Parantuva osinkosijoittaja -

Siteerasin hinnoitteluvoimaa käsittelevässä viimeisimmässä jutussani Wall Street Journalia. Sen mukaan brändiyhtiöt olisivat heikoilla kulutuskäyttäytymisen ja private label tuotteiden puristuksessa. Procter&Gamble julkaisi eilen hyvän tuloksen ja toimitusjohtajan mukaan yhtiö pärjäsi private label tuotteita paremmin.  Yhtiö onnistui nostamaan hintoja 5 prosenttia ja volyymi kasvoi 3 prosenttia. Hinnoitteluvoima pitää vielä.

Mielenkiintoinen tilanne on mielestäni Unileverissä, joka on huomattavasti P&G:tä edullisempi perinteisin mittarein. Toki P&G:n P/E luku 26 on hieman ylimittainen omaan makuuni. Unilever odottaa tälle vuodelle vain hieman matalampaa kasvua kuin P&G. Sen osakekurssi otti siipeensä, kun yhtiö ilmoitti havittelevansa "transformatiivista yritysostoa", GSK:n kuluttajatuoteyksikköä. Tällaisilla ostoillahan yleensä piilotellaan heikosti kasvavaa tai laskevaa ydinliiketoimintaa. Unilever julkistaa tuloksen kuun lopussa. Taidanpa ostaa hieman lisää Unileveriä P&G:n hyvän tuloksen rohkaisemana.  

Näytä koko viesti
Parantuva osinkosijoittaja -

Pahoittelut, myöhäinen vastaus!
Sekä Appharvest että Village Farms (VFF) on toki molemmat hieman vaikeasti arvioitavia. Olen kiinnostuneempi Village Farmsista. Se on vakiintuneempi toimija ja arvostuksessa on enemmänvff järkeä. Lisäksi Village Farms pitää sisällään kannabiskortin. Jos myönteistä lainsäädännöllistä kehitystä tapahtuu USA:ssa, voi VFF:n osaketta ostaa Nasdaqista ja tällöin osake voi saada ylimääräistä huomiota osakseen. Suurta osaa amerikkalaisista kannabisyhtiöistähän ei voi ostaa kuin OTC-markkinoilta. VFF:n kurssi on raketoinut 1-2 vuoden välein, ehkä seuraava pyrähdys tapahtuu tuossa tilanteessa. Nyt kurssi on "normaalillssa" 3-6 dollarin rangessa, kun buumeissa on käyty 16-18 dollarissa.

Julkaisin sunnuntai-illan ratoksi Twitteriin sijoituscasen monialayhtiö Matthews Internationalista, joka valmistaa sähköakkujen tuotantolaitteita Teslalle ja on myös mukana varastoautomaatiossa, jota sivusin myös ensimmäisessä artikkelissa. Vielä olin vähän osinkojen perässä tässä mahdollisessa kasvuosakkeessa!

Näytä koko viesti