Treidaajalla on riski tulla peliongelmaiseksi -

Vappuna 2021 laadin T75-peleihin Forssaan kimppasysteemin, siis raveihin, jolla lunastin yli 300 000€. Se oli jaettu 50 osuuteen ja yksi osuus voitti siis reilut 6000€. Se on Suomen ravien suurin voitto tänä vuonna toistaiseksi. Eihän tuo rahallisesti mikään mullistava voitto ollut,mutta se että ainoana sain laadittua koko maassa tuollaisen pelin joka vei koko potin ,  oli älyllisesti pelejä lähestyvän pelurin täyttymys. Tuli tyhjä olo ja hetken ajattelin että lopetan pelaamisen kokonaan. Olen kuitenkin harrastanut raveja yli 50 vuotta teinipojasta lähtien.

En ole tullut peliongelmaiseksi siinä mielessä että olisin tehnyt suuria tappioita vaikka muissa suhteissa elämässäni on ollut suuria haasteita mm. alkoholin suhteen nuorempana. Eli kaiketi olen addiktioherkkä ihminen. Mutta ongelmaa voi olla myös ajankäyttö ja siinä suhteessa addiktiota lienee ollut ja on ehkä edelleenkin. Voisihan näitä elämänsä tunteja käyttää järkevämminkin kuin videoilta hevosten juoksuja seuraten!

Vuosituhannen alussa harrastin minäkin päivätreidausta ja siihen kyllä koukutuin. EQ:n käyttöliittymä tuli tutuksi. Veroilmoituksissa oli aikamoinen läjä 9a lomaketta. :) 

Nyt olen palannut vankkaan B&H salkkuun ja se sopii minulle koska tunnen hevoset paremmin kuin yhtiöt. Iso osa omaisuutta on kyllä pörssissä kiinni ja onhan nämä hieman stressaavia aikoja kun niin paljon romahduksen enteitä ja spekulaatiota ilmassa. Pelko ja ahneus kamppailevat todellakin.

Näytä koko viesti
Helikopterirahalla hyperinflaatioon? -

Miten osakkeet mahdollisessa hyperinflatiossa? Sellaisten yritysten osakkeet, jotka pystyvät siirtämään nopeasti kohonneet valmistuskustannukset hintoihin,pitävät pintansa. Niinko se menee?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
joni_k kirjoitti:

 

 

Hallituksen tiedotstilaisuudessa eilen sanottiin että ulkomailla olevien, keillä on siellä joku asumispaikka, pitää päättää nyt jääkö kyseisen maahan ja sairaanhoitopiiriin, vai matkustaako Suomeen. Eli kuukauden päästä tuskin tulet pääsemään tänne enää.

Sitten täytyy jäädä tänne. Ei täällä hassumpaa. :)  Varsinkin kun olot normalisoituvat joskus.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Terveiset Espanjan Teneriffalta! Täällä vietän talviajat.

Sunnuntaista asti on ollut poikkeustila päällä kuten olette jo lehdistä lukeneetkin. Käytännössä ulkonaliikkumiskielto pienin poikkeuksin. Hiljaista on kaduilla kun olen kauppareissun kävellen tehnyt. Poliisit valvovat tarmolla ja kauppaan kannattaa ottaa kopio passista ja pois tullessa kuitti ostoksista. Kauppaan saa mennä vain yksi perheestä. Autolla voi ajaa mutta vain myöskin yksi. Jos jostain syystä on vietävä jotakuta vaikka lääkäriin niin tämän toisen on istuttava takana. Kotitalon hissiin oli tullut määräys että vain yksi henkilö kerrallaan. Kyllä nämä ovat tosissaan ja Madridissa viikatemies jo heiluukin.

Onhan tämä hiukan ahdistavaa varsinkin kun vietän yksin aikaani. En nyt heti ole palaamassa Suomeen mutta huhtikuun puolen välin jälkeen. Suomessa taitaa tulla kaksi viikkoa karanteenia sitten mutta se on vain lusittava. Onneksi olen vielä alle 70v että voin käydä karanteenin jälkeen itse kaupassa. :) Olen kuitenkin asioinut kaupassa jo 60v.

Kovia ovat olleet pörssissä pudotukset, En muista näin kovaa menneisyydestä. Vuoden -87 Mustan maanantain aikaan en vielä sijoitellut enkä pahemmin Suomen lamassa 90-luvun alussakaan. Vuoden -98 Aasian kriisin aikaan olin jo mukana ja silloin onnistuin Nokiaa ostamaan jotka myin hyvään aikaan ennen IT-kuplan puhkeamista. Ja vuden 2008 finanssikriisin aikoihin tein hyviä ostoksia. Nyt tuli myytyä liian vähän pitkästä salkusta. Varsinkin Kone harmittaa kun sormi oli jo liipasimella siinä 60€ hinnassa. Mutta tälläistähän tämä on aina jälkeenpäin.

Kyllä tästä vielä noustaan!

Näytä koko viesti
Silmäasema -
ArnoP kirjoitti:
Diletantti kirjoitti:

Eipä tässä taida olla mieltä enää roikkua mukana itsekään vaan kotiuttaa pikku voitto. Riskit mielestäni liian suuret koko yrityksen häviämiselle pörssistä tai jatkuvalle nollaosingolle.

Miten tuo pörssistä lähteminen voi käytännössä tapahtua? Eikö Coronarian pitäisi kuitenkin saada ensin 90% osakkeista, ja nyt se omistusosuus on ilmeisesti nousemassa jonkin verran yli 50%, jos muut isot kuin Intera ei hyväksy tarjousta.

Onko tietoa, miten muut isot omistajat (Varma, Ilmarinen,...) suhtautuvat ostotarjoukseen?

Kai tuo 50% riittää siihen että yhtiö päättäisi vain lopettaa julkisen noteerauksensa. Niinhän tuossa KL:n artikkelissa annetaan ymmärtää. En nyt äkkiä muista onko näin koskaan tapahtunut.

En tiedä Varmasn ja Ilmarisen kannasta. Eiköhän siellä ole haluttomuutta suostua tarjoukseen koska hallituksen kanta oli kielteinen.

Ei pienosakasta kyllä juurikaan houkuttele jäämään epälikvidiseen osakkeesee, Nuo instituutiot ovat asia erikseen.

 

Näytä koko viesti
Silmäasema -

Eilen (18.9) tuli positiiivnen tulosvaroitus, Kurssi ei kuitenkaan reagoinut mitenkään vaan roikkui siinä 6 euron tasolla kuin pilvet  syyskuun taivaalla.

Ja tänään (19.9) sitten kylmää vettä niskaani kun yli 10% position omistava pääomasijoittaja Intera Fund ilmoitti suostuvansa tarjoukseen.

Eipä tässä taida olla mieltä enää roikkua mukana itsekään vaan kotiuttaa pikku voitto. Riskit mielestäni liian suuret koko yrityksen häviämiselle pörssistä tai jatkuvalle nollaosingolle. Finnlinesissa roikuin loppuun asti vuosia Ilmarisen peesissä mutta tämä onkin  nakkikioski varustamoon verrattuna.

Onneksi en ostanut annista (6,9€) mutta aidosti harmittaa ostaneiden puolesta 

https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/silmaasema-oyj-tulosvaroitus-silmaasema-parantaa-vuoden-2019-nakymiaan/83ed6a37-6771-412b-ac58-8884db184026

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/silmaasema-voi-lahtea-porssista-intera-hyvaksyi-coronarian-ostotarjouksen/2fee3529-0f33-47a5-8bb1-68a72b7b831e

Näytä koko viesti
Silmäasema -

Silmäaseman hallitus ei suosittele tarjousta, En ihmettele,.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/silmaaseman-hallitus-ei-suosittele-coronarian-ostotarjouksen-hyvaksymista-tarjottu-hinta-liian-alhainen/02284d91-5eb7-4f91-b08a-5e0799c7e16c

Näytä koko viesti
Silmäasema -

Nyt se siis toteutui. Eli Coronarian omistuksen ylitys 30% rajan- Lunastustarjous on 6,0€ eli melko kehno mielestäni. Merkintähinta annissa keväällä 2017 on ollut 6,9€. En silloin osallitunut.

Omat osakkeeni olen ostanut 5,5€ keskihintaan tammikuussa 2019. 

Seuraan toistaiseksi.

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006206372.html

Näytä koko viesti
Boreo (ex-Yleiselektroniikka) -
UomoUniversale kirjoitti:

Olen elänyt siinä ymmärryksessä, että omistuksen ylittäessä 50% tulee muille omistajille tarjota samaa hintaa kuin millä on osakkeensa ostanut.

Noinhan se tietenkin meni ja vaikka nämä blokit on myyty sopimuskaupalla pörssin ulkopuolella niin ei kai se käytäntöön vaikuta. 

Omituisen halvalla myyvät yhtiönsä! Eihän tuosta tule kuin P/E luku 8,7 ..viime vuoden EPS oli 1,00€ ja historian paras.

Yhtiö on ollut kehno osingonmaksaja ja viime vuonnakin vain 0,33€..Yritin etsiä yhtiön jakokelpoisten varojen määrää mutta en löytänyt. Varmastikin niitä on paljon ja kunnon kertaosingon voisivat maksaa niin halutessaan. Alkaisiko uusi omistaja maksamaan reippaampaa osinkoa jolloin yhtön arvostuskin kohenisi?

https://www.finanssivalvonta.fi/paaomamarkkinat/liikkeeseenlaskijat-ja-sijoittajat/ostotarjoukset/ 

Näytä koko viesti
Boreo (ex-Yleiselektroniikka) -

Aspialat ovat siis tänään myyneet omistuksensa. Eikö tämä ollut heidän sukufirmans. Onko tuo kauppahinta julkista tietoa? Eivät kai he sentään 8,7€ hintaa osakkeitaan myyneet?

Ei siis ollut salkussa tätä. Jos olisi ollut niin en kyllä myisi tuohon 8,7€ hintaan.

Näytä koko viesti