Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.4.2020 03.07

Kiitos tiedosta, Vsquid.

 

Yritin itsekin etsiä vastausta, mutta ei osunut omaan silmään Nordnetin sivuilta.

 

Tingeli, Niin en tiedä oliko ostoksessani mitään järkeä. Tuli vaan paineltuu nappeja. laugh

 

Kyllähän tuossa isot kulut on. Normaalisti olisi maksanut 20 euroa ostaa Ruotsista osakkeita, mutta OST:n uutena avaajana maksoi enää kympin. No, takaisin myydessä todennäkösesti menee sitten 20 € (+ rahanvaihtokulut), aika kallista...

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.4.2020 11.21

mskomu kirjoitti:

 

 

Arto kirjoitti:

 

Kahden metrin turvaetäisyys ei riitä – koronaviruspilvi yltää jopa 8 metrin päähän

 https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/63bbc246-f15f-4e88-b727-4a349ce14983

Myöskin Hesarissa suomalainen lääkäri totesi, että aivastaessa koronapilvi leviää tehokkaasti ja tartuttaa metrien päästä ulkonakin (en löytänyt linkkiä).

Koko soppa on syntynyt siitä, että kaikilla tasoilla on väheksytty riskiä ja tuloksena on minun ja kymmenien tuhansien kanssayrittäjieni konkurssi, kun pakkokeinoja on koko ajan ollut pakko lisätä "itsenäisten ajattelijoiden" ansiosta.

 

Hieman kyseenalaistan tätä. Koreassa, Singaporessa ja Japanissa, jossa tätä asiaa on tutkittu käytännön tasolla aika paljon, on huomattu, että korona ei ole käytännössä levinnyt metroissa, vaikka noissa maissa niihin pakkaa oikeasti paljon väkeä. Jos korona leviäisi tehokkaasti hengitysilman mukana, niin leviämisen olisi pitänyt olla todella kovaa metrojen (ja bussien) kautta, mutta näin ei ole ollut. Syynä on luultavasti se, että metroissa ja busseissa ihmiset eivät ole kasvokkain ja eivät puhu toisilleen.

 

Ainakin Koreassa lähes kaikki käytti hengityssuojaimia metrossa. En sit tiiä noista muista maista, mutta luultavasti sielläkin suojauduttiin.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.4.2020 11.03

Ostin juuri avattuun Osakesäästötiliini ruotsalaisia osakkeita, avasin myös ennen kauppoja valuuttatilin (SEK).

 

Näyttäisi kuitenkin siltä, että kaupat tehtiin euromääräisenä. Siten kysymys kuuluukin: Eikö valuuttatiliä voi käyttää osakesäästötilin kanssa??

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 10.13

^ On ne kokeneet konkaritkin pulassa tänä korona-aikana. Mutta totuuden siemen tuossa kyllä on, ei siinä mitään.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.9.2019 08.33

Slice kirjoitti:

Veikkausta ei tulla koskaan murtamaan. 

 

Mistäs sen tiedät?

 

Ainakin tulevaisuudessa Veikkauksen tulot tipahtavat, kun nuoret lukevat ja keskustelevat netissä kuinka peliautomaateista todennäköisyyksien mukaan ei voi voittaa rahaa, ja lotossakin joka viikko suurin voittaja on vain Veikkaus itse.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.4.2019 11.05

Jeans kirjoitti:

-- iShares Core MSCI World UCITS ETF 0,2%/vuosi hallintointipalkkiollaan on selvästi parempi. --

 

-- En oo vielä itse sijoittanut indeksirahastoihin enkä liian kauaa käyttänyt vaihtoehtoisia ETFiä etsiessäni, joten jos löytyy vielä parempia vaihtoehtoja niin ilmoittakaa ihmeessä.

 

Tuli tästä kirjoituksesta mieleen Juhani Huopaisen taannoin kirjoittama todella hyvä sijoitusartikkeli, jossa hän sanoi:

Juhani Huopainen kirjoitti:

Kunnollinen hajautus maailman osakemarkkinoille syntyy helposti ja kustannustehokkaasti vaikkapa Vanguard Total World Stock ETF -tuotteella (tunnus VT), jonka vuotuinen palkkio on 0,10 prosenttia.

 

Linkki kyseiseen artikkeliin: https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/mummun-salkku-kevatsiivo...

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.8.2018 08.08

Hyvät vastaukset Jensiltä.

 

Ainut, joka jäi puuttumaan, oli vastaus siihen, että kuinka monta miljoonaa kättä on tullut pelattua tän n. 10 vuoden pokeriuran aikana, karkea arvio...? ...jotta sekin asia tulisi käsitellyksi loppuun, ettei tarttis täällä blogissa niin turhasta asiasta kiistellä enää.

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 25.6.2018 06.06

Joo, sanavalintani oli väärä smiley

 

(Odotin 20 eurosta, mutta tulikin vain vitonen)

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 25.6.2018 09.35

Eepee maksoi tänä vuonna vain 5 euroa. Joutuu varmaan hakee satasen setelin pois, kun tuotto on mennyt noin surkeaksi.

Näytä koko viesti
Laskut kannattaisi oikeasti maksaa ajoissa - 9.6.2018 10.42

Joo, sehän on itsestäänselvää että Suomessa turkistarhauksessa on paremmat elinolosuhteet turkiseläimillä kuin jossain, missä tarhataan miljoonia ja taas miljoonia eläimiä, mutta silti perusteet on täysin samat. Mun mielestä on hyvin primitiivistä touhua kaikenkaikkiaan käyttää eläimiä pelkkinä rahantekovälineinä - pelkän hyvän turkisnahan toivossa, vertaisin sitä ihmiskauppaan, tai joihinkin II-maailmansodan keskitysleireihin.

 

Ja osataan sitä Suomessakin; kun on lukenut lehdistä noista ylijalostetuista jättiläisturkiseläimistä, jotka on melkein pelkkää nahkaa ja turkista vain, niin ei se kaikki täälläkään niin auvoisaa ole.

 

Mutta suurimmaksi osaksi ollaan kuitenkin ihan samaa mieltä asioista, meinasin laittaa peukun ylös viestillesi, mutta enpä sitten laittanut kuitenkaan.

 

Pikavippifirmat on tietysti pahimpia verenimijöitä, mutta ne ei sentään ime muuta kuin rahaa, ja raha on roskaa, jos on kyse elämästä ja kuolemasta. Sen takia sanoin että voisin ihan hyvin sijottaa pikavippifirmaan, koska en pidä rahaa juuri missään arvossa. Rahaa on hyvä olla sukanvarressa tulevaisuuden varalle, niin kuin Pyysing sanoi, mutta siihen se mulla jääkin. En sitä tarvitse mihinkään muuhun kuin peruselämiseen.

 

 

Näytä koko viesti