Olet täällä

Citycon - 24.8.2021 11.01

Velho kirjoitti:

Eikö ole aika harvinaista julkaista toimitusjohtajan jatkosta uutinen ikään kuin kyseessä olisi määräaikainen pesti? Yleensähän toimitusjohtajat ovat töissä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Mitä olen Ballin presentaatioita seurannut, mulle on kanssa jäänyt hepusta osaava ja aikaansaava vaikutelma. Hyvä siis että jatkaa, mutta erikoista että pörssiyhtiön toimitusjohtaja toimii määräaikaisella sopimuksella. Sopimuksen hinnasta en tiedä, mutta kalliiksi se tulee ainakin siinä tapauksessa, että hallituksen kanssa menisi jostain syystä sukset ristiin kauden alkupuolella, jolloin maksettavaksi tulisi varmaan melko messevä korvaus sopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä (?).

Eiköhän toimitusjohtajien sopimuksissa yleensäkin ole joku "messevä" korvauspykälä, jos irtisanominen tapahtuu yhtiön toimesta.

Näytä koko viesti
Tallink - 20.8.2021 08.43

Perassic Park kirjoitti:

Mitään infoa ei ole tullut, eikä osallisrumiskyselyä. (Danske), onko muille?

Näin vaikka anti on jo alkanut.

Ainakin Nordnetissa näkyy Yhtiötapahtumat&osakeannit valikon alla. Mutta mitään viestiä erikseen ei minullekaan tullut (kuten merkintäoikeusanneissa tulee).

Näytä koko viesti
Tallink - 20.8.2021 01.09

Velho kirjoitti:

Onko täällä Tallinkin antiin perehtyneitä? Tallink siis järjestää osakeannin, jossa saa merkitä uusia osakkeita hintaan 0,47 €. Kurssi nyt 0,61 €. Vanhoilla osakkeenomistajilla on merkintäetuoikeus omistustensa suhteessa, mutta kuponkianti tämä ei kuitenkaan ole? Mitään merkintäoikeutta ei ole mitä voisi kaupata, mutta käytännössä kuitenkin 17.8. osakeluetteloon merkityt ovat tässä etuoikeusasemassa. 

Minua kiinnostaisi että miten tuo etuoikeus käytännössä sitten menee? Jos oletetaan, että anti ylimerkitään, niin kaikki uudet osakkeet menee vanhoille omistajille (17.8 listan mukaisesti). Jos omistaa vaikka 10.000 osaketta nyt, ja merkkaa annista 10.000 lisää, niin kuinka monta osaketta annista lopun perin saa?

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 23.4.2020 11.34

Minkäs takia tota omistajalistaa ei ole päivitetty vieläkään? sad

Näytä koko viesti
Silmäasema - 19.9.2019 05.38

Diletantti kirjoitti:

Eipä tässä taida olla mieltä enää roikkua mukana itsekään vaan kotiuttaa pikku voitto. Riskit mielestäni liian suuret koko yrityksen häviämiselle pörssistä tai jatkuvalle nollaosingolle.

Miten tuo pörssistä lähteminen voi käytännössä tapahtua? Eikö Coronarian pitäisi kuitenkin saada ensin 90% osakkeista, ja nyt se omistusosuus on ilmeisesti nousemassa jonkin verran yli 50%, jos muut isot kuin Intera ei hyväksy tarjousta.

Onko tietoa, miten muut isot omistajat (Varma, Ilmarinen,...) suhtautuvat ostotarjoukseen?

Näytä koko viesti
Cramo - 11.6.2019 07.32

"Cramon osakkeiden hankintahinta jakautuu Cramon ja Adapteon osakkeiden välillä. Verohallinto antaa päätöksen jaon verotuksesta."

 

Noin sanotaan postissa tulleessa markkinointiesitteessä.

Näytä koko viesti
Nordea - 21.3.2019 07.18

ttr kirjoitti:

Tyhmä kysymys: Kauppalehden uutisen mukaan Sampon (vai Sammon) hallitus hakee valtuutusta ylimääräiseen osinkoon. Syynä vastata pääomavaateen muutoksista johtuviin vaikutuksiin. Lehden mukaan Sampon pääomavaade kasvaa vuonna 2019 johtuen Nordean pääkonttorin siirtymisestä Suomeen. Mediasta olen ymmärtänyt, että Nordean pääomavaade heikkenisi kun pääkonttori siirtyi Suomeen.

Summa summarum: Nordean pääkonttorin muuton vuoksi heidän pääomavaade heikkenee mutta Sammon kasvaa. Ja koska Sammon pääomavaade kasvaa, he hakevat valtuutusta jakaa rahaa ulos ylimääräisen osingon muodossa. Mitä en nyt ymmärrä?

  

Selitys lienee tässä:https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sampo-leikkaa-nordeaa-kuin-fiskars-wa...

 

"Sampo soveltaa omassa vakavaraisuudessaan Nordean vakavaraisuutta, joka on nyt muuttuneiden laskentamenetelmien myötä ”heikentynyt”.

Jos Sampo keventäisi Nordea omistustaan alle 20 prosenttiin. Nordea ei olisi siinä tilanteessa enää Sampo-konsernin osakkuusyhtiö, vaan vain yksi suuri osakeomistus, eikä sitä siksi konsolidoitaisi tuloslaskelmaan. Tämä myös muuttaisi merkittävästi Sammon vakavaraisuutta koskevia säännöksiä.

 

Ylimääräisen osingon kautta Sampo pystyy näin paradoksaalisesti vahvistamaan vakavaraisuuttaan, kun se maksaisi osingon Nordean osakkeilla."

Näytä koko viesti
Citycon - 19.3.2019 09.25

Cityconin yhtiökokous on jo pidetty (ilmeisestikin 13.3. kuten yhtiökokouskutsussa on sanottu).  https://www.citycon.com/fi/sijoittajat/hallinnointi/yhtiokokous/varsinai...

Osingon irtoaminenhan pitäisi tapahtua yhtiökokouksen jälkeisenä päivänä, eli 14.3. Toisaalta tuolla linkissä sanotaan että tämäytyspäivä olisi 22.3.

 

Melko hämärää. frown

 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 28.1.2019 07.50

FIM:hän ilmoitti äskettäin että ulkoistaa välityspalvelunsa jollekin "merkittävälle toimijalle". Tuli mieleen että voisiko se olla Ålandsbank kun rahastojen kanssa jo tekevät yhteistyötä. Jos noin todella tapahtuu, toisiko se nostetta Ålandsnbankenille, tuleehan tuossa kait ihan merkittävästäkin lisää asiakkaita ja liikevaihtoa.

Näytä koko viesti