Olet täällä

Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 22.5.2020 06.13

Eikös noi perinteiset aktiiviset rahastonhoitajat sitten taas peesaile hyvin paljon indeksejä, jolla sitten varmistavat etteivät häviä ikinä indeksille merkittävästi.

Jos näin on, niin siinä valossa aika turha tutkielma jos parhaatkaan rahastot eivät yleensä voita indeksiä pitkässä juoksussa.

Mieluummin varmaan pitäis verrata indeksiä ja joitain maailmankuuluja gurujen hedge fundeja. Ne kai murskaa indeksit mennen tullen, kun ratissa on joku Ray Dalio tai Jim Simons tai Warren Buffett, tai vastaava tiedemies. enlightened

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 19.5.2020 07.41

Ai se olikin Aleksis Kiven kadulla. Luin siitä ilmotuksesta, että kämppä olisi ollut Helsinginkadulla, voi voi, pitäis olla vähän tarkkaavaisempi. blush

Näytä koko viesti
Korona ja asuntomarkkinoiden kehitys - 6.5.2020 11.16

LOL. Kyllähän toi ihan hyvä lukaali olis työhuoneeks, tai kovalle Kallion-kävijä-ryyppyäijälle yöpaikaks, tai prostituoidulle asiakkaiden hoitelemiseen.

 

Työhuoneeks toi on kyl vähän niin ja näin, kun tossa ulkopuolella spurgut räyhää Hesarilla yötä päivää, ja toi kämppä on ekassa kerroksessa, ja raitsikat kolisee ohi koko ajan, tosin riippuu ihan onko ikkuna kadulle päin vai sisäpihalle.

 

Edit, jaa, lukihan siellä:

Näkymät

Sisäpihalle

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 28.4.2020 09.12

^ Oli Iltalehdessä tämä kyseinen juttu, johon viitattiin: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/00b620b2-4eaf-425c-88a5-623f7bd...

Näytä koko viesti
Pokeriammattilaisten verotuksesta uusi ohje - 28.4.2020 08.54

Lottoammattilainen saa myöskin suuret voittonsa verottomana, ei kai sekään ole reilua? smiley

 

Edit, myöhästyin viestini kanssa, kun Farssi kerkes ensin... Mutta siis kaikki rahapelaaminenhan on verovapaata Suomessa, paitsi sijoittaminen osakkeisiin.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 24.4.2020 08.04

Tää linkki oli tuolla koronavirus-topikissa: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006484858.html

 

Sitä vaan, että ei ehkä kannattais PikkuPron ottaa tätä koronaa testiin. Voi olla pahimmassa tapauksessa viimenen naula..

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.4.2020 06.10

Apinaaheittävätikka kirjoitti:

Taas nähtiin miksi passiivinen indeksisijoittaja voittaa pitkässä juoksussa aktiivisesti sijoittavan haaveilijan tehokkaiden markkinoiden keskellä.

 

Jensihän on voittanut indeksin monena vuotena peräkkäin, joten ei ne markkinat missään tapauksessa tehokkaita ole.

Passiivinen indeksisijoittaminen on järkevää, mutta aktiivisella sijoittamisella pääsee ylituottoihin (joihin indeksisijoittajan ei ole mahdollista ikinä päästä), mikäli on opiskellut itsensä muita sijoittajia paremmaksi.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.4.2020 03.07

Kiitos tiedosta, Vsquid.

 

Yritin itsekin etsiä vastausta, mutta ei osunut omaan silmään Nordnetin sivuilta.

 

Tingeli, Niin en tiedä oliko ostoksessani mitään järkeä. Tuli vaan paineltuu nappeja. laugh

 

Kyllähän tuossa isot kulut on. Normaalisti olisi maksanut 20 euroa ostaa Ruotsista osakkeita, mutta OST:n uutena avaajana maksoi enää kympin. No, takaisin myydessä todennäkösesti menee sitten 20 € (+ rahanvaihtokulut), aika kallista...

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.4.2020 11.21

mskomu kirjoitti:

 

 

Arto kirjoitti:

 

Kahden metrin turvaetäisyys ei riitä – koronaviruspilvi yltää jopa 8 metrin päähän

 https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/63bbc246-f15f-4e88-b727-4a349ce14983

Myöskin Hesarissa suomalainen lääkäri totesi, että aivastaessa koronapilvi leviää tehokkaasti ja tartuttaa metrien päästä ulkonakin (en löytänyt linkkiä).

Koko soppa on syntynyt siitä, että kaikilla tasoilla on väheksytty riskiä ja tuloksena on minun ja kymmenien tuhansien kanssayrittäjieni konkurssi, kun pakkokeinoja on koko ajan ollut pakko lisätä "itsenäisten ajattelijoiden" ansiosta.

 

Hieman kyseenalaistan tätä. Koreassa, Singaporessa ja Japanissa, jossa tätä asiaa on tutkittu käytännön tasolla aika paljon, on huomattu, että korona ei ole käytännössä levinnyt metroissa, vaikka noissa maissa niihin pakkaa oikeasti paljon väkeä. Jos korona leviäisi tehokkaasti hengitysilman mukana, niin leviämisen olisi pitänyt olla todella kovaa metrojen (ja bussien) kautta, mutta näin ei ole ollut. Syynä on luultavasti se, että metroissa ja busseissa ihmiset eivät ole kasvokkain ja eivät puhu toisilleen.

 

Ainakin Koreassa lähes kaikki käytti hengityssuojaimia metrossa. En sit tiiä noista muista maista, mutta luultavasti sielläkin suojauduttiin.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.4.2020 11.03

Ostin juuri avattuun Osakesäästötiliini ruotsalaisia osakkeita, avasin myös ennen kauppoja valuuttatilin (SEK).

 

Näyttäisi kuitenkin siltä, että kaupat tehtiin euromääräisenä. Siten kysymys kuuluukin: Eikö valuuttatiliä voi käyttää osakesäästötilin kanssa??

Näytä koko viesti