Olet täällä

Laskut kannattaisi oikeasti maksaa ajoissa

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 732

Aki Pyysing 3.6.2018: Laskut kannattaisi oikeasti maksaa ajoissa

"En osaa asettua köyhien asemaan, sillä olin jo yksitoistavuotiaana ikäluokkani Lauritsalan rikkain mies. Tarkemmin määriteltynä olin ainoa, jolla oli kesätöitä. Miuta ja mummiani kiinnosti neljäntoista vuoden ikäraja työnteon aloittamiselle täsmälleen yhtä paljon. Sata markkaa viikossa kuudesta päivästä Lappeenrannan Kauppatorilla oli varmasti alle työehtosopimuksen mukaisen minimipalkan, mutta enemmän kuin alun perin odotin saavani."

Käyttäjän Stacher kuva
Liittynyt: 3.6.2018, 23:49
Viestejä: 1

Näinhän se on. Mereltä typerä ja ylimielinen kommentti, josta sai ansaitun läksytyksen.

Mutta tulihan tuossa eteen epäsuosittu totuus. Jos on rahaa laitettavaksi tupakkaan, alkoholiin, makeisiin, pikaruokaan, kahvilakahviin, veikkauspeleihin, matkusteluun, mökkiin, maksukanavaan, kulttuuriin tai urheilun katsomiseen, on myös mahdollista vähentää kulutustaan ko. kuluista ja laittaa vähennyksen verran säästöön. 

Ja jos mihinkään mainituista ei mene rahaa, sitä ei välttämättä riitä säästettäväksi. Tosin silloin kannattaa miettiä missä ja miten asuu, miten liikkuu ja mitä tekee työkseen. Ehkä jotain voisi muuttaa, koska ilman pelivaraa eläminen johtaa ennemmin tai myöhemmin vaikeuksiin. Lainaraha ei ole ratkaisu, ellei tulojen lisäyksestä tai menojen pienentymisestä ole varmaa tietoa.

On selvää, että sairaus voi viedä kaiken myös taloudellisesti. Mutta suurimmalle osalle ihmisistä sairaus ei ole syy siihen ettei rahaa ole. Valtaosalle syy on oma kulutus.

Käyttäjän Farseer kuva
Liittynyt: 20.7.2016, 19:14
Viestejä: 195

Asiaa liipaten aiemman kohun Susanna Kosken vastahenkilöstä minulla jäi mieleen vain että onpa loistava esimerkki taloudellisesti lukutaidottomasta ihmisestä joka oikeasti pitäisi laittaa holhoukseen sekä oman että yhteiskunnan edun perusteella. Eletään perusturvalla mitä on tehty jo pitkään ja tehdään vielä pitkään siitä eteenpäin, ja pelkästään lapsen soittoharrastukseen menee 200 euroa kuussa ja jos menoja joku ulkopuolinen katsoisi niin varmasti löytyisi reippaasti muuta perattavaa. Prioriteetit ja niin edelleen, "pesukoneen hajoaminen" on se tuttu katastrofi joka laittaa monen perheen talouden kuulemma kuralle ja tuolla summalla ostaisi uuden hyvän pesukoneen parin kuukauden välein.

Kiinteät kulut todellakin ovat syöpää. Yksittäisiin heräteostoihin ja isompiin hankintoihin / investointeihin kyllä suhtaudutaan todella epäillen (ellei niitä saa kuukausiluotolla) mutta antaa mennä vain johonkin kuntosalikorttiin 20-80€/kk koska voihan siellä joskus tulla käytyä. Ihmisten ymmärrys on vain niin vähäistä ja sen takia kaikenmaailman feissareitakin on joka paikka pullollaan kun eihän se ole kuin kymmenen euroa... kuukaudessa.

Käyttäjän Remy Extra kuva
Liittynyt: 8.3.2017, 19:03
Viestejä: 59

Huippulaadukas kolumni Akilta jälleen. Kiitos! Aki voittaa Alma Median kolumnit 100-0.

 

Se mitä kannattaa tehdä on,että pitää kirjaa kaikista menoista tuloistaan taulukkolaskentaohjelmalla.

Se mitä ei kannata tehdä on että kuluttaa heti kaikki osinkotulonsa osakkeisiin ja odottaa malttamattomana välitöntä nousua.

Olen tehnyt molemmat.

Käyttäjän trauma kuva
Liittynyt: 31.1.2017, 21:21
Viestejä: 11
Aki Pyysing kirjoitti:
Mie voin sijoittaa rahojani ihan tyytyväisenä turkistarhaukseen, alkoholi-, ase- tai uhkapeliteollisuuteen, mutta en sentään pikavippifirmaan.

 

Mä taas sijottaisin ihan tyytyväisenä mieluummin pikavippifirmaan kuin turkistarhaamiseen (ase-, päihde-, uhkapeliteollisuuteen mäkin voisin ihan hyvin sijoittaa, koska jokainen saa tehdä omat päätöksensä).

Mutta turkistarhaaminen on ehkä vähän liian niljakas ala; sinne en rahojani tunkis ehkä kuitenkaan: https://youtu.be/BrlBSuuy50Y?t=3148

Käyttäjän amoult kuva
Liittynyt: 16.2.2018, 14:19
Viestejä: 13

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie voin sijoittaa rahojani ihan tyytyväisenä turkistarhaukseen, alkoholi-, ase- tai uhkapeliteollisuuteen, mutta en sentään pikavippifirmaan.

 

Entäs vertaislainat? Oletko Aki niistä mielipidettä muodostanut? Kotimaisista esimerkkinä vaikka Fellow finance, jossa korot lainaajalle selkeästi kohtuullisemmat kuin perinteisimmissä pikavippifirmoissa. Itse olen tuohon ja pariin ulkomaiseen vertaislainaamoon rahojani työntänyt ja vielä ei ole tunnontuskia tullut. 

GF moneyn yritysrahoitus sen sijaan vaikutti hyvävelikerhon kusetusringiltä ja sen pikavippipuoli puhtaalta koronkiskonnalta. Siihen ei oma moraali olisi taipunut, eikä kyllä tuohon turkistarhaukseenkaan. 

Käyttäjän Juge kuva
Liittynyt: 6.3.2018, 13:43
Viestejä: 6

Menee ehkä vähän ohi aiheesta mutta tuossa videolla minkä trauma linkkas niin on aika vähän tekemistä suomalaisen turkistuotannon kanssa. Ensinnäkin tuollaiset sairaat eläimet lopetetaan kyllä aika nopeasti ihan jo senkin takia että sitä ei ole edes järkeä elättää koska se syö enemmän rehua mitä siitä viallisesta nahasta saa. Häkkien koot on noin 5 kertaa isompia mitä tuossa videolla ja siellä on hyllyt missä ketut voi kiipeillä, en sano että turkistarhaus on mitenkään eettistä mutta suomessa pääsääntöisesti paljon paremmalla tasolla eläinten "hyvinvointi" (eihän ne todellakaan hyvin siellä häkissä voi) mitä muualla esim kiinassa. Itse uskon että turkistarhaus tulee hitaasti loppumaan suomesta nousevien kustannusten takia itsestään kymmenen vuoden sisällä, tänäkin vuonna muutama tuttu tarhaaja teetti vähemmän pentuja koska näkymät tälle vuodelle on huonot.

Käyttäjän trauma kuva
Liittynyt: 31.1.2017, 21:21
Viestejä: 11

Joo, sehän on itsestäänselvää että Suomessa turkistarhauksessa on paremmat elinolosuhteet turkiseläimillä kuin jossain, missä tarhataan miljoonia ja taas miljoonia eläimiä, mutta silti perusteet on täysin samat. Mun mielestä on hyvin primitiivistä touhua kaikenkaikkiaan käyttää eläimiä pelkkinä rahantekovälineinä - pelkän hyvän turkisnahan toivossa, vertaisin sitä ihmiskauppaan, tai joihinkin II-maailmansodan keskitysleireihin.

 

Ja osataan sitä Suomessakin; kun on lukenut lehdistä noista ylijalostetuista jättiläisturkiseläimistä, jotka on melkein pelkkää nahkaa ja turkista vain, niin ei se kaikki täälläkään niin auvoisaa ole.

 

Mutta suurimmaksi osaksi ollaan kuitenkin ihan samaa mieltä asioista, meinasin laittaa peukun ylös viestillesi, mutta enpä sitten laittanut kuitenkaan.

 

Pikavippifirmat on tietysti pahimpia verenimijöitä, mutta ne ei sentään ime muuta kuin rahaa, ja raha on roskaa, jos on kyse elämästä ja kuolemasta. Sen takia sanoin että voisin ihan hyvin sijottaa pikavippifirmaan, koska en pidä rahaa juuri missään arvossa. Rahaa on hyvä olla sukanvarressa tulevaisuuden varalle, niin kuin Pyysing sanoi, mutta siihen se mulla jääkin. En sitä tarvitse mihinkään muuhun kuin peruselämiseen.

 

 

Käyttäjän Nagamorich kuva
Liittynyt: 28.9.2015, 18:58
Viestejä: 65

Akilta hyvä kolumni. Olis siistiä jos joskus kirjoittaisit kokonaisen kolumnin tietystä bisnescasesta/tapahtumasta samaan tyyliin mitä kävit meetmay and go away tapahtumassa sijoitusyhtiön tapahtumia seikkaperäisesti läpi. Kolumnisarja siisbaina parempi.

 

Viimeisimpiin kommentteihin liittyen. Eläimiä käsittääkseni käytetään suunnilleen kaikessa taloudellisissa toiminnoissa rahanteon välineenä

 

Pikavippifirmat imevät rahaa, jonka seurauksena imetään myös hyvinvointia. Tämä aiheuttaa kohdehenkilöille ja läheisilleen ongelmia. Toki jokainen loppupeleissä itse päättää kainan ottamisesta, mutta jos oikeiden päätöksien tekeminen joka tilanteessa olisi yksinkertaista niin toki jokainen eläisi optimielämää. Toisilla päätökset johtavat ylivelkaantumiseen, toisilla velkaantumiseen ja toisilla hyvinvointiin jnejne.

 

Sijoitustieto.fi
Luo ilmainen tunnus ja liity keskustelemaan sijoittamisesta
Liity keskustelemaan!