8
forum
|

Sijoitustieto

+1802
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1213

ESG-sijoittaminen? Uusi markkinointikikka vai aitoa vastuullisuutta?

"ESG-sijoittamisella viitataan sellaiseen sijoittamistapaan, jossa kiinnitetään huomiota ympäristöä, yhteiskuntavastuuta ja hyvää hallintotapaa huomioiviin yhtiöihin sijoituskohteita valittaessa. ESG-lyhenne tulee sanoista Environmental, Social and Governance. Sijoituskohteiden valinnassa keskeiseksi nousevat tällöin yhtiöt, jotka ottavat kaikilla liiketoiminta-alueillaan huomioon ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hyvään hallintotapaan liittyvät kysymykset."

0
0
26.2.2019 - 12:22 #24289

Sijoitustieto

OP
+1802
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1213

Juhani Huopainen 26.2.2019: Eettinen sijoittaminen on lähinnä sijoittajien rahastusta

"Joskus parikymmentä vuotta sitten istuin tekemässä kauppiksen kurssia aiheena ”eettinen sijoittaminen”. Amerikkalaisten professorien ja kurssikirjojen alaisuudessa vietetystä opetuksesta nykypäivä hahmottui hyvin. Markkinoinnissa, kirjanpidossa ja jopa sijoittamisessa arvot olivat nousseet keskeiseksi puheenaiheeksi. Sukupuolten, etnisyyksien, terveystilojen tai biologisen iän välinen tasa-arvo, sekä mahdollisuuksien että lopputuloksen osalta, teki vahvasti tuloaan, ja mitä USA edellä, sitä Eurooppa perässä. "

0
0
6.5.2019 - 08:56 #25659

kabu

+42
Liittynyt:
4.10.2018
Viestejä:
65

Nämä artikkelin linkitysviestit eivät jostain syystä näy, vaan näkyy vain valkoista. Kahdella eri koneella ei toimi, selaimena Firefox Quantum. Kännykällä kyllä näkyy.

0
0
6.5.2019 - 09:57 #25661

Lehtopöllö

+299
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
383
kabu kirjoitti:

Nämä artikkelin linkitysviestit eivät jostain syystä näy, vaan näkyy vain valkoista. Kahdella eri koneella ei toimi, selaimena Firefox Quantum. Kännykällä kyllä näkyy.

Sama juttu. Chromella ei yleensä enää näy nämä kolumnit tai twitterin linkitykset. Kännykällä näyttää toimivan kaikki. 

Itse artikkelin sisällöstä ei minulla ole kauheasti sanottavaa suuntaan tai toiseen, mutta eettisen sijoittamisen ja korkeampien tuottojen yhdistelmä kuulostaa nykymaailmassa varsin todennäköiseltä. Ei sen takia että eko-yhtiöt pääsisivät korkeampaan pääoman tuottoon, mutta eiköhän esimerkiksi IT-yhtiötkin tuottaneet indeksiä paremmin 1998-2000. 

0
0
6.5.2019 - 10:33 #25664

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142

Koskaan ei keskustella siitä, kuinka vastuullista on olla töissä bensa-asemalla, lentoasemalla, viinakaupassa, autokuskina, tehtaalla, hiilivoimalassa tai Veikkauksella. Syy on aina pahojen omistajien, vaikka syntirahat valuisivat palkkoina työntekijöiden taskuun.

 

0
0
11.3.2024 - 09:45 #106247

Bingo53

+2785
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2013

Ruotsalaisen Avanzan USA ESG rahaston haltijat ovat raivon partaalla - Nvidia puuttuu

Ruotsin kolme ostetuinta rahastoa viime aikoina ovat olleet Swedbank Robur Technology, SEB Artificial Intellige Fund (SEK) ja SEB Teknologifond. Näissä vaikuttavat ajavina jenkkijätit Nvidia, Microsoft ja tekoäly.

Muista tekniikkasuuntautuneista rahastoista ostetuimpia Ruotsissa ovat olleet maailmarahastot ja Pohjois-Amerikkarahastot, Avanzan USA rahasto mukaan lukien. Ruotsirahastot ovat nettomenettäneet sijoituksia. Rahastosijoittaminen kokonaisuudessaan on kasvanut edellisvuodesta.

Linkki Affarsvärldet: Avanzas fondsparare lockas av amerikanska jättar | Affärsvärlden (affarsvarlden.se)

ESG-hölmöily on johtanut armottomaan rahanmenetykseen, jota sijoittajat eivät saa takaisin. Avanzan USA-rahaston hoitaja oli viime vuonna poistanut Nvidian heidän USA-rahastostaan harkitsemattomasti ja liian tiukasti tulkituista ESG-syistä.

Rahasto jäi viime syksystä alkaen jälkeen S&P500 indeksistä selvästi Nvidian kipittäessä samaan aikaan kohti taivasta.

Kuva poistettu.

Kuvassa vihreä käyrä on Avanzan rahasto ja punainen on SP500 indeksin eli vertailukäyrä.

Dagens Industri repii pelihousujaan:

Kuva poistettu.

Indexfiaskot: 90.000 Avanza-sparare blåsta på rallyt i Nvidia

90.000 sparare har missat jätterallyt i Nvidia efter att ha investerat i Avanzas USA-fond. Av dunkla hållbarhetsskäl har AI-stjärnan, som rusat 274 procent det senaste året, valts bort från fonden. Men efter att Di ställt frågor om kursraketens frånvaro svänger nätmäklaren och meddelar att förvaltningen görs om.

Linkki Dagens Industri: Indexfiaskot: Avanza USA har valt bort Nvidia

Aiheesta on täällä kommentoitu, kun Nordnet alkoi muuttaa kustannustehokkaita rahastojaan ESG-hömppään, ja rahastojen tuotot alkoivat selvästi hävitä puhtaille verrokeilleen.

Linkki Sijoitustieto: Konkareilta vinkkiä nuorelle sijoittajalle ja hieman apua | Sijoitustieto.fi

Nyt raivo yltyy, kun lompakoista puuttuu satoja tuhansia. Koskapa suomalaiset alkavat haravoida omia kassejaan ja laskea kuinka paljon meitä on höynäytetty.

0
0
12.3.2024 - 09:51 #106293

Bingo53

+2785
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2013

Avanza myllää USA-rahastonsa kokonaan uusiksi ESG-hölmöilyn jälkeen

Kun 90.000 rahastoasiakasta oli menettänyt puoli vuotta riihikuivaa rahaa, eilen maanantaina ruotsalainen Avanza ilmoitti laittavansa rahastonsa uuteen malliin.

Avanzan USA-rahasto on heikoin luokassaan, ja syynä oli Nvidian pudottaminen ESG-syistä omistuksista. Avanzan mukaan pois jättäminen oli tapahtunut ranskalaisen Amundin toimesta, joka seuraa sellaista säilytysindeksiä, jonka perusteella Nvidia ei sovi rahaston portfolioon. Avanza Fonder rahastoyhtiön toimitusjohtaja on ilmoittanut, että pankki mudostaa uudelleen tämän rahaston hoitovaltuutuksen ja säästäjille kerrotaan asiasta jatkossa.

Asiansa möhlinyt Avanza kertoi jo eilen iltapäivästä muuttavansa rahaston sääntöjä 14 huhtikuuta eli ensi kuussa.

DI: ”Det innebär att bland annat att fonden, som är en så kallad matarfond, blir en indexfond”, står det i meddelandet. Enligt Jesper Bonnivier kommer exponeringen att öka från 130 till över 300 bolag.

Linkki Dagens Industri: Avanza missade Nvidia i sin USA-fond – nu görs fonden om

Tässä naapurin rahaston johto näyttää ainakin reagoivan heti eikä muutaman vuoden katkeran tappelun jälkeen. Toistaiseksi kaikki lukevat nyt, mitä on painettu pienellä rahaston avaintietolehdelle.

Asian kulku vain osoittaa kuinka kehittyvät yhtiöt voivat jäädä ilman rahoittajia tiukkapipoisten auditoijien ponnarit kireällä raksiessa kirjatiedon perusteella yritystunnuksia pois luetteloista.

ESG voi ehkä kelvata Nordealle, mutta uuden ajan kirjanoppineiden huseeratessa mystisten menetelmiensä kanssa tarot-kortteja levitellen voi käydä niin, etteivät Nordean rahastot enää kelpaa säästäjille ja sijoittajille. Niin kuin häipyivät Nordnetin vastaavat ESG-tumpulat omilta osin.

2
0