:40

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

31.5, eli kuun viimeinen päivä. Rahastot päivittelevät portfoliotaan. Isoja vaihtoja tapahtui loppuhuutareissa. Piti tarkistaa kaksi kertaa oliko sammon graafissa virhe.

sp

Vastaava Koneella

kn

Mandatum lopetti mörnimisen. Olisiko vastaava äkillinen kurssinousu nähty toisena päivänä?

md

Epälikvidit laputkin löytävät yhtäkkiä ostajia.

ub

Puuilo viikon alimmasta viikon korkeimpaan. +4.2% päiväswingi

puuilo

Bonuksena vielä Harvian Pump & Dump:

Hauskoja anomaliteetteja nämä ovat. Kuvittelet että osakkeella on jokin sentimentti tai suunta, mutta tänään se olikin päinvastainen.

Yleisindeksi +0.22% joten nämä ovat merkittäviä liikkeitä siihen verrattuna. Erityistä uutisvirtaakaan ei ollut yhdelläkään näistä.

13
0
6.6.2024 - 09:55

Almanakka

+647
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
361

Tänään klo 15:15 EKP kertoo laskevansa korkoa 0,25 %-yksikköä. Tämän ei pitäisi heilauttaa markkinaa, vaan suurempi mielenkiinto liittyy kommunikointiin tulevista koron laskuista ja vauhdista. Seuraava lasku on hinnoissa täysimääräisesti vasta syksylle. Eli jos EKP sanoo pitävänsä taukoa kesän ajan ja seuraavan datan kehitystä, ei sen pitäisi olla enää yllätys. Suurin epävarmuus tällä hetkellä liittyy siihen, lasketaanko Euroopassa korkoa tänä vuonna 2 vai 3 kertaa, ja tätä kuvaa selventävä kommunikointi on tänään todennäköisesti tiukassa syynissä.

Alla markkinoiden hinnoittelemat koron laskut Bloombergilta.

4
0
6.6.2024 - 15:26

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

EKP laski korkoja odotetusti 0.25%. Nyt odotetaan tiedotustilaisuutta ja markkinat kuuntelevat niiden tarjoamaa viestiä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ekp-laski-ohjauskorkoja-kl-seuraa-ekpn-korkopaivaa-hetki-hetkelta/5969990c-9548-4464-9091-41d6fe265309

EKP:n pääjohtajan Christine Lagarden ja varapääjohtaja Luis de Guindosin tiedotustilaisuus alkaa kello 15.45. He kertovat korkopäätöksen perustelut ja vastaavat toimittajien kysymyksiin. Tiedotustilaisuus kestää tunnin.

0
0
6.6.2024 - 20:16

Marraskuu

+861
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935

Inflaatiota pitää yllä lisääntyneet investointituet, joita tarvitaan osin korkeiden korkojen tähden. Toinen merkittävä tekijä on Ukrainan sota ja investoinnit puolustukseen ja Ukrainan auttamiseen. Tuohon samaan sotaan liittyy myös energiateollisuuteen tarvittavat investoinnit venäjäriippuvuuden vähentämiseksi. Tätä viimeksi mainittua myös tuetaan vahvasti, jotta investoinnit etenevät korkeista koroista huolimatta.

Toisin sanoen on poliittisia tekijöitä, joilla investointeja vauhditetaan koroista riippumatta. Tämä syö korkojen vaikutuksen tehoja inflaation taltuttamisessa.

Suomelle tilanne on p:stä, koska olemme persaukisia ja eväät tukea teollisutta ja sen investointeja on syöty velkaantumalla matalien korkojen aikana korvia myöten.

3
0
7.6.2024 - 20:28

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

Jenkkien työmarkkinadata oli parempaa kuin odotettiin. Se taas tekee epätodennäköisemmäksi että FED leikkaa korkoja, joten markkinat reagoivat heti.

https://www.cnbc.com/2024/06/07/jobs-report-may-2024-us-job-gains-totaled-272000-in-may.html

The U.S. economy added far more jobs than expected in May, countering fears of a slowdown in the labor market and likely reducing the Federal Reserve’s impetus to lower interest rates.

Nonfarm payrolls expanded by 272,000 for the month, up from 165,000 in April and well ahead of the Dow Jones consensus estimate for 190,000, the Labor Department’s Bureau of Labor Statistics reported Friday.

hpi

Jenkkilää se ei hidasta, SP500 saavutti ATH-tason. Hyvä osoitus kuitenkin että FED ja Yhdysvallat globaaleja pörssejä ohjaavat.

6
0
11.6.2024 - 18:51

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/909c1114-38b1-4aa1-932d-c76476197e5c (maksumuuri)

Wall Street vapisee: Pian nähdään harvinainen ”double whammy”, joka voi ravistella markkinoita

Fedin korkokokous sattuu samalle päivälle, jona Yhdysvaltojen kuluttajahintaindeksin uudet lukemat julkistetaan. Wall Streetille ennustetaan ravisuttavaa keskiviikkoa.

Ensin aamulla Yhdysvaltojen itärannikon aikaa julkistetaan tuoreimmat toukokuun kuluttajahintaindeksin eli CPI:n lukemat, jotka kertovat inflaatiosta. Viisi ja puoli tuntia myöhemmin keskuspankki Fed päättää kaksipäiväisen kokouksensa ja julkistaa päätöksensä ohjauskoron tasosta.

Tätä tuplaiskua eli niin sanottua ”double whammya” nähdään vain harvoin. Edellisen kerran Fedin päätös ja inflaatioluvut tulivat samana päivänä keskellä koronakriisiä 10. kesäkuuta 2020.

0
0
14.6.2024 - 14:53

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

Double whammy oli lopulta hyvä pörssipäivä tilastodatan ollessa erinomaista.

Tänään kurssit lähtivät laskuun. Olisiko syynä EU:n hyvät vientitilastot? Jos talous vetää hyvin niin se voi laskea koronlaskun mahdollisuutta.

https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-euro-indicators/w/6-14062024-ap

"The first estimates of euro area balance showed a €15.0 bn surplus in trade in goods with the rest of the world in April 2024, compared with a deficit of €11.1 bn in April 2023."

exp

Suurimmat kauppakumppanit:

exp2

Kursseja voi myös laskea Ranskan poliittinen epävarmuus Macronin julistettua ennenaikaiset vaalit.

https://yle.fi/a/74-20093021

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ilmoittanut hajottavansa maan parlamentin. Ranskassa järjestetään uudet vaalit 30. kesäkuuta ja 7. heinäkuuta.

Äärioikeistolainen Kansallinen rintama on saamassa Ranskassa yli 33 prosenttia eurovaalien äänistä, kertoo tulosennuste. Se on kasvattamassa suosiotaan kymmenellä prosenttiyksiköllä vuodesta 2019.

2
0
14.6.2024 - 16:01

Bingo53

+3007
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108

Euro-osakkeita dumpataan ja tilalle valtiolainoja Ranskan revetessä poliittisesti - euro heikkenee, Ranskan CAC 40 kyykkää 2%

FT_stock_market_EU

Sijoittajat myivät aleneviin hintoihin eurooppalaisia ​​osakkeita ja nappaavat tilalle turvallisempia valtion obligaatioita, kun Ranskan poliittinen kuohunta aiheutti huolta Euroopan unionin yhteenkuuluvuudesta. "Menossa on joukkopako laatuun ja turvallisuuteen", sanoi Carsten Brzeski, euroalueen pääekonomisti ja ING:n makrotutkimuksen globaali johtaja. "Ilmassa on paljon hermostuneisuutta."

Saksan benchmark-lainat nousivat. 10 vuoden tuotto laski yli 0,1 prosenttiyksikköä, mikä on suurin päivittäinen muutos sitten syyskuun. Saksan joukkovelkakirjoja eli bundeja pidetään euroalueen turvallisimpina. Ranskan ja Saksan joukkovelkakirjalainojen välinen tuottoero nousi 0,737 prosenttiyksikköön sen jälkeen, kun se oli aiemmin käynyt 0,768 prosenttiyksikön huippuarvossa. Euro heikkeni niin, että seitsemän päivän lasku dollariin nähden oli jo -1,2%.

WSJ_bondspread_bund_french

"Ranska voisi olla siirtymässä kohti kansallismielisempää hallitusta, joka ei todennäköisesti työskentele yhdessä Brysselin ja muiden Euroopan maiden kanssa, joten meillä eurooppalainen yhteistyö on vaarassa vähentyä", ING:n Brzeski sanoi. Ranskan vasemmistopuolueet muodostivat yhteenliittymän, joka haastaa voimakkaasti presidentti Emmanuel Macronin keskustasuuntautuneen puolueen valtaa.

Linkki Wall Street Journal:  'Flight to Safety' Rattles European Banks, Euro and French Bonds (wsj.com)

Paniikinomainen myynti ei ole rajoittunut pelkästään joukkovelkakirjoihin ja valuuttoihin.

CNBC_EU_market_data

Euroopan osakkeet laskivat; eniten italialaiset osakkeet ja heti perään pankkien osakkeet ollessaan paineen alla useilla markkinoilla. Ranskalaiset pankit ovat laskeneet tällä viikolla lähes joka päivä. Société Générale on laskenut toistaiseksi 16 prosenttia. Perjantaina Saksan Commerzbank putosi yli 5 % ja Italian Monte dei Paschi menetti arvostaan 4,7 %.

WSJ_bank-stocks_EU

Sijoittajat dumpaavat eurooppalaisia ​​osakkeita ja kiirehtivät ehtimään vaihtamaan hevosensa ennen vaaleja. Ranskan osakemarkkinan romahdus sai maan valtiovarainministerin varoittamaan, että Ranska voi joutua velkakriisiin, jos äärikansallinen poliittinen puolue ja poliittinen liike voittaa.

Linkki WSJ: Investors Continue to Punish French Assets in Run-Up to Snap Elections - WSJ

G7_Macron

2
0
17.6.2024 - 17:36

Marraskuu

+861
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935

Kun korkojen laskeminen on selkeästi siirtymässä eteenpäin, niin kuinka kauan velkaiset kiinteistösijoitusyhtiöt kykenevät sinnittelemään ennen kuin velkojen hoitaminen alkaa muuttua ylivoimaiseksi?

Vuonna 2004 korkoja alettiin nostaa 1% tasolta ja parissa vuodessa korko oli nostettu vaiheittain samalle tasolle kuin nyt. Siitä sitten vuosi eteenpäin ja subprime kriisi iski. Muistaakseni tuolloin markkina kävi vielä varsin lämpöisenä vuoden 2006 alussa vaikka korkotaso oli jo ylhäällä. Vuoden 2007 puolella jarrutus olikin nopeaa korkojen purressa.

Korkea korko ja eritysesti investointipäätösten tekohetkestä poikkeava moninkertainen korkokustannus aiheuttaa tulehduksen joka pitkittyessään voi tappaa. 

3
0
25.6.2024 - 12:39

Heikin Ashi

+2488
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
857

Aiemmilla ennusteillaan varsin meritoitunut Dr. John Hussman (Hussman Strategic Advisors) näytti vastikään  "soittavan kelloa" markkinahuipun merkiksi ja julkaisi kiinnostavan artikkelin "isosta kuvasta".

https://www.hussmanfunds.com/comment/mc240623/

"As a very simple example, here’s something you don’t see very often: a 5-year high in the S&P 500 with negative leadership (more stocks at new 52-week lows than new highs), particularly coupled with very little bearish sentiment. That combination, as simple as it seems, is an indication of trouble under the surface. We saw this one on Monday, June 17, 2024."

Kuva
7
0
26.6.2024 - 08:47

Marraskuu

+861
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935

Kotimaisen pörssin alakulossa voi jäädä huomaamatta jenkkilän kuplaantuminen. Mielenkiintoista luettavaa oli joten kiitos postauksesta 😊

1
0
26.6.2024 - 09:32

Almanakka

+647
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
361

Teksti on mielenkiintoista luettavaa, kuten bear-argumentit usein ovat. Jouduin itse tohtori Hussmanin estämään Twitterissä, koska huomasin alkavan vaikuttamaan omaan ajatteluuni salakavalasti "mitä jos"-tyyliin. Ollut bearina niin pitkään kuin muistan / on tullut feedissä vastaan. 100 % itseluottamuksella tietenkin.

4
0
26.6.2024 - 10:53

big bad bear

+535
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
292

Almanakka wrote:

Teksti on mielenkiintoista luettavaa, kuten bear-argumentit usein ovat. Jouduin itse tohtori Hussmanin estämään Twitterissä, koska huomasin alkavan vaikuttamaan omaan ajatteluuni salakavalasti "mitä jos"-tyyliin. Ollut bearina niin pitkään kuin muistan / on tullut feedissä vastaan. 100 % itseluottamuksella tietenkin.

Mulla on ihan sama juttu - joudun aktiivisesti suodattamaan ja säätelemään itselleni ja itseltäni uutisvirtoja ja mielipidekirjoituksia, koska muutoin luen ja kuuntelen vain niitä viihdyttävimpiä juttuja sekä automaagisesti ohjaudun vahvistusharhan vuoksi keskittymään asioihin jotka tukevat omia silloisia teesejäni. Mulle toimii sellainen, että kun oma fiilis on esim. bull euforiassa, niin luen näiden maailmanlopun ennustajien juttuja enemmän kuin tavallisesti. Ja sitten kun synkistelen erityisen paljon, niin koitan keskittyä positiivisempiin lähteisiin. Ja sitten sellaista trapetsitaiteilua siinä välissä. Tämä ei tietty välttämättä toimi stock pickereille tai valueen keskittyville sijoittajille, mutta makroon (johon pääasiassa keskityn) se on minulle osoittautunut toimivaksi strategiaksi.

4
0
27.6.2024 - 00:33

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

Kesälomat päällä, robotit hoitavat (identtisen) treidauksen. Vihreällä Stoxx 600. Varmaan pientä hermoilua Ranskan vaaleista, siitä johtuu.

Kuva
0
0
28.6.2024 - 12:17

Bingo53

+3007
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108
Kuva
NyTimes_god_help_us

Linkki The New York Times: https://www.nytimes.com/

Aasian osakekursseissa nousua ja jenkkifutuurit ovat odottavalla kannalla Presidenttiväittely ei näytä juuri globaalitalouteen vaikuttaneen sitä tai tätä. Dollari hievahti hetkeksi hieman ylöspäin. Aasian kurssit olivat kevyessä nousussa.

Kuva
CNBC_Asia-Pacific_stocks_rise

Jenkkifutuurit ovat hienoisessa nousussa. Markkina odottaa nyt perjantaina jenkkiaamuun julkaistavaa toukokuun PCE hintaindeksiä eli Core Personal Consumption Expenditure Price Index (May 2024). Sen odotetaan olevan edellisen kuun luokkaa ja noin 2,6% korkeampi kuin vuosi sitten.

Kuva
CNBC_us_stock_futures

Markkina seuraa nyt vuoden toisen kvartaalin päättyessä enemmän kulutusta, henkilökohtaista tulonmuodostusta ja kuluttajien mielialaa kuin kahden suupaltin horjahtelua debattikanveesilla.

Kuva
CNBC_sp500_etc_ytd

Part of the reason for the Dow’s underperformance stems from an idiosyncratic pullback in the second quarter. The Dow has slipped more than 1.6% during the period, while the S&P 500 and Nasdaq have added more than 4% and 9%, respectively, during the same timeframe.

All three have gained ground in June. The Nasdaq once again led with a month-to-date rally of more than 6%. The S&P 500 and Dow gained more than 3% and 1%, respectively.

Linkki CNBC: https://www.cnbc.com/2024/06/27/stock-market-today-live-updates.html

Eurooppa on mukiinmenevässä kunnossa ja skandien vahvimpien yritysten joukko Nordic40 pärjää oikein hyvin.

Kuva
FT_market_data_Eurofirst_vs_nordic_stocks

Puoli vuotta on kalenterivuodesta takana ja edessä on enää muutama täystyökuukausi lomakauden jälkeen saada vuoden tulos aikaan.

3
0
3.7.2024 - 10:15

Heikin Ashi

+2488
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
857

Seuraava kaavio näyttää pitemmässä  juoksussa S&P 500 -indeksin normaaliarvon vaihteluvälin, joka kertoo, missä S&P 500:n pitäisi olla, jotta markkina olisi P/E:llä  ainakin vanhan katsantokannan mukaan yliarvostettu eli 20 (punainen viiva) ja parahultaisesti   arvostettu P/E 15 (sininen viiva) tai aliarvostettu P/E 10 (vihreä viiva). Kaavion oikealla puolella olevat paksut viivat osoittavat, missä vaihteluvälin ennustetaan olevan tulosarvioiden perusteella vuoden 2025 ensimmäiseen neljännekseen asti (perustana GAAP earnings).

Noin vuodesta 1998 lähtien ei ole ollut harvinaista, että markkinahinta ylittää "normaalin yliarvostustason", joskus paljonkin. Markkinat ovat olleet enimmäkseen "yliarvostettuja"  vuodesta 1992, eikä niitä ole "aliarvostettu"  vuoden 1984 jälkeen. Tämä on ollut siis pitkään "uusi normaali".

Yhtiöiden nettotulot ovat laskeneet, mutta niiden ennustetaan joka tapauksessa kasvavan seuraavan neljän vuosineljänneksen aikana.

Kuva

PS. Kauppalehdessä näyttää olevan tänään toimittajien nykyisin  suosima  ns. klikkiotsikko "Vakava varoitus: S&P 500 voi romahtaa loppuvuonna jopa 30 %

Wall Streetin suurimmat pankit eivät usko valtavaan romahdukseen, mutta vuoden 2000 it-kuplan oikein ennustanut John Hussman povaa joka 50–70 prosentin pudotusta.!

Yhdysvalloista löytyy useita analyytikoita, jotka pitävät S&P 500 -indeksin romahtamista mahdollisena. Enemmistö uskoo kuitenkin arvostustasojen pysyvän korkealla."

3
0
8.7.2024 - 01:47

LappuLiisa

+341
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
331

Vasemmistoliittouma voitti Ranskan parlamenttivaalien toisen kierroksen.

Löyhään liittoumaan kuuluu neljä puoluetta, jotka ovat kommunistien PCF, laitavasemmistolainen Lannistumaton Ranska, sosialistit ja vihreät.

Vielä ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä keräsi ja kyselyjä johti politiikan toinen äärilaita, laitaoikeistolainen Kansallinen liittouma (Rassemblement national eli RN). Toisella kierroksella RN jäi kuitenkin kolmanneksi presidentti Emmanuel Macronin keskustaliberaalin Yhdessä-liittouman ja vasemmiston taakse.

https://www.hs.fi/maailma/art-2000010548877.html

Hyvä pörssipäivä tulossa! 

0
0