Olet täällä

Silmäasema

Käyttäjän Domme kuva
Liittynyt: 7.12.2015, 13:25
Viestejä: 28
Käyttäjän Dharma kuva
Liittynyt: 25.6.2014, 20:59
Viestejä: 935
Domme kirjoitti:

Silmäasema näköjään uusi listautuja: https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/silmaasema-listautuu-helsingin-porssiin-6649149

Tälle voisi avata oman ketjun, mutta todettakoon, että ko. business perustuu siihen, että jengi vielä merkittävässä määrin luulee, että silmälasit on jotenkin erityinen juttu, joka vaatii erikoisliikkeen. Tosiasiassa "erikoisliike" tilaa automaattisesti mitatuilla arvoilla kiinasta rillit ja sangat ja myy ne 90+ % bruttokatteella. En ihmettelisi, vaikka alalla ymmärrettäisiin, että silmälasikauppa siirtyy Prismaan pian.

- juu luotiin oma ketju, yp

Käyttäjän hauturi kuva
Liittynyt: 25.6.2014, 10:25
Viestejä: 405

Mitä tuo "automaattisesti mitatuilla arvoilla" tarkoittaa?

Kun viimeksi olen silmälasiliikkeessä käynyt, oli sillä optikollakin käsittääkseni joku rooli siinä arvojen mittauksessa. Voihan se toki olla, että Prisman lihatiskin tyttö voisi siinä leikkeleen siivuttamisen välissä mitata silmänpaineet, taittovirheet ja vahvuudet.

Siitä olen samaa mieltä, että katteet ovat varmasti kovat.

Käyttäjän Dharma kuva
Liittynyt: 25.6.2014, 20:59
Viestejä: 935

Kone mittaa arvot silmästä. 

Käyn itse 3-5 vuoden välein silmälääkärillä, joka ottaa tarkemmat arvot, mutta eipä tuo optikko noita juuri kalibroi. Konearvot näet luetaan vastaanotossa 10 sekunnissa ilmoittautuessa. 

Käyn silmälääkärillä verenpainetautini takia aika ajoin. Peruslasien käyttäjä ei saa käytännössä mitään lisäarvoa silmälasikaupasta.

Sama juttu kenkäkaupassa. Harvinaisemmista vaivoista kärsiville mittatilauspalvelusta on toki iloa.

Näön"tutkimus"han on yleensä maksuton tai todella halpa. Kertoo sen kontribuutiosta.

Käyttäjän Habanero kuva
Liittynyt: 15.5.2017, 19:12
Viestejä: 3

Pikaisesti arvoituna Silmäaseman liiketoiminnan laatu näyttäytyy jokseenkin mitäänsanomattomalta. Kyseisellä puljulla ei ole mielestäni mitään merkittäviä kilpailuetuja. Merkkikehysten ja aurinkolasien puolella Luxotticalla NYSELUX toimittajana (Ray Ban, Oakley yms.) on selvästi dominoiva markkina-asema. Amazon ja muut kansainväliset kilpailijat tulevat painamaan katteita jatkossakin alhaisilla jälleenmyyntimarginaaleilla. Voin olla toki hyvinkin väärässä.

Käyttäjän chiluba kuva
Liittynyt: 2.4.2017, 18:37
Viestejä: 25

Kyllähän suurin ongelma tässä(kin) listautumisessa on se että yhtiö on käytännössä katsoen tyhjäksi kupattu pääomasijoittajien toimesta ja suuri osa käyttökatteesta palaa rahoituskuluihin. 

 

Pajatso on tyhjä! 

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 88

Terveystalo on (taas) listautumassa SOTE uudistuksen alla. Tässä hiljattain Terveystalo imaisi Diacorin muskeleita saadakseen.

 

Pitäisikö tätä Silmäasemaakin pohtia tästä SOTE-uudistuksen näkökulmasta. Jo nytkin joillekin HUS:n silmäklinikan asiakkaille lyödään kouraan HUS:n maksusittari Silmäasemalle. Todennäköisesti SOTE-uudistuksen myötä a) isot yksityiset yleisterveyspalvelujen tuottajatalot ja b) pinemmät yksityiset erikoisterveyspalveluiden tuottajatalot tulevat pärjäämään. Uskoisin, että Silmäasema Silmäsairaala-brändillään tulee voittamaan markkinaa julkiselta puolelta SOTE-uudistuksen myötä.

Käyttäjän Diletantti kuva
Liittynyt: 5.12.2018, 18:24
Viestejä: 45

 

Silmäasema on päivän kovin nousija (+8,8%). Kauppalehdellä artikkeli jossa spekuloidaan Coronarian ostavan yrityksen pois pörssistä. Vieläkö junaan kannattaa hypätä mukaan? Muuten en firmasta juurikaan innostu mutta mahdollinen reipas preemio houkuttelee.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/heratys-spekulantit-silmaasema-valuu-...

Käyttäjän Diletantti kuva
Liittynyt: 5.12.2018, 18:24
Viestejä: 45

Silmäaseman kurssi lentää – suurin omistaja Coronaria saa hoiva-alan yrityskaupasta 71 miljoonaa euroa käteistä

 

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/silmaaseman-kurssi-lentaa-suurin-omist...

Käyttäjän Diletantti kuva
Liittynyt: 5.12.2018, 18:24
Viestejä: 45

https://cws.huginonline.com/S/174046/PR/201903/2238545_4.html

Talousjohtaja irtisanoutuu.

Jokohan Silmäaseman lunastus pörssistä tapahtuisi lähiaikoina?

Mainos: Nordnet Traders' Club -videosarja
Parhaat ideat ja työkalut aktiiviseen kaupankäyntiin
Katso