LEI-tunnus -

Jotenkin hieman haiskahtaa että finanssitalot ovat saaneet lobattua MiFID2:n laajennukseen koskemaan pienyrityksiä ja suoria osakesijoituksia. Täten sijoitusrahastot ja -vakuutuskuoret voidaan myydä yrittäjille hieman helpompina vaihtoehtoina. Toisaalta, oletan että LEI -tunnus voisi myös nopeuttaa ulkomaisten osinkojen ylimääräisten lähdeverojen takaisinperintää.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Jos saan liittyä keskusteluun uutena jampperina:

@Jeans, kuvailujesi perusteella harjoittelu vaikuttaa erittäin lupaavalta. Tulee mieleen hieman Salomon Brothers - Michael Lewisin kirjassa Liar's Poker :) Suosittelen lämpimästi lukemaan mikäli et ole vielä ehtinyt. Vaikka kirjasta ei välttämättä ole suoraa hyötyä, uskon että se voisi auttaa ymmärtämään harjoittelua ja treiderikulttuuria kokonaisvaltaisemmin.

Trumpin twiiteistä - Muistaakseni porukat ovat lähteneet tekemään botteja joiden algot analysoi Trumpin twiittien sisällöstä niihin liittyvät yhtiöt ja sentimentit. Kuulemma on ollut ihan voitokas strategia tähän mennessä. Hauskasti Betfairin oddsit tippuneet jo 2:1 että Trump potkaistaan veks. ennen kuin ensimmäinen kausi on päättynyt. Mitä mieltä porukat ovat - kannattaisiko ottaa pieni näkemys - esim 0,5% salkusta mahdolliseksi hedgeksi?

Teslasta - Ei liity ihan suoranaisesti TSLAn shorttiargumenttiin. Ajattelin että porukoita voisi kiinnostaa Damodaranin pätkä liittyen Teslan ja Solar Cityn diiliin 2016. Ennenkaikkea hauskaa kritiikkiä kahden investointipankin valuaatioihin kyseisistä yhtiöistä. <https://www.youtube.com/watch?v=uR1wbjzPnbc&gt;

Näytä koko viesti
Silmäasema -

Pikaisesti arvoituna Silmäaseman liiketoiminnan laatu näyttäytyy jokseenkin mitäänsanomattomalta. Kyseisellä puljulla ei ole mielestäni mitään merkittäviä kilpailuetuja. Merkkikehysten ja aurinkolasien puolella Luxotticalla NYSELUX toimittajana (Ray Ban, Oakley yms.) on selvästi dominoiva markkina-asema. Amazon ja muut kansainväliset kilpailijat tulevat painamaan katteita jatkossakin alhaisilla jälleenmyyntimarginaaleilla. Voin olla toki hyvinkin väärässä.

Näytä koko viesti