Olet täällä

Panostaja

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 855

Keskustelua Panostajasta.

Twitter -aktiivi Zijoittaja vieraili Panostajan yhtiökokouksessa 1.2.2018.

Kooste Zijoittajan tuottamasta sisällöstä täällä.

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 88

Panostaja julkisti ensimmäisen kvartaalin tuloksensa tänään. Yhtiön kehitys oli vähintäänkin positiivista (Granon vetämänä) ilman KotiSunin myyntivoittoakin.

Panostajan ensimmäisen kvartaalin osakekohtainen tulos nousi KotiSunin myyntivoiton tukemana 0,51 euroon per osake (osakekurssi tänään 0,94 euroa).

Odotan Panostajan vuodelta 2018:

-Yhden sopivan pienen ja edullisen kasvuyrityksen sisäänostoa

-Lisäosinkoa

-Granon listausta

Käyttäjän Hynägrande kuva
Liittynyt: 21.8.2017, 23:04
Viestejä: 108

Kahvin ennustuksista ainakin yhden kasvuyrityksen osto on nyt tainnut toteutua. Granon listauksesta on vihjeitä toimitusjohtajan tuoreessa haastattelussa, vaikkakin vain viittellisiä "asia on ollut esillä" tyyliin.

Minusta tämä osake alkaa näyttää kiinnostavalta hinnan ja valuen puolesta.

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 88

Panostajan kesäkvartaalin tulos oli odotettua alakanttisempi. Panostajan raportoinnin kertomana yhtiön sioituskohteiden kysyntänäkymät ovat vakaat; tässä taloustilanteessa kysyntänäkymät voisivat olla jopa kirkkaammatkin. En löytänyt tuloskatsauksesta vihjettä lisäosinkoon vuoden 2018 aikana.

Granon kohdalta ei löytynyt vihjettä mahdollisesta listauksesta, toki tekstiosuudessa oli mukana yleisluontoinen klausuuli:

"Myös irtaantumisten mahdollisuuksia arvioidaan edelleen aktiivisesti osana sijoituskohteiden omistajastrategioita."

Granon lyhyen aikavälin ksysyntänäkymä arvioitiin tyydyttäväksi, mielestäni Panostajan tyyppinen omistajayhtiö myy (listaa) sijoituskohteitaan vasta silloin, kun lyhyen aikavälin kysyntänäkymä on hyvä. Saapa nähdä kuinka Granon kanssa käy.

Kurssireaktio osariin oli odotettu - eli negatiivinen. Muutama aika osarista kurssi on kuitenkin palautunut POH ostamana. Nyt menneenä perjantainakin (14.9) POH osti reippaasti myyntilaidasta. Toki on niin, että pienyhtiössä systemaattista yhden tahon imurointia ei ole syytä ignoorata.

 

 

Käyttäjän peelo kuva
Liittynyt: 5.6.2018, 00:37
Viestejä: 5

Granon tehostamistoimien tulisi purra nyt q4 joka on muutenkin hyvä kvartaali. Nyt pitäisi viivan alle jäädä runsaasti. Toki poistojakin tehdään reilusti. Nyt olisi mielestäni relevantimpaa tutkia käyttökatetta sekä prosentuaalisesti että euromääräisesti. Uskon edelleen että tehostaminen puree.

Hiukan ihmettelin että edelliskvartaalisa Granon työntekijämäärä oli vaan lisääntynyt, reilustikkin?

 

 

Käyttäjän peelo kuva
Liittynyt: 5.6.2018, 00:37
Viestejä: 5

Kohta Q4 lopussa. Mitäs ajatuksia Panostajasta? 

Käyttäjän peelo kuva
Liittynyt: 5.6.2018, 00:37
Viestejä: 5

Tämä osake ei herätä ilmeisesti juuri minkäänlaista kiinnostusta täällä? Henri Elo on valinnut tämän vuoden 2019 yhdeksi  "helmiosakkeeksi". Elolla on tosin Panostajassa kohtuullinen positio. Olisi kiva kuulla näkemyksiä tästä osakkeesta.. Mielestäni oikeita ostoja on tehty. Potentiaalia on paljon, mutta aikaa saattaa viedä, että konkretisoituu liikevoitoksi.

Granon saaminen myyntikuntoon on varmasti tämän hetken tärkein toimi. Pystyykö joku viisaampi avaamaan miksi Granolla on niin suuret poistot? puolet katteesta. Poistetaanko liikearvoa vai jotain konkreettista? Viivan allehan jäisi ihan mukavasti ilman näitä poistoja.

Granon Q4-käyttökate oli  4,7 MEUR, mikä tarkoittaa noin 13,3 %:n marginaalia. poistoja ollut n. 2,1M kvartaalissa.

Käyttäjän Lehtopöllö kuva
Liittynyt: 17.9.2014, 10:16
Viestejä: 256

Perehdyin Panostajaan hieman vuosi, pari sitten. Itsellä kiinnostus lopahti osakkuusyhtiöitä katsellessa. Tällä hetkellä suurin osa liikevaihdosta ja -voitosta tulevat Granosta, josta olen vielä vähemmän vakuuttunut kuin muista omistuksista. Panostaja voi olla pidemmällä tai lyhellä tähtäimellä hyvä sijoitus, mutta riskiä ja epävarmuutta on ainakin luvassa. Sijoituskohteiden arvot ja tuotot voivat vaihdella muutenkin ja yleisen suhdanteen mukana erittäin voimakkaasti ja Panostajan arvosta taitaa suuri osa tällä hetkellä Granon harteilla. Panostajaan sijoittavalla piensijoittajalla on vaikea nähdä olevan informaatioetua; joku muu tietää aina enemmän ja ensin jos on tulossa hyviä uutisia tai jos uloste on osumassa tuulettimeen. 

Käyttäjän peelo kuva
Liittynyt: 5.6.2018, 00:37
Viestejä: 5

Kun katsoo panostajan kurssia niin olen vähän eri mieltä riskisyydestä.. Lähinnä muistuttanut kuolleen miehen sydänkäyrää 5 vuoden periodilla.

Tylsä kohde mutta nyt tapahtunut vuoden sisään paljon. Granon harteilla on paljon mutta lupaavia kasvajia joukossa.

Kotisunista tuli rahakas exit. Samaa odotan myös Granosta muutaman vuoden sisään.

Ei mikään rahasampo ilman että Grano saa tehostukset vietyä loppuun tai että kasvuyhtiöt alkavat oikeasti kasvaa..

Vuokrafirmayjtiö Carotin kasvattaminen 30m -> 100m ei ole pikku temppu mutta mahdollinen, koska markkinat ovat siihen suotuisat. Sen jälkeen carotin myyminen esim baronalle.

Mahdollisuuksia on paljonkin. Itselle riittäisi tulosten hiominen siihen kuntoon että osinkoa tulisi se 10senttiä per vuosi.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 855
Mainos: Fellow Finance
Lue miten aloitat sijoittamisen vertaislainoihin välttämällä aloittelijan virheet
Lue lisää