Olet täällä

F-Secure

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2977

F-Secure on mainettaan pienempi firma. Miekin olisin arvannut liikevaihdon yläkanttiin, viime vuonna oli 169,7M.

Miulle tarjottiin mahdollisuutta teknokuplan aikaan shortata Data Fellowsia ennen listautumista. Sanoin, että shorttaan kyllä, mutta viiden vuoden päähän ja ilman vakuuksia. Ei tullut kauppoja.

Kerran ostin silloin jo nimeltään F-Securea hevosmiesten tietotoimiston eli alalla toimivan ammattilaisen vinkin perusteella. Kurssi puolittui nopeahkosti, mutta luiskahdin positiosta pari vuotta myöhemmin pienellä voitolla ulos.

Nyt luin tilinpäätöstiedotetta ja katsoin markkina-arvon @4,08 ja se on 647 miljoonaa. Tulosta yhtiö teki 2017 0,07 euroa per osake. Karhumarkkinan orastaessa tämä on kyllä miulle niin selvä "ei-kiitos", että kurkannen yhtiön potentiaalia sijoituskohteena taas ensi vuonna uudestaan.

 

Käyttäjän Peltinen kuva
Liittynyt: 26.5.2016, 12:00
Viestejä: 54

F-Securesta tulikin mieleen aivan jäätävä källi, minkä pankin "sijoitusneuvoja" teki aikanaan kaverille. Kaveri oli ollut jo hetken F-Securella töissä ja oli saanut bonuksena/palkkiona tmv. firman osakkeita jotka olivat ponnahtaneet huimiin lukuihin teknokuplan aikaan. Sijoitusneuvoja sai vakuutettua, että ne kannattaa ehdottomasti siirtää vakuutuskuoreen ja tämän neuvon koodariparka meni uskomaan. Osakkeet myytiin ja ostettiin saman tien takaisin kuoren sisään. Ei siinä mitään, mutta myynnistä meni verot ja siihen mennessä kun ne tulivat maksuun olikin kurssi sitten romahtanut lähes arvottomaksi. Kaverilta lähti tämän neuvon takia auto alta ja meinasi lähteä kämppäkin, mutta sai sentään neuvoteltua lainaa sen verran, että sai verot maksuun. Niitä sitten makseli pitkään.

 

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 839
Kaupallinen yhteistyö: Cargotec
Jarkko Aho (Random Walker) 3/2019: Cargotec – Älykkään kuormankäsittelyn edelläkävijä
Lue kirjoitus