Olet täällä

Neogames

3
4012
21.7.2022, 14:26
#1
+8784
Liittynyt:
16.12.2013, 13:48
Viestejä:
5655

Olen pilkkinyt Aspiren rahat saatuani pienen määrän Neogamesia. Logiikka on, että kun Aspiren pääomistajat vaihtoivat Aspirensa sovinnolla Neogamesiksi saamatta itse kruunun kruunua ostotarjouksesta, tämän täytyy olla hyvä juttu.

Neogames on kyykännyt iloisesti, kun  "technology-driven innovator and a global leader of iLottery and iGaming solutions and services for regulated lotteries and gaming operators" ei ole oikein tehnyt perusbisneksellään viime päivinä tiliä. Nyt se on vähän nykinyt viime päivinä ylöspäin.

Laskinkohan oikein, että Aspiren Market cap lunastushinnalla oli 496 megaeuroa ja Neogamesin nykyinen tuudulta 384 megadollaria? Onkohan tuossa uudet Aspiren vaihdosta tulleet uudet 7,6M osaketta mukana? Nordnetin ruutu näyttää 25,8M osaketta. Veikkaisin äkkiseltään, että ehkä ei. Jenkkien sijoittajainformaatio on työläämmin kaivettavaa kuin Euroopan. Tämä onkin hillinnyt kummasti jenkkisijoituksiani.

Tosin numeroiten pyörittely on sinänsä turhaa, koska Aspiren ex-pääomistajat tietävät varmasti rahapelibisneksestä ja NeoGamesin uudesta positiosta paljon enemmän kuin mie. Joten hyppäsin taas kerran juutalaisten beesiin jaksamatta kovin pitkään SEC filingseja plärätä. Joku miuta reippaampi voi mielellään kaivella ja postailla tännekin🙏🏼.

P.S. Naureskelin jo 2014 https://www.pokeritieto.com/kolumnit/nettipokerin-kieltolakia-ei-tule/ Suomen pelialan etujärjestön nimeä Neogames, joka oli sama kuin maltalaisella israelilaislähtöisellä Neogamesilla. Suomen Neogames edustaa siis niitä ei-rahapelejä, joita voi kuitenkin pelata rahalla, mutta ei voittaa rahaa. Neogames S.A. taas edustaa niitä rahapelejä, joita sanotaankin pelattavan rahalla, mutta joissa ei pitkällä aikavälillä voi voitaa kuin pelinjärjestäjä. Noh, on Aspirella vähän urheiluvedonlyöntiäkin, joten voi siellä joku jonkun odotusarvoisesti voitollisen betsin pystyä tekemään.

Valuuttamarkkinatilanne on sellainen, että en muuten ottanut dollaripositiota kovin mielellään. Tämä pohjautuu lähinnä siihen, että dollari on viime aikoina vahvistunut kovasti. Toki on eri uskontokuntien edustajia, jotka näkevät valuuttakurssin laskun ennakoivan sen lisälaskua. Mie taas olen enemmän ostovoimapariteettimiehiä.  

3
+1
0
-1
3
0
22.7.2022, 22:58
+542
Liittynyt:
29.8.2017, 20:24
Viestejä:
244

Itse olen ottanut >14$ pari kertaa positiota. Molemmat komeasti plussalla, tosin lähinnä valuuttakurssin vuoksi. Minulla oli täsmälleen sama logiikka, kun aloin ostamaan. Pikaselaus, että kaikki ei ole päin helvettiä, vähän exceliä ja todetaan, että saan Aspire+Neogames kohtuuhintaan. Salkku pantattu ja liikkeet kalliita, niin siellä on 1/5 Aspiren rahoista vetämässä.

0
+1
0
-1
0
0
27.7.2022, 14:45
+1282
Liittynyt:
6.8.2014, 10:33
Viestejä:
535

Aki Pyysing kirjoitti:

Laskinkohan oikein, että Aspiren Market cap lunastushinnalla oli 496 megaeuroa ja Neogamesin nykyinen tuudulta 384 megadollaria? Onkohan tuossa uudet Aspiren vaihdosta tulleet uudet 7,6M osaketta mukana? Nordnetin ruutu näyttää 25,8M osaketta. Veikkaisin äkkiseltään, että ehkä ei. Jenkkien sijoittajainformaatio on työläämmin kaivettavaa kuin Euroopan. Tämä onkin hillinnyt kummasti jenkkisijoituksiani.

NeoGamesin Q1-rapsassa osakemäärä 25,6M, joten kaupan yhteydessä liikkeelle lasketut osakkeet eivät taida olla luvussa mukana. Tämän hetken määrän pitäisi olla 34,2M, mikä tekee valuaatioksi 520M$. Lisäksi yhtiö on todennäköisesti ottanut kokoonsa nähden mittavan lainan käteisosuuden rahoittamiseksi, joten liikearvo lienee luokkaa 770M$. 

Olen tätä itsekin tutkinut, mutta ainakaan vielä ei kiinnosta riittävästi. Q1 perusteella vanhan bisneksen liikevaihto junnaa paikallaan ja kannattavuus on heikko. Toki ohjeistavat noin 10% kasvua koko vuodelle. Suurin osa tuloksesta tulee Pollardin kanssa perustetusta yhteisyrityksestä, johon läpinäkyvyys on vaillinainen. 

Uudessa kokonaisuudessa Aspiren liiketoimintojen osuus on noin 2/3, joten tästä voisi hassutella Aspirelle liikearvoksi 515M$. Eli aika lähellä alkuperäistä lunastushintaa. Toki sen jälkeen markkina on tullut alas enkä ole toistaiseksi järin innostunut Neon lottobisneksestä. Lisäksi iso velkataakka tuo omat riskinsä.

 

 

7
+1
0
-1
7
0
3.8.2022, 11:49
+35
Liittynyt:
2.12.2021, 11:39
Viestejä:
9

Maimonin haastattelu heinäkuulta:

https://igamingbusiness.com/strategy/ma/aspire-prepares-for-a-new-era/

Lainaus Neogames-diiliin liittyen:

Maimon views it as a key next step for Aspire’s growth plans for two reasons. 

“Firstly, NeoGames will accelerate our access to new and existing jurisdictions across the US and Canada,” he explains. “The organisation is firmly established within North America, and we expect their contacts and expertise to speed up our ambitious expansion plans. 

“Secondly, it means our offering is now available to the ilottery sector and helps us get closer to providing our products and services to the full circle of the global industry. NeoGames is a leader in the digital lottery space and presents us with significant new opportunities to expand our footprint.”

Ilottery, he argues, offers “enormous” potential, especially as the lottery sector makes its belated switch from retail to digital. Sports betting, for example, has quickly proliferated from state to state, growing to revenue of $1.58bn in Q1 2022 alone. 

Online lottery, on the other hand, represents only “a small fraction” of a market worth $105bn, he says. While other markets are more advanced, they have significant room to grow, and Maimon is confident that NeoGames’ customers will increasingly seek turnkey solutions encompassing all product verticals. 

This, he adds, creates further scope for growth as companies lacking online expertise seek out experienced partners.

1
+1
0
-1
1
0