Kemira -

Kemira puskee vakaasti etiäppäin joskin inflaatio haittaa -23 jonkin verran ja metsäpuolen tilauksissa saattaa olla pientä lagausta mutta ekojuna ei pysähdy. Lisää salkkuun.

Näytä koko viesti
Stora Enso -

Piiitkään salkkuun lisää.

Näytä koko viesti
Orion -

On enemmän syitä omistaa kuin olla omistamatta Orionia: hyvä kumppani (Bayer), vahva kotimainen asema, osaaminen, brändi, vakaa tuloksentekijä, uusittu strategia. Joku voisi sanoa että kallis, korkea p/e, hankala vallata eikä pääomistajat myy ikinä ja päälle geneeristen uhka. Ostin 3v tyttärelle ensimmäisen kerran 3/2009. Maksoi finanssikriisin laineilla joku 16€ muistaakseni. Osingot uudelleen sijoittaen toiminut ihan kivasti. Matkalla ahvenanmaalaisen pankin edustaja ehdotteli jossain vaiheessa poismyyntiä Siellä on kuitenkin pysynyt ja taitaa pysyä vielä pitkään ellei jälkikasvu tee omia virheitään ja laita lihoiksi.  

Näytä koko viesti
Velkaa ei tarvitse pelätä – mutta kunnioittaa pitäisi -
Sijoitustieto kirjoitti:

Minä pelkään velkaa kaikilla tasoilla erittäin suuresti. Nuorille haluan sanoa, että älkää lähtekö velkarahalla mukaan. Sijoittakaa osakkeisiin vain niin paljon kuin voi hävitä.”

Näin sanoi nuorille HS Vision haastattelussa veteraanisijoittaja Erkki Sinkko 83v. Tämän olisi joku voinut kertoa Akille 21v, joka otti kaikki sijoituslainat, mitä suinkin myönnettiin. Ja askaroi itsensä pahimmillaan 800.000 markan nettovelkoihin.

Tuskin olisin nuorena ja yli-itsevarmana osakespekulanttina ainakaan Sinkkoa kuunnellut. Tai itse asiassa luin Erkin kolumneja jo 80-luvulla ja tykkäsinkin niiden reippaasta suoran osakesijoittamisen puolesta liputtamisesta. Mutta ansiokkaan kansankapitalismin esitaistelijan jo silloinkin markkinoima elämäntapapihistäminen vaikutti melko ahdistavalta.

Aki Pyysing: Velkaa ei tarvitse pelätä – mutta kunnioittaa pitäisi 4.7.2021

Tänään pelasin päivällä jääkiekkoa. Pelin sisällä minua vanhempi hyväkuntoinen hiljattain eläköitynyt nopea ja vahva pakki totesi häneen törmättyäni että älä ota niin tosissasi. Toisen kerran kun "törmäsin" häneen tarpeettomasti, sama laulu. Kumpikaan kontakti ei ollut laidan lähellä eikä mitään vaaraa ollut, mikään ei ollut tahallista. Suihkussa kysyin joko olet rauhoittunut. Sanoi ettei edes käynyt kuumana mutta tarpeettomia kontakteja tulisi välttää. Olin hiljaa.

Pukukopissa juttelin ikäiseni työelämässä olevan, kyseistä kaveria huonokuntoisemman, ikätoverini kanssa. Hän kertoi että ei luota maamme oppilaitoksien kykyyn tuottaa oppilaille riittävästi taloustietoa, jotta he mahdollistaisivat paremmat tulot. Hänkin oli sijoittanut jo kapaloikäisille lapsilleen korkoa korolle teemalla.

Mitä tästä opimme? No ei muuta kuin tosielämän faktoja. Toiset uskaltavat ja ovat halukkaita oppimaan ja ottamaan riskejä. Toiset puolustavat ja ovat siihen tyytyväisiä jos siinä onnistuvat. Kumpikin tyyli vie eteenpäin mutta vain toisella on todellinen kasvupotentiaali, erityisesti ansainnassa. Sanomattakin on selvää, kumman kanssa keskustelu talousasioista luonnistuu samoin kuin se että vain toinen on ymmärtänyt riskin ja ajan merkityksen tuottoon.

Lopuksi, vipua voi käyttää sijoittamisessa huoletta kunhan ymmärtää tuoton perusteet ja riskit. Itse olen vivuttanut minulle sopivalla 150K:lla vsta 2015. Tuotto on ollut positiivista ja kohtuullista, mutta pointti on se, että ilman vipua nekin kymppitonnit olisivat jääneet saamatta, vaikka mitään en ole vielä myynytkään. On vielä sanottava, että hyväkuntoinen pakkimme ja huonokuntoisempi ikätoverini pelaavat samalla korkealla intensiteetillä. Toisella on etu kaukalossa, toisella taloudessa. Parastahan olisi jos kummallakin olisi kumpikin etu. Kansantalous tykkäisi enemmän.

Näytä koko viesti
Orion -

Piiitkään salkkuun.

Näytä koko viesti
Telia -

Lisää salkkuun vaan :)) toimii bondin korvikkeena mutta paremmalla osinkotuotolla.

Näytä koko viesti
Nordea -

Sotkamosta kajahtaa.

Näytä koko viesti
Nordea -

Lainaa Nordeasta ei tosiaan saa ihan helpolla :)))) joten luottotappiotkaan ei v oi isoja olla ::)))))). Päivän paras ja samalla melko lailla totta. Irse kysyin 4kk sitten ja hiljaista on edelleen, Premium tai ei.

Näytä koko viesti
Kesko -

Iso K pärjää, koska on välttämättömyysalalla. Arvosijoittaja arvostaa vakaata liiketoimintaa ja suhteellisen hyvää ennustettavuutta. Osake jota kannattaa pitää mutta lisätä kun taantuma tulee. Maaliskuussa 2009 tutustuin ensimmäistä kertaa eikä ole tarvinnut katua.

Näytä koko viesti
F-Secure -

Olen omistanut vuodesta 2000. Osake marssinut vuoristorataa mutta firma vähemmän. Kyky pitäytyä olennaisessa on lopulta tuonut firman kohtaan jossa kasvu näyttää todennäköisemmältä kuin ikinä. WithSecure on nimenä mitä vaan, moni kaipaa vanhaa. Olennaista taas on toimialan veto ja yhtiön tunnettuus maailmalla muiden joukossa. Kotipaikka Suomi tulee olemaan merkittävä positiivinen ajuri muuttuvina geopoliittisina aikoina. Miksi? Koska idästä tullaan harjoittamaan pohjoisten länsiyritysten häirintää rajusti tulevina aikoina ja osaamista arvostetaan siellä, missä panoksia ja pääomaa riittää. 

Näytä koko viesti