Olet täällä

Panostaja

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 674

Keskustelua Panostajasta.

Twitter -aktiivi Zijoittaja vieraili Panostajan yhtiökokouksessa 1.2.2018.

Kooste Zijoittajan tuottamasta sisällöstä täällä.

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 75

Panostaja julkisti ensimmäisen kvartaalin tuloksensa tänään. Yhtiön kehitys oli vähintäänkin positiivista (Granon vetämänä) ilman KotiSunin myyntivoittoakin.

Panostajan ensimmäisen kvartaalin osakekohtainen tulos nousi KotiSunin myyntivoiton tukemana 0,51 euroon per osake (osakekurssi tänään 0,94 euroa).

Odotan Panostajan vuodelta 2018:

-Yhden sopivan pienen ja edullisen kasvuyrityksen sisäänostoa

-Lisäosinkoa

-Granon listausta

Käyttäjän Hynägrande kuva
Liittynyt: 21.8.2017, 23:04
Viestejä: 63

Kahvin ennustuksista ainakin yhden kasvuyrityksen osto on nyt tainnut toteutua. Granon listauksesta on vihjeitä toimitusjohtajan tuoreessa haastattelussa, vaikkakin vain viittellisiä "asia on ollut esillä" tyyliin.

Minusta tämä osake alkaa näyttää kiinnostavalta hinnan ja valuen puolesta.

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 75

Panostajan kesäkvartaalin tulos oli odotettua alakanttisempi. Panostajan raportoinnin kertomana yhtiön sioituskohteiden kysyntänäkymät ovat vakaat; tässä taloustilanteessa kysyntänäkymät voisivat olla jopa kirkkaammatkin. En löytänyt tuloskatsauksesta vihjettä lisäosinkoon vuoden 2018 aikana.

Granon kohdalta ei löytynyt vihjettä mahdollisesta listauksesta, toki tekstiosuudessa oli mukana yleisluontoinen klausuuli:

"Myös irtaantumisten mahdollisuuksia arvioidaan edelleen aktiivisesti osana sijoituskohteiden omistajastrategioita."

Granon lyhyen aikavälin ksysyntänäkymä arvioitiin tyydyttäväksi, mielestäni Panostajan tyyppinen omistajayhtiö myy (listaa) sijoituskohteitaan vasta silloin, kun lyhyen aikavälin kysyntänäkymä on hyvä. Saapa nähdä kuinka Granon kanssa käy.

Kurssireaktio osariin oli odotettu - eli negatiivinen. Muutama aika osarista kurssi on kuitenkin palautunut POH ostamana. Nyt menneenä perjantainakin (14.9) POH osti reippaasti myyntilaidasta. Toki on niin, että pienyhtiössä systemaattista yhden tahon imurointia ei ole syytä ignoorata.

 

 

Käyttäjän peelo kuva
Liittynyt: 5.6.2018, 00:37
Viestejä: 1

Granon tehostamistoimien tulisi purra nyt q4 joka on muutenkin hyvä kvartaali. Nyt pitäisi viivan alle jäädä runsaasti. Toki poistojakin tehdään reilusti. Nyt olisi mielestäni relevantimpaa tutkia käyttökatetta sekä prosentuaalisesti että euromääräisesti. Uskon edelleen että tehostaminen puree.

Hiukan ihmettelin että edelliskvartaalisa Granon työntekijämäärä oli vaan lisääntynyt, reilustikkin?

 

 

Mainos: Nordnet #treidaushaaste
Pystyykö treidaaja tuplaamaan salkkunsa viidessä päivässä?
Katso livenä